Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Karácsony felé
  2012-12-12 07:59:41, szerda
 
  Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Behegesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Juhász Gyula
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
Józsi bácsi gondolatai az igazi karácsonyról...
  2012-12-12 07:54:47, szerda
 
  "(...)Rohanunk, tülekedünk, felkapunk egy ajándékot - sokszor szív nélkül -, mert valamit azért mégiscsak venni
kéne. Elvárja tőlünk" a világ. Ez a szokás. Elvégre egyszerűbb, mint leülni egy szeretted mellé, megfogni a kezét és azt mondani: Ma a tiéd vagyok. A teljes figyelmem és szeretetem a tiéd. Az én ajándékom az időm." Az összes többi úgyis csak körítés.

(...) az ünnep lényege az együttlét: megállunk a nagy rohanásból és megérkezünk a jelen pillanatba; és mivel együtt érkezünk meg, ezért a közös jelenlét teremtő energiákat szül. Vagy nem jól látom?

Az igazi Karácsony tele van megbocsájtással és önmagunkkal való számvetéssel. (...) ráeszmélés arra, hogy az szeretet nem más, mint a saját időnk másoknak ajándékozása. Ne feledd: csak időd van, minden egyéb az díszlet.

Az igazi Karácsony tele van melegséggel. Nem tárgyak, figyelmet és szeretetet helyettesítő eszközök átnyújtásáról szól, hanem együttlétről, békéről és odafigyelésről. Arról, hogy az élet megtapasztalása csodálatos, hogy vagyunk egymásnak és meg tudjuk osztani létünk csodás pillanatait. Létezésünk minőségét az emberi kapcsolataink minősége határozza meg. Amikor együtt vagyunk, energiát tudunk cserélni: a figyelem és odafigyelés energiáját.

Számomra a Karácsony mindig egy villanykapcsoló. Emlékeztet arra, hogy az év minden napján úgy tudjak szeretni, mint Karácsonykor. Mert soha nem tudhatom, hogy a szeretteim meddig lesznek életem részei és meddig tudom őket úgy szeretni, hogy az energia gazdát cseréljen". Lehet, hogy ma van az utolsó nap, lehet, hogy holnap. Soha nem tudhatod.
(...)
Az igazi Karácsony nem 3 nap, hanem az élet. Nem múlik el úgy Karácsony, hogy ne jutna eszembe a kép, hogy vajon jövő évben ugyanígy együtt leszünk-e még, mi, akik szeretjük egymást? Itt leszünk-e még egymásnak, vagy lesz, aki közülünk addigra már létformát vált és egóm ordítani fog a hiánytól és azt ne kívánnám, hogy bárcsak újra élhetnék néhány pillanatot és elmondhatnám annak, akit szeretek, hogy mennyire szeretem őt. Becsüld meg a pillanatot és ne lélektelen tömegcikkek vásárlásába tedd az energiát. Szeretni különben is ingyen van és adómentes! ;)

Az igazi Karácsony a szívben van és az egyik legfontosabb lecke: szeretet nélkül elmulasztod megélni az emberi lét egyik legnagyobb csodáját. Erre vonatkozik a Szeresd felebarátodat, mint Tenmagadat." ige és megannyi példázat a Bibliából és egyéb szent könyvekből is. Csak a szeretet tud olyan rezgést létrehozni, mely teremteni képes! Ezért nem szabad a rendszer ellen sem fordulni, hanem szeretettel más rendszert teremteni... Aminek energiát adsz, az lesz a valóság."
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.