Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Füvesember tanácsa
  2012-12-05 08:53:05, szerda
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 12. rész

SZÉKLET:

Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.
Ha szo
rulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:
Gyujtoványfű-tea, mezei katáng virág - hígabb széklet, kökényvirág, kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

SZÍVINFARKTUS:

Baloldali hátsófali SZÍVINFARKTUS elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett. Minden reggel fehér fagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea. 65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea, egy nap két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Női SZŐRÖSÖDÉS :

Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon.
Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.


TÉRD - ÉS BOKADAGADÁS:

Vesére mindenképpen ajánlom a tejoltó galajt és azon kívül kenje be a térdét és bokáját zselatinnal, amikor meg van dagadva, akkor káposztalevéllel szívassa le a duzzanatot a lábáról. Fehér káposzta jó csak rá, rá kell kötni és leszívja pár nap alatt a vizet.

TOROK:

Nagyon jó a torkunkra az apróbojtorján, amelyik a torokfertőtlenítést végzi és amellett emésztésjavító is. Érdemes használni.

TÜDŐ:

Nagyon régi növények vannak és azok nagyon jól működnek az útifű, a kakukkfű, a martilapu, a pemetefű, az ezerjófű, mindenképpen. Ha a hörgők le van tapadva, arra ökörfarkkóró virág kell, mert nagyon jól felszabadítja a hörgőket, feljön a slejm. A martilaput asztmára is lehet használni.
A kakukkfüvet, útifüvet régen használják, nagyon jó a tüdő tisztán tartására.
Régen volt olyan, hogy pemetefű cukorka, és ez még a májnak is segít a keserű anyagánál fogva.
( A tüdőfüvet már kevesebben ismerik. Érdekességként van erre egy keverékem, most Torok barátja a neve, ebbe még beleteszem az ezerjófüvet, beleteszem a fekete nadálytő levelét - -hiába mondják, hogy mérgező- ,- és beleteszem még a kígyósziszt is, ezt ma már nem nagyon lehet kapni. )
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-05 08:46:04, szerda
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 11. rész

R Á K - Áttétes kivétel után:

Mindenféleképpen lúgosítani kell. A ráknak az ellenszere a lúgosítás, céklalevet igyon meg minden nap, egy decit legalább. Háromnaponta egy
közepes nagyságú krumpliból nyers krumpli levet. Megreszeli, kicsavarja, megissza a levét.
A sötét színű gyümölcsöket, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete szőlő, mazsola, fekete szeder, ezeken mindenképpen igyon, egyen, amennyit tud. Sok C-vitamin, elsősorban gyümölcsből, zöldségből. És igyon diólevél teát legalább 8-10 hétig. Ha nem szed vérhígítót, akkor a diólevél teát is ihatja.

RHEUMA:

Réti legyezőfű

SZÁJ:

A szájon belül rengeteg problémánk van. A végbelünkben nincs annyi károkozó, mint ami a szánkban van. Érdemes csak megelőzésként is diólevél teával gargalizálni és kiköpni. Azok a gyerekek, akik már gargalizálni tudnak, azoknak nem lenne szabad megengedni, hogy kivegyék a manduláját. A diólevél nagyon jó a mindenféle a gyulladásra, ami a szánkon belül van. Még a mandulagyulladáshoz is hatékonyabb mint bármelyik antibiotikum ( leveszi a gennyet )

SZEM:

Szemünkre nagyon kell vigyázni. A szemünk gyógyítására két növényt használunk, az egyik a diólevél, a másik a szemvidító fű. A diólevél hivatalosan is ki van mutatva a szemnek a működését segíti, és csak bele kell dörzsölni fél decinyi diólevelet. Nagyon jó látásjavító és szemfenéktisztító a diólevél.
Szürke hályog ellen ajánljuk, amikor még nem alakul ki, akkor naponta, hogy egy kicsikét csak négyszer-ötször bekenjük a szemünket, bele is kell, hogy menjen a szemfenékbe, mert ki kell tisztítani. Ha már kialakult a szürke hályog, akkor már nem használ. A zöld hályognál viszont sokáig kell használni, egy évig, és annál használ. Látásjavító, hogyha nem termel könnyet a szemünk, akkor száraz szem ellen lehet használni. Egyik telefonálóm visszahívott, hogy megszűnt a kettős látása a diólevéltől. Beleteszi a kezét a diólevél-teába, és dörzsöli naponta ötször-hatszor. Nem gézzel, nem vattával, hanem kézzel. A másik betegnél a ciszta eltűnt a szemfenékről.

SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL:

Diólevél tea:

Egy csapott evőkanál, 2 dl víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni. Ha zöld hályog van, akkor 1 évig kell használni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-05 08:41:42, szerda
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 10. rész

PIKKELYSÖMÖR:

Egy elég komoly betegség. Erre egy keverékünk van, - külső - belső, és orbáncolaj. Csak külsőleg egy mérgező növény van, a farkasalmalapu. Nagyon jól működik
.
Két tea - egy külső és egy belső, és még az orbáncolajjal kell kenni, és akkor a pikkelysömör elmúlik. Az övsömör már nem. (a teakeverékeknek utána kell néznünk, ez így sajnos még nem egyértelmű)

PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:

Ez is nagyon jól kezelhető egy egyszerű módszerrel, étkezési zselatinnal. Beépül, a bőrön keresztül is felszívódik. Úgy kell elkészíteni, ahogy rá van írva. Rá kell kenni, amikor rászárad, akkor le kell mosni, egy vékony hártya marad ott, ott kell hagyni és az is beszívódik, és beépül pl. a térdporc közé, vagy a gerincnél, akinek gerincsérve van. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé. De a gerincnél, gerincsérvnél először a fokhagymás almaecettel kell lepucolni a gerincét. És esetenként a fekete nadálytő tinktúrájával kell bekenni a térdét, vagy a vállízületét, vagy a csípőízületét.

PROSZTATA :

Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le kell forrázni 2,5 dl vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze. Prosztata-megnagyobbodásra kisvirágú füzike nagyon jó rendszeresen használni, és tökmagot kell enni, a héj nélküli tökmagot, ami úgy terem, héj nélkül. Ez egy gyógytök .

PROTÉZIS:

Ha valakinek van protézise, és a protézist a lába nem fogadta be, és begyulladt neki, akkor diólevél pakolást érdemes rátenni, mert lehúzza a gyulladást róla.
És belsőleg kell használni, a kocsonyát. Régen ették a sertésbőrt, régen ették a tyúkbőrt, régen tyúklábból csináltunk kiváló húslevest, és az másnapra olyan kocsonyás volt, hogy kocsonyaként ettük meg. Tessék ezt használni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Füvesember tanácsa
  2012-12-05 08:40:14, szerda
 
  SZABÓ GYURI BÁCSI - BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI 9. rész

MOZGÁSSZERVI BETEGSÉGEK:

A mozgásszervi problémáink 80%-a veséből ered. Ha a vesénk nem működik rendesen, akkor az adalékanyagok lerakódnak, és az egyik oka a reumának, hog
y begyullad az ízület. Amikor gyulladás van két növénnyel: réti legyezőfűvel ( nálunk sajnos nem terem, mert nincs rét, csak gyep ) és a fűzfa kéreggel. Mind a kettőben szalicil van, és ezek a szalicilek nagyon jó gyulladásgátlók.
Jó, ha felváltva használjuk.

ORR:

Orrmandula gyulladás, vagy van egy orrpolip az orrunkban, akkor a diólevéllel kell felszívni, vagy pumpával felnyomni és a két orrjáratot kitisztítani belülről.

ÖVSÖMÖR:

Az övsömörnél nagyon érdekes módon a kövirózsának a levelét kell beledörzsölni, a gyógyszer után. Erre egy nagyon jó gyógyszer van, nem vagyok a gyógyszerek híve, de ez nagyon jó gyógyszer.

PAJZSMIRIGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:

Sok embernek van problémája a pajzsmiriggyel, alul működik vagy túlműködik. A népi gyógyászatban először mindig meg kell keresni, hogy miből ered a probléma.
Van egy olyan mirigyünk, hogy agyalapi mirigy, ez 11 féle hormont termel, a 11 féle hormon egyike a pajzsmirigyünket működteti, a pajzsmirigyünk az egész anyagcserénk szabályozója. Ha ez az agyalapi mirigy azt a hormont nem megfelelő módon termeli, nem megfelelően szabályozza a pajzsmirigyünk működését, akkor az egész anyagcsere folyamatunk felbomlik. Elsősorban az alapbajt kell kezelni, s ezt úgy hívják, hogy szurokfű, vad majoránna. Rendkívül jó az agyalapi mirigy működésére, korlátlan ideig iható, korlátlan mennyiséget lehet belőle meginni és nemcsak arra, hanem 11-féle hormon termelésére kedvezően hat (tejtermelés, peteérésre, hereműködésére, növekedés szabályozó, stb.), nagyon sokféle hormont termel. Megelőzésként elég hetente egyszer, tíznaponta egyszer egy csészével meginni belőle. Érdemes használni a szurokfüvet. Nálunk a Babaváró programban a keverékben szurokfű is van. Ha már a pajzsmiriggyel van baj, vagy ha nincs baj, akkor is érdemes egy galaj növényt használni. Maria Treben azt írja, hogy a közönséges galaj a legjobb. Majdnem ugyanolyan hatású a ragadós is. A harmadik a tejoltó galaj. Jó a vesénkre és a mirigyrendszerünkre. A közönséges galaj nyelvrák ellen is jó frissen készítve. Érdemes ezzel a galajjal foglalkozni és segíteni a pajzsmirigy működését, akkor mikor már úgy alakult. Akár alul, akár túlműködik. Gargalizálni kell és utána meginni. Ha van rajtunk göb, akkor mindenképpen a göbre rá kell tenni a galajfüvet, éjszakára dunsztkötésbe. Nem hatnak gyorsan a gyógynövények, de hat-nyolc hét alatt rendbe teszik mindenképpen. És el lehet hagyni a pajzsmirigyműködést segítő gyógyszert is, kb. egy év múlva. Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl vízzel leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Télapónak
  2012-12-05 08:24:35, szerda
 
  Üzenem a Télapónak,
Szeretném, ha jönne holnap!
Kipucoltam cipőcskémet,
Nem látott még ilyen szépet!

- Adjon Isten, adjon Isten!
A kis cipő kié itten?
Hű, de csinos, de takaros!
A gazdája de aranyos!

Ilyen szépen kipucolta,
És az orrom alá tolta!
Tegyek bele ajándékot,
Cukrot, csokit, sok játékot!

Megnézem, hogy alszik-e már,
Vagy még az én jöttömre vár?
Kibontom a teli zsákot,
Néki adom a világot!

Vigyázzon rá, arra kérem,
Ne dobja ki a kéményen!
Mert akkor én visszaveszem,
A zsákomba visszateszem!

Mert a világ szép ajándék,
Becses holmi, nem csak játék!
Ragyogjon, mint kis cipője,
Abban van a szép jövője!
 
 
0 komment , kategória:  Mikulás  
Ádvent ez is
  2012-12-05 08:16:31, szerda
 
  Ádvent ez is: ismeretlenekért imádkozom.
Emberekért, kik velem egy kupéban
utaznak fázva,
kamaszokért, kik kurjongatva jönnek
szembe az úton,
a rendőrért, ki világító bottal
fáradtan hadonászik.
Bimbózó és hervadó nőkért,
magzatokért, féliglevőkért,
voltakért és eljövendőkért.
Erősekért, erőtlenekért,
esendőkért, elesettekért,
nagyok alázatáért,
kicsik reménységéért,
betegek gyógyszeréért,
éhezők kenyeréért,
népek békességéért,
világunk öröméért,
mindenki egy s igaz karácsonyáért.
ÁMEN.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Advent idején
  2012-12-05 08:12:09, szerda
 
 
Advent van, s átjárja lelkem
a szeretet és az emlékezés.
Rájövök ismét tán ezredszer,
Hogy szépen élni gyakran túl kevés.
Szeretni szóban és tettekben,
hinni, remélni szüntelen.
Táplálni kell mosollyal, öleléssel,
hogy emléked hibátlan legyen.


Most visszaröpülök gondolatban
gyermeki önmagamba újra.
Látom amint kályha mellett
Nagymamám fagyos lábujjamat gyúrja.
Hársfa teát tölt poharamba
Idd meg! Nem fogsz fázni majd!
Átmelegedett testem valóban
S én azt hittem a tea tette azt.


Ma már tudom, tőle volt a meleg.
Ölelés, szeretet, gondoskodás
ezek voltak mitől az a jó
a testem és lelkem járta át.
Ez adta azt a boldog érzést,
mi ma is rám tör, ha a múltba révedek.
Hiánya így advent idején
fájón kéri vissza az elmúlt éveket.


Emlékszem a finom illatokra
ami a konyhát járta át, mikor sült a mézes
és a lágyan foszló mákos kalács.
Arca piros volt az izgalomtól,
mikor a szobába engedett
csilingelt egy üvegpohár szélén.
Itt az angyalka! Megjelent!


Futottunk mind a fenyő köré
ámultunk örültünk nagyon.
Ezt a boldog érzést gyerekeimnek
minden karácsonykor átadom.
Már sokszor töltöttük el nélküle
a karácsony szent ünnepét,
de lelkemben ott mosolyog képe
ahogy átöleli a gyermekét.


Mert az ünnep attól sokkal szebb lesz
ha gyertya fényben rá emlékezünk.
S tudom onnan fentről ő is nézi.
Ugye mindenkit szeretünk?
Jusson szép szóból bárkinek!
Simogató, ölelő kezekből,
mosolytól csillogó szemekből,
áradó tűz gyújtson fényeket!


 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 87 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2284
  • e Hét: 7974
  • e Hónap: 14346
  • e Év: 65137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.