Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Túrós csemege sütés nélkül
  2013-01-16 11:17:35, szerda
 
 

Hozzávalók
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin
20-25 dkg porcukor
5 dl növényi habtejszín
1/2 kg túró
1/4 kg Rama
1/2 kg darált háztartási keksz
1/2 dl tej (kb)
Elkészítés

1.A kekszet összegyúrjuk a puha Ramával, közepes tepsiben szétnyomkodjuk és hideg helyre tesszük.
2.A túrót habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejben feloldjuk a zselatint, felfőzzük, majd hűtjük. A túróhoz adjuk a langyos zselatint és könnyedén beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
3. A tepsiben lévő kekszmasszára öntjük, hideg helyre tesszük amíg megdermed. Vizes késsel szeleteljük és tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Aranyos
  2013-01-16 11:13:02, szerda
 
  Miután nyugdíjba vonultam, feleségem ragaszkodik hozzá, hogy vásárlásainál elkísérjem a CORA-ba. Sajnos, a legtöbb férfihez hasonlóan a vásárlás engem halálra untat. Ezért legszívesebben gyorsan végeznék, de a feleségem - a legtöbb nőhöz hasonlóan -, imád össze-vissza csellengeni a polcok között. Tegnapi nap folyamán feleségem kapott egy levelet a CORA vezetőségétől, a következő tartalommal: Tisztelt asszonyom! Az elmúlt hat hónap folyamán az Ön férje elég sok kellemetlenséget okozott cégünknek, amit tovább nem vagyunk hajlandók tolerálni, ezért úgy határoztunk, hogy az Ön férjét "persona non gratanak" nyilvánítjuk, és áruházunkból kitiltjuk. Megértése elnyerése végett az alábbiakban felsorakoztatjuk férje videó felvételekkel bizonyítható tetteit.
Június 15. Leemelt a polcról 12 doboz óvszert, amiket egyenként a gyanútlan vásárlók bevásárló kocsijába dobott.
Július 8. Az ajándék osztályon található összes csörgőórát 5 perces időközökkel beállította csörgésre.
Július 29. Leemelt egy nagy flakon ketchup-ot, aminek tartalmát a padlóra csöpögtette egészen a női vécéig.
Augusztus 7. Odament egy eladóhoz és komoly, hivatalos hangon közölte vele, hogy vészhelyzet van az állateledel osztályon, kód 3 lépett életbe, azonnal menjen oda és járjon el az előírásoknak megfelelően. Az alkalmazott ennek megfelelően járt el, ami hatalmas pánikba torkolt.
Augusztus 28. Elemelt egy ,,Vigyázz, nedves padló!" táblát és elhelyezte a szőnyegosztályon.
Szeptember 15: A sportosztályon felállított egy sátrat, és az arra járó gyerekeknek azt mondta, aki hoz párnát és pokrócot az otthon részlegből, azt beengedi a sátorba. A felhívásra 23 gyerek reagált pozitívan.
Szeptember 23: Az egyik eladó megkérdezte tőle, hogy segíthetne-e valamiben, amire a férje elkezdett üvöltözni, hogy miért nem hagyják békén.
Október 4: Az egyik biztonsági kamerába benézett, mintha tükör lenne, közben az orrát piszkálta és a kiszedett eredményt bemutatta a kamerának.
Október 10: A sportosztályon felvett egy vadászfegyvert, majd fenyegető hangon megkérdezte az eladót, hogy hol vásárolhatna idegnyugtató gyógyszert.
November 3: A gépkocsi osztályon különböző tölcséreket kipróbált magán Madonna stílusban, amit az arra járóknak bemutatott.
November 18: Bebújt a konfekciós ruhákat tartó állványba, és amikor valaki elhúzta a ruhákat, rávisított ,,engem válassz, engem válassz!"
November 21: A hangos bemondó hangjára embrió pózt vett fel a szőnyegen és azt visította: ,,Már megint ezek a szörnyű hangok."
November 24: Bement egy próbafülkébe, várt két percet, majd elkiáltotta magát:
- ,,Úristen, itt nincs vécépapír!" - az egyik eladónő elájult.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Ismét hagyma amit nemtudtunk rólla.
  2013-01-16 11:06:11, szerda
 
  ÉN EZT KIPRÓBÁLOM!!! MAJDNEM INGYEN VAN !!!

Az ötlet annyira egyszerű és olcsó,hogy semmi akadálya annak,hogy kipróbáljuk odahaza.
A következő a leírt krónika.
1919-ben a nagy gripa világjárvány idején ,mint tudjuk 40 millió ember esett áldozatul és voltak családok ahol nem ütötte fel a fejét a kórokozó.Egy orvos arról számolt be,hogy azok a családok ahol nem jelentkezett a vírus,mindegyik családnál megtalálható volt egy kiskosárban/minden szobában/pár fej vöröshagyma,bármi okból.
Mivel eredményesnek bizonyult, elvitték a hagymákat laboratóriumi vizsgára, és azt az eredményt kapták,hogy különböző bacilusok és virusok vannak benne.
Lezárható tehát ,hogy a hagyma egy fajta légtisztító,csali a mikroorganizmusoknak ,mivel magába szívja a kórokozót és így az embereket menti meg tőle.
Említést tesznek még egy fodrász szalonról is,hogy rengeteg beteg ügyfelük volt,de az alkalmazottak közül senki sem betegedett meg. A sarokban mint egy csendélet a tálon ott voltak dekoratívnak a hagymák.
Feltételezhetjük,hogy erről nem fognak írni az újságok,és hogy egy orvos sem fogja ajánlani,
Legkevésbé fogja felkínálni a gyógyszerész,mert annyira hatásos, és olcsó/nem hoz senkinek pénzt.
Vannak kik jobban szeretik a védő oltást ..,ám legyen....nálunk meg mindegyik szobába jut 1-1 kosár hagymával.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Fonott kalács Szerintem az egyik legfinomabb kalács rece
  2013-01-16 10:57:27, szerda
 
 
Szerintem az egyik legfinomabb kalács recept ez. Nagyon sokszor készítem, akár fonott kalácsként, 3-as, 6-os fonással, mikor mihez van kedvem. Akár briósnak elkészítve. De csak fantázia kérdése mit készítsünk belőle


Hozzávalók:

50 dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukor
2 db tojássárga 1/2 kiskanál só 5 dkg Rama margarin 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő 1 db tojás kenéshez

Elkészítés:

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, sót az olvasztott ramat, a tejet és a felfutott élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és dagasszuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre tesszük kelni 1 órát míg a duplájára kel.

Ha Megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Kb 40 cm-es rudakat sodrunk belőlük.

6-os fonással fonjuk össze. (Az első ilyenem a googléban keresgélve videó alapján készült) Nagyon sok videót találni, ahol látjátok, a másodiknál már nem is fog kelleni a segítség.
Ha kisodortuk őket akkor 3-at 3-at felül összenyomunk.

A 6-os fonással összefonjuk a kalácsunkat. Kicsit legyenek lisztesek a szálak, hogy ne ragadjanak össze ahogy kelnek.
Ha összefontuk akkor a végét zárjuk le, nyomjuk össze. Kicsit sodorjuk meg óvatosan az egész kalácsot, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tojást felverjük egy kis tálba. és megkenjük vele a kalácsunkat. így hagyjuk fél órát kelni, pihenni. Majd ismét megkenjük a tojással és mehet a sütőbe. 30 percig sütjük 180 fokon. Ha gyorsan pirulna a teteje akkor egy fóliát ráteszünk csak a tetejére

Másik finomság

Fél adag kalácstésztából készült. 12 egyenlő részre osztjuk. kb 10 cm átmérőjű körökre nyújtjuk és 5 dkg olvasztott vajban egyesével megmártjuk, majd egy hőálló tálba fektetjük őket félig egymásra. Ahogy tesszük őket megszórjuk mindegyiket ( ki mivel szeretné) Én cukros mákot szórtam rá. :) Majd fél órát letakarva pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.


Forrás.iwiw
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.