Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Gyermekre vágyunk
  2013-04-15 18:14:53, hétfő
 
  Félünk a haláltól. S a halállal szemben a halhatatlanság lehetőségével áltatjuk magunkat. A társadalmi halhatatlanság azonban sajnos csak kevés embernek adatik meg. Van viszont a halhatatlanságnak egy hétköznapibb, de sokkal emberibb megnyilvánulása: a gyermek, a gyermekek. Hiszen gyermekeinknek átadjuk kromoszómáinkat és génjeinket, személyes nézeteinket, elveinket, tudásunkat. S gyermekeinktől remélhetjük megvalósított terveink és tetteink folytatását, elvetélt reményeink megvalósítását-s így, akinek gyermeke van, az tulajdonképpen halhatatlan..."
Czeizel Endre erőteljes mondatai szinte költői választ adnak kérdésre, miért is akarunk gyermekeket. Ő azt is tudja, hogy nem mindenkinek adatik könnyen ez a hétköznapi halhatatlanság.
Mára már tízmillió alá esett Magyarország lélekszáma. A tervezett gyermekek száma 2-2,2 körül mozog, míg a teljes termékenységi arány csupán 1,3 körül ingadozik. Ez világviszonylatban a legalacsonyabb mutatók közé tartozik.
A társadalmi tényezőket (kevesebb házasságkötés, a továbbtanulás miatt kitolódó gyermekvállalás, karrierorientáltság) leszámítva a népesség csökkenésének vannak egyéb okai is. Egyre több az olyan párkapcsolat, ahol a kívánt gyermek nem érkezik meg. Hiába nyilvánítja az orvos egészségesnek mindkét partnert, a várva várt fogamzás késlekedik. Az ilyen ,,meddőség" hátterében állhat stressz, az egészségtelen életmód, a helytelen étkezési szokások, a kevés mozgás vagy a szervezet elsavasodása.
A gyógynövények segíthetnek az ilyen pároknak is. Az új jövevény érkezésére a szülőknek testileg és lelkileg is fel kell készülni. Ehhez olyan gyógyteákat kell inni, melyek tisztítják a vért, serkentik a nemi hormonok működését, erősítik a méhet, növelik a spermaszámot. A szervezetet meg kell tisztítani minden káros anyagtól, szermaradványtól, kemikáliától. Olyan ideális környezetet kell biztosítani a kis jövevénynek, mely nemcsak a fogamzásnak, de a harmonikus, egészséges fejlődésnek is kedvez. Az alapelv ugyanaz, mint Czeizel Endre ,,értelemgyerek“ elmélete: a fogamzáshoz a legkedvezőbb feltételeket kell megteremtenünk, hogy a legéletképesebb, a legerősebb gének öröklődjenek tovább.
A tisztítást végezhetik csalánlevéllel és diólevéllel. Felváltva fogyasztva (egyik nap diólevél tea éhgyomorra, másik nap csalánlevél tea szintén éhgyomorra) alaposan megszabadítják a szervezetet a lerakódott felesleges anyagoktól. Különösen antibiotikumos kúrák után ajánlom ezt a tisztítást, így a hüvely flórája is gyorsabban visszanyeri természetes értékeit. Általában 4-6 hét szükséges.
Utána a leendő kismamának fagyöngy gyógynövényt javaslok 6 héten keresztül. A fehér fagyöngynek már a kelta népek is mágikus erőt tulajdonítottak. Az angolszász kultúrában a termékenység szimbóluma: fagyöngy alatt csókolózni házasságot és gyermekáldást jelent. Az ókori görögök vágykeltő hatása miatt itták teáját. A méh falát erősíti, tonizálja, ezért szüléseknél is használták, ha a méhlepény nehezen vált le. Ilyen formán a megtermékenyített pete megtapadását is elősegíti.
Katonák nélkül ugyebár nem lehet csatát nyerni. A nem megfelelő mennyiségű spermaképződés is gyakran okoz gondot, ezért a házaspár férfi tagjának élelmiszereket ajánlok erre az időszakra: naponta egy nyers fürjtojást, egy pohár barna sört, 300 gramm zellert fogyasszanak. Természetesen segít a mozgás, a sok zöldség és gyümölcs, hal és tökmag fogyasztása is. Minél kevesebb húst egyenek, ne igyanak kávét és alkoholt.
Újabb 6 hét elteltével megint gyógyteákat igyanak mind a ketten. Vannak gyógynövények, melyek a nemi hormonok termelését serkentik. Ilyenek a pásztortáska, a palástfű, a cickafarkfű, a kisvirágú füzike. A szurokfű egész mirigyrendszerünk működését szabályozza, a hormonok termelését is. A tisztítás és a fagyöngy kúra után ezek fogyasztását javaslom mindként félnek legalább 5-6 héten keresztül. Napi egy csészével igyanak ezek keverékéből mind a ketten, lehetőleg éhgyomorra.
Ha megtörténik a várva várt csoda, a kismama azonnal kezdje el inni az erdei málnalevélből készült teát 12 hétig, naponta egy csészével. Ez a gyógynövény erősíti a méhet, csökkenti a vetélés veszélyét. Szülés előtt 2 héttel is tanácsos inni napi egy csészével.
A módszer bármikor elkezdhető és gyógyszeres kezelés mellett is folytatható. A teakúra ideje alatt más gyógyteákat nem szabad fogyasztani.
Gyuri bácsi babaprogramja eddigi eredményeink szerint 25%-os sikerrel működik. Aki évek óta hiába vágyik gyermekre, annak mindenképp érdemes megpróbálni. Az esetek nagyon változók: van fiatal pár, akik hormonkezelés helyett választották, van, aki az x-edik sikertelen lombikprogram helyett, van, aki lombikprogram előtt. Kirívó esetek is vannak: több évtizedes kezelés és idegtépő várakozás után mint utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbálta ki egy negyvenes házaspár és ma már boldog szülők.
Mondják, hisznek az emberek benne, azért használ. Nos, nem gondolom, hogy a fiatal vagy kevésbé fiatal szülőknek számítana, mitől fogant meg gyermekük, mikor először felsír a szülőszobában. Az a lényeg, hogy jönnek a fényképek és a hálás levelek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszatérés...
  2013-04-15 18:01:10, hétfő
 
  - 12 .rész


A könyöklőkre hullott esőcseppek hangos dobolásba kezdtek. Felébredt rá, pedig, még hajnal felé járt az idő. A sötét felhők sűrű esőfüggönyt terítettek az ablakszemek elé. Kell az eső, áldani illene a Teremtőt, gondoskodik a gabonáról, amelyből kenyér lesz, most még sem tudott örülni neki. Tekintete a dobozokra tévedt. Nem lenne jó, ha eláznának a tisztára mosott textíliák, a keményített, szépen vasalt terítők. Elmerengett a múlton, a hosszú hétvégi ügyeleteken, ahol a terítőket varrta. Varrt az egész kórház. Akkoriban ritkán lehetett látni tarka, műszálas bóvlikat, amivel ma tele vannak a diszkontok. Elkortyolgatta a kávéját, a termoszba mentha teát töltött, és a szendvicseket csomagolt. Majd az úton megállnak, és együtt falatoznak az unokával. Elzárta a gáz-, és vízcsapokat, még egyszer mindent leellenőrzött. A pakkokat az ajtó elé készítette.

- Mi a csoda lehet ebben, ami ilyen nehéz? - kérdezte hangosan.

Ki kellett volna bontani az este, de Emma ráparancsolt, csak akkor szabad, ha megérkezik. De, mi van akkor, ha nem is szeretné magával vinni, ami benne van? Olyan kicsi ott a hely. jól meg kell gondolni. Biztos azok a könyvek lehetnek benne, amiket eddig nem tudtak beszerezni. Csak is könyv lehet ilyen nehéz, akkor meg, tényleg hasznát veszi, mikor kiolvasta, megy a könyvtárba, hogy másokhoz eljusson.

Levente megérkezett. Óriási ernyő alatt haladtak a kocsiig, a hátsó ülésre tették a szállítani valókat. Elfoglalták a helyüket a bakon (így szokták mondani), és a lovak közé csapták. Az ablaktörlő nyöszörögtek a nedves üvegen, ki kellene cserélni, állapították meg mind a ketten. Futott előttük az út, de a dézsa nem ürült, zúdult rájuk az égi áldás. Megéheztek. Az erdőszélen félreálltak. A fölöttük elterülő szeretetsátor alatt jól belakmároztak. Tele bendővel folytatták az útjukat. Minden átmenet nélkül, Levente megkérdezte.

- Mamikám, mit gondolsz Emese vár már bennünket? Elárulok egy nagy titkot, amit csak veled osztok meg. Tiszteletem jeléül vittem egy csokrot, és sokáig beszélgettünk. Semmi személyes információt nem cseréltünk, még is annyi érzelmet véltem felfedezni a tekintetében. Nem tudod, nem hallottad, van barátja?

Tudott a csokorról, hiszen látta, de hallgatott róla, azt csak nem mondhatja, hogy az ablakból látta, még félre értené a fiú. Mi lesz, ha beleszeret Emesébe? A gondolatra megrettent. Alig fél éve végig kellett nézni az unokája világfájdalmát, majd beleveszett a csalódásba, mikor szembesült, barátnője viselt dolgairól.

- Annyit tudok, hogy a hétvégét a barátaival töltötte. Ilyen okos, és csinos nőnek biztosan van barátja. Egész héten az Ezüstszekeret irányítja, gondolom, alig várja a hétvégét.

Pár perc csend következett, majd a világ dolgait kezdték boncolgatni. Miszlikre szedték az aktuális eseményeket, mire begördültek a parkolóba. Emese autója mellé parkoltak. Örömmel tapasztalták az eső is elállt. A napocska kukucskálni kezdett a felhők mögül.

Az irodában frissen, fitten, kipihenten fogadta őket az igazgatónő. Szemében száz csillag ragyogott, amint rájuk nézett. Gyönyörű ez a lány, állapította meg magában Ilonka. Ahogy Levente mellett állt, elnézte őket, szép pár lenne belőlük.

Felhordták a csomagokat. A fiú útra készen, a búcsúölelésnél tartott. A hátuk mögött, búgó hangon megszólalt a lány.

- Levente, ha úgy ért a motorhoz is, mint a lélekhez, biztos vagyok benne, megtalálja az okot, mi a baja a kocsimnak. Néha akkorát rántott, azt hittem valamelyik kerék futott ki alólam. Persze csak akkor, ha az ideje engedi.

- Jöjjön, nézzük meg azt a járgányt. Ráérek bemenni. Azt nem ígérem, hogy meg is tudom javítani, de megpróbálom.

Elköszöntek egymástól, a fiatalok a parkoló felé vették az irányt. Ilonka kétszer is az ablak felé indult, de félúton megállt, legyőzte a kíváncsiságát. Leült az ágya szélére, és a képre szegezve tekintetét, mesélni kezdett.

- Tudod papa, nagyon hiányoztál, képzeld el mi történt...

És csak beszélt, semmit nem hagyott ki. A beszámoló végén az ablakhoz lépett. Már csak egy kocsi állt a parkolóban, Emeséé.

A gong reggelire hívta a lakókat. Hallotta a folyóson elhaladó lépteket, és a vidám hangfoszlányokat. Nem ment le, hiszen ők már túl voltak rajta. Csomagolni kezdett. Először Emma ajándékát vette górcső alá. Amint kibontotta, támasz kellett neki, hogy el ne ájuljon. A csodafazék. Alig pár hónapja szájtátva nézték, mennyi mindent tud. A recepteket is végig böngészték, mielőtt az árra kattintottak. Az a hír járta, a bemutatókon száz fölött ,,járnak az árak", így nem is gondolhattak rá komolyan, hiszen az egy havi nyugdíj, hiába incselkedett velük... Most itt van előtte, egy levél kíséretében. Reszkető kezekkel bontja ki a levelet, szeme egyre homályosabb, amint a sorokat olvassa.

Drága Ilus!

Tudom, meglepődsz, ha kibontod a csomagot. Képzeld el, milyen szerencsében volt részem. Addig nézelődtem az neten, még rátaláltam a nagykereskedőre, aki viszonteladókat keresett. Tárcsáztam és hívtam, telefonon érdeklődtem. Elmondtam, hogy nyugdíjas vagyok, semmi üzleti érzékkel nem rendelkezem, de szívesen vennék egy főző automatát, megspórolva magamnak a kereskedők hasznát. Nem számítottam megértésre, nem divat a méltányosság. Jócskán meg is lepődtem, amikor közölte, akciós áron harmincezerért megkapom, és a szállítást is átvállalja. Két nap múlva a fazék megérkezett. Ki is próbáltam azonnal, kocsonya főtt benne huszonkilenc perc alatt. Mindez magától... Beállítottam hány órára kérem. Beletettem mindent, amit kellett, beállítottam és végeztem a dolgomat. Pontban az általam megjelölt időben sípszó jelezte, a feladatot elvégezte. Soha ilyen szép tiszta és finom kocsonyám nem lett. Aztán elgondolkodtam, minek kettőnknek 6 literes főzőautomata. Becsomagoltam és feltettem a kamrában, a polcra. Meséltél a teakonyháról, és a kedves új barátaidról, akkor eszembe jutott... Mindig szeretted megvendégelni a barátaidat, a fazékkal megkönnyíthetném a helyzeted. Nem kell hozzá sok edény, és nagy hely. Ez konyha, tűzhely és fazék egyben. Fogadd tőlünk szeretettel az ajándékunkat.

Baráti szeretettel ölelünk: Emma és Sándor

Megtörölte a szemét, és hálát adott az Úrnak, hogy ilyen barátai vannak.

Örült az ajándéknak, hogyne örült volna. Ennél praktikusabbat el sem képzelhet egy háziasszony, akinek se elég helye, se edénye, csak barátai vannak, akiket néha megvendégelne. Gondolatpókjai hálójukat fonják, azon munkálkodnak, miként hálálja meg, a figyelmességbe csomagolt, drága ajándékot. Emmáék sem gazdagok, két értelmiségi nyugdíjból tengetik életüket, nem dőzsölnek, de szépen beosszák a pénzüket. Éppen a múltkor mesélte hány éve nem vett magának új kosztümöt, pedig nagyon elkelne már. Az is igaz azonban, ebben a korban az ember, örül, ha elkoptatja, amit munkásévei felhalmozott. No, majd kitalálja a módját, nyugtatta magát, és simogatni kezdte új családtagot, a legkisebbet, és legtökéletesebbet. Nevet kellene adni a jövevénynek, de jól meg kell fontolni, nehogy megsértődjön, és bosszút álljon, és nyers maradjon valami. Bár ez nem valószínű, mert igen csak intelligens, úgy is hívják, az intelligens fazék. Mi lenne, ha mondjuk, Fincsikének becézné? Ez olyan jól hangzik, és étvágygerjesztő. A keresztelő ünnepélyes keretek között megtörtént. Fincsike elfoglalta megkülönböztetett helyét az üvegezett konyhapolc tetején. Kalapot is kapott a fejére, hogy ne porosodjon.

folyt. köv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az igazság néha megdöbbentő is lehet!
  2013-04-15 08:59:57, hétfő
 
 
Szánj rá egy percet ,hogy elolvasd!

Egy 24 éves fiú bámult ki a vonat ablakán.
,,Apa nézd, azok ott hátul a fák!"
Az apja elmosolyodott. Egy fiatal házaspár ült mellettük és figyelték a fiú nagyon gyerekes viselkedését.
Ismét kiáltás...
,,Apa nézd, a felhők olyanok, mintha velünk jönnének!"
A fiatal pár nem tudott már tovább ellenállni:
,,Miért nem viszi el a gyerekét egy jó elmeorvoshoz?" -kérdezték az apját.
Az idős ember mosolyogva válaszolt:
,,A kórházból jövünk. A fiam vakon született, és csak pár nap telt el a műtét óta. Ma van az első napja, hogy láthatja a világot körülötte."
Tanulság:
Minden embernek megvan a maga története. Ne ítélkezzünk felettük, ne bántsuk őket, mert nem tudhatjuk, hogy mit éltek át, vagy mi történt velük. Az igazság néha megdöbbentő is lehet!
Ha nem osztod meg nem fog történni semmi, nem leszel balszerencsés stb. , viszont lehet, hogy sikerül megváltoztatni egy pár ember gondolkodását.
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1031
  • e Hét: 6721
  • e Hónap: 13093
  • e Év: 63884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.