|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2013-06-13 19:43:14, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
12 db.Holland szeletelt sajt,10 dkg reszelt sajt(Trapista),10 dkg sajtkrém,10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 kiskanál mustár, só, fehérbors, petrezselyem levél
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Míg lehűlt, a megfőtt tojásfehérjét felapróztam, összekevertem a sajtkrémmel, a petrezselyemmel , sóval, borssal ízesítettem, majd rákentem a sajtra és befedtem a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját kikavartam a vajjal , a kiskanál mustárral , sóval, majd a sonkára kentem. Szorosan feltekertem , fóliába csomagoltam és lehűtöttem. Éles késsel szeleteltem.
|
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2013-06-13 19:28:26, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 1 tasak csokoládés pudingpor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 10 dkg étcsokoládé, 25 dkg mascarpone sajtkrém, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 4 dl meggybefőtt; a díszítéshez: 5 dkg csokoládé
Elkészítése: A csokoládépudingot összekavarjuk a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk. A meggybefőttet leszűrjük, a levét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 5 dl legyen, összekeverjük a vaníliás pudingporral és megfőzzük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, kicsit visszahűtjük és kanalanként adagolva elkeverjük a mascarpone sajttal, majd a csokoládés pudinggal. Kelyhekbe rétegezzük, előbb a gyümölcsöt, aztán a meggyes pudingot, erre pedig a csokoládés krémet. Tetejét meggyszemekkel és reszelt csokoládéval díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2013-06-13 19:10:28, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 3 kg meggy, 2,3 kg. cukor
A meggyet megmostam és kimagoztam,rászórtam 1 kg. cukrot és másnapig állni hagytam,többször átkevertem.Ekkor leszűrtem,1 liter gyümölcsléhez hozzáadtam 1/2 l vizet és 1 kg cukrot,20 percig főztem majd tiszta száraz üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
A visszamaradt meggyet tiszta üvegkannákba tettem,minden réteg meggyre 1-1 kanál cukrot szórtam,kissé megnyomtam a kanállal,míg kevés levet eresztett.Egy edény aljára újság papírt tettem, a lezárt üvegkannákat ráhelyeztem,feltöltöttem annyi vízzel,hogy az üvegek nyakáig ért és 20 percig lassú tűzőn főztem,kiemeltem és hűlni hagytam.Télen a gyümölcsöt süteménybe használom, a leve meg kiváló szörpnek. |
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
|
|
|
|
2013-06-13 19:07:06, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:1 kg ribiszke,1 kg málna, 1 kg cukor, 1 tasak 2:1 dzsemfix
A kétféle gyümölcsöt átmostam és csöpögni hagytam majd egy főzőedénybe tettem.Hozzáadtam a cukorral elvegyített dzsemfixet és állandó kavarás mellett 5 percet zubogva főztem.Tisza,forró üvegkannákba tettem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
|
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
|
|
|
|
2013-06-13 18:41:21, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 1 fej recés szélű saláta, 4 tojás, 12 dkg sonka, 4 szál zöldhagyma, 8 retek; a salátaöntethez: 2 dl görög joghurt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál citrom, 1 csokor metélőhagyma, só, bors
Elkészítése: A salátát, a zöldhagymát és a retket megpucoljuk és megmossuk. A salátát széttépkedjük, a retket és a zöldhagymát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük majd ha lehűltek, karikára, illetve a sonkát hosszúkás csíkokra vágjuk. Az öntethez a mustárt kikavarjuk az olajjal majd belekeverjük a joghurtba. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Egy salátástálba rétegesen lerakjuk az összes hozzávalókat, minden réteget bőven meglocsolunk a salátaöntettel. 1 órára jól lehűtjük. Önmagában fogyasztjuk könnyű vacsoraként.
|
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2013-06-13 18:39:01, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű masnitészta, 50 dkg pulykamell, 3 szál zöld fokhagyma, 1 evőkanál kókuszzsír, 1 evőkanál étkezési keményítő, 3 dl sovány tejszín, 1 citrom, só, bors
Elkészítése: A zöldfokhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikára vágjuk. A kókuszzsírt felmelegítjük és a fokhagymát átforgatjuk rajta, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykahúst és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk sóval és borssal, felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejszínnel, ráöntjük a húsra és felforraljuk. Eloltjuk a lángot és citromlével ízesítjük. A masnitésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a pulykahússal tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-06-13 18:36:18, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 1 fej saláta, fél fej nyári káposzta, 1 kápia paprika, 10 dkg juhsajt, 10 dkg kolozsvári szalonna; az öntethez: 1 dl víz, 3 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, 2-3 evőkanál almaecet, 1 kis csokor zöld kapor, frissen őrölt színes bors, só
Elkészítése: A salátát leveleire tépkedjük és megmossuk. A káposztát megmossuk és laskavékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A sajtot és a kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, utóbbit zsírjára sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük és papírtörlőre rakjuk. Az öntethez összekavarjuk a vízzel az ecetet, a sót, a cukrot, az olajat meg az apróra vágott kaport. Az összes hozzávalót egy salátástálba rakjuk, meglocsoljuk a salátaöntettel, megszórjuk a színes borssal és lazán összeforgatjuk. Önmagában fogyasztjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2013-06-13 18:33:23, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók-4 személyre : 4 cukkini, 4 szál vékony kolbász, 8 dkg rizs, 10 dkg sajt, 1 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors;
a tálaláshoz: 5 dkg sajt, koktélparadicsom.
Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A cukkiniket megpucoljuk, kettőbe vágjuk, közepüket kivájjuk és megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. A rizst összekeverjük a lereszelt sajttal, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a felvert tojással. Sóval és borssal ízesítjük. A kivájt cukkinikbe rakjuk a kolbászokat majd a rizses masszával befedjük. Vajjal kikent sütőtálba rakjuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát levesszük és addig hagyjuk, míg a sajt megpirul a tetején. A sajtot vékony szeletekre vágjuk és fogpiszkáló segítségével vitorla formába hajtjuk, és a csónakokat feldíszítjük vele. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2013-06-13 18:28:07, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 5 tojás, 1 hagyma, 3 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, citromlé
Elkészítése: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikára vágjuk, ebből 2-3 szelettel félreteszünk a díszítéshez. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a brokkolit, a tojást, a hagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és lazán összeforgatjuk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tetejét főtt tojásszelettel díszítjük és tálalás előtt 2-3 órára lehűtjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2013-06-13 16:11:06, csütörtök
|
|
|
RESZELT KAKAÓS TÚRÓS
Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg. rétesliszt
25 dkg. Rama
15 dkg. porcukor
1 tojás sárgája
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó (nem instant)
Krém: 1 kg. túró
25 dkg. porcukor
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
1 csom. vaníliás cukor
5 dkg mazsola
Ha túl lágy a krém 5-10 dkg. reszelt piskóta vagy háztartási keksz (mi lágya szeretjük)
a 4 tojás fehérje habbá verve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrod, s ha jól összeállt, 2 egyforma cipót formálsz belőle, és a fagyasztóba teszed frissentartó fóliában v. zacskóban(10-20 perc alatt jó lesz), addig kikevered a krémet. A fehérjét a végén forgasd bele, hogy ne törjön össze.
Ha a kakaós tésztád a fagyasztóban jó keménnyé, reszelhetővé vált,az egyiket a kivajazott, lisztezett tepsi aljára reszeled, majd jöhet rá a túrókrém, tetejére pedig a másik fagyasztott tészta szintén reszelve.
Közepes lángon (180°C) sütjük addig, amíg a tetejét "száraznak" nem látod. A sütési idő kb. 30 perc. |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2013. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
95 db bejegyzés |
e év: |
1531 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 542
- e Hét: 9187
- e Hónap: 15559
- e Év: 66350
|
|
|