Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A kanadai Ojibwa indiánok csodatévő teája
  2013-06-11 15:57:15, kedd
 
  A kanadai Ojibwa indiánok csodatévő teája 1-rész

Az Ojibwa (vagy Ojibwe, Ojibway) indiánok alkották az egyik legnagyobb indián törzset Észak-Mexikóban. Ma két csoportban élnek: Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban.
Kanadában az Első Nemzedék harmadik legnépesebb törzse a Cree és az Inuit után. Az USA-ban pedig a negyedik legnagyobbként szerepelnek. Az Ojibwák többsége történelmileg főként a Nagy Tavak körül táborozott, amit a franciák Sault Ste Marie-nak nevez, ezért e csoportot a Saulteurs nevet kapta. Egy másik csoportot pedig, akik a Mississagi folyó körül telepedett le Mississaugas-nak neveztek el.

Az Ojibwa indiánok száma az USA-ban közel meghaladja az 56.500 főt, Kanadában pedig körülbelül 80.000-re tehető a számuk. Ők voltak az elsők az indián törzsek közül, akik egyezségre jutottak a fehérekkel: 1745-ben még fegyvereket is fogadtak el a britektől, hogy legyőzzék a másik nagy indián törzset a dakotákat.

Honnan ered a nevük?

Ezek az indiánok egymás között Ojibwe-nek hívják magukat, de a világon az angolosított használatot ismerik inkább (Ojibwa, Ojibway). Ugyanakkor hívják őket Chippewa-ként is, ami szintén egy angolosított névvváltozat. Az USA-ban inkább a Chippewa-t használják, Kanadában az Ojibwa ismertebb, de minkét terminus létezik mindkét országban.

Az Ojibwe pontos jelentése nem ismert, de itt van néhány lehetséges megoldás

ojiibwabwe: ,,aki főz" - ez a kifejezés referál a tűz- és vízálló mokaszinukra. Néhány más értelmezés szerint pedig azokra a szertartásokra utal, amit ezek az indiánok végeztek az ellenségeik távoltartása érdekében
ozhibii'iwe: ,,akik lejegyzik a szertartásokat" - ez a szó utal a képírásra, a piktogramokra, amiket a szent rítusoknál használtak
ojiibwe: ,,aki mereven beszél" - ezt a nevet a Cree törzstől kaphatták, mivel nyelvük hangzásban jelentősen eltér.

Fontos tudni azt is, hogy ezek az indiánok pontosan ismerték a közelükben levő gyógyfüvek hatásait, így bármilyen betegséget meg tudtak vele gyógyítani: különböző főzeteket, teákat készítettek az egyes bajok ellen. A C. E. tea is olyan füveket tartalmaz, melyeket ezek az indiánok is előszeretettel használnak immunerősítésre, tisztításra és gyógyításra.

Ki volt René Caisse?

René Caisse (1888-1978) egy kanadai 11 gyermekes katolikus nagycsalád tagjaként nevelkedett, majd felnőttként teljesen a hivatásának szentelte magát: nővérként a rászorulók segítésének élt. Az általa tökéletesített teát több mint 5 évtizeden keresztül alkalmazva több ezer emberen segített úgy, hogy nem fogadott el pénzt a betegeitől. Mély hitében számára ez nem munka volt, hanem a Szeretet küldetése, Isten tervének megvalósítása. Ő maga is fogyasztotta a teát, 90 éves korában húnyt el. A kép nem sokkal halála előtt készült.Az indián méregtelenítő tea újkori története

1922-ben, az akkor 33 éves René Caisse főnővérként dolgozott a Gondviselés Nővérei kórházban, Kanada Haileybury városában. Egyik este megakadt a pillantása egy idősebb nőbetegen, akinek a mellén furcsa heget lehetett látni. A beteg hölgy elmesélte, hogy több mint 20 évvel azelőtt vándorolt ki Angliából Kanadába, hogy csatlakozzon férjéhez, aki Ontario északi részén ásványkincsek kutatásával foglalkozott. Táborhelyük az Ojibwa indiánok földjén állt.
Kevéssel ezután az asszony mellében kemény csomó keletkezett. Addigra összebarátkoztak az indiánok öreg gyógyítójával, aki azt mondta, van erre egy olyan gyógyír, amit még a Kegyes Ősapák hagyományoztak rájuk. ,,Szent ital ez, amely megtisztítja a testet, és ismét harmóniába hozza azt a Nagy Szellemmel".
Az öreg indián kellemes ízű gyógyteát adott neki, amiből naponta kétszer kellett innia, egészen addig, amíg teste ismét ,,összhangba kerül a Nagy Szellemmel". Az idős bennszülött a gyógytea elkészítésének titkait is elmondta az asszonynak.

René feljegyezte a betegétől hallott receptet, de valahogy csak 1924-ben, két évvel később adódott először alkalom, hogy ki is próbálhassa. Nagynénjénél gyógyíthatatlan gyomor- és májrákot állapítottak meg. René tisztában volt az ilyen esetekben várható tünetekkel, hiszen naponta ápolt szenvedő, agonizáló rákbetegeket. Jól ismerte az akkor legkorszerűbb rákkezelési módszert is, a rádiumkezelést. Ennek mellékhatása nemegyszer pokoli fájdalmakkal járó kínhalál volt. René megkérdezte nagynénje kezelőorvosát, dr. Fischert, hogy megpróbálkozhat-e az öreg indián teájával. Fischer doktor ugyan erősen kételkedett a főzet hatásában, de mivel bevallotta, hogy ebben a stádiumban már semmit sem tehet, hozzájárult a próbálkozáshoz.

Két hónapon át naponta alkalmazott teakúra hatására a nagynéni jobban lett. Olyannyira, hogy utána még húsz évet élt.

René borzasztó lelkes lett. 2 év kisérletezés után az eredeti 8 komponensű Ojibwa receptből Dr. Fischerrel kidolgozta a mai napig használatos összetételt: rebarbara, lósóskagyökér (birkasóska), bojtorjángyökér és amerikai mezei szil őrölt kérgének speciális arányban kialakított elegyét.

Egyre több orvos hallott a meglepő eredményekről, s ezért reménytelen állapotú betegeiket elkezdték Renéhez küldözgetni. Egy 80 éves férfi például, J. Smith, arcán vérző, rosszindulatú daganattal jelentkezett. A kezelés megkezdése után 24 órával a tumor vérzése elállt, majd pár további kezelés nyomán a daganat mérete is csökkenésnek indult, s a beteg arcán éktelenkedő nagy lyukak feltöltődtek és begyógyultak.

A legelső döbbenetes eredmények után René teljesen beletemetkezett a rákos betegek kezelésébe. Föladta ápolónői állását, lakást bérelt és ott fogadta a betegeket. Naponta harmincnál is többen jelentkeztek nála, hosszú sorban várakozva ajtaja előtt. Nemsokára az egészségügyi hatóságok letartóztatási parancsot állítanak ki René ellen kuruzslás miatt, ám Caisse nővér sosem fogadott el pénzt a kezelésekért, így nem találnak támadási pontot. Elrendelik azonban, hogy csak orvosi diagnózissal igazolt gyógyíthatatlan eseteket kezelhet.

1934-ben Dr. A. F. Bastedo orvos Renéhez küldte kezelésre gyógyíthatatlan bélrákos betegét. Amikor a páciens meggyógyult, Bastedo doktort annyira lenyűgözte az eredmény, hogy rávette Bracebridge önkormányzatát, hogy egy szállodát bocsássanak René rendelkezésére, egy új rákklinika és rendelőintézet céljaira.

Idézet egy akkori lapból:

,,A Dominion utca leginkább a közismert lourdes-i szentély csodaváró hangulatát idézi, ahol a bizalommal eltelt zarándokok egy új élet lehetőségét remélik meglelni. A környéken minden talpalatnyi hely foglalt, egymást érik a parkoló kocsik. A legkülönbözőbb származású és társadalmi helyzetű emberek itt egyenlőkként és türelmesen várnak sorukra, hogy bejuthassanak a piros téglás épületbe. Egyesek a maguk lábán érkeznek, másokat kísérőik hoznak és emelnek egyre feljebb a lépcsőn, ahogy lassan halad előre a hosszú emberkígyó."

1937. végén petíció született. Több, mint tizenhétezer önkéntes aláíró követelte, hogy hivatalosan is szentesítsék René intézményét. Közben meghívták az Egyesült Államokba, hogy hajlandó-e harminc, reménytelen állapotú, önkéntesen jelentkező rákbetegen kipróbálni módszerét. Öt orvos felügyelné a kísérletet. René igent mondott, és másfél évig rendszeresen átjárt Chicagóba. A kísérletet felügyelők meghajoltak az eredmények láttán. Arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy ,,az kezelés valóban meghosszabbítja a betegek életét, visszafejleszt daganatokat, és csillapítja a fájdalmat".Számos, többnyire kétkedő orvos is látogatást tett René nővér intézetében. Tanulmányozták a klinikán folyó gyógyító munkát, kikérdezték a kezelés alatt álló betegeket. Az egyik legkétkedőbb orvos dr. Benjamin Guyett volt, a Torontói Egyetem anatómiaintézetének kurátora. Idézet írásából:

,,Legtöbb esetben a kezelés előrehaladtával a betegek meggyötört arca kisimult, és a fájdalom csökkent. Ez igencsak figyelemre méltó jel, hiszen a legtöbb tumoros betegnél nagyon nehéz azt uralni. Egyértelmű rákbetegek eseteit megvizsgálva elmondhatom, hogy sok súlyos állapotban lévő betegnél megállt a vérzés; ajak- és emlőrák okozta sebek begyógyultak; rosszindulatú méhnyak-, végbél- és hólyagdaganatok nyomtalanul visszafejlődtek; és elismert orvosok és sebészek által diagnosztizált gyomorrákos betegek tudtak ismét teljes és normális életet élni.
Állítom, hogy ezen a klinikán olyan kezelési eljárásnak lehettem tanúja, ami az állapot helyreállását egyrészt a daganatos szövetek elpusztítása révén éri el, másrészt azáltal, hogy táplálja azt a valamit, ami javítja a betegek lelkiállapotát és elősegíti a természetes, élettani folyamatok helyreállását."

Dr. Emma Carson Kaliforniából érkezett, eredetileg csak egy napra. Részlet följegyzéseiből:

,,Szilárdan elhatároztam, hogy vizsgálódásaim során minden előítéletemet félreteszem. A Caisse kisasszonyhoz érkező betegek szinte mindegyike olyan gyógyíthatatlannak minősített eset volt, akik már átestek műtéten, rádium- vagy egyéb, drasztikus kezelésen, ám azok eredménytelennek bizonyultak. E kezeléssel viszont elérhető javulás és a tényleges eredmények abszolút lenyűgözőek, és ezeket látni kell ahhoz, hogy el lehessen őket hinni. Éberen őrködtem, hogy szigorú szkepticizmusomat se ne erősítse, se ne gyengítse az a remény és hit, ami oly egyértelműen sugárzott a betegekből és rokonaikból. Adataimat, feljegyzéseimet és esettanulmányaimat áttekintve elmondhatom, hogy szkepticizmusom elpárolgott. Érkezésemkor még úgy terveztem, hogy legfeljebb 12 órát maradok a helyszínen. Ebből az időből végül 24 nap lett. 400 beteg esetét vizsgáltam át."

1938-ban újabb petíció 55 ezer aláírással. Követelték, hogy René nővér kapja meg a jogot, hogy képesítés nélkül is folytathasson orvosi gyakorlatot. Frank Kelly parlamenti képviselő ekkor magánindítványt terjesztett az országgyűlés elé:

,,René Caisse Kanada Ontario államának teljes területén orvosi tevékenységet folytathasson a rákbetegség bármilyen megjelenési formája, illetve az abból eredő elváltozások gyógykezelésére."

Az orvosok ugyanis csak akkor küldték hozzá daganatos betegeiket, amikor azok már túljutottak mindenféle kezelési próbálkozáson és a végstádiumába kerültek. René úgy érezte, hogy félig már "kivégzett" betegeket kap, hogy az utolsó pillanatban ő még próbálkozhasson.

Harold Kirby egészségügyi miniszter így nyilatkozott:

,,Nem tűröm el, hogy a modern orvostudomány makulátlan becsületére akár a leghalványabb szégyenfolt gyanúja is rávetődhessen."

Kirby is az országgyűlés elé terjesztett egy törvényjavaslatot. Lényege: Minden daganatellenes módszerrel kapcsolatban az alkalmazott szer pontos összetételét közölni kell. Aki úgy fog betegek kezelésébe, hogy előzetesen nem árulja el módszere titkát, azt tettenéréskor pénzbírság fizetésére vagy akár 6 hónapig is terjedő börtönbüntetésre kötelezik. A Kirby-törvény fő támadási célpontja természetesen René Caisse kezelési módszere volt.

René mélységesen fölháborodott, amikor tudomást szerzett a határozatról. Ha letenné azt a rákbizottság asztalára, szerének összetétele egy percig sem maradna titokban. René hívei minden igyekezetükkel azon voltak, hogy a Kirby-törvényt ne szavazza meg a parlament.

,,A betegek és rokonaik arról számolnak be, hogy sok orvos már nem hajlandó igazolást adni a rák diagnózisáról René számára. A jelek szerint az orvostársadalom összeesküvést szőtt ellene."

1938-ban a törvényhozói testületben három szavazaton múlt, hogy René alulmaradt. Hiába volt hát a tömeges támogatottság, mégsem bizonyult elegendőnek. Ezek után René nővér így nyilatkozik:

,,Sajgó szívvel, de bezárom a Bracebridge-i rákklinikát. Kitartóan harcoltam az orvosszakmával, de a tartomány törvényeivel való küzdelem már meghaladja erőmet."

Ezután szinte lincshangulat uralkodott el, és a ,,nép" nyomásának engedve Hepburn miniszterelnök és Kirby miniszter politikai szempontból bölcsnek tartotta fölkérni Caisse kisasszonyt, hogy újra nyissa meg rákklinikáját. Biztosították arról, hogy a Kirby-törvény rá nem vonatkozik. René beleegyezett, s így páciensei örömmámorban úszhattak. De vizsgáló bizottságot küldtek a klinikára ,,az igazságot kideríteni".

Pár hónap bizottsági vizsgálódás után tárgyalás ült össze. Tudták, hogy ha a csodaszer receptjét kérik majd, azt René biztosan visszautasítja. Ez közvetlen és nyilvánvaló bizonyíték lehetne, hogy nem is rendelkezik gyógyhatással. Hisz mi másért nem engedi meg, hogy találmányát a "megfelelő hatóságok" elemezzék? Megkérdezték tehát René nővért, hogy hajlandó-e beszolgáltatni receptjét. Ő újfent nemet mondott, mert úgy vélte, hogy akkor azt, jelentéktelen valamiként, egy fiókban süllyesztenék el.

1942-ben René nővér így másodszor is, 20 év gyógyítással a háta mögött, végleg bezárta klinikáját. Ezután 17 csendesebb év következett... Az 1959-es esztendő vízválasztó lett az akkor 70 éves René életében. Felkérik, hogy dolgozzon együtt az Egyesült Államok akkori egyik legtekintélyesebb orvosával, dr. Charles Brusch-sal, aki John F. Kennedy elnök magánorvosa és egyben bizalmas barátja is volt. Dr. Charles A. Brusch a saját vastagbél rákját kezeltette sikeresen Caissevel, ezzel a tea híve lett. Dr. Brusch volt az első nyugati orvos, aki klinikáján pénztelen embereket gyógykezelt. Ő nem kérdezte a tea összetételét. Ha alaposan letesztelik a Brusch Klinikán, akkor a szer kikezdhetetlenné válik.

,,...mindössze három hónap alatt elért hatás, továbbá Caisse kisasszony 25 évi munkájának eredményei meggyőzték a Brusch Klinikát arról, hogy a tea valóban hatékony a rák kezelésében. Azt nem állítjuk, hogy meggyógyítja a rákot, azt viszont igen, hogy használ a rákbetegeknek. Nem toxikus (nem mérgező), és szájon át, illetve izomba adott injekció formájában adható."

1962-ig René együtt dolgozott dr. Brusch-sal. A tea más betegségnél is hasznosnak bizonyult, mint például cukorbajban. Kiderült, hogy fantasztikus méregtelenítő szer. A nővér végre olyan emberre akadt, akiben megbízhatott.

1962-ben René hazaköltözött Kanadába.
1978. december 26-án, combnyaktörése szövődményei következtében, René befejezte földi pályafutását. Utolsó útjára százak kísérték el, akik nem csak Kanadából, hanem a világ számos más tájáról érkeztek. "Szent" René különleges életútja véget ért hát, és álma, hogy a csodaszer eljusson a szenvedő emberiséghez, néhány éven belül meg is megvalósult. Pedig közvetlenül René Caisse halála után a Kanadai Egészségügyi Minisztérium minden fellelhető iratot megsemmisített. A nővér háza mögött "55 gallon iratot" égettek el. Az összes összegyûjtött statisztikát, betegkezelési jegyzőkönyveket, feljegyzést, leveleket, mindent! Azt remélték, hogy ezzel sikerül örökre eltüntetni ezt a szert, vagy legalábbis a tanúleleteket. De nem sikerült!

A formula titka már nem titok

A szer titkát René Caisse sokáig nem árulta el. Attól tartott, hogy a szert vagy túlságosan drágán fogják árulni, vagy egyszerûen eltüntetik. Tisztán átlátta a gyógyászat profitérdekeltségeit, sőt a saját maga bőrén tapasztalta a hatóságok neheztelését. Élete vége felé a szer titkát eladta a torontói R. Company-nak (jelképes 1 dollárért), és így védjegy alá helyezték. A R.C. miután hozzájutott a szer titkához, nem tartott igényt Caisse további szolgálatára és a nővér által összegyûjtött információkra sem. Csak a profit érdekelte. Ha az Ÿ védjegy szimbólumot és Caisse nővér fényképét is látjuk a termék dobozán, akkor azt egészen biztosan a R. készítette. Erősen megkérdőjelezhető, hogy ők vajon a napon szárítják-e a gyógynövényeket, és vajon mennyire törődnek azzal hogy megbízható forrásból származzon a növény, és tartósítószer és adalék ne kerüljön be a végtermékbe?

Szerencsére a titkot nem csak a gyógyszergyár tudta meg, hanem René legalább elmondta egy nagyon közeli barátnőjének is. René közvetlen közeli barátnője, Mary McPherson, aki Renét még a 30-as évektől ismerte, és akinek a rákos édesanyját és a férjét René korábban sikeresen kezelte, az akkor saját tulajdonában levő egy-két doboznyi iratot megmentette. Ma ezeket az iratokat egy könyvtárban őrzik. Mary adta tovább e gyógynövény formulát dr. Gary L. Glumnak, aki könyvében utalt rá, és később bárkinek ingyen továbbadta, majd a honlapján is nyilvánosságra tárta.

Ezzel a formula ma már közkincsnek tekinthető, akár otthon is elkészíthető. Itt van (a gyógynövények latin neveivel):

21 egységnyi Arctium Lappa (Burdock) bojtorján frissen szedett, apróra vágott, napon szárított gyökere
16 egységnyi Rumex Acetosella (Sheeps soorrel) (birkasóska) frissen szedett, napon szárított levelei, szára (darált por)
4 egységnyi Ulmus Fulva (Slippery Elm) (csúszós szilfa) napon szárított belső (nem külső!) kérge (darált por)
1 egységnyi Rheum Palmatum (Turkish Rhubaarb) pulykarebarbara frissen szedett, napon szárított gyökere (darált por)

Ez utóbbi eredetileg egy bizonyos kanadai rebarbara (Rheum Officinale) volt, ami kevesebb sóskasavat tartalmaz, és ezért jobb a vesebeteg, vagy a csontritkulásos egyéneknél. A pulykarebarbara nagyobb sóskasav tartalma miatt kevésbé ajánlatos az erre érzékeny alkatú pácienseknél.

Dr. Gary L. Glum szerint a Rumex Acetosella a tumorellenes, a többi három gyógynövény vértisztító. Ezek külön-külön nem ennyire hatásosak, csak így együttesen, egymás hatásait felerősítik (synergistic effect). "A szer megerősíti a test enzim-rendszerét, hormon-rendszerét, ami felerősíti az immunrendszert és ezzel a szervezet képes kikúrálni a saját betegségét."- állítja Glum, aki saját magát gyógyította ki vele.

A René-féle keveréknél csak egy hatásosabb formula van, méghozzá az eredeti indián recept, amely 8 összetevőt tartalmaz. Ugyanolyan hatékony a rákos esetek tekintetében, mint a René-féle, csak sokkal alaposabban méregtelenít, és több értékes hatóanyagot képes bejuttatni a szervezetbe.

Az eredeti ojibwa indián tea összetevőiről

Mint fent olvashattuk, René Caisse nővér az eredeti 8 komponensű indián receptet leegyszerűsítette, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye.

A kanadai esszenciának is nevezett eredeti receptúra kíméletesen, de alaposan távolítja el a méreganyagokat az utolsó sejtig, emellett erősen stimulálja az immunrendszert, és még hatékony antioxidánsként is működik. A rákbetegek számára is pontosan akkora segítség, mint a rené féle szer. Azt is fontos megjegyezni, hogy az eredeti formula nem csak a rákbetegség kezelésében mutatkozik igen hatékonynak, de még a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, a meningo-encephalitis, a rheuma és a reumatoid artritis kezelésében is fontos szerepet játszik. Emellett erősen ajánlott allergiás megbetegedések esetén, a cukorbetegek számára és a bőrbetegségek esetében is.

Az eredeti ojibwa recept a következő gyógynövényeket tartalmazza:

Arctium lappa, Nagybojtorján: A gyökereiben rejlő hatóanyagnak köszönhetően kiváló sejtszintű méregtelenítő, igen hatásos vértisztító, megszünteti a pangást a nyirok és érrendszerben és segíti a fölhalmozott felesleges folyadék kiválasztását. Már a népi gyógyászatban is alkalmazták vértisztítóként, vizelethajtóként és izzasztószerként. Ezenkívül azt is fontos megjegyezni, hogy serkenti az epe elválasztását, és kifejezetten ajánlott a reuma és különböző bőrbetegségek kezelésére is. Olajokkal előállított kivonatait bedörzsölésre használják nemcsak a reumatikus fájdalmak ellen, de a hajhullás kezelésére is.

Rumex Acetosella, Mezei juhsóska vagy birkasóska: Levélzöldségként használják Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. E lágyszárú növényből általában főzeléket készítenek, de nem ritkán a saláták ízét fokozzák vele. Jellegzetes savanyú íze van, amit a benne található oxálsavnak köszönhet. E sav eredményezi étvágygerjesztő hatását. Ugyanakkor rengeteg C-vitamin található meg benne, ezáltal nagyon hatékony a skorbut gyógyítására és megelőzésére is. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, meszet, foszfort és vasat. Arra azonban figyelni kell, hogy ne fogyasszunk belőle túlságosan nagy mennyiséget, mert ebben az esetben nagy esélyünk van a vesekő kialakulására. Méregtelenítésre azért alkalmas, mert vértisztító hatású és serkenti a vizeletkiválasztó szervek működését is. Ezenfelül enyhíti a hasmenést, csökkenti a lázat, javítja az étvágyat és gyógyítja a szájgyulladást is.

Ulmus Rubra, Vörös szil: A szil kérgében található anyag rendkívül hatásos vértisztító és méregtelenítő anyag. Már évszázadok óta használják gyógynövényként is: 1571-ben az olasz Matthioli Dioszkoridészre hivatkozva állítja, hogy e fának a borban feloldott kérge kitűnően csillapítja a gyomorbántalmakat. A szilfát már az idők kezdetei óta nagy becsben tartották: az ókori görögök Hermész szent fájaként tekintettek a szilre, a rómaiaknál pedig a szil Júnó istennő fája lett. Több csodás esemény, monda is fűzödik e növényhez: ennek oka valószínűleg a gyógyhatásában keresendő: a szil kérgében található anyag tisztítja a vért és méregteleníti a szervezetet. Emellett kiválóan alkalmas a hasmenés enyhítésére, a torok- és szájgyulladás kezelésére valamint sebgyógyításra is. Méregtelenítésre azért nagyon ajánlott használata, mert oldott állapotban magába szívja a mérgező anyagokat.

Nastortium Officinale, vizitorma: Az ovosi vízitormát már igen régóta használják a szervezet tisztítására, hiszen a vérből tökéletesen képes eltávolítani a méreganyagokat. Ugyanakkor kitűnően alkalmazható a skorbut gyógyítására, a máj-, tüdő- és idegbetegségek kezelésére. De nagyszerű segítség a cukorbetegek, a vérszegénységben szenvedők számára is. Paraziták és bélféreg ellen is hatékony.

Rheum palmatum, rebarbara: A rebarbara gyökere antranol-glikozidokat tartalmaz, így ez is hashajtó hatású, ugyanakkor tisztítja a májat, szabályozza az emésztést és nagyszerűen lehet használni epebajok és aranyeres fájdalmak kezelésére is. Érdekesség, hogy a növény gyökeréből készített hajöblítő hamvasítja a szőke hajat.

Cnicus benedictus, benedekfű: A benedekfű kiválóan alkalmas az emésztés és az étvágy javítására. A népi gyógyászatban epehajtóként és a sárgaság ellen is használják. Májvédő hatása is jelentős. Sokan ajánlják nőgyógyászati panaszok enyhítésére is és idegkimerülés ellen. Emellett antibiotikus hatása is van. Lázcsillapítóként is megállja a helyét. Azonban csak óvatosan alkalmazzuk, mert túladagolása émelygése, gyomorgörcsöt, hányást okozhat. A XVI. században tévesen még azt is gondolták, hogy a pestis gyógyítására is alkalmas.

Trifolium pratense, vörös here: A vörös here igen gazdag fehérjékben, így takarmányként is termesztik. Gyógyászati célokra is kitűnően alkalmas a benne levő értékes anyagoknak köszönhetően, így hatékonyan lehet vele kezelni a légcsőhurutot, a tüdő, máj, és epe betegségeit, a cukorbetegség enyhítésében is nagyszerű segítség lehet. De ugyanakkor az asztmás és reumás betegek számára is ajánlott a fogyasztása.

Laminaria digitata barna alga: A barna alga rengeteg nyomelemet tartalmaz és még azt is fontos megjegyezni, hogy mivel szerves kötésben lévő, természetes eredetű jódot tartalmaz, sokkal jobban hasznosul, mint a szervetlen jód, ezért ennek köszönhetően erősíti a pajzsmirigy működését azáltal, hogy segíti a pajzsmirigy-hormonok termelését és véráramba kerülését. Ezzel fokozza az anyagcserét, fokozza az oxigén fogyasztást, ezzel pedig a tápanyag hasznosulást és a hőtermelést. A tápanyag hasznosulástól szebb lesz a bőr, a hőtermeléstől karcsúbbak lehetünk. Ha a pajzsmirigy a gázkazán, akkor a barna alga a termosztát: lekapcsol, ha megfelelő a hőmérséklet, és egész egyszerűn vizelettel kiürül a felesleg. A szerves jód a fogyókúrák és a méregtelenítő kúrák hatékonyságát is jelentősen javítja. Nincs olyan szerv vagy szervrendszer, aminek működését ne befolyásolná pozitív irányba.


Milyen esetekben ajánlja a szakirodalom a teakeverék fogyasztását?

Rák és egyéb daganatok (ciszták, miómák, lipómák, stb.) esetén
Cukorbetegség és hasnyálmirigy problémák esetén
Nehezen gyógyuló fekélyek, sebek, kelések esetén
Gyomorbajok, bél- és emésztési problémák esetén
Pajzsmirigy problémák esetén
AIDS
Tisztító kúrákhoz, átfogó méregtelenítésekhez, böjtökhöz
Immunnormalizálásra
Nátha, megfázás esetén
Ízületi, mozgásszervi panaszokra
Rendszeressé teszi a vastagbél működését, ezáltal tehermentesíti a májat, segíti a hasnyálmirigyet.
Tüdő és légzésproblémákra, asztmára
Allergiák kezelésére
Hormonrendszeri problémákra
Bizonyos demenciális megbetegedések esetén, mint pl. az Altzheimer-kór, a Sclerosis Multiplex, Parkinson-kór


A tea ellenjavallatai

Vesebeteg, vesekő-gyanús, csontritkulásos személyeknél csakis nagyon felhígítva szabad fogyasztani, és ki kell kérni más szakemberek véleményét is. Az eredeti receptúra nem pulykarebarbarát tartalmaz, azért az kíméletesebb.
Hasmenésre hajlamos egyéneknél kisebb mennyiség javasolt.
A tea igen magas vastartalma miatt azoknak nem ajánlatos, akik el vannak tiltva nagy vastartalmú ételektől.
Rákos betegeknél, ha a rák közvetlenül egy fő szerv közelében van, akkor csak kis mennyiségekkel kezdve ajánlatos fogyasztani, mert a terápia elején a tumor sokszor tovább nő, és csak azután csökkenhet. Ha hirtelen fájdalmat vált ki, akkor állítsa le használatát és ezt beszélje meg az orvosával.
Más gyógyszer szedésénél kérdezze meg orvosát.
Inzulint használó diabéteszes személyek állandóan figyeljék a vércukor szintet, mert a tea befolyásolhatja a test inzulin felhasználását. Sokan kevesebb gyógyszert igényelnek, de nem feltétlenül mindenki.
Epehólyagjukat kioperáltatott személyek csakis orvosi beleegyezéssel fogyaszthatják.
A teakeverék gyógynövényeinek egyes alkotóanyagai megnövelhetik a vérfolyást a medence térségében, és ezzel akár stimulálhatják is a menstruációt. Terheseknek, vagy kismamáknak ezért csak indokolt esetben ajánlatos.

A "Világ rák nélkül" szervezet is első helyen javasolja a rákmegelőzésben és a kiegészítő terápiában

Mit ír a www.worldwithoutcancer.org.uk?

A Caisse nővér által alkalmazott teakeverék egy egészség-formula, amely a szervezet erőit segíti az életkor előrehaladtával felgyülemlő mérgek eltávolításában.
A rebarbara a májat és a beleket támogatja, míg a birkasóska és a bojtorjángyökér csillapítja az irritált nyálkahártyákat és megnyugtatja a légzőszerveket, erősíti a tüdőt.
René Caisse kanadai nővér 60 éven át rákbetegek ezreit kezelte az Ojibwa Indiánok kedvelt gyógynövény italával. 1937-ben a kanadai Királyi Rákbizottság tárgyalást rendelt el a szerrel kapcsolatosan, és végkövetkeztetésként a készítményt rákellenes tulajdonságúként jellemezte.
Kiváló étrend kiegészítő azok számára, akik B17 (laetril) metabolikus terápiának vetik alá magukat.

Felhasznált forrásanyagok:

http://www.octagonalhouse.com/Rene-Caisse-&-Essiac/rene_caisse_room.htm
www.worldwithoutcancer.org.uk
www.harmonikireland.com
Richard Thomas: The Essiac Report, Unknown Cancer Remedy, 1993, Kiadó: Alternate Treatment Information Network
Pék Tamás ppt. előadási anyaga

http://antalvali.com/az-kanadai-ojibwa-indianok-csodatevo-teaja.htm
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Ojibwa indiánok csodatévő teája
  2013-06-11 15:55:07, kedd
 
  A kanadai Ojibwa indiánok csodatévő teája 2. rész

2006 elején találkoztam először ezzel a teakeverékkel, és azonnal rabul ejtett nem csak a hatása, hanem a története is. A titkos teakeverék ősidőktől fogva a mai Kanada területén élő Ojibwa indiánok szent itala volt. A törzs testi-lelki gyógyítói észak-Amerika gyógyfüveiből olyan orvosságot készítettek, ,,amely megtisztítja a testet, és ismét harmóniába hozza azt a Nagy Szellemmel". A teakeverék egyszerűsített változatát Rene Caisse kanadai nővér tette közismertté, aki később együtt dolgozott a híres Dr. Charles Brusch- sal, John F. Kennedy orvosával, akivel közösen tökéletesítették a receptúráját. Brusch volt az, aki a teakeverék újkori üldöztetése ellenére bátran kimondta: ,,Ez a tea rákgyógyító. Minden tanulmány róla, amit az Egyesült Államokban és Kanadában végeztek, alátámasztja ezt az állítást."

A formula már nem titok
Az Essiac titkát René Caisse sokáig nem árulta el. Attól tartott, hogy a szert vagy túlságosan drágán fogják árulni, vagy egyszerűen eltüntetik. Tisztán átlátta a gyógyászat profitérdekeltségeit, sőt a saját bőrén tapasztalta a hatóságok neheztelését. Élete vége felé a szer titkát eladta a torontói Resperin Companynak (jelképes 1 dollárért), és így védjegy alá helyezték az ,,EssiacŸ"-ot. A Resperin miután hozzájutott a szer titkához, nem tartott igényt Caisse további szolgálatára, és a nővér által összegyűjtött információkra sem. Csak a profit érdekelte.
Szerencsére a titkot nem csak a gyógyszergyár tudta meg, hanem René elmondta egy nagyon közeli barátnőjének is - Mary McPhersonnak, aki Renét még a 30′-as évekből ismerte, és akinek a rákos édesanyját és a férjét René korábban sikeresen kezelte - aki az akkor saját tulajdonában levő egy-két doboznyi iratot megmentette. Mary adta tovább e gyógynövény formulát dr. Gary L. Glumnak, aki bárkinek ingyen továbbadta, majd a honlapján is nyilvánosságra tárta.
Ezzel a formula ma már közkincsnek tekinthető, akár otthon is elkészíthető:
 21 egységnyi Arctium Lappa (Burdock) bojtorján frissen szedett, apróra vágott, napon szárított gyökere.
 16 egységnyi Rumex Acetosella (Sheep's soorrel) birkasóska frissen szedett, napon szárított levelei, szára (darált por).
 4 egységnyi Ulmus Fulva (Slippery Elm) csúszós szilfa napon szárított belső (nem külső!) kérge (darált por).
 1 egységnyi Rheum Palmatum (Turkish Rhubaarb) pulykarebarbara frissen szedett, napon szárított gyökere (darált por).
Ez utóbbi eredetileg a kanadai rebarbara (Rheum Officinale) volt, ami kevesebb sóskasavat tartalmaz, ezért jobb a vesebeteg, vagy a csontritkulásos egyéneknél.
A René féle Essiac keveréknél csak egy hatásosabb formula van, méghozzá az eredeti indián recept, amely 8 összetevőt tartalmaz. Ugyanolyan hatékony a rákos esetek tekintetében, mint az Essiac, csak sokkal alaposabban méregtelenít, és több értékes hatóanyagot képes bejuttatni a szervezetbe.


Az eredeti ojibwa indián tea összetevőiről
Mint az előző részben olvashattuk, Caisse nővér az eredeti 8 komponensű indián receptet leegyszerűsítette, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegye.
A kanadai esszenciának is nevezett eredeti receptúra kíméletesen, de alaposan távolítja el a méreganyagokat az utolsó sejtig, emellett erősen stimulálja az immunrendszert, és még hatékony antioxidánsként is működik. A rákbetegek számára az egyik legnagyobb segítség, de az eredeti ojibwa formula még a szklerózis multiplex, az Alzheimer-kór, a meningo-encephalitis, a rheuma és a reumatoid artritis kezelésében is fontos szerepet játszik. Emellett erősen ajánlott allergiás megbetegedések esetén, a cukorbetegek számára és a bőrbetegségek esetében is.

Az eredeti ojibwa recept a következő gyógynövényeket tartalmazza, és Canadian Essence néven kapható:
Arctium lappa, nagybojtorján: A gyökereiben rejlő hatóanyagnak köszönhetően kiváló sejtszintű méregtelenítő, igen hatásos vértisztító, megszünteti a pangást a nyirok és érrendszerben és segíti a fölhalmozott felesleges folyadék kiválasztását. Már a népi gyógyászatban is alkalmazták vértisztítóként, vizelethajtóként és izzasztószerként. Ezen kívül serkenti az epe elválasztását, és kifejezetten ajánlott a reuma és különböző bőrbetegségek kezelésére is. Olajokkal előállított kivonatait bedörzsölésre használják nemcsak a reumatikus fájdalmak ellen, de a hajhullás kezelésére is.


Rumex Acetosella, mezei juhsóska vagy birkasóska: Levélzöldségként használják Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Chilében is. Jellegzetes savanyú ízét a benne található oxálsavnak köszönheti. E sav eredményezi étvágygerjesztő hatását. Ugyanakkor rengeteg C-vitamin található benne, ezáltal nagyon hatékony a skorbut gyógyítására és megelőzésére is. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, meszet, foszfort és vasat. Arra azonban figyelni kell, hogy ne fogyasszunk belőle túlságosan nagy mennyiséget, mert ebben az esetben nagy esélyünk van a vesekő kialakulására. Méregtelenítésre azért alkalmas, mert vértisztító hatású és serkenti a vizeletkiválasztó szervek működését is. Ezen felül enyhíti a hasmenést, csökkenti a lázat, javítja az étvágyat és gyógyítja a szájgyulladást is.
Ulmus Rubra, vörös szil: A szil kérgében található anyag rendkívül hatásos vértisztító és méregtelenítő anyag. Már évszázadok óta használják gyógynövényként is: 1571-ben az olasz Matthioli Dioszkoridészre hivatkozva állítja, hogy e fának a borban feloldott kérge kitűnően csillapítja a gyomorbántalmakat. Az ókori görögök Hermész szent fájaként tekintettek a szilre, a rómaiaknál pedig a szil Júnó istennő fája lett. Több csodás esemény, monda is fűződik e növényhez. Ennek oka valószínűleg a gyógyhatásában keresendő: a szil kérgében található anyag tisztítja a vért és méregteleníti a szervezetet. Emellett kiválóan alkalmas a hasmenés enyhítésére, a torok- és szájgyulladás kezelésére valamint sebgyógyításra is. Méregtelenítésre azért nagyon ajánlott használata, mert oldott állapotban magába szívja a mérgező anyagokat.


Nastortium Officinale, vizitorma: Az orvosi vizitormát már igen régóta használják a szervezet tisztítására, hiszen a vérből tökéletesen képes eltávolítani a méreganyagokat. Ugyanakkor kitűnően alkalmazható a skorbut gyógyítására, a máj-, tüdő- és idegbetegségek kezelésére. De nagyszerű segítség a cukorbetegek, a vérszegénységben szenvedők számára is. Paraziták és bélféreg ellen is hatékony.
Rheum palmatum, rebarbara: A rebarbara gyökere antranol-glikozidokat tartalmaz, így ez is hashajtó hatású, ugyanakkor tisztítja a májat, szabályozza az emésztést és nagyszerűen lehet használni epebajok és aranyeres fájdalmak kezelésére is. Érdekesség, hogy a növény gyökeréből készített hajöblítő hamvasítja a szőke hajat.
Cnicus benedictus, benedekfű: A benedekfű kiválóan alkalmas az emésztés és az étvágy javítására. A népi gyógyászatban epehajtóként és a sárgaság ellen is használják. Májvédő hatása is jelentős. Sokan ajánlják nőgyógyászati panaszok enyhítésére is és idegkimerülés ellen. Emellett antibiotikus hatása is van. Lázcsillapítóként is megállja a helyét. Azonban csak óvatosan alkalmazzuk, mert túladagolása émelygése, gyomorgörcsöt, hányást okozhat.


Trifolium pratense, vörös here: A vörös here igen gazdag fehérjékben, így takarmányként is termesztik. Gyógyászati célokra is kitűnően alkalmas a benne levő értékes anyagoknak köszönhetően, így hatékonyan lehet vele kezelni a légcsőhurutot, a tüdő, máj, és epe betegségeit, a cukorbetegség enyhítésében is nagyszerű segítség lehet. De ugyanakkor az asztmás és reumás betegek számára is ajánlott a fogyasztása.
Laminaria digitata, barna alga: A barna alga rengeteg nyomelemet tartalmaz és mivel szerves kötésben lévő, természetes eredetű jódot tartalmaz, sokkal jobban hasznosul, mint a szervetlen jód, ezért ennek köszönhetően erősíti a pajzsmirigy működését azáltal, hogy segíti a pajzsmirigy-hormonok termelését és véráramba kerülését. Ezzel fokozza az anyagcserét, a tápanyag hasznosulást és a hőtermelést. Ha a pajzsmirigy a gázkazán, akkor a barna alga a termosztát: lekapcsol, ha megfelelő a hőmérséklet, és egész egyszerűn vizelettel kiürül a felesleg. A szerves jód a fogyókúrák és a méregtelenítő kúrák hatékonyságát is jelentősen javítja. Nincs olyan szerv vagy szervrendszer, aminek működését ne befolyásolná pozitív irányba.

Milyen esetekben ajánlja a szakirodalom a teakeverék fogyasztását?
 Rák és egyéb daganatok (ciszták, miómák, lipómák, stb.) esetén A ,,Világ rák nélkül" szervezet is első helyen javasolja a rákmegelőzésben és a kiegészítő terápiában.
 Cukorbetegség és hasnyálmirigy problémák esetén.
 Nehezen gyógyuló fekélyek, sebek, kelések esetén.
 Gyomorbajok, bél- és emésztési problémák esetén.
 Pajzsmirigy problémák esetén.
 AIDS.
 Tisztító kúrákhoz, átfogó méregtelenítésekhez, böjtökhöz.
 Immunnormalizálásra.
 Nátha, megfázás, influenza esetén.
 Ízületi, mozgásszervi panaszokra.
 Rendszeressé teszi a vastagbél működését, ezáltal tehermentesíti a májat, segíti a hasnyálmirigyet.
 Tüdő és légzésproblémákra, asztmára.
 Allergiák kezelésére.
 Hormonrendszeri problémákra.
 Bizonyos demenciális megbetegedések esetén, mint pl. az Altzheimer-kór, a Sclerosis Multiplex, Parkinson-kór.

A tea ellenjavallatai
 Vesebeteg, vesekő-gyanús, csontritkulásos személyeknél csakis felhígítva szabad fogyasztani, és ki kell kérni más szakemberek véleményét is. Az eredeti receptúra - a Canadian Essence tea - nem pulykarebarbarát tartalmaz, azért az kíméletesebb, mint az Essiac.
 Hasmenésre hajlamos egyéneknél kisebb mennyiség javasolt.
 A tea igen magas vastartalma miatt azoknak nem ajánlatos, akik el vannak tiltva nagy vastartalmú ételektől.
 Rákos betegeknél, ha a rák közvetlenül egy fő szerv közelében van, akkor csak kis mennyiségekkel kezdve ajánlatos fogyasztani, mert a terápia elején a tumor sokszor tovább nő, és csak azután csökkenhet. Ha hirtelen fájdalmat vált ki, akkor állítsa le használatát és ezt beszélje meg az orvosával.
 Más gyógyszer szedésénél kérdezze meg orvosát.
 Inzulint használó diabéteszes személyek állandóan figyeljék a vércukor szintet, mert a tea befolyásolhatja a test inzulin felhasználását. Sokan kevesebb gyógyszert igényelnek, de nem feltétlenül mindenki.
 Epehólyagjukat kioperáltatott személyek csakis orvosi beleegyezéssel fogyaszthatják.
 A teakeverék gyógynövényeinek egyes alkotóanyagai megnövelhetik a vérfolyást a medence térségében, és ezzel akár stimulálhatják is a menstruációt. Terheseknek, vagy kismamáknak ezért csak indokolt esetben ajánlatos.
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Ezt találtam annyira de annyira jóóó olvasd!
  2013-06-11 15:15:52, kedd
 
 


Állapotfrissítés

Készítette: Tibor Kovács

"Ma nagyon szép nap volt. Reggel 7-kor(!!!!) felhívott Ica, hogy ugye a te apád karosszériás mert itt vagyok a BAH csomóponton és gyakorlatilag 12 irányból karamboloztam, hívok egy trélert és felmennénk hozzátok.
Mondtam neki hogy vártenzibitte és felkeltettem fatert, hogy méjdéj méjdéj, ez a szitu, jönne egy kedves hölgy ismerősöm, összetörte a kocsiját.
Mondta fater, hogy húzzak a p***ba, korán van!
Mondtam neki, hogy a kuncsaft szőke és nagy mellű.
Mondta, hogy hozzam be a kávét, a cigit, a melósruhát és ne keltsem fel anyámat. :-D

Ica be is futott egy fél óra múlva, tréler leb***ta a verdát a házunk elé, fater csipás szemmel pislogott, én szintúgy. Namármost a járgány úgy festett, mintha egy idegből összegyűrt papírdarabot kib***tál volna a kukába.
Kérdeztük Icát, hogyan úszta meg, azt felelte, hogy pont lehajolt a rúzsáért, namármost a rúzs az PONT a BAH csomópont kellős kib***ott közepén kellett neki és lehajolt és közben levette a lábát ugye a gázról és a szélrózsa minden irányából belerohantak - mily meglepő. Ica meg kotorászott alul valahol, majd érezte, hogy ezer oldalról csattannak belé a gépjárművek.

Fateron látszott, hogy keresi a rövid, sötétkék Multifiltert a bal felső zsebében, kezdi megnyújtani az arcbőrét az ideg, vett egy nagy levegőt majd azt mondta.
-Idefigyeljen drága hölgyem...
De Ica közbevágott, miközben a törött, 29 centis magas sarkújában bicebócázott és a derékig érő thai lányok hajából összevarrt műsérójában matatott.
-Őőőőőő, azt akarom kérdezni őőőőő magát hogy is hívják?
-Öcsi vagyok - mondta fater.
-Szóval, kedves Öcsi úr....vagy mi... mond nekem egy árat?

(Fater ha írna blogot, tuti azzal kezdené, hogy amitől feláll a szőr a hátán az az, mikor megérkezik a kuncsaft és MÁR AZONNAL tudni akarja az árat. Fingod nincs mi baja a kocsinak, mi sérült, mi nem, de mondd meg mennyire lesz olcsó és mennyire lesz kész mondjuk délután kettőre mostazonnal.)

- Drága hölgyem - folytatta fater, nem kicsit színlelt nyugalommal. - Ránézésre, mondom RÁNÉZÉSRE több százezer forint a kár. Nincs egy ép elem!
- Milyen elem? - kérdezte Ica tágra nyílt, buta szemekkel. - Ja az aksi?
- Nem drága hölgyem. Nincs egy ép rész az autón és én csak a külsejét látom! Belül gondolom... á, faszom, ez totálkár, vigye el innen a búspi***ba, nem érdemes ezzel...
-Jajistenem nem lehet!!!! Nekem nagyon kell ez az autó! Ez az én - szipog - az én... kis szerelmem! A kis Fordkám. (Ford Ká). Édes pici pöttye anyának (és átöleli az összegyúrt roncsot, sírva fakad), látod ez a bácsi...ez...meggyógyít téged édes kis mazsolakukacom, kis kückücharcosom, édes arany túrórudija anyának, igeeeeeeen...
- Hölgyem - gyújt rá fater - ez egy roncs!
- JAJISTENEM - visít fel Ica - jajj ne mondjon neki ilyet hát megsérül!
- HOVA A FA***BA SÉRÜL EZ MÁR? - kérdi fater értetlenül.
- MEGSÉRÜL A LELKE NEKI NA! - mondja hisztispi***san féligsírva Ica.
- Nézze. 40 éve foglalkozom autókkal. Garantálom önnek, hogy nincs lelkük. Nagyrészt fém, kis rész textil, kábel, olaj...
- NINCS MAGÁNAK SZIVE? Hát nézzen rá erre a kis cuncibogárra! Nézze milyen szomorúak a kis szemei.
- Azok a fényszórók!!!!!!!!!!!!!!
- De nézze milyen szomorú!
- Naná, mivel lefelé lógnak!!!!... Értse meg,nincs az a lakatos, aki ebbe életet lehel.
- De..(hüppög Ica)... én már elterveztem, hogy ha...már ez történt.... akkor lehetne más színe is... Mondjuk itt elöl, itt lehetne rajta egy pillangó...ott oldalt meg egy törökszegfű...a tükrökön egy édes csivava, masnival... ott hátul...látja? Ott lehetne ilyen nonfiguratív rajz érti? És sötétített rózsaszín üvegek. Nem nem is. Erős pink lehetne érti? És...és...lehetne rajta középen egy ICA felirat, körülötte fehér liliomok meg hóvirág, tudja, nagyon szeretem a hóvirágot és... és... itt oldalt... ide szeretnék egy Dolcsegábbáná jelet, mert az irtó szexuális érti?
- Nézze. Engem a fényezés ponthogy nem érdekel, azon kívül nincs az a fényező és nincs az a karosszéria laka...
- De nekem ez minden pénzt megér, ez az én punciporsém, a védjegyem, a mindenem, a szívem szotyolája!!!!!!
- Ez egy totálkáros roncs. Lefőtt neki a zöldkártya. Vigye el innen a ház elől, vontassa el a pi***ba, hajtogassa ki és rajzoljon rá, csináljon belőle transzformerszt, űrsiklót, bádogembert,csináljon vele amit akar...- legyintett fater lemondóan és indult is befelé a házba.

Ica csalódottan állt a járdán, majd minden erejét összeszedve fater után ordított:
- 5 millióból kijön?

Fater megállt, visszafordult mint egy veszkó hős és annyit kérdezett teljesen rezzenéstelen arccal:
- Mit is mondott azokról a pillangókról...?

Úgyhogy most faternak van munkája, a fényező Csabi sokkot kapott, hogy hóvirágot meg f***m kis pillangókat kell sablonra vágni a fújáshoz, én meg nem szállok be idén a rezsibe az is qrvahétszentség........." whehehehehe
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Jó ha tudod
  2013-06-11 14:00:17, kedd
 
 
Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy
és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha
súlyos kövek lennének a gyomrukban?
De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük
gyomrunkat?
Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a
legintenzívebben,
az epeproblémákkal küszködők pedig miért éjfél körül görcsölnek be
a legtöbbször?


A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a
kérdésekre a választ.


A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott
időrendben működnek és pihennek. A periodikusan váltakozó bioritmusunk
szerint mindennek megvan a maga ideje, így táplálkozásnak, a sportnak, a
pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként
"váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó"
birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a
meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik.
Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk
meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például : ne
késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, MERT éppen
pihen.

A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél
megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor az ÉLETERŐ áramlása
maximális

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a
legalacsonyabb.


A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi
munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a
legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges
székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban
található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és
teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a
leghatékonyabban dolgozni,:


tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk
magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az
időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a
sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés,
készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben
koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a
fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért
fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk
kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk,
sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az
időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező
anyagokkal. SEMMIVEL !!! ---esetleg: kevés,tiszta víz!


Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt
megpihenni munka közben. ---ESETLEG ,de inkább ne, a könnyű vacsorát !

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel
szervezetünk, elraktározza reggelre.


Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink
kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és
lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen
csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi,
se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem
szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső
részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az
ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett
energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé
csillapítható a fájdalom. A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk
egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia
az életerő(QI), a vitalitást, életerőt jelenti.

 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1563 db bejegyzés
Összes: 7625 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 216
  • e Hét: 4984
  • e Hónap: 34431
  • e Év: 420696
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.