Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Zöldségekkel sült serpenyős csirke keletiesen
  2016-10-29 19:08:55, szombat
 
  Kétszer is kérsz majd belőle! Zöldségekkel sült serpenyős csirke keletiesen

Hozzávalók
2 csirkemell felcsíkozva
1 csésze paprika csíkokra vágva
1 csésze vegyes zöldség (pl. brokkoli, sárgarépa, bébikukorica, stb)
1 tk só
1 tk fokhagymapor
1/2 tk pirospaprika-pehely
szója vagy teriyaki szósz
Elkészítés
A felcsíkozott csirkehúst tegyük az olajjal meglocsolt serpenyőbe és pirítsuk meg. Ezt követően adjuk hozzá a megtisztított és apróra vágott zöldségeket, végül pedig a fűszereket. Süssük addig, míg a zöldségek is meg nem puhulnak. A legvégén ízesítsük egy kis szójával vagy teriyaki szósszal. Rizzsel tálaljuk.

femcafa.hu
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
sült sütőtökhasábok
  2016-10-29 19:06:37, szombat
 
  Cseréld le a krumplit! A legjobb őszi köret: sült sütőtökhasábok

Hozzávalók
1 kisebb sütőtök
1 ek olívaolaj
1/4 tk só
1/4 tk fokhagymapor
1/4 tk szárított bazsalikom
1/4 tk fekete bors
1/8 tk cayenne por
Elkészítés
A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk ketté, szedjük ki a magját, a húsát pedig vágjuk hasábokra. A fűszereket keverjük össze, majd forgassuk bele a sütőtököt. A sütőpapírral bélelt tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, ezen rendezzük el a hasábokat úgy, hogy ne fedjék egymást. 230 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd forgassuk át a sütőtököt és újabb 20 perc alatt süssük ropogósra.
femkafe,hu
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Egy anya őszinte levele a kamasz lányához!
  2016-10-29 14:28:09, szombat
 
  Vannak szülők, akik mindig mindentől meg akarják óvni a gyereküket, hogy minél kevesebb kudarc érje őket az életben. Más, szívtelenebbnek tűnő szülők pedig úgy kezdenek viselkedni a kamaszodó gyerekükkel, mintha az már felnőtt lenne, nem kímélik, hanem képesek akár a mély vízbe is bedobni. Vajon melyik a helyes?


Az alábbi, 15 pontos levélből sok hasznos tanács ki fog derülni.

Kedves, lányom!

1. 3 év múlva ki is tehetem a szűröd a házból
Ijesztő, nem? Én is így gondolom. Mikor 18 leszel, két választásod lesz: vagy egyetemre mész, és én támogatni foglak, hogy utána állást találj, vagy nem mész egyetemre (ezt is megértem), és azonnal munkába állsz. Ha ez utóbbit választod, már nem foglak támogatni, ha egy 18 éves úgy dönt, hogy nem tanul tovább, mert nincs értelme. Akkor egyedül kell gondoskodnod magadról. Van még 3 éved, hogy dönts. Már azt is kitaláltam, hogy mi lesz a szobáddal. Ott fogjunk a mi hálónkat berendezni.

2. Szép vagy. Csodálatos vagy. Intelligens vagy
Sokkal jobb vagy, mint én. 15 éve már ismerlek, és tudom, hogy sokkal többre viheted mint én. Ha valaki ezt nem érti meg, az már az ő problémája.

3. Én nem te vagyok
Teljesen más vagy, mint én. Saját egyéniséggel rendelkezel. Nem kell azt szeretned, amit én szeretek. Neked az álmaidnak kell élned, viszont a választásaidért neked kell vállalnod a felelősséget.

4. Szabad ember vagy, nem várhatok semmit el tőled
Lehet belőled bolti eladó, gazdasági elemző, terapeuta, orvos, vagy cégvezető. Ez nem az én dolgom, hogy eldöntsem. Te választatsz! De ne feledkezz meg az 1-es pontról.

5. Nem tartozol semmivel
Nem azért szültelek meg, hogy majd egyszer visszafizesd a fáradozásaimat, a szenvedéseimet. Nem várok el semmit tőled, még akkor sem, ha megöregszem. Te koncentrálj arra, ami számodra fontos. Ez a te életed, járd a saját utadat.

6. Legyen életed
Mindegy, hogy mi történik veled az életben, én mindig segíteni foglak, ha szükséges. Azonban hívatlanul sosem fogok beavatkozni az életedbe.

7. Nekem meg lesz a magam élete
Én élem az én életemet, neked is élned kell a tiédet. Ez ilyen egyszerű. Attól még szívesen látlak, ha meglátogatsz.

8. Elfogadom az életed
Az, hogy kivel házasodsz össze, lesznek-e gyerekeid, kikkel barátkozol, melyik pártra szavazol, ez mind csakis rád vonatkozik. Az én álmaim, az én meggyőződésein pedig csak rám. Ettől függetlenül te mindig is a lányom maradsz.

9. Sohasem bántanálak
Én sosem nehezíteném meg az életed, ezt szeretném ha tudnád. Én mindig is a te javadat akarom, hogy te boldog és sikeres ember légy.

10. Tudom, hogy az élet nem mindig igazságos
Semmi garancia nincs arra, hogy akadályok nélkül elérheted a céljaidat. Nem irányíthatod a világot. Annyit tehetsz, hogy tisztességesen elvégzed a munkádat, a rád váró feladatokat, kötelezettségeket. És légy pozitív, az sokat segít.

11. Ami neked jó, az lehet, hogy másoknak nem az
Ha bejutsz az egyetemre, ha megkapod az állást, amire vágytál, ez azzal is jár, hogy valaki viszont nem jutott be miattad az egyetemre, vagy épp nem kapta meg az állást, mert te ott voltál és jobb voltál, mint ő. De ne aggódj, mert mikor neked nem fog sikerülni valami, akkor másoknak igen. Ilyen az élet. Minden mindent kompenzál.

12. Csak saját magadban bízhatsz 100 százalékig
Mindig bíznod kell magadban, bármi is történjék. A gondolataid csak a te fejedben vannak, oda nem láthat be senki. Csak te tudod, hogy ki is vagy valójában, és mit is szeretnél igazán az élettől.

13. Az életedért neked kell vállalnod a felelősséget
Mikor betöltöd a 18 évet, felelősséget kell vállalnod a tetteidért. Bármit is tégy, a felelősség a tiéd, senki másé. Ha találsz olyan embereket, akik segítenek az a te szerencséd, de jobb ha tudod, senkit sem kötelezhetsz arra, hogy segítsen.

14. Légy felkészülve!
Minden cselekedetednek következménye van. Ezért légy felkészülve, hogy bármit is tégy, az reakciót fog kiváltani belőled, vagy másokból.

15. Ne hallgass rám!
Az előbb 14 pontot írtam le, remélve, hogy segítsek neked. Azt szeretném, hogy a saját életedet éld, és ha mondok is valamit, ne hallgass rám.

15.a. Ne gyere hozzám sírni, ha valami bajod van.

15.b. És soha ne kapcsold ki a telefonod, mert különben aggódni fogok.
filantropikum.hu
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 5977
  • e Hónap: 12349
  • e Év: 63140
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.