Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Nincs Cím
  2016-12-30 18:08:30, péntek
 
  Jókívánságok az új évre
Azt kívánom nektek és magamnak :
Hogy legyen erőd akkor is szeretni, amikor úgy érzed csak Te adsz.
Hogy legyen erőd akkor is mosolyogni, amikor úgy érzed a fogad, törik belé.
Hogy akkor is kitarts, amikor nincs kedved.
Hogy ne zavarjon, ha nagyok a problémáid, hiszen erős vagy és elbírod őket.
Azért, mert ha erős vagy felemelhetsz embereket, ezáltal Te magad még jobban megerősödsz.
Kívánom, hogy legyen erőd félretenni a büszkeséged, ha annak a Valakinek szüksége van rád.
S kívánom, hogy legyen erőd megmondani, Neki mit érzel, mert tudom, hogy ez a legnehezebb.
Őszintén kimondani.
Kívánok Neked Türelmet! - Hogy meg tudj hallgatni másokat.
S hogy meg tudj bocsátani annak, aki nem tud Neked.
Hogy fáradtan is tudj szeretettel és megértően beszélni azzal, akinek szüksége van rá.
Kívánok Neked Bölcsességet! -Hogy tudj különbséget tenni, mikor kaptad azért az akadályt, hogy megküzdj vele és mikor azért, hogy kikerüld, és más utat válassz.
Hogy felismerd a mindennapok szépségét, és ne tragédiák döbbentsenek rá.
Hogy meglásd a szeretteid fontosságát és szükségességét az életedben.
Hogy minden idegesítő tulajdonságuk Téged épít, akár mint rossz, akár mint jó példa.
Bölcsességet, hogy ne akarj tökéletes lenni, csak törekedj a legjobbra.
Hiszen soha nem leszünk tökéletesek, maximum frusztráljuk magunkat a gondolattal. Ellenben a legjobbra törekvés újabb és újabb sikereket, majd célokat eredményez, s ez maga a haladás.
Hogy az aprólékos sziszifuszi hétköznapokban lásd a holnapok nagyságát, és a nagy célok építőkockáit.
Végül kívánok Neked egy apró mosolyt magunkon, hiszen ha mindezt meg tudnánk tenni, akkor már rég az Angyalok soraiba tartoznánk, és valaki olyanokra vigyáznánk, mint mi magunk.
Ám kívánom Neked, hogy megtapasztald: a Teremtés attól válik tökéletessé,
hogy ismertek a hibáink és számolnak a tökéletlenségünkkel.
S nem utolsó sorban, kívánom hogy azokkal tölthesd ezt az évet , akik szeretnek,
és Magadba szívd ezt a Boldogságot!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilveszteri malackák, túrós-krumplis pogácsa tésztából.
  2016-12-30 16:57:07, péntek
 
  Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír (v. 25 dkg vaj)
25 dkg túró
1-2 tk só
1 db tojás a lekenéshez
tökmag, vagy egész fekete bors a szemeknek

A krumplit megpucolni és apró kockákra vágni. Ezután felönteni annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzni. Végül leszűrni és teljesen kihűteni.

Egy tálba beletenni a lisztet, és hozzákeverni a sót, majd a zsírral (v. vajjal) elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletenni a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomni a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd legalább egy órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtani, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát.

A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát kell kiszaggatni, majd éles késsel négy egyforma részre vágni. Ezek lesznek majd a fülek.

A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tenni, majd felvert egész tojással lekenni.
Ezután ráhelyezni a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal két orrlyukat szúrni rá.
Utoljára rátenni a két fület, és ujjal rányomni.
Végül az egészet lekenni a felvert egész tojással, majd tökmagból, vagy egész fekete borsból szemeket ragasztani rá.

Előmelegített sütőbe helyezni és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűteni. Pár napig, finom puha marad a tésztája.
Gizi-receptje
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
2017 - Most új korszakba lépsz
  2016-12-30 16:17:16, péntek
 
  A Szentírás azt mondja, hogy felkentek vagyunk. A felkenés szó jelentése: bátorság, erő és képesség.

Ez azt jelenti, hogy képes vagy arra, amire Isten hivatott. Meg tudod valósítani céljaid, megvannak az ötleteid, a kreativitásod, a tehetséged ahhoz, hogy sikeres légy. Túl tudsz lépni minden akadályon. Erővel vagy felfegyverezve minden csatához.

Azok az erők, amik veled vannak, hatalmasabbak azoknál, amik ellened vannak. Felkentnek lenni azt jelenti, hogy Isten már felsorakoztatta a megfelelő embereket, hogy utadba kerüljenek. Már felsorakoztatta a szerencsés helyzeteket. Mindened megvan ahhoz, hogy győzelmes életet élj. Nem átlagos, éppen elviselhető, középszerű életet, hanem te kiváltságra születtél.

A nagyság magjait hordozod magadban. Sosem kellene szenvednünk, hanem mindig felszabadult életet kell élnünk. Talán nem tapasztaltad meg a múltban, de ha bízol, akkor csak idő kérdése és már közeleg. Ne ragadj le ott, ahol vagy. Ne légy gyenge, legyőzött mentalitású. Húzd ki magad és legyen olyan a hozzáállásod, hogy én felkent vagyok, meg tudom valósítani álmaimat, le tudok győzni minden akadályt, a Világegyetem megalkotója fegyverezett fel erővel és tudással.

Azt mondod, hogy téged már annyi csalódás ért. Megpróbáltad, de belebuktál. Úgy érzed, már elérted a felső határt. Nem. Talán már sok mindenen mentél keresztül, talán ért már sok balszerencse az életben, de addig nincs vége, amíg Isten nem mondja, hogy vége.

Az ellenség mindig akkor küzd ellened a leghevesebben, amikor tudja, hogy Isten valami nagyszerűt tartogat számodra. Lehet, hogy túl vagy sok nehéz időszakon, de hagy jelentsem ki, hogy most új korszakba lépsz. A szelek a te javadra fordulnak meg. A Mindenható Isten hátszelet küld neked. Ha bízol és hiszel, akkor új korszakokat fogsz megtapasztalni egészségedben, anyagiakban, karrieredben. Hittél és láttad, amint másokkal megtörténik. Isten azt mondja, ez a te időd. Ez most a te időd, hogy magasabbra emelkedj. Hagyd, hogy ez a mag gyökeret verjen.

Nem mások irányítják végzeted, hanem Isten. Ő már felsorakoztatta a megfelelő embereket, helyzeteket. De neked is meg kell tenned a részed és hinned kell, hogy áldott vagy. Hinned kell, hogy kiváltságos vagy. Ha egy ajtó bezárul, ne hátrálj meg, hidd, hogy Isten kinyit egy másik ajtót. Hidd, hogy Isten a megfelelő pozícióba hozza az embereket.

A Szentírás azt mondja, senki sem szállhat szembe Istenünkkel. Ne légy keserű, ne próbáld kikényszeríteni a dolgokat, csak higgyél és Isten megvívja csatáidat és elvisz oda, ahol lenned kell.

Isten feltámasztja a feladott álmokat. Helyreállítja a leírt kapcsolatokat. Új életet lehel egészségedbe, anyagiakba, karrieredbe. Hallom, amint Isten azt mondja: Most belépsz a Jubileum évébe. Ez a te időd a felemelkedésre, a felszabadulásra.

Joel Atya Szavaival Kívánunk Áldott, Fénnyel és Szeretettel Teli 2017-es évet az Olvasóknak!



Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teréz anya bölcs tanácsa az ünnepekre
  2016-12-30 13:34:48, péntek
 
  Minden ünnep a családi összejövetelek időszaka. Ha egyedül vagy, nem biztos, hogy könnyű szívvel várod.

Tereza

Még mindig nem teljesült az álom, hogy megtaláld az Igazit. Ilyenkor a munkahelyi és családi ünnepségek gondolata keserűséget, irigységet ébreszthet, elszomoríthat, hiszen újra csak magányosságodra emlékeztet.

Hadd javasoljak egy módszert, amellyel mindezt megfordíthatod! Az ünnepek remek alkalmat adnak a szeretetképesség erősítésére. Ha erősödsz a szeretetben, felkészültebb leszel, amikor eljön az Igazival való találkozás.

Szent Teréz anya nagyon bölcsen mondta: ,,Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele. Hogyan is ég a lámpás? Úgy, hogy lángját folyamatosan táplálják az olajcseppek. Mik az olajcseppek a mi lámpásunkban? A mindennapi élet apró mozzanatai: a kitartás, egy-egy biztató szó, másokra gondolás..."

Nagyon jó tanács ez azoknak, akik félnek a közeledő ünnepektől, mert egyedül vannak. Ha egy pillanatra magad elé képzeled a közeledő ünnepnapokat, vajon mely pillanatok lesznek a legnehezebbek? Amikor egy nemrég házasodott, boldogságtól sugárzó családtaggal találkozol? Amikor egy rég nem látott rokon megkérdezi, hogyhogy még mindig egyedül vagy? Amikor össze akarnak boronálni valakivel, aki ,,tökéletesen hozzád illik"? Amikor valaki tapintatlanul humorizálni próbál a helyzeteddel? Vagy egyik sem, csak úgy érzed, nem bírsz ki egy újabb összejövetelt úgy, hogy még mindig nincs kit bemutatnod a többieknek?

Bezárkózni és távolságot tartani könnyű és talán fájdalommentes, de nem edzi a szeretetképességet. Talán úgy érzed, e pillanatban inkább neked van szükséged gyengéd szeretetre, és ebben bizonyára igazad is van. De mennyivel nagyszerűbb és szebb lenne, ha félre tudnád tenni ezeket az érzéseket, és a többiek felé tudnál fordulni!

Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele.

Teréz anya szerint a szeretet egészen apró dolgokban nyilvánul meg. Igen, azokban, amiket sokszor észre sem vesznek. Amikor elviszed valakinek a piszkos tányérját, ha már úgyis felállsz az asztaltól. Amikor kérés nélkül kiviszed a szemetet. Amikor türelmesen végighallgatod a nagynénéd szóáradatát. Amikor nem sajnálod az időt kamasz unokaöcsédtől, aki bizony rászorul a tapasztalatodra és a tanácsaidra. Apró dolgok. És valójában sohasem maradnak észrevétlenek, hiszen mennyei Atyád látja, és egyedül ő számít.

Egyszer egy családi összejövetelen nagyon-nagyon elhagyatottnak éreztem magam. Odamentem, ott voltam, aztán eljöttem, de nem igazán vettem részt a családi együttlétben. Utólag nagyon sajnálom, mert az egyik kedves családtag súlyos problémával küzdött, és szerette volna megbeszélni velem. Sajnos nem szántam rá a kötelező üdvözlésnél több időt, így elszalasztottam az alkalmat, amikor segíthettem volna.

A szeretet nagylelkű. A nagylelkűség, amit most gyakorolsz, nagyon fontos lesz afelé is, akit megszeretsz és aki végül a házastársad lesz. Az ünnepek alatt számtalan alkalom nyílik a viszonzás nélküli, nagylelkű ajándékozásra. Ezek az apró ajándékok az olajcseppek, amelyektől fényesen világít a lámpásod. Gondolj Jézus szavaira: Világosságotok világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 58 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 6111
  • e Hónap: 12483
  • e Év: 63274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.