Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Paplan süti
  2018-01-13 19:38:59, szombat
 
  Hozzávalók:

Tészta ( a bögre 3 dl-es):

2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 ek kakaópor
1 cs sütőpor
3 egész tojás
Túrókrém:

1/2 kg túró
1 evőkanál vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tojás sárgája
Elkészítése:

A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.

Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket. A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe terítjük.

A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük ízlés szerint mennyiségű porcukorral, vanília aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is. Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát.

Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 percig, vagy tűpróbáig sütjük. Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Szabolcsi almás máktorta
  2018-01-13 15:38:13, szombat
 
  Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg tojásfehérje,
20 dkg cukor,
12 dkg mák,
4 dkg édes morzsa,
1 közepes lereszelt alma,

Az almatöltelékhez
3 dkg vaj, 4 db alma,
2 evőkanál cukor,
1/2 citromlé,

A krémhez:
4 db tojássárgája,
8 dl tej,
20 dkg cukor,
6 evőkanál liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
4 dl tejszín,

A díszítéshez:
mák (darált), alma

Szabolcsi almás máktorta, hogy valami nagyszerűt és egyszerűt is kapjanak.
Sok réteg, sok öröm!

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többi összetevőt is: a mákot, a reszelt almát és az édes morzsát. A tepsikbe helyezett sütőpapírokon egyenletesen elosztjuk, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.


Az almatöltelékhez az almát lereszeljük és kevés vajon a citromlével és a cukorral ízesítve egy lábosban pár perc alatt puhára pároljuk.


A krémhez mixerrel összekeverjük a tojássárgájákat a liszttel. Habverővel folyton kevergetve lassan hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön, acél lábosban, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük az időközben habbá vert tejszínt.



Receptünk folytatását A házisárkány főz oldalon olvashatják tovább!



Jó étvágyat kívánunk!


Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Csirkemell Dubarry-módra vajon párolt zöldségekkel
  2018-01-13 15:24:12, szombat
 
  Hozzávalók
4 db csirkemellfilé,
só, bors (őrölt),
4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
1 kis fej karfiol,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
3 dl tej, 10 dkg sajt (reszelt),
1 kisebb kaliforniai paprika (piros),
6 dkg vaj,
30 dkg apró burgonya,
30 dkg sárga hüvelyű bab (ceruza),
2 szál sárgarépa,
1 csokor petrezselyem,
4 szál zöldhagyma,
2 dl zöldségleves

Kettő az egyben. Csirkemell Dubarry módra, párolt zöldséggel. Így nem kell gondolkodni azon, hogy mit is készítsünk köretként!

A csirkemellet lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kicsit megklopfoljuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A karfiolt rózsáira szedjük szét, és sózott vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük és félretesszük.
A vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és a tejet fokozatosan hozzáöntve, krémesre, sűrűn folyóbbra főzzük. Ekkor belekeverjük a reszelt sajt felét, sóval, borssal ízesítjük és lehúzzuk a tűzről.

A fűszerezett csirkemellszeleteket, forró serpenyőben, nagy lángon pirosra sütjük, és olajozott tepsibe fektetjük. A forrázott, karfiolrózsákat egyenletesen elosztjuk a hússzeleteken, és meglocsoljuk a sajtos besamelmártással. Megszórjuk a reszelt sajt másik felével, az apró kockákra vágott piros kaliforniai paprikával és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

A körethez a vajat felolvasztjuk. Beletesszük, a cikkekre vágott, apró burgonyát, a fél karikákra vágott sárgarépát, és a 4 centis darabokra vágott ceruzababot. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, és a karikákra vágott zöldhagymával fűszerezzük. Aláöntjük, a zöldséglevest, és fedővel letakarva puhára pároljuk.

Tálaláskor a párolt zöldségeket ízlésesen tányérra halmozzuk, és ráfektetjük a sült Dubarry csirkemellszeletet.

Jó étvágyat kívánunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Spenótos töltött csirke
  2018-01-13 15:18:22, szombat
 
  Hozzávalók
2 nagyobb csirkemellfilé, 20 dkg spenót, 1 marék fenyőmag, 1 evőkanál vaj, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, parmezán (reszelt), 3 db mogyoróhagyma, vaj, olívaolaj, 2 evőkanál tejföl, 1/2 citrom (leve), só, bors, 1 teáskanál mustár, 1,5 dl fehérbor (száraz), rizs


Spenótos, fenyőmagos csirkemell. Természetesen töltve!
Köretként rizs, tészta vagy akár krumpli is adható!

A csirkemellen éles késsel rést vágunk (nem felezzük el teljesen). Megsózzuk, borsozzuk és ha túl vastag szeletekről van szó, akkor kiklopfoljuk.

A spenótleveleket leforrázzuk, hűlni hagyjuk, majd kezünkkel a felesleges vizet kipréseljük belőle. Késsel felaprítjuk.
A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk. Egy kisebb lábasban kb. egy evőkanálnyi vajat megolvasztunk. A kinyomott és késsel feldarabolt spenótlevélre nyomunk 2 gerezd fokhagymát, a megolvasztott vajat, megpirított fenyőmagot. Jól összekeverjük.

A csirkemellbe teszünk egy-egy szelet pármai sonkát és egy-egy evőkanálnyi spenótos tölteléket. Húspálcikával vagy fogpiszkálóval összetűzdeljük a hús oldalát.

Serpenyőben kevés vajat és olívaolajat hevítünk és pár percig rádobjuk a csirkét. Csak addig sütjük így, amíg a hús ki nem fehéredik.



A receptről többet a Dublin felett az Ég oldalon olvashatnak!



Jó étvágyat kívánunk!
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemelltekercs
  2018-01-13 15:14:15, szombat
 
  Aszalt gyümölcsös csirkemelltekercsek, burgonyakrokettel.
Tökéletes ebéd lehet mondjuk holnapra.

Hozzávalók
4 db csirkemellfilé, só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
23 dkg aszalt sárgabarack,
23 dkg aszalt szilva,
1 dl fehérbor, 0,5 dl olívaolaj,
3 dl tejszín,
70 dkg burgonya,
3 dkg vaj, 1 db tojás (sárgája),
só, szerecsendió,
15 dkg liszt, 3 db tojás,
20 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj

A csirkemelleket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fûszerezzük.

Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk a fehérborral, 30-40 percet állni hagyjuk, majd egyenletesen, a fûszeres hússzeletekre szórjuk. Szorosan felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük, majd a közepesen forró olívaolajon, minden oldalukat pirosra sütjük.

A megsült hús visszamaradt szaftjához hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor felforr, lehúzzuk a tûzről.

A kroketthez a nagyobb darabokra vágott burgonyát sózott vízben puhára főzzük. Leszűrjük és burgonyanyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját Sóval, szerecsendióval fűszerezzük.

Ha kihűlt, vizes kézzel hosszúkás rudakat formálunk belőle. Megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Bő, forró olajban pirosra sütjük, és papírszalvétára szedve lecsepegtetjük.

Tálaláskor a krokettet tányérra halmozzuk, majd mellé fektetjük a felszeletelt aszalt gyümölcsös csirkemellet és körbelocsoljuk a mártással.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Mézes-mustáros szűz papardellével
  2018-01-13 15:04:03, szombat
 
  60 dkg szüzpecsenye
4 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 dl fehérbor
1 db piros kaliforniai paprika
3 dl tejszin
só, bors,
1 gerezd fokhagyma
2 dl tej
1 ek keményítő
50 dk papardelle ( szélesmetélt ) tészta



Feltesszük a vizet forrni a tésztának. Ma a tészta nem főétel lesz, hanem köret, de természetesen most is, mint mindig, fogkeményre főzzük.

A szűzből érmét vágunk, sózzuk, borsozzuk és megsütjük. Figyelem: fokhagymás tejbe pácolva még finomabb lesz a hús.

A kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, így szép mozaikot fog alkotni a mártásban. Mézet karamellizálunk. A mustárt kicsit lepirítjuk benne, beleöntjük a bort és a tejszínt, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a sót és a borsot. A keményítőt vízzel összekeverem, ezzel sűrítem a mártást.

Papardellével (szélesmetélttel) tálaljuk. Villára feltekerünk egy adag tésztát, letoljuk, már kész is a rózsa. Mellé kerül a hús, a mártás, kevés mártást a tésztára is locsolhatunk, megszórjuk kaliforniai paprikával. Rozmaringgal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!


Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
  2018-01-13 14:38:02, szombat
 
  Hozzávalók
60 dkg sertéshús,
1 fej hagyma,
2 db paprika (zöld),
10 dkg póréhagyma,
10 dkg gomba,
1 kiskanál szódabikarbona,
2 dl olaj,
4 db burgonya, (héjában főtt)
15 dkg majonéz,
5 dkg ketchup,
2 cl brandy




Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Borsófőzelék diófasírttal
  2018-01-13 14:33:02, szombat
 
  Hozzávalók
10 dkg vaj,
4 dl tej,
15 dkg liszt,
10 dkg cukor,
só, petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma,
fehérbors,
1 db tojás,
1 fej hagyma,
2 db zsemle,
zsemlemorzsa,
olaj,
25 dkg dió,
40 dkg borsó (zöld)




Nagyon egyszerű, nagyon kedves, nagyon látványos.
Pedig csak egy főzelék. Vagy: jó megközelítés ez, hogy csak? Talán nem...


Egy lábosban vajat olvasztunk. A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.
Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel. Elkeverjük, és felöntjük tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele. Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot: a zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk. A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást. Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1728
  • e Hét: 7418
  • e Hónap: 13790
  • e Év: 64581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.