Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kelt tésztából apró malackák fahéjas párolt reszelt alma töl
  2023-01-21 15:31:20, szombat
 
  Kelt tésztából apró malackák fahéjas párolt reszelt alma töltelékkel


Hozzávalók:
550 gr finom liszt,
2 deci tej,
25 gr élesztő,
1 kávés kanál só,
3 kávés kanál cukor,
2 tojássárgája,
fél deci olaj,
140 gr fehér joghurt,
50 gr vaj.





Elkészítés
Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukros tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, bedagasztjuk és 45 percig kelni hagyjuk.

Töltelék:

1/2 kg alma,
1 EK cukor, fahéj,
1 EK rum.
Hagyjuk kihűlni és aztán töltjük a tésztát:

Tésztát 5 cipóba osztom, négyet félreteszek letakarva, és az ötödikkel dolgozom. Vékonyra kinyújtom, pizzavágóval 5×6 cm darabokat vágok, beleteszem a tölteléket, összecsípem a henger alakúra formálom.

Kis pogácsaszaggatóval formázzuk az orrocskáját, pizzavágóval a fülecskéket és farkincáját. Kissé megvizezzük a helyet, ahová ragasztjuk.

Tojássárgájával megkenjük a malackákat, fahéjba mártogatott fogvájóval szemeket csinálunk és sütjük 200°C-on kb 15 percig.

Helena Baloghová konyhájából!



 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 138 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 613
  • e Hét: 6303
  • e Hónap: 12675
  • e Év: 63466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.