Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Az alma fitté varázsol
  2023-01-24 10:19:07, kedd
 
 
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, többféleképpen is fogyaszthatjuk. Fogyókúrához is kiváló, amellett egészséges, salaktalanít és fitté varázsol.

1. nap
Ebéd: Burgonyakrémleves (382 kcal)
Meghámozunk 35 dkg burgonyát, 10 dkg zellert, felaprítjuk. Két almát is összevagdalunk, és mindezeket megpirítjuk 1 tk olajon. Felöntjük 5 dl zöldséglevessel, és tizenöt percig főzzük. Hozzáadunk 2 dl zsírszegény tejet, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel péppé zúzzuk. Megpirítunk 2 ek sonkakockát, és 1 ek felaprított petrezselyemmel együtt a levesre szórjuk.

Vacsora: Lencsesaláta (323 kcal)
Karikákra vágunk két szál zöldhagymát, kockákra két almát. Az öntethez simára keverünk 1 ek olajat, 2 ek almalevet, 1 tk mustárt, 1 tk almaecetet, csipetnyi sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. 40 dkg főtt lencsét (konzerv) lecsepegtetünk, összekeverjük a hagymával, az almával, és összeforgatjuk az öntettel. Keményre főzünk egy tojást, és a salátára szeleteljük.

2. nap
Ebéd: Káposztás egytál (362 kcal)
Vékony csíkokra vágunk 40 dkg fejes káposztát. Két piros almát kimagozunk, és kis kockákra vágjuk. A káposztával együtt megpirítjuk 1 tk olajon. Sóval, borssal, 1 tk pirospaprikával és csipetnyi köménnyel fűszerezzük. Felöntjük fél dl zöldséglevessel, és tíz percig főzzük. Ráfektetünk vékony szelet füstölt karajt (5 dkg), és még öt percig főzzük. Egy szelet rozskenyeret ehetünk hozzá.

Vacsora: Májas szendvics (359 kcal)
Meghintünk liszttel 15 dkg pulykamájat. Felaprítunk egy kis fej hagymát, megpirítjuk 1 tk olajon. Két almát kimagozunk, szeletekre vágjuk, a hagymára fektetjük, és megpirítjuk. Felöntjük 2 ek almalével, összeforraljuk. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Kettévágunk két rozsos zsömlét, az alsó felét megkenjük tormával, salátát fektetünk rá, és rárakjuk a májat. Összeborítjuk.

3. nap
Ebéd: Pikáns pizza (398 kcal)
Kinyújtunk 20 dkg pizzatésztát (készen kapható), megszórjuk 10 dkg zsírszegény sajttal, sózzuk, borsozzuk, 1 tk kakukkfűvel ízesítjük. Vékony csíkokra vágunk két szelet füstölt sonkát (6 dkg), két újhagymát és cikkekre vágott egy almát. A pizzára rakjuk. A sütőben, 220 C-fokon kb. tizenkét percig sütjük. Leveles salátát ehetünk hozzá, 1 tk olívaolajjal és 1 tk almaecettel meglocsolva.

Vacsora: Müzli joghurttal (403 kcal)
Kettévágunk két nagyobb almát, és a magházát kivájjuk-kikaparjuk. Összekeverünk 4 ek gyümölcsös müzlit 1 ek ribizlilekvárral, és az almák magházának helyére púpozzuk. A sütőben, 180 C-fokon kb. huszonöt percig sütjük. Közben 2 dl natúr joghurtot (zsírszegény) elkeverünk 1 cs vaníliás cukorral, egy csipet fahéjjal, és a meleg almával fogyasztjuk.

Reggeli-ajánlatok
- Lereszelünk egy almát, összekeverjük 4 ek zabpehellyel, 1,5 dl natúr joghurttal (zsírszegény).
- Egy szelet rozskenyérre kenünk 2 ek zsírszegény túrót, ráfektetünk egy cikkekre vágott almát.
- Egy szelet rozskenyeret megkenünk tormával, ráfektetünk két szelet sovány sonkát, hozzá egy almát eszünk.

Miért egészséges az alma?
- Az almában nagyon sok ballasztanyag található, ami fokozza az emésztést, ezáltal segít a méreganyagok eltávolításában, és jóllakottságot biztosít.
- Az almában található C-vitamin jótékony az immunrendszerünkre, a kálium segít a vízhajtásban. Az almasavak tisztítják a beleket.

- Minden étkezés előtt együnk meg fél nyers almát. Eltelíti a gyomrot, a vércukorszintet lassan emeli meg, ezért kevesebbet eszünk, és tovább maradunk jóllakottak.
- A napi háromszori étkezés elegendő. Ne nassoljunk. Ha mégis gyors energiára lenne szükségünk két-három almát nyugodtan elfogyaszthatunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
töltött hús
  2023-01-24 09:34:22, kedd
 
  4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.





1. Csirkemell őzgerincformában sütve
- hideg tál

(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve
( hideg tál)
6 szelet csont nélküli karaj só, bors, liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel. Töltelék: 30 deka gomba 1 kis fej vöröshagyma, olaj só, bors bazsalikom 3 tojás Elkészítése: A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon. Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok), majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3. Rakott hús spenóttal töltve
( hideg tál)
A külső ,, burok" ugyan az, mint a gombával töltöttnél, az eljárás is. 6 szelet csont nélküli karaj 20 deka bacon só bors liszt tojás sajt A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba, sajtba megforgatjuk. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, itt is lógjanak ki a végek, erre ráhelyezünk 3 szelet húst, majd ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a maradék sajtot és a 3 szelet panírozott karajt, majd beborítjuk a baconökkel, alufóliával beborítjuk, előmelegített ( 170 fokon) 30-40 percig sütjük, levesszük a fóliát, ismét 15- percig sütjük, majd 20-25 percig hagyjuk hűlni, tepsire borítjuk, vissza tesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon. Ha kihűlt, ezt is alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, semmi képen melegen, mert széthullik.
Töltelék: ½ kg spenót 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint) 1 ek olaj 1 ek tejföl, 2 tojás 1 ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hüljön, ezzel töltjük a húst.

4. Töltött szűzpecsenye
( hideg tál)
1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors 25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma, 1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás
Elkészítése: A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy, mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy csapós kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig
( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és megpirítjuk a bacont..
Ha kihűlt ezt is befóliázzuk , hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Konyhamánia Edit módra
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2022.12 2023. Január 2023.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 138 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1168
  • e Hét: 6858
  • e Hónap: 13230
  • e Év: 64021
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.