Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Védjük Meg Kamillát!
  2011-03-11 20:26:56, péntek
 
 




,,VÉDJÜK MEG KAMILLÁT!"
(Eddig összegyűlt: 7536 aláírás)


Ön is aláírja?

Alulírottak, a Natúrsziget portál - www.natursziget.com - kezdeményezéséhez csatlakozva, tiltakozunk a gyógynövények és a gyógynövény alapú termékek forgalmazásának erőteljes korlátozása, illetve megszüntetése ellen. Ehhez az Európai Parlament és a Tanács 2004/24/EK irányelve (2004. március 31.), valamint az ennek nyomán született magyar jogszabályok - 2005. évi XCV. Gyógyszertörvény, az 52/2005 (XI. 18.) EÜM rendelet, valamint az 53/2005 (XI. 18.) EÜM rendelet - teremtették meg a jogi feltételeket.

Úgy véljük, hogy az új szabályozásban foglaltak sértik az egészség védelmére, a gyógyulás módjának, eszközeinek szabad megválasztására vonatkozó, alapvető emberi és állampolgári jogainkat. Nézetünk szerint ezek a jogszabályok ellentétesek az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) Pekingben 2008. november 8-án tartott, a hagyományos orvoslásról szóló kongresszusának résztvevői által elfogadott nyilatkozattal is, amely elismerte ,,a hagyományos orvoslást mint az elsődleges egészségmegőrzés egyik formáját", és leszögezte: ,,A hagyományos orvoslás tudományát, az eljárásokat és gyógymódokat tiszteletben kell tartani, meg kell őrizni, támogatni kell..."

Tiltakozunk, amiért az évszázadok, esetleg évezredek óta ismert, bevált és részletesen kutatott, a szakirodalomban ismertetett gyógynövényekről, illetve az azokat tartalmazó készítményekről ismét be kellene bizonyítani azok ártalmatlan voltát, és amiért ezekhez a jövőben egyáltalán nem vagy csak igen nehezen férhetünk hozzá. Tiltakozunk az ellen is, hogy a szabályozás a ,,növényi gyógyszer" kategória felállításával, azonos minősítési eljárású besorolásával a gyógyszerekével azonos módon ítéli meg a gyógynövényeket és a gyógynövény alapú készítményeket.

Felkérjük az ombudsmant, hogy állampolgári, választási és önrendelkezési jogaink védelmében - a gyógyítás szabadsága, a hagyományos orvosláshoz, a természetes hatóanyagokhoz történő akadálymentes hozzáférés az egészségügyi szolgáltatások körében - kezdeményezzen eljárást. Felhívjuk a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságát, hogy tekintse át és vizsgálja felül a jogi szabályozást - annak érdekében, hogy ne sérüljenek a gyógynövény-alapú készítményeket gyártók, forgalmazók és az ilyen termékeket vásárlók jogai. Kérjük, hogy a magyar kormány, illetve az EU parlament magyar képviselői kezdeményezzék az uniós szabályozás felülvizsgálatát.

Ha Ön egyetért a fenti tiltakozással, töltse ki az alábbi űrlapot és kattintson az ,,Aláírom" gombra.


A témához kapcsolódó cikkünket itt olvashatja.

Link



Kérjük, hívja fel barátai és ismerősei figyelmét is erre a lehetőségre, hogy csatlakozhassanak a ,,Védjük Meg Kamillát!" kampányhoz.

Link



Hát ezért akarja az eu a gyógynövények betiltását!!!

Ez a rövid videó összeállítás azt a célt szolgálja, hogy a Codex Alimentarius vitaminok szabad kereskedelmét érintő korlátozásaira felhívja a figyelmet. Ian R. Crane és Rima Laibow évek óta kutatják ezt a témát, érdemes az interneten utánaolvasni a részleteknek.


A Codex Alimentarius eltitkolt, valódi célja

Link



Vitaminszabadsag - Codex Alimentarius

Link










 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: gyógynövényekről, államtitkárságát, felülvizsgálatát, egészségmegőrzés, gyógyszertörvény, vitaminszabadsag, gyógyszerekével, forgalmazásának, gyógynövényeket, megválasztására, készítményekről, szakirodalomban, világszervezete, kongresszusának, szolgáltatások, hatóanyagokhoz, önrendelkezési, kezdeményezzen, nyilatkozattal, kezdeményezzék, egészségügyért, készítményeket, szabályozásban, felállításával, korlátozásaira, akadálymentes, gyógynövények, besorolásával, tiltakozással, kereskedelmét, megszüntetése, tiszteletben, állampolgári, szabályozást, jogszabályok, gyógymódokat, gyógynövény alapú, ennek nyomán, jogi feltételeket, egészség védelmére, gyógyulás módjának, jogszabályok ellentétesek, hagyományos orvoslásról, hagyományos orvoslást, elsődleges egészségmegőrzés, hagyományos orvoslás, szakirodalomban ismertetett, azokat tartalmazó, jövőben egyáltalán, gyógyszerekével azonos, gyógyítás szabadsága, hagyományos orvosláshoz, Védjük Meg Kamillát, VÉDJÜK MEG KAMILLÁT, Európai Parlament, ENSZ Egészségügyi Világszervezete, Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságát, Codex Alimentarius, Rima Laibow,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Az idő elsodorja létezésünk  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Jó éjszakát  A lelki élet nem arról szól, ....  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  A keserű igazság  A Mester kezének érintése  Életművészet  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Messziről jött ember  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Paul David Tripp Április 26  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Volt egy...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Jó éjszakát  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Jó éjszakát  Az elfogadásnak...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szent György nap  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Álom  Ázzal aki csak szép  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Idézetek a barátságról  A lelki élet nem arról szól, ....  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k... 
Bejegyzés Címkék
gyógynövény alapú, ennek nyomán, jogi feltételeket, egészség védelmére, gyógyulás módjának, jogszabályok ellentétesek, hagyományos orvoslásról, hagyományos orvoslást, elsődleges egészségmegőrzés, hagyományos orvoslás, szakirodalomban ismertetett, azokat tartalmazó, jövőben egyáltalán, gyógyszerekével azonos, gyógyítás szabadsága, hagyományos orvosláshoz, természetes hatóanyagokhoz, egészségügyi szolgáltatások, jogi szabályozást, gyógynövény-alapú készítményeket, ilyen termékeket, magyar kormány, uniós szabályozás, fenti tiltakozással, alábbi űrlapot, témához kapcsolódó, gyógynövények betiltását, rövid videó, célt szolgálja, interneten utánaolvasni, gyógynövényekről, államtitkárságát, felülvizsgálatát, egészségmegőrzés, gyógyszertörvény, vitaminszabadsag, gyógyszerekével, forgalmazásának, gyógynövényeket, megválasztására, készítményekről, szakirodalomban, világszervezete, kongresszusának, szolgáltatások, hatóanyagokhoz, önrendelkezési, kezdeményezzen, nyilatkozattal, kezdeményezzék, egészségügyért, készítményeket, szabályozásban, felállításával, korlátozásaira, akadálymentes, gyógynövények, besorolásával, tiltakozással, kereskedelmét, megszüntetése, tiszteletben, állampolgári, szabályozást, jogszabályok, gyógymódokat, egészségügyi, minisztérium, ellentétesek, feltételeket, összeállítás, alimentarius, utánaolvasni, részleteknek, szabályozás, tiltakozunk, natursziget, gyógynövény, csatlakozva, ártalmatlan, eszközeinek, alulírottak, hagyományos, eljárásokat, orvoslásról, natúrsziget, korlátozása, ismertetett, részletesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6856
  • e Hét: 26675
  • e Hónap: 66496
  • e Év: 244371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.