Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pártüdülőből NER-üdülő, a Balaton a magyaroké!
  2021-02-16 21:45:40, kedd
 
 







TOVÁBBRA IS ELÉRHETŐ MARAD A CLUB ALIGA STRANDJA


PÁRTÜDÜLŐBŐL NER-ÜDÜLŐ, A BALATON A MAGYAROKÉ!


- hangzottak a politikai kampánymondatok a Club Aliga tulajdonosváltása kapcsán. Amikor a nagyszabású fejlesztést nemzet gazdaságilag kiemelt fontosságú beruházásnak nyilvánította a kormány, sokan még a település lakóinak parthoz jutását is veszélyeztetve látták. A beruházók úgy tűnik, minden tamáskodót megcáfolnak. Ahogy a fejlesztők korábban már többször is hangoztatták: nem cél a terület lezárása, sőt komplett településfejlesztésbe kezdenek.


Balatonvilágos virágzása és hanyatlása


A harmincas években az állandó lakosok és az üdülőtulajdonosok közötti harmonikus kapcsolatnak köszönhetően, együttműködéssel a település gyorsan fejlődött. Majd ez megtorpant és a kiváltságosok üdülőhelyére koncentrálódott.

A Club Aliga virágzott, míg a település súlyos anyagi gondokkal küzdött. A mai Balatonvilágos 1961. március 1-én alakult meg (Balatonaliga, Balatonvilágos és Dióstelep egyesítésével). A hatvanas évek végétől nyaralótelek-kialakítások kezdődtek, majd a helyi Petőfi Termelőszövetkezet alakított ki tagjai számára lakótelkeket.

A hetvenes években nagyarányú telekkialakítások folytán nyaralóingatlanokat értékesítettek a takarékpénztár közreműködésével. A rendszerváltást követően megnyitotta kapuit az 1948-1952 között kiépült MSZMP-pártüdülő, a jelenlegi Club Aliga területe. Ez volt a kommunisták kedvenc helye a Balatonnál. Ezt követően Szilvásy György illetve Gyurcsány Ferenc mint szakértő foglalkozott a terület hasznosításával.

A terület eladásáról 2004-ben az éppen megalakult Gyurcsány-kormány döntött. Végül egy izraeli érdekeltségű vállalat szerezte meg a vagyonkezelést 49 évre.

A területen ezt követően sem történt fejlesztés. A vagyonkezelők grandiózus terveket publikáltak, de sem kivitelezési előkészítés, sem pedig a terület geológiai felmérése soha nem kezdődött meg.

Ha valaki ma körbenéz a balatonvilágosi Club Aligában, úgy érzi, hogy a Csinibaba II. díszletei között sétálgat. Az épületek a múlt rendszert idézik, és láthatóan senki sem költött egy fillért sem a területre az elmúlt harminc évben. A Balaton legértékesebb partszakaszának fenntartása vagyonokba került volna, így erre senki nem költött. Az itt élők és a nyaralótulajdonosok végig nézték az egykori pártüdülő teljes pusztulását. A színvonalra nem panaszkodtak, mert az előző vagyonkezelő hangzatos tervekkel kecsegtette őket. A Pro-Mot Hungária Kft. új tulajdonosai azonban nemcsak hangzatos ígéreteket és mesés látványterveket prezentálnak, hanem meg is valósítják a balatoni régió legnagyobb fejlesztését.


Az új beruházók itt teremtik meg a balatoni régió legnagyobb fejlesztését - MTI





A beruházó cég ügyvezetője, Budvári Róbert szerint a közel 50 hektáros terület fejlesztése nem kizárólag turisztikai értékeket teremt, hiszen egy új településrész születik, amely az év 365 napján bevételt és munkahelyeket teremt a településnek.

- Balatonaligát felhelyezzük Magyarország turisztikai térképére - kezdte a beszélgetést a cégvezér, aki az elmúlt időszakban az önkormányzat illetéke­seivel, a helyi civil szervezetekkel, tervezőkkel, dendrológus, talajmechanikus, geodéta és erdész szakértőkkel egyeztetett, hogy a fejlesztés minden érintett igényei szerint a jogszabályoknak megfelelően valósulhasson meg.


Az aligai kikötôt is fejleszteni fogják - MTI





- A településfejlesztés azt jelenti, hogy integráljuk a partszakaszt a településhez. Természetesen a szállóvendégek is megfelelő körülmények között pihenhetnek majd, de ez csak egy az attrakciók hosszú sorában.

"A kikötőt is bővíteni és fejleszteni kívánjuk, hiszen idővel szeretnénk bekapcsolni a települést a balatoni menetrend szerinti hajózási útvonalba"

- nyilatkozta Budvári, aki leszögezte, a megújuló strand az itt élők számára a jövőben is elérhető marad. Nem valósak az ezzel kapcsolatos hangulatkeltések.

A település önkormányzatával folyamatos a közös munka annak érdekében, hogy a létrejövő településrész maximálisan szolgálja az ott élők érdekeit és igényeit.

- Kezdetben sokan tartottak attól, hogy a Club Aliga csak egy szűk réteg számára lesz majd nyitva. Mostanra azonban azt látom, hogy egyre többen támogatják a beruházást.

"Több munkalehetőséget és fejlettebb, gazdagabb települést vízionálnak. Túl a harmadik egyeztetésen osztom ezt a bizakodó hozzáállást" - nyilatkozta Ta­kács Károly, Balatonvilágos polgármestere, aki szerint az előzetes tervek megvalósulása esetén a település újra pozí­cionálódik a balatoni idegenforgalomban.


A lepusztult épületek a múlt rendszert idézik, láthatóan senki sem költött a területre egy fillért sem az elmúlt harminc évben - MTI





Nőni fognak a település adóbevételei, és olyan munkahelyek jönnek létre, amelyek egész évben megélhetést biztosítanak az itt élő családoknak.


A megújuló aligai strand az ott élőknek továbbra is elérhető marad - MTI





Takács Károly hangsúlyozta, a strand partszakaszának elérhetősége a legfontosabb szempont, amihez megfelelő garan­ciákra van szükség a vagyonkezelő részéről. A fejlesztők szeretnék, ha a kivitelezés időtartama alatt folyamatosan, a lehetőségekhez képest zavartalanul pihenjenek a strandra látogatók.


Link



Így nyaralt Kádár János Balatonaligán

Link



Csak nézünk, mint a moziban












Elindult a balatonvilágosi Club Aliga felújítása




 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Címkék: együttműködéssel, közreműködésével, önkormányzatával, hangulatkeltések, munkalehetőséget, látványterveket, hasznosításával, rendszerváltást, balatonvilágosi, partszakaszának, koncentrálódott, talajmechanikus, jogszabályoknak, kampánymondatok, veszélyeztetve, balatonvilágos, szállóvendégek, szervezetekkel, értékesítettek, vagyonkezelést, lehetőségekhez, takarékpénztár, balatonaligát, megvalósulása, valósulhasson, természetesen, munkahelyeket, kiváltságosok, településrész, vagyonkezelők, legértékesebb, egyesítésével, nyilvánította, balatonaligán, polgármestere, legfontosabb, politikai kampánymondatok, nagyszabású fejlesztést, település lakóinak, fejlesztők korábban, terület lezárása, harmincas években, állandó lakosok, üdülőtulajdonosok közötti, település gyorsan, kiváltságosok üdülőhelyére, település súlyos, hatvanas évek, helyi Petőfi, hetvenes években, takarékpénztár közreműködésével, rendszerváltást követően, Pártüdülőből NER-üdülő, TOVÁBBRA IS ELÉRHETŐ MARAD CLUB ALIGA STRANDJA, PÁRTÜDÜLŐBŐL NER-ÜDÜLŐ, BALATON MAGYAROKÉ, Club Aliga, Petőfi Termelőszövetkezet, Szilvásy György, Gyurcsány Ferenc, Club Aligában, Csinibaba II, Pro-Mot Hungária Kft, Budvári Róbert, Ta­kács Károly, Takács Károly, Kádár János Balatonaligán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  képre írva  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem méltó hozzád  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Tavaszi kép  Hazára minden embernek szükség...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Kerüld el az evangélium örömén...  A Megváltó szolgálatában  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Szép napot kívánok  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gonosz démon-álarc  Egy lelki imádság  Png csokor  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png lepke  Akarat  Png kislány  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem tudhatod  Kaffka_Margit  A jó emberek mindig szépek mar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
politikai kampánymondatok, nagyszabású fejlesztést, település lakóinak, fejlesztők korábban, terület lezárása, harmincas években, állandó lakosok, üdülőtulajdonosok közötti, település gyorsan, kiváltságosok üdülőhelyére, település súlyos, hatvanas évek, helyi Petőfi, hetvenes években, takarékpénztár közreműködésével, rendszerváltást követően, jelenlegi Club, kommunisták kedvenc, terület hasznosításával, terület eladásáról, éppen megalakult, izraeli érdekeltségű, vagyonkezelők grandiózus, terület geológiai, balatonvilágosi Club, múlt rendszert, elmúlt harminc, egykori pártüdülő, előző vagyonkezelő, balatoni régió, elmúlt időszakban, önkormányzat illetéke­seivel, helyi civil, fejlesztés minden, jogszabályoknak megfelelően, aligai kikötôt, balatoni menetrend, megújuló strand, ezzel kapcsolatos, település önkormányzatával, közös munka, létrejövő településrész, szűk réteg, harmadik egyeztetésen, bizakodó hozzáállást, előzetes tervek, település újra, balatoni idegenforgalomban, lepusztult épületek, település adóbevételei, megújuló aligai, strand partszakaszának, legfontosabb szempont, vagyonkezelő részéről, fejlesztők szeretnék, kivitelezés időtartama, lehetőségekhez képest, strandra látogatók, együttműködéssel, közreműködésével, önkormányzatával, hangulatkeltések, munkalehetőséget, látványterveket, hasznosításával, rendszerváltást, balatonvilágosi, partszakaszának, koncentrálódott, talajmechanikus, jogszabályoknak, kampánymondatok, veszélyeztetve, balatonvilágos, szállóvendégek, szervezetekkel, értékesítettek, vagyonkezelést, lehetőségekhez, takarékpénztár, balatonaligát, megvalósulása, valósulhasson, természetesen, munkahelyeket, kiváltságosok, településrész, vagyonkezelők, legértékesebb, egyesítésével, nyilvánította, balatonaligán, polgármestere, legfontosabb, zavartalanul, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 19819
  • e Hónap: 59640
  • e Év: 237515
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.