Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Így kisértik a démonok az embereket
  2021-04-23 22:46:11, péntek
 
 







IGY KISÉRTIK MEG A DÉMONOK AZ EMBEREKET


Régen gyakran emlegették az emberek a démonokat, de mára kezd kiveszni a közbeszédből. Pedig még saját tudományág is alapult rájuk, ez a démonológia.


De kik is azok a démonok?


A démonok a legtöbb hitvilágban az isteneknél alacsonyabb rendű, de az embereknél magasabb rendű természetfeletti lények, amelyek az emberek és istenek között állva akadályozzák a két fél közötti kommunikációt.

Bármennyire hihetetlen, ők is angyalok, ám a Biblia szerint bukott angyalok, akiket kiűztek a mennyországból, mivel fellázadtak Isten ellen. A démon mellett ördögnek is nevezik őket és a vezetőjük a sátán. A Biblia szerint a sátán sok angyal felettese volt ugyan, ám alacsonyabb rendű volt Istennél, ezért irigy lett a magasabb rangra.

A Jelenések könyvében ez olvasható a sátán és angyalai büntetéséről: "Levetették a nagy sárkányt, ama régi kígyót, ami maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is."
.

Rendszerezésük

Az idők során sok hittudós professzor próbálta osztályozni a démonokat, és különféle szempontokat használtak. Számtalan teológiai disszertáció született azért, hogy az emberek megértsék ezeknek a spirituális lényeknek a természetét, és lássák a különféle kultúrákra gyakorolt hatását, befolyását. Kialakult a démonológia tudománya, amely eredetileg az erkölcsi elvek és a viselkedési irányzatok megértésére szolgált. A démonok osztályozási rendszere - többféle is létezik - alapvetően a természetükön alapszanak, az állítólagos bűnön, amivel az embereket kísértésbe csalogatják. Meghatározó lehet a viselkedésük is, ami a bukásukat eredményezte, továbbá a fizikai megjelenésük. Fontos szempontnak számítanak azok a módszerek, amelyekkel az embereket kínozták, például a különféle tiltott, bűnös álmok.

Szakterületeik

A démonológia tudományában a pokoli szellemek gyakran "szakterületek" szerint szerepelnek. Általában ezek egy konkrét erkölcsi bűnre hivatkoznak vagy egy kérdéses viselkedésmódra, ami a legtöbb ember számára nyugtalanító. Az embereknek gondot okozó módszereik szerint is meg lehet különböztetni őket, például különféle balszerencsék által. Sőt a démonokat a kezükben levő hatalom szerint is osztályozták, mellyel az emberiség életét befolyásolják. Ez az ideológia a démonok isteni múltját idézi fel, arra emlékeztet, ugyanis a mitológiai istenek mindegyikének megvan a saját feladata és képessége, ezek segítségével sajátos módon lépnek kapcsolatba az emberekkel.

A különböző osztályozásokról elmondható, hogy a tudósokat a saját hitük vagy nézetük vezérelte a rangsorba állításkor.

A pokol hercegei

A démonokat a pokol hercegeinek is nevezik, és a hét legfőbb közülük a hét emberi főbűnt testesíti meg.Érdekesség, hogy míg a bűnök, emberi gyarlóságok megegyeznek a tudósok osztályozásaiban, addig egy-egy démonhoz más-más tulajdonság kapcsolódhat: például Belzebub lehet az íirigység és a torkosság, Belfegor pedig a torkosság és a lustaság jelképe is.

A legismertebb párosítások: Lucifer - kevélység; Belzebub - irigység /máshol torkosság/; Sathavus /Sátán/ - harag; Abaddon - lustaság; Mammon - kapcsiság; Belfgegor - torkosság /máshol lustaság; Asmodeus /Asmodeum/ - bujaság.


Művészetekben

A hét főbűnről készült legsikeresebb alkotás a Bad Pitt és Morgan Freeman főszereplésével készült a Hetedik című amerikai film.

Az egyik démonról Arthur Bernede Belphégor című regényéből készített filmet Jean-Paul Salomé Sophie Marceau főszereplésével.

Szintén emlékezetes a Démonok között amerikai horrorsorozat, vagy az Ómen, az Angyalszív, Az ördög ügyvédje és Az eastwicki boszorkányok című film, amelyekben egyaránt testet ölt a sátán.

Mihail Lermontov 19. századi orosz költő, drámaíró A démon című romantikus elbeszélő költeménye nagy hatással volt a világ lírájára.











A párizsi Notre Dame domborművén is feltűnik a gonosz


 
 
0 komment , kategória:  Vallás  
Címkék: osztályozásokról, osztályozásaiban, természetfeletti, viselkedésmódra, főszereplésével, rendszerezésük, mennyországból, szakterületeik, természetükön, letaszították, kommunikációt, befolyásolják, legsikeresebb, horrorsorozat, művészetekben, mindegyikének, balszerencsék, különböztetni, szakterületek, eredményezte, osztályozási, nyugtalanító, tudományában, legismertebb, megjelenésük, szempontokat, közbeszédből, segítségével, disszertáció, akadályozzák, boszorkányok, viselkedésük, büntetéséről, osztályozták, kapcsolódhat, megegyeznek, legtöbb hitvilágban, isteneknél alacsonyabb, embereknél magasabb, démon mellett, magasabb rangra, nagy sárkányt, egész világot, földre vetették, idők során, emberek megértsék, spirituális lényeknek, különféle kultúrákra, démonológia tudománya, erkölcsi elvek, viselkedési irányzatok, démonok osztályozási, KISÉRTIK MEG DÉMONOK AZ EMBEREKET, Morgan Freeman, Arthur Bernede Belphégor, Jean-Paul Salomé Sophie, Mihail Lermontov, Notre Dame,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  A kételkedés kezelése  Fehér virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hiányzik  Nem számIt  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  A boldog családok mind hasonló...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png nő  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Őrizkednünk kell...  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png fotel  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Radikális szeretet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét  Nem tudhatod  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Popper Péter szavai  Adakozás  Popper Péter szavai  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png nő  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Julian Brass gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Fekete István - Akác  Szívem  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Az igazi szeretetért rendszeri...  Garai Gábor - Takarítás  Sokan azt tartják  Idő  Egy bizonyos határt  Png férfi  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Fehér virág  Lóhere  Adakozás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Szép estét  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png fotel  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legtöbb hitvilágban, isteneknél alacsonyabb, embereknél magasabb, démon mellett, magasabb rangra, nagy sárkányt, egész világot, földre vetették, idők során, emberek megértsék, spirituális lényeknek, különféle kultúrákra, démonológia tudománya, erkölcsi elvek, viselkedési irányzatok, démonok osztályozási, természetükön alapszanak, állítólagos bűnön, embereket kísértésbe, bukásukat eredményezte, fizikai megjelenésük, embereket kínozták, különféle tiltott, démonológia tudományában, pokoli szellemek, konkrét erkölcsi, kérdéses viselkedésmódra, legtöbb ember, embereknek gondot, kezükben levő, emberiség életét, démonok isteni, mitológiai istenek, saját feladata, különböző osztályozásokról, saját hitük, rangsorba állításkor, pokol hercegei, pokol hercegeinek, tudósok osztályozásaiban, lustaság jelképe, legismertebb párosítások, egyik démonról, ördög ügyvédje, eastwicki boszorkányok, démon című, világ lírájára, párizsi Notre, osztályozásokról, osztályozásaiban, természetfeletti, viselkedésmódra, főszereplésével, rendszerezésük, mennyországból, szakterületeik, természetükön, letaszították, kommunikációt, befolyásolják, legsikeresebb, horrorsorozat, művészetekben, mindegyikének, balszerencsék, különböztetni, szakterületek, eredményezte, osztályozási, nyugtalanító, tudományában, legismertebb, megjelenésük, szempontokat, közbeszédből, segítségével, disszertáció, akadályozzák, boszorkányok, viselkedésük, büntetéséről, osztályozták, kapcsolódhat, megegyeznek, párosítások, szerepelnek, hercegeinek, állítólagos, emlékezetes, bármennyire, gyarlóságok, szempontnak, meghatározó, tulajdonság, csalogatják, fellázadtak, démonológia, alacsonyabb, osztályozni, megértésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1357
  • e Hét: 15452
  • e Hónap: 55273
  • e Év: 233148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.