Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8 halott, 48 sérült a ma hajnali buszbalesetben az M7-en
  2021-08-15 19:00:52, vasárnap
 
 





8 HALOTT, 48 SÉRÜLT A MA HAJNALI BUSZBALESETBEN AZ M7-EN


Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban öt óra előtt néhány perccel - közölte a rendőrség.

A buszon több mint ötven ember utazott. A szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak, az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Jajgatás, kiabálás verte fel a csendet. A pánikot csak fokozta, hogy koromsötét volt, senki nem tudta mi történt. Az utasok sikoltozva kértek segítséget, teljes volt a zűrzavar.

AZ ELSŐDLEGES ADATOK SZERINT A HELYSZÍNEN NYOLC EMBER ÉLETÉT VESZTETTE, KETTEN SÚLYOSAN ÉS NEGYVENHATAN KÖNNYEBBEN MEGSÉRÜLTEK.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője reggel kilenc óra után már azt mondta az MTI-nek, hogy nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. Győrfi Pál közölte: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. A közszolgálati televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a halálos áldozatok között nincs kiskorú. A Telex úgy tudja, hogy a nagyrészt budapesti és székesfehérvári utasok közül mindenki megvan, nem keresnek senkit.

A busz Horvátországból tartott hazafelé, egynapos kiránduláson vettek részt.

Az MTI kora délután arról is beszámolt, hogy a baleset sérültjei közül húszat Székesfehérvárra vittek, a Fejér megyei Szent György Kórházba, az ellátásuk folyamatos. A Fejér Megyei Hírlap délután arról számolt be, hogy tizenheten könnyebb sérüléseket szenvedtek, a kezelőorvosok az ellátásukat követően őket hazaengedték. Három beteg szorul kórházi kezelésre, közülük ketten bordatörést és mellkasi zúzódást szenvedtek, egy pácienst combnyaktöréssel kezelnek orvosaik a Szent György Kórházban.

A hajnali buszbaleset után 11 sérültet vittek a Balaton-parti kórházba.

Az M1 aktuális csatorna műsorában elhangzott, hogy a siófoki kórházba tizenegy embert vittek a mentők, közülük hármat vettek fel a kórház osztályaira. Egyikük életveszélyes állapotban van, többszörös sérülésekkel kezelik, nyolc embert azonban már haza is engedtek.

A közszolgálati televízió információi szerint a szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak. Az utasok aludtak, amikor a baleset történt. Nagy rázkódásra ébredtek, majd a busz felborult. A helyszíni tudósító úgy értesült, hogy a sofőrök néhány perccel a baleset előtt váltották egymást. A balesetet elszenvedő utasok egyike is erről számolt be a Blikknek, amikor felidézte a szerencsétlenség körülményeit.

Meg nem erősített információk szerint a balesetet az előzte meg, hogy a busz valami miatt a jobb oldali sávból elkezdett nagy sebességgel a leállósáv irányába letérni, és eltalálta a felüljárónak, a hídnak a jobb oldali pillérét, ezt követően borult árokba - számolt be a közszolgálati televízió helyszíni tudósításban. A baleset viszonylag nagy sebesség mellett következett be, nagy eséllyel a sofőr elaludhatott, vagy rosszullét törhetett rá. Úgy tudni, hogy a jármű vezetője is a halálos áldozatok között van.

Sajtóértesülés szerint az egyik sofőr is az áldozatok között van.

A hvg.hu elérte annak a vállalkozásnak egy magát megnevezni nem kívánó képviselőjét is, aki a portálnak megerősítette, hogy az egyik áldozat a buszt vezető sofőr volt. ,,Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat" - mondta a Volmer-Tours Kft. munkatársa. Megerősítette azt is, hogy az ő járművüket érte a baleset, illetve azt is elmondta, hogy a Mercedes buszt csak bérelték. Egynapos horvátországi utazásról tartott hazafelé a jármű az utasaival, amikor a tragédia történt.

A Telexnek sikerült megszólaltatnia az utazást szervező RoliTúra honlap alapítóját, aki megerősítette, hogy 56 utassal, köztük 2 gyermekkel és 2 sofőrrel az általuk szervezett egynapos baskai túráról hazatérő csoportot érte a baleset. A RoliTúra honlap egy utazásszervező cég, a mögötte álló vállalkozás pedig a Volmer-Tours Kft. nevű cég.

Emberi tényező, de műszaki okok is állhatnak a vasárnap hajnali busztragédia hátterében, mondta Lovas Károly közlekedésbiztonsági szakértő az Origo megkeresésére.
Információik szerint a busz Horvátországból tartott a főváros felé, egy egynapos kirándulás után. A busz először a szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérjének csapódott, végül az árokba borult. A balesetben nyolc ember halt meg - köztük a sofőr -, negyvennyolcan megsérültek. A pontos körülmények egyelőre nem ismertek, a vizsgálat még tart, azonban a közlekedésbiztonsági szakértő elmondta, hogyan történhetett a baleset.

A hosszú távú, nemzetközi közlekedésben részt vevő autóbuszok esetében feltételezhető, hogy két sofőr van a buszon, tehát a vezetőnek van egy váltótársa - mondta a szakértő. Ebben az esetben az éppen nem vezető sofőr részére jellemzően valamelyik oldalon a két első ülést hagyják szabadon, hogy az így tudjon aludni.

Kialvatlanság, fáradság

Ha így is volt, azt tudni kell, hogy az ilyen alvás nem mindig tartalmas, nem mindig pihentető. A sofőr számtól függetlenül, mivel a baleset hajnalban történt, elképzelhető, hogy a vezető - a kialvatlansága, fáradsága okán - figyelme kihagyott, vagy elbóbiskolt - mondta Lovas Károly.

Ehhez hozzájárulhat, hogy a hajnali időpontban az utasok többsége aludhatott, nem beszélgettek, a rádió sem szólt, az utazás monotonitása is tompíthatta a sofőr figyelmét. Az biztos, hogy nem volt fagy, és az eddigi információk szerint köd, vagy eső sem, ami a közlekedést veszélyeztette volna.


Defekt? Gyorshajtás?

Figyelembe kell venni a busz meghibásodásának lehetőségét is, előfordulhatott például defekt, ami hirtelen irányváltásra kényszeríthette a buszt - mondta az Origónak a szakértő. A szalagkorlátok fő feladata a jármű úttesten tartása, hogy megakadályozza például a szembejövő pályára való áttérést. Ahhoz, hogy egy szalagkorlát átszakadjon, jellemzően nagy sebesség kell, és/vagy kellő becsapódási szög. Ha ez esetben a busz átszakította a szalagkorlátot, lehetséges, hogy a busz nem érintőlegesen, túl nagy sebességgel ütközött a szalagkorlátnak.

Az emberi tényezőn túl célszerű vizsgálni egy baleset kapcsán a busz műszaki állapotát is. Noha a nemzetközi fuvart bonyolító autóbuszok időszaki műszaki vizsgálatai szigorú előírásokat tartalmaznak, mégis időről időre felbukkannak erősen megkérdőjelezhető, elhanyagolt műszaki állapotú, közlekedésbiztonsági szempontból komoly kockázatot jelentő járművek a balesetek híradásaiban - emelte ki Lovas Károly közlekedésbiztonsági szakértő.

A baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelték a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehetett visszatérni az M7-esre.

Délután ért véget a helyszínelés.A forgalom megindult, de továbbra is jelentős a torlódás a térségben - közölte az Útinform a honlapján vasárnap délután.


Súlyosabb buszbalesetek Magyarországon 2016 óta

2016. szeptember 5. Egy gyereket szállító iskolabusz és egy munkásokat fuvarozó kisbusz ütközött össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Geszteréd és Nagykálló között. A balesetben a kisbuszban ülők közül két felnőtt a helyszínen életét vesztette, ketten súlyosan, huszonnégyen könnyebben megsérültek.

2016. december 17. Az M3-as autópálya 133-as kilométerénél, Mezőkövesd és Mezőkeresztes között az ónos eső miatt eljegesedett úton felborult a debreceni Grand Tours utazási iroda autóbusza, amely a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé. A balesetben kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött még egymásnak. A busz nyolcvanegy utasa közül öten meghaltak (hárman a helyszínen, ketten a kórházban) és több tucatnyian megsérültek.

2017. január 21. - Tizenhatan meghaltak és huszonhatan megsérültek egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz balesetében, amely egy veronai autópálya-csomópontnál történt.

2017. október 9. Két tehergépkocsi és egy rendőröket szállító autóbusz ütközött össze az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében. A balesetben ketten meghaltak, tizenhatan pedig megsérültek.

2018. június 27. - Szolnokon egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal. A balesetben a mentőautó vezetője és a szállított beteg meghalt, 22 sérültet vittek kórházba.

2021. február 18. - Kömlő és Tiszanána között menetrend szerinti autóbusszal ütközött össze egy gépkocsi. A személyautó vezetője és egyik utasa a helyszínen életét vesztette, további ketten pedig megsérültek.


A halott buszsofőr fia: Nem igaz, hogy apám elaludt a volánnál!

Link



Hátrament a buszsofőr és látta, édesanyja nincs többé: megrázó részletek az M7-esen történt tragédiáról

Link



Busztragédia az M7-esen: önmagát hibáztatja édesanyja haláláért a sofőr

Link












 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: meghibásodásának, szerencsétlenség, combnyaktöréssel, székesfehérvárra, megkülönböztető, előfordulhatott, kényszeríthette, szalagkorlátnak, szerencsétlenül, horvátországból, székesfehérvári, megszólaltatnia, veszélyeztette, szabadbattyáni, mentőszolgálat, szalagkorlátok, megakadályozza, szalagkorlátot, kialvatlansága, negyvennyolcan, buszbalesetben, sajtóértesülés, vállalkozásnak, feltételezhető, utazásszervező, magyarországon, horvátországi, életveszélyes, tehergépkocsi, megerősítette, buszbalesetek, irányváltásra, érintőlegesen, kialvatlanság, közlekedésben, megkeresésére, buszon több, szerencsétlenül járt, utasok aludtak, baleset történt, busz felborult, pánikot csak, utasok sikoltozva, környező megyékből, helyszíni ellátás, közszolgálati televízió, halálos áldozatok, nagyrészt budapesti, busz Horvátországból, baleset sérültjei, ellátásuk folyamatos, ellátásukat követően, SÉRÜLT MA HAJNALI BUSZBALESETBEN AZ M7-EN, ELSŐDLEGES ADATOK SZERINT HELYSZÍNEN NYOLC EMBER ÉLETÉT VESZTETTE, KETTEN SÚLYOSAN ÉS NEGYVENHATAN KÖNNYEBBEN MEGSÉRÜLTEK, Országos Mentőszolgálat, Győrfi Pál, Szent György Kórházba, Fejér Megyei Hírlap, Szent György Kórházban, Volmer-Tours Kft, Lovas Károly, Grand Tours,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  A sors  Bounty krémes  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szívem tiéd  Png férfi  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Rátalálsz  Szívem tiéd  Png fotel  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png telefon  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Akarat  Szívem tiéd  Alázat  Egy bizonyos határt  Makszim Gorkij gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem tudhatod  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png virág  Egy lelki imádság  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png kislány  A televizió nem a kultúrát kép...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hiányzik  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Idő  Őrizkednünk kell...  Kellemes délutánt kívánok  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó éjszakát  Egy lelki imádság  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bounty krémes  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Lóhere  Sose bánj semmit  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Reggel van  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tavaszi kép  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép álmokat!  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Png virág  Png virág  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
buszon több, szerencsétlenül járt, utasok aludtak, baleset történt, busz felborult, pánikot csak, utasok sikoltozva, környező megyékből, helyszíni ellátás, közszolgálati televízió, halálos áldozatok, nagyrészt budapesti, busz Horvátországból, baleset sérültjei, ellátásuk folyamatos, ellátásukat követően, pácienst combnyaktöréssel, hajnali buszbaleset, siófoki kórházba, kórház osztályaira, helyszíni tudósító, sofőrök néhány, baleset előtt, balesetet elszenvedő, szerencsétlenség körülményeit, busz valami, jobb oldali, leállósáv irányába, baleset viszonylag, sofőr elaludhatott, jármű vezetője, egyik sofőr, áldozatok között, magát megnevezni, portálnak megerősítette, egyik áldozat, buszt vezető, tragédia történt, utazást szervező, általuk szervezett, mögötte álló, vasárnap hajnali, főváros felé, egynapos kirándulás, busz először, felüljáró pillérjének, árokba borult, balesetben nyolc, pontos körülmények, hosszú távú, ilyen alvás, sofőr számtól, baleset hajnalban, hajnali időpontban, utasok többsége, utazás monotonitása, sofőr figyelmét, eddigi információk, közlekedést veszélyeztette, busz meghibásodásának, jármű úttesten, szembejövő pályára, szalagkorlát átszakadjon, busz átszakította, emberi tényezőn, baleset kapcsán, busz műszaki, nemzetközi fuvart, balesetek híradásaiban, baleset miatt, sztráda főváros, szabadbattyáni lehajtónál, forgalom megindult, honlapján vasárnap, gyereket szállító, munkásokat fuvarozó, kisbuszban ülők, helyszínen életét, debreceni Grand, bécsi adventi, balesetben kilenc, busz nyolcvanegy, középiskolás diákokat, rendőröket szállító, balesetben ketten, megkülönböztető jelzését, utasokat szállító, mentőautó vezetője, szállított beteg, személyautó vezetője, halott buszsofőr, meghibásodásának, szerencsétlenség, combnyaktöréssel, székesfehérvárra, megkülönböztető, előfordulhatott, kényszeríthette, szalagkorlátnak, szerencsétlenül, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 510
  • e Hét: 20329
  • e Hónap: 60150
  • e Év: 238025
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.