Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Búcsú a józan észtől
  2022-05-31 08:00:59, kedd
 
 







BÚCSÚ A JÓZAN ÉSZTŐL


Búcsúbeszéd a Józan Ész temetésére.

Nyugodjék békében!


Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.

Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "egyház" üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiuké: az Ésszerűségé.

Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata vagyok.

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.

Ezt egy üziben kaptam korábban, hogy továbbitsam, de mivel a továbbküldős levelek megvesztegethetetlen ellensége vagyok, a témát ide feltettem a blogomba, mert a tartalmát viszont olyasvalaki irta, aki még nem temette el a józan eszét, tehát irása meg kell hogy maradjon az örökkévalóságnak, hátha a föltámadás napján a józan ész is ujjá éled sokunkban.


A józan ész halálára /korábban íródott, de ma is igaz/






 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Címkék: mostohatestvérei, örökkévalóságnak, fegyelmezetlen, tízparancsolat, feljelentették, tájékoztatniuk, osztálytársát, fegyelmezését, törvényességé, érvényességét, változtatniuk, útvesztőiben, beszerezniük, továbbküldős, nyújtózkodj, beperelheti, bölcsességé, olyasvalaki, továbbitsam, felelősségé, kamaszokról, búcsúbeszéd, elbocsátása, szabályokat, csináltatni, felismerjük, ésszerűségé, zaklatással, megpuszilta, bürokrácia, áldozataik, társadalom, bekenjenek, ügyvédemet, megdorgáló, megbízható, szeretett barátunk, bürokrácia útvesztőiben, fejünk felett, felnőtt dirigál, hatéves kisfiúról, fegyelmezetlen diákját, szülők csődöt, iskoláknak szülői, gyereket naptejjel, diáklány teherbe, tízparancsolat nevetség, bűnözők kezdtek, saját házában, tolvaj beperelheti, rendőr megöl, társadalom áldozata, BÚCSÚ JÓZAN ÉSZTŐL, Józan Ész, Józan Észét, Józan Észnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 19  Mindig jusson idő nevetni  A Megváltó szolgálatában  Kerüld el az evangélium örömén...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Png lepke  Tanuld meg ezt a versemet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Png virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hatékony szolga  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kutya  A másik dolog,  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Elköszönt  Adakozás  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png virág  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Reggel van  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
szeretett barátunk, bürokrácia útvesztőiben, fejünk felett, felnőtt dirigál, hatéves kisfiúról, fegyelmezetlen diákját, szülők csődöt, iskoláknak szülői, gyereket naptejjel, diáklány teherbe, tízparancsolat nevetség, bűnözők kezdtek, saját házában, tolvaj beperelheti, rendőr megöl, társadalom áldozata, üziben kaptam, továbbküldős levelek, tartalmát viszont, józan eszét, föltámadás napján, mostohatestvérei, örökkévalóságnak, fegyelmezetlen, tízparancsolat, feljelentették, tájékoztatniuk, osztálytársát, fegyelmezését, törvényességé, érvényességét, változtatniuk, útvesztőiben, beszerezniük, továbbküldős, nyújtózkodj, beperelheti, bölcsességé, olyasvalaki, továbbitsam, felelősségé, kamaszokról, búcsúbeszéd, elbocsátása, szabályokat, csináltatni, felismerjük, ésszerűségé, zaklatással, megpuszilta, bürokrácia, áldozataik, társadalom, bekenjenek, ügyvédemet, megdorgáló, megbízható, ugyanakkor, iskoláknak, elbánásban, föltámadás, temetésére, hatástalan, alkalmazni, jelentések, gyermekeik, hanyatlott, aránytalan, stratégiák, részesülni, temetésén, beadjanak, állapotán, parancsok, utóbbinál, kisfiúról, szexuális, megelőzte, feleségéé, védekezés, igazságos, naptejjel, egészsége, tolvajtól, ellensége, értesülni, születési, feltettem, elvesztek, emlékezni, tanárokra, sokunkban, aszpirint, tartalmát, nyugodjék, szeretett, engedélyt, abortuszt, mindennap, közöttünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2498
  • e Hét: 16593
  • e Hónap: 56414
  • e Év: 234289
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.