Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Nemzet Zászlója - 2023. június 4.-én vasárnap az Andrássy
  2023-06-02 22:05:02, péntek
 
 










A NEMZET ZÁSZLÓJA - 2023. JÚNIUS 4.-ÉN VASÁRNAP AZ ANDRÁSSY ÚTON


A rendezvény idén ötödik éves.

A rendezvény a zászló és címer napja előtt tiszteleg. Egy 1848 méteres, nemzeti színű, két méter széles zászlót viszünk végig az Andrássy úton, az Operától a Hősök teréig, ahol élő kokárdát formáz. Idén ez a zászló az Összetartozás Napja okán kiegészül egy négyszáz méteres székely zászlóval is, amely a Hősök terén körbeöleli a piros-fehér-zöld kokárdát, képviselve a külhoni magyarjainkat.

A rendezvény védnöke: főtiszteletű Tőkés László püspök úr.

Az esemény alkalmával egy flashmob keretében, a trianoni diktátum aláírásának időpontjában, 16:32-kor megszólaltatják az Összetartozás Békeharangjait. A rendezők szándéka szerint minden résztvevő a mobiltelefonjával teszi hallhatóvá, a http://harang.info oldalon található, két perces
harangozás-videó lejátszásával. Ezt a kezdeményezést egy felhívás keretében a világ magyarságára is kiterjesztették.

Éljünk bárhol a Földön, erre a két percre legyünk együtt! - szól a felhívás.

Gyülekező az Opera (1061, Budapest, Andrássy út 22.) előtt 13:00 órától.

Indulás a Hősök Terére 14:00-kor.

Idén, a piros-fehér-zöld zászlót egy 400 méteres Székely Zászló is követi. A Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete külön gyűjtést tart ennek a zászlónak a megvalósításáért. Ez a zászló a külhoni magyarságunkat reprezentálva fogja körbe a Hősök terén a nemzeti színű kokárdánkat. Várjuk a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és őrvidéki magyarjaink jelentkezését az őket képviselő, 400 méteres zászló kíséretéhez, viteléhez. A regisztrációs panelen külön megtalálható a "Székely Zászló-vivő" opció. Aki csak adományt kíván a zászlóra átutalni, az a megjegyzésbe jelezze, hogy azt a Székely Zászló részére szánja. Az így összegyűjtött adományokat ennek a zászlónak az elkészítésére fordítjuk.

A rendezvény védnöke:

FŐTISZTELETŰ TŐKÉS LÁSZLÓ PÜSPÖK ÚR

Az Operánál köszöntőt mond: HUTH GERGELY

A HŐSÖK TERE SZÍNPADÁN FELLÉPNEK: KOVÁCS NÓRI, MOLNÁR LEVENTE, PATAKY ATTILA, SASVÁRI SÁNDOR

Házigazda: KOVÁCS P. JÓZSEF


A NEMZET ZÁSZLÓJA ÉS AZ ÖSSZETARTOZÁS BÉKEHARANGJAI (Flash Mob), A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM NAPJÁN.


Az Összetartozás-napi esemény idén két különlegességgel is szolgál. Egy 450 méteres Székely Zászló, és az Összetartozás Békeharangjai.

A békediktátum aláírásának percében közös harangozásra hívjuk a teljes magyarságot. Arra kérünk minden magyart, hogy mobiltelefonjával játssza le azt a 2 perces harangzúgást, amit a http://harang.info (https://1848.magyartrikolor.hu/HU/Harang) weboldalán találnak.(két klikkeléssel letölthető; útmutató csatolva)

Aki teheti, keresse fel saját településének főterét, hogy összeadódhassanak a jóakaratú emberek szándékai!

Erkölcsi kötelességünk a megszólalás. A következő két hónapban végzetesen felszámolhatják eddig ismert világunkat. Folytatódhat a hagyományos hadviselés az ukrán fronton. Isteni segédlettel egy fegyverszünetig, vagy akár a békéig is eljuthatunk.

Akár a figyelmeztetés, akár a hála hangjait visszhangozzák harangjaink,olyan erővel fognak szólni, hogy még a Holdról is hallhatóak lesznek.

Az egyes színhelyeken történő (Flash Mob) harangozások videóinak linkjeit várjuk majd egy erre létrehozott oldalunkon. Ezek a videók felkerülnek egy világtérképre épp úgy, ahogy a zászlóvivők is. A legjobbaknak ítélt filmeket széles körben fogjuk terjeszteni a médiában.

Kérem, töltse le az alábbi videót a telefonjára, hogy június 4-én, ne terheljük túl a netes szervereket és álljon biztonságosan rendelkezésre internet nélkül is! Másfelől pedig azért, mert az internet toleráns felügyelői lekapcsolhatják a szükséges időpontban a hozzáférést. Letöltési infó a videó alatt.


MINDENKI FIGYELMÉBE!




A MAGYAR, VAGY A SZÉKELY ZÁSZLÓT VINNI NEM KERÜL ANYAGIAKBA, CSAK REGISZTRÁLNI KELL!

EZT ÜZENI SZILÁGYI ÁKOS A RENDEZŐ:
ÁLLJATOK BE ÉS ÉLVEZZÉTEK EZT A NAPOT, LEGYETEK VIDÁMAK!

TERMÉSZETESEN AKINEK MÓDJÁBAN ÁLL, AZ ANYGILAG IS TÁMOGATHATJA.

LEHET: TÁMOGATÓ ÉS VIVŐ

LEHET: CSAK VIVŐ

LEHET. CSAK TÁMOGATÓ!

EZEN A LINKEN LEHET JELENTKEZNI, REGISZTRÁLNI!

https://1848.magyartrikolor.hu/...


Link



Így tanítom meg a gyermekeimnek, mit jelent magyarnak lenni

Link



Az Orbán-korszak lenyomata, hogy a trianoni nemzethaláltól eljutottunk a megmaradás és az összetartozás büszkeségéig

Link



Magyarok a Kárpát medencében

Link






Amennyiben az időjárás megengedi, június 4-én délután 3 és 4 óra között ez a
hőlégballon lesz látható a Hősök tere fölött /Amerikai-Magyar Polgári Körök Szövetsége/







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: megvalósításáért, különlegességgel, felszámolhatják, fegyverszünetig, lekapcsolhatják, megszólaltatják, kiterjesztették, vszjpxnwonhvng, nemzethaláltól, magyartrikolor, kezdeményezést, magyarországon, figyelmeztetés, magyarságunkat, békeharangjait, visszhangozzák, gyermekeimnek, reprezentálva, összetartozás, magyarjainkat, jelentkezését, lejátszásával, világtérképre, kötelességünk, biztonságosan, rendelkezésre, természetesen, településének, elkészítésére, összegyűjtött, békeharangjai, regisztrációs, támogathatja, főtiszteletű, regisztrálni, harangozásra, rendezvény idén, 1848 méteres, négyszáz méteres, piros-fehér-zöld kokárdát, külhoni magyarjainkat, rendezvény védnöke, esemény alkalmával, flashmob keretében, trianoni diktátum, rendezők szándéka, mobiltelefonjával teszi, felhívás keretében, világ magyarságára, piros-fehér-zöld zászlót, külhoni magyarságunkat, nemzeti színű, Nemzet Zászlója, NEMZET ZÁSZLÓJA, VASÁRNAP AZ ANDRÁSSY ÚTON, Összetartozás Napja, Tőkés László, Összetartozás Békeharangjait, Hősök Terére, Székely Zászló, Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete, Székely Zászló-vivő, FŐTISZTELETŰ TŐKÉS LÁSZLÓ PÜSPÖK ÚR, HUTH GERGELY, HŐSÖK TERE SZÍNPADÁN FELLÉPNEK, KOVÁCS NÓRI, MOLNÁR LEVENTE, PATAKY ATTILA, SASVÁRI SÁNDOR, KOVÁCS, NEMZET ZÁSZLÓJA ÉS AZ ÖSSZETARTOZÁS BÉKEHARANGJAI, Flash Mob, TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM NAPJÁN, Összetartozás Békeharangjai, MINDENKI FIGYELMÉBE, VAGY SZÉKELY ZÁSZLÓT VINNI NEM KERÜL ANYAGIAKBA, CSAK REGISZTRÁLNI KELL, ÜZENI SZILÁGYI ÁKOS RENDEZŐ, ÁLLJATOK BE ÉS ÉLVEZZÉTEK EZT NAPOT, LEGYETEK VIDÁMAK, TERMÉSZETESEN AKINEK MÓDJÁBAN ÁLL, ANYGILAG IS TÁMOGATHATJA, TÁMOGATÓ ÉS VIVŐ, CSAK VIVŐ, CSAK TÁMOGATÓ, EZEN LINKEN LEHET JELENTKEZNI, Amerikai-Magyar Polgári Körök Szövetsége,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png férfi  Kellemes délutánt kívánok  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Adakozás  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Adakozás  Még csak most kezdődik a nap  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Gonosz démon-álarc  Idő  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Szép estét  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Krisztinától  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Png kislány  Png kutya  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kutya  Jó éjszakát  Fehér virág  Németh László tollából  Nevem  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mindig jusson idő nevetni  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Esti kép  Png ház  képre írva  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Bertolt Brecht -től idézet  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png nő  Neked tudnod kell  A boldog családok mind hasonló...  Alvó cicák  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
rendezvény idén, 1848 méteres, négyszáz méteres, piros-fehér-zöld kokárdát, külhoni magyarjainkat, rendezvény védnöke, esemény alkalmával, flashmob keretében, trianoni diktátum, rendezők szándéka, mobiltelefonjával teszi, felhívás keretében, világ magyarságára, piros-fehér-zöld zászlót, külhoni magyarságunkat, nemzeti színű, őket képviselő, regisztrációs panelen, zászlóra átutalni, elkészítésére fordítjuk, békediktátum aláírásának, teljes magyarságot, jóakaratú emberek, hagyományos hadviselés, ukrán fronton, hála hangjait, egyes színhelyeken, erre létrehozott, videók felkerülnek, legjobbaknak ítélt, alábbi videót, netes szervereket, internet toleráns, szükséges időpontban, videó alatt, trianoni nemzethaláltól, összetartozás büszkeségéig, időjárás megengedi, megvalósításáért, különlegességgel, felszámolhatják, fegyverszünetig, lekapcsolhatják, megszólaltatják, kiterjesztették, vszjpxnwonhvng, nemzethaláltól, magyartrikolor, kezdeményezést, magyarországon, figyelmeztetés, magyarságunkat, békeharangjait, visszhangozzák, gyermekeimnek, reprezentálva, összetartozás, magyarjainkat, jelentkezését, lejátszásával, világtérképre, kötelességünk, biztonságosan, rendelkezésre, természetesen, településének, elkészítésére, összegyűjtött, békeharangjai, regisztrációs, támogathatja, főtiszteletű, regisztrálni, harangozásra, békediktátum, időpontjában, harangzúgást, klikkeléssel, színhelyeken, megtalálható, folytatódhat, harangozások, háromszékiek, legjobbaknak, megjegyzésbe, büszkeségéig, magyarságára, jelentkezni, hozzáférést, létrehozott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1948
  • e Hét: 16043
  • e Hónap: 55864
  • e Év: 233739
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.