|
2017-11-21 11:57:57, kedd
|
|
|
|
|
|
Karácsony előtti főpróba :) A recept Konyhamánia Edit módra oldalról van .
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
45 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dkg só
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
27 dkg tej (pontosan kimérni)
Elkészítés:
1. Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd.
2. Tészta begyúrása:
Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverem, de nem készítek kovászt.
A tej másik felébe beleüthetjük a tojás sárgákat és a sót is .
A lisztet, a margarint, a porcukrot és az élesztős tejet egy nagy tálba teszem és jól begyúrom. A pontosan kimért anyagok miatt a tészta éppen olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kell, nem kell semmit hozzáadni ezeken kívül.
3. A beigli formázása:
A tésztából kimérünk 30 dkg-os darabokat és 25 dkg-os tölteléket.
4. 5 db tészta cipót formáztam,amit 22×28 cm-es téglalappá nyújtottam egyenként.
5. A megmaradt tésztából kifliket sütöttem ki.
6. A pozsonyi kifli formázása:
A pozsonyi kiflinél fontos a kimérés, és a darabolás is.
7. Mivel egy kiflihez 4 dkg-os tésztát és 3 dkg-os tölteléket kell kimérni, kimérünk 40 dkg tésztát, és azt 10 egyenlő darabra daraboljuk és formázzuk, majd töltjük.
8. A lekenés:
Nagyon fontos a lekenés, hogy szép márványos felületű legyen.
Először a készre formázott beiglit vagy pozsonyi kiflit amik már a sütő lemezen vannak, tojássárgájával vékonyan lekenjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni.
Miután megszáradt a felületén a tojás és nem ragad, lekenhetjük tojás fehérjével és hagyhatjuk melegebb helyen, mert elkezdjük keleszteni.
A 10-20 perces kelesztés után már láthatók a repedések a felületén és lehet készre sütni.
9. Sütés:
Mielőtt megsütnénk szurkáljuk meg.
Végül 160 C-on készre sütjük. 1 kg lisztből 6 rúd beiglit, vagy 45 db pozsonyi kiflit tudunk készíteni.
Nálam most 5 rúd bejgli,10 db kifli sült ki.
10. Töltelékek:
60 dkg kristálycukrot 2 dl vízzel felforralunk és 1 kg daráltmákot vagy daráltdiót leforrázzuk vele, majd ízesíthetjük citromhéjjal, vaníliás cukorral, mazsolával vagy akár mézzel is.
A diós töltelékbe tehetünk fahéjat is.
Én felesen készítettem a tölteléket.
Fele mákos,fele diós.
3 db mákos bejgli,2 db diós és a kiflik.
Miután kihűlt felhasználhatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
Címkék: felhasználhatjuk, tojássárgájával, kristálycukrot, megmelegíteni, csomómentesen, citromhéjjal, beleüthetjük, felforralunk, ízesíthetjük, tojássárgája, készítettem, átszitáljuk, daráltmákot, leforrázzuk, előkészítés, lekenhetjük, konyhamánia, megsütnénk, szurkáljuk, téglalappá, daraboljuk, nyújtottam, tölteléket, töltelékbe, használjuk, amilyennek, hozzávalók, finomliszt, töltelékek, fehérjével, keleszteni, mazsolával, daráltdiót, megszáradt, elkészítés, hagyhatjuk, recept Konyhamánia, élesztőt kevés, tojás sárgákat, élesztős tejet, nagy tálba, pontosan kimért, tészta éppen, beigli formázása, tésztából kimérünk, megmaradt tésztából, pozsonyi kifli, pozsonyi kiflinél, készre formázott, sütő lemezen, 10-20 perces, diós töltelékbe, Konyhamánia Edit,
|
|
|
|
Esti kép Kellemes délutánt kívánok képre írva Boldog születésnapot a ma ünne... Segítsük barátainkat, hogy meg... Az engedelmesség miért nem vál... Facebookon kaptam Akarat Facebookon kaptam Mírjam barát... s immár én is felragyogva, ért... Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Rátalálsz Bounty krémes Facebookon kaptam Julian Brass gondolata Akarat Nagyi telefonál Facebookon kaptam Akarat Szabolcska Mihály – Ákác... Facebookon kaptam Makszim Gorkij gondolata Szívem Png ház Png rózsa csokor Hiányzik Még csak most kezdődik a nap Nagyon különös Facebookon kaptam Nem számIt Facebookon kaptam Facebookon kaptam Cs Ildikótól Még csak most kezdődik a nap Adakozás Egy bizonyos határt Lóhere Leonardo da Vinci gondolata Jó reggelt, jó napot mindenkin... Png ház A nemzeti hovatartozás kulturá... Alvó cicák Szép napot kívánok Alvó cicák Szabolcska Mihály – Ákác... Akarat Facebookon kaptam Kerüld el az evangélium örömén... Facebookon kaptam Bertolt Brecht -től idézet Facebookon kaptam Miért nem menti meg Jézus a jó... Szép estét Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Jó éjszakát Zilahy Lajos gondolata A tömeg, a Mester, a módszer, ... A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Régi emberek, akikre máig büsz... Facebookon kaptam Bounty krémes Facebookon kaptam Facebookon kaptam Jónás Tamás – Végtelen b... Szívem tiéd Tanuld meg ezt a versemet Akarat Az a nap, amelyik nevetés nélk... Ami embereknek lehetetlen, az... Mi lenne ha Facebookon kaptam Mírjam barát... Facebookon kaptam Annuska bar... Nem méltó hozzád Facebookon kaptam Ne kapaszkodj magasabbra, Zsolnay Vilmos világhírű kera... A boldog családok mind hasonló... Az igazi szeretetért rendszeri... A boldog családok mind hasonló... Facebookon kaptam Rátalálsz Png ház Zsolnay Vilmos világhírű kera... Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Bounty krémes Aki nem dolgozik, ne is egyék Paul David Tripp Április 20 Facebookon kaptam Lóhere Png lepke Boldog születésnapot a ma ünne... Alázat A boldog családok mind hasonló... Mi lenne ha Mindig jusson idő nevetni Png cica Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Cs Ildikótól
|
|
|
|
recept Konyhamánia, élesztőt kevés, tojás sárgákat, élesztős tejet, nagy tálba, pontosan kimért, tészta éppen, beigli formázása, tésztából kimérünk, megmaradt tésztából, pozsonyi kifli, pozsonyi kiflinél, készre formázott, sütő lemezen, 10-20 perces, diós töltelékbe, felhasználhatjuk, tojássárgájával, kristálycukrot, megmelegíteni, csomómentesen, citromhéjjal, beleüthetjük, felforralunk, ízesíthetjük, tojássárgája, készítettem, átszitáljuk, daráltmákot, leforrázzuk, előkészítés, lekenhetjük, konyhamánia, megsütnénk, szurkáljuk, téglalappá, daraboljuk, nyújtottam, tölteléket, töltelékbe, használjuk, amilyennek, hozzávalók, finomliszt, töltelékek, fehérjével, keleszteni, mazsolával, daráltdiót, megszáradt, elkészítés, hagyhatjuk, formázott, márványos, margarint, hozzáadni, porcukrot, formázzuk, felületén, formáztam, repedések, darabolás, kelesztés, elkezdjük, formázása, tésztából, darabokat, karácsony, egyenként, megmaradt, készíteni, elkeverem, anyagokat, begyúrása, megkelni, pontosan, kimérünk, lisztből, kiflihez, élesztőt, begyúrom, sütöttem, lekenjük, kiflinél, pozsonyi, felületű, láthatók, oldalról, kifliket, melegebb, kimérjük, porcukor, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 613
- e Hét: 6303
- e Hónap: 12675
- e Év: 63466
|
|
|