Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A szociális búvópatak
  2009-03-20 18:00:26, péntek
 
 



1990-ig szociális búvópataknak nevezték az egészségügyben, szociális vonalon megbúvó, még titkon lévő parazitákat, élősködőket, cigis csontvázjeles füveseket, különféle elméletek képviselőit, hatalmas primitív emelkedőben lévő néptömeggel együtt.

1990-ben munkanélküli lettem, lecsökkentettek hamis indokkal a munkahelyről két gyermekes anyaként. Már ekkor bűnözők uralták a fekete várost. Egymás után lerobbantak az elektromos tárgyaim, a lakásban parajelenségek jelentkeztek, melyeket akkor még nem ismertem.

Elmentem a Budai József utcai családsegítő intézetbe segítségért, mert nem tudtam még kenyeret sem venni a gyerekeimnek. Idegen városban éltem, senkit sem ismertem, valamint láttam, osztogatják a műszaki tárgyakat boldog boldogtalannak, kértem egy televíziót a gyerekeimnek. Nagy dolog az, ha az ember a szociális hálózattól kér valamit. Már ekkor feladja emberi méltóságát. Mondani sem kell, hogy semmit sem adtak, bár nemzetközi hálózaton értékesítették az ingyen adott műszaki tárgyakat az átvevők, s a cigányoknak, alkoholistáknak több ezer forintokat ingyen azonnal kiutaltak. Nekem a következő segélyig adtak kölcsön ötszáz forintot. A cigányok, alkoholisták az ebédet is ingyen kapták. Nekem minden nap gondoskodnom kellett a főzésről a semmiből.

Most ismét rájuk szorultam, mert nem tudom megfizetni a naponkénti ötszáz forintos ebédkihordási díjat. Ez lenne a legolcsóbb, viszont nem megalázó, a pénzemért tiszta minőségi terméket kaphatnék és azonnali szállítást.
Fizetés után megy a Családsegítőnél az ebédkihordás, az árat a város jegyzője állapítja meg. Nekem 48.000,-Ft után napi háromszáz forintot kell fizetnem, más városokban hetvenezer forint alatt sem éri el a térítés a kétszáz forintot. Ahhoz, hogy ebédet kaphassak tőlük, ki kellett jönniük környezet tanulmányt végezni.
A szociális gondozó vezetője, aki kijött, közölte, az ebédet egytől háromig hordják ki. Miért olyan késő? - kérdeztem. Mert az Arany János utcáról szállítják,bár itt van a konyhájuk, amit felszámoltak.
Ez olyan, mint a Fazola utcai általános iskolában a konyhai felszámolás, s Perecesről hordják oda a minősíthetetlen ebédet, melytől a gyerekek rosszul vannak. Nemcsak azért, mert nem tudnak rendesen fertőtleníteni, hiszen a cigányokkal egy étkészletet használnak.

Nekem is kucikos lett a szám, mert saját ételhordót használ a Családvédelem, s én túlérzékeny vagyok minden baktériumra. Ki tudja, kiknek a kezében fordulnak meg naponta az ételhordók?

Február 18-án a lányomat köszöntöttem fel délben, egyre itthon voltam. Mint kiderült, délben kihozta az ebédet a szállító. Kifizettették velem az árát, a szociális vezetőnő a szemembe azt mondta, déltől kettőig van ebédkiszállítás, s nem köteles még egyszer visszajönni a szállító, ha nem vagyok itthon.
23-án a sebészetre kellett mennem kötözésre, ekkor szóltam előző nap, hogyha lehet, későbbi időpontban hozza nekem az ebédet, a vége felé a szállításnak, addigra biztosan hazaérek. De ha nem leszek itthon, akkor vigye el az Öregek otthonába, majd érte megyek. Ki sem hozta az ebédet, időben itthon voltam, vártam háromig hiába.

Mai napon nem hallottam, hogy csengetett, bár azt állítja, járt már itt. Telefonáltam fél háromkor, hogy nem kaptam ebédet. Jött cigány nyelven kérdezve tőlem a szállító: - És a gázolajat ki fogja fizetni? Már jártam itt egyszer ma.

 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Tóth Endre: Okozz örömöt
  2009-03-20 11:18:31, péntek
 
 




Klarisz hozta a klubba bemutatni ezt a gyönyörű verset:

Okozz másoknak örömöt,
mikor csak teheted.
Adj, dicsérj, segíts, hajolj le,
szárítsd a könnyeket.

Nem karddal s próféciával
lehet megváltanod
a többi embert. Oszd szét az
utolsó falatod.

Adj, amid van s adj, amíg van.
ne bánd, hogy nem marad,
s ha már minden javad elfogy,
oszd széjjel magadat.

Okozz örömöt, hadd legyen
boldogabb a másik,
kinek lényéből az öröm
rád visszasugárzik.

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Örvendj a hóvirágnak...
  2009-03-20 09:36:46, péntek
 
 





"Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának, a búzavirágnak. Ha egyedül vagy, annak, hogy egyedül lehetsz, ha nem vagy egyedül, annak, hogy nem kell egyedül lenned. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van. Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valami öröme.
Neveld rá szemedet, hogy meglásd azt!"
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Káldi Géza: Hóvirág
  2009-03-20 09:33:07, péntek
 
 




"Foltokban már olvad a hó a hegyen,
Az avarból virág bújik szerényen.
fehér harangját lehajtva földre néz.
Dárdás levele vigyázza testőrként.

Pici hagymából fejlődve díszeleg,
Takarítja maga elől a telet.
A hóvirág jelez: tavasz közelít,
érkezése téli tájat megszépít.

Te kis virág milyen nagyon bátor vagy!
Jössz akkor is mikor kemény még a fagy!

Legyőzöd a rideg-hideg világot,
Megelőzöl minden büszke virágot."


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A sündisznó szeretetről
  2009-03-20 09:31:41, péntek
 
 




"Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket."
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Ősi norvég vers: Tanulj!
  2009-03-20 09:30:04, péntek
 
 





Tanuld meg a viztől követni utadat,
Tanuld meg a tűztől:mindből hamu marad.
Tanuld meg az árnyéktól őrködni ébren,
Tanulj a sziklától megállni helyeden.
Tanuljál a Naptól,mely nyugovóra tér,
Tanulj a szellőtől,mely lombok közt pihen:
Hogyan kell életed leélni csendesen.

Tanuld meg tőlük,hisz mindenik testvéred:
Hogy kell szépen élni és szépen halni meg.
Tnauld a féregtől:semmi sem fölösleg,
Tanulj a rózsától tisztán maradni meg.
Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed,
Tanuld a folyótól:utadból ne térj meg.
Tanulj az árnyéktól alázatos lenni,
Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni,
Tanuld meg négy évszaktól ismerni az időt,
Tanuld a csillagtól,hogy Égben erőd.
Tanulj a tücsöktől:ha magad vagy,zenélj.
Tanuld el a Holdtól,hogy semmitől se félj.
Belátást a sastól,s ha vállad súly nyomja,
Nézd meg,milyen terheket cipel a hangya.
Tanuld a virágtól,hogy légy szép és kecses,
Tanulj a kismadaraktól:szabadon repülgess.
Tanulj a báránytól:legyél szelid,mint ő,
Mindenkitől tanuljál,mert minden veszendő.
Úgy figyelj utadon,mi célodhoz viszen,
Tanitson,mi meghal,s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!!!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
Obama és a szórakoztatóipar
  2009-03-20 06:36:52, péntek
 
 

Krisztina egypercesei:


Obama összemossa a politikát a szórakoztatóiparral?

Obama összemossa a politikát a szórakoztatóiparral?
Barack Obama az első hivatalban levő amerikai elnök, aki elfogadta a meghívást egy éjszakai televíziós showműsorba - írja az MTI. A bírálók szerint Obama lejáratja az elnöki tisztséget.

Jay Leno, a népszerű író-humorista meghívottjai többnyire olyan ismert írók, színészek, zenészek és egyéb előadók, akik legújabb könyvüket, filmjüket, produkciójukat igyekeznek reklámozni. Barack Obama azonban a gazdasági mentőlépések ügyében kíván szólni Amerikához az NBC Los Angeles melletti stúdiójából.

Obamát máris éles bírálatok érik, amiért a késő éjszakai rivaldafénybe lép, ahol egyik nap egy majom, egy papagáj és egy hiúz volt Leno vendége. A kritikusok szerint Obama ilyen szintre süllyedve lejáratja az amerikai elnöki posztot. A US News and World közéleti magazin szalagcíme szerint a Jay Leno-féle hecc beárnyékolja Obama elnökségét. Mások azt kifogásolják, hogy a már az elnökválasztási kampányban agyonsztárolt Obama összemossa a politikát a szórakoztatóiparral.

Az MTI szerint Obama már elnökjelöltként is eltársalgott Jay Lenóval, aki nem arról híres, hogy politikussal folytat mély beszélgetéseket, hanem hogy hírességgel élcelődik.

Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője közölte: a showműsor különleges lehetőség arra, hogy az elnök eljuttassa üzenetét az amerikaiakhoz, Obama túl akar lépni a hagyományos médiaeszközökön. "Nem az a célunk, hogy bemutassuk az elnök humorérzékét (...) ez lehetőség arra, hogy megmagyarázza a gazdasági helyzetet" - jegyezte meg. Egy másik, névtelenséget kérő szóvivő arra a kérdésre, hogy Obama vicces lesz-e, úgy felelt: amennyire a jelen körülmények engedik.

Jay Leno naponta sugárzott The Tonight Show-jának ötmilliós nézőtábora van, a közönség elsősorban Washingtonon kívüli nézőkből áll. Az NBC szerint Obama 10 perces fellépése megkétszerezheti a műsor nézettségét.

(Forrás: MTI)
Hírek a reklám és média világából

 
 
0 komment , kategória:  Marketing  
Mai harmoniakártyáim
  2009-03-20 06:29:49, péntek
 
 

1./ A mai napodat Fa-elem hatja át



Pénz - Ennek a kártyának szinte nem is kell magyarázat. Vagyon gyarapodás, bőség, gazdagság. Vegyél lottót, de legalább az Ingyen lottót, vagy a Lutrit próbáld ki! A kártya arra is figyelmeztet, hogy a pénz, - bár nélküle ebben a világban nehéz az élet - nem minden. A pénz bősége legalább annyi félelemmel és gonddal járhat, mint a pénz szűke. Engedd el a pénzzel kapcsolatos félelmeidet4 a gyarapodás egy teremtő energia!


2./ A mai napodat Spiritualitás hatja át


Pók - A pók, bár elsőre szorgalmas hálót szövögető takácsnak tűnhet, bizony veszélyes. Árulást, csapdát, megtévesztést jelent a Pók kártyája. Hálójában vergődni rossz, ez függőségre, szenvedélybetegségre utal. Itt lehet az idő arra, hogy megszabadulj valamilyen káros szenvedélyedtől. A néphagyomány szerint ugyanis szerencsét hoz!
 
 
0 komment , kategória:  Napi harmoniakártyáim  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2009.02 2009. Március 2009.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 1940 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 461
  • e Hét: 5325
  • e Hónap: 11566
  • e Év: 63832
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.