Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Rá ne kattints, mert vírus!
  2010-03-05 17:13:53, péntek
 
 
, küldöm!
-ha kapsz olyan levelet

amelynek ez a címe: Nem te vagy a fotón?
a szöveg valami ilyesmi: Szia! Te regisztráltad fel magad erre az oldalra, vagy valaki felhasználta a fotódat!?



a gyanútlan, és persze kíváncsi címzett dnanáhogypersze rákattint a linkre.
A linkre kattintva azonnal elkezdődik az armageddon, majd a géped pikkpakkra meghal.
Kész, vége, snitt, gyalu!

A windows újratelepítése volt az egyetlen gyógymód, amivel orvosolni tudtuk a bajt.


Sajnos tegnap így járt az egyik ismerősöm...gondoltam szólok, hogy aki olvassa ezt a bejegyzéstdmég véletlenül se kattintson a linkre.
Esetleg figyelmeztesd a barátaidat, ismerőseidet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bodza télen-nyáron
  2010-03-05 08:04:10, péntek
 
 
Ennek a szép és hasznos növénynek minden részéből készülnek finomságok: érdemes minél korábban feltérképezni az autóutaktól távol lévő bodzásokat, hogy kora nyártól gyűjteni lehessen a virágát, levelét és bogyóit.

A fás szárú fekete bodza (Sambucus nigra) és a lágy szárú gyalogbodza (Sambucus ebulus) egyaránt honos Magyarországon, szinte mindenhol megtalálható, de főleg lombos erdők és cserjések környékén érdemes keresni. Fogyasztásra a fekete bodza ajánlott, a gyalogbodza a benne lévő cián-glükozidok miatt ugyanis enyhén mérgező, hányást és hasmenést is okozhat.

Szerencsére nem túl nehéz megkülönböztetni a kettőt egymástól: a gyalogbodza legfeljebb másfél méteresre nő meg, levelei hosszúkásak (a fekete bodza levele tojásdad alakú), és a virágai illata is inkább kellemetlen. Mindenfelé úgy tartják, hogy a bodzavirággal kezdődik a nyár, a muskotályos illatú virágokat május-június környékén gyűjtik, a lilára érett bogyókat (amely remek színezőanyag) augusztus-szeptemberben. Sokféle érdekes hiedelem is társul a növényhez. A hagyományos paraszti világban úgy tartották, hogy a bodzafában laknak a házat védő jó szellemek, ezért ha csak tehették, ültettek többet is az udvarba. Ezzel szemben itthon az Őrségben pont az ellenkezőjét tartják, miszerint gonosz lelkek laknak benne, és ha ház mellé ültetik, abba biztos belecsap a villám. Magyarország más részein túlnyomórészt pozitív babonák kapcsolódnak a bodzához, és még mindig sokfelé készítenek különleges tárgyakat bodzafából.

A bodza részenként is többféle hatóanyagot tartalmazhat: a legfontosabbak ezek közül a bogyóban lévő gyümölcssavak, illetve az A- és C-vitamin, illetve a virágzatban lévő flavonoidok, illóolajok és fahéjsav-származékok. A népi gyógyászat elsősorban a virágjából készült teát használja: ez jó meghűlés ellen, izzasztó hatású, vértisztító, csillapíthatja a köhögést, és általában jó hatással van az immunrendszerre. A leveléből készített teát lázcsillapításra és reumás betegségek esetén ajánlják.

A frissen szedett bodzavirágból remek szörp és ivólé készíthető, palacsintatésztába forgatva és megsütve finom csemege, de simán tojással kirántva is finom. Szokták savanyú fehér borba is áztatni, hogy az muskotályosabb ízt kapjon. A le nem szedett virágok nyár végére érett kékes-lilás bogyókká alakulnak, ezekből savanykás, pikáns lekvár és szörp (népies nevén csete) is készíthető, jól kombinálható más gyümölcsökkel. Egyes területeken bort és pálinkát is főznek belőle.

A most olvasott Egyperces eredeti változatát a www.activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Macskadolgok
  2010-03-05 08:01:18, péntek
 
 
A lakásban tartott macska számára mindenképpen biztosítsunk illemhelyet. A macska wc-je praktikus kialakítású, könnyen tisztítható, egyben higiénikus kell legyen.
A macskák tiszta állatok és elvárják, hogy illemhelyük is tiszta legyen.
Először is jelöljünk ki egy megfelelő helyet a lakásban, ahová a macska wc-t helyezzük. Praktikus okokból leggyakrabban a fürdőszobába teszik a macskatulajdonosok, mert a fürdőszobai járólapot könnyű tisztítani, adott esetben fertőtleníteni. Természetesen a lakás más pontját is kijelölhetjük, a lényeg az, hogy a macska számára mindenkor elérhető legyen. Ha kedvencünket megismertetjük vele, a kölyök macska 1-2 nap alatt rászokik a használatára.

Ma rengeteg féle toalettet vehetünk. Minimum méretük 30x40 cm legyen, hogy a macska kényelmesen elférjen benne. Létezik hagyományos alomtálca, ami leginkább egy tepsihez hasonlítható és többnyire műanyagból készül. Vannak azonban esztétikus, zárt kialakítású macska wc-k is. Ez a fajta illemhely általában két részből áll: egy aljzat és a hozzá passzoló tetőrész adja ki a házikót. Vannak olyanok is, amelyek csapóajtóval felszereltek, így a kellemetlen szagok szinte egyáltalán nem jutnak a légtérbe. Bármilyen macska wc-t is használjunk, célszerű macska alommal. Ebből is nagy választék kapható. Ezek az egészségre ártalmatlanok, megkötik a szagokat és magukba szívják a nedvességet, így az alom egy tömbben eltávolítható.
Találkozhatunk szagosított, gyönyörű hófehér kőzetekkel is, valamint tappancsbarát, csíraölő és porzásmentes változatokkal is.
Költségkímélés céljából ne próbálkozzunk otthoni megoldásokkal (homok, újságpapír, faforgács), mert a fent említett kedvező tulajdonságokkal ezek nem bírnak. Amellett, hogy nem higiénikusak, kedvencünk egészségére is károsak lehetnek.
Bármilyen alomtálca, illetve alomtípus mellett döntünk, a rendszeres tisztítás elengedhetetlen. A macskák ha már használták az almot, előfordulhat, hogy még egyszer nem piszkítanak bele, csak a tisztítás után. Az almot, illetve az alom használt részét naponta cseréljük, de időnként az alomtálcát is öblítsük át tiszta vízzel. Ne használjunk fertőtlenítőszereket, csak az alomtálca alatt és körül.
Idővel magába szívja az ammóniaszagot a tálca (főként a műanyag), ilyenkor cserélni szükséges. A műanyag alomtálcát a cica karmai is könnyen tönkreteszik. Kipróbálhatjuk a szén alapú szagmegkötő filtereket is, de különböző macskalom szagtalanító spray-k is forgalomban vannak.
Az ürülék higiénikus eltávolítása nagyon fontos, főleg az állapotos hölgyek vigyázzanak. Használhatunk hozzá alomlapátot is, amit szintén öblítsünk el használat után.
Végezetül fontos, hogy az almok tisztításakor mindig figyeljük meg az állat ürülékét, hiszen ha rendellenességet tapasztalunk, az számos betegség jele lehet.

Fressnapf.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állaatokról  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 5523
  • e Hónap: 11764
  • e Év: 64030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.