Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Anti-aging: mi az? 2
  2011-02-24 08:10:43, csütörtök
 
 
Az idő kerekét sajnos nem lehet megállítani, pláne visszafordítani, azonban léteznek olyan életmódbeli tényezők, eljárások, amelyek szerepet játszanak a korral járó élettani változások lassításában. Lássuk, miről is van szó!

Az anti-aging kezelés szavak hallatán sokan bizonyára a divatos és újdonságnak számító szépészeti beavatkozásokra gondolnak: a plasztikai sebészeti eljárásokra vagy a kozmetológia új vívmányokra (pl. botox, mikrodermabrasio, mezoterápia, lézeres szőreltávolítás, stb.). Sok spa, ill. wellness központ szolgáltatásai között csupán a szépségápolásban jelenik meg anti-aging kezelés. Az öregedési folyamatokat azonban nem csupán a bőr állapotának javításán át lehet késleltetni, sőt...

Az anti-aging kezelésekbe alapvetően a következők tartoznak bele (Eisler, 2005): (1) kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás, (2) rendszeres testmozgás, (3) stresszkezelés, (4) memóriajavítás, (5) szépségápolás, (6) szexuális funkciók javítása. Vagyis ahhoz, hogy a biológiai életkorunk kevesebb legyen, mint a kronológiai, komplexen az egész szervezetet és ezzel együtt a szellemet és lelket is jó kondícióban kell tartani.

(1) Egészséges táplálkozás. Negyven év felett különösen figyelni kell a megfelelő energia bevitelre, amelynek igazodnia kell az egyéni szükségletekhez (ne legyen se több, se kevesebb, mint amennyire szükségünk van). A változatosság, a többször kevesebbet-elv, a megfelelő tápanyag (szénhidrát/ zsír/ fehérje) arány szintén fontos szerepet kap. A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak az anyagcserére, emésztésre, kiválasztásra fejt ki kedvező hatást, hanem az összes többi szervre, sőt még a bőrre és ízületekre is kedvezően hat.

(2) Rendszeres testmozgás. A rendszeres sport nem ad plusz éveket az élethez, de életet ad az évekhez, vagyis segít aktívabban, energikusabban élni. Örömérzetet fejt ki, erősítheti az immunrendszert, fokozza az izomerőt, csökkentheti a testzsír arányt, kedvezően módosíthetja az anyagcserét, hogy csak néhányat említsünk fontos élettani hatásai közül. Természetesen nem csak a testre, hanem a szellemre és lélekre is kedvező hatást gyakorol. A legfrissebb ajánlások szerint naponta legalább 30 perc testmozgásra van szükség a betegségek megelőzése érdekében. Heti öt alkalommal végezzünk aerob testmozgást (pl. gyaloglás, kocogás, evezés, kerékpározás, úszás, stb.) és hetente két alkalommal végezzünk rezisztencia-edzést, súlyzóval, vagy ellenállással szemben.

(3) Stresszkezelés. A stressz az egyik legveszélyesebb életet rövidítő tényező, amely napjainkban őrült mennyiségben és tempóban zúdul ránk. Mindezek miatt fontos figyelni a stressz kompenzálására. Természetesen a testmozgás és a megfelelő táplálkozás is segítségünkre van, azonban az aktív pihenés (pl. horgászás, kártyázás, mozilátogatás), a wellness programok megannyi fajtája (pl. szaunázás, gyógyfürdőzés, masszázs, stb.) és a pszichológiai módszerek széles repertoárja is szerepet kap.

(4) Memóriajavítás. Legtöbb esetben a táplálkozás, rendszeres testmozgás és a stresszkezelés sokat javít a szellemi funkciókon, azonban természetesen léteznek speciális tréningek és egyéb módszerek is, amelyek a memóriát javítják.

(5) Szexuális funkciók javítása. Sokszor a stressz az egyik legnagyobb gátló tényező a nemi vágy és az erektilis funkciók tekintetében, ezért a hatékony stresszkezelés legtöbb esetben önmagában is eredményes.

(6) Szépségápolás. Számos új szépségápolási eljárás érhető el, amelyek a bőr feszességét, rugalmasságát próbálják fokozni. A krémek alkalmazásától a plasztikai sebészeti beavatkozásokig terjed a skála, amelyben mindenki megtalálhatja a számára ideális módszert.

A most olvasott Egyperces eredeti változatát a www.activia.hu honlapon találhatja meg. Ha további érdekességekre is kíváncsi az egészséges életmóddal kapcsolatban, látogassa meg az oldalt!


 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.01 2011. Február 2011.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 248
  • e Hét: 5112
  • e Hónap: 11353
  • e Év: 63619
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.