Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Betegség elviselésének mágiája
  2011-03-29 08:23:23, kedd
 
  Nani, te miért nem dolgozol? - kérdezte a nagyobbik unokám. Beteg lettem - válaszoltam neki. Milyen beteg? - kérdezett ismét. Sokféle betegséget szedtem össze. Bár hasznos lehetnék, szívesen dolgoznék én is, mint a többiek! Sokan bántanak azért, mert alárendelt helyzetben vagyok. - panaszoltam. Te ne tehetsz róla, hogy beteg vagy! - mondta határozottan.

Ez a beszélgetés pár hónappal ezelőtt zajlott le. A gyerekek másképpen látják a világot, a világban az emberek által elfoglalt helyeket, mint a felnőttek. Ami a felnőtteknek megvetendő, teher, az a gyerek által megértett, elfogadott állapot.

Milyen is a mindennapi betegség az ezotériában, mondhatni úgy, a mindennapok elviselésének mágiája?

Nem könnyű. Az éjszakához való készülődés is nehéz. Be kell venni a gyógyszereket, melyek ellen a szervezet élénken tiltakozik, mint minden méreganyag ellen. A betegségek egyetlen hatásos ellenszere létezik ma, a pénz. Ha van pénzed, megveheted a gyógyszertárakban, vagy másutt az egészségesebb vitaminokat, humánusabb, mellékhatások nélküli gyógyszereket. A szegényebbeknek a közgyógyra felírható, vagy a legolcsóbb gyógyszerek maradnak, melyeknek minden mellékhatása kijön, deformálódik a teste minden része.



A reggeli felkelés sem könnyű, reggel be kell iktatni egy kis időt arra, hogy elgondoljuk: ma is egy nap van, csak éjfélig tart, úgy kell élni, mintha minden nap az utolsó lenne, boldogan, könnyen venni bármilyen nehézséget. Bizony, az öröm is megvisel, ami nagyon ritka vendégként kopogtat be a házba. Fel kell rá készülni, mert a legyengült idegrendszer ugyanolyan nehezen uralkodik nagy öröm esetében, mintha bánat érné az embert.

Ezért szükség van a pozitív gondolkodásra, a jót és a rosszat egyformán elviselőre, hogy mindenhez úgy álljunk hozzá: ezt is könnyen megoldjuk, nincs lehetetlen helyzet, melyből ne kerülnénk ki győztesen. Ilyen leküzdendő terv a betegség is. Tiltakozik ellene a beteg minden része, a test egészséget kíván.

Keressünk gyógyítókat, akik feltöltik a sérült testrészeket, esetleg megtisztítják a rontásoktól a törések mentén? Hová forduljunk segítségért, hol keressünk?



Ne adjuk fel a harcot, melyet folytatunk, hiszen az embernek egyetlen élete van és ezt legjobb tudása szerint, illene élnie. Igen, illene. Mindenkit az a sors illet meg, amilyet bevonzott magának, mondják az ezoterikusok.

Küzdjünk a betegség ellen, nevessünk az emberekre, akikkel találkozunk, kérdezzük meg tőlük, hogy vannak. Az emberek törődésre várnak, annyira kevesen vannak, akik észreveszik azt, hogy figyelemre van szükségük.

Köröttem is változik a helyzet, amióta az ezotériával ismerkedem.

Megtanultam mosolyogni, s már könnyen megy, szinte magától jön. Mindenkihez van egy-két jó szavam, akivel csak találkozom.

Még gondolatban sokszor ellankadom, feladom a küzdelmet, azután elhessegetem a valóság tényeit, folytatom tovább a készülődést régi életemre, mintha csak félbe maradt volna, mintha kiestek volna ezek az évek, melyeket legszívesebben kitörölnék az emlékezetemből.



Nagyon sok rossz emberrel találkoztam, jósokkal, reikisekkel, mindenféle gonoszsággal. Köszönöm, hogy megtudhattam, vannak becsületes emberek, vannak, akik figyelnek rám és meg tanulhattam ismét szeretni. Szeretet nélkül az ember nem is él. A szeretet adja az erőt a létezéshez, az élethez, a nélkül üres az ember. Annyi tennivalóm akadna: személyes ügyemnek érzem az élővilág, az állatok helyzetét, a természetvédelmet, a jó és becsületes emberek védelmét. Remélem, egyszer még lesz rá módom, hogy ne csak szavakkal harcoljak értük!

A szív akkor a legboldogabb, amikor van kiért dobognia, van kiért örülnie. Az én szívem azt üzeni a világnak még mindig: szeretlek!
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.02 2011. Március 2011.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1738
  • e Hét: 6602
  • e Hónap: 12843
  • e Év: 65109
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.