Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Figyelmes bölcsesség
  2013-09-05 11:07:26, csütörtök
 
  17 A Mennyből, vagyis az Istentől származó bölcsesség elsősorban tiszta, azután békeszerető, figyelmes, kíméletes, megértő, és könyörületes. Az ilyen bölcsesség sok jó ,,gyümölcsöt" terem, azonkívül igazságos, őszinte, és nem részrehajló Jakab 3:17.





Nézzük meg az ellenszerét annak a két alapvető hibánkra, amit a kapcsolatainkban követünk el.

Az első hiba az, hogy úgy reagálunk arra amit az emberek mondanak nekünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk az érzéseiket. Túl nagy figyelmet fordítunk a szavakra, és nem fordítunk elég figyelmet az érzelmeikre. Nem a szavak számítanak igazán. Az emberek amikor dühösek olyan dolgokat mondanak amiket nem gondolnak át. Olyan szavakat használnak amiket nem is kívánnak használni. Eltúloznak dolgokat. De neked a szavak mögé kell nézz, hogy meglásd az érzést, mert ott van a megoldás. Az emberek gyakran nem azt mondják amire gondolnak, viszont az érzéseik ugyanazok maradnak.

Szóval ha te bölcs szeretnél lenni a kapcsolataidban, többé ne arra koncentrálj amit a kedvesed, barátod, férjed, feleséged vagy a főnököd mond. Egyszerűen csak légy figyelemmel. Ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy figyelmes vagy mások érzései irányt. A barátságtalan embereknek van leginkább szüksége a kedvességedre. Amikor az emberek gorombák és barátságtalanok, azt kiáltják a világnak hogy : ,, Fájdalomban vagyok!" A megbántott ember mindig megbántott lesz.

A második hibánk amit a kapcsolatainkban követünk el az az, hogy érvénytelenítünk minden olyan érzést amit pillanatnyilag nem érzünk magunkban.

Ez az amikor úgy hiszed hogy valami butaság, valószínűtlen vagy logikátlan mert te nem gondolod így, ezért elutasítod. De lehet valaki rideg valaki más pedig meleg ugyanabban az időben? Igen. Akkor miért vitatkoznál ezzel?

Amikor érvénytelenítjük mások érzéseit azért mert mi nem érünk ugyanúgy azzal lekicsinítjük a másikat. Srácok, ha a barátnőtök, vagy a feleségetek azt mondaná nektek, hogy : ,, csúnyának érzem magam" ezt felelitek :" Egyáltalán nem vagy csúnya!" Ez egyáltalán nem segít. Amit mondanod kéne az ez: ,,Miért érzed ezt? Mi késztet arra hogy ezt mond? ,, mert túl kell látnod a szavakon, hogy megláthasd az igazi problémát.

Az érzések se nem igazak és se nem tévesek. Egyszerűen csak ott vannak. Ha valaki érez valamit nem kell leküzdeni azt. Csak arra van szüksége hogy azt mondják :"Én hallak téged"

A biblia azt mondja : "A Mennyből, vagyis az Istentől származó bölcsesség elsősorban tiszta, azután békeszerető, figyelmes, kíméletes, megértő, és könyörületes. Az ilyen bölcsesség sok jó ,,gyümölcsöt" terem, azonkívül igazságos, őszinte, és nem részrehajló"

A Menny bölcsességével, megállíthatod azt hogy lekicsinyítsd mások érzéseit. Ezzel megengeded hogy mások azt érezzék amit valójában éreznek, anélkül hogy lekicsinyítenéd őket. Engeded hogy fáradtnak érezze magát anélkül hogy megpróbálnád belebeszélni hogy nem az. Hagyod hogy depressziósan érezze magát anélkül hogy megpróbálnád belebeszélni hogy nem az. A bölcs ember odafigyel mások érzelmeire.

Beszéljétek át:

Milyen reakciókat látsz az olyan emberektől, akikkel kedves vagy velük amik sértegetnek téged ?

Napi remény
Link Link Daily Hope by Rick Waren
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tapsi-Hapsi * Nyulam-Bulam :) Felnőtt
  2013-09-05 11:03:40, csütörtök
 
 
Mesterséges táplálás Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2013-09-05 11:00:41
feltöltő: dandej
nézettség: 5079
szavazatok: 4
kommentek: 1
kulcs: pótmama, nyúl , etetés,
kategória: baki/vicces
leírás: Szatén,kosorrú,törpenyuszi felnőtt,mesterséges táplálással

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.08 2013. Szeptember 2013.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 483
  • e Hét: 9332
  • e Hónap: 20385
  • e Év: 81686
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.