Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Ki változik ?
  2014-08-09 12:00:31, szombat
 
  "Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket." Mt.5,44.

Jézus egyik legnehezebben megvalósítható tanácsát halljuk. Hogyan szerethetem azt, aki nekem rosszat akar? Képtelenség. Nem tudom megtenni, nem tudom ráerőltetni a szívemben lévő indulatot.

Az ellenség szeretete nem sikerül imádság nélkül.

Dönteni a szeretetről azt is jelenti, elhatározom: imádkozni fogok az ellenségemért. Nap, mint nap fohászkodom érte csendességemben. Nem biztos, hogy Isten őt meg fogja változtatni, de engem, az én belső hozzáállásomat igen.

Először talán nehéznek érzem az imádságot, de egyre inkább rájövök, Isten megmutatja ellenségemnek azt az oldalát, amelyet eddig nem ismertem, és amitől szerethetővé válik számomra.

Szabadnak érzem magam, hogy megfogalmazzam neki, miért neheztelek rá. Megtehetem, mert ezt már nem indulat vezérli. Isten meggyógyítja sebemet, és megmutatja az övét. Milyen sebek eredménye az ő viselkedése?

Hol van már az a harag, amellyel az imádkozást kezdtem? És lassan változik a kettőnk kapcsolata, annak ellenére, hogy ő nem változott. Ő nem, de én igen.

Ajánlott igeszakasz: Mk 14,53-65 Link


Mindennapi.hu * Fénysugarak - CE - Union
Link Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Hasznos linkek  
Összeegyeztethetetlen ellentétek ?
  2014-08-09 10:34:15, szombat
 
  -Mi köze van az igazságnak a gonoszsághoz? Vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? És hogyan egyeznék meg Krisztus Béliállal?
(2 Kor 6, 14-15)

Ne próbáljuk mi összeegyeztetni azt, amit Isten szétválasztott. Ahol igazság van, ott békesség, igazi élet van, de az igazságtalansággal és bűnnel békétlenség jár együtt. Ott a halál uralkodik.

Nagyon gonosz dolog elmozdítani azokat a határköveket, amelyeket Isten állított. Élesen szét van választva egymástól az igazság és igazságtalanság, a világosság és a sötétség területe. Nem bizonytalan határ ez. Nem lehet egyszerre mind a két területen mozogni.

Jól ismert az a fáradozás, amivel el akarják tolni a határokat: "Nem kell azt olyan komolyan venni!" - "Ne légy olyan merev és türelmetlen!" - "Egyszerűen nem él meg ma az, aki a Biblia szerint akar élni!" Igaz, az egész üzleti életet átszövi az igazságtalanság és a társadalmi életet a hamisság. Aki isteni szabály szerint cselekszik, megütközést kelt, és sokszor lehetetlenné teszi magát. De mégsem szabad elegyíteni.

Aki a sötétség területének szabályait követi, az kizárja magát a világosság birodalmából.

Krisztus és Béliál, a két vezér kiengesztelhetetlenül állnak egymással szemben. Krisztus az üdvösség hozója és közvetítője, Béliál a pusztító. Krisztus megmenti az embert, Béliál szakadékba taszítja. Az első összegyűjti az embereket, a másik szétszórja, harcra uszít mindenkit mindenki ellen.

Az első jó magot vet, a másik konkolyt. Maga Isten szerzett ellenségeskedést a kígyó és utódai, Éva és utódai között. Az asszony magva, Jézus, az egyetlen igaz ember; örök ellenségeskedéssel áll szemben vele az ördög és követői.

Akik Jézuséi, soha nem elegyedhetnek össze a sötétség embereivel - azok gyűlölik őket és nem is érzik jól magukat a társaságukban. Nem tudják elfogadni életmódjukat. De éppen így elviselhetetlen a világosság fiai számára a Sátán gondolkozásmódja.

Szakadék ez, amelyet nem lehet és nem is szabad áthidalni. Hívőnek a hitetlennel nincs közössége.

A hívők azonnal megértik egymást még akkor is, ha előzőleg nem ismerték egymást. A világ csak az övéit szereti, Jézus gyülekezete neki idegen test. Milyen visszás és érthetetlen, amikor egy hívő hitetlennel köt házasságot, vállalva vele a legbensőbb közösséget a természetes élet területén. Együtt élnek és belsőleg mégis idegenek egymás számára.

Carl Eichhorn: "Isten műhelyében" c. könyvéből
Link
 
 
0 komment , kategória:  "Isten muhelyében"  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 800 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1941
  • e Hét: 10790
  • e Hónap: 21843
  • e Év: 83144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.