Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut Katalin: Az igazság fénye
  2015-04-11 08:22:19, szombat
 
  Kohut Katalin: Az igazság fénye

Egy életnyi sötétben veszteglés
után fellebbentettem a függönyt.
Vakítóan kért utat a világosság,
az igazság fénye bántja a szemet.

2015. április 11.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: Menyegző a szabadban
  2015-04-11 07:25:27, szombat
 
  Kohut Katalin: Menyegző a szabadban

Kacérkodom szerelemtől ittasan,
kissé lejjebb húzom ruhám vállát,
úgy várok rád fedett találkahelyünkön,
mint egy szűz leány az imateremben,
hálát zengve az égnek szerelmedért.
A szívemben kisóra kalimpál,
mert megéreztem közeledésedet.
Jaj, csak el ne ájuljak az örömtől,
ne aléltan csüngjek majd parázsló ajkadon!
Már hallom lépteid neszezését a fűben...
Szerelmem, jöjj, hadd ujjongjak,
rikoltásom a sötétben visszhangzik.
Gyönyör varázsolja a természetet,
a szellő és az üde, forró levegő kedvez,
készen áll menyegzőnk az öröklétre.

2015. április 10.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Kohut Katalin: A cirkusz
  2015-04-11 07:23:47, szombat
 
  Kohut Katalin: A cirkusz

,,Az álmodó olyan ember, aki csak holdfényél tud eligazodni, a büntetése pedig az, hogy mindenki másnál korábban látja meg a hajnalt."

Aki álomvilágban éli az életét, minden történést valóságosabbnak, világosabbnak érzékel a külvilágból, mely másokat, vagy önmagát éri. Maga a végtelenségig tűri a szenvedést, melyből kiút lehetetlen, átsegíti a nehéz időszakokon az álom, mely állandó tervezgetése a jövőnek. Álom itt az emberhez való élet, mindig van másik fejezet, soha nincs vége a rózsa felvonulásnak, mint tűzrózsáinak az apokalipszisnek. A fekete világ festője szerelmes lett a mindig szívből énekelő kislányba. A megrajzolt illusztráción éppen egy szál rózsát nyújt át a láthatatlan világ egyik hőse. Megfestette ezért az összes történelmi kort, melynek őt tették főszereplőjévé.

1995-ben éppen rózsaszín köd lebegett szemeim előtt. Ismét szerelmes voltam. Ez szív-szerelem volt, azt hittem, örökké fog tartani, míg közben történtek a ,,dolgok", a hold által közvetített írásaimat folyamatosan lejátszották, meg a könyveket, filmeket. Álomvilágban lépkedve mentem el életem első cirkuszába, bár elismertem a munkát a rengeteg gyakorlással együtt, mégis távol állt tőlem, ripacskodásnak gondoltam, erőltetettnek.
Tompult érzékekkel figyeltem a megszelídített állatok bemutatóját, tudtam jól, hogy annak ellenére, hogy szelídek, mégis csak veszélyesek, kiszámíthatatlanok, bármi bármelyik pillanatban megtörténhet. Itt nem érvényes a Kis hercegből vett idézet a megszelídült rókáról, aki a csillaglény barátja lett. Annál inkább vonatkozott a mondata a megszemélyesített és megteremtett erdő és vadon, könyv szereplőkre. Így már mást jelentett a róka fogalma is.
A hatalmas csinnadratta kissé megzavarta finom érzékeimet, bár vonzottak a fények, a csillogás, a veszélyes trapéz és más mutatványokkal együtt. Tudtam, elég egy rossz mozdulat és hiába minden gyakorlás, megtörténhet a baj, hogy ezek az artisták naponta többször az életükkel játszanak.
A bohócokat soha nem értettem. Komikus külsejük mögött úgy éreztem, hogy sírnak és valamilyen komoly mondanivalójuk van a nézők számára, melyet burkoltan lehet csak kifejezni. Nagy bátorság kell minden korban az igazság közléséhez, aki érti a jeleket, az megértően nyugtázza, aki meg nem, az csak a naiv néző, aki éppen egy kis könnyű szórakozásra vágyik.
Eötvös Gábor Van mááásik produkciója felkeltette a figyelmemet, amin magam is meglepődtem. Furcsa a nevető arc, hiszen a cirkusz a világ azt jelenti, hogy játék az élet. Vagy mi játsszunk, vagy velünk teszik ezt tudtunk nélkül.
Tetszésemre volt az előadása.
Egyszer csak döbbent csend lett a ponyva alatt. A bohóc megállt velem szemben, akit egyedül engem tüntetett ki figyelmével a tömegből és a magasban megszólalt a zene, játszani kezdték a Millió rózsaszált A festő megkívánt egy nőt kezdettel, ki mindig a szívről dalolt, a rózsa a kedvence volt. Szemeztünk, kezében egy szál rózsát tartott, s éreztem, hogy át szeretné nyújtani. Megdermedten ültem, úgy éreztem, ha odajön hozzám, elájulok. Megszoktam, hogy fontos vagyok másoknak, hogy felhívja a figyelmet a megjelenésem, de mindig ilyen furcsa helyzetek között vált ez tudatossá.
Van mááásik! Már megértettem, végtelen a játék. Egyesek jegyeket vesznek az aszkéta ünnepi cirkuszba, ahol ezer éve tart már mindig egy kiválasztott áldozása, mások elhagyják a színteret, próbálják a valóságra felhívni a figyelmet, de reménytelenül. A tömeg a nekik kijelölt helyekért dulakodik, undor a vigyor arcukon és kiábrándító az igazság.

2015. április 11.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1374
  • e Hét: 6238
  • e Hónap: 12479
  • e Év: 64745
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.