Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Növények fekáliába ültetve
  2016-08-05 20:21:31, péntek
 
  A börtön teremt növények alapján is emberformában csapásokat. Mikor a Tatárdombra költöztem, a wc tartalmába kerültek beültetésre a növények, ilyen volt a burgonya és a meggyfa is. Az almafába hatalmas rozsdás szöget vert az előző lakó, hogy elpusztuljon. A vadkörte is pusztulóban volt. Akkoriban halt meg a Bertalan utcai apokalipszis egyik tagja, Retek, vagy Kapor.. A vadgyümölcsök a vadangyalokat jelentették, mint a szeder, som, vadmeggy, kökény. Mindegyiket megmentették az áldozásommal, valamennyien Kelet népének apokalipszisét jelentették.

Én átültettem az udvart. A rózsa jelekkel kiadott könyveknek megfelelő nemesített rózsákat meghagytam, meg a labdarózsát, pünkösdi és bazsarózsát, vadrózsa bokrot, tulipánokat. Rendeltem óriás hagymás kardvirágokat, krizantémot, török szegfűt, nyuszivirágot, pázsitfű magot. Ültettem dinnyét, fekete retket, petrezselymet, sárgarépát, hagymát, zellert, tököt, sütőtököt, paradicsomot, paprikát, uborkát, azt hiszem, mindenféle zöldségem megvolt a torma és sóska mellett.

Vásároltam nemesített szőlőt, a szőlőskertek királynőjét a vörös és csemege szőlők mellé, óriás folytonérő földiepret, ikerduó körte és almafát, nagygyümölcsű barackfát. Még a Katalin korai cseresznyefát nem volt időm megvásárolni és elültetni. Lehullott gyümölcsből és levelekből, zöldségekből készítettem minőségi trágyát, melyet beástam a fák alá.

Reggeltől késő estig dolgoztam, esténként a háromforrás vízből locsoltam. A Háromforrás névvel könyveket adtak ki, ez a ház felrobbanása után fel lett számolva.

Soha nem lesz vége a teremtett világ felvonulásának így, össze kellett volna a növényeket is vetni a kiadott könyvekkel, melyek meg voltak jelölve.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Süsü szeret engem
  2016-08-05 20:00:47, péntek
 
  Napok óta szívemhez ölelem a zöld dinómat, akit elneveztem Süsünek. Így akarom kifejezni hálámat, hogy huszonkét évvel ezelőtti komfort nélküli családi házában az ikertoronynak ott volt mellettem, bár én nem láttam, az újságban olvastam róla. A magyarok egyfejű sárkánya, Süsü vágta a fát helyettem. Én csak rátettem a tönkre a tuskót, ráemeltem a baltát, s abban a pillanatban a tuskó darabokra hullott szét. Milyen kár, hogy nem mondhatok köszönetet azoknak, akik megpróbáltak segíteni nekem! Hiszen elpöröltek az egész világtól, erről szólt a Szívdobbanás bezúzott könyvanyagom. Valamennyi árnyék felé is szívet rajzoltak, rózsát a kezükbe. Nem tudom, mi lesz a vége, de ez a csonkítás, gyalázat, amit már harminc éve kapok a Mónika Show romániai elmeosztályától, meg a II-es elmeosztályától a városnak olyan tett, amit Cseh Károlyék kottáztak az égre, hogy soha többé ne felejtse el a világ. Attól az egyetlentől is elpöröltek már régen. Jóslataim sikeres emberre utalnak, akinek csak kommunikációra kellett volna mindig beruháznia, nagybetűs embernek írtak le nagybetűs szerelemmel, művésznek. Mi lett vége? Teljes kommunikációs csonkítás, bénítás, megsemmisítés...


Most Süsümmel vigasztalom magam, de a szívemen hatalmas erő van, bár tegnap egy-két könnycseppet elmorzsoltam. Engem is lehet talán szeretni, így is, ennyire deformáltan és otrombán, tüdőhangon, ha másnak nem, egy plüssállatkának.
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Márai Sándor: Egy sikerről
  2016-08-05 17:27:40, péntek
 
 

Mint ügyvéd kezdte, Arrasban, de oly gyöngéd volt, tele részvéttel és elfogultsággal védencei iránt, hogy hamarosan feladta ezt a kemény, agyafúrt és rámenős mesterséget; bírónak állt, de az első alkalommal, mikor halálos ítéletet kellett hirdetnie egy rablógyilkos fölött, megborzadt tisztétől és leköszönt. E pillanattól módszeresen küzdött jellemének érzékeny, gyengéd hajlamai ellen. Küzdelmét teljes siker koronázta. Tíz év múlva, Párizsban, ő volt Robespierre.
 
 
0 komment , kategória:  Emberi bölcsesség és ami marad  
Bölcsesség idézetek
  2016-08-05 17:13:12, péntek
 
  IV.Károly német-római császár

Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz

III.Edward angol király

Huncut, aki rosszra gondol

Szép Frigyes német király

Amit nem szabad nyíltan megtennünk, ne tegyük titokban sem.

Eusebius

Emlékezz a halálra.

VIII.Bonifác pápa

Aki hallgat, belegyezik

Bonaventura

Ahová az értelem nem hatol be, az érzés eljut.

Eike von Repchow

Aki elsőnek érkezik, elsőként ehet.

Celanói Tamás

Ama végső harag napja
A világot tűznek adja...

Halotti beszéd

Látjátok, feleim, szömtökkel, mik vagymok! Isa por és hamuv vagymok!

Freidank

Az éhség a legjobb szakács, csakhogy nincs mit ennie.
Úgy fordítsd a köpönyeged,
Hogy ne érezz esőt, szelet.

Averroés

Ha egy tudatlan ember kéri, hol az isten, azt kell válaszolni: az égben. Ha egy művelt ember kérdi, a megfelelő válasz az, hogy mindenütt a világban. A filozófus kérdésére a válasz csak az lehet, hogy sehol.

I.István magyar király

Az egynyelvű és egyszokású ország erőtlen és romlandó.

I.Lothár frank király

Az idő változik, és vele együtt mi is.

Po Csü-Ji

... a régi hárfást senki sem hívatja:
a csinnadrattának van ma divatja.

Alcuin

A nép szava Isten szava.

Mohamed

Az ember igazi gazdagsága az a jó, amit a világban véghezvitt.

Vegetius

Ha békét akarsz, készülj fel a háborúra.

I.Leó pápa

Hatalmasabb a példa a szónál. Tökéletesebben tanulunk cselekedet, mint beszéd által.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 832 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7473
  • e Hónap: 13714
  • e Év: 65980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.