Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Keresztény filmek
  2011-09-06 23:18:14, kedd
 
 




Jézus élete

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy a világ üdvözüljön általa."
János.3:16-17





Link












A NÁZÁRETI JÉZUS

Színes, magyarul beszélő, olasz-angol filmdráma, 261 perc, 1977
Rendező: Franco Zeffirelli
Jézus: Robert Powell

Mélységesen megrázó, lenyűgözően hű feldolgozása ez az Ember fia történetének, a mai napunkra is kiható, hatalmas európai-invdividuál drámának.

A Názáreti Jézus bővített kiadása Franco Zeffirelli több mint 6 órás hosszúságú klasszikusa. A hatalmas költségvetéssel, világhírű színészek közreműködésével készült produkció minden idők egyik leghíresebb filmjévé vált. A több éven át készülő művet a vallási vezetők világszerte örömmel fogadták. A film bemutatja Jézus születését, életútját, számtalan csodatételét, keresztre feszítését, majd feltámadását. A lenyűgöző és lélekemelő alkotás páratlan képet fest a bibliai történésekről.

A monumentális tévésorozat Jézus életét elveníti fel a filmművészet legnemesebb eszközeivel. Az alkotás lenyűgöző hatásával, történeti és vallástörténeti hűségével egyaránt magával ragadja a nézőket. Zeffirelli filmfreskója sokak szerint Jézus életének, a bibliai történetnek legszebb feldolgozása, melyben világhírű művészek és sztárok nyújtanak feledhetetlen alakítást.







A Názáreti Jézus HDTV (8/1)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/2)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/3)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/4)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/5)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/6)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/7)

Link


A Názáreti Jézus HDTV (8/8)

Link


A FILM egyben - 262 perc

Link












A világ legszebb története l.rész

A betlehemi születéstől az apostolok összehívásán, a hegyibeszéden és a számos csodatételen keresztül egészen a keresztútig, a keresztre-feszítésig és a feltámadásig, Jézus történetének szinte minden fontos állomása megelevenedik e filmben.





Link












A jelenések könyve

I.sz. 90. Domitian 28 napot ad a keresztényeknek arra, hogy megtagadják vallásukat és őt magát ismerjék el Istenüknek. Az egyetlen élő apostol, János azonban üzenetet küld népének Isteni látomásairól és arra bíztatja őket, hogy bízzanak Istenben és a hitükben. Ephesus lázong és a rómaiak sokakat hurcolnak el börtönökbe vagy Pathmos szigetére, a kőbányába. Valerio is odakerül, aki azonban római kém és az a feladata, hogy felkutassa Jánost. Nem is sejti, hogy ő is a bányában dolgozik. Domitian azonban rendet akar, ezért légiósokat küld keresztény falvakra, asszonyokra, ártatlan gyermekekre.





Link












A Tízparancsolat

Mózes, akit a Nílus habjain ringatózó fonott kosárkában találtak, a fáraó udvarában nevelkedik. Elnyeri Szeti fáraó jóindulatát, és a lánya, Nefertiri szerelmét is, de egyúttal halálos ellenséget is szerez a sértett trónörökös, Ramszesz személyében. Amikor a bosszúszomjas Ramszesz lesz a fáraó, és fény derül Mózes valódi származására, ő visszatér a zsidó néphez, és a Vörös-tengeren keresztül kivezeti őket az egyiptomi rabságból az ígéret földjére, a Kánaánra...





Link












A TALÁLKOZÁS

Az utolsó évtized egyik legjobb keresztény filmje.

Öt ember bekényszerül egy útszéli restaurantba. A felszolgáló maga Jézus!

Olyan kérdésekre kapsz itt választ, amit még te sem mertél eddig feltenni.





Link
Link






Utazás a Mennyországba

Az Utazás a Mennyországba egy Equadorban játszódó történet. Egy árva kisfiúról szól, akinek sok gonoszsággal kell megküzdenie, de mindig talál segítséget. Álmaiban találkozik a keresztjét hordozó Jézussal, akitől bátorítást kap. A gondviselés néhány jó ember személyében mindig átsegíti őt a nehézségeken, hite pedig megerősödik az emberek jóságában és Istenben.





Link











 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3056
  • e Hét: 17151
  • e Hónap: 56972
  • e Év: 234847
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.