Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Frei Tamás: Ez igen!
  2014-09-30 19:06:27, kedd
 
 




Frei Tamás: EZ IGEN!


,,Sűrűn megtörténik ugyanis, hogy a megbuktatott diákok bosszúból szexuális molesztálással vádolják meg a tanáraikat. Hadd mosakodjon, magyarázkodjon, és vakargassa magáról a rákent sarat. Ha már megbuktatta."

Amerika nemrégiben újabb gyöngyszemmel gazdagította a bírósági eljárások lehetőségét. Ottani barátaim úgy szoktak fogalmazni, hogy Amerika fürdik a ,,pereskedés boldogságában", mert néha a legértelmetlenebb módon és okokból tesz lehetővé zaftos bírósági eljárásokat.

Ennek a mentalitásnak aztán olyan következményei lesznek, amit az európai gondolkodás felfoghatatlannak tart. Amerikai egyetemi oktató ismerőseim szokták például mondani, hogy a csinosabb diáklányokat újabban már nem elég nyitott ajtónál vizsgáztatni, jobb behívni valamelyik kollégájukat is a terembe, mert ha véletlenül rossz osztályzatot kénytelenek kiosztani, legalább van szem- és fültanú, hogy ők tényleg nem molesztálták szexuálisan a diáklányt.

Sűrűn megtörténik ugyanis, hogy a megbuktatott diákok bosszúból szexuális molesztálással vádolják meg a tanáraikat. Hadd mosakodjon, magyarázkodjon, és vakargassa magáról a rákent sarat. Ha már megbuktatta őket.

Ennek tükrében szerintem egészen elképesztő az a kaliforniai törvény, amely ,,kimondott igenlő megerősítést" ír elő az egyetemisták közötti szexuális érintkezés során. Értsd: ha egy fiú és egy lány ágyba bújik, akkor mostantól közösülés közben hangosan ki kell mondaniuk, hogy ,,igen". Hogy akarják. Nem elég hallgatólagosan egyetérteni, vagyis nem tiltakozni, nem ellenállni, hanem kifejezetten és igenlően bele kell egyezni.

Miért is? Mert a ,,pereskedés boldogságában" fürdő Amerikában a bíróságok nehezen tudnak eligazodni az olyan nemi erőszakot tárgyaló perekben, ahol a lány azt állítja, hogy őt megerőszakolták, de ennek nincs semmilyen látható nyoma. Mármint az erőszaknak. Sőt! A bíró kérdésére, hogy legalább szóban tiltakoztak-e, az áldozatok sokszor azt a választ adják, hogy nem, nem tiltakoztak, mert féltek ellentmondani. De ez valójában akkor is erőszak volt. Állítják ők. Még akkor is, ha fél éve egy párt alkottak, szerelmesek voltak egymásba, de a szex, bár erőszakmentesnek tűnt, a lány szerint lelki értelemben akkor is nemi erőszak volt. Mert aznap este, ott, a buli után, kicsit ittas állapotban, ő valójában mégsem akarta volna.

Az ügyvédek ilyen perek során eddig ezer és ezer kiskaput találtak, a lányok provokatív öltözködésétől kezdve a hallgatólagos beleegyezésen át az általuk kezdeményezett szexuális együttlétig, amelynek során az utolsó pillanatban állításuk szerint mégis megbánták, de a fiú ennek ellenére végigcsinálta... Ezért mostantól a későbbi félreértések elkerülése végett hangosan kimondott igenlés kell, sőt, az aktus során ezt legalább még egyszer újra meg is kell erősíteni.

Akik ellenzik a törvényt, azok a romantikus viszonyok totális szétrombolását látják ebben a jogi ,,aktusban". Hiszen a jog eddig azt tekintette nemi erőszaknak, ha valaki tiltakozott, mégis erőszakkal közösültek vele. Mostantól viszont ez megfordul. Mostantól minden egyes szeretkezés nemi erőszakként indul, és annak is minősül, hacsak a partnerek előtte és közben hangosan bele nem egyeznek. Mintha a házasságkötés igenjét mondanák ki - az orgazmus előtti pillanatokban. Csak nehogy elfelejtsék, vagy túl halkan mondják...

Vagy esetleg a bíróság előtt majd másképp emlékezzenek. Talán fel kellene venni a mobiltelefonjuk kamerájával, biztos, ami biztos alapon. Minden alkalommal!

Frei Tamás - metropol.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Nesze neked Amerikai demokrácia!




 
 
0 komment , kategória:  Média  
A nem, az nem
  2014-09-29 20:00:07, hétfő
 
 




A NEM, AZ NEM


Sajtóhír
Gyenge fizikumú, viszonylag alacsony, vékony az a lány, akit - a gyanú szerint - három hete megerőszakolt az ELTE-gólyatábor fotósa. Így volt lehetséges, hogy több mint száz fénykép készüljön támadás közben.


Sokak szemében a nemi erőszak még ma is férfivirtus. Istenem, hát a kelleténél jobban kérette magát a nő. Csakis ez a fajta gondolkodás magyarázhatja, hogy bár ismerték K. S. Szilárd előéletét, mégis elhívták a gólyatáborba. Ha tolvaj vagy kötekedő, verekedős alak lett volna, már rég kiakolbólítják. De hogy a nőkkel akadt gondja? Kinek nem?

S megannyi tévhit is tapad a nemi erőszakhoz: bizonyára az áldozat kellette magát, kihívóan viselkedett, öltözködött, és különben is, egy férfi egy nővel nem bír el, csak ha az is akarja. Különösen fájó, hogy e tévhiteknek ezúttal éppen egy másik nő adott hangot.

Az embert az állattól többek közt a szexualitása különbözteti meg. Az, hogy a szex nem pusztán a fajfenntartó ösztön kiélése, de férfi és nő szabad akaratából történő egyesülés, örömforrás. A szabad akarat végig fontos: ha bármelyik fél az utolsó pillanatban mond nemet, az nemet jelent, mindegy, előtte mi történt.

Egy nemzetközi erőszak­ellenes ifjúsági szervezet egy játék során megtapasztaltatja a résztvevőkkel, milyen két vállra fektetve kiszolgáltatottnak lenni. Az egyik lány mesélte nekem: addig a pillanatig ő is azt hitte, nem válhat erőszak áldozatává, egyetlen férfi nem bírna el vele. Most már tudja, hogy van az a helyzet. S akkor még nem beszéltünk a halálfélelemről, amit fojtogatás közben él át az áldozat, és a lelki terrorról.

A szexuális erőszaktevő iszonyú károkat tesz áldozata testében-lelkében. Elrabolja tőle a gyönyört, a biztonságérzetet, az önmagába vetett hitét, a büszkeségét, a tisztaságát. Meg nem történtté tenni ezt többé nem lehet.

Lengyelországban kasztrálják a pedofilokat. Ezt érdemlik a visszaeső nemi erőszaktevők is. Ha aljas késztetéseiknek képtelenek parancsolni, másként nem védhetők meg a következő potenciális áldozatok.




 
 
0 komment , kategória:  Média  
Brigitte Bardot 80
  2014-09-29 08:01:19, hétfő
 
 




BRIGITTA BARDOT 80

Karip Timi


A magyar kutyákat szereti, a muszlimokat és a mai melegeket kevésbé. Az európai Marilyn Monroe balettáncosból lett filmsztár és szexszimbólum, 40 éve az állatvédelemnek él: 80 éves Brigitte Bardot.






1
,,A gyengelméjű harmincas Hippolyte Lemoine-nak el kell végeznie az általános iskolát, hogy megörökölhesse a Normann fogadót, amire Augustine nagynéni és lánya, Javotte is bejelentkezik. Még jó, hogy a jóságos falusi tanító és lánya egyengeti Hippolyte útját." Elsőre nem úgy hangzik, mint a huszadik század legnagyobb francia szexbombájának bemutatkozó filmje, pedig Brigitte Bardot a Normann fogadóban tűnt fel először 1952-ben, mint az áskálódó Augustine nagynéni lánya. (Fotó: AFP)






2
A gazdag párizsi családban felnőtt kislány balettáncosnak készült, Borisz Knyazev tanítványa is volt. Hétszobás lakásban nőtt fel nővérével, szüleit magázta, rossz nyelvek szerint macskájuk, Crocus is olyan nagypolgári volt, hogy már rá sem fanyalodott volna a kalitkában tartott madarakra. ,,Jó családból származó, jólnevelt lány vagyok. Aztán egy nap hátat fordítottam az egésznek, és bohém lettem. A szigorú nevelést megszenvedtem, de ma már hálás vagyok érte" - emlékezett vissza később Bardot. (Fotó: Popperfoto / Europress / Getty)
506039553






3
Már 15 évesen fotómodell lett, az ELLE címlapján már 1950-ben feltűnt, alig 16 évesen. Ekkoriban jött divatba a jeune fille, azaz a csinosan öltözködő ,,fiatal lány" Franciaországban, a címlapfotó ennek is mérföldköve lett. Roger Vadim filmrendező is itt látta meg és fedezte fel, 1952 decemberében össze is házasodtak. (Fotó: Marka / Europress / Getty)






4
,,Sétál, táncol, mozog, a vadászatban egyszerre vadász és préda. A férfiak ugyanúgy tárgyak neki, ahogy ő tárgy a férfiaknak, ez az, amivel megsérti a férfiak büszkeségét" - írta róla Lolita-szindróma című esszéjében Simone de Beauvoir 1959-ben. ,,Pocsék színésznőként indultam és máig az vagyok" - mondta később magáról Bardot. (Fotó: Rda / Europress / Getty)






5
Fia, Nicolas, Jacques Charrier-től született, Vadimtól öt év után vált el, barátok maradtak. Mivel nem érezte magát késznek az anyaságra, fiát apja gondjaira bízva tovább filmezett. Keresetlen, mégis ellenállhatatlan megjelenésével a hatvanas évek nemzetközi ikonja lett. ,,Maga aláaknázza a polgárságot!" - köpte arcon a korát megelőző sztárt Lausanne-ban egy szőrmebundás járókelő, de ez kevés volt, hogy megállítsa a Bardot-kultuszt. (Fotó: AFP)






6
A kicsapongó Saint-Tropez-i árvalány története, a kor elvárásaihoz képest messze túlfűtötten erotikus És Isten megteremté a nőt tette egycsapásra világhírűvé. ,,Bárcsak soha meg sem születtem volna" - mondta a film kezdetén teljesen meztelenül hason fekve feltűnő Bardot a nemzetközi felhördülés hatására. ,,Ugyanolyan fontos francia exporttermék, mint a Renault" - vélekedett Charles de Gaulle. (Fotó: Silver Screen Collection / Europress / Getty)






7
,,Teljesen szabad volt, amikor a nőknek ezt nem szabadott, és különösen furcsa volt, hogy ráadásul polgári családból származott. Fantasztikus volt, ahogy el tudta dobni a konvenciókat, úgy élt, úgy öltözött, ahogy akart, a szabadsága nagyon provokatív volt" - emlékezett vissza Nicole Farhi divattervező, aki kiemelte, hogy bár Bardot-nak ,,csodálatos mellei voltak, nem kérkedett velük, mint Sophia Loren vagy Gina Lollobrigida: pólóban járt, mégis áradt belőle az érzékiség". (Fotó: Loomis Dean / Europess / Getty)






8
A 2011-ben, 78 évesen öngyilkos lett Günter Sachs milliárdos volt a következő nagy szerelem, Charrier-től 1962-ben vált el. Sachs nem mindennapi módon udvarolt: helikopterrel szórt rózsákat Bardot birtokára. ,,Amikor szeretek, teljesen átadom magamat, minden szerelem az életem nagy szerelme" - mondta egyszer Bardot a világsajtót bejáró liezonjaira utalva. (Fotó: Rda / Europress / Getty)






9
Bardot 1973-ban hagyta abba a filmezést, mert úgy érezte, még méltósággal tud kiszállni. ,,Különösebben nem érdekel a mozi. Utáltam, amikor belekezdtem, és még most sem élvezem" - mondta karrierje csúcsán. (Fotó: Roger Viollet / Europress / Getty)






10
Pablo Picassóval az 1956-os Cannes-i filmfesztivál alatt. (Fotó: Rda / Europress / Getty)






11
,,Nagyon boldog, gazdag, gyönyörű, imádott, híres voltam. És nagyon boldogtalan" - mondta egyszer visszatekintve pályafutására. (Fotó: Keystone-France / Europress / Getty)
000 ARP3598921


12





1967-ben egy tv-felvételen. (Fotó: - / AFP)






13
A férfifaló Bardot-t rengeteg szeretővel hírbe hozták, a képen Alain Delon-nal látható 1968-ban. Jelenlegi férje a szélsőjobboldali Nemzeti Fronthoz kötődő Bernard d'Ormale, és Bardot nemrég a médiában is kifejtette: tiszteli a párt vezetőjét, Marine Le Pen-t, mert ,,nő létére elég tökös". A párt leginkább bevándorlásellenes retorikájáról ismert, az Európai Parlamenti választásokat megnyerték. (Fotó: Jean-Pierre Bonnotte / Europress / Getty)






14
Nem állnak tőle távol a szélsőséges megnyilvánulások: ,,A hazámat, Franciaországot elárasztják a külföldiek, főleg a muszlimok" - írta az ,,elveszett Franciaországhoz" címzett nyílt levelében, mely után gyűlöletkeltésért pénzbüntetésre ítélték. Felszólalt a vegyes házasság, a szélkakas-politikusok és a ,,szarral egyenlő" modern művészet ellen, 2003-ban Kiáltás a csendben címmel könyvet írt Franciaország iszlamizálódásáról, melyben ,,földalatti, veszélyes, kezelhetetlen beszivárgásnak" nevezte a bevándorlást. (Fotó: Keystone-France / Europress / Getty)






15
,,A szépségemet és a fiatalságomat férfiaknak adtam, a bölcsességemet és a tapasztalatomat az állatoknak adom" - mondta visszavonulásakor, amióta ismertségét és idejét az állatvédelem ügyének szenteli. ,,Az állatokban sosem csalódtam. Könnyű prédák, ahogy én is az voltam egész pályafutásom alatt. Ugyanazt éltük át, szeretem őket" - tette hozzá. (Fotó: - / AFP)






16
A Brigitte Bardot Állatvédő Alapítvány támogatására saját ékszereit, ruháit, vagyontárgyait árverezte el. Híres birtokát, a Madrague-ot is az alapítványnak adta. A hétköznapi életben is komolyan veszi az állatvédelmet: vegetáriánus lett, és egyszer ivartalanította a szomszédja szamarát, amíg ő vigyázott rá, mert ,,erőszakoskodott" az ő szamarával. Tüntetéseket és konferenciákat szervezett, több mint 30 millió forintnyi adománnyal támogatta a bukaresti kóbor kutyák ivartalanítását, felszólalt a fókák, delfinek, lovak, tigrisek és orrszarvúk leölése ellen is. ,,Nem kezelhetjük tovább úgy az állatokat, mint a tárgyakat, élőlényekhez méltó módon kell bánni velük" - mondta, amikor 140 Magyarországról csempészett, egy nizzai menhelyre került fajtiszta kutyakölyköt látogatott meg. Állatvédő alapítványa felajánlotta, hogy a karantén lejártával gondoskodik a kölykökről, és új, állatvédő gazdát keres nekik. (Fotó: Laurent Maous / Europress / Getty)



 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Tompa Mihály: A gólyához
  2014-09-28 19:15:02, vasárnap
 
 




Tompa Mihály: A GÓLYÁHOZ


Megenyhült a lég, vídul a határ,
S te újra itt vagy, jó gólyamadár!
Az ócska fészket megigazgatod,
Hogy ott kikölthesd pelyhes magzatod.

Csak vissza, vissza! meg ne csaljanak
Csalárd napsúgár és síró patak;
Csak vissza, vissza! nincs itt kikelet,
Az élet fagyva van, s megdermedett.

Ne járj a mezőn, temető van ott;
Ne menj a tóra, vértől áradott;
Toronytetőkön nézvén nyughelyet,
Tüzes üszökbe léphetsz, úgy lehet.

Házamról jobb, ha elhurcolkodol,
De melyiken tudsz fészket rakni, hol
Kétségbeesést ne hallanál alól,
S nem félhetnél az ég villámitól?

Csak vissza, vissza! dél szigetje vár;
Te boldogabb vagy, mint mi, jó madár.
Neked két hazát adott végzeted;
Nekünk csak egy C volt! az is elveszett!

Repülj, repülj! és délen valahol
A bujdosókkal ha találkozol:
Mondd meg nekik, hogy pusztulunk, veszünk,
Mint oldott kéve, széthull nemzetünk...!

Sokra sír, sokra vak börtön borul,
Kik élünk, járunk búsan, szótlanul;
Van aki felkél, és sírván, megyen
Új hont keresni túl a tengeren.

A menyasszony meddőségért eped,
Szüle nem zokog holt magzat felett,
A vén lelke örömmel eltelik,
Hogy nem kell élni már sok ideig.

Beszéld el, ah! hogy ... gyalázat reánk!
Nem elég, hogy mint tölgy, kivágatánk:
A kidült fában őrlő szú lakik...
A honfi honfira vádaskodik.

Testvért testvér, apát fiú elad...
Mégis, ne szóljon erről ajakad,
Nehogy ki távol sír e nemzeten:
Megútálni is kénytelen legyen!

1850







Tompa Mihály költő, a népi-nemzeti irodalmi irányzat egyik legjelentősebb képviselője 197 éve a mai napon született /Rimaszombat, 1817. szeptember 28.

A gólyához című nagy versét az ország kéziratban olvassa, rajong érte, siratja benne a levert forradalmat. Feljelentés, a Bach-huszárok helybenjárásra ítélik, a faluját nem hagyhatja el.

Akit gyötör az élet, gyorsan öregszik.



Tompa Mihály: A gólyához... Előadja : Tímár Bence

Link



Kormorán - A Gólyához

Link






Rimaszombati szobra. Holló Barnabás alkotása (1902)



Tompa Mihály sírja Hanván


 
 
0 komment , kategória:  Tompa Mihály   
Meleg hercegek
  2014-09-26 18:45:02, péntek
 
 




MELEG HERCEGEK


Szeretném felhívni a figyelmeteket (veszély jelzéssel!!!) a következő mesekönyvre, azaz nem azért, hogy megvegyétek a gyerekeiteknek.


Link








Tündérmese felekirályságról, varázslatról, homoszexuális szerelemről, egyneműek házasságáról, egy egyetemi professzor tollából. Interjú ,,A hercegek és a kincs" című gyerekkönyv szerzőjével, Jeffrey Milesszal.

Egyszer volt, hol nem volt. Volt egy olyan királyság, ami valószínűleg sohasem volt. De talán nem is lesz. Ebben a királyságban élt egy hercegnő, akit elrabolt a gonosz boszorkány. A hercegnő kiszabadítására sietett két fiatalember, akik útjuk során rájöttek, hogy nem is a hercegnőt akarják, hanem egymást. Igen, jól értik, a két herceg homoszexuális.

Az amerikai Jeffrey Miles könyve néhány napja magyar nyelven is megrendelhető. Könyvesboltban még nem láttam, de online már igen. ,,A hercegek és a kincs" megjelenésekor kiverte a biztosítékot az USA-ban: a homoszexualitás-ellenes, bigott keresztényeket tömörítő American Family Association óriási balhét csapott, amikor (a) egyáltalán kiadták (b) amikor kikerült a könyv a könyvtárak polcaira. Idehaza felkészül a KDNP? Meglátjuk.

,,A hercegek és a kincs" sztorija elég egyszerű, még egy gyerekkönyvhöz képest is, de talán a meleg herceges fordulat épp elég ahhoz, hogy ne keressünk a történetben további éles csavarokat. Röviden: Van egy Evergreen (Örökzöld) nevű királyság, amiben éldegél Rufus király és lánya, Elena hercegnő. Elenát egyik nap elrabolja egy gonosz, boszorkányszerű asszony. A búslakodó Rufus kihirdeti: azé lesz a királyság, aki kiszabadítja és feleségül veszi a lányát. A bajnok Gallant és a könyvmoly Ernest (a magyar, nem is olyan suta fordításban Győző és Szilárd) útra kelnek, hogy megmentsék a hercegnőt. Rövidke, ám veszélyes kalandozásaik során azonban rájönnek, hogy nekik nem Elena kell, hanem egymásba szerelemesek. A mese persze happy enddel végződik.

A szerző, a már említett Jeffrey Miles, nem mellékesen az egyik kaliforniai egyetem professzora. Menedzsmentet és szervezeti viselkedéstant tanít, általában tudományos értekezéseket, cikkeket, könyveket publikál. Kivéve, amikor tündérmesét ír homoszexuális hercegekről és melegházasságról.

Jeffrey Milesszal online készítettem interjút.

Először azonban jöjjön a könyv borítója:

A könyvében lévő királyság rendkívül toleráns és elfogadó. Azért lett ilyen, mert ez egy tündérmese vagy azért, mert Ön így képzeli az ideális világot?

,,A hercegek és a kincs"-ben Örökzöldnek hívják a királyságot és igen, ez egy nagyon toleráns hely. Egy olyan királyság, ahol senkit sem érdekel, hogy ki meleg és ki nem. A történet valóban egy tündérmese, de szerintem végül a való világ is eljut arra a pontra, hogy nem érdekli majd az embereket a másik ember szexuális orientációja.

Tényleg úgy gondolja, hogy a világunk lesz valaha ennyire toleráns?

Igen. Úgy hiszem, rengeteget fejlődtünk, és sok hely van a világon, ami nagyon toleráns. Egyszer pedig majd az egész ilyen lesz.

Úgy legyen. Valós személyek ihlették a könyv szereplőit? Már amennyire valós személyek ihlethetnek egy mesét

Igen, ismerőseim, barátaim kombinációjából születtek a könyvbéli karakterek, egy-egy hősöm több barátom személyiségjegyeit hordozza.

A hercegek talán túl jóképűek, a hercegnő meg talán túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Vagy ez is az ideális világ része? Nem lett volna jobb, ha kicsit átlagosabb kinézetűek a szereplők?

Szerettem volna, ha a könyv - csakúgy, mint a klasszikus mesék - örökérvényű maradna, ezért lett az egész ilyen gazdag és tündérmesés jellegű. Imádom J. L. Phillips munkáit, emiatt kértem fel őt, hogy illusztrálja a könyvet. Elküldtem neki a szöveget, leírtam, hogy nagyjából milyennek szeretném a karaktereket, ő pedig nagyon örült a felkérésnek. Imádom, amilyenek végül a rajzok lettek. Gyönyörűek, életet lehelnek a történetbe. Mint mondtam, a karakterek alapjai valós személyek - ezek szerint csupa jóképű barátom van.

Még egy kérdés a hercegnőről. Ő is homoszexuális?

Igen, Elena hercegnő leszbikus. El is mondja a könyvben, hogy nem szeretne hozzámenni semmilyen herceghez. Ő egy olyan hercegnő, akit igazándiból nem is kell megmenteni. A tündérmesékben általában olyan királykisasszonyok szerepelnek, akik gyengék, segítségre szorulnak, akiket el kell vennie hercegeknek, de én azt akartam, hogy ,,A hercegek és a kincs" más legyen. Szeretném, ha minden gyerek tudná, bármelyikük lehet erős és hősies tündérmese szereplő, aki kalandozik és embereket ment vagy éppenséggel, akit megmentenek. Bármelyikük lehet szereplő egy mesében, függetlenül attól, hogy ki ő.

Ön egy egyetemi professzor, aki menedzsmentet és szervezeti viselkedéstant tanít. Mégis hogy jött az ötlet, hogy gyerekkönyvet írjon?

A Pacific egyetem Eberhardt üzleti iskolájában tanítok Kaliforniában, tudományos könyveket, újságcikkeket szoktam írni. Soha nem akartam gyerekkönyvet készíteni, egészen addig a napig, amíg az egyik nagy vidámparkban nem találkoztam egy műsorral. Ücsörögtem a makettkastély előtt és néztem, amint felnőtt hercegek és hercegnők kéz a kézben énekelnek, táncolnak. És csodálkoztam, hogy vajon miért nincsenek meleg hercegek és leszbikus hercegnők? Miért nem kelhet egybe két meleg herceg? Miért nem mentheti meg a bajban lévő leányt egy szépséges hercegnő? Amikor hazaértem, kitaláltam a saját történetemet, amiben két herceg elmegy kalandozni, egymásba szeretnek, összeházasodnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Mi volt az első gondolata, amikor befejezte a sztorit? Mire számított?

Amikor kisgyerek voltam, nagyon szerettem volna, ha létezik egy ilyen könyv. Éreztem, hogy azok a mesék, amikben a herceg beleszeret a hercegnőbe, számomra valahogy nem mondanak sokat. Már nagyon kicsi koromban rájöttem, hogy én sohasem fogok feleségül venni egy hercegnőt sem. Felnőtt fejjel tehát arra jutottam, hogy kellene egy olyan történet, mint ,,A hercegek és a kincs".

Azt remélem, hogy egy nap hercegek és hercegek, hercegnők és hercegnők szerelmespárként énekelnek és táncolnak majd a vidámparkokban, más, akár heteroszexuális párokkal karöltve. Az lesz majd egy valóban varázslatos világ, amikor egy olyan homoszexuális tündérmese , mint ,,A hercegek és a kincs" mindenkinek, kivétel nélkül tetszeni fog.

Milyen volt a könyv fogadtatása az Egyesült Államokban?

A reakció végtelenül pozitív és támogató volt. A meleg szülők visszajelzései csodálatosak voltak, de hetero párok is mondták, hogy imádták. Sokan azt mesélték, már szerettek volna gyermekükkel beszélgetni az egyneműek házasságáról, de nem tudták hogyan kellene. A könyv viszont megkönnyíti ezt.

Van egy három hónapos kislányom. Mit gondol, ha kicsit nagyobb lesz, és felolvasom neki a könyvet, attól toleránsabbá válik?

Ha minden szülő azt tenné, a következő generáció már sokkal edukáltabb lenne a mássággal kapcsolatban és talán a homofóbia is szép lassan kihalna. ,,A hercegek és a kincs"-et mindenkinek, minden korosztálynak, mindenféle szexuális beállítottságú embernek szánom. Sok szülő azt mesélte, a gyerekei nem tettek különbséget a mesém és más tündérmesék közt. A történet teljesen normálisnak tűnik nekik. Ők azt látják, hogy a történet két emberről szól, akik egymásba szeretnek és összeházasodnak. Egyik gyerek sem csodálkozott, hogy a könyv két szerelmes főszereplője történetesen mindketten férfiak. Ők csak azt látják, hogy a szerelem kibontakozhat két ember között, tekintet nélkül a nemükre. Mindig nagyon elcsodálkozom, amikor ráébredek, hogy ezt a gyerekek mennyire könnyen megértik, egyes felnőttek pedig mennyire nem.

Magyarország egy meglehetősen konzervatív ország, erős keresztény gyökerekkel. Miért pont itt jelentetik meg a könyvet?

Sokan kérték tőlem, hogy itt is adjuk ki. Ezért.

Látom magam előtt, amikor kimegy ez az interjút, sok hozzászóló, főként a melegellenes konzervatívok meglehetősen negatívan fognak reagálni. És most nagyon, de nagyon visszafogottan fogalmaztam. Mit üzen nekik?

Az elején nem voltam benne biztos mit fog szólni az olvasóközönség a könyvhöz. Ez a mese mindenkinek szól, de azért mégis elsősorban a gyerekeknek, hiszen egy képes gyerekkönyv az egyneműek házasságáról. Nem tudtam, ez a téma mennyire vált majd ki indulatokat. Azt sem tudtam az emberek készen állnak-e egy meleg hercegekről és leszbikus hercegnőről szóló könyvre. Most már tudom, hogy tökéletes volt az időzítés egy ilyen mese kiadására.





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Iszapbirkózásával csalogatják a turistákat
  2014-09-16 13:30:05, kedd
 
 







ISZAPBÍRKÓZÁSSAL CSALOGATJÁK A TURISTÁKAT


A kínai Csangcsiacsie tisztségviselői fiatal lányokat hívtak segítségül, hogy minél több turistát csalogassanak el a városukba. Ám az iszapbirkózás nem minden helybélinek tetszik.

Csangcsiacsie város vezetői pár éve az Avatar című filmről nevezték el az egyik hegycsúcsot, hogy a hollywoodi szuperprodukció népszerűségéből húzzanak valami hasznot.

Azóta szép csendben lecsengett a film körüli nagy felhajtás, és csökkent a látogatók száma. A turizmusért felelős képviselők ennek ellensúlyozására most azt találták ki, hogy modell lányok iszapbirkózásával hódítják vissza az elmaradó turistákat.



Ettől a mutatványtól várják a városvezetők a fellendülést





Az ötlet nem túl bonyolult, ám látványos: 24 bikinis lányt félórára egymásnak eresztenek az iszapos küzdőtéren, majd egy közös fürdőzésen lemossák magukról az agyagos mocskot a Feitan folyó kristálytiszta vizében.


Inkább erotikus, mint harcias a küzdelem




A helyiek közül nem mindenki örül: egyesek szerint csak a prostitúcióra éhes perverz embereket érdekli a pikáns látványosság.







 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Magányos vadvirágok
  2014-09-14 17:30:07, vasárnap
 
 




Farkas Éva: MAGÁNYOS VADVIRÁGOK


Magányos vadvirágok vagyunk mi
Erdők rejtekében külön virulunk
Mégis, ha lágyan fúj az esti szellő
Szépen, szeliden összehajolunk

Másnap reggel újra nézzük egymást
Kutató szemmel, távolságot tartva
Külön indákon futva, tekeregve
Egymásra várva, egymást akarva

Nem hasonlítunk kerti virágra
Édes illatokkal nem illatozunk
Egyedül nyílunk, de itt belül tudjuk
Egymás nélkül, mi már elhervadunk

Elbúcsúzunk szépen, ha jőn az ősz
Egymást átkarolva összeborulunk
A fehér hótakaró alatt csendben
Egy örök, szép TAVASZRÓL álmodunk!!!







VADVIRÁGOK

Link



Csendes magány

Link



A magány: Helena

Link



A fájdalom örök... /Zamfir zenéjére gondolatok a magányról/

Link



Zsolnay Hédi - Vadvirágos tarka rét

Link



A nyár szépségei! Pillangók és vadvirágok

Link


















 
 
0 komment , kategória:  Lelkem szirmai  
Most élsz
  2014-09-12 19:45:20, péntek
 
 




Máté Péter - MOST ÉLSZ
Szövegíró: S. Nagy István

Dalszöveg

Hamvad az idő, mint a halvány jégvirág,
és a tűnő boldogság majd véget ér.
Ott állsz egyedül, falevél a dombtetőn,
álmos holdfény rád köszön, s elfúj a szél.
De addig van remény, minden perc ünnepel,
hisz mindig van remény, hinni kell, ó hidd hát el!

Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld,
mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.

Múló örömök sivár létünk színpadán,
mikor egy szó hallatán dobban a szív.
Sajnos vége lesz, tudjuk már a kezdetén,
túl az álmaink ködén a semmi hív.
De addig van remény, minden perc ünnepel,
hisz mindig van remény, hinni kell, ó hidd hát el!

Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld,
mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.
Most, most, most, most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.
Most, most, most, most félsz, most örülj, hogy szép a nyár,
most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.







A képek forrása Net:
mindegyben blog
coversclub.cc/components/com
network

Máté Péter - Most élsz

Link










 
 
2 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Öszi humor
  2014-09-12 18:00:05, péntek
 
 




ŐSZI HUMOR


Késő őszi délután, egy fiatal pár üldögél a parkban.
- Fázik a kezem, megmelegíthetem a lábad között? - kérdi a fiú.
Pár perc múlva a lány:
- A füled nem fázik?

Egy borongós őszi napon az öreg indián elmegy a varázslóhoz és megkérdezi
- Milyen lesz a tél?
- Kemény hideg tél lesz.
- Biztos?
- Biztos.
- Gyűjtsek fát?
- Még kérded? Gyűjts!
- A családom is gyűjtsön?
- A családod is.
- Az egész törzs gyűjtsön?
- Az egész törzs...persze.
Az öreg elballag, a varázslónak pedig kezd rossz lelkiismerete lenni. Mi van, ha felesleges munkát adott az öregnek? Hát bemegy a városba, a meteorológiai intézetbe, és megkérdezi
- Milyen lesz a tél?
- Kemény, hideg tél lesz.
- Biztos?
- Biztos. A szatellit-felvételeken remekül látszik, hogy az indiánok már mindenfelé gyűjtik a fát...

A harmincadik születésnapján a feleség felfedez néhány ősz hajszálat a hajában, és aggódva nézegeti magát a tükörben. Odafordul a férjéhez:
- Láttad ezt?
- Mit, drágám? A ráncaidat?

- Édesanyám, miért van már olyannyi ősz hajszála?
- Azért édes fiam, mert ahányszor rossz vagy, egy-egy kifehéredik...
- Akkor értem már, hogy miért olyan ősz a nagyanyó.

- Néni kérem, mit tetszik kötni?
- Harisnyát, kisfiam.
- És miért tetszik olyan gyorsan kötni?
- Igyekszem, hogy befejezzem, mielőtt elfogy a fonal.

- Te Gizike, nagyon szépen fejlődik az új osztályod!
- ???
- Arra a kérdésre, hogy ki volt a legnagyobb királyunk, már csak nyolcan írták, hogy a Burger King!

- Mikor űzte ki Ádámot és Évát az angyal a Paradicsomból?
- Ősszel.
- Miért pont ősszel?
- Mert az alma ősszel érik.

- Milyen volt az első napod az iskolában, Pistike?
- Egész jó, de volt ott egy néni, akit úgy hívnak, tanító, ő mindenáron el akarta rontani a szórakozásunkat!

- Komám, szerinted melyik a leghűségesebb asszonytípus? A szőke? A fekete? A barna?
- Az ősz.

Ősz van, gondoltam a hulló levelekről,
Pedig csak a postás esett le az emeletről.








Kellemes őszi hétvégét


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Adj hálát reggel…
  2014-09-11 14:15:17, csütörtök
 
 







Aranyosi Ervin: ADJ HÁLÁT REGGEL...


Adj hálát reggel az ébredő világnak,
- örökbe kaptál egy újabb, szép napot.
Engedd az érzést áradni szívedben,
szeresd hogy itt vagy, e föld az otthonod.

Hallgasd a dalt, mely apró madaraknak
hálával teli, reggeli éneke.
Engedd a nap tiszta fényét szobádba,
s ne kérdezd: ember élhet-e nélküle ?

Öltözz fel szépen, ünnepi ruhába,
a mosoly arcodon, ékszered legyen.
Tükrödön csillog szemed ragyogása,
hagyd, hogy a látvány boldoggá tegyen!

S ha tetszik mindez, mosolyogj magadra,
s érezd a lelked, magasabbra emel.
Tartsd ezt a mosolyt meg egy egész napra,
mert aki rád néz, ennyit megérdemel.

Hagyd hogy a mosoly átterjedjen másra,
- jó érzésed csak fokozódni fog -
a szeretet ilyen, apró kis sugára
teheti szebbé a hétköznapot.







Jó reggelt!

Link








 
 
0 komment , kategória:  Aranyosi Ervin  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 220
  • e Hét: 1716
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 156232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.