Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Engedj el mindent, ami hátráltat - és repülj!
  2015-08-13 19:39:37, csütörtök
 
  Mindannyian csodás életre születtünk. Egészségre, bőségre, szerelemre, harmóniára. Isten vagy az Univerzum, - vagy nevezzük bárhogy azt a végtelen szeretet energiát, ami nekünk az életet adta-, ugyanolyan gondoskodó, védelmező és adakozó szeretettel szeret minket és nekem vagy neked, vagy bárkinek éppen úgy, ugyan azt a jót akarja...ha el tudjuk fogadni.

Az egyetlen különbség közted és köztem az út, amin járunk, utazásunk mérföldkövei, ahol tartunk.

Hátizsákunkban ugyanazok az utazásunkat segítő dolgok vannak: az érzéseink, a gondolataink és a kapcsolatteremtő képességünk a végtelen szeretet forrásával.

Hogy hogyan élünk vele: rajtunk áll.

A negatív érzések és gondolatok: a sértettség, a harag, az irigység nehéz kövek. Minél több kő van a hátizsákunkba, annál kényelmetlenebb az utazás.

Vannak az úton kísérőink. Vannak, akik igazi társainkká válnak és kölcsönösen segítjük egymást. És vannak, akik csak köveiket pakolják ránk, mert náluk már nem fér el...és nem tudnak a köveik nélkül élni. Ez is mindenkinek a saját döntése...

Ismerd fel: ki az, aki csak nehezíti utad és ki az, aki segít, hogy meglásd az utazásban rejlő csodákat.

Vannak, akik örömmel fogadják a napfényt és az esőt, és vannak, akik csak zsörtölődnek miattuk.

Ha jó társakat akarsz az utazáshoz: el kell, engedd a régieket, akik csak lehúznak. Ha könnyű hátizsákot akarsz a hátadra, le kell, hogy rakd a köveidet...

Amikor nem marad más csak a szeretet érzése, ami mutatja az irányt. Akkor szárnyakat kapsz, repülni tudsz...és az út fölé emelkedsz.

Akkor látod meg:

Egy az út, amin járunk. És nincs végállomás. Mert az mindig is ott volt benned! Önmagadhoz érkezel. És egyetlen cél van: maga a szeretet. Hogy szeretettel tudj magadra és az összes létezőre tekinteni.

Hogy bánj úgy minden élővel és létezővel, ahogy veled szeretnéd, hogy bánjanak...Ez az egyetlen szabály.

Éld meg az utazás csodáját örömmel. Ez a legnagyobb ajándékunk.

Körülményeink -illúziók.

Rakj le minden követ, ami már nem szolgál Téged. Engedj el mindent, ami hátráltat!

Repülj és lásd meg fentről:

Egyek vagyunk.



Jó utazást!



Sándor Judit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Leszületésünk titkai
  2015-08-13 11:59:04, csütörtök
 
  A létezés életeken átívelő, nagy utazás. Mielőtt egy új leszületés megtörténik, a lélek megtervezi születésének körülményeit, és életének bizonyos mozzanatait.

A köztes létben, egy, a mienknél jóval magasabb intelligencia szinten működik a lélek. Kiválasztja azokat a küldetéseket, sorsfeladatokat, amelyeket el szeretne végezni a következő élete során, és az ehhez megfelelő körülményeket is megtervezi, beépíti. Megválasztja a helyet, ahova születni szeretne, ezt nagyban befolyásolja az is, mely nemzethez, lélekcsoporthoz, lélekcsaládhoz tartozik.


Megválasztja az országot, a családi körülményeket, és magukat a szülőket is. Ennek tudatában, mindannyian érezhetjük, hogy szülőnek lenni, bizony, nemes feladat egy ember számára. Bizonyos esetekben elgondolkodtató az is, hogy ha egy magasabb intelligenciaszinten tudtuk, hogy a számunkra legmegfelelőbb település az, ahova megszülettünk, akkor miért is akarunk elmenni, elköltözni onnan? Hiszen sorsunkat itt tudjuk beteljesíteni. Meglehet, hogy egy más helyen könnyebb lenne az életünk, de ha kitérünk egy feladat elől, és nem küzdünk meg vele, akkor nincs fejlődés.

A születés körülményei:

A leszületendő kis lélek már tudja, mikor, mely csillagállás, és milyen kozmikus körülmények között szeretne leszületni.


A születéskor magunkhoz vett kozmikus energiák egy életre meghatározóak. Ezért is lehet felelőtlen vállalkozás az, amikor egy gyermek születésének idejét, vagy körülményeit előre meg akarja határozni a szülő.


A gyermek már előre pontosan tudja, hogy az általa vállalt küldetéshez mely energiák lesznek a legmegfelelőbbek. Maga a szülés is szimbolikus, beavatás az anyának, és a gyermeknek is.


A természetes úton születő gyermekek általában az életben is jobban képesek megküzdeni céljaikért, hiszen születésükkel már átéltek egy igen küzdelmes, de sikeres utazást, amikor is önerőből a napvilágra küzdötték magukat.


Ennek tudatában például felelőtlen dolog egy szülés előtt előre császármetszést kérni, ha nincs ennek komoly fizikai oka.


Egy gyermek nem csak anyagi felelősség.


Manapság a világ annyira matéria központú lett, hogy egy gyermek leszületése előtt a szülők gyakran csak az anyagi körülményeket veszik figyelembe, és más lényegi kérdésekkel nem is foglalkoznak. Holott, a gyermek eleve hozza magával mindazokat a lehetőségeket, ami által az anyagi létezése biztosítva lesz. Sokkal inkább érdemes a szülőnek a kevésbé látható feltételekről gondoskodnia.


Érdemes elgondolkodni azon, hova is érkezik a gyermek? Milyen családi körülmények, milyen kapcsolatok, milyen viszonyok, milyen érzelmek közé? A szülő felelőssége elsősorban ezekben a dolgokban kell, hogy megjelenjen.


Ha például a szülők közül csak az egyik fél akarja a gyermeket, vagy valaki a családban nagyon ellenzi a gyermekáldást, ez a gyermek lelkében nyomot hagy. Lelki stabilitása, biztonságérzete függ attól, hogy mindkét szülő egyformán biztos legyen a gyermekvállalásban. Ezek a születés környékén megélt családi viszonyok felnőttként is, akár egy életen át elkísérik az embert.


Az is fontos, hogy ne akarjuk tudatosan befolyásolni a gyermek nemét, ne akarjunk csak lányt, vagy csak fiút magunknak, hiszen a gyermek nem azért születik, hogy az egónkat kényeztesse - épp ellenkezőleg. A gyermek nem tanulni, hanem alapvetően tanítani jön a szüleit!

Gyermekbetegségek:

Számtalan példa szolgál arra, hogy amikor gyermekünknél megjelenik egy betegség, vagy magatartásbeli probléma, akkor ezek oka, gyökere, valójában a szülőkben, vagy a szülők közötti kapcsolatban keresendő. Már csecsemőkorban tapasztalhatjuk, hogy a gyermek viselkedése pontosan olyan, amilyen a szülők lelkivilága...


Írta: Zentai Anna (astronet.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magas érzelmi intelligencia 10 jele
  2015-08-13 11:54:59, csütörtök
 
  Az érzelmi intelligencia az a "valami", mely mindannyiunk számára egy kicsit megfoghatatlan fogalom. Ez a tulajdonságunk segít irányt mutatni a társadalmi, vagy akár a személyes kapcsolatainkban is.

Az érzelmi intelligenciánk fontos összetevője az általános intelligenciahányadosnak, az IQ-nak. Azonban, míg az IQ szint egyszerű tesztekkel mérhető, addig az érzelmi intelligencia sokkal kevésbé kézzel fogható tulajdonság.

Íme 10 jele annak, ha valaki magas érzelmi intelligenciával rendelkezik:

1. Gazdag a szókincsük. Nem mindegy, hogy érzelmeinket, milyen szavakkal tudjuk leírni. Egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező ember például a “rossz" kifejezést rengeteg módon képes árnyalni, úgy mint “silány", “vacak", “csapnivaló" vagy “értéktelen".

2. Kíváncsiak. A kíváncsiság mindig empátiával jár, ami az érzelmi intelligenciánk alapja.

3. Képesek elfogadni a változásokat.

4. Tudatában vannak a gyengeségeiknek, melyeket később kamatoztatni tudnak.

5. Jó emberismerők. Képesek a szavak mögé látni, és a szemekből olvasni.

6. Nehéz megbántani őket. Tudják, hogy mire képesek, és nem hagyják, hogy mások befolyásolják őket.

7. Képesek nemet mondani. Kontroll alatt tartják az életüket, és nem hagyják, hogy mások befolyásolják őket a döntéseikben.

8. Önzetlenek. Nem csak akkor képesek adni a többi embernek, ha tudják, hogy valamit kapnak cserébe.

9. A maximalizmus nem a legjobb barátjuk. Fontos számukra a kitűzött cél, de nem ragaszkodnak hozzá görcsösen.



10. Nem a szokások irányítják az életüket. Mindig képesek megújulni, és akár önmaguknak is meglepetést okozni.

Forrás: http://lelekmagazin.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jin Ji Du Li: egyszerű kínai gyógymód az egészségünkért!
  2015-08-13 11:37:55, csütörtök
 
 
A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?


Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja. Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen. Ügyeljen erre.


Így végezzük a gyakorlatot:

Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

Könnyen el lehet végezni a gyakorlatot nyitott szemmel, de teljesen más a helyzet, amikor ugyanezt csukott szemmel próbáljuk meg!

Aki sohasem próbálta, ne lepődjön meg, ha 2-3 másodpercnél tovább nem tud megállni egyenesen és elkezd inogni.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében. (A demencia a gondolkodás, az érzelmek és a társas képességek hanyatlása, ami korlátozza a társas életet és a teljesítőképességet. Többnyire az agy igazolható betegségével jár együtt.)

Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint pl.:

-magas vérnyomás,

-cukorbetegség,

-gerincbántalmak,

-szenilitás.

Zhong Li Ba Ren "Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget" című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint 1 millió példányt adtak el a könyvből.
A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.

Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.


Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.

Forrás: https://sites.google.com/site/balazsrozalia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik az energiavámpírok?
  2015-08-13 11:33:42, csütörtök
 
  Az energiavámpírok olyan emberek, akik képtelenek a saját energiaforrásukból táplálkozni, így mások figyelmére van szükségük ahhoz, hogy megfelelő életerőt gyűjtsenek maguknak.

Ennek elsősorban az az oka, hogy elszakadtak attól a belső energiaforrástól, ami alapvetően minden embert táplál. Egy gyermeknek mikor megszületik, sokáig csak egyetlen külső energiaforrásra van szüksége ahhoz, hogy életét kibontakoztassa, és ez az őt tápláló anya. Ha egy gyermek megkapja a megfelelő figyelmet ettől a forrástól, akkor még a leválás után nagyon sokáig nincs szüksége más külső energiaforrásra. Ha megnézünk egy 3 és 7 év közötti gyereket, azt látjuk, szakadatlan fel és alá rohangál; hihetetlen mennyiségű energiája van. Szabadon nyeri ezt az erőt környezetéből.

A nehézség inkább pont az, hogy ezt a rengeteg energiát hogyan tudja levezetni. Felnőtt korban viszont éppen az ellentéte alakul; sok ember már nem képes a környezete szabadon nyújtott energiaforrásaiból táplálkozni, ezért állandó és örökös figyelemre van szüksége másoktól.

Az energiahiányos ember nem szükségszerűen lusta vagy tehetetlen, sőt az energiavámpírt a klasszikus depresszióstól az különbözteti meg, hogy míg a depressziós általában tartalékolja az energiáit, és ilyen szempontból inkább befelé fordul, és nem is nagyon keresi a másokkal való kapcsolatot, addig az energiavámpír kimondottan arra utazik, hogy a saját problémáját, a saját terhét valaki másra tegye rá.



Hogyan ismerhetjük fel?



Az energiavámpírt legkönnyebben onnan ismerhetjük fel, hogy ha valamilyen baja van, akkor azt soha meg sem próbálja saját maga orvosolni, hanem rögtön közölni akarja mással. A problémát azonnal valaki mással is meg akarja osztani. Mindegy milyen módon: lehet telefonon, lehet személyes találkozás útján is. ,,Tehát az történt, hogy..." és mondja másnak a gondját, baját. És azzal, hogy ezt elmondja, egyetlen egy dolgot akar, a másik ember figyelmét.



Majd a második helyen a sajnálatát, a harmadik helyen pedig azt, hogy a másik ember oldja meg az ő problémáját valahogy. Még akkor is, ha ez konkrétan nem lehetséges, mert olyan gonddal küzd, amit a másik ember nem tud helyette megoldani. Ekkor nyilván nem is képes semmilyen külső segítséget vagy megoldást elfogadni, de mindenképpen energiát kiköveteli magának. Az energiát, hogy sajnálj engem, figyelj rám, érezz pontosan ugyanúgy, mint én.





Milyen kérdéseket tesznek fel az energiavámpírok?



Például, ugye milyen szörnyű, ugye mennyire nehéz, nem hittem volna, hogy ez velem történik. És erre mi ilyen dolgokat mondunk, hogy ez nagyon szörnyű, hogy veled történik. Hogy borzasztó, hogy veled történik, és mennyire sajnállak téged. És ilyenkor nemcsak szavakat, hanem energiát adunk neki, ami a mi finom energiatestünket gyengíti. És minél több ilyen együtt-érző kijelentést tud kierőszakolni magának egy energiavámpír, annál több energiát nyer általa. Tehát folytatja: ,,Most mit tennél a helyemben?" vagy ,,sohasem gondoltam volna, hogy ennyire magamra maradok". És erre mondjuk, dehogy vagy egyedül, mi mind veled vagyunk, majd segítünk, támogatunk, bármikor felhívhatsz engem. Mind-mind a szó szoros értelmében energiát rabol tőlünk.



Ennek a vampirizmusnak borzasztó az energetikai hatása, miután az energiavámpír egy olyan ember, aki alapvetően nagyon rossz érzelmi állapotban van; ezzel együtt, ő a teljes érzelmi azonosulást várja környezetétől. Azt, hogy az őt hallgatók ugyanazzal az érzelemmel azonosuljanak, mint ő. Így egy vámpírral való beszélgetés után, ugyanabba az érzelmi állapotba kerülünk, mint ő. És ez nem empátiát jelent, hanem azt az igazán negatív hangulatot, amit a másik ember magából áraszt. Mi is átvettük, és így magunk is energiahiányosnak érezzük magunkat.



Ez érzések szintjén azzal járhat, hogy fájni kezd a fejünk, illetve először feszültséget és idegességet kezdünk érezni. Nem feltétlenül azért, mert amit mond az idegesítő, hanem az egész lényében van valami idegesítő. És mondható, hogy ezeket a vámpírokat viselkedésszinten általában sokszor jellemez egy túlzott érdeklődés, túlzott figyelem, amikor a másik emberre ,,cuppannak", szinte belemásznak az ember ,,aurájába". Rámászik, nyomul, és kérdez, és mondja, mondja, mondja. És nem lehet leállítani, elvágni a beszélgetést, valahol közbeszólni. Az ember mintha megfulladna a másik puszta jelenlététől, és feszültség, idegesség, majd fejfájás keletkezik. Van, hogy csak tíz percig beszélünk valakivel, és utána egy óráig fáj a fejünk. Mert annyi mindent zúdított nyakunkba, hogy már nem tudjuk elviselni. Ő pedig jól érzi magát ettől. Mi pedig közben fulladhatunk, köhöghetünk, mintha influenzásak lennénk, és amint leteszi a telefont, elmúlnak a tüneteink. Csak a kimerültség, levertség, marad miután letesszük a telefont.



Hogy tudunk védekezni ellene? Hogy tudunk feltöltődni?



A legtöbb ember egyszerűen úgy védekezik az ilyen energiavesztések ellen, hogy ezután önkéntelenül ő is ,,leszívja" másét. Miután találkozott egy energiavámpírral, és őt leszívták, és ő is energiavesztett állapotba került, akkor elkezdi a frissen hallott problémát tovább mondani. Hogy képzeld, az előbb felhívott x.y. és ugyanazt a történetet elkezdi mesélni. Sajnálatot és figyelmet akar a másiktól. Mert a FIGYELEM AZ ENERGIA. És a figyelem az energiaátadásról szól. Nemcsak az érzelmek szintjén zajlik a kommunikáció, A FIGYELEM KONKRÉTAN FINOM ENERGIA ÁRAMLÁST IS JELENT. Amikor egy másik emberre figyelek, és vele gondolatban kapcsolatban vagyok, akkor az én finom energiatestem megnyílik a másik ember finomenergia testére, pusztán a figyelemmel. VAN EGY FINOMENERGETIKAI MEZŐ, MONDHATJUK, HOGY NEM A TUDATI SZINTEN, HANEM A KOLLEKTÍV TUDATI SZINTEN, És az ember EZEN A CSATORNÁN ÁT RABOLJA EL AZ ENERGIÁT. De hívhatjuk ezt figyelemenergiának is. A figyelem a központja, és nem a csatorna, ahol ez az energia elszipkázódik.



Tehát a védekezés egyik módjaként nagyon sok ember egyszerűen továbbadja a problémát, hogy a másik ember neki adjon energiát a figyelmével. EGYÉBKÉNT LEGTÖBBSZÖR A SZÜLŐ-GYEREK KAPCSOLATBAN FORDUL EZ ELŐ, ahol gyakran az idősebb szülők, akik nehézségekkel küzdenek, felhívják a saját gyerekeiket, és csak árad belőlük a panasz, a panasz. Persze ez fordítva is lehet.



Még egyszer röviden, az energiavámpírokat felismerni onnan lehet, hogy ők mindig csak rosszat mondanak. SOHA EGYETLEN POZITÍV gondolatuk nincs, BENNÜNKET LELKI SZEMETESLÁDÁNAK HASZNÁLNAK.



És semmi másra nincs szükségük, minthogy valakinek elmondhassák a gondjukat, bajukat. Nem kérdezik meg, hogy jókor hívnak-e, és azt sem, hogy mi hogyan vagyunk. Semmiféle kölcsönösség nincs egy ilyen kapcsolatban, és általában a hívó fél semmi mást nem akar, mint elmondani a saját baját. Egyáltalán nem kíváncsi arra, hogy velünk mi van. Mindjárt azzal kezdi, hogy azért telefonálok, mert képzeld el, hogy mi történt velem, és mondja és mondja.



Mindenki lehet energiavámpír



Időről időre minden ember beleesik ebbe a hibába, így ez nem azt jelenti, hogy egy TELJESEN NORMÁLIS EMBER NEM VISELKEDHET ÍGY, nyilván ha nagy baj ér bennünket, problémák, akkor mi is beleesünk az energia-vampirizmus jelenségébe. Bátran lehet azt mondani, hogy ez egy általános dolog, mert az embernek szüksége van arra, hogy elég figyelmet, és szeretetet kapjon. És ilyenkor csak arra van szüksége, hogy te adjál, és adjál. NAGYON SOK PÁRKAPCSOLAT MŰKÖDIK ÍGY. Mondhatjuk, hogy a rossz házasságokban csak az egymás energiáinak a folyamatos rablása történik. Ahol egy házaspár semmi másra nem használja a másikat, minthogy valakinek elmondhassa a gondját, baját, panaszát. A másik a saját gonddal, bajjal, panasszal reagál. Így aztán gyakorlatilag két ember semmi mást nem csinál, csak folyamatosan panaszkodik, így mind a kettő energiavesztett, erőtlen, és csakis azért, mert egymás energiáit folyamatosan szívják el. Ezzel egymást ugyan táplálhatják ideig-óráig, de általában mindig több fogy el, mint amennyi újra generálódik.



Persze mondhatjuk, hogy egy párkapcsolatban ilyenkor a másik fél reagálhat úgy, hogy de kinek másnak mondhatnám el a gondom bajom? Kinek panaszkodhatnám ki magam? Kivel lehetnék őszinte, ha nem veled, az életem párjával? És ez mind rendben is van, hiszen jóban rosszban tényleg együtt lehetünk, csak a helyes mértéket kell megtalálni, hogy meddig akarunk panaszkodni, vagy mit várunk a másiktól. Az ilyen kapcsolatokban a panaszkodó fél általában nem segítséget akar, csak energiát. Nem engedi, hogy segítse a másik fél, hanem csak panaszkodni akar.



Sokszor esnek az energiavámpírok áldozatai abba a hibába, hogy a panaszok meghallgatása után, meg akarják oldani a vámpír problémáját. NAGYON FONTOS, HOGY ITT NEM TANÁCSOLNI KELL, HANEM CSELEKVÉSRE KELL KÉSZTETNI. Olyan kérdésekkel, mint: MIT FOGSZ MOST TENNI? És ha nem tudja, akkor nem meg kell neki mondani, hogy mit tegyen mondjuk akkor, ha a felettese megalázza, hanem kérdéseket feltenni. Például ki lehetne az, aki neked ebben a helyzetben segíteni tudna, és mivel? A cél az, hogy aki ebbe az energiavesztett állapotba ragadt, azt cselekvésre kell késztetni, és nem dönteni kell helyette. Mert éppen erre játszik az ENERGIAVÁMPÍR, hogy ne ő oldja meg a problémáját, hanem mások oldják meg helyette.



Sok ember nem azért lesz ENERGIAVÁMPÍR, mert az akar lenni. Hanem mert egyszerűen OLYAN ENERGIAVESZTETT ÁLLAPOTBAN VAN, HOGY NINCS MÁS MÓDJA, LEHETŐSÉGE, MINTHOGY EHHEZ FORDULJON. Ez egy önkéntelen viselkedés. Csak az a nehéz, amikor valakinek, ez rendszeres vagy állandó szokásává válik. Például ha valakit felhívja az anyukája minden este, hogy fél órát panaszkodjon a telefonban. Vagy tudod, hogy barátnőd minden nap 7-kor felhív, és hogy arról fog beszélni, hogy mennyire csalódott a jelenlegi párkapcsolatban, és hogy neki miért nem jön össze. EZ TIPIKUS ENERGIAVÁMPÍR VISELKEDÉS.



A világban egyébként az emberek egyharmada energiavámpír, akik pusztán mások energiából élnek, és a saját problémáikat folyamatosan másokkal oldatják meg. Legtöbbször érzelmi zsarolás útján. És sajnos a párkapcsolatok nagy része is ilyen. Nagyon sok ember arra használja a párkapcsolatát, hogy onnan nyerjen energiát, figyelmet. A FIGYELEM ADÁSA LEHET NAGYON JÓ DOLOG, DE CSAK ABBAN AZ ESETBEN, HA ÖNKÉNTES. Ha magamtól eszembe jut, hogy virágot vigyek a feleségemnek, és ez jól esik, és pozitív érzéseket kelt, és energetikailag is töltődik, az mindenki számára teljesen rendben van. De ha ő kierőszakolja, mondván ,,te soha nem hozol nekem virágot, nem figyelsz rám", ez már energiavampirizmus.

Forrás: http://angyalforras.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 613
  • e Hét: 6303
  • e Hónap: 12675
  • e Év: 63466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.