Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Simogató kezek
  2015-08-25 13:21:31, kedd
 
  Kovács Sándor - Simogató kezek
Két kezeden látom,
Hogy telnek az évek-
Együtt voltunk végig,
Az emlékek szépek.
Ezek a kis kezek
Hányszor simogattak-
Ha rossz kedvem támadt,
Rögtön vigasztaltak.
Cirógattak reggel,
Kényeztettek este-
Felkelő napsugár
Ablakon át leste.
Kíváncsi égitest
Azon csodálkozott,
Hogy a múló idő
Változást nem hozott.
Két kicsike kezed
Simogat, mint régen-
Irigy ránk a napfény
Odafent az égen.
Nemcsak simogattak
Ezek a kis kezek-
Miközben dolgoztak,
Jöttek a gyerekek.
A sok munka közben,
Ott voltam én Veled-
Kényeztettük egymást,
Simogatott kezed.
Boldog volt a család,
Megköszönöm Neked-
Százszor megcsókolom
A két dolgos kezed.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mit árul el egy férfi keze?
  2015-08-25 12:40:04, kedd
 
  A kézelemzés módszere olyan információkat is elárulhat az emberről, melyek egy beszélgetésből nem biztos, hogy kiderülnek.

Az elmúlt harminc évben az alapvető kézformák azonosítására létrejött és népszerűvé vált egy rendszer, mely a négy alapelem, a Tűz, a Föld, a Levegő és a Víz elvének használatára épül. Ezek a karakterjegyek árulkodnak az ember jelleméről és tulajdonságairól, így arról is, hogy mit vár a szerelemben. A meghatározás módja egészen könnyű, a kéz alakját és az ujjak hosszát kell figyelembe venned.

Hosszúnak tekintik az ujjakat, ha a középső ujj ugyanolyan hosszú, vagy hosszabb, mint a tenyérnek a középső ujj tövétől a csuklóig mért távolsága. Az ujjak rövidnek tekinthetők, ha a középső ujj rövidebb, mint az említett távolság. A te kiszemeltednek milyen a keze?

Tűz kéz

Az ilyen kéz jellemzője a téglalap alakú tenyér és a tenyérnél rövidebb ujj. Sok esetben az ujjak az ujjbegynél kissé szélesedhetnek. Az ilyen kézzel rendelkező ember extrovertált, kifelé forduló természet, akinek remek vezetői képességei vannak. Szellemileg éber, és társától is azt várja, hogy intellektuális partnere legyen, lehessen vele jókat beszélgetni, és kellő nyitottsággal, tájékozottsággal álljon a világhoz.

Mivel társasági lény, ritkán vágyik arra, hogy otthon üljön, de szeretné, ha a párja is vele tartana. Kissé ellentmondásos jellem, mert, bár nehezen viseli a korlátozást, a társától várja, hogy kissé szabályozza őt.

Mivel nem mindig tudja irányítani természetes tartalékait, azok önpusztításban mutatkozhatnak meg. Nem szereti, ha leveszik a válláról a férfias feladatokat.

Föld kéz

A Föld kéz jellemzője a négyzet alakú tenyér, rövidebb ujjakkal. Az ilyen kéz birtokosa megbízható, hűséges társ, a kapcsolatokban is a hagyományok tisztelője. Párjától is hasonló hozzáállást vár, és imponál neki az, aki nem utasítja el a hagyományos férfi-női szerepeket, és melegséget sugároz felé. A szerelem számára biztonságot jelent, és azt, hogy a párja olyannak fogadja el őt, amilyen. Rendkívül érzékenyen érinti, ha felemlegetik a hibáit, a számonkérést pedig különösen nehezen viseli. Mindennél többre értékeli a nyugalmat, és elvárja, hogy párja ezt biztosítsa számára. Könnyen elbizonytalanodik, ha a párja nélküle tervez esti programot, vagy más férfiak társaságát keresi.

Levegő kéz

A levegő kezet négyzet alakú tenyér jellemzi, és a tenyérnél hosszabb ujjak. Kiegyensúlyozott, megbízható ember, ugyanakkor változatosságra törekszik. Mások előtt nehezen enged fel, és nehezen fejezi ki magát érzelmi témákban, ezért sok megerősítésre van szüksége ahhoz, hogy megnyíljon, és a kapcsolatban is biztatást és megértést vár a másiktól. Számára a szerelem a biztonságot is jelenti. A személyes kapcsolatokban felmerülő problémákkal nehezen boldogul, gyakran nem is látja tisztán, hogy mi a probléma. Örül, ha nem kell ilyesmin sokat gondolkodnia, és a társa nem zaklatja számára megoldhatatlannak tűnő kérdésekkel.

Víz kéz

Ha a férfi téglalap alakú tenyérrel és hosszú, már-már kecses ujjakkal rendelkezik, akkor elsősorban az érzelmei irányítják őt. Ennek is köszönhetők gyakori hangulatváltásai, illetve az, hogy szerelmi kérdésekben nem mindig megbízható. A párjától azt várja, hogy kezelje, de meg is értse a hangulatingadozásokat. Érzelmileg sérülékeny, könnyű őt megbántani, ám különösen romantikus alkat. Minden új kapcsolat kezdetekor - ami gyakran előfordul az életében - álmai és illúziói között találja magát, és nem biztos, hogy mindezt le tudja választani a másikról. Sokszor inkább a szerelem érzésével esik szerelembe, mint annak tárgyával.



szerző: Papp Zoé
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a Tiéd, visszatér –mert az igaz szerelem szálai elv
  2015-08-25 12:37:49, kedd
 
 
"Hidd el, hiába kóborol, kalandozik. Hiába fut a világ végére is önmaga- és a saját érzései elől. Hiába is próbálkozik újra meg újra...Visszatér Hozzád. Hiszen az igazi szerelem nem térben és időben van. A lélekben köttetett. Azt pedig nem tudjuk levetni." -Mohácsi Viktória



Sokféle kötelék létezik lélek és lélek közt. Az igaz szeretet szálai elvághatatlanok. Két ember összetartozást nem írhatja felül semmi és senki...


Még akkor sem, ha a másik éppen máshol van, és más mellett dönt.

A Földön szabad akarat van. Az Univerzum, Isten és az angyalok hagyják, hogy szabadon döntsünk, melyik utat válasszuk: az ész (ego) vagy a szív (lélek, felsőbb én) hívó szavát követjük-e.

Valódi boldogságot csak az hoz, ha szívből, szeretettel döntünk. Valódi összetartozást csak az igaz szerelem adhat.


A félelem kötelékei mulandóak, és bizonytalanok. Szárnyakat nem adnak, csupán leláncolnak. Függőségben tartanak és bizonytalanságban.

Ha igazán szereted, elengeded. Hagyod, hogy tapasztaljon, tanuljon. Hagyod, hogy szabadon tanulja meg hallani a szíve hangját.

Hagyod, hogy ráébredjen saját erejére.

Hagyod...akkor is, ha éveket sőt!- Életeket vesz igénybe ez a folyamat...

Az igaz szerelem türelmes és kivár, mert a Tiétek nem más, mint a feltétlen szeretet tisztaságára épült örök időkre szóló szövetség! Ami nem bomlik meg akkor sem, ha a másik éppen elméjével nem emlékezik Rád... A lelke ismer. És alig várja, hogy hazatérjen Hozzád!


Sándor Judit Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pio atya imája
  2015-08-25 09:48:06, kedd
 
  PIÓ ATYA IMÁJA a MINDEN KEGYELEM ANYJÁHOZ
.
1. Istennek Szent Anyja, a kegyelmek égi tárháza, énnekem is jó Anyám, Mária! Ó, örök Atya Leánya, hatalmának birtokosa, esedezve kérlek, szánj meg engem, és részesíts azokban a kegyelmekben, amelyeket oly lángoló hévvel kérek!
.✝
Amen.
.
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled,
áldott vagy te az asszonyok között,
és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus.
Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja,
imádkozzál érettünk, bűnösökért,
most és halálunk óráján.
.✝
Amen.
.
2. Szentséges Mária, az isteni kegyelmek könyörületes osztogatója, az emberré lett Ige Anyja, a bölcsesség széke, tekintsd nagy fájdalmamat, és részesíts azokban a kegyelmekben, amelyekre legnagyobb szükségem van!
.✝
Amen.
.
Üdvözlégy, Mária...
.
3. Szentséges Mária, az isteni kegyelmek tárháza, a Szentlélek szeplőtelen Mátkája, bajbajutottak jóságos menedéke, szomorúak vigasztalója! Foglald le magadnak szegény lelkemet, és áraszd el azokkal a kegyelmekkel, amelyeket édesanyai jóságodtól teljes bizalommal remélek!
.✝
Amen.
.
Üdvözlégy, Mária...
.
4. Igen, igen jó Anyám! Te vagy a kegyelmek kincsesháza, a bűnösök menedéke, a szomorúak vigasztalója, a kétségbeesettek reménysége, a keresztények hatalmas segítsége! Határtalanul bízom Benned, és tudom, hogy Jézusodnak azt a kegyelmét, amelyért lelkem üdvössége érdekében esedezem, nem tagadod meg tőlem.
.✝
Amen.
.
Üdvözlégy, Mária...
. ✝
Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Sz. Mihály arkangyal kilenced 2
  2015-08-25 09:44:52, kedd
 
  Sz. Mihály arkangyal kilenced 2
2. Ó, Fejedelme a Mennyei Jeruzsálemnek, alázatosan kérünk, hogy a Kerubok Fejedelmével együtt emlékezzetek meg rólunk, főleg amikor a pokolbeli ellenség ránk támad erős sugallataival, hogy veletek, akik legyőztétek a sátánt, a ti segítségetekkel harcoljunk, és Urunknak, Istenünknek hűséges és igazul, Jézussal együttműködően küzdő gyermekeivé váljunk! ☼ †
3 Üdvözlégy, 1 Miatyánk. + Szent Mihály Arkangyal védelmezz minket a harcban, hogy el ne vesszünk, és erősíts bennünket, amikor Krisztus oldalán küzdünk. Kérünk Téged Égi Seregek Vezére, hogy segíts minket, Isten földi harcosait az Úr dicsőséges győzelmére! Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Ima kilenced  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 118 db bejegyzés
e év: 1028 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.