Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
9 gyönyörű görög sziget
  2015-12-28 20:30:07, hétfő
 
 







9 GYÖNYÖRŰ GÖRÖG SZIGET


Görögországba a válság és a gazdasági nehézségek ellenére is özönlenek a turisták. Miután végigjártuk az összes nagyvárost, látványosságot és utcai árust, érdemes olyan helyekre is eltévedni, amit akár még a GPS is nehezen talál meg!

1. Folegandrosz
Egy kis sziget az Égei-tengerben, Görögországban. A Kükládok szigetcsoport délnyugati tagja. Lakossága körülbelül 700 fő. A pireuszi kikötőtől 104 tengeri mérföldre található, területe kicsiny, mindösszesen 32 km2, hossza 7 km, és csupán három lakott település található a szigeten. A táj rendkívül változatos, sok sziklafal és egy nagyobb barlang is található itt. Maga a főváros, a "Hóra" is egy szakadék szélére épült.





2. Alonissos
A hely, amit még a Wikipedia sem ismer. Ha a tenger egész élővilágát meg akarod nézni, nem hagyhatod ki ezt a helyet, ugyanis itt mindent megtalálsz egy helyen! Ki ne akarna édes fókákat és delfineket látni a nyaralás alatt vagy épp búvárkodni a kristálytiszta vízben? És ha ez még nem lenne elég, a környék tele van gyógynövényekkel, ezáltal a homeopátia görög bölcsője is a sziget.





3. Szpécesz
A Szaróni szigetcsoport része, Görögországban. Területe 27 km2. 1991-ben a népesség 3600 lakos körül volt. Az ókorban a sziget neve Pitiussza volt, ami annyit jelent, hogy ,,fenyőfélével borított". Az idők során azonban a fákat itt is ugyanúgy kivágták, mint Görögország egyéb területein. A sziget minden valószínűség szerint évszázadokon keresztül lakatlan volt, és csak az 1600-as években érkeztek ide albán menekültek.





4. Amogros
A Naxos mellett, Athéntól mindössze néhány órányira fekvő Amorgos az Égei-tengeren található Kikládok-szigetcsoport egyik leglátogatottabb tagja. A sziget amellett, hogy kristálytiszta vízzel, számos jellegzetes görög szélmalommal és velencei kastéllyal büszkélkedhet, Hozoviatissa gyönyörű monostoráról is híres, mely egy hatalmas szakadék falába ékelődik be, csupán háromszáz méterre a tengertől. A sziget központja a bájos halászfalu, a vízmosta házakkal, aprócska templomokkal és labirintusszerű, macskaköves utcákkal tűzdelt Chora, de Amorgos egyedülálló tengerparti színei miatt is érdemes idelátogatni - nem véletlen, hogy Luc Besson A nagy kékség című filmjét is itt forgatta le.





5. Syros
Syros a Kikládok több nagy szigete alkotta gyűrű középpontjában fekszik. Valahol Tinosz , Kitnosz és Mikonosz között. Keleti része hegyes, sziklás, teljesen kopár, nyugati felén itt-ott művelésre alkalmas területek is találhatók. Ha hinni lehet Homérosznak 3 évezreddel ezelőtt Syros igen termékeny volt, s minden földi jóval ellátta hosszú életű lakóit.





6. Milos
A Kikládok vulkanikus szigetének látványa valósággal holdbéli: vörös, barna és fehér sziklák, valamint fehérben, aranyban, vörösben és szürkében játszó tengerpartok, no persze a tenger fantasztikus kékjével kiegészítve. A Szantorinitől nyugatra, Kréta és a görög szárazföld között elterülő szigeten találták meg a milói Vénuszként elhíresült szobrot. A lelőhely, Tripiti környékén feltétlenül nézd meg az ókori színházat, a katakombákat és a szélmalmokat. A fehér halászfalvak és a hegyi települések is sok élményt nyújtanak. Ülj halászcsónakba, és fedezd fel a partvidéket a tengerről is, nézd meg a naplementét Plakában, a régi fővárosban, és élvezd az eldugott öblök nyugalmát és fantasztikus látványát.





7. Ídra
Ídra, ismertebb nevén Hydra, a Szaróni-szigetek egyike Görögországban. A Peloponnészosz-félszigettől a keskeny Ídrai-öböl választja el. Ídra ma meghatározóan a turizmusból él. A szigetet komppal lehet megközelíteni Pireuszból, Ermioniból, Póroszból, Szpéceszből, illetve a Peloponnészosz középső része felől, a közeli Nafplióból.A szigeten a szemétszállító járművek kivételével tilos a motoros járművek közlekedése, a szállítást szamarakon és vízitaxin végzik. A lakott terület azonban viszonylag kicsiny, ezért a többség egyszerűen gyalog jár.





8. Ithaka
A Kefalóniától 4 km-re elhelyezkedő Ithaka területe 97 km2, lakossága: 8280 fő. Hosszúsága 24 km, szélessége 7 km. A legmagasabb hegycsúcsa (Neritosz) északon, a 807 m. A néphit szerint ezen a szigeten találhatók Odysseus várának romjai.





9. Gávdosz
Gávdosz Görögország és egyben egész Európa legdélebbi szigete. Krétától 36 km-re délre, a Földközi-tengerben található. Dimosz önkormányzatához, Khania prefektúrához, Kréta tartományhoz tartozik. A 2001-es népszámlálás szerint mindössze csak 100 lakosa van. Éghajlata mediterrán. Az észak-afrikai partvidéktől 250 km-re északra fekszik.






Meteora In Greece

Link






 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Lánykérések, amiktől elakadt a szavunk idén
  2015-12-28 19:45:09, hétfő
 
 







LÁNYKÉRÉSEK, AMIKTŐL ELAKADT A SZAVUNK IDÉN


Vannak történések az ember életében, amiket ő évek múltán is pontosan, minden részletében fel tud idézni. Egy nő életében a legfontosabb ilyen élmény, amikor a szeretett férfi nekiszegezi a kérdést: lenne-e társa egy életen át. Nos, a most következő összeállítás férfi főszereplői nem bízták a véletlenre a dolgot. Ezek voltak a kedvenc lánykéréseink 2015-ben.





Párizsban, az Eiffel-torony lábánál, egy focimeccsen vagy éppen egy sziklaszirten, valahol Norvégiában. Az alábbi fotók szereplői igazán megadták a módját a lánykérésnek:

Van-e romantikusabb pillanat egy nő életében, mint amikor a szeretett férfi térdre ereszkedik előtte, és felteszi neki a kérdést: lenne-e társa egy életen át? Szerintem aligha. Stacy Tasman az ilyen szuper meghitt pillanatokra vadászik. Hölgyeim, elő a zsebkendővel!

Kollekciója immár több ezer szívmelengető képből áll, ezekből mutatunk most néhányat.





























De elég hatásos módszert választott az a leendő apuka is, aki egy pocakfestőt hívott segítségül, hogy fessen valami kedveset párja gömbölyödő hasára. A nő aztán a tükörbe nézve pillantotta meg, hogy egy igen fontos kérdés is az alkotás része lett.






,,Többnyire jobban ki tudom magam fejezni a művészetem által, ezért ez a különleges alkalom sem lehetett kivétel" - ezt mondta az a fiatalember, aki egy graffitin tette fel a nagy kérdést szerelmének.





És nyilván mindenki emlékszik még arra, hogy az idei ARC kiállításon is volt egy szokatlan plakát:














 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 50 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3574
  • e Hét: 17669
  • e Hónap: 57490
  • e Év: 235365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.