Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
A páduai dalmát szent élete
  2016-02-05 12:29:36, péntek
 
  A páduai dalmát szent élete

Mandics Lipót 1866-ban született Dél-Dalmáciában, Herceg Novi-ban, tizenkét-gyermekes nagycsalád utolsó előtti tagjaként. Bogdán névre keresztelték a szülei. A rendkívül alacsony termetű, mindössze 140 cm magas, beszédhibás fiú az udinei kapucinusokhoz kérte a felvételét és a rend Bassano del Grappa-i kolostorában lett novícius. Itt kapta a Lipót, olaszul Leopoldo rendi nevet. Délszláv eredeténél fogva, ismervén a keleti ortodox egyházat is, kezdettől fogékony a keresztények egységének az építésére és ebben látja a küldetését, önmagát feláldozni a Krisztustól olyannyira óhajtott egy akolért. Tanulmányait Páduában és Velencében végezte és a lagúnák városában szentelték pappá 1890-ben.

A keresztények egységét szeretné szolgálni
Kétszer is kérelmezi az elöljáróitól, hogy küldjék Keletre misszióba az egység szolgálatára, de gyenge egészsége miatt inkább gyóntatói szolgálatra rendelik. Lipót atya pedig engedelmesen azonosul ezzel a küldetéssel, a gyóntatószék missziójával.
Híre terjed jóságának, megértő magatartásának és tódulnak hozzá az emberek. Amikor rendi elöljárói Rijekába küldik, azt hiszi, hogy eljött az ő órája és most mehet majd tovább, még keletebbre is. Ehelyett a Lipót atya nélkül maradt Pádua egyszerűen föllázadt és a város nagytekintélyű püspöke a kapucinus rend elöljáróin keresztül hazarendeltette padre Leopoldót. Ettől kezdve élete elválaszthatatlanul összeforrt a gyóntatószékkel és a gyóntatással.

Az irgalmas kiengesztelődés szolgálatában
Napi tíz-tizenkét órát ,,Isten irgalmasságának a székében" töltött és egyre többen keresték fel. De mint ahogy ez a szentek életéhez általában hozzátartozik, irigység, féltékenység és meg nem értés vette körül. ,,Túlságosan engedékeny!" - ez volt a vád ellene és ,,hozzá még tudatlan is". A vádakat csendben elviselte, csak egyszer vélekedett a túlzó nagylelkűségéről, imígyen: ,,Ha a Keresztrefeszített Úr szemrehányást tenne nekem az engedékenységem miatt, akkor azt válaszolnám neki: Uram, ezt a rossz példát éppenséggel tőled tanultam. Csak még nem jutottam el egészen addig az esztelenségig, hogy meghaljak a lelkekért".

Egy páduai szent dalmát kapucinus
Élete végén megérti az Urat, miért is nem engedte el őt misszióba, és így szólt: ,,Úgy látszik, az én Keletem itt van Páduában!" Utolsó napjaiban kórházba került, de szinte csak azért, hogy ott is gyóntathasson. Végül hazakönyörögte magát. 1942. július 30-át írtak, amikor nagy nehézséggel még egyszer beöltözött a miseruhába, de már nem itt a földön kezdte el a liturgiát, hanem az atyai házban, amelynek irgalmasságát oly nagy bőkezűséggel osztogatta egész életében. VI. Pál pápa avatta boldoggá 1976-ban és II. János Pál pápa kanonizálta 1983-ban.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio és Lipót atya holttestei Rómában - ANSA
  2016-02-05 12:28:05, péntek
 
  Megérkeztek Rómába Szent Pio atya és Szent Mandics Lipót atya földi maradványai

Pio és Lipót atya holttestei Rómában - ANSA

San Giovanni Rotondóból Pietrelcinai Szent Pio atya és Páduából Szent Mandics Lipót atya holtteste a római kapucinusoknál, a Falakon kívüli Szent Lőrinc bazilikában

Február 3-án, szerdán késő délután megérkezett Rómába San Giovanni Rotondóból Pietrelcinai Szent Pio atya és Páduából Szent Mandics Lipót atya holtteste. A két kapucinus szent földi maradványait a Falakon kívüli Szent Lőrinc bazilikába vitték, ahol római és zarándok hívek ezrei várták a megérkezésüket. A vértanú diakónus, Szent Lőrinc hamvait és sírját őrző ókeresztény bazilika a kapucinus rend gondozásában áll és ezért is fogadták be szent rendtársaik, Pio és Lipót atya holttestét a római kapucinusok. A Falakon kívüli Szent Lőrinc bazilika a város keleti részén fekszik, a római nagytemető, a Campo Verano bejáratánál.

Szentek közössége
Mindkét szent búcsúztatását ünnepi események előzték meg Páduában és San Giovanni Rotondóban. A transzláció azért is különleges, hiszen a két kapucinus szent igazán ,,földhözragadt" ember volt. Az 1887-ben született Pio atya, miután elöljárói utasítására 1916. szeptember 4-én megérkezett San Giovanni Rotondóba, a katonai szolgálatát leszámítva egészen 1968-ban bekövetkezett haláláig itt élt, 52 éven át. Ugyancsak 52 éven át szolgált Lipót atya a gyóntatószék apostolaként. Szent Mandics Lipót kapucinus atya sokkal kevésbé ismert, mint rend- és kortársa, Pietrelcinai Pio atya. Ők ketten nem is találkoztak földi életükben, ellenben most mégis egymás mellé került a két szent holtteste, méghozzá Szent Lőrinc, Szent Péter, Szent XXIII. János és Szent II. János Pál pápák társaságában: a szentek mennyei közösségének földi leképezéseként is érthető ez az együttállás az irgalmasság rendkívüli szentévében.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Csirkemell sörtésztában-Tejfölös kukoricával
  2016-02-05 12:20:30, péntek
 
  Hozzávalók (4 személyre):

4-6 szelet csirkemell
kb 20 dkg + 2 evőkanál liszt
2 tojás
1 pohár sör
só, bors, szerecsendió, fűszerpaprika
a sütéshez:
olaj
a körethez:
30 dkg konzervkukorica
2-3 dl tejföl
1-2 cikk fokhagyma
só, bors
petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, befűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk. A tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a sört, hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű palacsintamasszát kapjunk. Jól összekavarjuk, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A húsokat egyenként beleforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla. A körethez a kukoricát leszűrjük (ha szükséges, átmossuk), majd összekeverjük az összezúzott fokhagymával, a fűszerekkel meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, végül a hús mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Csikrketorta
  2016-02-05 12:17:27, péntek
 
  Hozzávalók (4-5 személyre):

60-70 dkg csont nélküli csirkemell
15-20 dkg császárszalonna
30 dkg sajt
4 tojás
só, bors
a díszítéshez:
1/2 kápia paprika
petrezselyemzöld
Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és borssal.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a tojásokat felverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
Egy kuglófformát kibélelünk húsos szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást, majd elsimítunk benne 2 evőkanál felvert tojást.
Belehelyezünk egy réteg csirkemellet, megszórjuk sajttal, majd szintén meglocsoljuk tojással.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók
tartanak. Sajttal és tojással fedjük be, majd a szalonna végeit ráhajtjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverésen 30-40 percig sütjük-pároljuk.
Ezután kivesszük, óvatosan hőálló tálra borítjuk, ha levet engedett, azt kissé leöntjük róla, és 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tetején a szalonna kissé megpirul. Apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel díszíthetjük. Felvágás előtt állni hagyjuk 5-10 percig, utána könnyebben szeletelhető. Hidegen is nagyon finom, bármilyen körettel tálalható.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Nudli
  2016-02-05 12:09:01, péntek
 
  NUDLI, AHOGY NAGYMAMA FŐZTE

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
(a burgonya minőségétől függően)
3 dkg zsír
2 tojás

1 dl olaj
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaníliás cukor

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást és sőt. A liszt mennyisége attól is függ, hogy a krumpli mennyire lisztes, illetve vizes. Alaposan összegyúrjuk, majd kis cipókat formázunk a tésztából, melyek mindegyikét ujjnyi vastagságú hurkává sodorjuk, a csíkokból 1 cm-es darabokat szabdalunk. Lisztezett kézzel megsodorjuk, sós lobogó vízbe dobjuk. Ha a nudlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal az olajban megpirított zsemlemorzsába szedjük, összerázogatjuk, és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Litánia Szent Pio atyához
  2016-02-05 09:13:46, péntek
 
 
Uram, könyörülj rajtunk
Krisztus, könyörülj rajtunk
Uram, könyörülj rajtunk
Krisztus, hallgasd meg az imánkat
Krisztus, hallgasd meg teljesen az imánkat.
Isten, aki az Égben vagy könyörülj rajtunk.
Isten, a Fiú aki megváltotta a világot, könyörülj rajtunk
Isten, a Szent Lélek, könyörülj rajtunk
Szent Mária, imádkozz érettünk
Szent József, családok védelmezője, imádkozz érettünk
Assisi Szent Ferenc, a Ferences szerzetesrend koronája imádkozz érettünk
Szent Pio atya, a Kapucinus szerzetesrend világítótornya, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, az engedelmesség mintája, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki már kisfiúként szeretted Istent, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki erősen kérted Istent a bűnösök bűnbánatáért, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, akinek mély hite van Mária Szentanyában, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki a stigmákat megkaptad Isten Fiának szeretetéért, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki népszerűsítetted az Oltáriszentség dicsőségét, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki tárgyiasítottad és felajánlottad magad minden Szentmisében, melyet celebráltál, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki a hívők gondolkodásába változást hoztál a Szent Egyesülés által, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, akinek megadatott a hatalom, hogy lásd az emberek gondolatát, és titkainkat megértsd, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki csak a Szent Ostyán éltél hosszú napokon keresztül, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, spirituális tanítónk aki kimosod a foltokat a lelkekből, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, akit gyakran Isteni látomások bűvöltek el, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki által a lelkek megváltásra találtak a purgatóriumban mert hozzád jöttek segítségért, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki illatot árasztottál a stigmákból, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki a sátán kísértéseit legyőzted, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki csodás hatalmad által, egy időben két helyen is megjelentél, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki olyan hatalmas voltál, hogy meggyógyítottad a gyógyíthatatlan betegségeket, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki jó orvosa voltál a hívőknek, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki kiűzöd a gonosz lelkeket, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki megváltoztattad a gonosz szándékúakat is, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki megváltoztattad a nem hívők gondolkodását is, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki intézetet alapítottál, a szegénység legyőzésére, Imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki a sarokköve vagy egy jótékonysági kórháznak, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki mindene vagy mindenkinek, imádkozz érettünk
Szent Pio atya, aki megáldottad a gyermekteleneket gyermekkel imádkozz érettünk
Oh Jézus Krisztus, Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit, oh Jézus, vedd el a bűneinket.
Oh Jézus Krisztus, Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit, oh Jézus, hallgasd meg imáinkat.
Oh Jézus Krisztus, Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit, oh Jézus, ments meg minket irgalmasan.
Engedd meg, hogy imádkozzuk
Oh, Istenem, a nagy hatalom, ami felfoghatatlan az ember számára, Szent Pio atyát adtad nekünk aki az emberek szentje és a mi közbenjárónk, hogy imádkozzon hozzád érettünk, megköszönjük őszintén. Kérjük szépen, segíts nekünk tisztességes életet élni és keresztény minta maradni a szeretett Szent Pio atya áldásaival. Oh Szent Pio atya, mi imádkozunk, hogy ments ki bennünket a szenvedésből ami érhet minket, és kérlek védj meg minket.
Amen
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8645
  • e Hónap: 15017
  • e Év: 65808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.