Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Pio atyáról
  2016-08-01 14:28:58, hétfő
 
  "Nézzétek, milyen dicsőség vette körül! Milyen világra szóló sereget toborzott! Vajon miért? Filozófus volt talán, vagy tudós? Ó, nem! Egész egyszerűen csak alázattal bemutatta a szentmisét, és gyóntatott reggeltől estig. Hogyan jellemezzük még ezen felül? Krisztus megjelölte őt sebhelyeivel." (VI. Pál)
Francesco Forgione 1887. május 25-én született Pietrelcinában. Szülei, Ziorazio és Giuseppina mindjárt a születését követő napon elvitték őt a templomba, ahol fiuk a keresztségben a Ferenc nevet kapta. Gyermekkorában sokszor volt magányos; hallgatag és félénk természetű ifjonc, aki már fiatalon is állandóan imádkozott, és keserves könnyekre fakadt, ha valaki a jelenlétében káromkodott. Valószínűnek látszik, hogy Isten már e korai időktől kezdve is működött benne, és későbbi hivatásának gyönge csírái már ekkor bontakozni kezdtek lelkében - mindez megmagyarázhatja tartózkodó magatartását.
Szülei hamar felismerték fiukban ezt az isteni csírát, ezért 1902-ben - egy szép októberi napon - a fiatal Francesco egész egyszerűen elindult az apjával Morconéba, ahol felvételt kért az ottani kapucinus kolostorba. Amikor 1903-ban elindult a morconei noviciátusba, édesanyja örömkönnyeket hullajtva így búcsúzott tőle: "A szívem megszakad, de ne gondolj most édesanyád fájdalmára. Szent Ferenc hívott, hát menj!"
Az ifjú kapucinus 23 éves volt, amikor pappá szentelték, és megkapta a Padre Pio nevet. Hogy mit jelentett számára ez a nagy esemény és első szentmiséje, azt jól jellemzik a rend provinciálisához írt levelének Jézus Krisztusról szóló sorai: "Amikor ma a szeretet misztériumában remegő kézzel felemellek, hadd legyek Veled együtt és Teérted, ó szentséges főpap; a világ számára út, igazság, élet és tökéletes engesztelő áldozat."
Pio atya azonban nem sokáig élvezhette szerzetesi szolgálatait - a háború kitörésekor, hadköteles lévén, kénytelen volt bevonulni a seregbe. Felettesei, látván rátermettségének és gyakorlatlanságának hiányát, a legkevésbé kívánatos munkára osztották be őt - így lett belőle küldönc és laktanya-takarító. Ekkor volt alkalma először megismerkedni a bűnnel; itt tanulta meg, hogyan szeresse a bűnösöket. Későbbi tanításaiban minderről a következőket vallotta: "A bűnt el kell választani a bűnöstől. A bűnt lehet gyűlölni, de a bűnöst szeretni kell!"
Fél évvel behívása után megbetegedett, ezért katonai engedéllyel elbocsátották. 1918. szeptember 20-án feltűntek rajta Krisztus sebei, stigmái. "Keresztre feszítése" azonban már augusztus 5-én megkezdődött, amikor is kezein egyre csak növekvő szúró, égető fájdalom jelentkezett. Egyik gyóntatása alkalmával látomása támadt: egy mennyei személyiség jelent meg előtte, aki kezében egy hegyes szerszámot tartott, s ezzel pillanatok alatt behatolt Pio atya szívébe. Úgy érezte, rögtön kettéhasad a szíve! Ez a kínzó állapot egészen augusztus 7-e reggeléig tartott; Pio atya a gyötrelmes napokra később így emlékezett vissza: "El sem tudom mondani, milyen gyászosan szenvedtem! Azt gondoltam, egész belsőm kiszakad, és szétzúzódik mindenem. A testem égett, minden porcikám sajgott. Attól a naptól fogva lettem halálra sebzett. Lelkem mélyén azóta is állandóan nyílt sebet érzek, amely folytonosan gyötör."
Keresztre feszített ura iránt szeretettől lángra lobbant szíve azonban még nem volt elegendő. Ez a hatalmas szeretet szükségszerűen ki kellett hogy virágozzék a testén is: belső sebei szeptember 20-án külsőleg is láthatóvá váltak. Kezein, lábain és jobb oldalán a stigmák erősen véreztek, de a vér sosem alvadt meg, s ugyanakkor kellemes jázminillatot árasztott. Maga Pio atya így nyilatkozott a sebeiről: "Nagy szerencsétlenség a számomra, hogy nem tudom kifejezni annak az állandóan működő, égető vulkánnak a tüzét, amelyet Krisztus helyezett a bennem dobogó kicsi szívbe. Elemészt a felebaráti és az Istenszeretet - Isten jelenléte szilárd a lelkemben, szívemben pecsétként hordozom Őt!"
Padre Pióból igazi lelki vezető vált; átérezte hivatását arra, hogy Krisztussal együtt az emberiség megváltója legyen. Nem ő élt többé, hanem az Úr élt benne a maga teljességében, olyannyira, hogy Pio atya megfeszítettnek érezte magát. A következőket mondta erről: "Amikor Jézus tudtomra akarja hozni, hogy Ő vezet engem, megérezteti velem sebeit, töviseit." Innentől kezdve egész élete szakadatlan áldozatbemutatássá változott: minden nap megtapasztalhatta, miből is áll igazi atyának lenni. Egyre nagyobb tömegek kezdték ostromolni, mohón csipegetve őt - Pio a szó igazi értelmében "felfalt ember" lett.
ImageAz atya szerint a testvéri szeretet legnagyobb jótette a bűntől való megszabadítás. Ennek jegyében minden gyónása a megváltás véres misztériumaként áll előttünk, amibe belevetette szívének és ereinek minden csepp vérét. A bélyegek azonban csak külső jelei annak a belső engesztelő áldozatnak, amely őt teljes egészében az emberi lelkek szolgálatába szentelte. A misék Pio atya számára külön meditációk voltak. Mozdulatai egyszerűek, hangja tisztán csengő; alig ért az oltár lábához, arca máris átszellemült. Nem kellett hozzá nagy hittudomány, hogy aki látta őt, rájöjjön: olyan világban mozog, amely számunkra áthatolhatatlan.
Pio atya előtt az emberi lelkek egy pillanat alatt lelepleződtek. Megkülönböztető-képessége, páratlanul finom intuíciója, érzékenysége, felelősségérzete, valamint a szent gyengédségnek egy-egy cseppje szinte minden szavában, írott soraiban előbukkant. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek Padre Piónak a lelkek fölötti rendkívüli hatalmát jelzik. A nála gyónókat minden egyes alkalommal Krisztus vérébe merítette, melytől az illetők egészen átalakulva, mintegy újjászületve éledtek fel - arcukon meglepő béke, s olykor nem titkolható öröm sugárzott.
Pio atya sokat tanított az erényekről, melyek közül külön kiemelte a hitet, a reményt és a szeretetet, de elengedhetetlenül fontosnak tartotta az engedelmességet, a bizalmat, a hálát és a mértékletességet is. A legfontosabb keresztényi erények szerinte a szeretet és az alázatosság: "Mindig arra törekedjünk, hogy szerények legyünk a szeretet és az alázatosság erényeiben, mert ezek »a nagy épületnek« a vezérgerendái, amikre a többi erény épülhet. Nagy szeretettel alázzuk meg magunkat Isten és az embertársaink előtt, mert Isten csak azokhoz szól, akik nagy alázattal viseltetnek Vele szemben." A másik fő erény a szeretet - amint atyja és rendjének alapítója, Assziszi Szent Ferenc, úgy Pio atya is mindent az isteni szeretetre vezetett vissza, hiszen "a szeretet Isten, és aki szeretetben él, az Istenben él!".
"Ha szeretni akarunk, az már szeretetünk jele. A szeretet ellen vétkezni annyi, mint bűnt elkövetni Isten és a természet ellen. Isten nap mint nap próbára tesz minket, hogy bebizonyítsuk iránta érzett imádatunkat. A szeretet az a csodálatos mágnes, amely a lelkeket kirántja a tompultságból és a középszerűségből, hogy magához vonzza őket. Ámde ez a szeretet keresztre van feszítve; csak a keresztfán találhatjuk meg. Ha a szeretetet akarjuk, de a szenvedést visszautasítjuk, akkor nincs esélyünk! Jézus felénk nyújtja karjait, de kezei át vannak szegezve. Ahhoz, hogy megölelhessük Őt, hogy szívünk mesterévé válhasson, és mindaddig folytassa bennünk művét, míg a szeretetben teljesen tökéletesen át nem alakulunk, át kell karolnunk keresztjét is, s részt kell vennünk haláltusájában!"
Padre Pio példaadó módon vállalta a szenvedést - még idős korában is éjszakákon át gyóntatta a lelkeket, pedig egészségi állapota egyre romlott, hogy végül már csak tolószékben tudott közlekedni. 1968. szeptember 20-án csendesen megünnepelte sebei megjelenésének 50. évfordulóját, másnap asztmarohamot kapott és szeptember 22-én a hajnali órákban örökre lehunyta szemeit. Örökségül azonban ránk hagyta imacsoportjait, melyek hosszú idő óta terjednek világszerte, s Földünket behálózva töretlenül hirdetik a szeretetet.
Pio Atya ünnepe minden év szeptember 23.-án van. Szenteljük meg ezt a napot böjttel és imádsággal Pio Atya tiszteletére.
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Pio atya - A mennyről
  2016-08-01 13:56:04, hétfő
 
  Minden évszak megtalálható lelkünkben. Olykor a tél meddőségét, fásultságát és unalmát érzitek, majd a májusi harmatot a szent virágok illatával, aztán a meleget isteni Vőlegényünk örömének szeretetlángjaiban. Nem marad más hátra, csak az ősz, amely úgy tűnik, nem hoz sok gyümölcsöt. Gyakran megesik azonban, hogy a gabonacséplés és szőlősajtolás idején nagyobb termést kapunk, mint amilyet az aratás és a szüret ígért.
.
Ti azt szeretnétek, ha mindig tavasz és nyár lenne; de nem, kedves gyermekeim, a világban és a lélekben is szükség van erre a forgandóságra.
A mennyben minden a tavasz szépségében, az ősz örömében, a nyár szeretetében lesz. Ott nem lesz tél. De az önmegtagadáshoz és ezer kicsi, de szép erény gyakorlásához, amelyek épp a meddőség idején mutatkoznak meg, itt szükség van a télre."
(Szent Pio atya)
 
 
0 komment , kategória:  Szent Pio atya  
Miért vagyunk itt?
  2016-08-01 11:52:14, hétfő
 
  Nagyon szerencsésnek tartom magamat. Úgy érzem, áldott vagyok, egy áldott életet élhetek. Hálás vagyok a mindenségnek, hogy megadta nekem az esélyt, hogy ezt az életet élhetem végig.

Nem tudok tényekkel válaszolni a kérdésedre, kizárólag a saját nézetemmel.

Ez a világ, amiben élünk a megtapasztalás színtere. A tudat egy nem kézzel fogható dolog, de alapvető ereje az univerzumnak, úgy mint a gravitáció vagy az elektromosság. Egy erő, ami mindennek az alapja [más erőkkel együtt]. És úgy gondolom, hogy a tudat egy ponton úgy dönt, hogy fizikai formát ölt, és meglehet energiát fektetett egy olyan igen hosszú folyamatba, mint a Földünk létrejötte - egy négy és fél milliárd év hosszúságú folyamatba, használva az evolúciót. Én nem vagyok evolúció ellenes, hiszen az Evolúció egy nyilvánvaló folyamat, egy tény, és működik, de nem jelenti azt, hogy ne lenne lélek a folyamatban. Ezt az embereknek tévesen mutatták meg: sokan, mint Richard Dawkins azt mondják: "Bizonyítottam, hogy az Evolúció létezik tehát nincs [magasabb] értelme a létezésnek". Én nem látom a logikai összefüggést, ami ehhez a következtetéshez vezetne. Én azt mondanám, hogy a szellemi világ azon része, amely egy megfelelőbb kifejeződést akart, az evolúciót használta fel arra, hogy fizikai lényekben testesüljön meg, amelyekben a tudat kiteljesedhet, kifejezheti magát és tanulhat.

Ezért mondom, hogy ez a világ a megtapasztalás színtere. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, növekedjünk és fejlődjünk, olyan leckéket tanuljunk, amelyek kizárólag egy fizikai világban tapasztalhatók meg. Éppen ezért, egy elképesztő lehetőség emberi testbe születni. Az egész bioszféra támogat minket ebben a feladatban. Négy milliárd évnyi fejlődés vezetett minket odáig, hogy képesek legyünk olyan árnyalt különbségeket meglátni, hogy mi jó és mi rossz, mi a sötétség és mi a fény. Döntéseket hozhatunk, amelyek különböző mélységekben befolyásolni fognak minket és a környezetünket. Ez egy kivételes lehetőség, én azt mondom: ne pazaroljuk el!

Megadatott neked az a lehetőség, hogy emberként születhettél erre a Földre.

Pont ezért olyan gonosz a társadalmunk a mai időkben, mert azért létezik, hogy az embereket "kikapcsolja", hogy minden oldalról bombázza a tudatunkat lényegtelen üzenetekkel - termelésről és fogyasztásról - amelyek soha nem érik el [bármi valós dolog] lényegét. Meg akarnak győzni minket, hogy nem vagyunk más, mint hús; csak és kizárólag fizikai és kémiai folyamatok véletlenjei, és mint olyanoknak a létezésüknek egyetlen célja van: a lehető legnagyobb mértékben termelni és fogyasztani. És a végén, amikor meghalunk, kész, vége. - Ezt nem vagyok hajlandó egy pillanatra sem elhinni.

Úgy gondolom, egy igen hosszú utazás részesei vagyunk. Többször megtestesültünk már emberi alakban ezen a Földön, számomra a reinkarnáció teljesen valós.

- Graham Hancock

Fordította: Hertelendi Ádám, Maghar Akadémia
magharakademia.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AUGUSZTUSI ENERGIÁK * FORDÍTSD MEG…
  2016-08-01 11:46:27, hétfő
 
  Teljes erővel betörtek életünkbe a Maya új év energiái. Meghozták, meghozzák a változást. Senki és semmi nem marad érintetlen benne, folyamatos a változás.

A fő témáink melyekkel egész évben dolgunk lesz:

belátás, megértés, elfogadás, elengedés.
Pillanatnyilag az energia a megértést akarja, azt az utat támogatja, ami elkísér a belátásig.

Megérteni? Vajon mit?

Mindent, az életet. Egy-egy helyzetből, mindent. Másként nézni és ezáltal mást látni. Nézőpontot váltani...

Nézőpont... mi a nézőpont? Amikor megfigyelem, hogy az adott pillanatnak hány nézője van. Mit néznek? A “darabot", ami zajlik éppen. Egy pillanat az életből, sok-sok szereplővel és nézővel. Vannak, akik benne vannak a darabban, mert a rendező, a Sors odarendelte őket szereplőnek. Vannak, akik csak nézik, ami történik éppen. Nekik nincs benne szerepük, csak arra jártak, ott voltak, amikor lejátszódott a “darab". Ők nézőkké lettek, mert megálltak és nézik, hogy mi történik éppen.

Figyeld meg tudatosan az életedet és lásd meg, hogy hol van szereped, és hol van az, ahol te is csak néző lehetsz. Ismerd fel, hogy amikor a néző, nézi, látja a darabot, akkor annak minősége nem attól függ aki játssza, hanem attól, hogy ki nézi éppen... Mindegyikünk mást lát, mást érzékel. Mindenkinek más az értékrendje. Ami az egyikünknek értékes, az a másiknak értéktelen.

Most az a fontos, hogy figyeld meg, hogy a “darabok" amelyek mellett elhaladsz éppen, mit váltanak ki belőled.

Vajon miért pont azt érzed ott, akkor, amit éppen érzel?
Milyen érzelmi klímával éled az életedet?
Milyen fényt vagy árnyékot vetítesz te magad a helyzetekbe?
A “darab" rendezése és szereposztása nem tőled függ, de az, hogy te milyennek látod, az a TE felelősséged! Ha nem tetszik, változtass, nézd más szemmel! Változtass a saját érzelmi klímádon, hogy a látott minőség megváltozhasson.

Most nem elég racionálisan szemlélni a helyzeteket, ennél több kell, meg kell figyelned az érzelmeidet! Azokat az érzelmeket, melyekkel éppen belekerülsz az adott helyzetbe, és azokat is, amiket a helyzet maga hoz elő belőled.

A mindennapi világunk maga a darab, az emberek a nézők benne. Vannak, akik néha szerephez, akár főszerephez jutnak és ezáltal belevonódnak, de a többség akkor is néző marad. Lásd meg, hogy mi az a világban, amin te magad is változtathatsz és ott változtass, légy főszereplő benne! Ahol nincs szereped, ott néző maradtál, s mint ilyen egyetlen dolgot tehetsz, nézheted másik nézőpontból, más érzelmi klímával, töltettel.

Mitől függ az érzelmi klíma?

Attól, hogy mit kaptál az anyukádtól érzelmi örökségnek... szeretetet, elfogadást, gondoskodást, vagy elutasítást, kritizálást, félelmet. Ettől függ, hogy milyennek látod az életedet.

Nézz rá, hogy milyen érzelmeket kaptál örökségbe és ha szükséges, fordítsd meg!

Legyen mostantól benned szeretet és elfogadás, gondoskodj azokról, akik gondoskodásra szorulnak körülötted! Figyelj most erre! Lépj bele saját döntésedből ebbe a szerepbe és élvezd!

Figyeld meg, ahogy ennek hatására minden megváltozik körülötted! A világ ugyanaz marad, de innentől te leszel más benne. Te magad látsz meg mást fontosnak és lényegtelennek. Az energia megfordul és ami eddig rossz volt, amivel eddig elégedetlen voltál, az mostantól számodra is érthető, elfogadható, sőt akár élvezhető lesz. Miért, hogy lehet?

Egyszerű: megváltozik a TE nézőpontod, ezáltal megváltozik minden! A fordítás most a lényeges!

Amikor bármi olyan esemény történik az életedben amit nehezen viselsz, fordítsd meg!

Amikor kint hangos, zavaros, sok a világ... fordulj befelé, és csendesedj el.
Amikor valaki, valamilyen helyzet a padlóra küld... akkor szedd össze minden erődet és állj fel!
Amikor a személyiségednek nincs több megoldása... add oda a Lelkednek.
Amikor a racionalitás, az elme kevés... add oda a Szellemnek.
Ha a helyzeted passzivitást kíván, próbáld ki az aktivitást... és így tovább.
A legfontosabb, hogy változtass, mozdítsd meg az energiát! Ha úgy ahogy van, nem tetszik, nem jó érzés neked, akkor fordítsd meg!

Az életünk játék! Soha ne felejtsd el! Játszd el úgy, ahogy csak TE tudod eljátszani és élvezd!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.07 2016. Augusztus 2016.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 935 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2685
  • e Hét: 8375
  • e Hónap: 14747
  • e Év: 65538
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.