Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hiába szeded a Glükozamint?
  2018-05-02 15:02:58, szerda
 
  A glükozamin a legtöbb esetben hatástalannak bizonyul a porckopás kezelésében. Miért áldoz olyan kiegészítőre, mely nem váltja be a hozzá fűzött reményeket?

Tudom, hogy eddig elhitették veled, hogy a Glükozamin jót tesz az ízületeidnek, de nézzünk szembe a tényekkel.

Javult bármennyit is az állapotod?

Csökkentek a fájdalmaid, és javult az ízületeid mozgástartománya?

Ha nem, akkor egyszerűen kimondhatjuk:


Ez a készítmény nem használ!


Megelőzésre talán jó, viszont hosszas kísérletezések után bebizonyosodott, hogy a piacon található glükozamin tartalmú készítmények, a legkevésbé sem segítik elő, az ízületeid állapotának javulását.

Erről bővebben a medipress.hu oldalán olvashatsz Dr. Wilkenstől, aki a következőt mondta:

derékfájás kezelése tekintetében nem jár nagyobb előnnyel a glükozamin szedése, mint a placebo."

Miért ,,etetnek" akkor téged mégis ezzel a hatástalan készítménnyel?

Azért mert megveszed!

Ezt kár is volna tovább ragozni.

Hát nem volna sokkal jobb megszerezni inkább egy olyan módszert amely segítségével végérvényesen képes vagy megszabadulni az artrózisodtól?

Nincs több felesleges pénzköltés, csak egy bevált módszer ami nálad is működni fog.

Ha érdekelnek a részletek kattints ide!

ui: ha van olyan barátod, ismerősöd, családtagod aki artrózissal küzd, küld neki tovább ezt a cikket, hátha őt is érdekelné.<

Megosztásokat és az ajánlásokat köszönöm.Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A zsírok, a barátaid vagy az ellenségeid?
  2018-05-02 14:57:04, szerda
 
  Bizonyára sokszor hallattad már, és talán a Te orvosod is sokszor mondta Neked, hogy a zsírok károsan befolyásolják az artrózisos tüneteidet.

Ez azonban egy hatalmas nagy tévedés, azt is elárulom Neked, hogy miért.

A zsírsavaknak két nagy csoportját különböztetjük meg, az egyik a telített míg a másik a telítetlen zsírsavak osztályát alkotja.

A telített zsírsavak, elsősorban állati eredetű élelmiszerekben találhatók meg ( sertés, marha, liba stb.), melyek növelhetik a gyulladást és az ízületi fájdalmaidat.

A telítetlen zsírsavak ezzel szemben csökkentik a gyulladást és az ízületi fájdalmaidat

Ide tartozik például a nem mindennapi Omega 3 zsírsavunk is.

Ennek a zsírsavaknak számos pozitív hatása van szervezetünk számára.

Az Omega zsírsavak ugyanis gyulladáscsökkentő anyagokat képesek előállítani, ezáltal pedig lelassítják az ízületeid további kopását.

Vagyis képesek "megolajozni" a fájdalmas és merev ízületeidet.

Azért ez mégiscsak jobb mintha gyógyszerekkel tömnéd magadat, nem igaz?

Az Omega 3 zsírsav olyan hatékony, hogy a segítségével akár a felírt gyulladáscsökkentő gyógyszerek pl.: kortizon, adagjai is csökkenthetőek.

Persze csak akkor, ha megfelelő minőségű Omega 3 zsírsav tartalmú kiegészítőt viszel be a szervezetedbe.

Nyílván te is tudod, hogy nagyon széles skálán mozognak a gyulladás csillapítására szolgáló gyógyszerek és krémek.

Ezek igen nagy pénzráfordítást igényelnek és sok esetben mellékhatásaik is lehetnek.

Ezzel szemben, tanulmányok is bizonyítják, hogy az Omega 3 zsírsavak mindenféle mellékhatások nélkül szűntetik meg a gyulladást a szervezetedben.

Arról már nem is beszélve, hogy az áruk is sokkal kedvezőbb.

Most pedig következzen az utolsó és egyben a legfontosabb kérdés.

Pontosan miben is találhatód meg ezt a kivételes zsírsavat?


lhalakban, mint pl.: csuka, tőkehal, hering, lazac, busa, kagyló stb.
növényi olajokban: lenmagolaj, szójaolaj, dióolaj, szezámolaj stb.
láplálék-kiegészítők formájában is beviheted a szervezetedbe.

Most már te is láthatod, hogy a zsírok valójában nem az ellenségeid az artrózis elleni harcodban, hanem a barátaid.

Bízom benne, hogy innentől kezdve te is gyakrabban fogod az Omega 3 zsírsavakat fogyasztani, és ennek segítségével sok olyan gyógyszertől fogsz megszabadulni amelyek csak ártanak neked.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek és értékesnek találtad, akkor kérlek, oszd meg ajánldd, és küld el azoknak, az ismerőseidnek, akik talán már kezdik feladni a harcukat artrózisukkal szemben.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Az ízületi fájdalomcsillapítás kellemesen
  2018-05-02 13:30:22, szerda
 
  Az aromaterpáia egy kellemes kiegészítő kezelése lehet az ízületi porckopásnak. Bizonyos illóolajok fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek, mások pedig gyulladáscsökkentők. Remekül alkalmazhatók artrózis és artritisz esetén is.

Ma egy olyan új fájdalamcsillapítási módszerről beszélek Neked, ami valójában cseppet sem új keletű. Már ősidők óta használja az emberiség ezt a módszert. Bár a nyugati orvoslás fejlődésével ez a módszer is, mint megannyi másik a feledésbe merült. Aztán az utóbbi évek folyamán megkezdődött egy fajta gyógyászati reneszánsz hullám. És a rég elfeledett gyógyítási módszereket újra felfedezték. Ilyen módszer az aromaterápia is.

Az aromaterápia elnevezés René-Maurice Gattafossé francia vegyésztől származik, aki a II. Világháború előtt fedezte fel az illóolajok jótékony hatását. Munkásságát később dr. Jean Valnet folytatta. Ő II. Világháborúban megsebesült katonák sebeit gyógyította illóolajokkal. Aztán jött Marguerite Maury. A kitűnő biokémikusnő felismerte, hogy az illóolajok felszívódnak a bőrön át és szétoszlanak a szervezetben. Így szinte teljesen mindegy a test melyik felületén kerül bedörzsölésre az illóolaj, mert a bőrön át felszívódik a szervezetben és a vérbe kerülve átjárja az egész testünket. Persze a gyorsabb eredmény eléréséért mégis csak ajánlott a kezelni kívánt területen alkalmazni az illóolajokat. Marguerite Maury&nbsp; azt is észrevette, hogy míg egészséges személyben az illóolajok belső felszívódásához 2-6 órára van szükség, addig a mérgezett vagy legyengült szervezetben ez kétszer annyi időt vesz igénybe.

Ez magyarázhatja azt, hogy miért érzi valaki magát jobban egy aromaterápiás kezelést követően szinte azonnal, míg mások csak másnap éreznek valami javulást.

Fontos azért észben tartanod, hogy az aromaterápia csak kiegészítő kezelés. Ettől még nem fognak újra képződni a már elkopott ízületi porcok, de még csak meg sem állítja a kopást. Csupán a fájdalmat nyomja el. Ezért továbbra is ajánlott jó minőségű táplálékkiegészítő szedése! Erről többet is megtudhatsz erre a bekezdésre kattintva.

Most pedig bemutatok Neked 5 olyan illóolajat, amelyek hozzájárulhatnak az ízületi fájdalmaid és gyulladásod csökkentéséhez.


1. Levendula illóolaj

A levendulának gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van az ízmokra. Ricinusolajjal vagy kókuszolajjal érdemes összekeverni és a fájdalmas testrészbe bele masszírozni a gyorsabb hatás elérése végett. De a fürdővízbe is lehet tenni pár csepp levendula illóolajat.


2. Germán kamilla illóolaj

A kamillának közismert a gyulladáscsökkentő hatása, így nem meglepő, hogy a belőle készített illóolaj is rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Sőt a matricaria chamomilla, azaz az orvosi székfű vagy a népnyelvén csak kamillának nevezett növényből kivont illóolaj kiválló fájdalomcsillapító is, ami remekül lazítja az izmokat és enyhíti az ízületi fájdalmat is.


3. Eukaliptusz illóolaj

Az eukaliptusz szintén kiváló gyulladáscsökkentő illóolajat tud biztosítani számunkra. A gyulladáscsökkentő hatása révén pedig hozzájárul az ízületi fájdalom csökkentéséhez is. Minthogy nagyon erős illóolajról van szó, ezért hacsak nem rovarcsípés fertőtlenítésére használjuk javasolt higított formában bedörzsölni a kezelendő felületbe. Ajánlott erre a célra a kókuszolaj.

4. Rozmaring illóolaj

Sok mindenre használható a rozmaring és a belőle készített illóolaj is, de kifejezetten remek reuma kezelésére! A rozmaring is gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatóanyagokban gazdag fűszernövény. Érdemes kipróbálni a fájó ízületeken és zsibbadó izmokon. A várt hatás nem fog elmaradni!

5. Boróka illóolaj

A boróka illóolajat ülő/fürdővízbe cseppegtetve aranyérkezelésére is lehet használni ugyan, de van egy kevésbbé ismert hatása is. Külsőleg alkalmazva, a bőrbe bedörzsölve kiváló kiegészítő kezelése lehet a reumás tűneteknek. Szerintem egy próbát mindenképpen megér!

FONTOS

Az illóolajokat minden esetben ki kell próbálnod magadon higított állapotukban. Ez azért fontos, hogy elkerüld az esetleges súlyos allergiás reakciókat vagy egyéb bőrirritációt. De ha véletlenül allergiás lennél az egyik illóolajra, attól még nem biztos, hogy egy másikra is az vagy. Ezért érdemes kisérletezned velük, amíg megtalálod a számodra legjobbat.

Nem szabad heteken keresztül megszakítás nélkül használnod ugyanazt az illóolajat, mert irritációt válthat ki benned. De az is meglehet, hogy olyan anyagokat halmozol fel a szervezetedben a túlzott illóolaj fogyasztás végett, amelyek nagy mennyiségben károsak a szervezetedre nézve.

Nem gondolnám, hogy belsőleg is használnád az illóolajok bármelyikét is, de azért inkább tisztázzuk le. Ne használd belsőleg őket!

Végezetül pedig megint csak felhívnám rá a figyelmedet, hogy az illóolajok felhasználása vagyis az aromaterápia csak és kizárólag kiegészítő kezelése lehet az ízületi porckopásod kezelésének. Nem szabad csak erre a megoldásra hagyatkoznod. Szakorvost továbbra is látogatnod kell és továbbra is javasolt gyógyszerek és minőségi táplálékkiegészítők szedése. Természetesen oda kell figyelned az étrendedre is, így kerülnöd kell a cukrot , glutént ,gyorsételeket ,rossz zsírokat , és fontos, hogy
sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz. De a testmozgásról sem szabad megfeledkezned.

Azonban ahogy azzal minden bizonnyal már tisztában vagy Te is, mindez csak megállítja, de legalábbis lassítja az ízületi porckopásod folyamatát.

Viszont ma már lehetséges az artózis visszafordítása is.

A II.-es tipusú kollagén peptid ugyanis orvosilag bizonyítottan elősegíti a porc képződést. Erről még többet is megtudhatsz ha utánaolvasol az Artroflex Plusnak. Ezt erre a részre kattintva azonnal meg is teheted.

A következő cikk megjelenése egy hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat és kövess minket, ha még nem tennéd. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Fahéj: ezért együk mindennap!
  2018-05-02 13:11:39, szerda
 
  A fahéj az agyműködésre is jó hatással van

A téli időszak egyik legkedveltebb fűszere a fahéj: édes aromája a békebeli karácsonyokat juttathatja eszünkbe. Azonban a fahéjnak rendkívül jó hatásai vannak az egészségünkre, ezért nemcsak a hideg hónapokban érdemes fogyasztani!



A fahéjat évezredek óta használják ételek ízesítésére, de fontos gyógyító szernek is számít, a középkorban például a krónikus köhögés és az ízületi gyulladás ellenszerének tartották ezt a drága fűszert. A fahéj egészségünkre gyakorolt kedvező hatásait az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás is bizonyította - lássuk, miért érdemes mindennap beilleszteni a fahéjat az étrendünkbe!

A legtöbb tanulmány a fahéj vércukorszint-szabályozó hatásaival foglalkozott: ha például magas szénhidráttartalmú ételbe fahéjat teszünk, azzal segíthetünk &#8220;kiegyensúlyozni" azokat a hatásokat, melyeket a cukros étel okoz a szervezetünkben. Vagyis, ha a szénhidrátdús ételt fahéjjal együtt esszük, akkor az nem okoz olyan hirtelen emelkedést a vércukorszintben, így hirtelen csökkenést sem (így nem is leszünk olyan hamar farkaséhesek).

Egy másik kutatás szerint a fahéjkivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők szedésével jelentősen csökkenthető a cukorbetegség, illetve az azzal összefüggő betegségek kialakulásának esélye, mert a fahéjnak köszönhetően javul az inzulinválasz is. A szakemberek szerint naponta fél teáskanál fahéj elfogyasztásával már nagyon jó eredményeket érhetünk el.

A vércukorszintre gyakorolt jótékony hatása mellett a vérzsírokra is kedvezően hat a fahéj: ha a zsírdús ételeket fahéjjal egészítjük ki, akkor nem figyelhető meg a vér trigliceridszintjének emelkedése, ez pedig a károsodást okozó plakkok kialakulásának csökkenését jelenti. A vérzsírszint és a vércukorszint egyensúlyba hozatala mellett az is megfigyelhető, hogy a vérben található antioxidánsok szintje ezzel szemben növekedett.

A fahéj jellegzetes aromája az agyműködésnek is nagyon jót tesz, képes stimulálni a gondolkodást és a kognitív képességeket, javítja a memóriát, a szem-kéz koordinációt, emellett pedig az agysejtek mikroszkopikus sérüléseinek gyógyulását is felgyorsítja. Egy amerikai kutatás során például bizonyították, hogy azok az önkéntesek, akik fahéj ízesítésű rágógumit rágtak, sokkal jobban teljesíttek a kognitív képességeket vizsgáló teszteken, mint azok, akik natúr vagy mentolos rágót kaptak. A fahéjban található egyik hatóanyag, melyet CEppt-nek neveztek el, az Alzheimer-kór kialakulását is késleltetheti.

A fahéjnak baktérium- és gombaölő hatásai is vannak, ezeknek köszönhető, hogy sok szájápolási termékben, például szájvízben található fahéjkivonat. Rendszeres fogyasztásával ugyanis elpusztíthatjuk azokat a kótokozókat, melyek többek között az ínygyulladásért, a kellemetlen szájszagért vagy éppen a fogszuvasodásért felelősek.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Sajtos burgonyalabda
  2018-05-02 11:08:15, szerda
 
  SÜTŐBEN SÜTVE! EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ! ;)

Köretnek is csodálatos, de önmagában is fogyasztható! A férjem szerint nincs olyan burgonyás étel, ami ezt túlszárnyalná!

Hozzávalók:

1 kg burgonya
10 dkg sajt
2 tojás
rozmaring
petrezselyem
kapor
só, bors
vaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat és a reszelt sajtot hozzákavarjuk, adunk hozzá egy kevés vajat, csak annyit, hogy kicsit lágyítsa a masszát. Ízlés szerint fűszerezzük, kerülhet bele apróra vágott kapor, petrezselyem. A kezünket bevizezzük és kisebb gombócokat formálunk a püréből. Kikenünk vajjal egy tepsit és szorosan egymás mellé rakjuk a gombócokat. Kevés vajat felolvasztunk és a gombócok tetejét átkenjük vele. 180 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. Amikor tálaljuk, kínálhatunk mellé fokhagymaszószt, vagy fűszeres mártásokat.

forrás: bidista
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 8105
  • e Hónap: 14477
  • e Év: 65268
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.