Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Spárga a Rák ellen
  2018-05-04 22:16:42, péntek
 
  SPÁRGA A RÁK ELLEN

Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta. Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra. A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten. A onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.

A cikk:

Néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm kutatott a spárga után, akinek a barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről
"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálódott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával. Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat:
1. eset: Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset: Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.
3. eset: Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971 március 5.-én műtőasztalra került. A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.
4. eset: Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbe jött. Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, le volt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.
Nem voltam meglepve az eredménytől, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében. Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.
Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást. Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.
A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss). A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.
A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.
Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.
Mint biokémikus megvagyok győződve a régi mondás igazáról, "ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti."
E teória alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét, mint italt az étkezéseink kísérőjeként. Mi 2 evőkanányit hígítunk vízben az ízlésünknek megfelelően. Én forrón iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja. Mióta ezt iszogatjuk a rendszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.
Mint biokémikus széleskörű tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különböző fajtáinak a gyógyítását illetően. Az eredmények alapján megvagyok győződve róla, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.
Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.
Kérlek terjeszd a hírt...ez a legönzetlenebb dolog, mit bárki megtehet.
http://www.felesegek.hu/ 2012 november 08
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Kókuszos sütőtöklekvár és ehhez hasonló hülyeségek
  2018-05-04 22:05:23, péntek
 
  Narancsos-gyömbéres sütőtöklekvár:

Chilis-gyömbéres sütőtöklekvár:

Kókuszos-gyömbéres sütőtöklekvár:

Hozzávalók:

- 3 db nagyobb sütőtök

- 4 narancs felkockázva

- 1 citrom leve

- kb. 5cm-es gyömbér felaprítva

- 50 dkg barna nádcukor (ha 3 az 1-ben zselésítőt használunk,akkor kevesebb!)

- 3-4 dl víz

- 3 kk. agar-agar vagy 3 az 1-ben zselésítőpor

- chili és kókuszreszelék -értelemszerűen a chilis ill. a kókuszos lekvárokhoz

Elkészítése:

A sütőtököket meghámozzuk, a magját kikanalazzuk:


Majd felkockázzuk. Szerintem ez eddig egyértelműen férfimunka! Ha mégis magunk végeznénk, a végén feltétlenül számoljuk meg az ujjainkat :D. Most a naranccsal, a citromlével és a vízzel együtt tegyük fel főni:


Kb. 1 órán át folyamatosan keverjük:


Ekkor több részletben leturmixoljuk, majd a cukorral és a zselésítővel újra felforraljuk. Külön fazekakban a chilivel ill. a kókusszal átkeverjük és forrón tiszta üvegekbe töltjük. 5 perc fejre állítás után szárazdunsztban pihentetjük:


A végeredmény valami felséges ízkavalkád lett, nem az a hagyományos édes lekvár, hanem pikáns különlegesség. :D Meg kell jegyeznem,hogy aki nem akar 1 órán át kevergetni, az előbb félig meg is sütheti a tököket, de akkor picit más ízű a végeredmény!
Link
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Mi a 12+1 legjobb súlycsökkentő gyógyhatású fűszernövény?+re
  2018-05-04 22:01:05, péntek
 
  Ha az ételeinket gyógyhatású fűszerekkel ízesítjük , többféleképpen is növelhetjük azok élvezeti értékét és a minőségét.

Egyrészt sokkal ízletesebb lesz a fűszerek miatt az ételünk, másrészt pedig a gyógyhatású fűszerek miatt sokkal egészségesebb lesz az amit fogyasztunk , mivel ezek a növények antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat és fűszertől függően egyedi jellegzetes gyógyító hatással is bírnak.

Kurkuma,
más néven sárga gyömbérgyökér. Az egyik legismertebb indiai fűszernövény, gyulladáscsökkentő hatású. Lehetséges hatása, ha rendszeresen használjuk nagyobb mennyiségben, zsírégető hatású mivel felgyorsítja az anyagcserét, ezzel megkönnyíti a fogyást.

Fahéj,
a forralt bor elengedhetetlen alkotórésze. Érdemes a reggeli zabpehellyel összekeverni, a vércukor és inzulinszintet segít karbantartani, megvédhet a cukorbetegségtől és egyben kontrollálja az éhségérzetünket.


Kardamom,
India délnyugati részén, Srí Lankán honos növény. A kardamom fokozza az anyagcserét, ezáltal segíti elő a kilók leadását.

Kömény,
elősegíti az emésztést , nyugtató és görcsoldó hatású. A kömény ezen kívül erősíti az immunrendszert is. Már a bibliában is megemlítésre került , ez a kitűnő , pozitív tulajdonsággal bíró fűszernövény.

Ginszeng,
növeli a szervezet ellenálló képességét, potenciafokozó, szintén felgyorsítja az anyagcserét. A ginszeng Ázsiában, Észak-Amerikában, és Szibériában is honos növény.

Hibiszkusz
is hasznos növény a kilók ellen harcban, krómot, aszkorbin savat(C-vitamin), és hydroxytric savat(HCA) tartalmaz.

Kókusz olaj,
felgyorsítja a szervezet metabolizmusát, ezáltal növekszik a szervezet energiaszintje, pozitív hatásként ez súlycsökkenéshez vezethet.

Cayenne bors
kapszaicin tartalma miatt amennyiben legalább naponta háromszor fogyasszuk , zsírégető hatással bír.


Mustár ,
nagyon finom és közkedvelt fűszernövény, szintén felgyorsítja a szervezetünk anyagcseréjét, ezáltal több kalóriát égetünk el.

Fokhagyma,
rengeteg pozitív hatása van, itt lehet erről többet olvasni, akár szárított por vagy nyers formában adjuk hozzá az ételeinkhez, hatékonyan elősegíti a szénhidrátok és a zsírok feldolgozását. Állatkísérletekkel igazolták, a fokhagyma akár meggátolhatja a szervezetet abban, hogy több zsírt állítson elő.

A zöld teának
bizonyítottan jó hatássa van az emberi szervezetre. Például rákmegelőző és a cukorbetegség megelőző hatása széles körben ismert, de a zöld tea a szervezet anyagcseréjét is fokozza, emiatt még akár fogyhatunk is.

A borsmenta, egy 2009-es kutatás egyik eredménye, hogy a borsmenta illata csökkenti az étvágyat. Azok a kísérletben résztvevők akikkel minden étkezés előtt borsmentát szagoltattak általában kevesebb ételt fogyasztottak( 1800 kalóriával kevesebbet egy hét alatt), mint a kontroll csoport tagjai.

Plusz egy. Az almaecet
gyorsítja a szervezet metabolizmusát, emésztést serkentő hatása van. Megfigyelések szerint csökkenti az étvágyat, ha étkezés előtt almaecetet fogyasztunk. Éhgyomorra kell egy pohár vizes almaecet étkezés előtt fogyasztani.

Fogyókúrás paprikás csirkemell recept:
elkészítési idő: kb 1 óra

hozzávalók: 2 filézett csirkemell , 2 nagy zsírszegény tejföl, 2 fej hagyma, pirospaprika, barna rizs, 1 kk. só.

Vágjuk fel 1 centis darabokra a csirkemellet. Kockázzuk fel apró darabokra a hagymát, kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, pirítsuk meg ezt is (addig kell pirítani, míg minden oldala fehér nem lesz a húsnak). Sózzuk meg, majd tegyük hozzá őrölt pirospaprikát, öntsük hozzá a tejfölt, kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem fő, közben a barna rizst egy másik edényben főzzük meg. Frissen tálalva a legfinomabb.



Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűszerkalauz  
Vaníliás-ánizsos birslekvár: Rozmaringos-rózsaborsos birsle
  2018-05-04 21:55:42, péntek
 
  Úgy tudom,nagyon hatásos a gyomorproblémákra, rendbe teszi az emésztést és a gyulladásokra is nagyszerű,a héja pedig annyi pektint tartalmaz,hogy zselésítő anyag sem kell hozzá.

2-féle lekvár készült belőle:

Vaníliás-ánizsos birslekvár:

Rozmaringos-rózsaborsos birslekvár:

Hozzávalók:

- kb. 4 kg birsalma és/vagy birskörte

- 2 kg nyári alma

- 1 kg barna nádcukor

- 2 citrom leve

- 8-10 db csillagánizs

- 1 kk. vanília-por vagy 1 vanília-rúd

- 1 kk. fahéj

- 1 kk. szegfűszeg

- rózsabors és rozmaring (csak a 2. lekvárhoz)

Elkészítése:

(A két lekvár az elején együtt készült, csak a másodikba a végén került a rózsabors és a rozmaring-ág.)Tehát először a megmosott birset és az almát magházától megtisztítva, a citromlével együtt vízben feltesszük főni:



Közben hozzáadjuk a fűszereket: vaníliát,fahéjat,szegfűszeget,csillagánizst. Magas lángon kb. 30-40 perc alatt megpuhul, ekkor botmixerrel az egészet pürésítjük. A cukrot hozzákeverjük és még egyszer felforraljuk,most már folyamatosan keverve. Forrón a felét tiszta üvegekbe töltjük, a másik feléhez pedig hozzákeverjük a rózsaborsot és a felaprított rozmaringot. Egyet "rottyantunk" ezen is, és mehet az üvegekbe,majd a dunsztba 1 éjszakára. Gondolom, idővel majd összeérnek az ízek, de már most nagyon finom lett:



Ez sem az az édes lekvár-kategória, inkább való sajt vagy hús mellé! Szerintem hamar kitalálunk valamit hozzá! :D

Link
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Menta és csalán házassága
  2018-05-04 21:50:06, péntek
 
  Hozzávalók:

1 kosár friss csalán

1 csokor menta (szerintem a szárított nem jó)

2 db nagyobb alma (valami jellegtelen ízű legyen)

1 citrom leve

30-40 dkg barna cukor

zselépor (most agar-agart használtam)

kevés víz



Elkészítése:

A leszedett csalánt többször átmossuk ,majd a leveleit letépkedjük.

Lehet fordítva is, akkor könnyebb picit :D. Természetesen még mindig kesztyűben dolgozunk,hacsak nincs ízületi gyulladásunk,mert arra a csípése kiváló.. Az utolsó mosás az már leforrázás legyen és innentől kezdve megszabadulhatunk a kerti kesztyű használatától. (Érdemes jól elrejteni és kitenni a napra, hogy párunk ne lássa,hogy csuromvizes meg ráadásul mélyzöld-foltos is lett!!!)

Szóval a forrázás elveszi a csalán csípősségét,ami így már mehet a fazékba a megmosott mentával és a kockára vágott almával együtt.Ha kell, egy kis vízet öntsünk alá, csavarjuk bele a citromlevet, és addig főzzük, amíg össze nem esik -ez kb. 20 perc kis lángon. Ekkor az egész mehet a turmixba,majd vissza a lábasba.Hozzákeverjük a cukrot és folyamatosan keverjük(akinek kevés a fenti mennyiség, tehet bele többet is), lehet ízesíteni vaniliával, esetleg kardamommal, és jöhet a zselésítő a legvégén. Jól összekeverjük , egyet forralunk még rajta és mehetnek az üvegekbe,majd a szárazdunsztba.

Íme,a végeredmény: (jó sötét spenótzöld színű lett)
Link
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Citromkrém házilag
  2018-05-04 21:40:43, péntek
 
  Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, érdemes eleve két adaggal kezdeni, hogy ne fogyjon el rögtön. Reggelire, kiflire, sütibe, csokis piskótára mennyei.

Hozzávalók egy üveghez:

10 dkg vaj

18 dkg cukor

1 dl citromlé

1 kiskanál citromhéj

2 db tojás

2 evőkanál juharszirup

A vajat felkockázom, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakom, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz amiben vizet forralok. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverem, amíg össze nem olvadnak. Akkor van kész, ha a krém már a kanálra tapad, ez nagyjából 20 perc.

Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe elrakom és még melegen lezárom. Mikor kihűlt, berakom a hűtőbe, másnap már felnyitható. 3 hétig tárolható.

Link
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Szeretet
  2018-05-04 16:16:43, péntek
 
 

Nem kell különösen magyarázni, hogy aki tud szeretni, az mindig boldogabb ember, mint akit csak szeretni lehet.
Életünk legnagyobb élményei a szeretettel kapcsolatosak.
Akár abban az értelemben, hogy sikerült rátalálnunk azokra, akikkel megértjük egymást; netán a legnagyobb szeretetélményt, a szerelmet is megtapasztaltuk; de akár, ha sokat szenvedtünk már a magányosságtól, az emberi rosszindulattól.
A másiknak szóló közvetlen tett, érzés, jelzés és gondolat soha nem cserélhető fel formaságokra, áttételes értelmű anyagi eszközökre.

A szeretet mindig személytől indul ki, hogy valahol egy másik személyt érjen el.

A boldogság számos jellemzője olyan, hogy külső hatások váltják ki az emberben.
A szeretet más természetű.

Bennünk van, és azáltal, hogy mi is szerethetünk, boldogok leszünk.
Ez a boldogságérzet abból fakad, hogy az ember a természetének és lehetőségeinek a legjavát adja, ezeknek megfelelően gondolkodik, érez és cselekszik.
Aki szeret, az benned egészen más értéket fog tisztelni, mint aki csak teljesítmények szerint rangsorol.
Noha fontos, hogy képességeid lehetőségeidnek megfelelően fejlődjenek, mégis az alapvető emberi méltóság szerint kell egymást tisztelnünk.
Az, hogy kinek mi jutott az életben, és hogy ezzel hogyan gazdálkodott, az csak később derül ki.
Milyen fontos, hogy bizonytalan elképzeléseidhez támogatókat találj!
Olyanokat, akik bíznak benned, akik bátorítanak, és nem törik le rögtön a próbálkozásaidat. Ugyancsak lényeges, hogy te is mondj biztató szót barátodnak; hogy ne hagyd kétségek között!
Mindez elképzelhető volna anélkül, hogy ne szeressétek egymást?
A szeretetet olykor-olykor feszültségek is kísérik.
Szomorú csalódások és végérvényesnek tűnő lépések látszólag értelmetlenné teszik hosszú évek önfeláldozását.

Ekkor nagyon fontos, hogy ne ingadozzunk a szeretet szükségességét illetően.
Nem kérdőjelezhető meg egyetlen tett vagy szándék sem csak azért, mert most másképpen alakult a helyzet. Amit az ember szeretetből tett, az ő maga volt.
Önmagunkat tagadnánk meg, ha utólag visszavonnánk.
Ha netán úgy éreznéd, hogy te nem tudsz szeretni, vagy téged senki sem szeret: ezt ne hidd el!
Keresd meg az akadályokat, amelyek nem engedik kifejlődni belőled az alapvető emberi megnyilvánulásokat.

Vedd észre:többen is vannak,akik - ha másként is, mint azt elvárod, de - szeretnek. Ne mi magunk adjunk használati utasítást ahhoz, hogy miként kell minket szeretni.

Mindenkit csak egyféleképpen lehet: őszinte elfogadó szeretettel.

Ha megtanulod a morzsányit is értékelni, akkor egész életedet ennek igézetében, az emberi értékek feléd és tőled irányuló gazdag áradatában fogod élni.

/Bene Béla/
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2001
  • e Hét: 7691
  • e Hónap: 14063
  • e Év: 64854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.