|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2018-05-28 19:27:22, hétfő
|
|
|
Hozzavalok :
1 kg liszt ( kb 800 gr kenyerliszt es 200 gr sima liszt)
1 ek cukor
1 pupos ek szaritott eleszto (poreleszto, instant)
1 ek so
2 ek olivaolaj
3 es 1/2 pohar langyos viz (lisztfuggo)
a poharmeret az uzletben kaphato standard meropohar ami 2,4 dl .
Szuksegunk lesz meg sutopapirra
es egy serpenyore, ami nyugodtan lehet regi is, nem kell a legjobbat hasznalni hozza.
Tovabbi hozzavalok : egy nagy adag jokedv es egeszseges izgatottsag, amivel varjuk a vegeredmenyt :D
Elkeszitese :
Egy talba vagy a dagasztotal ustjebe ontunk 1 pohar langyos vizet, osszekeverjuk benne az 1 ek cukrot, majd beletesszuk a pupos ek.szaritott elesztot. Elkeverjuk es pihenni hagyjuk kb 6-7 percet. Ennyi ido eleg lesz neki, hogy szepen felfusson. Ekkor hozzaadjuk a lisztet amit elotte atszitalunk, nem muszaj de levegosebb lesz. Beinditjuk a dagasztogepet, es szep lassan adagoljuk hozza a langyos vizet . 1 poharral mar beletettunk mikor az elesztot futtattuk fel, meg maradt 2 es 1/2 pohar vizunk. Ajanlom nem egyszerre beletenni az egeszet, mert lehet sok lesz. De az is lehet keves. Mint irtam a legelejen, kicsit ragadnia kell annak a tesztanak. Hozzaadjuk az olivaolajat is es beleszorjuk a sot. Jol kidolgozzuk a tesztat. Mikor mar szep sima akkor letakarjuk es par percre felretesszuk. nem pihentetni akarjuk, hanem mas dolgunk lesz most, ami kb 5 percet vesz igenybe. Az asztalt vagy konyhapultot lefedjuk egy tiszta abrosszal, aztan sutopapirbol 20x20 cm. negyzeteket vagunk. 15 darabot. Vagy ahany pitat szeretnenk csinalni. Minden negyzetet rateszunk a mar kiteritett abroszra es elokeszitunk meg egy masik abroszt is vagy tullanyagot, amivel majd leakarjuk a kinyujtott pitakat. Tartsuk eszbe melyik pitank volt az elso es ugyanazt a sorrendet kovessuk majd a sutesnel. Szoval amelyiket legeloszor nyujtottuk ki, az lesz a legelso sutesnel is. Ahogy nagy koltonk Jozsef Attila is irta volt " Dolgozni csak pontosan szepen, ahogy a csillag megy az egen, ugy erdemes. " en mindig ehhez tartom magam , barmit is csinalok.
Visszaterunk a tesztankhoz : a pultot vagy nyujtodeszkat meglisztezzuk kicsit es a kezunket is, ne felejtsuk el a tesztank kicsit ragad. Kb teniszlabda meretu tesztat veszunk a kezunkbe , a lisztes kezunkkel kicsit megformaljuk, es a lisztes feluletre teve kerekre nyutjuk kb 5-6 mm vastagsagura. Finoman alanyulunk es ratesszuk az elkeszitett sutopapir negyzetre . Nem tapogatjuk, lapogatjuk, hanem beken hagyjuk es letakarjuk. Ezt addig ismeteljuk mig elfogy a tesztank. Addig mar eltelt kb 15 perc , az elsonek kinyujtott pitank mar kelt egy kicsit. Ennyi eleg is lesz neki. A serpenyonket gaztuzhelyre helyezzuk meggyujtjuk a langot, akinek keramia lapja van az olyan fokozatot hasznaljon mint amikor palacsintat sut, vagy fankot pl. Hagyjuk jol felmelegedni a serpenyot. Mikor mar jo forro, akkor finoman alanyulunk a legeloszor kinyujtott pita ala, pontosabban a sutopapir negyzet ala , es raboritjuk a masik tenyerunkre, aztan finoman belecsusztatjuk a forro serpenyobe. Ne fogdOssuk a szelet, kozepet stb, mert altalaban ahol megfogod ott mar nem nyilik szet, vagyis nem lesz zsebes, pedig ez a cel ;) Pontosan ezert tettuk oket a sutopapir negyzetekre, hogy minel kevesebbet erjunk hozza es ne rontsunk a teszta allagan.
Kb. 10-15 mp. utan mar latni fogunk apro kis legbuborekokat a tesztaban, ekkor finoman alanyulunk egy szedolapattal es atforditjuk a masik oldalara. Ujbol hagyjuk sulni kb 15 mp. alanyulunk es megnezzuk, ha mar latszanak a pirulasi nyomok akkor ujbol megforditjuk. Most viszont mar beken hagyjuk es hagyjuk sulni, pillanatok alatt fel fuvodik mint egy labda. Ekkor levesszuk. A jo pitat nem kell megpiritani es sotetre sutni, csak latszania kel a sutesi nyomoknak, ugy ahogy a mellekelt kepeken lathatjatok. Abban a pillanatban, hogy felfuvodik mar meg is van sulve. Egy elore elkeszitett kosarba vagy nagyobb edenybe tesszuk a megsult pitat, amit elotte kibeleltunk konyharuhaval, es le is takarjuk, a konyharuha masik reszevel. Miutan minden pitank kisult, mar lehet enni is. Bevallom melegen a legfinomabb. Most pedig tanacsok kovetkeznek, jobban mondva elmondom en mit szoktam csinalni a pitakkal. Ha peksegben is veszem, altalaban annyit hagyok kint amennyit eppen megeszunk. A tobbit jol lezarva fagyasztoba teszem. Mikor szukseg van ra, kiveszem 1 fagyos pita mikroban 45-50 mp alatt olyan lesz mintha most hoztak volna a sutodebol. Ket db pitanak 1 perc es 20 mp pont eleg. Ha nem hasznaltok mikrohullamu sutot,Akkro elo kell venni kb fel oraval hamarabb. Miutan kifagytak egy forro serpenyoben
(termeszetesen semmilyen zsiradek nem szukseges) atmelegitjuk, 10-15 mp minden oldalan boven eleg lesz. Kicsit hosszura nyult az iras, az elkeszitese viszont sokkal rovidebb. Szerettem volna reszletesen leirni, hogy konnyebb legyen majd Nektek elkesziteni. Mellekelem a videot is erdemes azert megnezni, ha van kedvetek. Jo etvagyat kivanok! A videot itt talaljatok.youtube
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2018-05-28 12:01:53, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
80 dkg sertéshús, 3 db hagyma, 2 db fokhagyma, 30 dkg paradicsom, 2 db chili, 3 dl sör, babérlevél, kömény (római), provence-i fűszer, 1 csomag petrezselyem, 40 dkg rizs (párolt)
Hogy mi is jelent az, hogy legényes?
Egyszerű, mégis jó: gyorsan, egy serpenyőben, könnyen el lehet készíteni.
Természetesen nemcsak a legényeknek ajánlom. Látványos étel, egy baráti társaságot is el lehet kápráztatni vele.
A húst felkockázzuk, minden felesleges ínt vágjanak le, hogy semmi ne legyen, ami összehúzza. Közben a kockára vágott hagymát lepirítom, ráteszem a húst, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsomkockákat és a chilit. Pároljuk, nagyon kevés sört öntök hozzá.
Javaslom, hogy a chilit magozzák ki, és csak a húsát tegyék bele. Természetesen, aki nem szereti a csípőset, az kihagyhatja. Kevés petrezselymet adok még hozzá. Én a petrezselymet durvára szeretem vágni.
Bármilyen köretet adhatnak hozzá, én most párolt rizs készítettem. A rizsből talapzatot készítek, rá kerül a sertésaprópecsenye. Petrezselyemzölddel díszítem. Igazán egyszerű legényétel. Próbálják ki!Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:58:36, hétfő
|
|
|
Hozzávalók
1,5 db korall, vagy krémkarfiol (de hívják romanescunak is), 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió, 10 dkg medvehagyma, cukor, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg cremor sajt
A krémkarfiolt lobogó, forrásban levő sós vízbe tesszük, egy pici cukrot is adhatunk még hozzá (arra figyeljenek, ha brokkolit főznek, akkor szódabikarbonát kell tenni a vízbe!). A korallvirágot szép máglyába tesszük.
A vadfokhagymát, vagy ha így már jobban ismernék, a medvehagymát lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk az öntetet, ami vajból, lisztből és tejből készült. Ezt legírozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Várunk, amíg egy picit hűl, aztán ráöntjük a karfiolra.
A tetejét reszelt hegyi sajttal szórjuk meg, valamint egy kis zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen. A 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sül.
A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg egy kis petrezselyemzölddel, snidlinggel, aki szereti, egy kanálka tejfölt is tehet mellé.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Diétásak |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:46:45, hétfő
|
|
|
Töltött csirkemell füstölt sonkával, sajttal, színesbors mártással
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
4 x 16 dkg csirkemell, 4 szelet pármai jellegű sonka, 4 szelet edami sajt, 5 dkg színesbors, 1 dl tejszín, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl pecsenyelé, só
A csirkemell szeleteket betöltjük sonkával, sajttal, összehajtjuk és összetűzzük, majd roston megsütjük. (Ha így csináljuk, nem fog kifolyni a sajt sütés közben!) A mártáshoz finomra vágott hagymát, színesborsot, pecsenyelé alapot és tejszínt adunk. Vörösborral akkor ízesítjük, amikor a mártás felforr, hogy ne ugorjon össze. A forrás után visszatesszük a húst, és a mártással pár percig együtt pároljuk, hogy ízeink összeérjenek.
Köretként rizst, sült burgonyát adhatunk hozzá, de ha igazi újdonságot szeretnénk, készítsünk friss, megmosott salátából köretet, borecettel locsoljuk meg - és készen is vagyunk (ha rám hallgatnak, próbálják ki - ne cukros salátával, hanem így kóstolják meg).
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:44:27, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
60 dkg csirkemell, 30 dkg sütőtök, olaj (olíva), só, 20 dkg sajt (füstölt), gyömbér, 40 dkg salátamix, 8 dkg sütőtök (mag)
A csirkéből szép 4 dekás érméket vágunk, melyeket megsózunk, és így pihenni hagyjuk.
A sütőtököt apró kockákra vágjuk. Magját kikaparjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk. Gyömbért adunk hozzá, és sózzuk. Keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a kevert salátát, és jól összekeverjük.
Egy serpenyőben a tökmagot megpirítjuk, és ezt is a salátához keverjük. Egy másik serpenyőben a csirkét kisütjük.
Az érmék mellé tálaljuk a salátát, és reszelt füstölt sajttal megszórjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:41:47, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet.
Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, és ezeket is lepirítjuk. Felöntjük borókás, borókaleveles redukcióval (redukciót úgy készítek hogy babérlevelet és borókabogyót 2 dl vízben lassú tűzön főzöm. Amikor jó erős, fűszeres levet kapok, akkor kész a redukció.).
Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk vissza, míg meg nem puhul a hús. Az utolsó felöntésnél annyi folyadékot adunk hozzá, hogy a gnocchit bele tudjuk borítani, és lassú tűzön meg tudjuk főzni. Hozzáadjuk a tejfölt és a rókagombát. Mélyebb tányérban tálaljuk.
És még egy gnocchis recept
Parajos gnocchi
HOZZÁVALÓK
50 dkg burgonya, 20 dkg liszt, só, 1 evőkanál olaj, 1 db tojás (sárgája), fokhagyma, 50 dkg spenót (paraj), sajt (parmezán)
A burgonyát megfőzzük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, megsózzuk.
Összekeverjük, majd galuskát szaggatunk belőle. Bő, forrásban lévő vízben kifőzzük.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, a parajt lehúzatjuk rajta. Kevés sót és fokhagymát adunk hozzá. Tejszínnel felöntjük.
Összekeverjük a gnocchival. Tálalásnál reszelt parmezánt szórunk rá.
Jó étvágyat kívánunk!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Vad ételek |
|
|
|
|
|
2018-05-28 11:36:42, hétfő
|
|
|
HÁTSZÍN ÁNIZSOS, GYÖNGYHAGYMÁS MEGGYEL
HOZZÁVALÓK
60 dkg hátszín, 2 evőkanál mustár, bors, só, ánizs (őrölt), 30 dkg meggy, 15 dkg gyöngyhagyma, 4 evőkanál méz, 4 dl bor (vörös), burgonyafánk, 2 evőkanál keményítő, olaj
Egy hátszín nyilván egy ünnepnaphoz: évfordulóhoz, születésnaphoz kapcsolódhat, hiszen nem olcsó alapanyag. De néha drágább alapanyagból is készíthetünk ételt - ehhez nyújt segítséget a recept.
A hússal egy kicsit előre dolgoztam, ugyanis az az igazi, ha a hús 1-2 napig áll a hűtőben. Az íze is jobb lesz és a rostok is felpuhulnak. A hátszint sózom, borsozom, mustárral bekenem, betekerem zsírpapírba és berakom a hűtőbe. Olajban is lehet pácolni, de akkor arra figyeljenek, hogy a mustáros húst az olaj ellepje.
Mézet karamellizálok, a mézkaramellbe beleteszem a gyöngyhagymát és a meggyet. Ha százalékban akarjuk megadni, akkor 70 százaléka meggy, 30 pedig gyöngyhagyma. Felöntöm borral, beleteszem az ánizst, keményítővel sűrítem.
A hátszínt sütés előtt kicsit klopfolom, majd megsütöm. Én azt javaslom, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően süsse meg a hátszínt, én médiumra szeretem.
Köretnek burgonyafánkot készítek. Én előre elkészítettem a tésztát. Már többször készítettem a Mit főzzünk ma? adásában burgonyafánkot, de emlékeztetőnek gyorsan leírom ide a receptjét. Liszt, élesztő, tojás, burgonya, kevés víz, olaj. Egy kiló liszthez negyven deka burgonyát teszek.Forró olajban kisütöm. Egy szelet húshoz egy nagyobb fánkot készítek, így sokkal jobban fog kinézni.
A közepesre sütött hátszínt tálalom a burgonyafánkkal. A mártást a fánkra teszem, petrezselyemzölddel díszítem.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Vad ételek |
|
|
|
|
|
2018-05-28 10:19:35, hétfő
|
|
|
Vigyázzunk az artériákra!
A brokkoli hatékonyan tisztítja az ereket
Az artériák azok a vérerek, melyek az oxigénben és tápanyagokban gazdag vért szállítják a sejtekhez. Azonban az artériák falán lerakódhatnak különböző anyagok, ezek pedig plakkokat képezhetnek, amelyek akadályozhatják a vér áramlását. Az étrendünkkel azonban sokat tehetünk a plakk-képződés ellen.
Az eltömődött, illetve a plakkok miatt leszűkült vérerek számos problémát okozhatnak, ezek, ha nem kezeljük őket megfelelően, akár az életünket is veszélyeztethetik. Az eltömődött erek fájdalmas érszűkülethez vezethetnek a lábban, de akár szívrohamot vagy szélütést is okozhatnak.
A plakkok kialakulásában nagy szerepe van a magas koleszterinszintnek, de a dohányzás, az elhízás, amagas vérnyomásis fokozza az érszűkület rizikóját. A megfelelő táplálkozással azonban rendkívül sokat tehetünk azért, hogy a plakkok képződését megakadályozzuk, illetve a már kialakult plakkokat “letakarítsuk" az érfalakról. Lássuk, mely élelmiszerek járulnak hozzá az ereink egészségesen tartásához!
Az ereket, szívet védő ételek közül kiemelkedő hatású a fokhagyma, melyről több kutatás is bizonyította már, hogy nagymértékben csökkenti a koleszterinszintet, erősíti az erek falát, illetve a gyulladások ellen is hatásos. Naponta 1-3 gerezd fokhagymát érdemes elfogyasztani, nyersen vagy az ételeinkbe keverve.
A gránátalmát a szerelem gyümölcsének tartják, sejtvédő hatásairól jóval kevesebben tudnak, pedig érdemes rendszeresen fogyasztani. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, polifenolokban, és olyan vegyületek termelődését is serkenti a szervezetünkben, melyek segítik a véráramlást, így hatékonyan tisztítják az érfalakat. A gránátalmát keverhetjük gyümölcssalátába, de frissen facsart leve is nagyszerű frissítő.
A zsíros húsú halak fogyasztása is nagyon jó hatással van az erekre, elsősorban azért, mert a bennük található, egészséges omega-3 zsírsavak növelik a “jó", HDL-koleszterin szintjét, csökkentik a gyulladásokat, megakadályozzák a plakkok képződését, emellett pedig még a vérnyomásra is kiegyensúlyozó hatással vannak. Az egyik legegészségesebb halfajta a lazac, ebből érdemes hetente két adagot is megenni.
A kurkuma pozitív hatásaira az elmúlt évtizedekben hívták fel a figyelmet a tudósok, és többek között azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy a benne található hatóanyagok, például a kurkumin, csökkentik a gyulladásokat és a plakkok ellen is rendkívül hatásosak, még a már kialakult lerakódások eltávolításában is szerepet játszhatnak. A kurkumát felhasználhatjuk a főzésben, de a kurkumával fűszerezett meleg tej nemcsak az ereknek, de a hangulatunknak is nagyon jót tesz, ráadásul az alvásban is segítségünkre lehet.
A görögdinnyében található vegyületek, például az L-citrullin, javítja az erek rugalmasságát, megakadályozza a plakkok kialakulását, csökkenti a vérnyomást, és segít megfelelően tágan tartani az ereket. Emellett a vérzsírokra is nagyon jó hatással van, a zsírcseppek nem tudnak megtapadni az érfalakon. Dinnyeszezonban érdemes rendszeresen, naponta fogyasztani.
Naponta egy adag brokkolival nemcsak bizonyos daganatos betegségek rizikóját lehet csökkentetni, de a brokkoli rendszeres fogyasztása az erekre is nagyon jó hatással van. A benne található szulforaphan nevű vegyület, valamint a K-vitamin védik az ereket a sérülésektől, megakadályozzák a plakkképződést, a brokkoli rosttartalma pedig a koleszterinszintet és a magas vérnyomást is csökkenti. Érdemes hetente két-három alkalommal brokkolit enni, alkalmanként nagyjából fél csészényi mennyiséget.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség,életmód |
|
|
|
|
|
2018-05-28 10:08:09, hétfő
|
|
|
Sokszor az egész életünk abból áll, hogy megfeleljünk másoknak. Legtöbbször idegeneknek akarunk megfelelni, elnyerni az elismerését a főnöknek, az idegen ,,baráti" társaságoknak, a felszínes presztízst birtokló embereknek. Szívünk mélyén tudjuk, hogy lehetetlen vállalkozás, tele korlátokkal, tele sérelmekkel, mégis mindig a legtávolabbi látszatkapcsolatokkal foglalkozunk, azt gondolván, hogy ezzel majd előrébb jutunk. Mert napjainkban, ha nem vagy valakinek a valakije, már szóba sem állnak veled, hiába a magas eszmények, nagy cselekedetek. S közben a csendben, háttérben meghúzódó embereket körülöttünk észre sem vesszük: a nagyszüleinket, a testvéreinket, betegeinket... Láthatatlan angyalként vesznek körül és mi mégis azokkal foglalkozunk, akik még a gondolatainkat sem érdemlik meg. Ilyenkor eszembe jut, hogy Jézus nem az írástudó emberekkel foglalkozott. Nem a főhatalmasokkal. Hanem a szegényekkel. A legkisebbekkel. A betegekkel. A körülötte lévőkkel. A mások számára láthatatlanokkal. Csak azoknak tudsz igazán megfelelni, akik közel állnak hozzád. Akik igazán szeretnek. Akik elfogadnak mindenféle magyarázkodás nélkül. Szeresd rokonaidat, betegeidet, családodat. Ismerd fel a körülötted állókat, azokat, akik őszintén szeretnek, akik valóban Rád várnak, arra, hogy végre meglátogasd őket. Oszd meg magad azokkal, akikhez nem fűz érdek. Hogy megismerd önmagad, hogy megértsd mi a szeretet." (Szokolai Katus) |
|
|
0 komment
, kategória: Belső kör |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
105 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 709
- e Hét: 9354
- e Hónap: 15726
- e Év: 66517
|
|
|