Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Gyere haza gyermekem !
  2018-05-07 15:00:51, hétfő
 
  A leány életében először minden olyan érdekes volt, de azután minden szertefoszlott, és nem maradt más, mint a nyomorúság. Végül is Chicago alvilágában kötött ki. Zajos mulatságokat csapott barátaival és barátnőivel, szíve mélyén azonban ott volt az elveszett otthon utáni vágy.

Anyja egész éven át várt gyermekére. Szívesen utána ment volna, hogy megkeresse, de hol? A szeretet találékony. Levelet írt. De hová? Leányának címét a bűnügyi rendőség sem tudta már évek óta felfedezni.
Csináltatott magáról egy csomó fényképet, úgy, ahogy volt, a szomorúságtól megöregedve; a képeket papírlapra ragasztotta, és minden egyes papírra felírta:

Gyere haza, Anyád vár!

A képeket azután elvitte azokra a szórakozóhelyekre, ahova a chicagói alvilág járt,
és engedélyt kért, hogy a falra akaszthassa. Vajon ér ez valamit? Elolvassa a lánya? És ha igen, hallgat rá?

Sötét éjszaka volt. Az egyik bárban valami nótát játszott a zenekar. Fiatal nő imbolygott a bárpult felé a bűnbarlangon végig. Lelke üres volt, élete elrontva. Hirtelen megállt, mint akit villám sújtott végig.

A falon egy idős asszony képét látta....

Szívszaggató sikoltás hallatszott: Anyám !

Egy órával később otthon volt.

Csupán négy szó : nem sok !

De ebben a négy szóban benne van annak a levélnek a tartalma is , amit Isten küld Neked.

Gyere haza !

Valaki aki nagyon szeret, vár Rád !

Isten is így vár rád! Ha megfáradtál, eltévedtél akkor ne feledd: Ő mindig vár Reád!
Építsétek egymást
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Milyen sírásra gondolhatott?
  2018-05-07 14:34:28, hétfő
 
  "Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. "(Mt 5,4)

Különös megállapítása ez Jézusnak. Milyen sírásra gondolhatott?

Egyszer valaki úgy ment el reggel otthonról, hogy köszönés nélkül csapta be maga mögött az ajtót. Felesége szipogva készült szintén munkába. A napi események kitörölték mindezt a férfiból, s este kedélyesen tért haza. Az asszony éppen mosogatott, s amikor a férje megpuszilta, látta, hogy sír. Te meg mit bőgsz? - kérdezte. Rövid csodálkozás után a férje vállára borult, és elkezdett zokogni. A legtöbb férfi ilyenkor nem tudja, mit tegyen, de ahogyan ott álltak a konyha közepén, eszébe jutott a reggeli jelenet. Meg az a sok veszekedés, ami az utóbbi időben lezajlott. Szinte visszahallotta a maga kemény, durva szavait, és ő is elkezdett sírni. Aztán leült, ölébe vette asszonyát (már régen nem történt ilyen), és elkezdett gyónni. Bocsánatot kért sok mindenért. Mire az asszony is kezdte sorolni a maga bűneit. És kölcsönösen megbocsátottak egymásnak. Amikor ezt elmondták, így fejezték be: azóta vagyunk boldog házasok.

Ugye, milyen igaz Jézus szava: boldogok, akik sírnak. Akik csak siránkoznak, hogy milyen szerencsétlenek, azok nem boldogok. De akik sírni tudnak amiatt, hogy milyen bűnösök, azok boldogok.

A sírás nem a gyengeség jele, hanem az őszinteségé. Boldog az, akinek valós képe van önmagáról, aki nem akar olyan maradni, amilyen, akinek van bátorsága bűnt vallani és bocsánatot kérni, s aki tud szívből megbocsátani. S boldog az, akit Isten annyira szeret, hogy bevilágít a szívébe, s megmutatja, mi rejtőzik ott. Amikor ezt meglátta Péter, a kemény férfi, a derék, jó ember is csak sírni tudott rajta. Ekkor már meg lehetett vigasztalni.
/Cseri Kálmán/

Építsétek egymást
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Borsófőzelék diófasírttal
  2018-05-07 14:23:20, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
10 dkg vaj, 4 dl tej, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, só, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 db zsemle, zsemlemorzsa, olaj, 25 dkg dió, 40 dkg borsó (zöld)

Egy lábosban vajat olvasztunk.

A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.

Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel.

Elkeverjük, és felöntjük tejjel.

Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.

Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot:

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.

A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba.

Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást.

Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.



Jó étvágyat kívánunk!

 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Zöldspárga-krémleves
  2018-05-07 13:45:29, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
30 dkg spárga (zöld), 1 fej hagyma, 1 db burgonya, 1 dl tejszín, cukor, só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet szódabikarbona, szerecsendió, 1 db kifli

A zöldspárgát egy fazékba helyezzük, mellérakjuk az összevágott vöröshagymát, burgonyát, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk, cukrozzuk.

Zúzott fokhagymát, szódabikarbónát és szerecsendiót adunk hozzá.

Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, majd botmixerrel leturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejszínt.

Szükség esetén átszűrjük a levest.

A kifliből karikákat vágunk, reszelt sajttal megszórjuk, megsütjük.

A leves mellé tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Spárgás ételek  
A fogínygyulladás gyógyítói
  2018-05-07 13:37:06, hétfő
 
  Fáj, vérzik és duzzadt a fogínye? A gingivitis, azaz a fogínygyulladás sokunk életét keseríti meg. Erdők-mezők patikája azonban ilyenkor is segítségünkre lehet, ha tudjuk, milyen gyógynövények enyhíthetik panaszainkat


A fogínygyulladás tünetei
Ilyenkor a fogíny nyálkahártyája megduzzad, élénkpiros színű, és fájdalmas lesz, valamint eleinte csak érintésre, később spontán módon is vérezni kezd. Ez a folyamat megfelelő szájápolással még visszafordítható, de ha nem teszünk semmit, a fognyak és íny közti rés kimélyül, a baktériumok bejutnak ide is. A gyulladás a fog gyökere mentén leterjed, és fogágygyulladást (parodontitis) okoz. A folyamat előrehaladtával kialakul a fogínysorvadás, az ép fogak meglazulnak: ez végül a fogazat elvesztésével jár.


Természetes gyógymódok fogínygyulladásra
Öblögetés sós vízzel
Csillapítja a gyulladás okozta fájdalmat. Vegyünk egy pohár langyos vizet, és keverjünk el benne 2 tk. sót, majd gargarizáljunk az oldattal. A legjobb, ha speciális sót használunk erre a célra:

Ecsetelés fokhagymaolajjal
Kiváló gyulladáscsökkentő, és megszünteti a duzzanatot, valamint a fájdalmat. A fájó részt fokhagymaolajba mártott fültisztító pálcikával ecseteljük be. Ha nincs olajunk, az is segít, ha arra a részre egy szelet friss fokhagymát teszünk rövid időre.

Fahéjas koktél
A fahéj is hatásos gyulladáscsökkentő, de egy kicsit másképp kell alkalmazni, mint a fokhagymát. Keverjünk el egy csipetnyi fahéjat egy pohár meleg vízbe, és igyunk ebből a koktélból naponta három alkalommal.

Citrommal a gyulladás ellen
A citromot két módon használhatjuk fel: ecsetelésre és belsőleg. Ha ecsetelésre használjuk, akkor facsarjuk ki egy fél citrom levét, és keverjük össze durva sóval. Az így kapott masszát kenjünk a kezelendő ínyfelületre, majd kis idő elteltével öblögessünk. Ha pedig azt szeretnénk, hogy belülről fejtse ki gyulladáscsökkentő hatását, akkor keverjük a levét meleg vízbe, és igyuk meg.

Szóda-bikarbónás baktériumpusztítás
Készítsünk szóda-bikarbónából és vízből pasztát, melyet finoman kenjünk a kezelendő területre. Hagyjuk egy darabig hatni, majd kíméletesen mossunk fogat, és öblögessünk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Cukkinis sült csirkecomb
  2018-05-07 12:27:07, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 levél zsálya, 4 kiskanál mustár, 1 kiskanál méz, 1/2 dl olaj, 3 dl zöldségleves, 1 mokkáskanál keményítő,

A körethez:
3 db cukkini, só, 3 db zsemle, 3 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, bors, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 2 dl olaj (olíva)

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zsályával fűszerezzük. Bekenjük mézes mustárral és meglocsoljuk az olajjal. Ezután tepsibe fektetjük, ráöntjük a pácoló aljat, felöntjük a zöldséglevessel, és alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

A körethez, a cukkiniket belereszeljük egy tálba. Megsózzuk, összekeverjük és pár percet állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét. Ezután hozzáadjuk az áztatott kicsavart zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és az aprított petrezselymet. Ha kell, sózzuk, és annyi zsemlemorzsát szórunk bele, hogy könnyen gyúrható cukkini masszát kapjunk. Most vizes kézzel, nagyobb fasírtokat formázunk belőle, kissé meglapítjuk, és a forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. Ha elkészültek, papírszalvétára téve lecsepegtetjük.

A hús sütésekor visszamaradt szaftot felforraljuk. Kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, majd ha kell, utóízesítjük és lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a cukkinifasírtokat tányérra tesszük, mellé fektetjük a csirkecombot és körbelocsoljuk a szaftjával.

Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 6220
  • e Hónap: 12592
  • e Év: 63383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.