Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Hét szűk esztendő
  2023-09-07 21:45:44, csütörtök
 
 




HÉT SZŰK ESZTENDŐ


Egyre többen tapasztalhatjuk mostanság, hogy a hét bő esztendő után most a hét szűk esztendők korát éljük

A 'hét szűk esztendő' bibliai fogalom. Mózes első könyvében József megfejti a fáraó álmát. A fáraó először hét kövér tehenet lát, amelyiket felfalja hét sovány tehén, azután hét kövér szép gabonakalászt lát, amit elnyelnek a sovány kalászok. Az álom jelentése az, hogy először hét bő esztendő jön Egyiptomra, ami jó termést hoz és gazdaggá teszi őket, de azután jön hét szűk esztendő, ami feledteti velük az egykori jólétet.

Sokan nem tudják, ez a kifejezés a Bibliából származik, Isten szólt két álmon keresztül a fáraónak, hogy készüljön fel arra, hogy hamarosan nagy változás áll be a gazdasági életben.

A fáraó így szólt Józsefhez: Álmomban a Nílus partján álltam. A Nílusból hét kövér és szép tehén jött ki, és legelt a sás között. De hét másik tehén is kijött utánuk, amelyek nagyon hitványak, rútak és soványak voltak. Egész Egyiptom földjén nem láttam hozzájuk fogható rútakat. A sovány és rút tehenek megették az előbbi hét kövér tehenet. Bár a gyomrukba kerültek, nem lehetett észrevenni, hogy a gyomrukba kerültek, mert a külsejük ugyanolyan rút volt, mint azelőtt. Akkor fölébredtem. (Majd egy ugyanilyen álom, csak tehenek helyett búzakalászok szerepeltek benne.) Ekkor József így szólt a fáraóhoz: Azt jelentette ki Isten a fáraónak, hogy mit fog cselekedni. A hét szép tehén hét esztendő. A hét sovány és rút tehén, amelyek utánuk jöttek ki, szintén hét esztendő. Hét esztendő jön, amikor nagy bőség lesz Egyiptom egész földjén. De az éhínség hét esztendeje következik utánuk, amikor minden bőséget elfelejtenek Egyiptom földjén, és éhínség fogja emészteni az országot. Nem is fogják tudni, hogy bőség volt az országban, az utána következő éhínség miatt, olyan súlyos lesz az. Gyűjtsenek össze minden élelmet a következő jó esztendőkben, halmozzák föl a gabonát, és a fáraó felügyelete alatt őrizzék az élelmet a városokban. Mert ez az élelem lesz az ország tartaléka az éhínség hét esztendejében, amely majd eljön Egyiptomra, és akkor nem pusztul el az ország az éhínség idején.

A tanulság a történetben, hogy a hét bő esztendő után mindig jön hét szűk, de legalábbis szűkebb év. A hét bő év nem azért van, hogy akkor még jobban dorbézoljunk, hanem azért, hogy fel tudjunk készülni arra, amikor vége lesz a bőségnek.

Ha ezt a leckét megtanulnák az emberek, a cégek és a kormányok, sokkal jobb hely lenne a világ és a világgazdaság története nem buborékok és összeomlások szüntelen körforgásáról szólna. Nem globális felmelegedésről kellene állandóan beszélni, hanem a "hét szűk esztendő".kről kellene többet elmélkedni. Hogy az bibliai fogalom...? Ez volna a baj...

Hiába tudja minden gondolkodó ember előre, hogy nem lesz örökké karácsony, nem tarthat örökké a hét (vagy tíz vagy tizenkét) bő év, mégis a legtöbben úgy élnek, mintha örökké minden így maradna. Aztán amikor bekövetkezik a hét szűk év, mindenki meg van lepődve, a kormányok éppúgy, mint az emberek vagy a cégek. Ki hitte volna, hogy 8-10-14 év dőzsölés után akár ugyanennyi szűk év jön? Ki hitte volna, hogy a bő esztendők nem azért vannak, hogy még jobban eladósodjunk, hanem hogy készen állhassunk, ha a nem kívánt fordulat megérkezik?

A másik tanulság, hogy a történetben a hét szűk év teljesen felemésztette a hét bő év minden bőségét, mintha soha nem lett volna az.

Többen vannak azon a véleményen, hogy az elmúlt 14 évben olyan pénznyomtatás zajlott és ezzel olyan részvény, ingatlan és minden áremelkedés, hogy bő egy évtized alatt annyit nőttek az árak, az ipari termelés és minden, ami megfelel két teljes évtizednek.

Ha most ennek vége szakad, elképzelhető, hogy a következő évtizedben egy kiegyenlítődés lesz, a két évtized összeségében lesz annyi az átlagos ingatlanár, részvényár vagy GDP emelkedés, amennyinek lennie kellett volna az első évtized őrült száguldása nélkül.

Ha ez a feltételezés igaznak bizonyul majd, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy a sovány tehenek tényleg megeszik a kövér teheneket, de ez nem fog meglátszani rajtuk. Másként mondva, elképzelhető, hogy a következő években visszaadják az árfolyamok azt a felesleges pluszt, amit az elmúlt 12 évben az átlagos növekedésen túl szedtek magukra.

Nem állítom, hogy ez biztos így lesz, de nem kellene meglepődni, ha tényleg ilyen évek jönnének most. Átlagolva még mindig ki fog jönni a normál piaci növekedés.

Csak azért írtam erről, mert annyit hallom mostanában ezt a hét szűk esztendő kifejezést és sokaknak fogalmuk sincs, honnan származik. Ha még nem késő "halmozzunk fel gabonát, mert ez az élelem lesz a tartalék a szűk években, hogy ne haljunk éhen."

Egyre többen tapasztalhatjuk mostanság, hogy a hét bő esztendő után most a hét szűk esztendők korát éljük. Szerintem már benne is vagyunk kb. 4-5 éve. Soha nem láttam még olyat, mint az előző években. 2022-ben pl.a kukoricán a csapadék hiány és az aszály miatt nem volt cső, siralmas volt nézni, mert ilyet korábban még nem láttunk.. Igaz viszont, hogy idén ez pont fordított, a kukorica táblák rogyadoznak az óriási csövek alatt. De...

Tavaly nem volt kukorica, idén van. Tavaly a cseresznye fánkon a fele a fán maradt, idén két marékkal, ha szedni tudtunk róla. Tavaly rogyadoztak a csonthéjasok, a sárga és őszibarackfák, a megyfák a nagy termés alatt, idén egy fán csak egy-egy szem volt található, a korai fagy, a monilia és a tafrina elintézte őket is. A mandulafa a fagy miatt idén teljesen kopasz. Az alma amit a fagy kevésbé érintett ugyanaz, a nagy hőség és későn jött csapadék miatt most férgesen, aszottan hullik a fa alá. A szőlő néhány hete még csodálatos volt, öröm volt ránézni, ilyen reménykeltően még sosem nézett ki talán, de néhány napja a nagy hőség miatt siralmas a látványuk, megsárgult levelek, kopasz szőlővesszők aszott fürtökkel! 2-3 nap alatt a csodás fürtöknek vége és hol van még a szüret? A kapás növényekről nem is beszélve. a szálastakarmányt az egyik évben hétszer kaszálták, idén eddig csaj kétszer, még jó, hogy idén a kukorica bőséges lesz.

Ami azonban látható, az időjárás nem minden növényt érintette egyszerre. A nagy szerencse a kenyérgabona volt, ami az utóbbi években az előző évi ősz végi, tél eleji nagyobb csapadékmennyiség miatt a problémát megelőzte. Még tavaly is, amikor az év első három hónapjában csak 2 mm csapadékot mértem! Magam sem akartam elhinni, míg az egyik meteorológus 2022 áprilisában jelezte, hogy Miskolcon 1,8, Egerben 1,6 mm hullott - 3 hónap alatt!

Ha abban az évben az április nem lett volna olyan csapadékos, kenyerünk sem lett volna.

Ne csodálkozzunk hát, hogy az árak az egekbe szöktek!!!

Nagyon régen nem volt akkora aszály, mint 2022-bent és idén is, és ha ez nem lenne elég, háború is van a szomszédban, aminek hatására az árak az egekbe szöktek, és ennek a helyzetnek a súlyát, az ezzel járó feladatok súlyát mindenki, a termelők, az agrárszakemberek, a politikusok és a fogyasztók, a választópolgárok is mind jobban érzik.

Új helyzetet hozott a háború is.

Az európai helyzet bonyolult és nehezen megjósolható, mindenkinek új helyzetet hozott a háború. Jelenleg most mindent a háború határoz meg, rendkívül kiszámíthatatlan a helyzet, és ilyenkor fontos, hogy mindenki őrizze meg a hidegvérét.

Magyarországot a háború miatt sújtó infláció befolyásolására az ország eszközei korlátozottak, a magyar gazdaságnak van esélye rá, hogy a bonyolult környezetben is találjon egy olyan ösvényt, amelyen haladva kimaradhat a gazdasági válságból.

Hét szűk esztendő után jönni kell az újabb bő esztendőknek!

Legyen mielőbb újra növekedés!







A HÉT BŐ ÉS SZŰK ESZTENDŐ

Link








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilt levél a TVN részére 11.
  2022-12-14 22:51:02, szerda
 
 


NYÍLIT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE 11.


T. TVN!


Sajnos kb egy év után újra írnom kell. Nem szívesen teszem. Pláne, ha az év legszebb napja, a Szeretet napja előtt kényszerülök erre a lépésre. Sajnos ugyanis - mint azt már több ízben is jeleztem - a TVN sugórendszere ill. inforációs részlege továbbra sem elérhető.

Szeretnék valami szépet, de sajnos most sem tudok. Csak azt, amit eddig már többször is jeleztem. A blogbejegyzéseim törlése ugyanis tovább folytatódtak. A legtöbb törlés úgy látom - arányaiban - most is Karácsony kategóriában történt. Úgy látom, máshol is, de nem tudom, miért éppen a Szeretet ünnepe, a Karácsony az, ami kivívja valakinek a törlési kedvét. Ennyire nem szerethetik valakik a Karácsonyt? Ezúttal is nagyon szépen kérném, miért nem lehet ezt már végleg befejezni? Nagyon sok befektetett időnk van ezek elkészítésében, ráadásul "fizetős" oldal is vagyunk, ennek ellenére továbbra sem kímélnek bennünket. Törölnek, törölnek és újra csak törölnek - természetesen minden ok nélkül.

Az alábbiakban megküldöm a Blogbejegyzés összes tételét 2010. 06.19-i kezdettel, mellette azokat, amelyek törlésre kerültek TÖRÖLVE felirat megjegyzéssel. ELSZOMORÍTÓ lista. Még elszomorítóbb, ha csak a 2019.01.01. utáni állapotot nézem: a 21 tételből mindössze 10 tétel maradt, a többi sajnos törlésre került! Úgy látszik, nem hogy javulás történne, hanem pont az ellenkezője gyorsult fel!


Karácsony - Újév
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1516&n=menusgabor&blog_kateg oria=Kar%E1csony%20-%20%DAj%E9v

2010.06.19: Wass Albert: Az elfeledett karácsony szellemében
10.12.05: Mikulásnapra TÖRÖLVE
10.12.18: Ünnepvárás TÖRÖLVE
10.12.19: Karácsonyi Angyalok TÖRÖLVE
10.12.19: Karácsonyi versek _ TÖRÖLVE
10.12.19: Reményik Sándor: Magyar Karácsony TÖRÖLVE
10.12.20? Karácsonyi ének TÖRÖLVE
10.12.30: Szilveszter napján TÖRÖLVE
10.12.31: B U É K - 2 0 1 1 TÖRÖLVE
11.01.01: B.U.É.K. - 2 0 1 1 TÖRÖLVE
11.11.29: Szalai K.Ibolya Karácsonyváró TÖRÖLVE
11.02.05: Levél a Télapóhoz
11.12.01: Böjte Csaba adventi fohásza TÖRÖLVE
11.12.05: Levél a Télapóhoz-Jön a Télapó
11.12.06: Mikulás - Képekben, zenében, versben TÖRÖLVE
11.12.20: Áldott Karácsonyt!
11.12.21: Mit adnék Karácsonyra Neked... TÖRÖLVE
11.12.25: Karácsony ünnepére - dec.25-26 TÖRÖLVE
11.12.29: Búcsú az Óévtől TÖRÖLVE
11.12.29: Szilveszter napján TÖRÖLVE
11.12.29: Ó év - Új év TÖRÖLVE
11.12.31: B U É K - 2 0 1 2 TÖRÖLVE
12.12.01: Advent
12.01.01: Évköszöntő
12-12.02: Advent idején
12.12.03: Adventi Naptár
12.12.20: Móra László: Karácsonyi imádság ÁTHELYEZVE MÓRA LÁSZLÓ blogba
12.12.20: D. Tóth Sándor - RÉGI KARÁCSONY
12.12.23: Wass Albert - Magyar karácsony az égben
12.12.26: Wass Albert: Karácsonyi levél
12.12.29: Újévi jókívánságok
12.12.29: Szilveszteri idézetek - Újévi versek
12.12.30: Szilveszter napján TÖRÖLVE
12.12.30: B U É K 2 0 1 3 - B U É K Magyarország TÖRÖLVE
12.12.31: Búcsú az Óévtől TÖRÖLVE
13.01.01: B U É K - 2 0 1 3 Képgaléria
13.11.30: Advent
13.12.06: Versek - Mikulás napra
13.12.21: A várakozás meghitt csendje
13.12.25: Benkő Gabriella: Karácsony TÖRÖLVE
13.12.09: Rioban felállították a világ legnagyobb úszó karácsonyfáját
13.12.14: Széllyes Sándor: Székely Karácsony
13.12.22: Boldog KARÁCSONYT! TÖRÖLVE
13.12.25: Benkő Gabriella: Karácsony TÖRÖLVE
13.12.28: Új évi köszöntő
13.12.31: B U É K - 2 0 1 4 ! TÖRÖLVE
14.01.01: Évköszöntő TÖRÖLVE
14.12.04: Az én Mikulásom TÖRÖLVE
14.12.18: Kőszeghy Miklós: Áldott Karácsonyt neked! TÖRÖLV E
14.12.23: Karácsonyi köszöntő
14.12.26: Karácsony Versek 22.12.14
14.12.30: Óév búcsúztató
14.12,31: Szilveszter
15.01.01: Évköszöntő
15.01.02: Adjon Isten minden jót
15.01.03: Óévi - Ujévi bohóságok
15.11.28: Advent. TÖRÖLVE
15.12.09: ...amik¬től a na¬gyik sírva fa¬kad¬nak1
15.12.16: Karácsonyi lista máshogyan....
15.12.18: Karácsonyi idézetek TÖRÖLVE
15.12.23: Boldog Karácsonyt! TÖRÖLVE
15.12.23: Karácsonyi versek
15.12.25: Szent karácsony története
15.12.28: Karácsonyi Budapest TÖRÖLVE
15.12.30: Régi magyar áldás
15.12.31: Óév búcsúztató TÖRÖLVE
16.01.01: B U É K 2 0 1 6 !
16.01.01: Újévi recept TÖRÖLVE
16.01.01: Happy New Year
16.01.01: Boldog Új Évet!
16.12.12: Angyal revivremavie
16.12.15: December Áthelyezve Évszakokhoz
16.12.17: Békés ADVENTET kívánok szeretettel!
16.12.21: Mit adnék Karácsonyra Neked...? TÖRÖLVE
16.12.22: Karácsonyi versek TÖRÖLVE
16.12.23: Karácsonyi köszöntő TÖRÖLVE
16.12.28: Ady Endre - Karácsony
16.12.28: Szilveszteri bölcsességek
16.12.31: Óév búcsúztató szóval,borral,sütivel,zenével, jó kívánsággal
16.12.31: Óév búcsúztató
17.01.01: BUÉK 2017
17.12.05: Az én Mikulásom TÖRÖLVE
17.12.06: Adventi versek
17.12.22: Boldog Karácsonyt! TÖRÖLVE
17.12.27: Jókai Mór: A koldus gyermek
17.12.31: Óév búcsúztató 2017 TÖRÖLVE
18-01.01: B U É K - 2 0 1 8 !
18.12.02: Advent
18.12.03: A Hűség és a szeretet
18.12.03: Adventtől karácsonyig
18.12.09: Budapest idén is ünneplőbe öltözött (fotók)
18.12.22: Áldott, Békés Ünnepeket Kívánok!
18.12.22: Itt a Karácsony!
18.12.23: Boldog Karácsonyt!
18.12.31: ÓÉV BÚCSÚZTATÓ - 2018
19.01.01: B U É K - 2 0 1 9 !
19.12,01: Adventtől Karácsonyig
19.12.22: Ádventi ráhangoló gondolatok Szent-Gály Katával
19.12.22: Karácsony készül, emberek! TÖRÖLVE
19.12.22: Angyalok TÖRÖLVE
19.12.22: Igaz történet karácsony előttről
19.12.25: Boldog Karácsonyt!
19.12.25: A legszebb karácsonyi dalok Törölve
19.12.26: Karácsonyi idézetek TÖRÖLVE
19.12.31: Óév búcsúztató TÖRÖLVE
19.12.31: B U É K - 2 0 2 0 !
20.12.05: Az én Mikulásom
20.12.19: Karácsonyi idézetek TÖRÖLVE
20.12.21: Karácsony ünnepe
20.12.22: A legszebb karácsonyi dalok TÖRÖLVE
20.12.23: Karácsonyi köszöntő TÖRÖLVE 2
20.12.31: Viszlát 2020 - B U É K 2021! TÖRÖLVE
21.11.28: Advent angyalai TÖRÖLVE
21.12.23: Boldog Karácsonyt! TÖRÖLVE
21.12.31: Szilveszter 2021 - BUÉK 2022
22.11.27_Advent


Szives tájékoztatásukra közlöm, hogy jelen e-mailomat azonos tartalommal a TVN e-mail oldalán is megküldöm - remélem az nem változott v. elérhető, - mivel a korábbi hibajelzéseimre sem kaptam soha választ, a TVN Sugórendszere, ill információs részlege ugyanis nem elérhető.

Tisztelettel

Menus Gábor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pablo Neruda: Himnusz az élethez
  2022-08-27 20:15:40, szombat
 
 




Pablo Neruda: HIMNUSZ AZ ÉLETHEZ


HIMNUSZ AZ ÉLETHEZ


lassan meghal az,
aki soha nem megy útra,
aki nem olvas,
aki nem hallgat zenét,
aki nem tudja megtalálni a maga bocsánatát

lassan meghal az,
aki elvesztette önszeretetét,
aki nem fogadja más segítségét

lassan szokásainak rabja lett,
aki mindig ugyanazt az utat járja,
aki soha nem változtat támaszpontot,
aki nem meri öltözete színét cserélni
vagy soha sem beszél ismeretlenekkel

lassan meghal az,
aki elkerüli a szenvedélyt
és az izgalom örvénylését,
amely a szeme fényét gyújtja
és gyógyítja a szív sebeit

lassan meghal az,
aki nem tudja célpontját változtatni
mikor boldogtalan
a munkában vagy szerelmében,
aki nem mer veszélyt vállalni
az álmai megvalósítására,

élj most!
légy merész ma!
cselekedj mindjárt!

Ne hagyd magad lassan meghalni!
Ne vond magadtól meg a boldogságot!


SlidePlayer

Link







































 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hibajelzés
  2021-12-10 20:29:58, péntek
 
  NYÍLIT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE 10.


T. TVN!


Ma este kicsit meglepődve tapasztaltam, hogy az e hóban felvitt 4 db blogbejegyzésem helyett T Szolgáltató kimutatása szerint 11 db felvitt bejegyzésem van ebben a hónapban!

Eddig általában azt érzékeltem elég sokszor, hogy a TVN a felvitt bejegyzésekből - igaz csak utólagosan, későbbi időpontokban - bizonyos bejegyzéseket törölni szokott. Ez azonban kicsit fura, hogy most épp ellenkezőleg utólagosan a bejegyzések száma csaknem megháromszorozódott a ténylegesen általam felvitt bejegyzésekhez képest. Igaz ezekből 4 db igen hiányosan, azok is erősen megcsonkitva /csak a bejegyzés utolsó néhány tétele/ szerepel. Ráadásul az utolsó olyan időpont /23:05/ alatt szerepel, mikor én már a gépemet kikapcsoltam. Ami még probléma, a TVN az általam felvitt bejegyzéseket nemcsak megháromszorozta, de eddigi gyakorlatának megfelelően a saját bejegyzésemből is több képet törölt, holott azok mind a saját Képtáram képei voltak!

Talán érdemes megtekinteni a felvitt bejegyzéseket:

1. 21.12.03. Hirmorzsák - EREDETI SAJÁT felvitel 21.12.03 19:45
2. Mint 1. de TVN kissé hiányosan - 21.12.03. 19:49
3. 21.12.05. 2004.december.5-e... - EREDETI SAJÁT felvitel 21.12.05. 20:00
4. 21.12.07. Öri István - EREDETI SAJÁT felvitel 21.12.07. 20:30
5 21.12.09. Juhász Szilvia - EREDETI SAJÁT felvitel 21.12.09 19:45
6. Mint 5, de TVN elég hiányosan /csak a bejegyzés végéni SZ betűs tételektől - 21.12.09 20:56
7. Mint 5, de TVN elég hiányosan /csak a bejegyzés végéni SZ betűs tételektől - 21.12.09 21:14
8. Mint 5, de TVN elég hiányosan /csak a bejegyzés végéni SZ betűs tételektől - 21.12.09 21:48
9. Mint 5, de TVN elég hiányosan /csak a bejegyzés végéni SZ betűs tételektől - 21.12.09 22:06
10. Mint 5 /TVN/ talán teljes, de nem ellenőriztem - 21.12.09 22:49
11. Mint 5 /TVN/ talán teljes, de nem ellenőriztem - 21.12.09 23:05

Kérem a fentiek figyelembevételével a szükséges korrekciós módosítások elvégzését! Én kivételesen most nem vállalkozom a Törlés szerepére, csupán azt kérném a T. TVN-től, hogy az EREDETI SAJÁT bejegyzéseimet véletlenül ne törölje!

Szives tájékoztatásukra közlöm, hogy jelen e-mailomat azonos tartalommal a Blogbejegyzés oldalamra is felteszem, mivel a korábbi hibajelzéseimre sem kaptam választ, a TVN Sugórendszere, ill információs részlege nem elérhető.

Tisztelettel

Menus Gábor




 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Törlések - Ejnye, bejnye
  2021-11-28 21:30:16, vasárnap
 
  Törlések - Ejnye, bejnye


NYÍLIT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE 9.


T TVN!


Az utóbbi időben - mivel elég nagy törléseket találtam korábbi blogbejegyzéseimben - a nagyobb bejegyzéseim vizsgálata során sajnálattal tapasztaltam, hogy azokban a képillusztrációk nagyon sok helyen eltüntek, ill. törlésre kerültek. Igaz ezek általában olyan képek voltak, amelyek a zárt rendszerré /fizetővé/ válás után eltávozott blogtársaink TVN-es képei voltak, mégis érthetetlen. Mert most úgy néznek ki ezek a blogbejegyzések, mintha háborús állapotok dúltak volna az oldalamon is, mint a való világban.


A törölt képek helyére a saját Képtáram képeivel igyekszem, igyekeztem pótolni, de sajnos úgy látom nem sok értelme volt!!!

Ma ugyanis azt tapasztaltam, hogy a TVN a tegnap felvitt képillusztrációs cserék
zömét a:

Kormányos Sándor cimű

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=2085&n=menusgabor&blog_kateg oria=Korm%E1nyos%20S%E1ndor
Link


Link alatti bejegyzésemben csaknem teljes egészében az oldal szintén törölte.


Mivel az utóbbi időben több bejegyzésemben is történtek kisebb-nagyobb korrekciók részemről a jelzett okok miatt, arra most gondolni sem merek, hogy a törlések több más bejegyzésemet is érinthették. Ha ez így van, az nagyon szomorú!

Fontos tudni ugyanis, hogy a TVN akkori igérete szerint a zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók minden adata meg fog maradni és ugyanúgy tudjuk használni a szolgáltatásaikat a továbbiakban!

Kérem a T. TVN-t, hogy hasson oda, hogy korábbi igérete betartásra kerüljön. Ne töröljön olyan bejegyzés részeket, amikre ő maga is garanciát vállalt. Ezek az így ''megcsonkított???" bejegyzések elsősorban nemcsak a tagjainkra vetnek rossz fényt, de a TVN hírnevét sem javítják!

Jelen e-mailem egyidejűleg - mivel felvetett problémáimra választ még egyetlen esetben sem kaptam - azonos tartalommal a TVN oldalára is felviszem.


Üdvözlettel:

Menus Gábor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a TVN részére! - 8.
  2021-08-09 20:45:31, hétfő
 
 


NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 8.


T. TVN!


Már többször is jeleztem Nyilt levél formájában is, hogy a TVN részéről mind több blogbejegyzésem törlésre került, azok már az Archivumomban sem érhetők el. Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű blogbejegyzések is, amelyekbe jóval több befektetett időnk van.

Sajnos mind sűrűbben tapasztalthattuk, hogy általában régebbi bejegyzéseinkből, de újabban már 2019 évi bejegyzéseinkből is szinte fűnyirószerűen rengeteg bejegyzés törlésre került. Olyan bejegyzések, melyeknek a törlése teljesen érthetetelen. Köztük olyanok, mint karácsonyi blogbejegyzések és neves szerzők, Gárdonyi Géze, Juhász Gyula és sok más hasonlóak is törlésre kerültek, olyan nagyobb terjedelmű blogbejegyzések, amelyekbe elkészítéséhez érthetően jóval több befektetett idő szükséges. Olyan blogbejegyzések kerülnek törlésre az Archivumomból - több hónapos v. éves ottlét után, amik szerintem sem tartalmilag, sem egyéb vonatkozásban nem indokolják ezek törlését.

Sajnos már korábban rengeteg több blogbejegyzésem törléséről kellett beszámolnom, több esetben Nyílt levél formájában. Úgy látom, ezeknek sem volt persze túl sok eredménye, szinte ugyanerre a sorsra jutottak, mert közülük is, ha jól számolom, négy Nyílt levél is törlésre került!

Néhány Blogkategóriákban eszközölt törlésekről részletes listát is küldtem már korábban a TVN részére. Nem kívánom ezeket itt most megismételni tételesen /de igény esetén pótlólag meg tudom küldeni/, de mindenképpen szeretném megemlíteni, és szíves figyelmükbe ajánlani a 2020.06.19-i e-mailemben ill. az azonos keltű Nyilt levél 6.-ban szereplő tételes összeállítást /ami ugyancsak törlésre került/, ugyanis az alábbi blogkategóriák törlései mindennél jobban beszélnek:


TÖRLÉSEK:( Részletezésük az e-mailban /2020.06.19/ ill. a törölt Nyílt levél 6.-ban)


Bölcsességek és gondolatok:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1460&n=menus gabor&blog_kategoria=B%F6lcsess%E9gek%20%E9s%20gondolatok.

A blogkategóriában a 2010.08.30.ig 43 bejegyzésből 18 db., 2015.01.31-ig 111 bejegyzésból 32 db blogbejegyzés került törlésre. Ez a blogbejegyzések 42 %-a, ill. 38%-a!


Életmód:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1463&n=menusgabor&blog_kateg oria=%C9letm%F3d

A blogkategóriában 2010.ben 15 db bejegyzésből 8 db bejegyzés került törlésre, ez már 53%!


Idézetek birodalma:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=2034&n=menusgabor&blog_kateg oria=Id%E9zetek%20birodalma

A blogkategóriában a 2015 végéig felvitt 32 db bejegyzésből 13 került törlésre, sajnos ez is közel 41 %!


Karácsony - Újév:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1516&n=menusgabor&blog_kateg oria=Kar%E1csony%20-%20%DAj%E9v

A blogkategóriában 2011.12.31-ig 21 db bejegyzésből 14 db, 2012.12.31-ig 32 db bejegyzésből 17 db blogbejegyzés került törlésre. Ez a blogbejegyzések 66%-a, ill. 53 %-a. Talán ez tűnik a legérthetetlenebbnek.


Többi blogkategóriámat részletesebben nem vizsgáltam, egyelőre nem is kívánom az újabb bosszúságok megelőzése érdekében, de törlések ott is történtek, mint azokat korábbi jelzéseim alapján néhány esetben jeleztem is a T. Szolgáltató TVN-nek.

Az azért az előzőekből is megállapítható, az Archivumbani vizsgált törlések eredménye sokkal rosszabbak, mint amire számítani lehetett. És nagyon elszomorító! Sajnos a törlések olyan nagy mérvűek, a küldött e-mail ill. a a törölt Nyílt levél 6. szerint 40-66%- közöttiek /!/, ami mellett sem a TVN, sem én nem mehetünk el szótlanul.


Többször kértem a jelzett problémáim kivizsgálását. Egyszer, kétszer, háromszor, sokszor. Mivel levelezési címem általában minden korábbi reklamációm ellenére sem működik, így válaszukat privát e-mail címemre kértem, eddig válasz egyikre sem érkezett. Így kénytelen voltam sérelmemet ebben a formában /Nyílt levél/ is itt közzétenni.

Többször kértem már a törölt bejegyzések visszaállítását, de természetesen ez nem történt meg, sőt a T. TVN még csak válaszra sem méltatott! Remek üzleti kapcsolat a Szolgáltatónak - mi dolgozunk, és fizetünk - a TVN pedig TÖRÖL .

Most a kisebb törléseket nem is említem, mert ott a mi időbeli ráfordításaink is elenyészőek, a nagyobb terjedelmű blogbejegyzések törlése azonban mindenképpen nagyon bosszantó! Amit persze mégsem értek, hogy ez miért csak a TVN-re jellemző, más WEB oldalakon ilyennel sehol nem lehet találkozni!

Az a korábbi jelzésük pedig, hogy ún Adathalász kóborol az oldalamon, és a szinte mindennapos jelzésük ugyanis, hogy un "Adathalász blokkolása" történt a részükről, már kezd komikussá válni. A jelzések szerint az adathalász rendszeresen ugyan úgy kísérletezik az oldalam feltörésével és az adataim megszerzésével, blokkolják, de hónapok óta szinte nem történik semmi!!! Létezik egyáltalán a probléma, vagy csak egy elterelő művelet?

A bejegyzések egy Törlőgomb megnyomásával pillanatok alatt törlődhetnek! Biztos nem az adathalász törölte ezeket sem.

Szeretném, ha egyszer a törlő személy "ideállna elénk" és meg tudná magyarázni, miért teszi? A Levelezés rendszerén miért nem tudja az oldal jelezni felénk közvetlen a problémáit és akkor talán megelőzhetőek lennének a durva beavatkozások! A vége az lesz. hogy előbb-utóbb azok is elmennek, akik még itt maradtak és be lehet zárni a boltot!

Sokan több éve itt vagyunk a TVN-en. Sokan szerettük, szeretjük ezt az oldalt, de ha ez így folytatódik tovább, lehúzhatjuk a rolót véglegesen. Megszerettük. A TVN tárolási lehetőséget ígért, cserébe a a blogbejegyzéseink reklámfelületet biztosítottak a TVN-nek. A rendelkezésre álló tárolókapacitás, amit blogbejegyzéseink eredményeztek, a töredékét sem érik el ennek. Pláne ha a bejegyzéseink nagy része önhatalmúlag törlésre kerül és ez tovább is folytatódik.

Megjártam már néhány WEB oldalt, de sehol hasonló nem fordult elő! Az meg pláne nem, ami az utóbbi időben sokszor előfordul, hogy a bejegyzésekbe az oldalon belejavitások, résztörlések is történnek. Amit persze mégsem értek, hogy ez miért csak a TVN-re jellemző, mert más WEB oldalakon ilyennel nem lehet találkozni! Pedig tudom, itt szinte mindenki szerette ezt az oldalt. Igaz, időközben nagyon sokan itt hagytak bennünket. Mi mégis azt kérnénk, akik itt maradtunk, tegyük újra ezt az oldalt olyanná, amilyen volt éveken keresztül. A TVN a 2010-es évek elején az év legjobb WEB oldala volt, tegyünk meg érte mindent, hogy ez újra így legyen. És minden változásról a tagságot is időben tájékoztassuk.

Tisztelettel kérem a T. Szolgáltatót, hogy a bejegyzések törlését hagyja abba, vagy előzetesen közölje minden esetben annak okát, a törölt bejegyzéseket pedig állítsa állítsa vissza, mert amit egyszer ki lehetett törölni, azt vissza is lehet állítani! Volt már erre példa, amikor a TVN nekem is állított vissza a múltban törölt bejegyzést. Mert az nem lehet megoldás, hogy a TVN mély hallgatásba burkolózik, és még csak válaszra sem méltatja a panaszost.

További kérdésem, hogy mit szándékozik tenni a jövőben a TVN, hogy ezek rendszeressé ne váljanak? Meddig kell továbbá várnunk arra, hogy problémajelző észrevételeink a jövőben ne maradjanak válaszolatlanul? Jelenleg ugyanis mégis egy üzleti kapcsolat áll fenn köztünk, és ezért a Szolgáltatónak is van kötelessége velünk szemben. Ennek elmulasztása esetén felmerülhet a jövőben így az az igényünk, hogy az indokolatlanul törölt bejegyzések miatti esetleges kártérítési igényünket érvényesítsük a TVN felé.


A zárt rendszerre való áttérés során egyébként is ígéretet kaptunk a TVN-től 2018.o9.02-én:

"Kedves Felhasználónk!
Mint tudja cégünk 2002 óta (16 éve) nyújtja a szolgáltatásait teljesen díjmentesen.
Sajnos cégünk a jelenlegi formában nem tudja tovább üzemeltetni a szolgáltatásokat.
Október 1-jétől zárt rendszerré alakítjuk át rendszerünket.
Fontos tudni, hogy a zárt rendszerbe áthelyezett felhasználók

MINDEN ADATA MEG FOG MARADNI ÉS UGYANÚGY TUDJÁK HASZNÁLNI A SZOLGÁLTATÁSAINKAT A TOVÁBBIAKBAN"

/TVN.HU csapata 2018.09.02./


az az törlésre semmi sem kerül, a felhasználók minden adata meg fog maradni!


Ennek ellenére csak néhány nagyobb tétel, terjedelmesebb bejegyzések, amik ezt követően mégis törlésre kerültek:


Idézetek birodalma:

19.01.02: IDÉZETEK: A Szív szavai 15. Törölve
19.02.02: Idézetek: A Szív szavai 17. Törölve
19.04.02: Idézetek - Az Életről Törölve
19.04.17: Fókuszban a nő 1. Törölve
19.04.27: Fókuszban a nő 2. Törölve
19.04.30: Fókuszban a nő 3. Törölve
19.05.21: Feledhetetlen gondolatok Törölve


Karácsony - Újév:
2019.12.22: Karácsony készül, emberek! Törölve
2019.12.22: Angyalok - Törölve
2019.12.25: A legszebb karácsonyi dalok Törölve
2019.12.26: Karácsonyi idézetek Törölve
2019.12.31: Óév búcsúztató Törölve


Lelkem szirmai:
2019.06.06: A szív szavai Törölve
2019.07.20: Szakály Éva: Élet vagy halál / Alkudozás Törölve


Sajnos ez ma nem igaz, ez nem így lett, nem így van, így kérem a törölt bejegyzések visszaállítását! Bizonyára csupán egy nagy átverés áldozatai lettünk! Ez az ígéret csak részben valósult meg. Mert a zárt rendszerre való átalakulás során az az ígéret, hogy minden adatunk meg fog maradni, bizony az nem valósult meg. Lehet, hogy a törlések némileg csökkentek, de nem szűntek meg teljesen. És úgy látom, ezek általában a terjedelmesebb bejegyzéseket érintik.

Végezetül most már befejezve, nagyon rövid leszek. Úgy érzem, a TVN egyenlő jogú tagjaként megilletne annyi tisztelet minket is, hogy legalább válaszoljanak a leveleinkre. Valószínűleg a zsúfolt napirendjük ezt mindeddig nem tette lehetővé Önöknek. Ettől azonban mégsem vesztettem el a reményt, hogy esetleg a következő napokban mégis soron kívül foglalkozni fognak az ügyemmel. Szeretném megismételni újólag, a bevezetésben már említett, a zárt rendszerre való átalakulás során az az ígéret, hogy minden adatunk meg fog maradni, bizony így nem valósul meg, - legalábbis nálam! Hogy ugyan úgy tudjuk használni a szolgálatatásaikat a továbbiakban is, mint korábban - szintén nem!!!

Azonban nem lehet csak úgy a szőnyeg alá söpörni egy ilyen ügyet. Mert hallgatásuk ezt támasztja alá!


Köszönettel:
menusgabor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilt levél a TVN részére 7.
  2020-12-16 21:00:56, szerda
 
  NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 7.



T. TVN!


Néhány perce e-mailban az alábbi Üzenetet küldtem a TVN részére:



,,Korábban már több ízben jeleztem az oldalamon tapasztalt mind gyakrabban előforduló törléseket. Olyan blogbejegyzések kerülnek törlésre az Archivumomból - több hónapos v. éves ottlét után, amik sem tartalmilag, sem egyéb vonatkozásban nem indokolják ezek törlését:


Idézetek birodalma:
/Csak néhány közülük - igazán csak néhány - ezúttal csak az egyik: Idézetek kategóriából néhány nagyobb blogbejegyzésemből, amik elkészítése érthetően időigényesebb - csak úgy fűnyirószerűen ezek is/:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=2034&n=menusgabor&blog_kateg oria=Id%E9zetek%20birodalma

2019.04.17: Fókuszban a nő 1. TÖRÖLVE
2019.04.27: Fókuszban a nő 2. TÖRÖLVE
2019.04.30: Fókuszban a nő 3. TÖRÖLVE
2019.05.21: Feledhetetlen gondolatok TÖRÖLVE

Sajnos az Archivumban a törlések folytatódtak, ezúttal csak néhány nagyobb blogbejegyzés törlését említem, amik törlése jóval fájdalmasabbak, mivel terjedelmük miatt a bejegyzések elkészítése is jóval több időt vesz igénybe. Feltehetően sok más is törölve lehetett, ami azért is nem érthető, mert sem tartalmilag, sem egyéb vonatkozásban nem indokolják ezek törlését. Nagyon meg tudnám köszönni, ha a TVN megmondaná, hogy ezek - amik a Neten sok helyen ott vannak - itt a TVN-en minek köszönhetik törlésüket?

Az a szinte mindennapos jelzésük pedig, hogy un "Adathalász blokkolása történt a részükről, már kezd komikussá válni. Az adathalász rendszeresen ugyan úgy kisérletezik az oldalam feltörésével és az adataim megszerzésével, blokkolják, de hónapok óta szinte nem történik semmi!!! Létezik-e egyáltalán a probléma, vagy csak egy elterelő művelet? "Valaki" valóban jár az oldalamon... és pont az én bejegyzéseimet törölné?

Utoljára 2020.06.19-i keltű e mailemben és ugyanazon keltű Nyilt levél a TVN részére 6 Blogbejegyzésemben is jeleztem a problémát. Az e-mail másolatát mellékelem, mivel a blogbejegyzésem ugyancsak TÖRLÉSRE került itt a TVN részéről! Sajnos a törlések olyan nagy mérvűek, a mellékelt e-mail szerint 40-66%-ok közöttiek, ami mellett sem a TVN, sem én a jövőben már nem mehetek el szótlanul.

A probléma megoldása mellett kértem a törölt bejegyzések visszaállítását is. Korábban már néhány esetben erre sor került, de természetesen - korábbi gyakorlatuknak megfelelően - még csak választ sem kaptam jelzett észrevételeimre. Állitólag ezek nem állíthatók már vissza, ami persze nem igaz, mert többször volt már rá példa:


Talán a korábbi törlések miatt legutóbb visszaállított blogbejegyzésem:
2018.12.12: Idézetek


Kérem a probléma mielőbbi megoldását és a törölt bejegyzések visszaállítását! Sajnos a TVN funkcióim, közvetlen elérhetőség, Súgó rendszer stb továbbra sem működik!


Jelen e-mailt azonos tartalommal a TVN-re a blogbejegyzéseimbe is felteszem, mivel e-mailjaim is általában rendszeresen válaszolatlanul maradnak!"


Üdvözlettel.

Menus Gábor





MELLÉLET: 2020.06.19-1 e mail - azonos a TÖRÖLT


"Már korábban jeleztem azt a problémámat, hogy régebbi bejegyzéseimből az utóbbi időben szinte fűnyirószerűen rengeteg bejegyzés törlésre került az Archívumomból. Köztük olyan bejegyzések, melyeknek törlése teljesen érthetetlen. Köztük olyanok, mint karácsonyi bejegyzések és más hasonló bejegyzések is törlésre kerültek. Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű bejegyzések is, amelyekbe érthetően jóval több befektetett időm is van.És ezek egy Törlőgomb megnyomásával pillanatok alatt törlődhetnek! Biztos nem az "adathalász törölte" ezeket sem, ahogy azt tegnap blogbejegyzésem kapcsán a TVN lereagálta.

Jeleztem, hogy ezek listáját elküldöm a TVN részére. A töröltek összeállítása előzetes igéretem alapján néhány blogkategóriámban részben megtörtént, sajnos az eredmény rosszabb, mint amire számítottam. Sőt nagyon elszomorító! Az eredményt alábbiak szerint megküldöm a TVN részére, kérve visszaállításukat. Igaz hiába kérem most ezek visszaállítását, kérésem továbbra is eredménytelen lenne, eddig mindössze 1 blogbejegyzésem visszaállítása történt a 10 év alatt.
De ha törölni tud a TVN, akkor vissza is lehet állítani.

Mivel általában nagyobb terjedelmű bejegyzéseket készítek, igy ezekbe a befektetett munka is többszöröse a hagyományosnak! Teljességre nem törekedtem, mert 10 év az mégis 10 év, de az alábbi blogkategóriák törlései mindennél jobban beszélnek:


TÖRLÉSEK:

Bölcsességek és gondolatok:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1460&n=menus gabor&blog_kategoria=B%F6lcsess%E9gek%20%E9s%20gondolatok.


2010.06.19: Búcsú a józan észtől TÖRÖLVE
2010.06.20: Gondolatok nő és férfi viszonyáról TÖRÖLVE
2010.06.23: Apró bölcseletek TÖRÖLVE
2010.06.23: Aforizmák, idézetek TÖRÖLVE
2010.06.29: Egy csokornyi inyencfalat TÖRÖLVE
2010.06.29: Néhány világmegváltó mondás TÖRÖLVE
2010.06.29: Arany igazságok TÖRÖLVE
2010.06.29: Gondolatok... TÖRÖLVE
2010.06.29: Gondolatok... - ADY-TÓL ROWLENG-IG TÖRÖLVE
2010.07.22: Nők - férfiak ELTÜNT
2010.07.22: Nők ELTÜNT
2010.07.22: Ahogy idősödöm.. TÖRÖLVE
2010.07.22: Idézetek szeretetről... ELTÜNT!
2010.07.24: Férfi szabályok TÖRÖLVE
2010.07.24: Érdekességek Törölve
2010.08.14: Idézetek a szerelemről I. ELTÜNT
2010.08.21: Idézetek Churchill ELTÜNT
2010.08.30: Nemes Gondolatok TÖRÖLVE
2010.12.27: ...kicsit másképp TÖRÖLVE
2011.02.22: Korondi templomkert felirat TÖRÖLVE
2011.03.03: Szólások TÖRÖLVE
2011.03.06: Nőkről szóló idézetek ELTÜNT
2011.03.19: Férfiak - Nők TÖRÖLVE
2011.06.22: Kedvenc idézetek Törölve
2011.10.23: Megfontolandó gondolatok TÖRÖLVE
2012.06.08: Két farkas TÖRÖLVE
2012.11.05: Egy gondolat bánt engemet... TÖRÖLVE
2013.08.02: A szerelemről... TÖRÖLVE
2013.08.31: Vicces bölcsességek TÖRÖLVE
2014.03.03: Önismeret - Idézetek TÖRöLVE
2014.03.26: A Szeretet himnusza TÖRÖLVE
2015.01.31: A fiatalság mércéje TÖRÖLVE

A blogkategóriában a 2010.08.30.ig 43 bejegyzésből 18 db., 2015.01.31-ig 111 bejegyzésból tehát 32 db blogbejegyzés került törlésre. Ez a blogbejegyzések 42 %-a, ill. 38%-a!!!


Életmód:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1463&n=menusgabor&blog_kateg oria=%C9letm%F3d

2010.05.29: A divat elmult 100 éve TÖRÖLVE
2010.06.19: Honnan tudod,hogy 2011-ben élsz? TÖRÖLVE
2010.06.23: Unatkozó nyugdíjas házaspár TÖRÖLVE
2010.07.24: Ahogy a rendőr látja a filmeket TÖRÖLVE
2010.08.02: Tudod mi a szerelem? TÖRÖLVE
2010.08.15: Egy kis mosoly TÖRÖLVE
2010.11.27: Hogyan néz ki egy 145 kilós nő TÖRÖLVE
2010.12.09: A mostani modern női ideál TÖRÖLVE

A blogkategóriában 2010.ben 15 db bejegyzésből 8 db bejegyzés került törlésre, ez már 53%


Idézetek birodalma
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=2034&n=menusgabor&blog_kateg oria=Id%E9zetek%20birodalma
2015.05.01: Magány TÖRÖLVE
2015.05.03: Idézetek É. TÖRÖLVE
2015.05.11: Nem érdekel, miből élsz TÖRÖLVE
2015.05.16: Idézetek TÖRÖLVE
2015.05.20: Idézetek a szerelemről TÖRÖLVE
2015.05.22: Idézetek a szerelemről TÖRÖLVE
2015.07.27: Képes idézetek TÖRÖLVE
2015.07.30: Képes idézetek TÖRÖLVE
2015.08.14: Képes idézetek TÖRÖLVE
2015.08.19: Képes idézetek TÖRÖLVE
2015.09.01: Szerelmes idézetek angolul TÖRÖLVE
2015.09.03: Idézetek - az életről TÖRÖLVE
2015.11.08: A szerelemről TÖRÖLVE

A blogkategóriában a 2015 végéig felvitt 32 db bejegyzésből 13 került törlésre, sajnos ez is közel 41 %.


Karácsony - Újév
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1516&n=menusgabor&blog_kateg oria=Kar%E1csony%20-%20%DAj%E9v
2010.12.05: Mikulásnapra TÖRÖLVE
2010.12.19: Karácsonyi Angyalok TÖRÖLVE
2010.12.19: Karácsonyi versek _ TÖRÖLVE
2010.12.19: Reményik Sándor: Magyar Karácsony TÖRÖLVE
2010.12.30: Szilveszter napján TÖRÖLVE
2010.12.31: B U É K - 2 0 1 1 TÖRÖLVE
2011.01.01: B.U.É.K. - 2 0 1 1 TÖRÖLVE
2011.12.01: Böjte Csaba adventi fohásza TÖRÖLVE
2011.12.06: Mikulás - Képekben, zenében, versben TÖRÖLVE
2011.12.21: Mit adnék Karácsonyra Neked... TÖRÖLVE
2011.12.25: Karácsony ünnepére - dec.25-26 TÖRÖLVE
2011.12.29: Búcsú az Óévtől TÖRÖLVE
2011.12.29: Ó év - Új év TÖRÖLVE
2011.12.31: B U É K - 2 0 1 2 TÖRÖLVe
2012.12.30: Szilveszter napján TÖRÖLVE
2012.12.30: B U É K 2 0 1 3 - B U É K Magyarország TÖRÖLVE
2012.12.31: Búcsú az Óévtől TÖRÖLVE

A blogkategóriában 2011.12.31-ig 21 db bejegyzésből 14 db, 2012.12.31-ig 32 db bejegyzésből 17 db blogbejegyzés került törlésre. Ez a blogbejegyzések 66%-a, ill. 53 %-a. Talán ez tünik a legérthetetlenebbnek.

Többi blogkategóriámat részletesebben nem vizsgáltam, de törlések ott is történtek, mint azok korábbi jelzéseim alapján néhány esetben jeleztem a TVN-nek."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mielőbbi jobbulást és nagyon jó egészséget kívánunk kedves l
  2020-10-14 21:30:47, szerda
 
 





MIELŐBBI JOBBULÁST ÉS NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK KEDVES LILA!



Tegnap este kaptam az alábbi levelet nagyon kedves régi Ismerősömtől, Papp Györgynétől itt a TVN-en. Nagyon régóta ismerem és nagyon szeretem. Biztos sokan Ismerik Ti is itt a TVN oldalán, és - hozzám hasonlóan mások is - sokan szeretik és tisztelik őt. Lila néven ismerhetitek inkább, lilagondolatok.blog.xfree.hu blog kategória szerkesztője.

Kérte, hogy osszam meg azt közösségünkkel, mert nagyon szeret itt lenni:







,,Kedves Gábor!

Én nagyon beteg vagyok már régen, de most már alig tudok lábra állni. Autoimmun
RA,valamit sok-sok műtét. Férjem halála óta a CAT idősek otthonában élek egy szép
kis apartmanban az erdőre néző terasszal. Nehéz a gép mellé ülnöm. Nem tudom,
hogy honnan, de sok angol nyelvű bejegyzésem van, amit a fordítóval próbálok
olvashatóvátenni. Nem tudom, hogy kik ők? Némelyiknek magyar a keresztneve.
Hogyan olvasnakakkor, ha nem tudnak magyarul írni? De mind nagyon aranyosak.
Miattuk csináltam eddig is ezt az egészet. Belemásoltam most és ide teszek néhányat belőle:

Nem tudom, mit mondjak, amit nagyon jól és hasznosan osztasz meg a közösség
számára, úgy érzem, hogy ez sokkal fejlettebbé teszi közösségünket, köszönöm

Ennek a cikkoldalnak a tartalma, nagyon érdekes és hasznosnak találom a tartalmat,
köszönöm a megosztást

Csodálatos itt lenni mindenkivel, rengeteg tudásom van abból, amit megosztasz,
köszönetet mondani, az itt található információk és ismeretek sokat segítenek nekem

A bejegyzésed sok tapasztalattal és mély benyomással fog számomra bírni, remélem,
a közeljövőben még több jó bejegyzésed lesz, amelyet megoszthatsz az olvasókkal.

Bejegyzésed sok tapasztalattal és mély benyomással hagy nekem, remélem, a
közeljövőben még több jó hozzászólás lesz, amelyet megoszthatsz az olvasókkal.

Ez rendkívül hasznos információ !! Nagyon jó munka. Minden nagyon érdekes
megtanulni és könnyen érthető. Köszönjük, hogy információt adott.

Köszönjük hasznos megosztását. Nagyon olvastam ezt a tudást, sok mindent ad nekem.

Nagyon jó üzenet, amelyet nagyon élveztem olvasni. Nem mindennapi alkalmam van
arra, hogy ilyesmit látjak.

Nagyszerű a véleményed, pontosan ezt gondolom. Ha ebbe az irányba haladunk,
minden sokkal tökéletesebb lessz.

Örülök, hogy látom az írásadet, pontosan erre van szükségem, nagyon részletesek

Nagyon jó információ, szeretem a blogbejegyzést. Köszönet a megosztásért.

Köszönjük, hogy megosztotta az információkat. Nagyon értékelem erőfeszítéseidet, és
várom a további írásodat.

Köszönjük minden információját, a weboldal nagyon kedves és informatív tartalommal
rendelkezik

Köszönjük, hogy megosztotta ezt a cikket. Nagyon hasznos, remélem, meg tudsz
osztani még más cikkeket

Ez a cikk valóban fantasztikus. köszönöm az értékes üzenet megosztását.
...... ........... .......

További jó blogolást kívánok, és szeretettel gondolok majd rád:

Lila "







Eddig az Üzenet és a nagyon rossz hír benne, hogy Lila idős kora miatt az utóbbi időben sokat betegeskedik. Férje halála néhány éve nagyon megrázta, üresnek érezte életét nélküle. Hiánya nagyon fájt Neki azóta is, de szívében Ő vele volt - emléke benne élt tovább. Élete és hűsége már korábban elhunyt férjéhez legyen példa mindannyiunk számára, legyünk büszkék arra, hogy a barátai, Ismerősei lehetünk.

Én remélem, hogy Lila még nagyon sokáig köztünk marad és blogbejegyzéseivel még nagyon sok örömet okoz valamennyiünknek.

Kedves Lila!

Tiszta szívemből kívánom, kívánjuk Neked, hogy betegséged, fájdalmaid enyhüljenek, és hogy az Érted való, szívünket marcangoló aggódásunk meghallgatásra kerüljön az égieknél.

Mielőbbi jobbulást és nagyon jó egészséget kívánunk Neked valamennyien!





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TVN.HU API Kulcs létrehozása, lekérdezése, statisztika
  2020-10-07 19:00:28, szerda
 
  TVN.HU API Kulcs létrehozása, lekérdezése, statisztika


Alapinformációk


Mostantól folyamatosan megnyitjuk, bővítjük a TVN.HU, xFree.hu, video.xFree.hu, szotar.xFree.hu, tv.xFree.hu, blog.xFree.hu és egyéb szolgáltatásainkhoz kapcsolódó API -t.

A TVN.HU API számos lehetőséget (melyek folyamatosan bővülnek) biztosít a fejlesztők/programozók számára a TVN.HU rendszerével történő kommunikációra.

A TVN.HU API XML, PHP serialize, CSV és JSON (callback lehetőséggel együtt) kódolásban érhető el.

Minden funkció meghívásakor kötelezően meg kell adni egy "API kulcsot (string apikey)" és egy "Kimenet típust (int t)".

Az "API kulcsot" egyszerűen a fenn lévő "TVN.HU API Kulcs létrehozása" menüponttal lekérdezhető minden regisztrált TVN.HU felhasználó számára.

Jelenleg egy adott API kulccsal egy nap alatt maximum 5000 lekérdezés bonyolítható le.
Természetesen az igényeknek megfelelően növelni fogjuk. Egyedi igények esetén kérjük írjon emailt az Ügyfélszolgálatunk címeire.

A TVN.HU API jelenleg béta állapotban van, ezért hibák előfordulhatnak. Hiba esetén kérjük írjon emailt az Ügyfélszolgálatunk címeire.

A TVN.HU API folyamatos fejlesztés alatt áll. Bármikor, minden előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatjuk. Kérjük tekintse figyelemmel ezt az oldalt.

Amennyiben megosztaná Velünk vagy a TVN.HU felhasználókkal az Ön által megírt programot, kérjük jelezze felénk.

int t;

t=2 : XML formátumban kapja a választ
t=3 : PHP serialize formátumban kapja a választ
t=4 : JSON formátumban kapja a választ (callback esetén szükséges: callback=1 paraméter)
t=1 : CSV formátumban kapja a választ


Az API elérésének URL címe:

http://devapi.www.tvn.hu/api.tvn?method=

Példa:

xFree.hu - Képtár Funkció: " xfree.hu.lastPhotos (string apikey, int t, int from, int limit) "


Válasszon: XML, PHP serialize, JSON, JSON (callback), CSV


XML kimenetet szeretnék, 3 első találatot a legújabb megosztott képek listájából


Link







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a TVN részére! - 5.
  2020-05-20 22:45:15, szerda
 
  NYÍLT LEVÉL A TVN RÉSZÉRE! - 5.

T. TVN!


Néhány perce e-mailban az alábbi Üzenetet küldtem a TVN részére:


"Elszomorító, hogy a TVN minden indok nélkül beletöröl blogbejegyzéseinkbe. Legutolsó Gebhardt Nóra versei blogbejegyzésemben a már mind gyakrabban alkalmazott beletörléseik igen zavaróak. Olyan képeket törölnek, ami a Képtárainkban is szerepelnek, de gyakoriak a szövegbeli törlések is, ebben pl. az egyik vers címét törölték, igaz a vers azért most szerencsére maradt. Nem tudom, kinek a szemét bántják ezek, de a törlések teljesen indokolatlanok. Szeretném, ha egyszer a törlő személy "ideállva elénk" ezt meg tudná magyarázni, miért teszi? A Levelezés rendszerén miért nem tudja jelezni felénk közvetlen a problémáit és akkor talán megelőzhetőek lennének a durva beavatkozások!!! A vége az lesz. hogy előbb-utóbb azok is elmennek, akik még itt maradtak és be lehet zárni a boltot!

Az a szinte mindennapos jelzésük ugyanis, hogy un "Adathalász blokkolása történt a részükről, már kezd komikussá válni. Az adathalász rendszeresen ugyan úgy kisérletezik az oldalam feltörésével és az adataim megszerzésével, blokkolják, de hónapok óta szinte nem történik semmi!!! Létezik egyáltalán a probléma, vagy csak egy elterelő művelet?

Másik problémámat is jeleztem már korábban. Azt tapasztaltam ugyanis, hogy a régebbi bejegyzéseimből az utóbbi időben szinte fűnyirószerűen rengeteg bejegyzés törlésre került az Archívumomból. Köztük olyan bejegyzések, melyeknek törlése teljesen érthetetlen. Köztük olyanok, mint karácsonyi bejegyzések és más hasonló bejegyzések is törlésre kerültek, Ráadásul olyan nagyobb terjedelmű bejegyzések is, amelyekbe érthetően jóval több befektetett időm is van.És ezek egy Törlőgomb megnyomásával pillanatok alatt törlődhetnek! Biztos nem az adathalász törölte ezeket sem.

Jeleztem, hogy ezek listáját elküldöm a TVN részére. A töröltek összeállítása folyamatban van, sajnos az eredmény rosszabb, mint amire számítottam. Sőt nagyon elszomorító! Sajnos így csak néhány kategóriában fogom ezt teljes egészében elvégezni és azt mihelyt időm engedi, megküldöm a TVN részére is, kérve visszaállításukat. Ha törölni tud a TVN, akkor vissza is lehet állítani. Korábban már törölt bejegyzésem a TVN visszaállította.

Jelen e-mailt azonos tartalommal a TVN-re a blogbejegyzéseimbe is felteszem, mivel e-mailjaim rendszeresen válaszolatlanul maradnak!"


Üdvözlettel.

Menus Gábor

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 63 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 374
  • e Hét: 1870
  • e Hónap: 19014
  • e Év: 156386
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.