Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
Találós kérdés
  2010-11-30 21:29:25, kedd
 
 




TALÁLÓS KÉRDÉS


Mi az:

Hosszabb lesz, ha húzzák

Beilleszkedik a mellek közé,

Könnyen becsúszik a neki való nyílásba,

És legjobban rángatással működik?


A válasz:







A Biztonsági öv! Te perverz! Csatold be magad!







 
 
0 komment , kategória:  Agytorna  
...még hogy nincs gáz
  2010-11-30 16:59:57, kedd
 
 




...MÉG HOGY NINCS GÁZ?


GÁZ VAN!!! nagy gáz!

Nem tüntetések hoznak megoldást a nyomorunkra. Csak a nemzeti vagyonból is meg tudnánk élni - mind a 10 - 15 millióan! A nemzet vagyona nem lehet kapzsi magánkezekben!!!
KSM


MÉG HOGY NINCS GÁZUNK ?

Földtörténeti korok szerint Európa legnagyobb földgáz lelőhelye Magyarországon a Hortobágy alatt kell, hogy legyen - mondta a 70-es évek közepén a középiskolai földrajz tanárom...A hajdúszoboszlói földgáz "940-1000 m mélységben elhelyezkedő, 44 m átlagos etázsmagasságú, 5Mrd m^(3)-es földtani készletű, egyik legnagyobb alsó-pannon homokkő tároló eredeti készletének kitermelése még 1962-ben megkezdődött."

A III. ütem tervezésekor az volt a kiindulási kritérium, hogy a bővítés még a mobil gáz 70%-ának kitermelése esetén is tegye alkalmassá a tároló rendszereit a csaknem 20 millió m^(3)/napos csúcskapacitási igény kielégítésére. "Zsanán 2,5 millió köbméterrel nő a napi kitárolási kapacitás, amely két olyan nagyváros, mint Pécs és Debrecen háztartásainak ellátásához elegendő egy hideg téli napon." A remények szerint a makói árok legalább 100 évre biztosíthatja Magyarország földgáz-szükségletét. "Magyarországon a legnagyobb mélységet, 5842,5 métert Hódmezővásárhelyen érték el egy fúrás során." Magyarországi földgázleletről tett bejelentést a Londoni Értéktőzsdén az Ascent Resources. A brit feltáró és kitermelő cég részvényei a hírre 16 százalékkal drágultak. A cég közleménye szerint egy Penészlek melletti próbafúrásuk járt eredménnyel. "Mert ne higgye senki sem hogy a Makó-Árok az egyedüli gázlelőhely Magyarországon. Suttognak még bihari, zalai, somogyi, bácsi mezőkről is, bár ha ezeket összekötjük, egyetlen összefüggő gigászi gázmedence adódik, melynek értéke világszinten is felbecsülhetetlen." A Falcon nemrégiben azt közölte honlapján, hogy a külföldi kutatások nyomán eddig feltárt hazai földgázvagyon olyan nagy, hogy abból bőven ki lehetne elégíteni az ország egész éves fogyasztását, és még exportra is futná belőle. "Magyarországon jelenleg 11 cég 210 engedély alapján kutathat szénhidrogén-lelőhelyek után. Csak a Mol Nyrt. több mint száz helyen kapott erre lehetőséget szerte az országban." Magyarország gázfogyasztása egyébként 70-90 millió köbméter egy átlagos téli napon, ebből 40 millió köbmétert fedez az import" - mondta Kiss Péter kancellária miniszter."Zsuga János hozzátette: az ország napi gázszükséglete 44-46 millió köbméter, a földalatti tározókból pedig naponta akár 51 millió köbméter földgázt is ki tudnak nyerni.""Oroszországból viszont nagyjából mindig ugyanannyi gáz jön, ezért a Mol nyáron feltölti, télen pedig fokozatosan leszívja a tartalékokat" "Soha nem látott, 102 mrd Ft-os negyedéves profitot érhetett el a MOL az elemzők szerint"

Gázkitörések Magyarországon:

- 1961 - Nagyhegyes
- 1963 - Üllés
- 1965 - Szank
- 1968. december - Algyő
- 1979. február - Zsana
- 198 - december - Algyő
- 1982. augusztus - Szeghalom
- 1982. október - Algyő
- 1983. január, február - Hajdúszoboszló- Nagyhegyes
- 1983. március - Battonya
- 1984. június - Balaton- magyaród-Zalakomár
- 1985. április - Biharkeresztes
- 1985. május - Füzesgyarmat
- 1985. december - Fábiánsebestyén
- 1986. június - Balatonmagyaród
- 1987. január - Füzesgyarmat
- 1998. november - Nagylengyel

"A nagyalföldi artézi fúrásokból a vízzel együtt számos helyen némi földgáz is áramlott a felszínre. A falusi kutak körül esténként vízért gyülekező fiatalok gyakran bámulták a lángra gyújtott gáz játékosan táncoló lidércfényét, amíg egy erősebb fuvallat ki nem oltotta a kékes-vörhenyes lángocskákat."

Megjegyzés:

"Már 500 méter mélységben 35 Celsius fokos meleg vízre bukkannak gyakorlatilag minden fúrásnál - ennek köszönhető hazánk rendkívül gazdag termálvíz-készlete." (Távfűtés)

Következtetések nélkül, csak mazsolázásra!

2008.08.12.

Megoldás a gázproblémára? Makó 100 évre fedezné a hazai igényeket
2008. január 14. 12:45 | Forrás: STOP/delmagyar.hu

A várakozások szerint év végén indulhat meg Makó környékén a földgáz kitermelése, a föld mélyében rejtőző 1.500 milliárd köbméter gáz 100 évre fedezné a hazai igényeket. A feltárást végző kanadai cég továbbra is partnert keres a vállalkozáshoz.

A gázmező nagyságát 600, később 1500 milliárd köbméterre becsülték a szakértők. Figyelembe véve, hogy hazánk nagyjából 14-15 milliárd köbméter földgázt használ fel évente, a készlet akár 100 évre is fedezné a hazai igényeket.

A földgázkincs elhelyezkedése azonban jelentősen különbözik a korábbi, illetve a jelenlegi kitermelési helyekétől. Általában ugyanis 2 ezer méter mélyről hozzák fel hazánkban a földgázt, Makó térségében viszont a legmélyebb fúrás a 6 ezer métert is túlhaladta. Azon múlik az iparszerű kitermelés beindítása, hogy mikor lesz sikeres az úgynevezett rétegserkentés, a gázt rejtő réteg hidraulikus repesztése és kitámasztása. Ennek időpontja lehet 2008 vége.

A kutatást-kitermelést végző kanadai illetőségű Falcon cég partnereket is keres a magyarországi kitermeléshez, akik között a Mol csakúgy szóba jött korábban, mint a legnagyobbak között számon tartott ExxonMobil - olvasható a Délmagyar.hu oldalán.

Az írás a Demokrata című hetilap vezércikke. BENCSIK ANDRÁS: Gombostűt a tűpárnában

Fecseg a felszín és hallgat a mély. Magyarország földjének mélyén, Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív, húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhetően felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minően érdeklődő ember tudta, hogy az Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában. A Falcon Oil, ez a kanadai központú multicég képes volt - saját állítása szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a
gombostűt, vagyis a 600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oilnak e páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki lehetne fizetni a teljes magyar állarnadósságot, ami egyúttal a magyar gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Új Széchenyi Terveket például. Az államháztartás hiánya azonnal megszüntethető lenne, minek következtében az euró rövid időn belül bevezethető volna. Évente négy Széchenyi Tervnek megfelelő támogatást lehetne beindítani, miközben tudjuk, hogy a Széchenyi Terv négy évig tartott...

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz. Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket meg is semmisítette.Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással szemben álló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését. Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék. Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.

A Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a bűnös szerződés tartalmáról, és könnyen lehet, hogy csak bírósági eljárással lehet kicsikarni majd belőle az igazságot. Van azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni. Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

Miközben a multimilliárdos elit lopakodva készíti elei a Gvurcsány-kormány bukását követően a jobboldalon is - az MDF és a Fidesz liberálisai mögé bújva - a maga hídfőállását, egy új neoliberális pártot, hogy majd az SZDSZ-tót ide áramoljanak át, amint arról a Magyar Nemzet hétfői száma hírt adott, éppen időszerű a hiteles jobboldali politikusokat figyelmeztetni a rendkívüli helyzetre.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre, sem rövidebb időre, sem a Falcon Oilnak, sem másnak az Adriát. Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Hát nem döbbenetes, mi vagyunk a leggazdagabbak, és a legbírkább nemzet is, de nem muszáj így lennie, nem kell nekünk mindig valakitől függni, fel kell az emberek öntudatát ébreszteni!!!!
Nem hagyhatjuk teljesen lepusztítani sem az országot, sem magunkat.

Sipos Z.

Megjegyzés: A cikk korábban született, de a benne foglaltak ma is aktuálisak!









 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Magyar Állami Operaház
  2010-11-29 20:17:30, hétfő
 
 




MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ


A Magyar Állami Operaház Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező és kimondottan operákra, balettekre szakosodott színháza. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. Neoreneszánsz stílusban épült Ybl Miklós tervei alapján. A gazdagon díszített belső terek kialakításában neves magyar művészek működtek közre, többek között Than Mór, Lotz Károly és Székely Bertalan.

Az építkezés 1875-ben kezdődött és kilenc évig tartott. A Magyar Királyi Operaház ünnepélyes megnyitására 1884. szeptember 27-én került sor Ferenc József császár jelenlétében. E díszelőadáson a Bánk bán első felvonását, a Hunyadi László nyitányát és a Lohengrin első felvonását adták elő Erkel vezényletével.

Magyar Állami Operaház - A világ egyik legszebb épülete
KÖRPANORÁMA

A bejövő linken csodálatos körpanorámás felvételeket láthat az érdeklődő.
Klikk minden irányban, zummoljatok, én majd beleszédültem a látványba, olyan gyönyörű.
Sok megoldás van, próbálkozzatok bátran!
A világ egyik legszebb épülete.

Link



Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Opera130: A Sugár úti palota

Link

Link







 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Budapest - körpanoráma
  2010-11-27 22:37:25, szombat
 
 










BUDAPEST KÖRPANORÁMA


... és hogy mi se szégyenkezzünk - hogy milyen szép is a mi Fővárosunk?


Budapest körpanoráma:

Link



Budapest Business Region - Get Engaged

Link



BUDAPEST melyik európai ország fővárosa?

Link



Sramli Brancs - A pénzemet..., Budapest, te csodás, Dunaparti csónakházban

Link

Link


Budapesti álom: Álomszép fotó a világ legszebb fővárosáról







Szép napot Budapest - Szép napot Magyarország!







 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Párizs - körpanorámás képekben
  2010-11-27 20:28:41, szombat
 
 







PÁRIZS - KÖRPANORÁMÁS KÉPEKBEN


Párizs: aki még nem járt Párizsban és annak is, aki már járt...
/Kis csemege összegyűjtve... - ezek a képek csodálatosak!!!/


Párizs Franciaország és Európa kulturális fővárosa! A bohém és művészi város az egyetlen, ami Európában sose alszik!

Az alábbiakban oldalon megtalálsz néhány linket, amelyek Párizs legszebb látnivalóit mutatják be. A linkek körpanorámásak. A teljes töltődés után a képek színesek.

Kattintgass a linkekre, várj 5-6 másodpercet amíg egyenként az óriási 360 fokos panoráma-interaktív-fotó feltöltődik, azaz kinyílik és utána nézegess jobbra/balra/ fel/le = kőrbe a megjelenő képek alján megjelenő (jobbra/balra/fel/le) = alsó nyilak használatával a 360 fokos panorámákon.
(ha nem tudja valaki = kattints rá az egered nyilával ezekre a megjelenő képen alulsó nyilakra és tartsd le folyamatosan az egér bal-billentyűjét, és akkor majd amíg letartva tartod a nyílon az egered kis nyilat, addig folyamatosan halad a kép az nyíl mutatásának az irányába! = fel/le/jobbra/balra, ahogy akarod...):
És a képek részleteibe a + és a - jellel ki be zumolhatsz is!


NE FELEJTS EL A NYILAK SEGÍTSÉGÉVEL NAVIGÁLNI!!!


Párizs - Eiffel torony, körpanorámás kép - gyönyörű látvány!

Link



Párizs

Link



Tour Eiffel Tower

Link



Körpanoráma az Eiffel torony tetejéről

Link



Körpanoráma - Notre Dame /Messzebbről/

Link



Éjszakai Szajnapart a Notre Dame-val

Link



Notre Dame /belülről/

Link



Chicoutimi Katedrális:

Link



Párizs összes híres épülete

Link



Párizs - Bemutatkozás


Párizs - Videó

Link


Link


Utazás - Egyéb látnivalók

Paris, France - La Vie en Rose - HD

Link


Link

Link


Párizsban szép a nyár... Videó

Link


Link

Link

Link


























 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
200 éve született Erkel Ferenc
  2010-11-27 19:53:00, szombat
 
 




200 ÉVE SZÜLETETT ERKEL FERENC


A hazaszeretet és a hit zeneszerzője, a Himnusz és a Bánk bán zeneszerzője, Erkel Ferenc kétszáz éve született!

200 éve született a nemzeti opera megteremtője, a Himnusz zeneszerzője, Erkel Ferenc. A Nemzeti Emlékezet Program keretében a Kormány a 2010 évet Erkel Ferenc-emlékévnek nyilvánította. Bár a megemlékezések lehettek volna sokkal hangsúlyosabbak, az évfordulót sok helyütt koncertekkel és kiállításokkal ünnepelték meg. A Magyar Nemzeti Bank pedig új arany és ezüst emlékérmeket bocsátott ki.

Erkel Ferenc (Gyula, 1810. november 7. - Budapest, 1893. június 15.), magyar zeneszerző, karmester és zongoraművész. Pályáját zongoraművészként és zenepedagógusként kezdte Kolozsváron, de alkalmilag vezényelt is és zeneszerzéssel is megpróbálkozott. Pesten 1834-ben mutatkozott be, majd a következő esztendőben véglegesen ott telepedett le. Két éven át a Pesti Városi Német Színháznál, valamint a Budai Magyar Színjátszó Körnél dolgozott karnagyként. 1837-ben a Pesti Magyar Színházhoz, a későbbi Nemzeti Színházhoz került előbb ügyelői, majd első karmesteri minőségben. Itt mintegy három évtizeden át munkálkodott. 1840-ben írta meg első operáját, a Bátori Máriát. A szövegkönyv szerzője Egressy Béni, aki ezután egészen haláláig segítőtársa volt operaszerzői munkájában. 1844-ben megnyerte a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére hirdetett pályázatot. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc után a főváros hangversenyéletének fellendítésén fáradozott. Vezetésével alakult meg 1853-ban a Filharmóniai Társaság, amelyet számtalan esetben vezényelt. Bánk bán című operáját, amely egyben pályájának csúcsát is jelentette, 1861-ben mutatták be. Közreműködött a Zeneakadémia megalakításánál (1875), amelynek ezután tíz éven át igazgatója és zongoratanára volt. Az 1884-ben megnyíló operaház főzeneigazgatója lett. Erkel nevéhez fűződik a magyar nemzeti opera megteremtése. Nyugati, elsősorban olasz és francia operai mintákra támaszkodva, a 19. századi magyar verbunkos zenének átélésével, kifejezési lehetőségeinek finomításával és kiszélesítésével sikerült viszonylag egységes nemzeti operanyelvet kialakítania. Mint karmester és szervező egyéniség rendkívül sokat tett a főváros zenei életének felvirágoztatása érdekében. Neves sakkozó volt, az 1864-ben alakult Pesti Sakk-kör egyik alapítója.


A Magyar Himnusz / The Hungarian National Anthem
/Előadja a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar - Vezényel: Kocsis Zoltán

Link



Bánk bán - Hazám, hazám

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link



Bánk Bán opera movie - part 1

Link



Erkel Ferenc szülőháza Gyulán



Erkel Ferenc sírja Budapesten, a Kerepesi temetőben. Kallós Ede (1866-1950) szobrászművész alkotása.



Erkel Ferenc szobra Gyulán







 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Mauritius - A titokzatos paradicsom
  2010-11-27 18:27:33, szombat
 
 







MAURITIUS - A titokzatos /ezerarcú/ paradicsom

Számtalan fehér homokos tengerpart létezik a világon, ahová a civilizáció nyüzsgése elől menekülhetünk, de kevés az olyan egyedi hangulatú paradicsom, mint Mauritius szigete. Valódi eldugott kincs, amely ugyan hosszú útra hív minket, de megéri a közel félnapos repülés azt az élményt, amelyet cserébe ez a sziget nyújt.

A Madagaszkártól 900 km-re keletre, az Indiai-óceánban fekvő kicsiny szigetállam egy mesebeli világra emlékeztet. A két nagyobb és több kisebb szigetből álló ország valódi földrajzi különlegesség, fehér homokos partjaival, csodálatos korallzátonyaival, egyedülálló élővilágával, nyüzsgő nagyvárosával és egzotikus vulkáni kúpjaival az édenkert benyomását kelti, egy olyan paradicsomi világét, ahol minden korosztály megtalálja a neki való pihenési, kikapcsolódási lehetőséget. Akár andalgó szerelmesek, akár kalandra vágyó turisták, akár városjárók vagy éppen különleges helyek bolondjai érkeznek Mauritiusra, egészen biztosan megtalálják itt számításukat.

A fő sziget északnyugati irányban 58 km, kelet-nyugati irányban 47 km, nagy része a délnyugat felé emelkedő fennsík. Az örök nyár szigete változatos domborzati formákat vonultat fel. Legmagasabb pontja 828 méter magas vulkanikus csúcs, de aktív tűzhányó nem működik a szigeten. Mauritius északi részén korallzátonyokkal szegélyezett homokos part terül el, amely a turisták kedvelt úti célja.

A sziget nincs túl közel, de több európai nagyvárosból is indul oda repülőgép napi rendszerességgel. A magyar utazó számára költség- és időtakarékos megoldásnak ígérkezik a Párizsból naponta induló Air France és Air Mauritius közös járata.


Videó

Mauritius

Link



Mauritius Island

Link



Mauritius

Link



Anahita Resort, Mauritius

Link



Kép






















Port Louis



Utazók pálmája



Port - Louis - Kikötő



Városi park



Közel 40 celsius



Sziklás hegyek












 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Milyen a pénzügyi EGÉSZséged?
  2010-11-26 23:30:53, péntek
 
 




MILYEN A PÉNZÜGYI EGÉSZSÉGED?


Odafigyelsz rá, ápolod, rendbe teszed, karbantartod folyamatosan, ...
...vagy FÉLelemben élsz - és azt gondolod, nem Rajtad múlik?

Mi a pénzügyi EGÉSZség, s mi a betegség?

A pénzügyi betegség nem azzal mérhető, hogy sok, vagy kevés pénzed van-e.

A pénzügyi EGÉSZség, vagy betegség ott dől el, hogy Te hogy érzed MAGad annyi pénzzel, ami rendelkezésedre áll...

A pénzügyi EGÉSZség, vagy betegség ott dől el, hogy tudsz-e annyi pénzt keresni/költeni, amennyit szeretnél, vagy nem...

A pénzügyi EGÉSZség, vagy betegség ott dől el, hogy hogyan tudod megteremteni a pénz életedbe áramlását - és az onnan való kiáramlását - azaz Te irányítod-e ÉLETedben a pénz be és kiáramlását - vagy a PÉNZ HATÁROZZA-e meg az ÉLETed többi részét...

Te uralod a pénzt, vagy a pénz ural TÉGED?

Ha sok pénzed van, de állandóan rettegsz a pénz miatt - akkor nem vagy teljesen EGÉSZséges pénzügyileg; akkor valamit másképp kell csinálnod/mondanod/gondolnod/érezned ahhoz, hogy elérd az EGÉSZség állapotát.

Ha kevés pénzed van - és azzal biztonságban érzed MAGad; tudod, hogy bármikor meg tudod keresni azt a pénzt, amire szükséged van - és tudod, hogy hogyan oszd be - azaz mit mire költs, és ettől jól érzed MAGad - akkor TE pénzügyileg EGÉSZséges vagy.

TE hogy viszonyulsz a pénzhez?

FÉLsz tőle - vagy szereted - vagy egyenesen imádod?
Függsz tőle - vagy szabad vagy tőle?
Hogy érzed Magad, amikor sok pénzed van - és hogy, amikor kevés, vagy semmi nincs?
Mitől lesz valaki gazdag - és mitől szegény?
A gazdagság nem egyenlő a sok pénzzel!

A gazdagság egész más.

A gazdagság gondolkodásmód.

A gazdagság hozzáállás.

Hozzáállás a pénzhez, az emberekhez; hozzáállás önmagunkhoz, az élethez, az értékes dolgokhoz.

A PÉNZ nem érték. A pénz önmagában semmi!

A PÉNZT Te teheted értékessé - vagy értéktelenné.

A pénzt TE tudod örömforrássá, vagy a szenvedés forrásává tenni.

A PÉNZ eszköz. Használhatod "jó" dolgokra, vagy "rossz"-ra. Nem a pénz a jó, vagy a rossz. A pénzt az emberek tudják "jóra", vagy "rosszra" használni. Ettől még a pénz nem lesz más - ő csak egy eszköz.

Te értékessé teheted a PÉNZt - vagy haszontalanná.

Azáltal teszed értékessé, hogy arra használod, ami érték Neked - vagy valaki másnak.

Kevés pénz - amivel örömöt okozol valakinek: érték!!! Lehet 100 Ft-tal is értéket teremteni - de lehet több milló Ft-tal is értéktelent.

Az érték nem a PÉNZ mennyiségétől függ, hanem attól, hogy mit kezdesz vele.

Sok PÉNZ a bankszámládon nem érték.

Az az ember, aki egész életében gyarapítja a bankszámláján lévő pénz mennyiségét, aki egyre növeli a számlán megjelenő számokat - miközben önsanyargatóan spórol +állandóan aggódik a pénz miatt +rosszul érzi Magát az életében +nem szereti Magát +nem szereti az embereket +nem szereti, amit csinál, Ő nem gazdag - a PÉNZe pedig értéktelen; halott!

Akkor talán a gazdagság nem egyenlő a sok pénzzel?

...hát akkor mit jelent gazdagnak lenni, ha nem a sok pénzt? - Gondolkodtál már ezen?

Mi a GAZDAGSÁG?

GAZDAGSÁG = Béke + Kiegyensúlyozottság + Bőség

Béke = Nyugalom

Azt jelenti, hogy elégedett vagy az ÉLETeddel, a körülményeiddel, kapcsolataiddal, munkáddal. Tetszik Neked, ami történik Benned és Veled.

Kiegyensúlyozottság = Harmónia

Harmonikusan működik tested, lelked, szellemed.
...azaz: ép, EGÉSZséges a tested; kellemes, vidám, boldog érzéseid vannak; teremtően, építően, Önmagadat építően; felemelően gondolkodsz.

Bőség = Nem szenvedsz hiányt semmiben

Nem aggódsz, nem vagy feszült. Mindened megvan, amit szeretnél - és tudod, hogy a jövőben is meg tudsz teremteni mindent, amire szükséged van, amit SZERetnél. Ki tudod elégíteni igényeidet, vágyaidat - anyagi, pénzügyi, és érzelmi, mentális szinten is...

A pénz SPIRituális nézőpontból...
Spirituális beszélgetés a pénzről...

Október 6-án kedden kb. 7 órától beszélgetünk a pénzről. A beszélgetés irányt mutat Neked pénzügyi problémáid megoldására. Segít elindulni azon az úton, ami eltünteti pénzügyi problémáidat - és ki tudod alakítani EGÉSZséges pénzkezelésedet; EGÉSZséges hozzáállásodat a pénzhez. Ez a beszélgetés az első lépések megtételében segít - de a későbbi lépések megtételéhez is nyújtunk segítséget.

A beszélgetés előtt Árkádia Spirituális Kört tartunk Teremtés címmel, ami nemcsak a pénz megteremtéséhez fog Életedben hozzásegíteni, hanem bármilyen számodra vágyott dolog megteremtésében is. Erről részleteket olvashatsz, ha idekattintasz.

Gyakorlat pénzügyi EGÉSZségedhez...

Tudtad, hogy azok az emberek, akik igazán nagy összeget nyernek a lottón, rövid időn belül rosszabb anyagi helyzetbe kerülnek, mint amilyenben a nyeremény előtt voltak? Tudod, hogy miért? - mert nem pénz kérdése a gazdagság. A pénz viszont gazdagságtudat kérdése!

Mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy ha megváltoztatod a gondolataidat, akkor megváltozik a pénz mennyisége a zsebedben. - DE: ha a pénz mennyisége megváltozik a zsebedben (pl. nyersz a lottón), de a gondolataid ugyanolyanok maradnak, akkor a pénz nagyon gyorsan ki is folyik a zsebedből.

Milyen a gondolkodásmódod? - szegénységet, vagy gazdagságot vonzó?

Szegénységet vonzó gondolkodásmód: "ha lesz pénzem, majd másképp gondolkozom"

Gazdagságot, bőséget vonzó gondolkodásmód: "pozitív, teremtő gondolkodásmódot alakítok ki és ennek következtében sok pénzem lesz"

A GONDOLAT az első - és utána jön a fizikai szinten megjelenő eredmény. Ha gazdagságtudatot alakítasz ki MAGadban, akkor bőséges pénzt tudsz ÉLETedbe vonzani.

Az árnyék (=pénz) nem tud árnyékot (=pénzt) teremteni - és a FÉNYt (=gazdagságtudatot) sem teremtheti meg,

vagyis

a pénz (=árnyék) nem fogja megváltoztatni a gondolkodásodat (=FÉNYt) - de ha megváltoztatod gondolkodásodat (=FÉNYerőt), akkor pénzt (=árnyékot) tudsz életedbe vonzani. - azaz: a FÉNY tud árnyékot teremteni.

Rendszeresen - naponta legalább 7 alkalommal - mondd el hangosan, vagy gondolatban a következő mondatot: "Örömmel vonzok magamhoz bőséges mennyiségű pénzt és mindent könnyedén kifizetek, amit szeretnék!"

Kiegészítő gyakorlat:

Amikor a pénzzel kapcsolatban félelemmel telt, aggódó, gyomorszorító, kellemetlen gondolat jut eszedbe, akkor húzd át azt a gondolatot egy nagy piros X-szel - hagyd messzire ellebegni - és utána mondd ki a fenti mondatot - gondolatban, vagy hangosan: "Örömmel vonzok magamhoz bőséges mennyiségű pénzt és mindent könnyedén kifizetek, amit szeretnék!"

21 nap után ellenőrizd le pénzügyeidet - meglepetéssel fogod észrevenni, mennyi minden más lett...

...NE HIDD EL - PRÓBÁLD KI !!!

..és ha tetszett a változás, akkor folytasd a gyakorlatot ÉLETed végéig!

Legyen így!











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Budapest 1945-2008
  2010-11-26 22:56:44, péntek
 
 







BUDAPEST 1945-2008


Budapest városfotók 1945-ből és 2008-ból. A képek pontosan ugyanazon a helyen ugyanolyan szögből készültek 63 év különbséggel.
A klip a W. T. zenéjével mutatja meg hogy miben és hogyan változott meg a városkép a főváros ostroma óta eltelt időben.

Pictures of Budapest in 1945 and 2008. The photos were taken on the exact same places and angle with 63 years difference.
The clip shows how the Hungarian capitol has changed since the siege at the end of world war 2, with a background music by W. T.

Link








 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
A természet
  2010-11-26 22:17:48, péntek
 
 







A TERMÉSZET


Lakner Sándor - A természet ébredése





Link



A természet hangjai





Link



A természet színei





Link



A természet arcai





Link



A természet szépsége





Link



K É P E K - PPS-ek





Link


Link


...és egy csodálatos kép:
Érintsd meg a kurzorral a vizet! Ha megnézted, kattints a kép melletti jobbra mutató nyílra:





Link










 
 
0 komment , kategória:  Kertünk - házunk - otthonunk  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 220
  • e Hét: 1716
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 156232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.