Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Elhunyt Makovecz Imre
  2011-09-27 20:59:42, kedd
 
 




ELHUNYT MAKOVECZ IMRE


A Kossuth-díjas építész 76 évesen hunyt el.


Hazai és nemzetközi hírnevét építészként szerezte. Építészi korszaka két jellemző részre osztható. 1981-ig állami szolgálatban állt különféle tervezővállaltoknál, illetve - egyfajta önkéntes száműzetésben - a Pilisi Parkerdő Gazdaság főépítészeként.

1981-ben önálló tervezőirodát alapított, és az ezt követő munkáival vált híressé jellegzetes, kupolás, organikus épületeivel. Első igazi "makoveczes" alkotása a paksi római katolikus templom volt. Ugyancsak jellegzetes és nagyszabású munkája a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai épületegyüttese, a sárospataki gimnázium, a makói Hagymaház, az egri uszoda, az 1992-es sevillai világkiállítás magyar pavilonja. Ez utóbbi volt az egyetlen állami megrendelése.

A Makovecz Imre alapította Magyar Művészeti Akadémiát a parlament idén nyáron civil szervezetből köztestületté alakította, és az új alkotmányban is nevesítették. "Az Akadémia köztestületként való létrehozása kiemelt fontosságú, de nem önmagáért való feladat. Hosszabb távon egy eddig nem tapasztalt inspiratív erőt kifejező kulturális közeg kialakítását célozza" - olvasható az indoklásban.

Egyik utolsó interjújában, amit tavasszal a Heti Válasznak adott, így vall az általa megteremtett organikus építészetről: "Az a fa viszont a föld alatt ugyanakkora, mint a föld felett. A mélyben lévő rész, a láthatatlan gyökérzet élteti. Ilyen gyökérzet a magyar szellem. Az organikus építészet lényege is ez - nem arról van szó csupán, hogy szerves formákat rajzolgatunk. Tetszik tudni, mire kell megtanítani ma egy végzett építészmérnököt? Például arra, hogyan kell belépni egy szobába. Vagy hogy egy családi ház tervezésénél az asszonyt kell megkérdezni, hiszen az otthont ő teremti, a férfi dolga, hogy a pénzt megszerezze rá."

A rendszerváltás környékén a konzervatív oldalhoz kötődő közéleti személyiségként lépett színre, az Országépítő Alapítvány egyik alapítója, a kilencvenes években tagja volt a Magyar Nemzet szerkesztőbizottságának, a Balassi kuratórium elnöke, 2002-től részt vett az Orbán Viktor alapította Szövetség a Nemzetért polgári kör munkájában. 2011 tavaszán díszpolgári címet kapott.

A már idézett interjúban politikai hitvallásáról így nyilatkozott: "A Fideszben pedig van olyan polgármester, akivel meggyűlt a bajom, de létezik olyan szocialista, akivel remekül együtt lehet dolgozni. Én tehát nem a Fideszre, hanem Orbán Viktorra esküszöm föl."

Tervezőirodája 2010-ben ment csődbe, hat embert kellett elküldenie, erről keserűen nyilatkozott: "Az ember leszállítja a munkát, kér egy teljesítési igazolást, majd elküldi a számlát. Pénz még sehol, az összeg negyedét viszont rögtön be kell fizetni az államkasszába. Aztán nem fizet a megrendelő. A következő sem fizet. Az APEH ekkor zárolja a számládat, két hónap múlva már a rezsit sem tudod fizetni, küldheted el az embereket."

Irodájának, a Makonának a felszámolása egybeesett azzal, hogy Rómában a La Sapienza Tudományegyetemen díszdoktori címet vehetett át. Erről így beszélt az Építészfórumnak: "Ez egy rendkívül érdekes, ambivalens helyzet. Ott barokk ruhába fölöltöztetik az embert, nagy ünneplést rendeznek, és miközben ezt átéli, elkerülhetetlenül átéli azt is, hogy 75 éves korában bezárták a boltját."

Pótolhatatlan veszteség! Nyugodjék békében!!!


SZEMÉLYES BÚCSÚ MAKOVECZ IMRÉTŐL

Nagyságodat, jóságodat épületek hirdetik,
Templomokban, otthonokban emlékszünk Rád, Híveid.
Bartók, Kodály, Arany János, Szent-Györgyi és Makovecz...
Neveiket, hogyha hallod, komoly maradsz, s nem nevetsz.
Tisztelettel csodálod csak őket, mert hogy mily nagyok,
Tanúsítják, igazolják: ilyenek a magyarok.
Hogyha sarat dobálna is valaki a magyarra,
Úgy jár, mint ki rozsdát kenne a csillogó aranyra:
Makoveczre, A Fényünkre, homály, rozsda nem ragad,
Isten fénye jő belőle... és mindíg magyar marad.

Fodor András



Százhalombatta Katolikus templom













Makovecz I. temetése - 2011.10.08:





































 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Slágermúzeum
  2011-09-25 14:58:30, vasárnap
 
 







SLÁGERMÚZEUM

50 év legszebb, legjobb és legnépszerűbb dalai - XVII.


Mottóink:
"A zene felold, jobbá tesz és örömet okoz"
"Két ember között legrövidebb út a zene!"
"Nem számít, hogy elmúltak az évek, mert szívedben még zeng az ének,
Míg onnan ki nem fogy a dal, addig fiatal maradsz, nagyon fiatal!"


Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul /1984/

Link



USA For Africa - We are the world - /1985/

Link


Silver Convention - Fly Robin Fly

Link



Trio - Da, Da, Da /1982/

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link



Roland Kaiser - Lieb mich ein letztes Mal /1981/

Link

Link



Elton John - Crocodile Rock

Link



Stephanie - Irresistible

Link



Bonnie Tyler - Lost in France /1977/

Link



Robbie Williams & Nicole Kidman - Somethin'

Link



Alphaville - Sound Like A Melody

Link



Michael Jackson - Heal The World

Link



Sarah Connor - Lets Get Back To Bed Boy

Link



Queen - Radio Ga Ga

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link



Phil Collins - Two Hearts

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link











 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Spájzolj be...
  2011-09-24 20:50:49, szombat
 
 




SPÁJZOLJ BE...


Mutassunk példát talpraesettségből is!

A rideg ősz és a fagyos tél hozzávetőlegesen 180 napig tart. Egy régi, gondos háziasszony tudta, hogy ezekben a hónapokban az ételeket nehezebb beszerezni és a család asztalára tenni, mint a verőfényes tavasz és nyár során. Tudta, hogy a család minden tagjának ősztől tavaszig fűtött lakásra, meleg ruhára, ételekre és vitaminokra lesz szüksége. Tudta, hogy ezek alaptételei a zord időszak túlélésének. Lássuk mit is tett egy gondos családanya:

1.Nyáron beszerezte a téli tüzelőt. A pincékbe már augusztus végén megérkezett a szén, a fa, a koksz. Kinek mire volt szüksége.

2.Az őszre, télre való ruhák a nyár folyamán ki voltak szellőztetve, ha szükség volt rá ki voltak tisztítva, és uram bocsá, meg voltak varrva, foltozva. A sálakat, kesztyűket a nagymamák megkötötték, a sapkákra a pon-pont maguk a gyerekek készítették. A téli cipőket a suszter megtalpalta és a cipős szekrényben készen álltak, várva a bevetésre.

3.Az ételek nagy része az éléskamrákban, a ,,spájzokban" derengve várakozott. A háziasszonyok a nyár folyamán nagy befőzéseket tartottak.

a.a korai eper dzsemtől a sárgabarack lekváron át a hecsedli lekvárig, a szirupban eltett zöld diótól, dinnye héjtól, a birsalma sajtig,

b.a ,,kvodlibeten" ledarált paradicsomtól, a savanyú uborkáig, a tölteni való paprikától, a lecsóig,

c.a málna szörptől, a bodza szörpig

minden finomságot eltettek. Nem volt olyan szegény, vagy nem szegény háziasszony, akinek egy kis bödön jó minőségű disznó, vagy liba, vagy kacsa zsírja ne állt volna a kamrában. Mindenki tudta, hogy néhány kiló rizs, lencse, bab, száraz tészta mindig kell legyen a háznál. Elkerülhetetlenül fontos volt, hogy egy zsák krumpli, egy kisebb zsák vörös hagyma, egy kevés fokhagyma - a téli hónapokban - mindig legyen a spájzban. Egy két tábla füstölt szalonna, vagy hús, némi töpörtyű (mértékkel fogyasztva) szintén a kamrában kellett legyenek. A jonatán alma, az elálló körte és néhány birsalma egy fonott kosárban a kamrát beillatozták. Aki tehette néhány üveg mézet is tartott a háznál. Az ügyesebb háziasszonyok a nyár folyamán gombát, fűszer és tea növényeket gyűjtöttek az erdőn és mezőn. Ezek is leszárítva várták, hogy megízesítsék az ételeket és italokat. A téli napok estéin nagyon jól tudott esni egy kis házi dió pálinka, vagy mondjuk likőr. Zöld dióból és gyógynövényekből készült. Ugyancsak otthon készítették a bodza pálinkát, de a fajsúlyosabb gyümölcs pálinkákat is. A mai háziasszonyok a bevásárló központokban ,,tartják" spájzukat. Biztos, hogy jó ez így ? Nem kéne bevásárolni, elkészíteni és eltárolni néhány ételt a fentiek közül ? Lehet, hogy a termelői helyi piacok is segítik ebben a háziasszonyokat ?

4.Ami pedig a vitaminokat illeti. A legfontosabb C-vitamint a jonatán alma január elejéig biztosítja. A savanyú káposzta pedig tele van vele. Az egyszerű, de egészséges - sok színű - táplálkozás pedig az összes többi vitaminokat is beviszi a szervezetünkbe. Ezeket adták asztalainkra a gondos édesanyák. Banán, kivi, avokádó nem igen szerepeltek az étrendekben.

A Kárpát-medencében többnyire mindenünk megvan ami egy kiegyensúlyozott emberi élet alapjaihoz szükséges. Persze ha a ,,mutatványos bódék" kavalkádja /plázák, bevásárló központok/ elvonják a figyelmünket, akkor előfordulhat, hogy üres pénztárcával járjuk az utcákat és korog a gyomrunk. Nem kéne, hogy így legyen.

Már hallom a kritikákat, a jogos panaszokat a kis fizetésekről és nyugdíjakról. Arról, hogy két műszakban kell dolgozni a megélhetésért. De ettől még továbbra is igaz, hogy mi magyarul gondolkodók itt élünk az Isten tenyerén és talán egyszerű, de céltudatos életvitelünkkel is jó lenne megmutatni a nagyvilágnak, hogy mi ezt tudjuk is.







 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Gyógynövény katalógus
  2011-09-21 23:56:10, szerda
 
 




GYÓGYNÖVÉNY KATALÓGUS


Gyógynövények katalógusa. Minden ismert gyógynövény ábc sorrendben összegyűjtve, részletezve azok gyógyító hatásait. Elkészítésük, gyűjtésük, felhasználásuk. Gyógynövénynek nevezzük mindazon növényeket, amelyeknek valamely részét a bennük lévő hatóanyagok miatt gyógyászati célokra használjuk. A gyógynövények ismerete olyan régi, mint az emberiség története. Az ősember ösztönösen keresett olyan anyagokat, amelyeket betegségének, bajának gyógyítására felhasználhatott.

Gyógynövények, gyógynövény, gyógynövény receptek, gyógynövény lexikon, gyógynövények a-z-ig, gyógynövény katalógus, gyógynövény határozó, gyógynövénytár, gyógyítás, egészség, fogyókúra, jóga, életmód, táplálkozás

Forrás: www.gyogynoveny.info.hu






Link








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
22o éve született Széchenyi
  2011-09-21 20:09:43, szerda
 
 




220 ÉVE SZÜLETETT SZÉCHÉNYI ISTVÁN


22o évvel ezelőtt 1791.szeptember 2l-én született gróf Széchényi István a "legnagyobb magyar."

Sárvár-felsővidéki gróf Széchenyi István (Bécs, 1791. szeptember 21. - Döbling, 1860. április 8.) politikus, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere - akit kora a ,,legnagyobb magyarnak" nevezett (Kossuth adta neki e nevet). Eszméi, tevékenysége és hatása által a modern, új Magyarország egyik megteremtője. A magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, akinek nevéhez a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport megreformálása fűződik. Számos intézmény alapítója és névadója.


A Hídember - színes, magyar történelmi film, 140 perc, 2002
Rendező, forgatókönyvíró: Bereményi Géza
Szereplő(k):
Eperjes Károly (Széchenyi István gróf)





Link




A Hitel címlapja




Honderű illusztráció




Széchenyi István felajánlja birtokainak egyévi jövedelmét egy Tudós Társaság alapítására




,,Én szavazattal nem bírok, én nem vagyok országnagy, de földbirtokos. Ha egy intézet álland fel a magyar nyelv kifejlesztésére, mely polgártársaim nevelését is elősegíti, ugy felajánlom egy évi egész jövedelmemet, mely 60.000 forintból áll, s az a felállítandó magyar tudós társaság alapjához csatoltassék."

"Sokan azt gondolják: Magyarország volt, én azt szeretném hinni lesz."


A Széchenyi István javaslatára megvalósított első pesti lófuttatás 1827-ben - Johann Erdmann Gottlieb Prestel (1804-1885) szinezett litográfiája




Barabás Miklós: A Lánchíd alapkőletétele (1864)




Végső nyughelye Nagycenken, a családi sírboltban




Melocco Miklós miskolci szobra az idős, megtört Széchenyit ábrázolja




Széchenyi szobra Budapesten az MTA palotája előtt




Széchenyi szobra Szeged róla elnevezett főterén




Széchenyi lánchíd















 
 
1 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Meteorológiai előrejelzés
  2011-09-20 13:36:55, kedd
 
 




METEOROLÓGIAI ELŐREJELZÉS


A meteorológia (régies nevén légtüneménytan) az időjárási folyamatokkal és előrejelzésekkel foglalkozó tudományág. A meteorológiai jelenségek megfigyelhető időjárási események, amiket a meteorológia tudománya magyaráz meg. Ezek az események a Föld légkörében található változóktól függenek. Ilyen például a hőmérséklet, a légnyomás, a páratartalom, valamint ezen változók kölcsönhatása egymásra egy adott időn belül.

Le kell szögeznem előre, nem hiszek az időjárás előrejelzésekben. Nem hiszek a meteorológusoknak, ill. az un. "időjós"-oknak. Biztos nagyon sokan egyet is értenek velem.Ennek okait nem akarom most ecsetelni, de ma mint minden mást, ennek okait is az üzleti érdekszférák uralmában kell keresni.

Szerencsére találunk azonban még olyan előrejelzéseket, ami közel 100 %-os biztonsággal tud bennünket informálni. De lényegében nem is előrejelzésnek mondanám, mivel mindig az aktuális időt jelzi: a mindenkori élő időjárás időképe. Egy kis hozzáértéssel azonban bárki előre megjósolhatja magának a várható időjárást szűk környezetében, de az ország határain belül is. Próbáld ki Te is!

...hogy mindig tudjátok, hogy hol és milyen az időjárás?

Most, hogy vége lett a nyárnak és az őszi időjárás is beköszöntött, mindenkinek jó, ha megvan...


Magyarország felhőtérképe /frissítés 5 percenként/:
/A Felhőtérkép az egész ország területén - 5 perces késéssel - mindig az aktuális időjárást jelzi/





Link



Magyarország domborzati hőtérképe /időkép időjárás/





Link



Mindkét fenti módszer tökéletes biztonsággal jelzi a mindenkori időjárás élő időképét, ebből pedig bárki képes csaknem teljes biztonsággal a várható időjárást is meghatározni! Hogy azért az OMSZ munkáját se vegyük el teljesen, és tudjuk azt is, hogy a "tudományos módszerek"-el is bejöhetnek az előzetes jóslások, az alábbi Linkek ezt talán bizonyíthatják:


OMSZ - Időjárás





Link



Időjárás előrejelzés /2 hetes/:





Link



Egy adott település időjárását pedig itt tudod 5 napra előre megnézni:





Link



Hogy kicsit humorizáljunk is, talán még nem felejtettük el, hogy a közel múltban "időjósaink" jóvoltából hogyan is történt az időjárás előrejelzés - persze még napjainkban is van rá példa:


Német időjárás jelentés
/hát ezt Gaál Noémi is bevállalhatná egy párszor!





Link



...és a mi Gál Noémink, akinek mindig melege van: No de ennyire ???





Link



időjárás poén - egy vidám időjóssal





Link



És hát a kábel Tv térhódításával mindenhova eljutott a Meteorológiai jóslás is, városomban ez kezdetben így történt:

Időjárás:
Százhalombatta most. Most ilyen nálunk, de küldjük Pestre, mindjárt kész egy kis videó is...





Link



Időjárás:
Százhalombatta most. A helyzet változatlan, veri az ördög a feleségét, ez van, amúgy meg csodálatos az idő, meleg van, a szél is lebegteti a függönyöket. Most küldöm Pestre...





Link



Ha pedig arra is kíváncsiak lennénk, milyen idő is lesz 2050-ben...? Ime!

Időjárásjelentés 2050-ből!





Link



...és hát végül egy igazi magyar találmány:

Igaz előrejelzés - kőbe vésve!












 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Az idők vége, nem a Világ vége
  2011-09-19 17:32:47, hétfő
 
 




AZ IDŐK VÉGE, NEM A VILÁG VÉGE


A NASA-tól kiszivárgott hírek, avagy mi lesz 2012-ben?

Az Idő vége, nem jelenti a Világ végét, mint ahogyan hibásan értelmezték, és így közvetítette a Biblia. A 2012-ben várt változás, teljesen megváltoztatja majd a Földön az életet és magát az emberiséget:

- A Hold létrehozza, saját légkörét, nátrium vegyületekből, mely most 6000 km2 területen terül el.
- A Mars légköre is gyorsan növekszik, mely az Observer, 1997-es meghibásodásához vezetett.
- A Föld légkörében, ma is változások történnek, a felső rétegekben, egy eddig nem létező új gáz jelent meg, a vulkáni tevékenységek 1875 óta, az 5 szőrösére nőttek.
- A Vénusz fényerőssége jelentősen megnőtt.
- A Jupiter mágneses tere, megduplázódott, a bolygó és egyik holdja közt, ionizált sugárzás tubusát észlelték.
- Az Uránusz és Neptunusz pólusai felcserélődtek, nő a mágneses erőterük és folyamatosan növekszik a fényük.
- A Nap mágneses tere, 1901 óta 230%-al nőtt.







A Szibéria Nemzeti Tudományos Akadémia jelenti, hogy ezek a Naprendszerben észlelt sokoldalú változások, a Foton Gyűrűbe való behatolásnak tulajdoníthatóak, mely egy jóval erősebb energiájú kozmikus zóna. Ezen energiát veszi át a Nap és szórja az egész Naprendszerben. A Foton Gyűrű, több sávos fotoncsík, mely a Galaktika központjából áramlik, a Tejút spiráljait követve.
A mi naprendszerünk, ezt a Gyűrűt, 25 920 év alatt - mely periódust Galaktikus Évnek nevezünk, az ókoriak, Nagy Évnek hívták - kétszer keresztezi. A Foton Gyűrű átszelése 2000 évig tart. Úgy értékelhető, hogy a Nap már 1998 óta behatolt a Gyűrűbe és a Földre ez, 2012-re tehető. A Foton Gyűrűbe való behatolás, a Biblia által jövendölt, félelmetes spirituális változást okoz az embernek.
Feltehető, hogy azon emberek, akiket egoista viselkedés, alacsony auralüktetés jellemez, a Foton Gyűrű magas frekvenciájú sugárzását, nem tudják elviselni. Tehát, egy nagy spirituális alapokra épülő, természetes szelekció következik be.

Minden lény, elsősorban, energiából épül fel. Az energia, információt és annak fordítottját jelenti (információ oda-vissza áramlását). Az anyagi test, más energiatestek takarója.

Természetesen az ember is az univerzális felépítés része (több energiatestünk van: 1. fizikai test, 2. étertest vagy elektromágneses test, 3. asztráltest vagy érzelmi test, 4. mentális test, 5. kauzális test (a lélek lakhelye).

Annak tényét, hogy ezek tiszta energiák, az idők során tett megállapítások, valamint az utóbbi két évszázad tudományos kutatásai is alátámasztják.

Negatív érzületek, megélések - negatív, káros, energiákat termelnek - csökkentik a frekvenciákat. A gondolatok, akár anyagiasodhatnak is. (Lásd a Montauk kísérletet)

Az érzelmeknek, megéléseknek, emberi gondolatatoknak, mint minden energiának, van egy adott rezgése. Egy negatív gondolatnak, negatív energiának, a fejlődés egyetemes törvénye szerint, természetesen csak, alacsony rezgésszáma lehet.







A Világegyetemben semmi sem véletlenszerű, minden alárendelődik egy célnak, mely az élet fennmaradása és fejlődése. Az anyag önmagában nincs, csak energia van. Az élet teremtésének megmagyarázhatatlan eredménye. Léteznek egyetemes kémiai, fizikai, asztronómiai, de jogi törvények is. Ezek azonban nem kizárólagosak. A Világegyetem, nem a Nap Hadteste. A napirenden, a sokszínűség van.
A Földön az élet radikálisan megváltozik, a Foton Gyűrűn történő áthaladás miatt. Konkrétan ez mit jelent?

A Foton Gyűrű, annyira óriási, hogy átszelése is, 2000 évet vesz igénybe, erős elektromágneses sugárzást bocsájt ki, a látható és a láthatatlan frekvenciákban, beleértve az X sugárzást (röntgen).

A Gyűrű fotonjai, egy sokoldalú és sokkoló hatást fejtenek ki, a földi anyagra. Elsősorban, minden test fluoreszkálni fog, mely hatása, hogy 2000 évig, nem lesznek éjszakák! A testek által kibocsájtott fény - hőhatás nélküli, és nem lesz árnyék.

Az egész naprendszer, molekuláris, anyag struktúrája megváltozik. A foton energia megoldja, a NASA gondját, szabad és környezetkímélő energia forrásává válva. (Ahogyan azt, Tesla gondolta.)

A Föld fajsúlya fokozatosan csökken és megváltozik. Miután a Föld rezgésszintje, több ezer évig állandót jelzett, 1980-ban 7,8 Hz -ről, felgyorsult a mai, 12 Hz-re. Ez azt jelenti, hogy a rezgés frekvencia növekedés hatásaként, a nap 24 órája valójában, 16 órát jelent. Ez egyelőre elfogadható, de ez magyarázza, hogy miért nincs elégséges időnk, miért sietünk egyre jobban és miért fáradunk el. Pontosítva, 24 óra, effektív, 0 órát jelent, tehát a földi idő, mint olyan - megszűnik!

A Foton Gyűrűbe való belépéskor 2012-ben, vagy más évben a teljes emberiség, egy más dimenzióba lép át.

A baj nem jár egyedül - megváltoznak a Föld mágneses Pólusai is. A Foton Gyűrűbe való belépéskor egy átfogó újraharmonizálási folyamat történik, melyben a testünk saját frekvenciája a Világegyetem alapfrekvenciájára hangolódik. Ez az, amelyről a régi írások beszélnek. Az áthangolódás váratlanul érkezik, és erős lesz - azok, akik alacsony rezgésen vannak, vagy negatív beállítottságúak (rosszindulatúak, egoisták) - nem élik túl az átváltozást. (Megtisztul a Föld maga, és az emberiség is!)







A jó jel azonban ismételten:

Az Idő vége (maya naptár), nem a Világ vége. A pillanat viszonylagos közelségének jele, a naprendszer szélén található plazma ragyogásának 10 szeresére való növekedése.
A Napon keresztül a bolygók, ugyancsak növekvő energiát kaptak. A mayák is várható változásokról, a félistenek üzenetét küldik:

A teljes Naprendszer, szinkronizálódik, a Galaxissal és Világegyetemmel, a jó hatásaként,
Átlépünk a jelen technológiából, és amit az Időről és Térről tudunk, a pénz szükséglete - eltűnik.
Az 5.-ös Dimenzióba lépünk!
Az emberi DNS, a jelenlegi 2 spirálról, 12 spirálra programozódik át.
Az emberi lényt illetően, a változások, hatalmasak és pozitívak. Ami jó jel, hisz a szervezet megtisztulását jelenti. Mellékhatások, viszont fájdalmasak. így:

- migrén, fejfájás, fáradtság, szédülés, ritmuszavarok,
- megfázás jellegzetes tünetei (láz, izzadás, csontfájás) melyeken a hagyományos kezelés nem segít
- izomzat gyengülése, nehézlégzés, ok nélküli elfáradás.
- limfatikus- (nyirok), és immunrendszer változás,
- nyugtalanság, depresszió, stressz a múltba révedés

A gén és DNS frekvencia az embernél, nagyon magas és finom lesz. Ezért tulajdonképpen, a fény, mely a félistenek és szentek auráját láthatóvá teszik - most az embereket is fénnyel telítik (világítani fogunk).

A “fénymunkások - a jó szándékú emberek lámpásai" - feladatuk a tanítás, felkészítés a változásra.
Dr. Berrende Fox - a vér tesztekből kimutatta, hogy 20 éve az emberek sejtszinten kezdtek változni, vannak kik, a DNS szerkezetben új láncszemeket fejlesztettek (nem mindenki!).

A változás pozitív hozadékai lesznek:

- intuíció és paranormális teljesítőkészség fejlődése,
- az agy jelenleg 5-10 % -nyi használt területe, jelentősen megemelkedik,
- minden gyógyíthatatlan betegség (rák, AIDS is) eltűnik,
- megsokasodnak a telepatikus és bioenergiát használó terapeuták,
- (akik túlélik) megváltozik a fizikumuk és, aurába öltöznek (láthatófény veszi körül testünket).
- 2012 nagyon közel van, és többségünk biztosan fogja látni, e jövendölés valódiságát, vagy hamisságát.

De mit kell tenned? Alapvető változtatást, életedben. Tanulj meg magas frekvenciát árasztani, rezegtetni: (jóság, szeretet, harmónia, fény, megértés, együttérzés), hogy megfelelj a Föld rezgésének, mely már megkezdte az 5. dimenzió felé, a felemelkedést!


Az idők vége, nem a Világ vége

Link

















 
 
1 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Filmek - Történelmi
  2011-09-15 18:04:42, csütörtök
 
 




FILMEK - TÖRTÉNELMI






Egri csillagok (1968)

Gárdonyi Géza nagyszabású történelmi regénye kötelező irodalom az általános iskolákban. Ebből a remek regényből készült Várkonyi Zoltán monumentális filmalkotása a kor legnagyobb magyar színészeinek a főszereplésével. 1500-as évek, Magyarország. Portyázó török csapatok dúlják fel az országot, rabolnak, fosztogatnak, rabságba hurcolják a magyarokat. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyerekként kerül Jumurdzsák kezébe, aki egy keleti rabszolgapiacon akarja eladni értékes foglyait. A gyerekek megszöknek, ráadásul magukkal viszik a babonás Jumurdzsák talizmánját. A török harcost ezután elhagyja a szerencséje, míg a bátor kisfiú, Bornemissza Péter megtalálja azt. A film története hűen követi a regényt.

Szereplő(k):
Sinkovits Imre (Dobó István)
Kovács István (Bornemissza Gergely)
Venczel Vera (Cecey Éva)
Bárdy György (Jumurdzsák)
Bitskey Tibor (Mekcsey István)
Agárdy Gábor (Sárközy)
Ruttkai Éva (Izabella királyné)
Gobbi Hilda (Baloghné)
Szemere Vera (Ceceyné)
Horváth György

Rendező: Várkonyi Zoltán





Link







Légy jó mindhalálig (1960)

Debrecen, az 1890-es évek. Nyilas Misi, a kollégium eminens diákja pakkot kap hazulról. Fel sem bontja, rohan a vak Pósalaky úrhoz felolvasni az újságot, majd megteszi lutrin az öreg által megálmodott számokat. Társai időközben megdézsmálják a pakkot, de őt csak szegény édesanyja levele érdekli. Misi újabb munkát kap: Doroghyék fiát kell tanítania. Doroghy Bellának Török úr udvarol. Misi segít neki levelezni. A lutrin az öreg Pósalaky számait húzták ki, csakhogy Misi elvesztette a reskontót.





Link
Link

Ue. 1936

Link






A kőszívű ember fiai (1965)

Ősi nemesi kúriájában haldoklik a megye örökös főispánja, Baradlay Kázmér. A nehéz órában ajtaja előtt gyűlnek össze a vármegye nemes urai. Mária asszony urához siet. Baradlay utolsó akaratát kívánja tollba mondani neki.. Az özvegy szembeszegül férje végakaratával, mert jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni fiait. Hazahívja idősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom.





Link
Link







 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Filmek - Szórakoztató
  2011-09-15 18:03:34, csütörtök
 
 




FILMEK- SZÓRAKOZTATÓ


Egy bolond százat csinál (1942)


Mihez kezdjen az ember, amikor kirúgták az állásából? Hát, erre sok recept van, íme egy jó ötlet: Ha a szerencsétlenül járt "dolgozó" történetesen főpincér, a másik meg karmester, akkor az a legjobb, ha mindketten beülnek - most már "vendégként" - ugyanabba a mulatóba, ahol mind ez idáig dolgoztak. Dömötör, a főpincér még állszakállt is ragaszt. A bonyodalom valójában ott kezdődik, amikor kiderül, hogy ezzel a nagy, szép szakállal megszólalásig hasonlít Rod-Igor Szu-Azerew grófra, a világhírű oroszlánvadászra.

A sokszor játszott Szüle Mihály bohózat megfilmesítésének az adott jelentőséget, hogy Kabos Gyula kényszerű elhallgatása után a humor stafétáját átvevő Latabár Kálmán a filmben kettős szerepet alakítva brillírozhatott. - Egy személycsere miatt félreértés félreértés sarkára hág, és a közönség folyvást törli könnyező szemét.

Rendezte: Martonffy Emil
Főszerepben: Latabár Kálmán (Dömötör, egy kitalált főúr és Gróf Rod-Igor Szu-Azerew)





Link






Ali baba és a negyven rabló (teljes film)

Francia vígjáték 1954
Főszereplő: Fernandel (Ali Baba)

Bizonyára sokan ismerik a bűvös jelszót: Szezám tárulj! A film a kedvelt és világhírű mese feldolgozása, igazi francia humorral fűszerezve!
Ali Baba szegénylegényként éli életét, mígnem véletlenül mesés kincsre lel egy rablóbanda rejtekhelyén, egy barlangban. A rablóbanda által összelopott kincsek között Ali talál egy lámpást, s abban egy évszázadok óta ellustult jótékony szellemet, a Dzsinn-t. Amikor a rablók felfedezik néhány kincsük eltűnését, bosszút akarnak állni. Ali-nak azonban sikerül visszavernie a rablók támadását az elmés és mulatságos Dzsinn segítségével.





Link


Ez a film már nem elérhető - Sajnálom!







Louis De Funes - A Saint Tropez-i csendőr /1964/

Az ambiciózus Cruchot rendőrt, Lütyő őrmestert Saint Tropez-be helyezik át. Nudista strandolókkal bajlódik, de még több problémája akad tinédzser lányával, aki azzal próbálja meg jómódú barátait lenyűgözni, hogy azt hazudja: apja milliomos, akinek jachtja van a kikötőben. Mikor az egyik barát kölcsönadja kocsiját a lány tehetősnek hitt apjának, a felügyelő is belekeveredik a hazugságba azzal, hogy falazni próbál a lányának. A végén kiderül, hogy a jacht valódi tulajdonosa sem az, akire számítottak...

Ez a film a 863. helyen áll a filmek toplistáján!





Link


Ez a film már nem elérhető - Sajnálom!

Link












 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Filmek - ismeretterjesztő
  2011-09-15 18:02:28, csütörtök
 
 




FILMEK - ISMERETTERJESZTŐ





A hülyeség kora

A hülyeség kora egy dokumentumfilm arról a jövőről, amelynek eljövetelét minden áron meg kellene akadályoznunk. A képkockákon a jövő fikciója a jelen valós eseményeivel találkozik, a film így lesz egyszerre dráma és dokumentumfilm. A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

A hülyeség korát szeptember 22-én a világ több mint negyvenöt országában egyszerre mutatják be. Ezen különleges alkalomból a nézők nemcsak a filmet láthatják, hanem részleteket vetítenek az előző nap megtartott New York-i bemutató eseményeiről is, ahol a világpolitika, a környezetvédelem és a szórakoztatóipar hírességei mondanak köszöntőt, többek között Kofi Annan és a Radiohead.





Link












 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 374
  • e Hét: 1870
  • e Hónap: 19014
  • e Év: 156386
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.