Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Pünkösdi rózsa
  2015-05-24 20:01:50, vasárnap
 
 
PÜNKÖSDI RÓZSA


Juhászné Bérces Anikó: PÜNKÖSDI RÓZSA


Kerek bokron kerek bimbók
nyújtóznak a fényben,
a mosolygó napsugártól
gömbölyödnek szépen.
Szirommal telt labda bimbók
pattannak serényen,
tündökölnek, Pünkösdünket
köszöntve szerényen.
Selymes fényük az ünnepét
tükrözni akarja,


ezért bontja ki a szirmát
Pünkösdvasárnapra.
A hatalmas virágfejek
szelíd főhajtása
a Szentlélek eljöttének
méltó fogadása.
Püspöklila vagy rózsaszín
engem elvarázsol,
fehér színű bokor körül
illatfelhő táncol.
Belélegzem, s elsimítja
lelkemen a ráncot,
alig várom, láthassam
e gyönyörű virágot!Reményik Sándor: PÜNKÖSDI SZOMORÚSÁG


A Lélek ünnepén
A Lelket lesem én.
A Lelket, amely több, mint költemény.
A Lelket, amely sosem volt enyém.
A Lelket, amely sosem lesz enyém.
A Lélek ünnepén


Szomorún zendül egyetlen igém:
"Hogy születhetik újjá, aki vén?"...
1934 május 18

SÉTA A RÓZSÁK KÖZÖTT


Piros pünkösd napján,
A kertben sétáltunk.
Nyíló rózsák között,
Boldogan megálltunk.

A sok nyíló virág,
Illatát ontotta,
Gyenge kis szellőcske,
Rózsákat ringatta.

A hintázó rózsa,
Lehajlott az útra.
A két kis kezedet,
Lágyan simogatta

Felettünk a fákon,
Kismadár dalolta.
Piros rózsák között,
Van egy tündérrózsa.

Harmatos rózsákon,
Táncoltak a fények.
Piros rózsa csokron,
Melyet szedtem néked.A pünkösdi rózsa virágzása nem túl hosszú életű, ám csodálatos színvilága kárpótol minket. A májusi kertek királynője ez a csodálatosan szép évelő lágyszárú növény.

A pünkösdi rózsának tulajdonképp semmi köze a rózsákhoz, csak a neve utal, rá mivel a bazsarózsák családjába tartozik. Évelő növény, amely 70-80 cm magas bokros növény, hatalmas rózsaszín, mályva vagy piros virágokkal díszít a kertben. Virágának igen erős jellegzetes a rózsára hasonlító illata van.

Bár virágzása nem tart túl sokáig, látványa mégis kárpótol minket. Májustól július elejéig folyamatosan nyílnak a szebbnél szebb színes virágok, amelyek csak pár napig virítanak, de egy bokron akár 20-30 virág is lehet.

Kedveli a napos meleg kerteket, ezért csak olyan helyre ültessük, ahol kap elég napfényt. Az ültetés ideje július augusztus, hogy a tél beállta előtt gyökeret tudjon növeszteni. Télen érdemes a növényt kissé betakarni, nehogy kifagyjon erre a falevél vagy a faforgács is megfelel. Tavasszal érdemes a bokrot visszametszeni, és egy két rügyet kivágni, mert így még nagyobb virágot kapunk. Talajban nem válogat, mégis ültetés előtt, vagyis ősszel érdemes egy kis szerves trágyát keverni a talajhoz.

Tavasszal és nyáron ne adjunk neki trágyát, mert könnyen kiégeti a növényt. Aki lekésett az őszi ültetésről, tavasszal is elültetheti a növényt, sok kertészetben már kapható cserepes pünkösdi rózsa. Kb. a 3. évtől virágzik teljes pompájában. Ha nagy virágokat szeretnénk, a borsónyi oldalrügyeket el kell távolítani. A dupla hibrideket gyakran karózni kell. A virágzás elmaradásának több, néha egyszerű oka lehet: túl mélyre ültettük, túl sok növénnyel verseng, túl sok N-t kap, a virágrügyek elfagytak, vagy egyszerűen csak kevés a napfény.

Mivel gyöktörzses növény, szaporításkor a gyöktörzset kell feldarabolni egy éles késsel. Augusztus és szeptember az ideális a szaporításra. Ezeket a gyöktörzs darabokat ültessük el ősszel. Ne ültessük túl mélyre a növényt, az ideális mélység 10 cm. A növényt nyáron öntözzük folyamatosan, és kéthetente egyszer a virágzás időszakában adjunk neki tápoldatot.

Öntözéskor csak a talajt locsoljuk, mert a vízsugárral könnyen leverhetjük a virágszirmokat. Ültethetjük kertbe, vagy nagyobb virágdézsába is.PIROS PÜNKÖSD NAPJÁN

Link


 
 
0 komment , kategória:  Kertünk - házunk - otthonunk  
Áldott szép pünkösdöt!
  2015-05-23 22:49:34, szombat
 
 PIROS PÜNKÖSD NAPJÁN

LinkPünkösd - album

Link


 
 
1 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Az életröl
  2015-05-23 21:00:14, szombat
 
 
AZ ÉLETRŐL - IDÉZETEK


Az élet? Nem más, mint egy hosszú, végtelennek tűnő poros országút. Hogy mi a dolgunk? Végig menni rajta, még akkor is, ha időnként rögös, ha időnként nehézkes. Vannak sorsdöntő elágazások, amiknél meg-megállva eldönthetjük, hogy tovább akarunk-e menni, vagy inkább csak haladunk egyenesen tovább. Időnként, amint haladsz,
vissza-visszanézel,


mert az emlékek húznak, de tudod, hogy annak az útnak is megvolt a maga ideje, és hogy az újra voksoltál. Ilyenkor erősnek kell lenned és tovább menned, bíznod és várnod, hogy ez az út jobb lesz, szebb lesz, reményteljesebb. Úgy válaszd meg útjaidat, hogy ne felejtsd el, egyszer vége van minden útnak és elérsz egy zsákutcához. De addig, keresd meg a legjobb utakat és járd be azt, amelyiket igazán a tiednek érzed...,,Utazol"...
Életed ,,vonata" sebesen robog veled... A ,,csomagjaidban", a törékeny lelked, vágyakozó szíved... A legszebb érzések... Minden szereteted...
Minden ",állomáson" ott maradt ,,valami" belőled... A lelked egy része... Soha nem feleded a "megállókat", mert az életed részei voltak... Széttépett álmaid darabjait, széthordta a szél... Menned kell tovább, bárhogy is fáj...


Kerested, de csak álmaidban létezett... Sok ,,kilométert" tettél meg, de nem bánod...
A ,,végállomáson"... Megpillantod Őt, és tudod, hogy az utad véget ért... A szíved érzi, hogy hazatalált... ... Az ,,út" végén, ott várt rád, a legszebb álmod... Minden vágyad...
Álmaid Angyala... Életed értelme... A boldogságod...Az élet arról szól, hogy élvezd! Kockáztass! Merj önmagad lenni! Tanulj a múltból! Élvezd a jelent! Bízz a jövőben! Becsüld meg az emlékeket! És vedd észre: az élet mindig megy tovább!Az élet álmok nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül...
Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól rossz, hogy meg is történik.
Az élet csak akkor bonyolult, ha azzá teszed magadnak.Az élet egyikünk számára sem könnyű, de nincs semmi baj ha van kitartásunk és főleg önbizalmunk. Hinnünk kell hogy tehetségesek vagyunk valamiben és hogy ezt a valamit bármi áron is el kell érnünk.


Életünk legnagyobb része úgy telik el, hogy rosszul cselekszünk, nagy része úgy, hogy semmit sem csinálunk, szinte egész életünk pedig úgy, hogy mást csinálunk, mint amit kellene.

Lucius Annaeus Seneca


EGYSZER MINDENKINEK NYÍLNAK A VIRÁGOK...
Egyszer mindenkinek nyílnak virágok!


Egyszer mindenütt ébrednek új álmok
Egyszer neked is kinyílnak a virágok!
Egyszer majd neked is
teljesül az álmod


Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, hogy nincsenek csodák. Vagy pedig abban, hogy a világon minden egy csoda.

Albert EinsteinVan, hogy eljön az a pillanat, amikor már nem érdekel, hogy ki mit csinál vagy ki mit mond. Amikor már nem foglalkozol másokkal és nem érdekelnek mások, mert rájössz, hogy csak egy dolog fontos az életedben: az, hogy boldog lehess. És ahhoz sokszor inkább nem kellenek mások.....
Lesznek, akik úgy bántanak meg, hogy fogalmuk sem lesz róla. Lesznek, akiket barátnak hittél, de saját maguk előtt is elbuknak. Lesznek akik ellenségnek látszanak, s ők állnak melléd a bajban... Lesznek útonállók, bliccelők, átutazók... lesznek akiket nevetve, s akiket
sírva hagysz ott egy-egy állomáson. Mindig, mindennek célja van... fáradalmas,
izgalmas utazás az élet. S ha találsz egy útitársat, aki végigkísér rajta, elértél mindent,
amiről mások csak álmodoznak...


Aki menni akar, engedjük el. Aki nem tudja mit akar, küldjük el. Aki a kezét nyújtja, fogadjuk el. Aki képes szavakkal is ölelni, pedig nem tudja biztosan kap-e valaha viszonzást, mégis önzetlenül képes adni, annak tényleg hatalmas a szíve. Aki nem akar szeretni, az gyáva. Aki meri vállalni a bukást, az bátor. És aki tud néha sírni, az mer szeretni is.
Az élet viszonylag rövid, és nagyon ostobák vagyunk, ha nem őrizzük meg az egyensúlyt a munka és a család között... ha a siker hajszolása közben az ember elveszíti a feleségét és a gyerekeit, akkor mindent elveszít.


Az ember egy napon rádöbben arra,
hogy az életben igazán semmi sem fontos.
Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás,
csak az, hogy valaki szeresse öt igazán.

"Csalódni kell, hogy boldogok lehessünk,
Gyűlölni tudni, hogy újból szeressünk.
Kell tudni zokogni meg sírni,


Valakit megunni, aztán visszahívni.
Csalódni százszor, csalódni ezerszer,
Hogy boldogok lehessünk, egyetlen egyszer!""Az élethez három dolog szükséges: a Nap, a Hold, és Te. A Nap a szép napokra, a Hold a szép estékre, Te pedig mindörökre!"Minél több a tilalom és a szabály, a nép annál szegényebb, minél több a fegyver, a nép annál nyugtalanabb, minél több a rendelet, annál nagyobb a felfordulás, minél több a törvény, annál több a tolvaj és a rabló.

(Lao-Ce)

Gyönyörű idézetek.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
A torinói lepel alapján rekonstruálták Jézus gyermekkori arc
  2015-05-22 20:21:03, péntek
 
 
A TORINÓI LEPEL ALAPJÁN REKONSTRUÁLTÁK JÉZUS GYEREKKORI ARCÁT
2015. május 7. csütörtök 19:55


Modern számítógépes képalkotó eljárásokkal vizsgálták meg a torinói leplet, és rekonstruálták, milyen lehetett Jézus gyermekkorában - írja az Assisi Szent Konvent sajtóirodája és a Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége.Az olasz rendőrszakértők a bűnüldözésben használt képalkotó módszert alkalmazták, hogy rekonstruálják a gyermek Jézus arcát. Ezt az eljárást Olaszországban olyan évtizedek óta körözött bűnözők, maffiafőnökök kinézetének megismerésére használják, akikről csak fiatalkori fotó áll rendelkezésükre. Ezt a módszert alkalmazták a Cosa Nostra hírhedt tagja, Bernardo Provenzano körözésekor is, akiről csak negyven évvel korábbi fényképük volt. A maffiafőnököt 2006-ban a digitálisan előállított kép segítségével fogták el.

A torinói lepel esetében éppen fordított módon használták az eljárást: fiatalították a szöveten fennmaradt arcmás kinézetét; csökkentették az állkapocs méretét, megemelték az állat és egyenesebbé tették az orrot.

Április 19-én ismét kiállították a kereszténység egyik legjelentősebb ereklyéjét, a torinói leplet, amelyet a torinói székesegyház egyik oldalkápolnájában őriznek 1578 óta. Csak különleges alkalmakkor tárják a nyilvánosság elé, legutóbb 2010-ben mutatták be.

A Krisztus halotti lepleként számon tartott relikviát a torinói Keresztelő Szent János-székesegyházban tekintheti meg a nagyközönség június 24-éig. Az ereklye kiállítására egymillió látogatót várnak, köztük Ferenc pápát, aki röviddel a zárás előtt, június 21-én tekinti meg a leplet.

Fotó: Sanfrancescopatronoditalia.it

 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Így pucolhatod meg a héjában főtt krumplit egy mozdulattal
  2015-05-22 19:30:00, péntek
 
 ÍGY PUCOLHATOD MEG A HÉJÁBAN FŐTT KRUMPLIT EGY MOZDULATTAL


A burgonya viszonylag olcsó, és számos módon el lehet készíteni, ezért sok család étrendjében szerepel. Vannak akik fenntartással kezelik, mert több időt vesz igénybe, mint elkészíteni egy tésztát vagy rizst köretként. A rakott krumplinak például azért állnak neki kevesebben, mert macerás a hajától megszabadítani.

Én is közéjük tartozom, mert sokszor égett szénné az ujjam tőle. Ha nem akarsz sokáig várni a pucolásával, akkor azbeszt ujjakat kell növesztened.

Ha sokáig vízben hütöd, elvizesedik, és le sem hül annyira az idő alatt, hogy ne legyen ugyanolyan kellemetlen művelet a héj leszedése. Az alábbi videónak hála, mindez a tétovázás a múlté.

Nem is fogod elhinni, milyen egyszerű technikával jön a megváltás!

Utálsz főtt krumplit pucolni? Na itt a megoldás, hogy lehet két mozdulattal megszabadulni a héjától!Super Quick Potato Peeling! - Life Hack

Link


 
 
0 komment , kategória:  Tudod-e?  
Higiénia a középkorban
  2015-05-22 18:59:47, péntek
 
 

HIGIÉNIA A KÖZÉPKORBAN...


Szokások a középkori Angliából, - kb. 1500-ból:

Legközelebb, ha kézmosás közben úgy tűnik, túl hideg a víz, gondolj a következőkre :

1. Angliában 1500 körül a legtöbb esküvőt júniusban kötötték, mivel a hagyomány szerint az évi fürdést májusban végezték el és júniusban még elég jó szagúak voltak. Az esetleges kellemetlen szagok elfedéséért a menyasszonyok nagy csokor illatos virágot tartottak kezükben.
Ez lett a későbbi menyasszonyi csokor.


2. A fürdő egy nagy, forró vízzel teli kádból állt. A tiszta vízben való mosdás a ház urát illette meg. Utána a fiai és a ház többi férfitagjai fürödtek, majd a nők, végül a gyerekek, utolsónak maradva a csecsemők. Időközben a víz olyan piszkos lett, hogy el is lehetett tűnni benne.
Innen ered a mondás is: "Don't throw the baby out with the bath" - Ne dobd ki a fürdővízzel a gyereket is!

3. A házaknak magas, nádból készült teteje volt, alatta nem volt kideszkázva. A meleg háztetőn sütkéreztek az állatok, macskák, kutyák, patkányok, bogarak. Esős időben piszkos és nedves lévén, az állatok gyakran lepotyogtak a tetőről.
Innen a mondás is: "It's raining cats and dogs"- Macskák és kutyák potyognak az égből!
Mivel a szobák felett csak a háztető volt, különösen a hálószobában kellett kitalálni valamit, hogy az ágy ne teljen meg bogarakkal és más szeméttel.
Igy jelent meg a baldachinos ágy rudakon kifeszített lepedő az ágy felett.

4. A gazdag házak padlója kőlapokból volt kirakva. Esős időben, télen síkossá vált, ezért szalmával (thresh) hintették le, hogy járni tudjanak a házban és melegebb legyen.
Idővel annyi szalma gyűlt össze, hogy ajtónyitáskor egyszerűen kicsúszott az ajtón.
Ekkor kitalálták, hogy egy fadarabot tettek az ajtó elé.
Igy jelent meg a küszöb (angolul threshold)

5. Disznóhúshoz ritkán jutottak, ilyenkor nagyon különlegesnek érezték magukat.
Ha ekkor vendégük is volt, tüntetően lelógatták a sonkát a gerendáról.
Tehetősnek számított az a férfi,aki "could bring home the bacon" ("sonkát tudott hazahozni").
Keveset vágtak a sonkából, szétosztották a vendégek között, és elégedetten "chewed the fat" rágcsálták a zsíros darabokat az asztalnál.

6. A kenyérosztásnak is megvolt a sajátos szabálya: A dolgozók kapták a kenyér égett alját, a család a kenyér belét, és a vendégek, megtiszteltetésképpen, a kenyér felső kérgét ("upper crust").

7. Ólomkupákból itták whiskyvel a sört és ez a kevert ital napokig leverte lábáról fogyasztóját. Úgy feküdtek az útszélen, mintha kómában lettek volna.
Rendszerint kinyújtóztatták a részeget a konyhaasztalon 2 -3 napig, a körülötte egybegyűlt család evett ivott és várta, hogy felébred-e ....
Így vált szokássá a virrasztás ("to wake up" - felébredni)!

8. Mivel a temetők beteltek, kiásták a koporsókat, és a csontokat és az úgynevezett csontok házába vitték ("bone-house"), így a sírhelyeket újból fel tudták használni.
Amikor ezeket a koporsókat megnyitották, elég sok koporsó falán karcolásokat vettek észre és rájöttek, hogy azokban élve voltak eltemetve az emberek.
Ekkor gondolták ki azt, hogy temetéskor rákötözzenek egy zsinórt a halott kezére, azt kivezetve a koporsón, síron keresztül csengettyűt kötöttek a végére.
Kijelöltek egy személyt, aki egész éjjel a temetőt járta és figyelte az esetleges csengőszót.
Így jelent meg az éjjeli őrjárat "graveyard shift" - ami ma az éjszakai műszakot jelöli - és a csengő hangja életet mentett ("saved by the bell").

9. A középkori Angliában az emberek nem szexelhettek, csak a király jóváhagyásával (kivétel a királyi család). Mikor egy család gyereket akart, a királyhoz kellett fordulniuk kérelemért, aki küldött nekik egy táblát, amit az ajtóra kellett kitűzniük, amikor házas életet éltek.
A táblán ez állt: Fornication Under Consent of the King. ( F. U. C. K. ), azaz paráználkodás a király engedélyével.
Innen ered a mai "fuck" angol szó.Te is tudod-e? - Emil.RuleZ!

LinkOrosz katonai tangó a jégen

LinkA régi egyiptomiak terhességi tesztje a mai napig működik. Tudtad?
Nézd meg, mennyire egyszerű!

Link 
 
0 komment , kategória:  Tudod-e?  
A kőccsön adott eggyik
  2015-05-22 16:55:43, péntek
 
 
A KŐCCSÖN ADOTT ËGGYIK

Hát vót ëgy lány. Az fogadta, hogy ű nem mén férhő, csak olyan legínyhő, akinek két f... van.
Hát szép lány vót. A faluba mëg vót ëgy legíny, az měg aszondta, hogy:
- Má pedig én ěvëszëm a Marcsát, ha addig élëk is!
Ëhírësztőte, hogy nëki éppen két f... van. Úgy is csúfóták, hogy "Kétf...ú János". Méghallotta a lány is. Vót nëki ëgy kis testvéröccse, főbiztatta, hogy:
- Hallod-ë! Të gyerëk vagy. Eridj mán, oszt mikó a János mén hugyozni a kocsmába, të lesd mëg, hogy csakugyan két f... van-ë.
Ugy is vót. A gyerëk ott somfordát, oszt mikó a János mënt pisáni, mënt ű is utánna. Csakhogy a János is észrevëtte a gyerëkët, kapcsót is, hogy mirű léhet szó, osz mikó hugyozott, a két ujját odatëtte V-betű furmába a végihön, oszt épp úgy nézëtt ki, mintha két csivën gyütt vóna.

No, mëg is lëtt a lakadalom. Rákerűt a sor a nászéccakára. Annak rëndje-módja szërint ě is hasznáták az ëggyiket. Hanem oszt a mënyecske kezdi követěni, hogy hát:
- Hun a másik?
Aszongya a János:
- Mán në haragudj, hékám, mos mán mëg kő mondanom, hát kőccsön adtam az ëggyiket!
- Hát kinek?
- Hát a papnak.
Hát a mënyecske rëttent nagy patáliát csapott, hogy hát:
- Éppen nászéccakára kőccsönanni! Mán mégiscsak!...
Mit lëhetëtt tënni, zsörtölődött, pörőt ëgy darabig, a legíny mëg, készülődés, lakadalom, nászéccaka - fáradt vót, elaludt. Rëggě fölébred, tapogassa az asszony hejit, üres. Hanem akkó mán nyílik a kapu, vágódik haza a mënyecske, de mán a kapuba pöröl:
- Ijen emběr vagy te! Nem elég, hogy nászéccaka előtt kőccsön adod az ěggyiket, hanem méghozzá a JOBBAT adod kőccsön! Ha nem járok utánna, hát isten tudja, mikó jutottam vóna hozzá!

[1960-as évek, Zenta] 
 
1 komment , kategória:  Pajzán történetek&mondák  
Pajzán humor
  2015-05-21 22:45:34, csütörtök
 
 PAJZÁN HUMOR


Keresztény gondolat és tevékenység

A múlt vasárnap feleségemmel kocogtunk a templom felé, amikor megpillantottam egy szerencsétlen alakot, szakadt rongyokban. Egyesek bámulták, mások gyorsan elfordították arcukat, hogy nehogy szennyeződjenek...

Ekkor eszembe jutottak a papunk mondásai, hogy a szegényeket segítsük, adjunk enni az éhezöknek, ruhát a rongyosoknak...

Egy belső hang kényszerített arra, hogy ezt a boldogtalan teremtést megérintsem.

A teste rongyokkal fedve és holmijai két műanyag zacskóban...

És a belső hang kényszerített:

"Nyújts d ki a kezedet és érintsed meg!!!"

És ahogy haboztam ismét megszólalt a belső hang:

"Nyújts d ki a kezedet és érintsed meg!!!"

És akkor már nem tudtam ellenállni. . .. . . És akkor a feleségem kinyújtotta a kezét és meg érintett engem...


Ja, a következö hetekben nem hiszem, hogy templomba tudok menni!


TÖKÉLETES NŐ?

Link 
 
1 komment , kategória:  Pajzán történetek&mondák  
A VILÁGTÖRTÉNELEM 2 PERCBEN
  2015-05-18 22:45:16, hétfő
 
 
A VILÁGTÖRTÉNELEM 2 PERCBEN


Bravúros montázsvideót készített az emberiség történetéről a fiatal srác

Egy középiskolai feladatnak indult, ma már viszont 19 milliós nézettségű lett a videó, amelyet a minnesotai Joe Bush készített.

A téma az emberiség története volt és a srác zseniális montázsvideót állított össze fantasztikus képekkel, amelyben az emberiség múltja, jelene, jövője egyaránt megjelent.


A zseniális filmösszeállítást egy főiskolai hallgató készítette...


Our Story In 2 Minutes

Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Matekóra...
  2015-05-18 21:00:30, hétfő
 
 
MATEKÓRA... érettségi idején...


Biztos nem mindenkinek új...

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós monda, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába.

Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral.

Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet, kettőt pedig megtartott. Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár.

Hol van az egy dollár?Link
FEJTÖRŐKis fejtörő az ebéd mellé. Ha nem jönnétek rá a megfejtésre, este elárulom. Az első ember aki helyesen válaszol nem kap semmit!Megfejtés

3nap mert a harmadik nap már nem csúszik vissza.
1.nap: 4méter előre, 3 vissza=1 m
2.nap: 4méter előre, 3 vissza=2 m
3.nap: 4méter előre=6 méter, nem csúszik vissza mert kint van.

A mgfejtó nyereménye egy nagy büdös semmi...
 
 
0 komment , kategória:  Agytorna  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 99
  • e Hét: 99
  • e Hónap: 18021
  • e Év: 942332
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.