Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Szép napot!
  2014-03-31 13:00:15, hétfő
 
 




Szép napot és kellemes hetet Kívánok Mindenkinek!


Cseri János: Csillagok, csillagok...

Tegnap éjjel csillagokat láttam!
Tisztaságuk előtt lenyűgözve álltam.
Fenséges égbolton pislákoló fények,
mint lelkünk tisztasága, ragyogóan szépek.
Város porát, szmogot, fényeit elhagyva,
...egy ház udvarán álltam egymagamba`.
Sokszor néztem fel már a csillagfényes égre,
de csak ritkán látni benne ennyire mélyre.
Fekete égbolton mint varázsszőnyeg,
...egykorok emberi`, köré álmot szőnek.
Milliárdnyi csillag, mint megannyi ember,
ilyen szépségekre, legyünk nyitott szemmel.
Válassz te is egyet, nézz néha feléje,
emeld tekinteted reá, és a csillagos égre."...

Kellemes szép napot és nagyon szép hetet kívánok Mindenkinek!







Szép napot - szép hetet

Link





 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Jó éjszakát!
  2014-03-30 20:12:09, vasárnap
 
 




Eminescu: Jó éjszakát!

Ezernyi álmos kis madárka
fészkén lel altató tanyát,
elrejti lombok lenge sátra, -
jó éjszakát!

Sóhajt a forrás, néha csobban,
a sötét erdő bólogat,
virág, fű szendereg nyugodtan, -
szép álmokat!

Egy hattyú ring a tó vizében,
nádas-homályban andalog;
ringassák mély álomba szépen
kis angyalok!

Tündérpompájú égi tájon
felkél az ezüst holdvilág;
összhang a föld, egy édes álom...
Jó éjszakát!

Dsida Jenő fordítása


Jó éjszakát!

Link








 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Békemenet
  2014-03-29 20:00:12, szombat
 
 







BÉKEMENET - 2014.03.29.


Gyönyörű szép estét kívánok Magyarország!

Ma ismét felejthetetlenül szép demonstráció részesei voltunk.

Még túl friss az élmény, még nehéz a szavakat megtalálni. Ma ismét megmutatta a világnak ez az ország igazi, nemes arcát. Az az őserőt demonstráló közel 1 milliónyi - külhoni és itthoni hazafi , aki méltósággal , büszkeséggel , énekelve és mosolyogva, derűs arccal, bízva a jövőben és ebben a tiszteletre méltó Kormányban, szóval ők, mi, akik végigsétáltunk, ismét megmutattuk: döntött ez a nép egy tiszta, becsületes, szorgalmas, építő jövő mellett. Az acsarkodás, a gyűlölet, a mocskolódás, a hazugság, az ügyeskedés ellenében!

Ma a Jó Isten megint mellénk állt, megajándékozott bennünket egy csodálatos tavaszi nappal. Az Ő szabadtéri templomában voltunk mindannyian s viselkedtünk templomi áhitathoz méltóan. Köszönet ezért a csodálatos délutánért Istennek, a Szervezőknek és a minden tiszteletet megérdemlő résztvevőknek!

A Békemenetre vidékről több száz autóbusz érkezett a fővárosba, de voltak olyanok is akik a határon túlról, egyebek között Erdélyből jöttek Budapestre, de találkozhattunk lengyel barátainkkal is. A hivatalos adatok és média szerint félmillióan vettek részt minden idők legnagyobb Békemenetén. A Civil Összefogás Fórum által szervezett rendezvényre nemcsak vidékről és a fővárosból, hanem a határon túli magyarság köréből is rengetegen érkeztek. A szervezők szerint, a nemzet egységét jövő héten vasárnap, az országgyűlési választáson is meg kell mutatni.

A Békemenet résztvevői transzparensekkel indultak a Kossuth térről a Hősök téri FIDESZ választási nagygyűlésére, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet . A menet élén Csizmadia László, a CÖF alapítója, Széles Gábor nagyvállalkozó, az ECHO és a Magyar Hírlap tulajdonosa, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap ujságírója és Fricz Tamás politológus haladt.

A Béke Menete a Kossuth téren gyülekezett. Mivel a tér már jóval az indulás előtt megtelt, térre özönlő hatalmas tömegáradat miatt a menet elejét előre kellett vinni csaknem egészen a Bajcsi Zsilinszky utcáig. Innen történt az indulás a szervezők beszéde és a Himnusz után. A menet elején nemzetiszínű molinón a következő felirat volt olvasható:


EGY AZ ORSZÁG - 2014. ÁPRILIS 6.


Már az Andrássy uton az Oktogont is elhagyta a menet eleje, amikor a Kossutth térről sokan még el sem indultak, ill. a menet vége csak ekkor hagyta el a Kossuth teret. A tömeg létszáma a rendőrségi helikopteres jelzések szerint ekkor már a Hősök terén várakozókkal együtt elérte a közel 1 milliót. Ekkor már több kilométer hosszan meneteltek az ünneplők, zsúfolásig megtöltötték az Andrássy utat. Útközben pedig folyamatosan csatlakoztak újabb és újabb, az utcák két oldalán várakozó csoportok. Sokan, akik nem csatlakoztak a menethez, de kifejezték szimpátiájukat: magyar zászlót tűztek ki a házukra és az erkélyről integettek. De nemcsak budapestiek, hanem mi is sokan vidékiek, sőt határon túliak és külföldiek is részt vettünk rajta. Itt voltak újra lengyel barátaink is és sokan voltak Erdélyből is. Lélekben pedig itt volt velünk minden szabadságszerető magyar.

Közben helikopteres felmérések erősítették meg, hogy csaknem egymillióan vagyunk! Irtózatosan nagy tömeg. Megdöbbentően sok ember gyűlt össze, és egy nagyon békés, nagyon jó hangulatú, nagyon felszabadult tömegkiállás volt ez a kormány mellett. Amikor a Hősök terére érünk 15:10-kor, a tömeg vége még csak a Terror Házánál állt.

A Békemenetet a Hösök terén csatlakozott a Fidesz-KDNP rendezvényéhez és nagygyűléséhez, ahol Orbán Viktor mondott beszédet. A rendezvényen felszólalt Josepf Daul, az Európai Néppárt elnöke, aki támogatásáról biztosította Orbán Viktort. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint április 6-a a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek.

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején újabb négy évet kért a választóktól. A miniszterelnök azt mondta, a kormány megújította Magyarországot, amely napról napra erősödik, visszatért az önbecsülése, "újra méltó régi nagy híréhez" és nagyszerű jövő előtt áll. A kormány szerint Európában páratlan egységet hoztak létre, méltányos közteherviselést vezettek be, amelyet kiterjesztettek a multikra és a bankokra is. Visszarántották a magyarok a csőd széléről az országukat és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot építettek.

"Az igazán nagy tettek most várnak ránk" - mondta és a feladatok között említette a mindenkinek munkát adó gazdaságot, a népességfogyás megállítását, a magyar föld védelmét, a biztonságos időskor megadását és a boldogabb nemzedéket nevelő iskolák megteremtését.

A vasárnapi parlamenti választásról kifejtette, bár a csillagok jól állnak, az esélyesség még nem győzelem. Az esélyt be is kell váltani, mert - utalva a 2002-es választási vereségre - nincs olyan esély, amelyet ne lehetne eljátszani. Hozzátette, aki megosztja szavazatát, az egységet bont, hazardíroz. "Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz!"

Mintegy húszperces beszédét a kormányfő a "Magasba a zászlókat, fel gyözelemre! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" buzdítással zárta.

Már a korábbi három budapesti Békemeneten is részt vettem. 1988 óta szinte minden nagyobb nemzeti demonstráción, megmozduláson, tüntetésen és gyűlésen résztvettem, így a mostanira is már hetekkel előtte készültem. Idős korom ellenére ismét vállaltam a hosszú utat. Kicsit fájós lábbal indultam el megint a Kossuth térre. És meglátva az ott gyülekező óriási tömeget, valami belső erő azt sugallta, hogy nekünk együtt kell menetelnünk és bizakodnunk, együtt kell emlékeznünk és ünnepelnünk! Mert ez a hatalmas tömeg most azért jött itt megint össze az ország minden részéből. Talán csoda történt, de a fájdalmaim elmultak és így neki mertem vágni a hosszú útnak - VELÜK! A menet során pedig egyáltalán nem éreztem azokat a kínzó fájdalmakat, amit az előtte levő napokban. Szinte végig a menet élén meneteltem, a tiszteletbeli első sor után a másodikban. Aki közelebbről ismer, a lenti képeken az élbolyban biztos meg fog majd találni.

Közel egy millióan vettünk részt szerintem a Békemeneten. Békésen, jelentősebb provokáció nélkül zajlott le ez a szép menetelés. A Békemenet ismét megmutatta erejét. Felemelö érzés volt ott lenni ennyi jó ember között! Gyönyörű volt.

Felejthetetlenül szép demonstráció részesei lehettünk. Csodálatos nap, csodálatos élmény!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!


Különkiadás // Tart a Békemenet
/A Békemenet elindulása, a Himnusz eléneklése. Hatalmas tömeg indult el a fővárosi Hősök terére/

Link



Bizonyítsuk be, hogy együtt az ország!

Link



Minden idők legnagyobb Békemenete

Link



A nemzet egysége: félmillióan a hatodik Békemeneten

Link



Választási nagygyűlés, Hősök tere // Orbán Viktor beszéde a Fidesz-nagygyűlésen
/Az április 6-i parlamenti választáson még négy évet kérünk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint amikor majd megírják e négy év "példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is. Bár az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP az esélyes, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell - hangoztatta Orbán Viktor. Orbán Viktor szerint aki megosztja szavazatát, az egységet bont./

Link



A Fidesz nagygyűlés végén a Csík zenekar zendített rá a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű dalra és a kormányfő ezt hallva kiment a múzeumból, ahol együtt énekelt a gyűlésen felszólaló vendégeivel.


Képgaléria
http://galeria.index.hu/belfold/2014/03/29/bekemenet_2014/






















 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Szép tavaszi napot kívánok...
  2014-03-25 13:35:21, kedd
 
 




Szép tavaszi napot kívánok...

Egy kis madár az ágon búsan ül
Párja elrepült már
Oly régen élsz Te is egyedül
Szíved egy társra vár

Egy édes dallam, azt súgja halkan
A szerelem még rátalál
Vigasztalást lelsz minden kis dalban
mert a muzsika a legjobb barát.

Boldogság egy színes kék madár
Néha messze elszáll.
Emléked mindent mi szép volt már
Őrizd, ne menj tovább.

Egy édes dallam, azt súgja halkan
A szerelem még rád talál
Vigasztalást lelsz minden kis dalban
Mert a muzsika a legjobb barát

Tavasz van nyílnak az orgonák
Illatát hozza a szél
Kis madár párjára rátalált
Látod az élet szép.



Egy édes dallam azt súgja halkan
A szerelem még rád talál
Vigasztalást lelsz minden kis dalban
Mert a muzsika a legjobb barát

Tavasz van nyílnak az orgonák
Illatát hozza a szél
Kis madár párjára rátalált
/:Látod az élet szép.:/







Szép tavaszi napot kívánok...
/Közeleg a tavasz. Gyönyörű virágok,gyönyörű zene/

Link



Tavaszi szonáta

Link



József Attila - Tavasz van! Gyönyörű!

Link











 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Irénke napra
  2014-03-24 20:00:37, hétfő
 
 




IRÉNKE NAPRA


Névnapi köszöntő

A mai napon névnapjukat ünneplő Irénke Ismerőseinknek Boldog Névnapot kívánok!

Szeretettel köszöntöm Őket!







Egy szál virág meghajol,
gyengéd kézzel átkarol.

A szeme a szemedbe néz,
távolról ölel a kéz.

Simuljanak a ráncok,
szikrázva járd a táncot!

Színes szirmok kavalkádja,
virágozzék világ fája.

Ropja gyökér, ropja levél,
holnap is még boldog legyél.

Holnap is és holnapután,
de legalább egy életen át!

E napon mindenki csak szépet kívánjon,
Megkérem az Istent, örökké megáldjon.

Szebb ajándékot most úgy sem adhatok,
Ezerszer kívánok sok boldog névnapot!







Vár a mosoly és a dal,
maradj mindig fiatal.
Soha bánat ne érjen
hozzád rossz szó ne férjen.

Kicsi madár válladra
vidáman repüljön.
Kacagó nótát
csak Neked fütyüljön.

Csillogó szemedből
könny sose guruljon.
Lágy tavaszi szellő
arcodhoz simuljon.

Az igaz boldogság
ne hagyjon el soha.
Kísérje utadat
angyalok mosolya.







Szuhanics Albert: A ZSÁKOS EMBEREK


Sándor, József, Benedek,
ők a zsákos emberek.
Vajon mi van zsákjukban,
s bízhatunk e hármukban?

Sándor, József, Benedek,
zsákban hoznak meleget.
Ám ha száját nem jól kötik,
a meleg biz` mind kiszökik!

Szegény Sándor, bár cipelte,
neve napján hideg lelte!
Egér mászta meg tán zsákját,
s elrágta a zsákja száját?

József sem járt szerencsével,
hidegfront jött heves széllel.
Korán reggel fagyott nagyot,
az ő zsákja léket kapott?

Benedeknek zsákja lapos,
holnap után semmit se hoz!
Rosszul kötötte be száját,
s elhagyta a meleg zsákját.

Én bizony ezt másra hagyom,
mert Albert napja ősszel vagyon!
Nem hozhatok jó meleget,
pedig napozni szeretek...

Emőke, Gábor, Irénke,
hoznátok meleget végre?
Emánuel, válts meg minket,
s te Gedeon, hozd e kincset!

Ne érjen már ilyen szégyen,
hogy meleghozó Hugó légyen!
Ha más hát nem, Árpád apánk,
zsákban hozd a meleget ránk!







"Ma csak élvezd az életet,örülj, aminek csak lehet!
Dallal köszöntelek téged, pohár csendül, Isten éltet!"

Virág helyett sok szeretettel:



Boldog névnapot!

Link



Boldog Névnapot Kívánok - Für Elise

Link



Boldog Névnapot Kívánok - Petite Fleur-Kiss Virág verse

Link



Boldog névnapot Irénke - Edvin Marton: Love Story

Link










 
 
1 komment , kategória:  Névnap- szülinap  
A kínaiak felfedezték a kopaszság elleni gyógymódot
  2014-03-23 22:35:09, vasárnap
 
 




A KÍNAIAK FELFEDEZTÉK A KOPASZSÁG ELLENI GYÓGYMÓDOT


Az Egyesült Államok kutatója megdönti a kopaszság gyógyítására vonatkozó mítoszokat
Írta: László János Közzétéve: 04.03.2014

Raspberry Ketone Nemrég, a tudományos világot egy váratlan hír rázta meg, több évtizedes alapos kutatás eredményeképpen - A HAJHULLÁS GYÓGYÍTHATÓ!

Doktor A. Chan, Kínában született amerikai hölgy a Stanford Orvosi Egyetem Bőrgyógyászati kurzusainak hallgatója volt. Miután kitüntetéssel elvégezte az egyetemet Dr. Chan 20 éven keresztül dolgozott a Kutatási Hivatal Bőrgyógyászat területén, klinikai tanulmányokat vezetve és megoldásokat keresve több különböző gyógyíthatatlannak vélt bőrbetegságre. Az egyik ilyen bőrbetegség a részleges vagy teljes kopaszodás.

Több évtizedes kutatás és tesztelés után, a hajnövekedést serkentő különböző összetevők hatását vizsgálva, Dr. Chan végre felfedezte azt a hatóanyagot, amelynek hiánya idáig megakadályozta a kopaszság gyógyítását és mivel a kísérlet még hiányos volt, nem tudta nyilvánosságra hozni 20 éven át. Egy különösen ritka növényről van szó, amely a világ csak néhány különleges helyén nő és korlátozva volt mostanáig a forgalmazása. "Más gyógyhatású elemekkel kombinálva, ez a növény egyszerűen varázslatos hatással van a fejbőrre - újra kinőtt hajjal beborítva azt!", magyarázta tegnap Dr. Chan, az Egyesült Államokban, Chicagoban, tartott konferencián.

20 éves kutatás és klinikai tesztelés után, Dr Chan-nek végre sikerült szabadalmaztatni ezt az egyedi szert, amely meggyógyítja a kopaszodást. Az ő példátlan terméke 16 tesztelés után a tudományos értékelésnek megfelelően az esetek 98,7%-ban sikerrel járt, meggyógyítva a kopaszságot és a károsodott hajat. Mi több, ez az oldat nem csak " életre keltette a hajat", de a fejbőr táplálásával és a hajhagymák teljes újjáépítésével rendkívüli módon javította azt, így a hajszálak növekedése háromszor gyorsabb és erősebb lett.







Az ismert kutatónő belegyezett, hogy adjon egy interjút a mi tudósítónknak, Mya Allennek. Raspberry Ketone

Íme mit mondott

D-na Allen: Jó napot Chan Professzor, hogy van?

Dr. Chan: Jó napot! Nagyon lelkes vagyok! Nem kell "professzor"-nak szólítani.(nevet)

D-na Allen: Oh, jó. Dr. Chan, tud mondani egy pár dolgot a felfedezése kapcsán, amely megoldást nyújtott a hajhullásra és a kopaszságra?

Dr. Chan:Igen, természetesen, ez egy érdekes történet. Mint modern kutató az Egyesült Államokban és Európában gyakorlatoztam. Megszoktam és hajlamos voltam azt hinni, hogy ha a csúcstechnológia, vagy a vegyi termékek elegye nem működik, akkor más sem működhet...de ebben az esetben csalódtam. Soha nem hittem volna, hogy az én tanulmányaimra a választ Ázsiában fogom megtalálni...
Tíz hónappal ezelőtt édesanyámmal és más családtagokkal látogatóban voltam egy kis kínai városban. Ez a kisváros volt a nagyapám szülőhelye, micsoda véletlen, nem? (nevet). Kimondhatatlanul megdöbbentett egy dolog e kisváros lakóinál - senki, abszolút senki nem volt kopasz, vagy ősz hajú! Egyetlen személy sem pedig láttam 90 év feletti idős embereket is. Mindenkinek fekete haja volt, egészséges, a kopaszság egyetlen jele nélkül!
El kezdtem tanulmányozni és megtudtam, hogy létezik egy különleges szer, amit ők használnak, hogy hajuk - hog yis mondjam - szép maradjon és ugyanakkor az idő múlásának is ellenálljon. - Olyan volt, mint egy sűrű, sötét zöld színű szörp, amit masszírozással vittek fel a haj gyökerére. A kinézetele undorító volt! (Nevet)

D-na Allen:Mi a neve a növénynek és hogyan lehetséges, hogy nem volt használva idáig az orvostudományban?

Dr. Chan:Tudja, nem volt használva a nyugati orvostudományban. A kínaiak évszázadok óta kezelik a sebeket, a bőr gyulladását, a kopaszodást e szárított növénynek a kivonatából. Azt mondták, hogy a növény neve He Shou Wu, amelynek jelentése "szer minden bajra". A régi gyógyítók titokban tartották ezt a növényt és úgy tervezték, hogy titkos is maradjon, amíg én meg nem jelentem és el kezdtem kérdéseket feltenni!

D-na Allen:Megbíztak bennem, mert mint látja kínai vagyok,(nevet, az arcára mutatva). Megbíztak bennem, mert orvos vagyok. Utolsó sorban beleegyeztek, hogy használjam a növényüket a megoldásaimban, mert megértettem velük, hogy hányan nyernek a növény tisztító tulajdonságainak köszönhetően az egész világon, amely segíti a nyugati orvoslás számára gyógyíthatalan betegségek legyőzését. Segíteni akartak és természetesen, az intézet, ahol dolgozom, megfizette a növény árát, de összességében megérte!

Dr. Chan:Megbíztak bennem, mert mint látja kínai vagyok,(nevet, az arcára mutatva). Megbíztak bennem, mert orvos vagyok. Utolsó sorban beleegyeztek, hogy használjam a növényüket a megoldásaimban, mert megértettem velük, hogy hányan nyernek a növény tisztító tulajdonságainak köszönhetően az egész világon, amely segíti a nyugati orvoslás számára gyógyíthatalan betegségek legyőzését. Segíteni akartak és természetesen, az intézet, ahol dolgozom, megfizette a növény árát, de összességében megérte!

D-na Allen:Dr. Chan, jelenleg vannak olyan személyek, akik élvezik ennek a növénynek a jótékony hatását és mi a tulajdonképpeni hatása a kopaszságra?

Dr. Chan:: Igen, több mint 1000 ember, férfiak és nők, akik önként jelentkeztek, hogy részt vegyenek a termék klinikai tesztelésén, amely tovább tartott, mint egy fél év. Mind küszködtek a kopaszodás különböző formáival, száraz, vagy töredezett hajjal. Ezt a szert hetente kétszer alkalmaztuk a frissen mosott haj hajgyökereire. Két hónap múlva csodálkozva tapasztaltuk, hogy a résztvevők 98,7 % őj hajszálak kinövésének örvendhetett a fej különböző részein. Néhányan annyira meghatódtak, hogy el kezdtek sírni...A vékony és töredezett szálú, hosszú hajú nőknél megfigyeltem, hogy vastagabb szálak nőnek, erősebbek és fényesebbek, olyan hajuk kezdett lenni, mint a TV sztároknak, komolyan. Az eredmények látványosak voltak, 98,7 %-os hatékonysággal - ez majdnem a maximum, amelyet elérhetünk a töredezett haj és a kopaszság kezelésében...Ez, egy eddig nem látott tudományos felfedezés.

D-na Allen:Egy utolsó kérdés Dr. Chan - az Ön terméke már piacon van és mi a neve?

Dr. Chan:A csapatom megkapta a szabadalmazást erre a termékre, tehát a mi laboratóriumunk az egyetlen, amely rendelkezik a gyártáshoz szükséges engedélyekkel. A kis mennyiségű He Shou Wu miatt elég körülményes a gyártása, mivel csak korlátozott mennyiségű flakont állíthatunk elő. Nem találja meg ezt a terméket a gyógyszertárakban, a nagy üzletláncokban, vagy bioboltokban, csak on line rendelhető meg a hivatalos honlapunkról és ha szerencséje van, megvásárolhatja a termékünket, melyet pár napon belül kiszállítunk. Hair Tonic Forte nevet adtuk termékünknek, mert tényleg az, amit tesz - megoldja minden hajjal kapcsolatos problémáját. Az egyetlen út, hogy megszabaduljon a kopaszságtól és hogy egészséges, ragyogó és erős haja legyen. Ez egy ígéret, amelyet a Természet nyújt. Ez, a hajproblémák kezelésének területén, egy eddig nem tapasztalt nagy megvalósítás.


Link



Néhány hozzászólás

Gazsó Éva "Kipróbáltam ezt a cuccot és klassz. Szükségem volt valamire, a perhidrol és más baromságok használata után, a hajam tönkre volt téve. Egy hónapig használtam ezt a cuccot és most olyan hajam van, mint a reklámokban,óriásiii."

Gazsó Éva Egy engedlyezett online oldalon rendeltem meg, kb 3 nap alatt érkezett meg,30 euro körüli érték volt - azt hiszem tényleg olcsó, ahhoz képest, hogy mennyire jó a hajnak, mindennél jobb, mint amit kipróbáltam idáig.

Gazsó Éva igen, segít megszabadulni a kopaszságtól, így klasszabb hajad lesz és ha ősz hajad van, megszabadulsz tőle, valahogyan visszakapja eredeti színét, jó a férfiak számára is, próbáld ki, ajánlom.

Ferenc Karoly Jót. Általában nem adok a reklámokra, 54 éves vagyok, nem hiszek könnyen abban, hogy egy termék meggyógyíthat örökre valamit, de esküszöm, el vagyok csodálkozva, megrendeltem a terméket és használtam pár hónapig. Nem hull már a hajam, eltüntek a fehér hajszálaim majdnem teljes egészében, úgy néz ki, mint amikor 20 éves voltam. Nagyon elégedett vagyok, ez a szer nem egy átverés, nagyon jó.

Zuggó József Kipróbáltam a Haior Tonic Fortet. Jó. Olyan, mint egy olaj, kellemes az illata és nem pőecsétel. Bepermetezed a fejed vele és hagyod, nem öblíted le.vársz, s egy idő után jön a csoda :)

Ördőgh Rita ez óriási, nem nagyon szeretem az új cuccokat, de ez tényleg magával ragadott. Amikor az államokban voltam, ott vettem, ott találták fel és szabadalmaztatták és> annyira klassz volt, hogy miután hazajköttem, méh online rendeltem. Havonta rendelek, nincs semmi másra szükségem a hajamra.

Horváth Erika ajánlom a terméket, egy hónapja használom és óriási, sok és sűrű hajam nőtt, szuper elégedett vagyok!!!

Papp Mária Anyukám használja. Megvastagította a hajszálakat és nem hull a haja, mondta, hogy használjam én is, nekem nem hull a hajam, de tartalmaz mindenféle tápanyagot és vitamint és ez jó, szóval ilyesmi. Scuze, dar cum folosesti chestia asta pe par, este ceva balsam sau ce >




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Tavasz
  2014-03-22 19:00:02, szombat
 
 










TAVASZ


Végre újra itt a tavasz!

Elérkezett végre, amire már oly régen vártunk! Néhány napja még ámulva vártuk, most azonban láthatjuk, most már valóban tavasz lesz ...

A tél nem tart örökké; a tavasz nem marad el. Ha egyszer tavasz akar lenni: az összes jégpáncélok hiába erőlködnek és tiltakoznak. A Tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.

Tavasszal felélénkül az élet, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők. Hosszabbodni kezdenek a nappalok. Végre megcsapnak minket az első langyos szellők, a madárcsicsergés, a rügyfakadás és persze a tavaszi programok pezsdülő világa. Kezdődnek a tavaszi fesztiválok sora, egyre mozgalmasabb a hazai klubélet... egy szó mint száz, nem lesz unalmas az idei tavasz sem!







Aranyosi Ervin: ITT A TAVASZ


Megjött hát a tavasz,
rügyeznek a fák,
hallgasd a madárdal
vidám dallamát!
Frissül a levegő,
a szél is dalol,
Sándor, meg a József
itt jár valahol.
Lábnyomukban lépked
büszkén Benedek.
Zsákjukban meghozták
a várt meleget.
A világ fényben fürdik,
Ragyog a napunk,
mosolyog az ég is,
vidámak vagyunk.
Kedves Tavasztündér,
vártunk már reád
varázsold a telet,
szép tavaszra át.
Színes virágokkal
terítsd a mezőt!
Készíts új világot,
szebbet, élhetőt.







Áprily Lajos: MENNÉK ELÉD


Mennék eléd, mert itt vagy már közel.
A déli oldalon leselkedel.
Gyökerek hallják könnyű léptedet,
átküldesz egy-egy halk leheletet,
mely szűzies még és illattalan,
de sejtető, jó langyossága van.
Csak arcom érzi még, nem sejti más,
varázs van benne, keltető varázs.
Ahol jársz, néma éberség fogad,
keresed a rügyes sombokrokat,
hogy langyosságoddal rájuk lehelj
s kipattanjon a sárga kis kehely.
Feljössz az élre, melyet hó erez,
íj válladon, a hátadon tegez,
benne az arany nyílakat hozod,
melyekkel a telet megnyilazod.
Mennék eléd, s mint fényváró anyám,
még utoljára elkiáltanám
nevedet, melyből napfény sugaraz:
Tavasz, tavasz! Tavasz, tavasz, tavasz!







Gyulai Pál:TAVASZI REGGEL


A bércet már a hajnal aranyozza,
A völgy virágit gyönggyel harmatozza;
Fű és fa lombján hűs szellő legyint át,
Ébresztgeti a lepkét és pacsirtát.

A sullogó patak mintegy megbátrul,
Vadrózsa bokra ég a napsugártul;
Fény mindenütt, víg zaj minden zugolyban,
Az ég mosolyján a föld szíve dobban.

Oh fény és dal! Tavasznak enyhe napja'.
Elveszett fényét lelkem visszakapja,
Szívem megárad ifju érzelemben,
S ajkamra ismét víg dal hangja lebben.







Hamza Anikó Julianna: TAVASZ

Jön a tavasz, érzem, itt van már,
Nőnek a virágok, rügyeznek a fák.
Süt a nap, éledezik minden,
Éled a természet, ennél szebb nincsen.

Megjöttek a madarak, csicseregnek már,
Oly jó hallgatni a nyitni kéket ám.
Zöldell a mező, virágzik a rét,
Napos idő, úgy vártuk rég.

Nem kell a nagykabát, levehetjük már,
Előkerül a szoknya és a rövidnadrág.
Mehetünk kirándulni, mit várunk rég.
Természet lágy ölén sétálni oly szép.







Heltai Jenő: TAVASZ


Az éjszakába álmodozva jöttem,
Köröttem minden néma volt, sötét.
És legelőször éreztem az ifju,
Most született tavasz lehelletét.

A gólya hozta délrül, valahonnan,
Onnan, ahol a kisbaba terem,
És engem elfogott a dajka-érzés:
Táplálni őt poéta-keblemen!

Oh, mert ilyenkor úgy dagad a mellem,
Tággá dagasztja isten tudja mi,
Tán a reménység, hogy minden lezajlott
Tavasznál szebb lesz majd a mostani.

Szebb lesz az élet, nyájasabb a napfény,
Olcsóbb a pénz és kisebb a kamat,
Zöldebb a fű...E tengersok reménnyel
Szinte anyának érzem magamat.

Versek születnek majd e sok reménybül.
Tavaszi versek. Refrénjük: "Szeret?"
Nagy vajudással, kínos bömböléssel
A nagy hegy így szül egy kis gyereket.










József Attila: TAVASZ VAN! GYÖNYÖRŰ!


Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
Mezei szagokkal a tavaszi szél.

Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne,
Friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás.
Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán!
Minden gyerek lelkes, jóizű kacagás!

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!
Mit beszélsz? korai? Nem volt itt sose tél!
Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel -
A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!







Katona Bálint: TAVASZ


Verőfényes napsütésben ébredtem,
Ébredezik a természet köröttem.
Madarak szállnak, repkednek fölöttem,
És ennek reggel, nagyon megörültem!

Meleg napsütés süt, csupasz ágra,
Hisz', még csak most száll a nyár a tájra.
Régen láttam már ezt a szép kék eget,
S most már hajtanak a fákon a rügyek.

Két madárka fönn' találkozik a fán,
Csicseregnek, szerelmesek már talán.
Repkednek ide-oda, jobbra-balra,
Egyik leszáll a földön lévő kőre.

S a másik követi mint a testőre,
És röpködik ide-oda fölötte.
Meleg van, leveszem a kabátomat.
És leteszem a pázsitra magamat.

És, hogy teljesebb legyen a tavaszunk,
A természet, a mi kis ravaszunk.
Hirtelen felhők érkeznek felettem,
Megnyílnak ég kapui, és megáztam.







Kecskés Béla: SZÓL A TAVASZ


Szól a tavasz:
itt vagyok!
Eljöttem, mert
hívtatok.
Egész télen
hó alatt
álmodtam az
álmomat.
Szól a tavasz:
itt vagyok,
napsugárban
csillanok,
kezemben száz
szál virág -
annak adom,
aki várt!







László Gyula: TAVASZKÖSZÖNTŐ


Fut a felhő fent az égen,
tavaszi szél hajtja.
Kizöldült a domb oldala,
pelyhedzik a barka.

Sürgönydróton fecskék ülnek,
hazajött a gólya:
ereszünknek, kéményünknek
újra van lakója.

Csiripelnek, kelepelnek,
köszöntik a tájat:
csöppnyi csermelyt, békás tavat,
országúti fákat,

pihenésre nincsen idő,
javítják a fészket.
Szalmaszálat gyűjtögetnek,
s puha tollpihéket.







Mentovics Éva: TAVASZI ÖLTÖZÉKBEN


Félre kesztyű, szervusz sapka,
viszlát sál és nagykabát!
Szól a cinke, hallom üde,
tavaszhívó dallamát.

Bújj el te is, hótaposó,
bundás bakancs, ég veled!
Jövő télig biztos nő majd
lábam néhány méretet.

Gyere póló, lenge pulcsi,
vékony nadrág, félcipő!
Végre itt vagy, köszöntelek,
napsugaras, szép idő!







Móra Ferenc: FECSKEHÍVOGATÓ


Villás farkú fecskemadár,
jaj de régen várunk!
Kis ibolya, szép hóvirág,
kinyílott már nálunk!

Fátyolszárnyú kis méhecskék
zúgva-döngve szállnak.
Cifra lepkék, kék legyecskék
ide-oda járnak.

Rózsa, rózsa, piros rózsa
nyitogatja kelyhét;
itt a tavasz, lessük, várjuk
a csicsergő fecskét.







Mysty Kata: A TAVASZ MUZSIKUSAI


Ég vizére kék fény terül,
tengercsobogás,
Kikeleti hajnal hasad,
friss harmata száll.
Aranyesőn feketéllik,
csapdos csóka szárny.
Pacsirta keringve köröz,
várja barkaág,
Ékes hang-szólamával
égboltot bejár.
Turbékol egy kis galambpár
az eresznek alján.
Pacsirta víg szólamán
tavaszillat báj...
Kedvvel tercel a cinege,
visszhang nótafán.
Fecske kánon csicsereg?!
- a tavasz muzsikál.










Mysty Kata: TAVASZRA VÁRVA


Még elevenen hull a hó,
szépsége oly elragadó...
szakállt növesztett az ág,
de le is hullatja a földre már...

Vacogva vissza-visszatér...
nem, nem búcsúzik még a tél.
Puhán fénylő a takarója,
bársonyos a nyoszolyája.

Pihen még a természet,
ágyában az enyészet.
Menti, ami menthető,
vesszen, ami veszendő.

Békés zene a téli világ,
lassító ütemű szava talán.
Öröme bennük sugárzó,
Nyugalma lelkünkben tanyázó.

Mint havat sodró szél
úgy jönnek szavaim még:
messze sodorják a fakult időt,


s ültetnek helyébe új erőt!

Boldog mosolyt bont a faág,
barázdákat fodroz a határ.
Virágillatot borzol a szél,
Így int végleg búcsút a tél.

Tavaszt várnak a szívek,
hittel telve a hívek.
Az alvó természet ránk
ébredőn kitekintve vár;

Szaladni vágyna megint,
magokat szórni kint:
a nem mozdulókra - csak legyint,
játszva egy nagyot kacsint.

A föld palettájára zöldet fest
fényt rajzol homlokán az est.
Kékül a tó vize, tisztul,
békülőn minden beindul.







R-GO - TAVASZTÜNDÉR

Dalszöveg


Már megint tavasz, de hányadik,
És semmi fontos nem történik,
Csak a bánat, csak ő fut utánam.
De ő lerázhatatlanul jön velem,
És oldalba bök, mi van testvér?
Mi van veled? Na felejts el!
Sok tél után az első délután,
Belehelted a gyöngyvirág illatát,
Az ablakomon át.
Sikoltva felugrottam boldogan,
Hogy a macskáim az ágy alá szaladtak,
Érzem te vagy, gyere ülj le, és maradj!

Refr:
Tavasztündér ne csapj be,
Te látod azt, amit én még nem,
Tavasztündér olyan vagy,
Mint egy rossz vicc,
A poén mindig elmarad,
Tavasztündér ne csapj be,
Mindent ígértél és semmi nem jött be,
Tavasztündér egy csaló vagy,
Az orrom előtt az ajtót becsaptad.
Tavasztündér!
Én a királynőmmé fogadtam,
De ő a kanálisok felé elszaladt,
Legyen így,te akartad.
Pedig kígyóztak velem a vágyaim,
De csak kívánságműsor maradt,
Kettőtől sokig, de sokig.
Refr.

R-GO: Tavasztündér - Videó

Link








Reviczky Gyula: TAVASZODIK...


Tavaszodik már az idő,
Beköszönt a napsugár.
Lelkem édes gondolatja
Fönt, a felleg-honba' jár.

Nem tudom, de olyan édes
Még a bánat is nekem,
Kék egével, napsugárral
A tavasz ha megjelen.

Kedves ábránd langy fuvalma
Vonul át a lelkemen.
Szép világ van, azt regéli,
Messze, túl a tengeren.

S hallgatom, bár ismerem jól,
Milyen az a szebb haza.
Halkan intek: Voltam én már,
Voltam én ott valaha!

Az a sugár, az az illat
Nem idegen énnekem;
Ha sivár az élet útja:
Gyönyörűnek képzelem!







Schodeinde Dorka dala: TAVASZTÜNDÉR

Dalszöveg
Énekel: Molnár Orsi


Idelent még álmos a zöld rét, a hűvös szellő is még egyszer szétnéz.
Aztán búcsút int a tavasznak, s teret ad a gyerekzsivajnak.
Miénk a mező szaladjunk messze, keresztül erdőn el a végtelenbe.
Már a bújó rügyek sem dideregnek, a napsütésben fecskék csicseregnek.
Tavasz van újra, tavasz van érzem, tárul a hét határ.

Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből.
Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér.
Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből.
Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér.

Színes virágtól illatos minden, együtt osztozunk a pompázó kincsben.
Enyém a völgy, Tiéd a labda, még a pillangó is velünk szalad ma.
Fogd a kezem, ugorjunk messze, egészen távol fel a fellegekbe.
Aztán egy léggömbön szálljunk haza, altasson el a Tündér szava.
Tavasz van újra, tavasz van érzem, tárul a hét határ.

Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből.
Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér.
Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből.
Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér.

Távolból érkezik egy fáradt gólya, tarka tehénre büszkén néz a borja.
Sebesen zubog egy kis patak, sziklák rejtekében a fák alatt.

Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből.
Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér.
Napsugár létrán érkezik az égből, színes világot varázsol e télből.
Ő a Tavasztündér, paripája szél, koronája fűzből s jókedvet ígér...


Tavasztündér (feldolgozás) - Videó - Énekel: Molnár Orsi

Link








Sík Sándor: CSENDES TAVASZI DAL


Gyöngyvirágos szép tavasznap,
Testvérül ma elfogadj,
Kisgyereknek, szép-igaznak,
Önmagamnak visszaadj.
Fürge szellő, lég suhanca,
Légy te most a mesterem.
Míg szökellve szétsuhansz a
Friss füvön, jer, játssz velem!
Új tavasz, legyünk ma egyek!
Add, ma mindent elfeledjek,
Ami nem dal, nem derű,
Nem győzelmes-egyszerű.
Félre tőlem, téli rontás,
Zúzmarázó kételyek,
Sziromrázó részrebontás,
Gondok, árnyak, éjjelek.
Drága köntös, egyszerűség,
Tiszta tóga, légy ruhám;
Kék-fehér tükröd, derűs ég,
Arcom nézze vissza rám.
Zaj ha bennem, elcsituljon,
Csendnek ujja rám simuljon.
Angyalujjú rejtelem,
Tiszta béke, légy velem!







Schrenk Éva: TAVASZI IDILL


Madár röppen ágról-ágra,
nóta szökken szájról-szájra.
Lengedezik lebke szellő,
égen úszik bárányfelhő.

Virág réten illatozik,
legény s leány nem habozik.
Bódulatban, szédületben,
szemük meredt révületben.

Patakparton kövek ülnek,
rajtuk gyerkőcök csücsülnek.
Összejött a haditanács,
meg lesz róva Tibi s Tamás.

Ilyen a falusi élet,
örvendnek, kik benne élnek. \t







Szuhanics Albert - TAVASZI IDILL

Szellő a réten
fülembe dalolja,
szép ez az élet,
csodás a világ!

Őrzi a szépet,
csókja szerelmes,
bólogat néki
sok réti virág.

Harmatos fűszál,
zsenge levélke,
tó tükre rezzen
ujja nyomán.

Aranyló könnyet,
hullat az égből
zöld horizontunk
lábainál.

Incselkedik szép
átlátszó testtel,
borzong a lényem
kellemesen.

Átölel engem
hozzám feszülve,
égve az égre
kúszik velem.







Tornóczi Köles Ildikó: TAVASZTÜNDÉR


Aranyhaja libben
holdsugár tükrében,
Tavasztündér táncol
csillagfényes éjben.

Lágy, selymes hangja
bűvöli a tájat,
dallamára langyos szél
ringatja a nádat.

Táncol a holdnak,
a szélnek, a fáknak,
melengető szívétől
a folyó megárad.

Szikrázó lépte nyomán
jég és hó megolvad,
didergős, zimankós tél
táncától elhamvad.

"Tavasz van, tavasz van!"
Suttogják fák, bokrok,
meghajol egy fűzfa,
s köszöni a táncot.







Várnai Zseni: CSODÁK CSODÁJA


Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.

A tél nekik csak álom, semmi más,
minden tavasz csodás megújhodás,
a fajta él, s örökre megmarad,
a föld őrzi az életmagvakat,
s a nap kikelti, minden újra él:
fű, fa, virág, bogár és falevél.

Ha bölcsebb lennék, mint milyen vagyok,
innám a fényt, ameddig rámragyog,
a nap felé fordítnám arcomat,
s feledném minden búmat, harcomat,
élném időmet, amíg élhetem,
hiszen csupán egy perc az életem.

Az, ami volt, már elmúlt, már nem él,
hol volt, hol nem volt, elvitte a szél,
s a holnapom? Azt meg kell érni még,
csillag mécsem ki tudja meddig ég?!
de most, de most e tündöklő sugár
még rámragyog, s ölel az illatár!

Bár volna rá szavam vagy hangjegyem,
hogy éreztessem, ahogy érezem
ez illatot, e fényt, e nagy zenét,
e tavaszi varázslat ihletét,
mely mindig új és mindig ugyanaz:
csodák csodája: létezés... tavasz!







József Attila - Tavasz van! Gyönyörű!

Link



Vivaldi - Tavasz

Link

Link



Várnai Zseni: Csendes csodák

Link



Tavaszi virágok

Link



Tavaszköszöntő
/Közeleg a tavasz.Gyönyörű virágok,gyönyörű zene,Németh Tamással/

Link



Tavaszra várva
/Szép képek, andalító zene, madárcsicsergés/

Link



Tavaszra várva. AVI
/Zene: Johann Strauss: Frühlingstimmen/

Link



Újabb tavasz születése...
/Zene: Somewhere My Love - Zongorázik: R. Cleyderman/

Link

Link
Link
Link


Az én gólyáim

Link



Képgaléria

Link








"Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek."
Wass Albert








 
 
0 komment , kategória:  Évszakok  
Így élheted túl a szívrohamot, ha egyedül vagy!
  2014-03-21 14:09:12, péntek
 
 




ÍGY ÉLHETED TÚL A SZÍVROHAMOT, HA EGYEDÜL VAGY!


Tegyük fel, hogy este 6 óra van, és te éppen hazafelé sétálsz, persze teljesen egyedül. Egy különösen nehéz napon vagy túl, nagyon fáradt vagy és ideges is. Hirtelen éles fájdalom hasít a mellkasodba, ami kiterjed a karodra és az állkapcsodra is. Körülbelül 8 kilométerre van a legközelebbi kórház az otthonodtól, és biztos vagy benne, hogy ilyen fájdalommal képtelen leszel gyalog odajutni. Azt tudod, hogy kell szívmasszázst alkalmazni valakin, de az orvos, aki megtanította nem készített fel arra, hogy hogyan alkalmazd magadon...

NOS, EZT HOGYAN FOGOD TÚLÉLNI?

Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van, és, ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. De szerencsére ezek az emberek segíthetnek magukon, ha bekövetkezik a legrosszabb.

Csak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.)

Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van.

De amit sose feledj: Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon!







Hallgass a szívedre!!!

Amíg várod a mentőket, ne feküdj le! Tudtál erről?

Vásárolj egy doboz új fajta aszpirin kristályt, tarts belőle a kocsiban, a retikülben, a pénztárcában, az éjjeli szekrényen stb. Jó megtenni, hogy segíthessünk magunkon.
A Bayer gyógyszergyár olyan kristályos aszpirint gyárt, amely a nyelv alatt sokkal gyorsabban feloldódik, mint a tabletták. Miért ajánlatos az éjjeli szekrényen aszpirint tartani?

A bal kari fájdalmon kívül egyéb tünetei is lehetnek a szívrohamnak. Szintén figyelni kell az állban érzett nagy fájdalomra, valamint a hányingerre és az erős izzadásra. FONTOS tudni; előfordul, hogy a mellkasban NINCS fájdalom érzet a szív roham folyamán.
Az álmukban szív rohamot szenvedetteknek kb. 60%-a nem ébred fel. De a mellkasi fájdalom felébreszthet a mély álomból.
Ha ez történne, akkor azonnal oldj fel két kristályos aszpirint a szádban és nyeld le őket egy kis vízzel.
Ezután hívd a mentőket és mondd, hogy SZÍVROHAM!
- MONDD, HOGY BEVETTÉL 2 ASZPIRINT- TELEFONÁLJ EGY SZOMSZÉDNAK VAGY A KÖZELBEN LAKÓ ROKONNAK - azután ülj le egy székre vagy pamlagra a bejárati ajtó mellett, de LE NE FEKÜDJ!!!!!


Link



Egy kardiológus szerint ha mindenki, aki megkapja ezt az üzenetet és elküldi tíz személynek, azzal valószínűleg egy életet ment meg!

OSSZÁTOK MEG!

Kérlek NE vicceljétek el a dolgot, ez nagyon is komoly... Minden megosztás életet menthet!








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Hogy legyen egy jó napod!
  2014-03-20 21:42:10, csütörtök
 
 




Hogy legyen egy jó napod

Álmodtam egy szép világot,
Virágoskert volt és pompázott.
Nap sütötte és friss harmat öntözte,
Szép legyen, mire ébredsz reggelre.
Illatával varázsoljon,
Pompájával kápráztasson.
Szeretetet vigyen a lelkedbe,
Ragyogást a két szemedbe.
Ne érezd a bánatot,
Csak örömöt, mit hozott.
Fordulj hát a fény felé,
Küldj mosolyt a barátok felé.







Vidám szép napot

Link









 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Újra Békemenet
  2014-03-19 23:09:27, szerda
 
 







ÚJRA BÉKEMENET


,,Nincsenek véletlenek. A Békemenetet nem véletlenül hívják így. Mi ugyanis mindannyian szelíd, derűs, nyugodt, vagyis békés életet akarunk. A békesség azonban nem azonos az együgyűséggel és a baleksággal. Nem azonos a tétlenséggel. Mert nincsen és sohasem volt béke igazság nélkül. Az igazságért márpedig tenni kell. Ezért tette jól a Békemenet, amikor visszaverte a gyarmatosítási kísérletet. Köszönet érte.

Készülődjetek! Most befejezhetjük azt, amit '56-ban elkezdtünk. Mindenkire szükség lesz.

A tanárra, az orvosra, a boltosra, a munkásra, a sofőrre, az egyetemi professzorra, a hentesre és a virágárusra, a gazdákra, a fiatalokra és az idősekre. Mindenkire szükség lesz. Most az a legfontosabb, hogy nekikezdjünk, hogy elinduljunk..." (Részletek Orbán Viktor október 23-i beszédéből)

A Békemenet Egyesület ezért felhívással fordul mindazokhoz, akik részt vettek a menetek bármelyikén, vagy azzal egyetértenek, hogy támogatóként csatlakozzanak az egyesülethez. Csatlakozni az alábbi linken lehet név és e-mail cím feltüntetésével


Link







Újra Békemenet!

Március 29-én fél kettőkor a Kossuth térről a Hősök terére vonulnak a Békemenet résztvevői.

Csizmadia László, a CÖF szóvivője a szervezők mai, március 18-i sajtótájékoztatóján elmondta: jövő szombaton 13 óra és 13 óra 30 között gyülekeznek a Kossuth téren, az Alkotmány utcánál, majd az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsillinszky út - Andrássy út - Hősök tere útvonalon a Fidesz kampányzáró nagygyűlésére vonulnak. A CÖF szóvivője hozzátette, a mostani Békemenet jelszaváról még nem döntöttek, erre várják a résztvevők, szimpatizánsok javaslatait.

Csizmadia László arra kérte azokat, akik nem értenek egyet a Békemenet céljaival, hogy semmilyen módon ne zavarják meg az eseményt.

A CÖF szóvivője megjegyezte, 2010-ben átnyújtottak egy társadalmi szerződést a Fidesznek, s a kormány az abban foglaltakat maradéktalanul teljesítette. A Békemenet keretében ezúttal is nemzeti, társadalmi szerződést kívánnak átadni Orbán Viktornak a Civil Összefogás fórum nevében. Ehhez százhúsz helyszínen gyűjtötték össze a polgárok javaslatait.

Széles Gábor nagyvállalkozó a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: 1956 óta az első Békemenet alkalmával vonult végig a legtöbb ember az utcákon, és a résztvevők száma az azóta tartott rendezvényeken sem csökkent. A visszajelzések alapján gondolja, jövő szombaton minden korábbinál többen lehetnek.

Fricz Tamás politológus arról beszélt, hogy a Békemenetre azért is szükség van, mert így április hatodika után új korszak kezdődhet. Ezzel ugyanis megnyílhat az út a baloldal előtt a posztkommunista és SZDSZ-es múlttól való megtisztuláshoz. Szerinte kiegyezésre van szükség a jobboldali és a baloldali emberek között, a múlt erőivel ugyanakkor természetesen nincs mód a megbékélésre. A cél az, hogy szűnjön meg a hideg polgárháború, de csak azokkal és azok között, akik nem törnek Magyarország érdekei ellen.

Bayer Zsolt publicista elárulta: amikor az első Békemenetet szervezték, Bencsik Andrással azon gondolkodtak, ha eljön néhány tízezer ember, akkor már elégedettek lesznek. Ehhez képest százezrek tettek hitet a kormány politikája mellett, s az a tömeg akkor megmentette az Orbán-kabinetet, hiszen Nyugaton meg akarták buktatni a miniszterelnököt. A 2012 januárjában elkezdődött folyamat méltó és méltóságteljes lezárása lehet a választási ciklus utolsó, március 29-i Békemenete.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arról beszélt: a Békemenetekkel bebizonyosodott, hogy a szeretet és az összefogás érzése nagyságrendekkel több embert vihet az utcára, mint a harag és a tiltakozás. Ezzel új minőség jelent meg, amivel a politikusoknak és a politológusoknak érdemes lesz mélyebben is foglalkozniuk. A március 29-i rendezvény szerinte egyfajta zarándokút lesz, hogy ne törjön meg az elmúlt négy évben elindult folyamat, s Magyarország továbbra is békés és demokratikus maradhasson. Ilyen tekintetben ez lesz az eddigi legfontosabb Békemenet, hiszen itt már a gyermekeink, unokáink jövőjéért vonulnak majd az emberek, vallástól, világnézettől függetlenül.

Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője szerint elfogadhatatlan, hogy a baloldal rendre sértegeti Magyarországot, Bajnai Gordon például a minap vacak országot emlegetett. Úgy vélte, 2010-ben a Fidesz-KDNP nagyarányú győzelme visszahozta a demokráciát, megteremtette egyebek mellett az új Alaptörvény megalkotásának, illetve hazánk függetlensége megőrzésének lehetőségét. A március 29-i Békemenet - és az április hatodikai választás - célja tehát a demokrácia védelme.

(Forrás: www.demokrata.hu)

Link







 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2014.02 2014. Március 2014.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 2107
  • e Hónap: 19251
  • e Év: 156623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.