Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
A sör, a bor és a pálinka...
  2011-11-29 17:44:08, kedd
 
 




A SÖR, A BOR ÉS A PÁLINKA GYÓGYHATÁSAI


Két európai országban már receptre kapható a sör: aki Lengyelországban és Csehországban vesekő betegségben szenved, sörét a társadalombiztosítás fizeti! Ugyan itthon erre még várnunk kell, de lássuk, vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos italoknak, mint a sör,bor és pálinka.

Hosszas kutatások végeredményeként állítják, hogy napi 20 gramm alkohol fogyasztása két és fél évvel hosszabbította meg a páciensek életét, azokhoz képest, akik egyáltalán nem ittak. A sör és a bor az immunrendszer működésére jótékony hatással van, magas ásványi anyag, vitamin- és antioxidáns tartalma vírusfertőzések ellen is védelmet nyújt.

Rendszeres mérsékelt sör és borfogyasztás gátolja az artériákban a véralvadék és a lerakódások kialakulását, ezáltal a szívinfarktus-esély 50 %-kal csökkenhet, emeli a jó HDL koleszterint, csökkenti az ártalmas LDL koleszterint és jó hatású a vérkeringésre.

Hangsúlyozni kell, hogy valóban csak a mérsékelt fogyasztásnál lépnek fel a pozitív hatások, a túl sok fogyasztás változatlanul ártalmas!
A tanulmányok kimutatták, hogy a nélkülözhetetlen vitaminok és ásványi anyagok kombinációja éppen az alkohollal együtt növelik a szervezet elektrolit tartalmát, az enzim aktivitást, a hormonszintet, a vérkeringést, az izom és anyagcsere folyamatokat, valamint fokozzák a vértestek képződését.

Ismertté vált, hogy 1 liter sörben ugyanannyi antioxidáns van, mint 4-5 adag gyümölcsben. Naponta fél liter sör a vesekő rizikót 40%-kal csökkenti. Egy milánói orvos-csoport a sörfogyasztást a leggazdaságosabb vesekő megelőzési módszerként javasolja. Egy átlagos sör kevesebb, mint 140 kalóriát tartalmaz, dobozonként, kb. 4 %-os alkoholtartalom mellett, így a mértékletes fogyasztása nem hizlal. Kísérletek kimutatták, hogy az árpa csírázása és malátává történő átalakulása során nagyon sok vitamin keletkezik. Különösen jelentősek a B1, B2, B3, B6, és H mind jelen vannak,valamint az ásványi anyagok a Cu, Fe, Zn, Ph, és a Mg.

Néhány sörfajtában a Folat (B9) olyan nagy mennyiségben van jelen, mint 100 g brokkoliban, vagy 0,5 kg paradicsomban. Ezen kívül a komló növény évszázadok óta gyógynövényként ismert. Népi megfigyelések is azt bizonyítják, hogy a komlót a szoptató anyák is használták az anyatej mennyiségének növelésére, valamint az érzékeny csecsemők nyugtatására az
anyatejen keresztül. A komló megtalálható tabletta formában és különböző gyógytea keverékekben is, nyugtató, altató és emésztést elősegítő hatása van.

Vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékli az érelmeszesedés kialakulását, naponta egy pohárnyi, 1,5-2 dl bor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját. A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása és nem okoz függőséget sem.

A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli, hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem túl kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra.
A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet.

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka valóságos varázsszer.

Az alkoholok ételek melletti alkalmazása során azt találták, hogy mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A harmadik rákkeltő anyag kifejlődését a sör már négy óra alatt olyan mértékben csökkentette, mint a vörösbor hat órai pácolás végére! A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz.

Kertészetben a növények ápolásához is jól jöhet egy kis sör. Csodákat művel, hatására a fű is gyorsabban nő. A sört a fodrászatban is előszeretettel használják a haj formázására és ápolására. B6 és B2 vitamintartalmának köszönhetően erősebbé és fényesebbé teszi a hajat.
A különféle hajhabok és zselék helyett is használhatják, mivel a világos sör kitűnő hajformáló. Hajmosás után a fejbőrt és a hajszálakat is jól be kell dörzsölni, majd 15 perc után bő vízzel leöblíteni.

Ui.: Arról nem szól a fáma, hogyha mindhárom alkoholformát alkalmazzuk akkor a hatások erősítik vagy rontják egymást. Ezt mindenkinek saját magának kell kipróbálni !


Sör, bor, pálinka





Link

Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Plútói fordulat Magyar Honban
  2011-11-28 21:41:51, hétfő
 
 




PLÚTÓI FORDULAT MAGYAR HONBAN A FŐNIX MADÁR SZÁRNYAI ALATT


A magyar nép feltámadásához a szakrális királyság az egyetlen út

Most egy személyes bevezetővel szeretném kivételesen kezdeni. Sokat gondolkoztam rajta az elmúlt napokban vajon megírjam -e ezt az írást? Vajon miért pont nekem kéne megtennem? Vajon van -e "jogosítványom" hozzá? Szeretném, ha az alábbi sorokat most mindenki egy csepp kételkedéssel olvasná. Ne fogadjátok el feltételek nélkül, amit most leírok! Mert tévedhetek. Mindenki a szívére hallgatva döntsön.

Az asztrológiának van egy olyan területe, melyet úgy hívunk "mundán horoszkóp". Ez egy ország ún. "születési képletét" vizsgálja. Valamiért én eddig a Magyar Köztársaság születési képletével, s ennek asztrológiai tranzit mozgásaival nem foglalkoztam. De az elmúlt hetekben olyan sokszor jött szembe velem ez a téma, hogy az Égiek szinte már belenyomták az orromat, hogy nézzek rá a Magyar Köztársaság képletére. Így született meg végül ez az írás.

Hogy rögtön a dolgok közepébe vágjak, az ország képlete a jelenlegi bolygómozgások alapján radikális fordulatot sejtet. Kikerülhetetlen, kényszerítő, plútói fordulatot, mely sok munkával és kemény küzdelmekkel járhat, de végeredményben a teljes és gyökeres újjászületés lehetőségét és egy elképesztően nagy minőségi emelkedést rejt magában.

Már jó ideje sok szó esik egy nagyon fajsúlyos energiáról, a Plútó - Uránusz racionalizáló fényszögéről (kvadrát), mely még évekig hatni fog az Égen. Ez a mélyreható változásokat hozó fényszög úgy tűnik Magyarország életére is rendkívül jelentős (sorsfordító) hatással lesz!

Korábbi előadásaimon (s főleg a húsvéti dobogókőin) már elmondtam, mit is jelenthet általánosságban ez a fényszög. Hiszen már önmagában - "csupaszon" - is azt üzeni, a magyar nemzet életében radikális sorsfordulatot hozhat, mely a nemzet, a magyarság teljes feltámadásához vezet. Miért mondom mindezt? A Plútó a Nyilas csillagképében jár a Déli Korona csillagai felett. A Nyilas köztudomásúlag a magyarság csillagképe. A Déli Korona félkörív alakú csillagai pedig a Magyar Szent Korona Égre írt üzenetét jelentik. Az Uránusz (mely a Plútóval kvadrátban van) az Eridánusz csillagkép végénél, méghozzá a Főnix csillagkép felett jár. A Főnix pedig a feltámadás madara! (Jelzem, nem "újjászületést" hoz a Főnix! Feltámadást! A kettő ugyanis nem ugyanaz.) Az Eridánusz egy olyan Égi Út, mely a beavatás útja, mely súlyos próbatételeken át vezet el végül a főnix -i feltámadáshoz, s melyet Krisztusi Útnak is nevezhetünk. Ez a Krisztusi Keresztúttal analóg. Ismert a mondás: "Népek Krisztusa Magyarország".

Mivel az Uránusz már az eridánuszi út végén jár, itt lép kvadrátba a magyarság csillagképében - a Nyilasban - haladó radikális Plútóval, így mindez együtt azt üzeni, a magyarság végigjárta már a próbatételek útját - a Krisztusi Keresztutat -, s most elérkezett az út végére, a Főnix vörösen izzó tollaival övezett teljes feltámadáshoz! Radikális újjászületéshez. Hogy "hamvaiból" keljen új életre.

Mindemellett a Magyar Köztársaság szorosan vett képlete (a "mundán horoszkóp") a következő Égi képet mutatja. A fent említett Plútó a Nyilas csillagképében, a Déli Korona csillagai felett 2012. januárjában (körülbelül a közepe fele) eléri az ország egyik legsarkalatosabb pontját, az ún. ASC-ét. Ez az a pont az asztrológiában, amely egyéni szinten az egész személyiséget mutatja, egy ország képletében pedig az egész (!) országot jelöli. Az "egész" szóra külön felhívnám a figyelmet! Ugyanis a Plútó-ASC együttállás alapján egy nagyon radikális, mélyreható, elsöprő erejű fordulat várható az ország életében, mely annak "egészét", azaz minden lakóját, minden polgárát érinti. Mindenkit! Kortól, nemtől, tisztségektől, rangtól, vallási meggyőződéstől, spirituális avagy racionális beállítottságtól, és vagyoni helyzettől függetlenül.

És ez jó hír. Hiszen a plútói fordulat bár először megrázó élmény lehet - hiszen a Plútó mindent elvesz, ami nem méltó hozzánk, vagy aminek lejárt az ideje - de aztán átfordul pont az ellenkezőjébe, s egy minden korábbinál magasabb szintű új világot építhetünk fel erejéből! Azaz 2012. januárjában lehet, hogy mindent elsöprő erejével odacsap az asztalra, s egy határozott mozdulattal lesöpri azt, aminek a magyarság életében már lejárt az ideje, azt, ami nem Fény. Elviszi a régit, hogy a helyén egy teljesen ÚJAT, egy jobbat, egy fényesebbet alkosson. Ha mindehhez hozzáadom az Uránusz erejét, amely az asztrológiában a teljes megújulás szimbóluma, akkor a helyzet még intenzívebbé válik: magyar országra 2012. év elejétől gyökeres átfordulás és teljes megújulás várhat! Hozzá kell tenni, folyamatról van szó, mely 2012. januárban indul (de már 2011. decemberben éreztetheti hatását), majd a második fordulója 2012. nyár (talán még az elsőnél is erősebb), majd a harmadik "záró akkordja" 2012. novembere lehet.

Itt jegyzem meg, milyen érdekes "véletlen", hogy a maja próféciák által jelzett "dimenzióváltás" elvileg (ha igaz a jóslat) éppen 2012. decemberére esik, mely így szoros összefüggést mutatna a magyarság sorsával, hiszen a magyarság Szent Korona szellemében történő újjászületése és feltámadása pontosan 2012. novemberre fejeződne be, közvetlenül a dimenzióváltás előtt... Szeretném mindehhez hozzátenni, nekem nem feladatom a maja jóslattal és a "dimenzióváltás" lehetséges időpontjával foglalkozni, ezt az erre beavatottak közvetítik. De akár igaz mind a dimenzióváltás ténye, mind annak időpontja, akár nem - a Magyar Köztársaság képletében mutatkozó Égi hatások, s így az egész magyarságot érintő sarkalatos változások mindenképpen a 2012. évhez (s annak fenti három időszakához) köthetőek.

Ha tovább haladunk az Uránusz vonalán az látható, hogy az ország képletében a 2. házban tartózkodik, így lép teremtő (megvalósító!) kapcsolatba a Plútóval. Ez pedig azt mutatja a radikális változás elsősorban az ország anyagi életét, a gazdasági rendszert és az ország stabilitását fogja gyökeresen érinteni, átalakítani. Azaz a januárban induló átalakulási folyamat valószínűleg (de persze nem kizárólagosan) egy teljes gazdasági átrendeződést jelenthet, mely a plútói elvek alapján először elsöprő erővel beborítja a régi elavult gazdasági felépítményt - azaz a jelenlegit -, úgy, hogy a gazdasági és pénzügyi rendszert az országban a földig rombolja - vagy legalábbis alapjaiban megrázza. A gazdasági robbanás ebben az esetben kompromisszumok és átmenet nélkül söpörhet végig az országon. Nem lesz középút. Mivel azonban a Plútó - Uránusz kvadrát legszorosabb hatása 2012. nyara, így nem kizárt, hogy a pénzügyi összeomlás (vagy hívjuk inkább úgy: mélyreható átrendeződés) nem januárban, hanem csak nyáron következik be. (És jelzem újra: nem látni előre, ezek az Égi hatások egészen pontosan az anyag síkján hogyan, milyen formában fognak realizálódni! Ezt jelenleg csak a Teremtő Isten tudja.)

Egy dolgot viszont biztosra vehetünk: ha ez a radikális gazdasági fordulat bekövetkezik, ha a jelenlegi gazdasági modell valóban alapjaiban összeomlik, akkor a helyén egy teljesen új, egy sokkal jobb, egy jóval magasabb színvonalú épül fel! Ugyanis a Plútó mindig, minden esetben, kivétel nélkül így működik. Ezért senki ne ijedjen meg, ne essen pánikba, és ne essen ki a szíve középpontjából, hanem bízzon a plútói fordulat átminősítő, felemelő erejében! Hiszen gondoljunk csak bele: a Plútó mindeközben a Tejúton, az Istenek Útján jár. Így tehát ez a minőség, isteni minőség vár ránk az ország jövőjét, s az ország gazdasági életét illetően is!

Mivel nem vagyok gazdasági szakember így nem tisztem felvázolni az új gazdasági rendszer lehetséges működését és körvonalait. De feladatom felvázolni azt, hogy a csillagok üzenete alapján egy minden korábbitól eltérő, sokkal magasabb minőségű, teljesen új gazdasági rendszer születhet meg az országban 2012-ben. Egy olyan gazdasági rendszer, amely Tejút erőkkel támogatottan, a Fény erejével működik majd. Mi pedig fogadjuk el, ehhez a réginek végérvényesen meg kell halnia.

Mivel az Uránusz által érintett 2. ház az önállóság és biztonság területe is, így az ország szempontjából ez is előtérbe kerül 2012-ben. A radikális, megújító fordulat először megrengetheti az ország stabilitását, biztonságát is. De csak először! Mert aztán másodszor, azaz második lépésként pont ez, tehát az ország - a nemzet - anyagi és fizikai stabilitása és biztonsága fog átfordulni, vagyis maximálisan stabilizálódni. (Ugyanis a Plútó maximalista! Kevesebbel nem éri be.)

Végeredményben (várhatóan 2012. végére) ezáltal köszönthet be a nemzet életében egy olyan Új Minőség, amely maximális anyagi stabilitással és gazdasági biztonsággal jár. Ezáltal válhat hosszú idő után az ország újra gazdaságilag teljesen önállóvá és rendkívül termékennyé. Minden külső hatástól, idegen szervezettől vagy sötét pénzügyi manipulációtól tökéletesen függetlenné. A 2. ház azt is üzeni: "Állj a saját lábadra!" s azt is: "Biztonságban érezheted magad!" Ezzel a fordulattal a magyarság (főleg anyagilag) a saját lábára állhat, s végre valóban teljes biztonságban érezheti magát saját hazájában.

Mindez nyilván azért fontos, hogy még 2012. decembere előtt bekövetkezzen, hogy mire az év végi energiahullám eléri a Földet addigra a Mag Népe valóban készen álljon ősi sorsfeladatának betöltésére: a Nyilas csillagkép szellemében teljes összefogásban, egységben útjára indítsa a Fényt a Kárpát-medencében.

Mindeközben még egy nagyon érdekes jelenség zajlik az ország képletének vizsgálata alapján. Korábbi írásokban volt róla szó már, hogy a Szaturnusz nagyon jelentős csillagképi változásban lesz novemberben, hiszen eléri a Spica csillagot, amely dimenzió kapu és ezzel majd' két évre belép az Angyal csillagképébe, mely a magasabb dimenzióba lépés idejét hozza el. A Szaturnusz angyali energiája az ország 9. házában aktiválódik, s így magyar ország sorsát is jelentősen befolyásolja, ugyanis azt üzeni eljött az Ideje, hogy az angyali segítő erők a gyakorlatban is megjelenjenek a magyarság életében. Eljött az Ideje az isteni beavatkozásnak, s egyben az Isteni Törvény megnyilvánulásának. (A Nyilas csillagkép ahol a Plútó jár önmagában is az Isteni Törvény üzenete!) A Szaturnusz azonban kemény mester, sokat ad, de azért mindig kér valamit cserébe. Tehát mindez azt is jelenti, ahhoz, hogy a magyarság magasabb dimenzióba emelje hazáját, ahhoz, hogy a konkrét Égi Segítség (az Isteni Erő Fentről) megérkezzen alázatot kell tanúsítania a nemzetnek. De NEM megalázkodásról van szó, félre értés ne essék! És nem is kell most senkinek haragosan felsóhajtania, hogy "de ez a nemzet már olyan sok megaláztatáson és szenvedésen ment keresztül..."

Elég az önsajnálatból! A szaturnuszi törvény érvényesülése a 9. házban a Spicával karöltve azt jelenti, a Teremtő Isten előtti alázatos főhajtásra van szükség a magyarság részéről! Ezzel nyerünk bebocsájtást egy magasabb minőségű életbe nemzeti szinten. Amit Wass Albert oly sokszor oly szépen leírt most jön el az ideje: a minőségi sorsfordulat kulcsa, ha a magyar emberek végre felveszik a kapcsolatot a szívükben a Teremtőjükkel, a Magyarok Öregistenével, alázatosan fejet hajtanak előtte és tisztelettel és erős hittel megkérik az Atyát segítse a nemzetet a felemelkedésben. Ezt mind egyénileg - s ha eljön az ideje - mind nemzetileg is el kell végezni. Kulcsfontosságú. Hiszen a Szaturnusz a Küszöb Őre. Csak az arra méltókat engedi be a magasabb dimenziókba. Most a nemzetnek is méltóvá kell válnia. Méltóak pedig csak akkor leszünk ha Isten felé fordulunk, ha végre összefogunk és ha a Szív Törvényét működtetjük a hétköznapokban is.

Ha ez sikerül, akkor nagy csoda történik: angyali és isteni segítséget kapunk a teljes újjászületéshez! Nincs olyan mélypont, nincs olyan gazdasági összeomlás, amiből ne tudnánk teljes Fény-erővel, az egész világnak példát mutatva felállni, ha a Magyarok Öregistene, s Boldogasszony Anyánk angyalai mellettünk állnak. Márpedig mellettünk állnak. Így pedig félni nincs mitől.

Még egy érdekes összefüggés sejlik fel a magyarság szempontjából a Szaturnusz Angyal csillagképbe lépésével! A Magyar Köztársaság képletében a fent már említett ún. ASC-én ugyanis rajta áll a Szaturnusz (is), méghozzá a Nyilas csillagkép és a Déli Korona csillagaitól övezve. Ez önmagában is egy olyan országot sejtet, mely a Magyar Szent Korona szellemisége által vezérelt. Illetve: csak ez vezetheti a felemelkedésben! Ez a Szaturnusz most égi útját járva belép az Angyalba, ezzel mintegy összekapcsolja most az ország életében a Déli Korona csillagkép (a Szent Korona) és az Angyal csillagkép üzenetét. Tudjuk, hogy gyönyörű régi ábrázolásokon a Magyar Szent Koronát angyalok hozzák le az Égből. Úgy tűnik, a Szaturnusz által most ennek (ismét) eljön az Ideje. A szakrális királyságnak a magyar nemzet életében tehát eljött az Ideje. Az angyalok 2011. november közepétől kezükbe fogják a Koronát, s készen állnak rá, hogy megkoronázzák vele a Mag Nemzetét. Mert a felemelkedéshez, a teljes radikális újjászületéshez, a magyar nép feltámadásához a szakrális királyság az egyetlen út.

Összevetve a 2012. év országunkat érintő sorsfordító dátumait a maja jóslat lehetséges időpontjával (2012. december) félelmetes egybecsengés (vagy Égi Terv?) figyelhető meg. Mert talán merész a kijelentés, de mi van akkor, ha a sokat emlegetett "dimenzióváltásnak" (vagy legalábbis radikális energia átrendeződésnek) előfeltétele a Magyar Szakrális Királyság megszületése? Mi van akkor, ha az egész világot átalakító változás-folyam elindulása valamiért tökéletesen össze van hangolva Fentről egy egészen kicsi, mások szemében mára már szinte jelentéktelennek nyilvánított nép sorsával és küldetésével, nevezetesen a Mag Népének, a magyarságnak sorsával? Vagyis azzal, hogy a Mag Népének kell "hamvaiból" feltámadnia, újjászülnie hazáját, s ezt követően útjára indítani a Fényt a Kárpát-medencében. (S persze ezt követően más népekkel karöltve, szövetségben segíteni mindenki mást is testvéri szeretettel a felemelkedésben.)

(Persze hozzátéve: HA igaz a maják jóslata, ha igaz a maják időszámítása, és ha mindez, amit én most leírtam nem csak egy lehetőség marad az univerzum nagy energia rendszerében, hanem valóban megvalósul.)

Végezetül szeretném leszögezni. Az Égre írt csillagképi üzenetek mindig lehetőségek. Az egyes ember életében, s egy nemzet életében egyaránt. Hogy élünk -e vele csak rajtunk múlik! Bár személyes véleményem, hogy ilyen fajsúlyos, erőteljes égi hatások mellett szinte lehetetlen "nem élni" a lehetőséggel ..

Azt mondjuk az asztrozófiában, a Plútó az egyetlen sorsfordításhoz szükséges erő! A magyarság 2012-ben kezébe kapja ezt az erőt! A radikális, mindent átminősítő és mindent felfényesítő fordulat mind gazdasági téren, mind szellemi téren, mind az ország stabilitását, biztonságát, önállóságát illetően, azaz az egész magyarságot illetően most adott. Áldozatokat kell érte hozni, alázatot kell tudni tanúsítani, fejet kell tudni hajtani a Teremtő Isten előtt, erős szívvel, hittel és tiszta lélekkel kell belemenni. S főleg a Déli Korona szellemiségében: csak teljes összefogással lehetséges! Sehogy máshogy. De ha mindez meg van, a legmagasabb égi és angyali segítséget kapjuk meg hozzá!

csillagtitkok.hu

Link








 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Piócák
  2011-11-28 20:55:08, hétfő
 
 




PIÓCÁK
2011. november 24.


A tegnap megjelent legfrissebb közvélemény-kutatás szerint az utóbbi napokban 78 százalékra ugrott azok aránya, akik szerint Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok. A felmérésből egyértelműen látszik, hogy lassan már szinte mindenki tisztában van az országban azzal, hogy baj van, nagyon nagy baj. Azon persze el lehet vitatkozni, hogy a mai állapotok kinek a hibájából lettek olyanok, amilyenek, hogy ki, hol rontotta el, hogy az emeszpés, vagy a narancsos gazdaságpolitika miatt kerültünk-e lejtőre, vagy a világ globalistái akarják-e velünk felmosni a padlót. De az igazság az, hogy ez magán a lényegen, a tényen mit sem változtat.

Baj van. És még nagyobb baj is jöhet. Magyar emberek százezrei kerülnek nap, mint nap rosszabb helyzetbe, családok tömkelege körül fogy el a levegő. Az ország egy jelentős része minden nap a túléléséért küzd. És ekkor megjelenik egy nyílt felszólítás a kormány részére:
[az eredeti hírért katt IDE]

,,A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt a holokauszt túlélőknek járó támogatás azonnali kifizetésére.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szomorúnak tartja, hogy Magyarország Kormánya mind a mai napig nem fizette ki a 2007-ben kötött szerződésben vállalt, a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó - és a költségvetési törvényben szereplő - 4,2 millió dollárt, pedig annak kifizetésére a Kormány több tagja is határozott ígéretet tett külföldön,- és belföldön is.

A fizetési határidő óta csak Magyarországon közel 1000 jogosult halt meg, akik így már nem részesülhetnek ebben a juttatásban.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) munkatársai többször, ürügyként hivatkoztak a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány átalakítására, arra, hogy az azzal kapcsolatos bírósági döntés hiánya akadályozza a kifizetést. Ezek a közlések nem valósak, a támogatás átutalása, szétosztása egyáltalán nincs összefüggésben a MAZSÖK átalakításával. A MAZSÖK tervezett átalakítására vonatkozó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumi kérelemnek helyt adó I. fokú Bírósági döntést a Fővárosi Ítélőtábla jogilag megalapozatlannak találta, és hatályon kívül helyezte.

Megdöbbentő, hogy a KIM, - amelynek egyik legfőbb feladata a jogállami feltételek kidolgozása - képtelen volt arra, hogy olyan okiratokat terjesszen elő, amelyek egy bírósági döntés alapjául szolgálhatnának, és amelyek kiállják a független bíróságok vizsgálatát.

A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjék a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó összeg átutalásáról, s ezzel állítsa helyre Magyarország szavahihetőségét és tekintélyét."

Keresem a szavakat...

Pontosabban azokat a szavakat, amiket még elbír a képernyő. De az igazság az, hogy nem jutnak ilyenek eszembe. Mert ezt, egész egyszerűen bőséges kurva@nyázás nélkül nem kommentálni.

Tényleg nem tudom elképzelni, hogy vajon hol van a zsidó pofátlanságnak a határa. Vajon hol lehet az a szint, amire egy héber azt mondja, hogy na jó, ezt már tényleg nem? Van ilyen egyátalán?

És hol van ilyenkor egy felelős, döntéshelyzetben lévő politikus, aki kiáll és egyszerűen, de határozottan azt mondja, hogy azért ezt már nem kéne. Hogy nem fizetünk egy fillért sem, mert egyrészt nem jár, másrészt pedig nincs miből. Hogy ennél ezerszer fontosabb problémái vannak ennek az országnak, mintsem az, hogy újabb 4,2 millió dollárt fizessen ki valami olyanra, amiről a világ közvéleményének nagy részével együtt, azt sem tudjuk, hogy egyátalán megtörtént-e.

A II. világháború 66 éve fejeződött be. A MAZSIHISZ által hivatkozott túlélők manapság legalább hetvenévesek, de a valószínűbb az, hogy inkább a nyolcvan felé járnak, ha egyátalán élnek még. Vajon hány embert érint ez ma Magyarországon? És vajon hány átlagemberhez jut el ténylegesen a kárpótlás és legfőképp mekkora összeg? Mivel a világ rendje szerint az érintettek száma az évek múlásával csökken, vajon a még itt maradók mindig, évről évre többet kapnak? Vagy az egész csak egy nagy színjáték és a pénz legnagyobb részét a zsidó megmondóemberek egyszerűen lenyúlják?

Miért van olyan érzésem, hogy ez utóbbi a valóság?

A 2007-2010 időszakra ugyanis a MAZSÖK még nem tudott elszámolni azzal, hogy a magyar adófizetők pénzéből a számukra évenként átutalt nagyjából 1 milliárd forintot kinek és milyen bontásban osztogatták szét.

És hol van a felelős magyar kormány? Miért nincs valaki, aki végre kimondaná, hogy nincs több kárpótlás. Miért nincs végre valaki, aki feltenné Feldmájernek a kérdést, hogy a kommunizmus túlélőinek, a patkányforradalom áldozatainak, a zsidók által elkövetett bűnökért Izrael, vagy bármelyik zsidó szervezet mikor fizet jóvátételt? Miért nem kérdi meg Zoltaitól valaki, hogy azok a magyarok, akiket ugyancsak tönkre tett a háború, azoknak miért nem jár kárpótlás? És legfőképp. A mai magyar adófizető generációnak miért kell fizetni olyan bűnökért - ha azok egyátalán megtörténtek - amikhez nekünk semmi, de semmi közünk nincs?

Az egész történet egyszerre felháborító és gyomorforgató, de legalább az eddig kétkedőknek is pontosan bemutatja azt, hogy az országban élő zsidóság és legfőképp annak elitje milyen gátlástalan pióca módjára élősködik a rajtunk.

gabeebee

Forrás: http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=91540
Link



Simor András fizetése havi 8 millió forint
/Havi 8 millió 11 ezer 800 forint a Magyar Nemzeti Bank elnökének fizetése. A monetáris tanács tagjainak bruttó alapére havi 2 millió 800 ezer forint./

Link







 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Testünk leföldelése
  2011-11-26 20:52:23, szombat
 
 







TESTÜNK LEFÖLDELÉSE - egészségmegőrzés: ősember-gyógymód


Egy német biológuscsoport most felfedi titkait!

Elhallgatott tények, melyeket 100 ember közül csak egy ismer, pedig elengedhetetlenül fontos az egészségünk megőrzése - és a rák megelőzése érdekében.

Ősidők óta az ember mezítláb közlekedett nappal és mezítláb aludt éjjel. A különböző civilizációk mindig nagyra becsülték fizikai kapcsolatukat az Anyafölddel. Az onnan kapott gyenge elektromos jelek hatásosan szabályozták őseink testének mechanizmusait. Aztán az emberi evolúció folyamán valamiért túlzottan civilizálatlannak és egészségtelennek minősült az, hogy közvetlen kapcsolatban maradjunk a Föld elsőszámú gyógyító erejével. Az úgynevezett modern élet velejárói, mint például a sokemeletes épületek, repülőgépek, vagy az olyan mindennapos dolgok, mint a műanyag- vagy gumitalpú cipők még jobban elszigetelnek bennünket ettől a gyógyító erőtől. Mindez eredményeként a lakosság nagy többsége gyulladásokkal teli testtel éli mindennapjait, szenved a kimerültségtől, stressztől, kialvatlanságtól. Ezek mind az öregedést gyorsító tényezők.

Testünk leföldelésekor természetes úton szabadulunk meg gyulladásainktól, fájdalmainktól és a stressztől. Mindezt egyszerűen és ingyen megtehetjük. Csupán annyi a dolgunk, hogy a szabadban mezítláb közvetlenül a földre álljunk. Ekkor a földfelszín milliónyi negatív töltésű szabad elektronja áramolni kezd belénk, amelyek semlegesítik testünk pozitív elektromos töltését és segítenek visszaállítani természetes elektromos egyensúlyát. Városi lakásunk vagy a kedvezőtlen időjárás megakadályozhat bennünket abban, hogy ezt rendszeresen megtegyük. Az általunk ajánlott termékek lehetővé teszik, hogy kényelmesen leföldeljük magunkat lakásunkban vagy alvás közben is, bármilyen időjárás közepette. Testünk összekötése az anyafölddel egyetlen célt szolgál - hogy jobban érezzük magunkat. Minden porcikánk elektromosan funkcionál - szívünk, agyunk, sejtjeink, mindenünk. Az emberek többsége manapság elszigetelve tartja magát a földtől, ami miatt testünk elektromosan állandóan feltöltődve marad, és ennek egyenes következménye a gyulladás, krónikus fájdalom, amely természetellenes áll

"A rendszeres földelés visszaállítja testünk természetes elektromos állapotát, megnyugtatja az idegrendszert, csökkenti a gyulladásokat és javítja a véráramlást. Nem létezik olyan gyógyszer, amely tudná azt, amit az Anyaföld elvégez számunkra!"

"Testünk leföldelése legalább olyan alapvető fontosságú lehet, mint a levegő, a napfény, a víz és a tápanyagok."

További egészségmegőrzéssel, szív-érrendszeri betegségekkel, rákkal kapcsolatos előadások és orvosi előadások itt: csoda-alga.shp.hu/hpc/web.php?a=csoda-alga&o=rak___megdobbento_orvosi_eloadas _AvX6


Testünk leföldelése





Link










 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Körpanorámás képek
  2011-11-26 17:11:45, szombat
 
 




KÖRPANORÁMÁS KÉPEK - a VILÁG minden részéből összegyűjtve


Grönlandtól - Új Zélandig

A képek csodálatosak!!!

Link







Londoni körpanoráma

Ha pedig Londonban lenne kedvetek sétálni, most megtehetitek.

Link








Magyarország


Tihany

Link



Keszthely

Link



Keszthely - Festetics kastély

Link

Link



Keszthely Csobánc

Link



Keszthely Helikon vadász múzeum:

Link



Sümeg

Link



Pécs

[linkhttp://www.3dpano.hu/Pecs/pecs.html" target="_blank" >rel="nofollow"Link



Zsolnai negyed, Pécs

Link



Budapest Hősök tere

Link



Szenna Falumúzeum

Link



Siófok

Link

Link


Héviz

Link

Link


Balatonföldvár

Link



Balatongyörök

Link



Vonyarcvashegy

Link



Kaposvár

Link



Balatonfenyves

Link



Rádpuszta

Link



Különlegesen értékes anyagok. A képek alján lévő jelekkel mozgatni,
méretet váltani lehet. Ha elakadsz a használattal, a "?" , vagyis a súgó
segít. Amelyik kép jobb felső sarkában legördíthető felirat van, ott
legördítés után, kattintással kiválaszthatod, az adott témán belül külön
mit szeretnél megnézni. Pl. kastélyon belül, melyik termet, stb. Ahol
villogó, régi fotó masina jelenik meg a képen, ott a gépre kattintva, régi
fényképet hívsz elő a témáról. Még sok-sok lehetőséget rejt magában.
Kellemes kísérletezést és gyönyörködést kívánok.


Jó szórakozást!







 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Nem kell többé keresned...
  2011-11-25 21:42:07, péntek
 
 




NEM KELL TÖBBÉ KERESNED...


A világ bármely pontján megnézhetsz egy házat, ha beírod a címet ennek az oldalnak a keresőjébe

Nézd meg a saját házadról tárolt fotót is!

Sok esetben jó, ha látjuk, hogy néz ki egy ingatlan - és mindezt úgy tudjuk megtenni, hogy a közelébe sem kell menni. Milyen hasznos ez egy utazás előtt, vagy épp ingatlan vásárláskor - és még sorolhatnánk. Vagy csak egyszerűen kíváncsiak vagyunk valamire.

Mindenkinek érdemes kipróbálni! Kattints az alábbi Link
Linkre.

A bal felső sarkon a keresőmezőbe csak be kell írni a települést, az utcát, és a házszámot, és műholdról megtalálod a keresett címet.



Link

Link


KERESÉS A GOOGLE TÉRKÉPEN:


Az Utcaképpel bejárhatja a világ híres helyeit, megtekintheti a természet csodáit, illetve különféle múzeumokba, stadionokba, éttermekbe, de szinte bárhova is betérhet.

Az Utcakép-fotókat a következő módon tekintheti meg:

Keresse meg a kívánt helyet vagy címet a Google Térképen.
Húzza az emberkét a térképen a kívánt helyre.
Keresse meg a kívánt helyet vagy címet a Google Kereséssel.





Link









 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Ez nem semmi...
  2011-11-25 21:28:59, péntek
 
 




EZ NEM SEMMI...


Az összes énekes a 30-as évektől napjainkig!!!


Ezen a 30-as évektől, szinte minden külföldi énekes megtalálható!

Többféle felbontásban lehet kutakodni rajta, évszám szerint, műfaj szerint, vagy csak rákattintva a képre. Oldalt még kiad különböző lemezeket, szóval az életünk már kevés ahhoz, hogy végighallgassuk, de talán minden zenét megtalálsz, amit csak akarsz. És persze, ha kéred, a
szöveget is kiírja.

Jó szórakozást!





Link









 
 
0 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
Katalin napra
  2011-11-24 18:35:03, csütörtök
 
 





KATALIN NAPRA


Névnapi köszöntő

A mai napon névnapjukat ünneplő Katalin Ismerőseimnek Boldog Névnapot Kívánok!

Szeretettel köszöntöm Őket!







Ez a gyönyörű nap, mit Rólad neveztek el
Ma még a Nap is Teérted kel fel.
Virágok, rózsák övezzék utadat,
Boldogságban ünnepeld a Névnapodat!

Úgy áldjon meg Isten neved napján,
Hogy beérhesd vele minden órán.
Legyen élted mint a virágos fa:
Remény s öröm virágozzék rajta.
/Vörösmarty Mihály/







Gulyás Gábor: A Te napod

Ne lepődj meg, ha ma sokan keresnek,
Ne csodálkozz, ha az emberek szeretnek.
Ne fordulj el, ha az utcán sokan néznek,
Mindent a szemnek és semmit a kéznek!

Örülj annak, hogy középpontban vagy,
Örülj, hogy ma kedvesek a szavak.
Örülj, hisz mindez nem olyan rémes,
Az év többi napja úgysem ilyen fényes!

Légy vidám mindig, amíg csak lehet,
Szeretteid mindig legyenek ott Veled!
Ragyogj az egészségtől, élj sokáig,
Füled érjen bokáig!

Azt hiszem, soraimat rövidre zárom,
Ami a szívemen, az a számon:
Ha papíron is, de nagyot kiáltok,
Boldog Névnapot kívánok!*







Birtalan Ferenc: Kata-köszöntő

November vége.
Katalin nap.
Írj falevélre
Katalinnak.
Küldd el a széllel,
s ha megkapja,
hópihe térdel
az ablakba.
Isten éltesse
a Katát mind!
Teljen bélesre,
s nyárra megint.







Ez a nap...

talán még a csillagok is
ünnepelni mennek
ezüst-fehér Hold fényébe
szépen felöltöznek

tündér lányok víztükrére
hullámfodrot varrnak
szél úrfiak falevéllel
táncolni akarnak

milyen csodaszép ez a nap
ugye Te is érzed
mosolygós az egész világ
köszöntenek Téged

ma éjjel majd Rád találnak
csodatévő álmok
én addig is szeretettel:
Boldog névnapot kívánok!







Egy nap, majdnem olyan mint a többi,
De az emlék már a holnap poharát tölti,
És a holnap most még csak álomvilág,
Ám a perc itt van, mosollyal nyit rád,
Hogy legyen erőd, legyen hited,
Amíg utadon terhedet viszed,
És tudj nevetni, játszani örömmel,
Hogy a holnap szeretni jöjjön el,
Napsugárral, esővel, szivárvánnyal,
A szívben tüzel, a kertben száz virággal,
S hogy legyen aki szeret, S ott van Veled
A család, és a baráti szeretet!







Katalinok vigadjatok!
A mai a ti napotok.
Sokat locsogjatok, hogy
karácsonykor kopogjatok!

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy virúljon az életed, névnapod ünnepén!


Boldog névnapot kívánok!







"Ma csak élvezd az életet,örülj, aminek csak lehet!
Dallal köszöntelek téged, pohár csendül, Isten éltet!"

Virág helyett sok szeretettel:



Katalin Napra - szeretettel

Link



Névnapra

Link



Sok szeretettel Katalin napra

Link



Katalin napra /Zene: La Guitarra Romana - MIHI/

Link





















 
 
1 komment , kategória:  Névnap- szülinap  
MIHI - Új
  2011-11-23 19:44:52, szerda
 
 




MIHI - Új


Ballán Marikától Kaptam e-mailban.

Köszönet érte!


Kedves Barátaim! Kedves Olvasóim!

Egy új oldalt nyitottam, az én politikai gondolataimról. Talán nagyon sok olvasómnak nem is nagyon fognak tetszeni ezek a gondolatok, hisz a HAZÁNK már-már az utolsó óráit éli, és a helyzete katasztrofális. Mégis gondolataimmal türelemre és megfontolt lépésekre kérek mindenkit.

Ezek a gondolatok nem egy mindent feladó ember gondolatai.

Én hiszek egy igaz MAGYAR FELTÁMADÁSBAN. Viszont tudom és érzem, még nem jött el az idő!
Nem szeretném, hogy nagyobb baj legyen, mint manapság! Az én véleményem szerint először a leggonoszabb kígyó fejét kell széttaposni és csak ezután jöhet egy igazabb jövő!

Az Isten segítségét kérem HAZÁNKRA, és imádkozom egy szebb, jobb, igazabb MAGYARORSZÁG FELTÁMADÁSÁÉRT!


Az új oldal elérhetősége:





Link



Természetesen a NYOLCADIK OLDAL folyamatosan megújul.

Sok-sok újabb PPS. látható és olvasható itt:





Link



Őszinte baráti tisztelettel:
Mihályfalvi János - ,,mihi"

,,Jóvátétel nélkül nincs igazság,
és igazság nélkül minden ,,rendszer"
nem egyéb, mint álcázott hazugság."

(Wass Albert)


Honlapjaim változatlanul itt elérhetők /Azonos tartalommal!/:







Link






Link





Link



MIHI-videók JEGYZÉKE - " Mert a haza nem eladó...! "

Link













 
 
1 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Válassz egy művészt és tied a világ!
  2011-11-22 19:29:21, kedd
 
 




VÁLASSZ EGY MŰVÉSZT ÉS TIED A VILÁG!


Bámulatos! És akárki szerkesztette, elképesztő!

Ha megnyitsz egy előadót, elérhetővé válik VALAMENNYI száma szöveggel együtt!
Mindenkinek jut ízlése szerint!


Kattints az alábbi linkre!!!





Link







II. Zene- képek nélkül /Beothoventől - Straussig/





Link







 
 
1 komment , kategória:  Zene, zene, zene...  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 220
  • e Hét: 1716
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 156232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.