Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Paula S. Tizzis: Lennék én
  2013-06-30 21:44:19, vasárnap
 
 




Paula S. Tizzis: LENNÉK ÉN


Lennék én mosoly, mely átfut arcodon,
lennék szellő, mely átkacsint válladon.
Csak hogy melletted legyek.

Lennék fény, mely szemedet elvakítja,
lennék a kéz, mely e fényt eltompítja.
Csak hogy részed legyek.

Lennék csillag, mely csak Neked ragyogna,
lennék a szemed, mely csak engem kutatna.
Csak hogy kedvesed legyek.

Lennék vánkos, melyen álmod várhatnád,
lennék álmod, hol szerelmed láthatnád.
Csak hogy Neked legyek.

Lennék én egy felejthetetlen élmény,
lennék egy titok a szíved legmélyén.
Csak hogy emlékeidbe legyek.

Lennék babád, kit két kezedbe veszel,
lennék egy könyv, mit soha le nem teszel.
Csak hogy Veled legyek.

Lennék bármi, melynek Te is része vagy,
lennék én mindened, ami nem szabad.
Csak hogy életben legyek!









 
 
0 komment , kategória:  Lelkem szirmai  
Jó éjszakát
  2013-06-29 22:47:15, szombat
 
 




HUNYD LE A SZEMED...


Hunyd le a szemed éld az álmod,
Azzal sose törődj,mit mondanak mások.
Hisz Te lélegzel, Te nézel és Te látsz,
Magadnak választod, amit választottál.
Egy perc csak az élet, ha boldogtalan vagy,
A legkisebb örömökkel tedd boldoggá azt.
Találd meg a fényt a fekete éjben,
A boldogságot a boldogtalan létben.
A szikrát a bóbiskoló, álmosodó tűzben,
Az egyetlen virágot a kiszáradt mezőben.
Hallgass a lelkedre, ő érez, hisz és lát,
Így lehet akár egy percből is örökkévalóság.

Jó éjszakát




____________Jó éjszakát!
_________Jó,+.*`,+.*`,+.éjszakát
_____Jó ,+.*`,+.*`,+. éjszakát
__Jó,+.*`,+.*`,+. éjszakát
_Jó ,+.*`,+.*`,+. éjszakát
Jó, +.*`,+.*`,+ éjszakát
_Jó ,+.*`,+.*`,+. éjszakát
__Jó ,+.*`,+.*`,+. éjszakát
_____Jó ,+.*`,+.*`,+. éjszakát
_________Jó ,+.*`,+.*`,+. éjszakát
______________Jó éjszakát









Mercy együttes - Kettőnk álma

Link


Link










 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Óriásit bukhatsz a villanyszámlán: erre figyelj a kánikulába
  2013-06-29 21:01:12, szombat
 
 




Energia
Óriásit bukhatsz a villanyszámlán: erre figyelj a kánikulában - is!

A jelenlegi extrém melegben egy átlagos lakás hűtési költsége - már amennyiben van benne klíma - a megszokott többszörösére nőhet. Felmérésünk szerint az elmúlt 20 évben harmadával nőtt az áramfogyasztás a nyári hónapokban.

A hosszúra nyúlt tél után rendkívüli kánikula tört be Magyarországra - az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomásain 1901 óta nem regisztrálták olyan magas hőmérsékleti minimumot, mint június 20-án. Az ország legtöbb megyéjében, a 25 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet miatt citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, néhány területre azonban narancssárga, vagyis másodfokú jelzést adtak ki. Pénteken a hőmérséklet legalacsonyabb értéke várhatóan 17-22, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 32-36 fok között alakul. Szombaton és vasárnap némi felfrissülés jön - országszerte megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, zivatar.







A brutális hőség ugyanakkor nemcsak szervezetünket terheli, az extrém meleg miatt energiafogyasztásunk is meglódulhat. Hagyományosan a legmelegebb nyári hónapokban, vagyis júniustól augusztusig kiugró az elhasznált villamos energia mennyisége. A technológiai fejlődés folyományaként ugyanis a hazai lakóingatlanokban is mindinkább megjelennek a különböző klímaberendezések, melyek köztudottan zabálják az áramot. A berendezések elterjedését a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) fogyasztási adatai is alátámasztják. Az elmúlt 20 évben közel 30 százalékkal nőtt meg a lakosság teljes energiaigénye a nyári hónapokban.

"A kánikula az elmúlt héthez képest az E.ON ellátási területén átlagosan 10 százalék fogyasztásnövekedést hozott" - mondta el a Pénzcentrum.hu megkeresésére Egyházi Nikoletta, a társaság szóvivője. Ráadásul nincs ez másképp régiós szinten sem. Köszönhetően az elmúlt évtized kiemelkedően meleg nyarainak, a klímaberendezések száma az Európai Unióban olyannyira megugrott, hogy e berendezések áramfogyasztása mára eléri a mintegy 7-10 TWh-t, ami közel annyi, mint hazánk teljes, éves háztartási elektromosenergia-szükséglete!







A gatyánk is rámegy a hűtésre!

Kevés ingatlantulajdonos tudja, hogy otthona hőmérsékletének 1 fokkal való csökkentése háromszor több energiát emészt fel, mint 1 fokkal való felfűtése. Számítások szerint egy átlagos teljesítményű klímaberendezés havonta akár 250 kWh-val is megnövelheti az áramfogyasztást, ami mintegy 8-10 ezer forintos többletet is eredményezhet a villanyszámlánkon. Természetesen döntően befolyásolja a klíma fogyasztását a beállított hőmérséklet értéke, illetve a napi üzemidő is. Mivel az elszállított energia és a beállított hőmérséklet, illetve a kinti hőmérséklet különbsége között egyenes arányosság áll fenn, minél nagyobb különbséget állítunk be a külső levegő hőmérsékletéhez képest, annál nagyobb fogyasztással kell számolnunk.







A leginkább meghatározó szempont a fogyasztásnál ugyanakkor a gépek hatásfokában, más néven jóságfokában rejlik. A hatásfok a klímák műszaki felépítésétől, a kivitelezés precízségétől, valamint a használt hűtőközegtől is függ. A hatásfokot számokban mérve is kifejezik, melyeket EER és COP számokkal jelölnek. Ezek a számok kifejezik, hogy egy klíma 1 kWh elektromos energiából mennyi hűtő, vagy fűtőenergiát képes előállítani. Minél nagyobbak ezek az értékek, annál kevesebb elektromos áramot használ fel a klíma ugyanakkora tér lehűtésére vagy felfűtésére. Ugyanezen hatékonysági értékek alapján sorolják egyébként a gépeket energiaosztályokba, így nagymértékben csökkenthetjük a felhasznált energia mennyiségét, ha jó hatásfokú (magas EER, COP számok, vagy "A" energiaosztály) gépet választunk. De magas hatásfokúak az inverteres klíma készülékek is, melyek a teljesítmény fokozatmentes szabályozásával takarítanak meg energiát. Szakértők szerint egy "A" energiaosztályú géppel akár ezrekkel is kevesebb lehet az áramfogyasztásunk.

A körültekintő választás annak fényében még inkább előtérbe kerül, hogy klímák nem olcsók. A Magyarországon eladott klímaberendezések 85 százaléka nagyjából fele-fele arányban 50-70 ezer forintos "belépő" kategóriájú modell, illetve 100-150 ezer forintos, középkategóriájú, míg a legfelső kategóriájú, 200 ezer forint feletti klímák csupán a piac 15 százalékát adják. Arról nem is beszélve, hogy a split klímák esetén a vevőknek beltéri egységenként 50-90 ezer forintos felszerelési költséggel is számolniuk kell. Mielőtt azonban hatalmas költségbe vernénk magunkat gondoljuk át, nem tudjuk-e otthonunk hőmérsékletét passzív megoldásokkal féken tartani. De az alternatív módszerekkel meglévő klímaberendezésünk üzemidejét is csökkenthetjük.


Link















 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Guernsey - ahol kamatmentes pénzrendszer van ma is
  2013-06-29 20:24:21, szombat
 
 




QUERNSEY - AHOL KAMATMENTES PÉNZRENDSZER VAN MA IS

A sziget melyet a KAMATMENTES PÉNZRENDSZER bevezetése mentett meg az adósságcsődtől


Vegyünk szemügyre egy olyan sziget-államocskát, Guernsey-t, ahol már több évszázada kamatmentes pénzrendszer működik a legnagyobb sikerrel. Az ún. Channel Islands (Csatorna-szigetek), amelynek Guernsey közigazgatási területe a részét képezi kivételes helyzetet foglal el Őfelsége a brit uralkodó birtokai között. A szigetek nem részei az Egyesült Királyságnak, ugyanakkor szuverén államoknak sem tekinthetők és gyarmatoknak sem. Az 1948-ban elfogadott British Nationality Act (Brit Nemzetiségi Törvény) szerint az említett szigetek lakói: "Az Egyesült Királyság, a Szigetek és a gyarmatok polgárainak tekintendők." Valóban önálló törvényhozásuk, bírósági rendszerük és kormányzatuk van, de az Egyesült Királyság látja el katonai védelmüket és ő képviseli őket a nemzetközi szervezetekben. Ez a sajátságos alkotmányjogi helyzet számos különleges történelmi esemény következménye. A XIX. század elején, a napóleoni háborúkat követő időkben, a Szigetek (különösen Guernsey) igen nyomorúságos gazdasági viszonyok között tengődtek. A természeti szépségeken és a kellemes éghajlaton kívül szinte semmi nem volt, ami visszatartotta volna lakóit az elvándorlástól.

Nem voltak utak, és mindenütt a nyomor jelei voltak láthatóak

A fővárosnak, St. Peters Portnak sem voltak kövezett útjai. Egyetlen bérelhető járművet sem lehetett találni. Kereskedelmi kapcsolatok nem léteztek és általános volt a munkanélküliség és a szegénység.

Az állam el volt adósodva 19 137 angol fonttal és ezért 2390 font kamatot kellet fizetnie, noha a teljes állami bevétel mindössze évi 3000 fontot tett ki. A tenger egyre több parti területet mosott alá és a lakóknak nem volt pénzük a védőgátak megépítésére, mindössze 610 font állt évente a rendelkezésükre. De egyedül a gátak megépítése legalább 10 000 fontot igényelt. A kormánynak választania kellett. A rendelkezésre álló összeggel még csak hozzá sem foghatott a szigetmegmentését szolgáló gátak megépítéséhez.

1815-ben egy bizottságot neveztek ki abból a célból, hogy megvizsgálja, miként lehetne valamilyen módon födél alá helyezni a városi piacot. A bizottság megállapította, hogy a nyomorgó szigetlakók további adókkal való megterhelése lehetetlen.

Ha viszont a bankoktól vesznek fel kölcsönöket, akkor tovább növekszik az állam már amúgy is nagy eladósodása és teljes jövedelmét fel fogja emészteni az adósságra fizetendő magas kamat (ez történik ma például Magyarországon - H.D.).

Egyértelmű volt, hogy még ha kapnának is hiteleket, legjobb esetben csak a kamatait tudnák fizetni, de az adósságot soha nem lenne képes megfizetni az állam. Hosszas mérlegelést követően egy történelmi jelentőségű javaslattal állt elő. Azt ajánlották, hogy az oly szükséges fedett piacot, amely nélkül a főváros nem működhet, a Guernsey államocska által kibocsátott 6000 font értékű pénzjeggyel finanszírozzák. Szó szerint idézzük, hogy mit javasolt a bizottság:

"A bizottság ajánlja, hogy a költségeket 1 fontos állami kibocsátású pénzjegyekkel finanszírozzák 6 000 font nagyságrendben... Ezek a pénzjegyek nem csak az új piac létrehozására, de a Torteval templom és az utak építésére, valamint más állami kiadásokra is fordíthatóak. Mivel az államnak máris forgalomban van 50 000 fontnyi pénzjegye, ezért ajánlatos az újabb kibocsátást 6 000 fontra korlátozni..."

Az érvelés lényege az, hogy az állami pénzjegyek kibocsátása olyan jövedelemhez juttatja az államot, amely nemcsak elegendő a piac megépítéséhez, de ahhoz is, hogy olyan többletjövedelem amortizálódjon, amely lehetővé teszi a meglévő államadósság fokozatos csökkentését. A javaslatokat hosszú megfontolás után elfogadták és az első állami kibocsátású pénzjegyeket 4 000 font összegben még abban az évben forgalomba hozták. Az így kibocsátott pénzjegyeket három szakaszban kellett az államnak visszaszereznie, mégpedig 1817. áprilisáig, 1817. októberéig és végül 1818. áprilisáig. A visszakapott pénzjegyeket nem volt szabad újra forgalomba hozni. A bizottság jelentése ezt azzal indokolta, hogy ily módon az államadósság megnövelése nélkül lehetséges a megjelölt munkák befejezése és ugyanakkor még marad bevétel az állam más kiadásainak a fedezésére. Csak 1820-ban sikerült a bizottságnak biztosítani az új piacépület megépítéséhez a pénzügyi eszközöket. Erre a célra 4500 fontnyi állami pénzjegyet bocsátottak ki, amelyeket 10 év alatt kellett visszaszerezni az importvámokból, és a piacon működő üzletek forgalmi adójából. Az olvasó figyelmét nyomatékosan felhívjuk arra, hogy a Guernsey-kormányzat által kibocsátott pénz kamatmentespénz volt. A piac megépítésére kibocsátott kamatmentes 4500 fontot hamarosan más kibocsátások is követték. Így 1821-ben már 10 000 font kamatmentes font volt forgalomban.

A kamatmentes közpénzjegy kibocsátása mind a lakosság, mind az állam szempontjából rendkívül előnyös volt,

mert hatékonyan elősegítette a hiteltartozások visszafizetését, az adósság csökkentését. Az állam tehát nem külföldi magánbankoktól vett fel kamatra kölcsönöket, hogy finanszírozza kiadásait, hanem maga bocsátott ki saját maga által kreált pénzjegyeket, amelyek a saját területén voltak forgalomban és amiért a Szigetek lakói, a saját államuknak fizettek kamatot. Az államkincstár az így beszedett kamatokat arra használta, hogy fedezze belőle az állam kiadásait és ezért egyre csökkentette a lakosság által fizetett adókat. Adóbevételekre ugyanis egyre kevésbé volt szüksége. Az így létrejött városi piacot 1822. októberében megnyitották és az a mai napig sikeresen működik.


Guernsey - Market Square, Town church





1826-ban bizonyos személyek az angol királyi államtanácshoz fordultak, hogy Guernsey és Jersey államocskáknak nincs joguk királyi engedély nélkül pénzjegyek kibocsátására olyan mennyiségben, amely meghaladja évi bevételüket. A királyi államtanács a döntés előtt jelentést kért a brit állami-pénzügyi bizottságtól. A jelentésben felsorolt érvek feltárták, hogy a lakosság számára milyen jelentős haszonnal járt a helyi állami pénzjegy-kibocsátás. Ezek az érvek meggyőzték a királyi államtanácsot, így az az ügyet lezárta és többé nem foglalkozott vele.

A két legkomolyabb fenyegetés azonban még hátravolt. Két magánbank, amely a szigeten működött - az “Old Bank" és a “Commercial Bank", amelyeket 1827-ben és 1830-ban alapítottak elárasztották a Szigeteket saját kibocsátású papír-bankjegyekkel. Az állami hatóságok, attól tartva, hogy a magánbankjegyek forgalomba hozatala csökkenti a bizalmat az állami pénzjegyekkel szemben, tárgyalásba kezdtek a két bank képviselőivel. A tárgyalás eredményeként az állam engedett és kivonta forgalomból 15 000 font értékű állami bankjegyét. Ezen túlmenően az állam még ahhoz is hozzájárult, hogy a jövőben 40 000 fontra korlátozza az állami pénzjegyek kibocsátását. A tárgyalásokról semmi nem szivárgott ki, és írásos nyomok sem maradtak. A kutatónak csak a puszta tények megismerése áll a rendelkezésére. Ez a megállapodás 1914-ig maradt hatályban, amikor is a forgalomban lévő állami pénzjegyek elérték a 41 206 fontot. Mellékesen azt is érdemes megjegyezni, hogy összesen 1 pénzhamisítási eset fordult elő, de az is lelepleződött.

Több mint 70 évig a helyzet változatlan maradt Guernsey-n, de 1914-ben az állam elég erős volt ahhoz, hogy ellentmondjon a magánbankoknak és ismét forgalomba hozhasson annyi állami kibocsátású pénzjegyet, amelyből fedezni tudta a szigetállamocska fejlesztésének a szükségleteit. Ez a változás összefüggött az I. Világháború kitörésével, amikor is rendkívül megnőtt a pénz iránti kereslet, ugyanakkor a bankok számára meg volt tiltva, hogy több pénz gyanánt szolgáló bankjegyet bocsássanak ki, mint amennyi már forgalomban volt. Az államot azonban ilyen korlátozás nem kötötte. Ezt a lehetőséget kihasználva, 1918-ig, a háború végéig Guernsey és Jersey sziget-államocskák 142 000 fontra növelték az általuk kibocsátott állami pénzjegyek mennyiségét.



Guernsey a magasból



Tengerpart



A Victoria-torony



Ház Guernsey-n



Guernsey - OLYMPUS DIGITAL CAMERA



12698886



PENTAX Image



45345616



17026439



17026525



69888668



19617853



12676356



48768939



68944044



2011-M12-Ice-skating-rink-Market-Square-Chris-George-1456-SGB-em





Ezt követően Guernsey már nem változtatott azon az álláspontján, hogy saját pénzét önmaga alkotja meg és hozza forgalomba.

Ezért 1958-ban már 542 000 csatorna-szigeteki font volt forgalomban. Ebben az időben a helyi Guernsey szigeti bankok egyesültek az angol bank-konszernekkel és a magánbankjegyek teljesen eltűntek. A Guernsey és Jersey államocska által kibocsátott bankjegyek együtt voltak forgalomban a brit bankjegyekkel és teljes mértékben beválthatók illetve becserélhetők voltak a brit államkincstár pénzjegyeire. Magán Guernsey szigetén sokkal nagyobb a kereslet az ottani állam által kibocsátott pénzjegyek iránt. Ennek az az oka, hogy egyetlen helyi polgár sem óhajt több adót fizetni azért, mert az állam magas kamatokkal hiteleket vesz fel. 1937-ben a Guernsey által kibocsátott állami pénz 175 000 font, mindössze 450 font kiadással járt, ugyanis ennyibe került a bankjegyek nyomdai előállítása és a forgalomba hozatallal járó adminisztrációs költség. Ha ugyanebben az összegben a brit bankoktól hiteleket vett volna fel az államocska, akkor az minimum 11 383 fontjába került volna, mert ennyi kamatot kellett volna érte fizetnie.

Az 1817-el kezdődő kísérletezés Guernsey-n a saját kibocsátású pénz forgalomba hozatalával

bebizonyította, hogy inflációs veszély nincs,

mivel lényegében a mai napig nem sújtotta infláció Guernsey és Jersey államocskát. Az állam pénzügyeit intéző hivatalnokok mindig gondosan ügyeltek arra, hogy a gazdasági életnek, a társadalomnak és a polgároknak, ahhoz, hogy tevékenységüket zavartalanul folytathassák, mennyi jelre (pénzre), mint közvetítő közegre van szükségük. Ma is, ha valaki Guernsey-re látogat, azonnal mély benyomást tesz rá az az olcsóság, amely a Nagy-Britanniában érvényes árakhoz képest mutatkozik. Az alacsony adózásnak és csekély behozatali vámoknak köszönhetően Guernsey polgárai nem csak olcsón vásárolhatják meg az életükhöz szükséges árukat és szolgáltatásokat,

de jóval magasabb az átlagjövedelmük,

mint a többi nagy-britanniai lakosnak, és e két tényező következtében lényegesebb jobb az életszínvonaluk. Guernsey az infláció miatti aggodalmat nem ismeri. Az inflációnak ugyanis elsősorban a magánellenőrzés alatt álló központi bankok monetáris politikája az oka. Az a nemzetközi pénzügyi közösség, amely működteti a központi bankokat, kikényszeríti, hogy csak kamattal megterhelt hitelpénzt lehessen forgalomba hozni, mind az Egyesült Államokban, mind Nagy-Britanniában, Kanadában, Japánban, az Európai Unió országaiban, a nagy közép és dél-amerikai országokban: mint Brazília, Argentína, Venezuela és Mexikó; és ma már ez a helyzet a felbomlott szovjet birodalom utódállamaiban és a kelet-európai országokban is.


VisitGuernsey: Welcome To Guernsey
Link



forrás:
2003. / Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció II.:
http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0309.htm


Link







 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Álmodj velem
  2013-06-28 21:09:09, péntek
 
 




Álmodj velem

Előadó: Harangozó Teri
Szövegírók: Bradányi Iván

Dalszöveg

Szeress belém,
s cserébe én
megszépítem életed.
Fordulj felém,
s ha bánt a fény,
hunyd le a két szemed.

Álmodj velem, álmodj velem,
simulj hozzám szerelmesen.
Mint tarka lepke
oly puhán repül a perc,
ha mosolyogsz, ha átölelsz.
Álmodj velem sok éjen át,
két csók között vigyázok rád,
átkelünk együtt,
hét hegyen, hét tengeren,
álmodj velem, álmodj velem.

Feljöttek már a csillagok,
üzen az ég most neked.
Már csak egy perc, s veled vagyok,
hunyd le a két szemed.

Álmodj velem, álmodj velem,...
...álmodj velem, álmodj velem.

Átkelünk együtt
hét hegyen, hét tengeren,
szép szeliden
álmodj velem.


Álmodj velem







Harangozó Teri: Álmodj velem

Link

Link



Mercy együttes - Kettőnk álma

Link











 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Konyhai turpisságok - OTTHONRÓL
  2013-06-24 23:07:17, hétfő
 
 




KONYHAI TURPISSÁGOK OTTHONRÓL...

Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem lesz száraz, hanem olyan lesz, mint a borjúhús.

Van úgy, hogy rengeteg gyönyörű petrezselyem van a - kb. 2 nm-es - kertemben, de van úgy, hogy egyáltalán nincs. Itt tanultam meg azt is, hogy amikor sok a petrezselyem, akkor le kell szedni, jól meg kell mosni, nem kell összevágni, nem kell kiszárítani, mert akkor elveszti a jó ízét és az aromáját, hanem össze kell tekerni szivar alakúra, és be kell csomagolni jó szorosan nylon zacskóba és így kell tárolni a mélyhűtőben. Ha szükség van rá, úgy fagyott állapotban gyönyörűen lehet szeletelni, és épp olyan az íze és az állaga, mintha épp akkor szedtem volna frissen a kertből.

A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe.
Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom
(fasírozott, töltöttpaprika, töltött csirke),
valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel
végezzük, így biztos nem károsodik a forma.

A krumplifőzelék akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk.

Ha a szárazbabhoz főzés közben fél zöldpaprikát adunk, kihozza a bab ízét, legyen az főzelék vagy leves.

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs
héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom..
Süteményekhez kiváló.
A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez.
De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó.


Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki..

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.


A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre.


Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát.Nagyon szép színe lesz tőle.


A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm,és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.),csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata.

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forróvízbe. Gyors és nem maszatolós.

Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne..

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY szórj rá lisztet ! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem .

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikrohullámú sütőben is fellehet olvasztani a csokit,ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beletszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottuk a csokoládét).







Garantáltan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével lefelé fordítsuk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat,és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.

Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel:rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló,
ill. habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk habjával süteményeket is.

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkülnéhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt:
Vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, Ez tartósítani fogja.
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad,

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.

A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda, ahonnan el akarjátok űzni őket!!!

Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.

A Tükör gyönyörű lesz ha Vhite Spirittel tisztitod (festék hígító)

Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe!

A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben !-ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!

Hajad nem elég fényes ? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!

Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard ki!

Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére,(egy kis zacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé)

A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.

Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!

Tintafolt a ruhán ? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.

Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak. Elmennek másfelé.

Kínai közmondás;
Ha valaki megoszt veled valamit, aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!






 
 
0 komment , kategória:  Kertünk - házunk - otthonunk  
Skócia
  2013-06-24 22:17:56, hétfő
 
 




SKÓCIA


Skócia Nagy-Britannia második legnagyobb országrésze terület és népesség alapján. Mintegy 790 sziget tartozik hozzá.

Fővárosa, Edinburgh Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja. A skót felségvizek nagy területet szakítanak ki az észak-atlanti vizekből és az Északi-tengerből, és alattuk rejlik az Európai Unió egyik legnagyobb nyersolajtartaléka.

A skót királyság 1707. május 1-jéig független állam volt, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik. A skót törvények, a skót oktatási rendszer és a Church of Scotland (Skót Egyház) volt az a három sarokkő, amelyek biztosították a skót kultúra és a skót nemzeti öntudat fennmaradását

Skócia távoli partjai sokak fantáziáját izgatja, a szerencsések pedig el is jutnak az enyhébb tél, és a szeles, hűvösebb, csapadékosabb nyár birodalmába. A vízzel szoros kapcsolatban álló szigetrész vad romantikája minden arra járót rabul ejt. Az alábbi csodás képek és videó a harsogó zöld, a kopár barna sziklák, a csillogó vizek, a történelmet őrző falak hazájából is ezt tanusítják!


Skócia

Link



Glasgow a Queens Parkból nézve.



A Loch Long



A Ben Nevis, a Brit-szigetek legmagasabb csúcsa (Lochaberben)











































































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Szigoruan a tények - Bajnairól
  2013-06-20 21:38:52, csütörtök
 
 




SZIGORÚAN A TÉNYEK BAJNAIRÓL

TOVÁBBÍTSD AMENNYI EMBERNEK CSAK TUDOD!!!


Facebook:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200160963052723&set=a.1645313098619. 2078851.1410637544&type=1
KDNP Debrecen
http://kdnpdebrecen.wordpress.com/2013/02/18/a-temetkezesi-vallalkozo/

A temetkezési vállalkozó

A hét végén Bajnai Gordon egyértelművé tette: önmagát szánja az ellenzék vezéralakjának a jövő évi választáson. A Demokrata 2008 nyarán egyszer már megvonta az akkori miniszter csődbiztosi, üzletemberi és politikai pályafutásának summáját. Az általa irányított cégek tömeges felszámolása nála mintha rögeszme volna: Bajnai Gordon pályafutásáért az ország is nagy árat fizetett.

Bajnai Gordon miniszterelnökségének egy éve alatt a megszorítások és elvonások drámai mértéket öltöttek. 2006 nyarán bukkant fel az ismeretlenség homályából. Ekkor mutatta be Gyurcsány Ferenc. Az európai uniós források kezelésére az akkor létrehozott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség élére a 38 éves üzletembert nevezte ki kormánybiztosnak. Nyolcezermilliárd forint összegű támogatás felügyeletére, a pályázatok elbírálására kapott megbízást az az ember, akinek a neve akkor még csak a Hajdú-Bét károsultjainak mondott valamit...

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter kormányzati honlapja mindössze annyit árult el róla, hogy 1991 és 1993 között a Creditum pénzügyi tanácsadó cég munkatársa volt. Azt már nem tette hozzá, hogy a cég ellen felszámolási és végelszámolási eljárások indultak, míg végül 1999-ben megszűnt.

Nézzük hát meg alaposabban, ki az az ember, akit most a baloldal ajánl nekünk.

Bajnai Gordon 1968. március 5-én született Szegeden.

Baján nőtt fel, apja, Bajnai György az 1980-as években a környék egyik legbefolyásosabb üzletembere volt, a rendszerváltozáskor egyik napról a másikra családostul Bécsbe költözött, csak a fia maradt itthon. Első munkahelyére, a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft.-hez is apja hathatós támogatásával került.

A Creditum Gyurcsány Ferencnek is első munkahelye volt.

A közgazdász végzettségű Bajnai Gordon 1993-ban Londonban, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál volt szakmai gyakorlaton, majd az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt. tanácsadójaként dolgozott, szintén Gyurcsánnyal együtt.

Alma a fájától

A befolyásos apára, Bajnai Györgyre ma is sokan emlékeznek Baján. Nem túl nagy szeretettel. Bajnai György a város egyik legnagyobb vállalatának, a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek, a BLÉVISZ-nek az elnöke volt. A BLÉVISZ-nek több megyei bútorgyárban volt érdekeltsége. A rendszerváltás után ezeket kivétel nélkül felszámolták. Megszűntek, csődbe mentek. A BLÉVISZ ellen 1994 januárjában indult csődeljárás, amelynek végeztével a bíróság 1997 áprilisában a céget megszüntette. A BLÉVISZ bútorgyárai bezártak, az ingatlanokat eladták, utcára kerültek az emberek.

Még nem indult meg a csődeljárás a BLÉVISZ ellen, amikor a rendszerváltás évében, 1990-ben Bajnai György a bécsi székhelyű EWT Kereskedelmi Kft. (EWT Handelsgesellschaft mbH.) ügyvezető igazgatója lett és Ausztriába költözött. Egy sor bútoripari cég csődje még csak ezután következett. 1989-ben alakult a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft., amelynek több bútorgyár mellett a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezet is a tagja volt. A cég felügyelőbizottságában ott ült Bajnai György is.

A cég ellen 1993-ban felszámolási eljárás indult. A cég 2002 decemberében szűnt meg a bíróság jogerős végzésével.

1990-ben jegyezték be a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft.-t, amely, a bútoripari termékek mellett iparcikk-kiskereskedelemmel munka- és üzemszervezéssel, kiállítások szervezésével foglalkozott. A cég felügyelőbizottsági tagjai között itt is megtaláljuk Bajnai Györgyöt. A cég felszámolását 1993-ban rendelték el, a cég 1996-ban végleg megszűnt. Mintha valakik tudatosan kiszívták volna az életerőt a környék bútoripari vállalkozásaiból.

Ezután jött az első agrárcég. 1993-ban alakult az INT-FOOD, amit 1994-ben jegyeztek be. A cég képviseletére Bajnai Györgyön kívül, aki az igazgatóság elnöke volt, már fia, Gordon is jogosult lett. A fiú a cég igazgatóságának is tagja volt. A cég gabonakereskedelemmel, élelmiszer-kereskedelemmel, iparcikk-kereskedelemmel foglalkozott. Kapcsolatai révén könnyen jutott hitelhez, és akadtak bankhivatalnokok, akik akkor is pozitívan bírálták el a hitelkérelmét, amikor már a INT-FOOD - mit tesz Isten - úszott az adósságban. Az pedig nyilván csak a véletlen műve, hogy a Mezőbank helyi fiókvezetője az INT-FOOD felügyelőbizottsági tagja is volt egyben. Végül ez a vállalat is belefulladt az adósságba, amelyet a hoppon maradt pénzintézetek mellett a cég hitelezői is alaposan megsínylettek. Az INT-FOOD ellen 1998-ban indult meg a csődeljárás, 2001-ben a bíróság a céget megszüntette.

Az INT-FOOD csődje sem vette el a Bajnaiak kedvét a cégalapítástól. 1990-ben hozták létre az Agromercat Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaságot, amelynek egyik igazgatója Bajnai György lett.

A vállalkozás egyebek mellett mezőgazdasági termeléssel, szolgáltatással, vegyes termékkörű nagykereskedelemmel, élelmiszer-nagykereskedelemmel, idegenforgalommal, külkereskedelemmel foglalkozott. Igen, kitalálta az olvasó, a cég végelszámolását a társaság közgyűlése rendelte el.

Ez volt a második agrárcég, amely valamiért újra tiszavirág-életűre sikeredett.

1996-ban jegyezték be a Pekár '96 Malomipari Részvénytársaságot, amely malomipari termékek gyártásával, mezőgazdasági termék-nagykereskedelemmel, élelmiszer-nagykereskedelemmel, külkereskedelemmel, raktározással, tárolással foglalkozott.

A cég képviseletére dr. Róla Jolán felszámolóbiztos mellett Bajnai Gordon igazgatósági tag is jogosult volt. A felügyelőbizottsági tagok között megtaláljuk Gordon édesanyját, Bajnai Györgynét is. Sejthető, hogy a Pekár '96 sem lett hosszú életű.

A cég ellen 1997. október 8-án felszámolási eljárás indult. A bíróság megállapította az adós fizetésképtelenségét és elrendelte a cég felszámolását.

De végelszámolással törölték a cégjegyzékből azt az 1993-ban alapított betéti társaságot is, amely növénytermesztéssel, kertészettel, szarvasmarha-tenyésztéssel, baromfitenyésztéssel, kereskedelemmel, zöldség-, dísznövénytermeléssel foglalkozott, és amelynek kültagja Bajnai György volt.

A Bajnai-cégeket finanszírozó hitelintézetek zömét ma már hiába keressük a cégjegyzékben.

Azért mégis sokan emlékeznek a Trigonra, a Mezőbankra vagy a Magyar Külkereskedelmi Bankra, annál is inkább, mert az utóbbi nevét az új tulajdonosa, a Bayerische Landesbank nem változtatta meg. A hazai pénzintézetek a rendszerváltást követő években egyre növekvő adósságcsapdába kerültek. Ennek egyik oka az volt, hogy hitelnyújtásaiknak nem volt fedezete: ügyfeleik csődbe mentek és magukkal rántották a hitelező pénzintézetet is.

Erre példa a Trigon csődje.

A magyar pénzintézetek zöme ezt az időszakot nem élte túl.

Az 1987-ben alakult Agrobankot 1995-ben, működésének felfüggesztését követően látványosan konszolidálták, majd beolvasztották a Mezőbankba.

A Bajnaiéknak is hitelező Mezőbankot, amely 1988-ban alakult, még 1992-1993-ban konszolidálták, majd a már kistafírozott pénzintézetet 1997-ben megvásárolta az Erste Bank.

Az Erste másik szerzeménye, a Postabank 1988-ban alakult és 1996-ra az ország második legnagyobb pénzintézetévé nőtte ki magát.

Tőkéjét azonban, mint tudjuk, elveszítette. Az állam 1998-ban konszolidálta, vagyis az adófizetők pénzéből felpumpált bankra a Horn- és az Orbán-kormány összesen több mint 200 milliárd forintot költött.

Az ily módon kitisztított bankot vette meg azután az Erste Bank. Bajnai Gordon 1995-től a CA-IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója.

A CAIB Értékpapír Rt. volt az a cég, amelyet az 1998. február 11-i Fenyő-gyilkosság után a VICO-lapok és a nagyértékű ingatlanok értékesítésével megbíztak. (A VICO-Birodalom által kiadott sajtótermékek havi példányszáma 1994 végére meghaladta a 12 milliót!)

Bajnai Gordon 1999-től 2000-ig a cég vezérigazgató-helyettese volt. 2000 és 2005 között a Wallis Rt. vezérigazgatói posztját töltötte be, az ő időszakához köszönhető a magyar baromfiágazatot megrázó Hajdu-BÉT csődje, amelynek következtében libatenyésztők nem jutottak hozzá a pénzükhöz, kilencen öngyilkosságba menekültek kilátástalan helyzetükben.

Ez volt a rendszerváltás óta legnagyobb csőd, amely azután a hajdúsági állattenyésztők évtizedes munkáját, egzisztenciáját, sőt sokak egészségét is aláásta: nekik ugyanis csak kétségbeesés, kilátástalanság, és néhány beváltatlan ígéret jutott. Szinte mindenük odaveszett: körülbelül 80-100 millió forinthoz jutottak hozzá a közel hatmilliárdos követelésükből a Hajdú- Bét károsultjai, ami durván egy százalékos kártérítés: azaz semmi.

A Hajdú-BÉT Baromfi-feldolgozó és Értékesítő Rt. egyik tulajdonosa a csőd kezdetén a Wallis Rt. volt, amelynek irányításában Bajnai Gordonnak kulcsszerep jutott: ő volt a cég egyik igazgatósági tagja, emellett vezérigazgatói címmel is rendelkezett. A Wallis Rt. egészen 2002 áprilisáig változó mértékű, olykor jelentős befolyással rendelkezett a Hajdú-BÉT-ben. Ugyanekkor, 2002 áprilisának elején jelentős befolyást szerzett a Hajdú-BÉT-ben a Vitonas Ltd., az a Cipruson, Limassolban bejegyzett offshore cég, amelynek kézbesítési megbízottja - milyen érdekes - Bajnai Gordon volt.

A Wallis ezt követően szépen kiszállt a Hajdú-BÉT-ből, de az adóparadicsomban bejegyzett offshore cég, a Vitonas befolyása továbbra is megmaradt. Olyannyira, hogy közvetlenül a 2004. január 22-én bejelentett csőd előtt, vagyis 2002. április 25-től egészen 2003. december 12-ig már többségi irányítást biztosító befolyással rendelkezett a néhány héttel később felszámolás alá kerülő cégben.

A Hajdú-BÉT felügyelőbizottságában 1998-tól 2003-ig megtaláljuk Zelles Sándort, aki egy ideig a Wallis egyik igazgatója volt és később a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója lett, könyvvizsgálói között pedig újabb jeles személyek bukkannak fel: a cég könyvvizsgálatát 2002 áprilisától 2007 novemberéig a Simor András jelenlegi jegybankelnök által vezetett Deloitte and Touche Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. látta el. A Wallis a felszámolási eljárás indulásakor közleményben tudatta, hogy a fejlesztésekre fordított pénzek, feltőkésítés és egyéb tranzakciók miatt több mint ötmilliárd forint befektetési veszteséget szenvedett el a Hajdú-BÉT miatt, és nincs reménye arra, hogy tulajdonosi hitelei megtérüljenek. De ez nem volt igaz.

Feloldott államtitok

Valójában az történt, hogy 2002. szeptember 4-én, másfél évvel a felszámolás előtt a Hajdú-BÉT hitelszerződést kötött a Raiffeisen Bankkal és fedezetként 7 milliárd forint értékben jelzálogot jegyeztetett be 22 ingatlanára. Nem sokkal ezután a debreceni bíróság a hitelezők kérésére elrendelte a Hajdú-BÉT felszámolását. A cég ezt megfellebbezte, majd székhelyét Kecskemétre áthelyezve, felszámolást kért maga ellen.

És ekkor jött a csavar: a Raiffeisen Bank 2003 decemberében felmondta a hitelszerződéseket és közölte, hogy él opciós jogával, ami azt jelentette, hogy azonnal megvásárolhatja mind a 22 ingatlant.

Ám miután erre a törvény nem adott közvetlenül lehetőséget, így színre lépett egy kft., amelyik eljátszotta a vevő szerepét. Ez a jóságos vállalkozás mintegy 2 milliárd forintot fizetett volna a több, mint 4 milliárdot érő ingatlanvagyonért. Csakhogy az ingatlanok a hitel fedezetéül szolgáltak, és mivel a Hajdú-BÉT nem tudta a hitelt visszafizetni, így az ingatlanok az adós Hajdú-BÉT hiteltartozását csökkentették. A cég vagyona tehát több mint 4 milliárddal csökkent, miközben a hiteltartozásaiból csak mintegy kétmilliárdot írtak jóvá.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) azóta kémkedéssel meggyanúsított főigazgató-helyettese, dr. Galambos Lajos 2003. december 19-én az NBH nevében feljelentést tett a Hajdú-BÉT megtervezett felszámolásba vitelének gyanúja miatt.

Feljelentését a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat lehallgatására alapozta, aminek során bizonyítékokat gyűjtöttek dr. Varga Miklós kecskeméti és dr. Szűcs Gyula debreceni bírák ellen. A lehallgatás tényanyaga nyilvános, a világhálóról letölthető.

Ugyanakkor: "a közel tíz év eseményeinek tényadatai alapján tételesen rögzített súlyos törvénysértések törvényi következmények nélkül maradtak: a Központi Nyomozó Főügyészség 2009. május 10-én másodszor is megszüntette a dr. Varga Miklós és társai ellen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott büntetőeljárást" - olvasható az immár nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyv tényvázlatában.

A Központi Nyomozó Főügyészség a megszüntető ítéletét 2009 májusában, Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt hozta. A 2003-ban indult nyomozást először 2004-ben zárták le, mert a KNYF nem tartotta felhasználhatónak a telefonlehallgatások alatt szerzett információkat. Az indoklásban arra hivatkoztak, hogy a felhasználás célja nem egyezik a titkos információgyűjtés céljával, ezért más bizonyítási eszközök híján megszüntette az eljárást. 2006-ban új tény, körülmény felmerülése miatt folytatni rendelték az ügyet. 2008-ban a KNYF már biztosra szeretett volna menni, ezért arra kérte a Pesti Központi Kerületi Bíróságot (PKKB), döntse el, hogy felhasználható-e bizonyításra a nem bűnüldözési céllal folytatott titkos információgyűjtés során összeállt anyag.

A PKKB végzése egy hónapon belül megnyugtatóan rendezte a kérdést és mindenkire kötelező érvényű jogerős végzésben mondta ki: "a titkos információgyűjtés eredménye a büntetőeljárásban bizonyítékként felhasználható". 2009-ben a KNYF mégis a régi "fel nem használhatóságra való" hivatkozással szüntette meg az ügyet, azzal a kiegészítéssel, hogy túl sok idő telt már el a telefonlehallgatások óta, vagyis ennek a nyomozásnak sem lett semmilyen jogkövetkezménye.

Jó kapcsolatok

Bajnai Gordon már korábban szoros üzleti kapcsolatba került Kóka Jánossal, az SZDSZ volt elnökének, korábbi gazdasági miniszternek érdekeltségébe tartozó Elender informatikai-kommunikációs vállalat megvásárlásakor.

2001 és 2004 között részt vett a Graboplast Rt., 2003 és 2005 között a Rába Rt. igazgatóságának munkájában. 2005-től a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke volt és a Corvinus Egyetem Gazdasági Tanácsának tagja.

Nemcsak az üzleti életben, de ifjúsági politikusként is dolgozott Gyurcsány Ferenccel.

A rendszerváltozáskor részt vett a Gyurcsány által alapított Új Nemzedék létrehozásában, továbbá az Unió a Demokratikus Szocializmusért nevű ifjúsági szervezetben. Már 2004-ben, az első Gyurcsány-kormány megalakításakor felmerült a neve miniszterjelöltként. 2006 júliusától a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője, fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos volt. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési miniszterként dolgozott.

2008. május 1-jétől a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztériumot vezette. Sokáig ő is, és Bécsben élő édesanyja, Bajnai Györgyné is tagadta, hogy fia kormányfői babérokra pályázik. Ám ahogy egyre jobban ingott a szék Gyurcsány Ferenc alatt, úgy merült fel Bajnai Gordon neve egyre gyakrabban.

Most négy év múltán a baloldal újra benne látja összefogása zálogát.

KÖVETKEZTETÉS:

Hogy kicsoda Bajnai Gordon?

Némi hasonlattal éve, olyan, mint egy magasan képzett temetkezési vállalkozó, aki kifinomult eszközökkel vezényli le csődközeli helyzetbe került, de jelentős értékekkel bíró vállalkozások megsemmisítését. Eközben, hogyan, hogy nem, ismeretlen hátterű, olykor offshore vállalkozásnak nagyon jó üzleteket kötnek. Úgy tetszik, Bajnai Gordon ehhez ért igazán.

Őt kiáltják ki zseniális gazdasági szakembernek! Eddigi áldatlan tevékenysége inkább egy sunyi dögkeselyű képét vetíti elénk..

...és még van, aki hisz neki. Persze csak az, akit a fentebb felsorolt - köztudott és bizonyított - tények nem érdekelnek...


Bajnai Gordon vezette MSZP-SZDSZ-kormány 2010 előtti megszorításai:

Befagyasztották a közszféra bruttó bértömegét.

Megszűnt a 13. havi közalkalmazotti bér.

Csökkentették az önkormányzati támogatásokat.

65 évre emelték a nyugdíjkorhatárt.

Megszüntették a 13. havi nyugdíjat.

2010-ben teljesen elmaradt a nyugdíjkorrekció.

A gyes és a gyed háromról két évre csökkent.

Megszűnt a lakástámogatás korábbi rendszere.

Tíz százalékkal csökkent a táppénz.

Csökkentek a tömegközlekedésre fordítható keretek.

Csökkent az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének összege.

Bevezették a vagyonadót.


Link


Link







Kiderítettük: Bajnaiék Ausztriában adóznak

Link








Törvényszerű-e Bajnai bukása?

Röviden szólva: igen. Miért? Röviden szólva: mert eddig minden politikai játszmájába belebukott. És most sem áll túl fényesen, sőt, igazából már politikai kómában van (lásd: Bajnai kómában van, a gépek tartják életben).

Bajnai tulajdonképpen Fletó és Kóka útját követve került a politikába. Az államtól és a kiszolgáltatott kisemberek tömegétől lenyúlt milliókkal (milliárdokkal) fölvértezve azt gondolta, hogy mindenkin átgázolva ölébe hullik a hatalom is. Nos, egyre inkább úgy tűnik, hogy a politika ennél azért bonyolultabb világ. Még Magyarországon is.

Fletó strómanjaként

Fletó anno bevette a csapatába. Mármint a gazdasági csapatába. Együtt készülődtek arra, hogy megvegyék az MSZP-t. Aztán a Medgyessy megbuktatása utáni káoszból a zavarosban való halászást kiválóan ismerő Fletó jól jött ki. Kormányra kerülve azt hitte, megvette magát a pártot is. Tévedett. Nem látványos, de mindkét felet felőrlő állóháború kezdődött, amelybe egy idő után Fletó Bajnait is bevonta. Őt szemelte ki utódjául, amikor nyilvánvaló volt, hogy pozíciója tarthatatlan. Bajnai tehát ennek megfelelően emelkedett a kormányranglétrán, de elismerést nem tudott kivívni, sem politikai, sem gazdasági értelemben. Mindenki annak nézte, ami: strómannak tekintették, Fletó strómanjának. Mint önálló politikus tehát már a kezdet kezdetén megbukott.

Amikor végül Fletó távozásra szánta el magát, nem lehetett egyszerűen átvinni az utódlást. Sem a szocik nem tapsikoltak Bajnainak, sem a piacok. Ekkor kezdődött a nagy miniszterelnök-kereső káosz, amelynek végén a zavarosban való halászást szintén kiválóan ismerő Bajnait belökdösték a kormányfői bársonyszékbe. Önállóan nem sikerült neki ez sem, ebbe a politikai feladatba is belebukott.

Bukás bukás után

Azzal tolták le a szocik torkán, hogy ,,szakértői kormányzásával" egy év alatt annyit javít a helyzeten, hogy elkerülhető lesz Orbán kétharmados győzelme. Ám sem politikai tapasztalata, sem hátországa, sem tehetsége nem volt, így kormányfői ,,munkássága" kimerült a külföldi tanácsadók által sugalmazott döntésekben. Amit persze külföldön lelkesen megtapsoltak a megbízók, ám a totális bukást hozta a szociknak 2010-ben. Bajnai tehát ismét megbukott, mint politikus.

Két évre ki is vonták a forgalomból, hogy sikerüljön elfelejtetni a nagy buktát, de a visszatérésének előkészítése ismét csak kudarc volt politikai szempontból. Hiába igyekeztek felsrófolni a várakozást, a visszatérésének bejelentése körüli hercehurca jobbára inkább nevetséges volt, főképp az egykori főnök, Fletó beszólásai miatt. Ezzel el is játszotta a berobbanás lehetőségét és egy sima kis hírecske lett belőle.

Úgy tűnt, megpróbál szabadulni Fletó gyámságától, de az elmúlt egy év alatt ez sem sikerült megoldania. Mondogat ugyan olyanokat, hogy ,,se öszödi beszédre, se felcsúti vezérre nincs szükség", ugyanakkor soha sem mer nyíltan konfrontálódni egykori főnökével, mi több, a háttérben sokáig azon dolgozott, hogy az mszp vegye be a dk-t az együttműködésbe. Na, ebbe a politikai manőverbe is belebukott.

Megpróbálta egy ideig a párharcokon felülemelkedő szakértő képét megrajzolni, de ehhez olyan idióta társakat választott, mint a drogos vezér, a millás hőbörgők, meg az ájfonos hahás tüntetők. Minden megnyilatkozását hiteltelenné tették. Törvényszerű volt e tervének a bukása is.

Hiába próbált pártot lopni

Legnagyobbat azonban a politikai térszerzésben esett pofára. Parlamenti párt híján elég marginális a lehetősége, ezért megpróbált - kivételesen politikai értelemben - lopni egyet. Mindent egy lapra feltéve vásárlással, zsarolással próbálta elfoglalni az LMP-t. Kellett volna a párt parlamenti lehetősége, a szervezeti háttere, az adatbázisa és főképp az állami támogatása. Ígért, vett, fenyegetőzött, zsarolt, de még így sem sikerült ellopnia a pártot Schiffer Andráséktól. Kétszer futottak neki az ostromnak, és hiába voltak számosan a ,,várvédők"között árulók, fizetett ügynökök, mindkétszer véres fejjel voltak kénytelenek eltakarodni. Újabb, totális politikai bukás.

Ezzel a háttérrel próbálta meg magát beleerőltetni az ellenzéki vezér képébe és székébe. Ám a szocik nem azért dobták ki Fletót, hogy most megtegyék vezérnek silányabb utánzatát. Bajnai utolsó lehetőségként külföldi kapcsolataihoz futott segítségért. Egy látszatmegállapodást ugyan sikerült a média előtt eljátszani, de az egyre valószínűtlenebb, hogy az mszp támogatottságnak felét fölmutatni tudó Bajnai - akik még a pártjának elnevezésével is jól pofára esett - miniszterelnök-jelölt lehet, legalábbis összefogásban szinte kizárt. Ha nem lesz baloldali összeborulás - ami egyébként valószínűtlen, hogy ne legyen - akkor Bajnai maximum a saját pártjának, biztos bukásra ítélt miniszterelnök-jelöltje lehet.

Eddig tehát Bajnai politikai osztályzatai csupa bukást mutatnak és semmi jele annak, hogy a trend megtörne.


Link



Navracsics beszól Bajnai Gordonnak

Link



Bajnai öröksége

Link



Bajnai igazi arca!

Link



Ellenzéki politikusok ismerkednek a magas kultúra értékeivel a Budapesti Pride-on
/Toleranciabajnok ellenzéki politikusok (Bajnai Gordon, Juhász Péter, Jávor Benedek stb.) ismerkednek a magas kultúra értékeivel a Budapest Pride-on. Az arckifejezések és a kézmozdulatok nem egészen meggyőzőek a lenyűgöző remekmű döccenőmentes befogadását illetően, de azért megtapsolják, mert mégiscsak az a politikailag korrekt. (2013)/

Link









 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
A magyarok igaz eredete, története
  2013-06-18 22:04:26, kedd
 
 







Csillagösvényen - A MAGYAROK IGAZ EREDETE, TÖRTÉNETE


A "Csillagösvényen" című háromrészes filmfolyam egyfajta főhajtás a magyar történelem előtt. Gazdagon fényképezett, bámulatos bepillantást nyújt a régmúltba. Három történelemórányi időutazás a magyarok mesésnek tűnő, ám mégis igaz, hősies világába. A Hazatérés című önálló film a honfoglalást, míg a Bulcsu az európai hadjáratokat és a lovas harcmodort mutatja be. A harmadik, A titokzatos Szent Korona című film pedig a koronaelméleteket foglalja össze a hagyományostól a meghökkentőig.

1. rész

Link


2. rész

Link


3. rész

Link


4. rész

Link



Csillagösvényen - A magyar nép rejtélyes eredete és nyelve

Link








Kik a magyarok ősei?

Link



Hisztérikus rettegés a magyaroktól

1. rész

Link


2. rész

Link


3. rész

Link



Elhazudták a történelmünket

A Magyar történelem elferdítése. Aki nincs tisztába a múltjával, annak nincs jövője! A műsor két vendége, Dr. Hargitai András állatorvos, úszóvilágbajnok és Szántai Lajos történész. Megismételhetetlen!

Link



Magyar legyen hited és lészen országod!

Link



Magyarország küldetése - Magyarország jövője

Link



,,Jaj annak a népnek amelynek történelmét az ellenségei írják!"





 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Szabadságról a Szabadság Napján Nagy Imre háza előtt
  2013-06-18 21:35:58, kedd
 
 




Gyurcsány Ferenc - 2013.06.16. - Szabadságról a Szabadság Napján Nagy Imre háza előtt


Gyurcsány Ferencnek nem csak minden jóérzése és tisztánlátása, de a realitáshoz való minden kapcsolata elveszett
A videóhoz kapcsolódó hír, hogy a KDNP bocsánatkérésre és a közéletből való azonnali visszavonulásra szólította fel a volt miniszterelnököt.


Gyurcsány Ferenc - 2013.06.16. - Szabadságról a Szabadság Napján
/Egy őrült ember, őrült elméjének, őrült beszéde/

Link








Kettős Mérce - Nekrológ Gyurcsány Ferenchez!
2013. 06. 19.

A Kettős Mérce szerkesztősége ezzel a bejegyzéssel búcsúzik Gyurcsány Ferenctől. A szakítás számunkra, épp oly fájó, mint reméljük kedves Ferencnek is.Köszönjük a sok ihletet, amivel bloggereinket ösztönözte a jobbnál jobb bejegyzésekre.

Mi nem csak az öszödi beszédjéért vagyunk hálásak neki, hanem azért a sok szép pillanatért, amit együtt töltöttünk el beszédeit és tetteit elemezve éjszakákon át otthon a gép előtt és a kocsmákban merengve. Ígérjük, hogy szép emléke továbbra is lelkünkben és oldalunkon eddigi posztjainkban is élni fog.

Azonban vasárnapi beszéde után nem marad más hátra, mint a fájó búcsú. Sajnos elvesztettük őt - ami maradt belőle - mindössze fél óra alatt. Mert bár Orbán Viktor szidásában tényleg nincs nála jobb a föld kerekén, de ez 2013-ban nem teljesítmény, ellenben megsemmisítette az egyetlen értékelhető dolgot amit az utóbbi években képviselt azt, hogy a baloldali szavazók számára Kádár helyett Nagy Imrét helyezte példaképnek. Ez volt az utolsó pont, ami a néhai politikusban Gyurcsány Ferencben tisztelhető volt.

Lárifári mondhatnánk, de nem maradt Ferencben semmi, ami értékelhető egy baloldali ember számára. Pedig emlékszünk a ködös tavaszra, amikor belehúztunk és már majdnem úgy nézett ki egy kurva jó bor mellett, hogy ez az ország élhető lesz, de sajnos Feri elkúrta. Már a pápai kórházban se jut protekció anyukájának. Vége. Szép nem volt, hosszú nem volt, de kiszőkült hajára mindig emlékezni fogunk, ahogy egy szép nyári napon a politikusi pályája utolsó pontján Nagy Imre háza mellett, Kádárt mentegette: " Kádár a diktatúrát próbálta egyre szabadabbá tenni"
Viszlát Feri!

Ahogy már korábban írtam emlékét nem felejtjük, de számunkra eltemette magát, az új szociális temetés úttörőjeként saját sírját ásta meg, így mi már nem tehetünk mást, mint az emlékezet szegfűjét helyezzük sírjára. Béke poraira!

http://magyarinfo.blog.hu
Flagmagazin

Link



Gyurcsány Ferenc: Válogatott Versek - Cifra Kaloda

Link


 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2013.05 2013. Június 2013.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 289
  • e Hét: 1785
  • e Hónap: 18929
  • e Év: 156301
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.