Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Idézetek a szerelemről
  2017-04-30 22:10:33, vasárnap
 
 







IDÉZETEK - a szerelemről


Mottó:

"Az életünk idézetek nélkül nem teljes"


Szerelem! Minek nevezzelek? Te szíveket rabul ejtő, lelkeket éteri magasságokba emelő, végtelenségbe táguló érzelemáradás megannyi arcod ismert. Végig kíséred életünk. Az ifjonti lázadó rügyfakasztó hevületed lendületétől akadályt nem ismerve tör előre, miközben szívének dobbanása bátorítja. Az érettség fokán kiteljesedő a szerelem negédes borától megittasodva oltja szomját, tekintete árulkodó, lobbanó vágyának tárgyát felmagasztalva kész az önfeláldozó harcra. Az élet alkonyán megpihenni készülő élete párjának kezét fogva - vagy emlékezve a kedvesre - bölcs nyugalommal kész várni a halált, s Te ekkor erőt adsz az útra. Plátói és beteljesült szerelmek színezik életünk, s mikor kihunyni látszik a tűz, a kacéran igéző szemektől újra éledsz, hogy aztán hol gyötörve, hol fénybe borítva nemesítsd a lelket. Bár nem tudom minek nevezzelek, azt tudom, szükségünk van rád, s ebben a bejegyzésben, amelyet most olvashatsz, a szép idézeteket Te ihletted.









































































































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Idézetek
  2017-04-29 21:15:22, szombat
 
 







IDÉZETEK - ÉLETRŐL, SZERETETRŐL, BARÁTSÁGRÓL, SZERELEMRŐL






































































0































 
 
1 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Orbán Viktor felszólalása az Európai Parlament plenáris ülés
  2017-04-28 22:30:37, péntek
 
 







Orbán Viktor felszólalása az Európai Parlament plenáris ülésén
forrás: miniszterelnok.hu


Orbán Viktor az Európai Parlamentben elmondott felszólalásának leirata, amely Brüsszelben hangzott el 2017. április 26-án


Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Bizottsági Alelnök Úr! Képviselő Hölgyek és Urak!

Az Európai Parlament ismét vitát tart Magyarországról. Azért jöttem el ide, Brüsszelbe Önökhöz, hogy ebben a vitában részt vegyek. Lassan harminc esztendős képviselőségem során mindig nagyra értékeltem a vitát, az egymástól eltérő nézetek ütköztetését. A demokrácia érvelésalapú, és az Európai Uniónak is ez adja erkölcsi alapját. Meggyőződésem, hogy mindig jobb döntések születnek, ha azok vitából és nem egyoldalú kinyilatkoztatásokból származnak. Itteni részvételemmel Önöknek is segíteni kívánok abban, hogy megalapozott döntést hozzanak, amikor Magyarország van a napirendjükön. Emlékszem, az előző EP Magyarországról szóló határozatai nem állták ki az igazság próbáját. Gondolok csak a Tavares-jelentés látványos és kínos kudarcára. Önök tudhatják, hogy mi, magyarok sosem adjuk fel a küzdelmet. A józan ész erejét próbálom alkalmazni a mai vitában is. Tudom, hogy Magyarország ereje, mérete, súlya jóval kisebb, mint a Magyarországot támadó Soros György, amerikai pénzügyi spekulánsé, aki bár európai emberek millióinak életét tette tönkre pénzügyi spekulációival, akit Magyarországon megbüntettek spekulációi miatt, és aki az eurónak is ellensége, mégis olyan nagy becsben áll itt, hogy az EU legfelsőbb vezetői fogadják. De ez nem ok arra, hogy valótlanságok alapján elítéljenek bennünket. A méltányosság nem országméret függvénye.

Tisztelt Ház!

Azért jöttem, hogy a vitában megvédjem a hazámat. De fontos, hogy a sikerekről is beszámolhassak. 2008-ban onnan indultunk, ahol Görögország volt. Magyarország akkori kormánya volt az első, aki a Valutaalaphoz és az EU-hoz fordult kölcsönért. Azóta ezt a pénzt idő előtt, maradéktalanul visszafizettük. Azóta sok százezer új munkahelyet teremtettünk. Magyarország úton van az unió legalacsonyabb munkanélküliségi mutatója felé. Ma ez 4 százalék. Létrehoztuk a munkaalapú társadalmat, segély helyett munkát adunk mindenkinek, aki dolgozni kíván. A teljes foglalkoztatottságot céloztuk meg. A költségvetési hiányunk már évek óta túlteljesíti az unió által megkövetelt mérteket, 1,8 százalék, az államadósság csökken, a gazdasági növekedésünk idén stabilan 4 százalék körül van. Számos megoldandó problémánk van még, de van mire büszkének lenni. Magyarország sikere egyben európai siker is, és az uniónak ma szüksége van sikerekre. Butaság lenne, ha ideológiai különbségek miatt ez a tény nem kapna elegendő figyelmet.

Tisztelt Európai Parlament!

Úgy látom, több ügy is van, ami számot tarthat az Önök érdeklődésére. Elterjedt az a hír, hogy a magyar kormány törvénnyel bezárta Soros György, amerikai pénzügyi spekuláns Budapesten működő magánegyetemét. Ennek az egyetemnek a rektora az intézmény oktatóinak és hallgatóinak azt írta: ,,Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a Közép-európai Egyetem létét nem veszélyezteti semmi, az egyetem minden körülmények között folytatja működését."

Tisztelt Bizottság!

Ez a vád tehát alaptalan. A helyzet abszurd. Olyan, mint amikor gyilkossággal vádolnak meg valakit, el is ítélik, miközben az állítólagos bűncselekmény áldozata él és virul. Sőt, maga is mutogat az elítéltre gyilkost kiáltozva. A valóság az, hogy a Magyar Országgyűlés által elfogadott kis terjedelmű törvénymódosítás 28, Magyarországon működő külföldi egyetemet érint, és nem tesz mást, mint egységesíti a rájuk vonatkozó szabályozást, bezárja a visszaélések lehetőségét, átláthatóságot követel, felszámolja az európai egyetemekkel szemben eddig élvezett privilegizált helyzetet. Önök európai törvényhozók. Nekem, mint Magyarország miniszterelnökének, egy uniós tagország vezetőjének kötelességem biztosítani, hogy az európai és a magyar egyetemek ne legyenek hátrányosabb helyzetben unión kívüli versenytársaiknál. Bármilyen nagy és gazdag ember is a tulajdonosuk.

Tisztelt Parlament!

A másik napirenden szereplő ügy a napokban a kormányom által meghirdetett nemzeti konzultáció. Magyarországon az elmúlt évtized során szokásossá vált, hogy rendszeresen megkérdezzük az ország polgárait. Az elmúlt években négy alkalommal tartottunk konzultációt. Jó szívvel javaslom Önöknek is ezt a módszert. A mostani konzultáció során a magyar kormány konkrét ügyekben Brüsszelben képviselendő álláspontjának kialakításához kéri az emberek támogatását.

Tisztelt Képviselők!

Szeretném világosan leszögezni, hogy Magyarország, a magyar kormány elkötelezettsége az Európai Unió irányában nem megkérdőjelezhető. A magyar politika az elmúlt harminc évben erre az alapra építkezett. Ezért adtam az aláírásomat, ezért értek egyet maradéktalanul a nemrégiben elfogadott római nyilatkozattal és pártcsaládom, az EPP Máltán elfogadott programjával is. Ugyanakkor, tisztelt Hölgyek és Urak, számos tekintetben elégedetlenek vagyunk az unió működésével. A kritikákat azért fogalmazzuk meg, mert szeretnénk a hibákat kiküszöbölni, szeretnénk az EU-t megreformálni. Meggyőződésem, a polgárok bizalmát az európai intézmények iránt csak úgy tudjuk visszaszerezni, ha mindent megteszünk a rossz, az alacsony hatékonyságú működés okainak a felszámolására. A terápiához világos diagnózis, a bajok megnevezése szükséges. Én személy szerint is, de mi, magyarok úgy általában szeretjük az egyenes beszédet. Mi világosan, egyértelműen fogalmazunk, hogy mindenki megértse, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez nem mindenkinek tetszik. Bennünket meg a gúzsba kötött, a dolgok megnevezésére alkalmatlanná tett politikai nyelvezet irritál, ami az európai közéletben manapság elharapódzott. De nem hiszem, hogy az EU 28 országában azonos vérmérséklet és vitastílus lenne elvárható. Éppen ettől találom izgalmasnak, és éppen ezért kedvelem az európai politikai kultúrát. Ha lebontják velünk szemben táplált előítéleteket, felüdítő, innovatív és kreatív politikai gondolkodásra fognak bukkanni.

Magyarország éppen ennek köszönheti eredményeit. A nemzeti konzultációs kérdőíven feltett három ügyben a magyar kormány alapállása ellentétes a bizottság szándékaival. Világos az álláspontunk, hogy nem szeretnénk, és nem tartjuk az uniós alapító szerződésekkel összeegyeztethetőnek, hogy kötelezően telepítsenek be a mi országunkba migránsokat. Fontos információ, hogy Soros György és NGO-i évente egymillió migránst akarnak az EU-ba szállítani. Ezt a programot nyilvánosan meghirdette és pénzügyi kölcsönt is kínált hozzá. Mi ezt elutasítjuk. Nem szeretnénk, ha a közüzemi díjak, a rezsi, eddigi nemzeti hatóságiár-megállapítási jogát elvesztenénk, mert attól félünk, hogy ez növeli majd a lakosság terheit, és ismét az árak durva emelkedéséhez vezet, amitől éppen eleget szenvedtek már a magyar családok. Nem szeretnénk, ha az adómegállapítás jelenleg nemzeti hatáskörben levő joga az unióra szállna, mert ez véleményünk szerint rontaná a versenyképességünket. Azt sem értjük, hogy a bizottság minden évben az éves jelentésben bírálja a magyar közmunka-rendszert, ami a kiépített munkaalapú és nem segélyalapú társadalom fontos eleme. Ezek aktuális vitakérdések. A mi álláspontunk az, hogy nem akarunk változást, nem akarjuk a nemzeti és az uniós jogkörök átcsoportosítását ezekben az ügyekben, vagyis a jelenlegi közös uniós akarattal kialakított statusquót védjük. Innen az ,,Állítsuk meg Brüsszelt!" megnevezés is. Ez csak nem bűn? Együtt fogadtuk el a most hatályos, általunk védett szabályokat is, azok is közös uniós vívmányok. Ezért szerintem nem lehet a magyar álláspontot Európa-ellenesnek minősíteni. Az is igaz, hogy a mi Európa víziónk erős tagországok erős Európájára épül. Egy ilyen Európában a tagországok viselik, és nem elhárítják a felelősséget. Felelősséget az államadósságért, a költségvetésért és a határvédelemért.

Tisztelt Képviselők!

Mi a vita, az érvelés, a meggyőzés eszközeivel akarjuk alakítani az itteni döntéshozatalt. Azt javaslom, akinek nem tetszik a mi országunk véleménye, állítsák vele szembe a saját érveiket, és vívjuk meg a csatát, de kérem, ne ítéljenek el azért, mert Magyarországnak saját, önálló véleménye van.

Tisztelt Ház!

A harmadik ügy a nem kormányzati szervezetekre vonatkozó szabályozás. A most tárgyalt magyar tervezet az amerikai mintát veszi át. Az unió több országában, és ha jól tudom, a Pieper-jelentés keretében itt, a parlamentben is foglalkoznak azzal a bonyolult kérdéssel, hogy miként lehet a demokratikus döntéshozatalt befolyásolni akaró, tőkeerős külső lobbik működését mindenki számára átláthatóvá tenni. A magyar törvény az átláthatóság, a transzparencia elvére épít. Nem akarunk mást, mint azt, hogy az NGO-król tudni lehessen, milyen pénz és érdek áll mögöttük. Ez nem csorbítja azt az alkotmányos jogukat, hogy a hangjukat hallassák, érdekeiket képviselhessék, és szabadon szerveződjenek.

Tisztelt Képviselők!

Azt is fontos leszögezni, és a magyar kormány eddigi magatartása kitérők nélküli, mindig következetes volt, hogy a klub szabályait be kívánjuk tartani, mindig be is tartottuk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az uniós tagsággal nemcsak jogok, hanem kötelességek is járnak. Az elmúlt évek konfliktusait mindig igyekeztünk párbeszéd, tárgyalások útján rendezni. Örömmel jelentem, hogy ennek eredményeképpen közös megegyezéssel eddig sikerült lezárnunk olyan bonyolult ügyeket, mint többek között a médiaszabályozás, az új magyar alkotmány, a bírósági rendszer átalakítása vagy éppen az atomerőművünk bővítése. Ezek sikeresen lezárt ügyek. A most napirenden levő ügyekben is erre fogunk törekedni.

Tisztelt Elnök Úr!

Magyarország büszke ország. A magyarok mindig is Európa fontos, az európai keresztény értékrend iránt elkötelezett nemzetének tartották magukat, és bele akartak szólni a rájuk vonatkozó döntésekbe. Kormányom Magyarországon azért dolgozik, hogy Magyarország Európai Unió melletti elkötelezettsége erősödjék. Munkánk sikeres. Az EU támogatottsága a tagállamok között a legnagyobb, 70 százalék feletti. Erre büszkék vagyunk. Higgyék el, az emberek csak akkor támogatják az Európai Uniót, ha az fair és nyílt vitákra épül, és képes beismerni, hogy időnként reformra szorul. Mi mindig megadtunk Önöknek a tiszteletet. Kérem, ha Magyarországról van szó, legyenek kritikusak az előítéletekkel szemben, ragaszkodjanak az igazsághoz és mindig mérjenek egyenlő mércével. Csak így lehetünk mi valamennyien méltóak az európai névre.

Köszönöm, hogy meghallgattak!







 
 
0 komment , kategória:  Média  
Dylan D. Tides
  2017-04-27 19:00:38, csütörtök
 
 













DYLAN D. TIDES


Dylan D. Tides: 1983.08.30.-án született Gyulán. Szülei válása után gyermekkorát Füzesgyarmaton töltötte. Iskoláit itt, Sarkadon, és Gyomaendrődön végezte. Sok bolyongás után Sopronban telepedett le 2005-ben és azóta is itt él gyermekeivel, Laurával és Zsoltival.

Tizenhárom éves kora óta foglalkozik írással. Első versei középiskolás korában jelentek meg, többek között egy gyomaendrődi helyi lapban, illetve pályázatnyertesként a Fogalmazástanítás című országos folyóiratban.

Gyermekkorában több szavalóversenyt is nyert, előadói ambíciói máig megmaradtak, erről tanúskodik több, mint fél évtizede indított "Vers, ahogyan én látom" című Youtube-sorozata. Narrátorként 2015 eleje óta bontogja szárnyait, főként természetfilmekkel dolgozik. 2016-ban néhány hétig az Uploaded magazin irodalmi rovatát vezette.

"Mikor én kerestem engem, rám talált a világ.
Most keressen a világ, hadd találjak én is rá!"
Dylan D. Tides








AHHOZ, HOGY ÉRTS...


...az kellene, hogy itt feküdj mellettem a párnán,
csukott szemmel hallgasd, ahogy simogat a hajnal,
s csillagízű ajkaiddal tapogatva kábán
rám vadássz a vaksötétben kócba fulladt hajjal...

...észrevedd a hold sugarát, ahogy függönyt tépked,
hozzánk röppen, megcirógat, pupillánkba úszik,
lásd, ahogyan szemem sarkán új szikrában ébred,
és egy csepp az arcom élén megcsillanva csúszik...

...látnod kell, hogy nem könny az, csak kicsordult a lelkem...
nem siratok semmi múltat, ködbe esett évet,
minden jót, mit hoztál, s adsz majd, egy cseppbe tereltem,
így áldom, hogy angyalszárnyad küszöbömre tévedt...

...nem kell szólnom, ölelj s szoríts úgy, hogy szívem hallhasd,
egy dobbanás száz szerelmes, igaz dalból épül,
ha többre kérsz, nézz szemembe, nevetésem vallasd,
kérd a csókom, s két világunk egy álomba szédül...







AVANTI RAGAZZI


Ma könnyedbe csöppent a véred,
ma lőporba fulladt a test...
Ma mindenki lángolva ébred!
Ma forrongva hív Budapest!
Ma mindegy a merre, a honnét!
Ma zsarnokra támadt a szolga!
Ma gyermekből ébredt a honvéd!
Ma nem hull a térdünk a porba!

Ma korbács a szó, földre döntött
hatalmat, csalót, cselszövőket!
Ma minden csatorna kiöntött!
Letéptük a rongy szemkötőket!

Ma puskára váltott az asszony,
hasítja a zászlót a lánya.
Ma ollója múltat szakasszon!
Hazája, s a nép úgy kívánja!

Ma ágyúnak ugrik ki férfi!
Ha kell, széttöri puszta kézzel!
Ma harcolni kell, nem remélni!
Dacolni a gyilkolni késszel!

Ha holnap a srácok keresnek,
ne várják a füttyöm tovább már...
Ma voltak, kik büszkén elestek,
az új napsugár hajnalánál...

Ha holnap a holtakra leltek,
hadd éledjenek fel a dalban!
Ma harcoltak értünk a lelkek...
Imádkozzatok sírva, halkan!

De holnap a zászló lobogjon!
Ragyogjon az új nap dicsében!
Szabadság patakja csobogjon!
Lemossuk a kínt friss vizében!

Ma könnyedbe csöppent a véred,
ma lőporba fulladt a test...
Ma mindenki lángolva ébred!
Ma forrongva hív Budapest!

Ma könnyedbe csöppent a véred,
ma lőporba fulladt a test...
Ma mindenki lángolva ébred!
Ma forrongva hív Budapest!


Hungarian Revolution 1956 - avanti ragazzi di buda (1956-os forradalom)

Link

Link










BÚCSÚZNAK A GYERMEKEK


Ha egy anya szíve szűnik meg dobogni,
megáll az egész Föld egy bús pillanatra,
és többé nem fog már ugyanúgy forogni,
jut majd egy könnycseppje minden pirkadatra...

Karácsonykor eztán szívünk melegével
megkeresünk, s lágyan megsimítunk téged,
s füleidbe súgjuk mély szeretetével:
"Vigyázunk egymásra, ahogy mindig kérted!“







FANTÁZIACIRKUSZ


Lekéste a naplemente csíkját,
a cirmot a felhőbodrokon,
neon festi fáradt arca pírját,
majd elhal a munkás-rongyokon.

Ellopta a túlóra a kedvet,
ég a lépés, jár a gondolat;
valami a félsötétbe csenget,
a rendezőn egy vagon tolat.

Eszébe jut kölyökkora útja,
- talpfák között futott lábnyoma -
vállában a kopott táska súlya,
s ujja közt a fanyar áfonya.

Erre szaladt régen iskolába,
átvágva a megszokott csapást,
s hazafelé erre húzta lába,
szerette a vas-szagú varázst.

Lábaival félősen kutatva
biztos foltért még az elején
próbálgatta, milyen messze jutna
egyensúlyban a sín tetején.

Úgy képzelte sátorponyva őrzi,
kötélen jár, dölyfösen lenéz,
közönségét ijedt féltés főzi,
ámult sóhajt sikkantás tetéz.

Hogyha billen, tekintetek halnak,
ezer kéz kap ezer szem elé,
mégis új, meg új lépést akarnak,
ez a cirkusz, s ő a szerepé...

Könnyű dolga volt a képzelettel:
eldobta, ha múlt a délután,
s másnap újra széjjeltárt kezekkel
hajlongott a tapsokért sután.

Annyi koszos év telt el azóta...
Semmi játék, ébren-álmodás,
s nem tüzelte fantázia csókja...
... de még itt a régi állomás..!

...

Azt hittem, hogy megártott a lőre,
nagyra tártam bódém ablakát!
Nem minden nap lát az éjjel őre
kötéltáncot járó nagypapát!







GYUFASZÁLAK


Ködbe fulladt őszi estem,
feljajdulnak csöndjeim:
,,Oly sok éven át kerestem!
Oly sok poklot élt a testem..."
...s szétszóródtak gyöngyeim...

Vaksötétben, zápor után
tört rögök közt térdelek...
Szálanként küzd nedves gyufám,
s szálanként hal... sírok bután...
Így vesznek el életek...

Nem csitul a kéz, az ujjon
átremeg egy gondolat:
,,Az utolsó végre gyúljon!
Az utolsó el ne hulljon..."
...csak kesernyés füst marad...

Nem csikart még ily lemondás
mély sebeket lelkemen,
nem fájt még így térdre omlás,
nem tépett még ilyen romlás,
földre roskadt szellemem...

Az imához nem fordultam
idáig még sohasem...
Nem engedte bűnös múltam,
nem, de végre könnybe fúltan
Istenemet keresem...

Felhő nyílik, ének omlik,
s lám, az este felragyog!
öröm szúr a sajgó csontig,
örömszínű virág bomlik...
...holtak ők, vagy angyalok..?

Szikra villan tű-fehéren,
lángba nő a pillanat!
,,Mennyi szív, mi ad, ha kérem!
Mennyi lélek adja fényem!"
Napsugár az alkonyat!

Mohó kezem sárban ázik,
s menny adja a fáklyafényt!
Gyöngyöm vajon hol tanyázik?
Gyöngyöm hol és merre fázik?
Nem lelem a tüneményt!

Végül Ő szól: ,,Kár a gyöngyért!
Cukor volt csak semmi más!
Add a szíved igaz könnyért!
Add a szíved egy göröngyért...
...s hitedből nő változás!










HÁROM SZEM KAVICS


Rezzen a tégla, a porszemek ugranak,
majd oszlik a fényben a sok pici fruska;
gyomrom zajára csak rávihogok halkan,
paprikás helyett most pernye lesz a jussa...
Elolvadt a tegnap, a láz, a sok ,,Éljen!",
amikor megvadulva vágytam a tusra,
s hangzatos kiáltás volt csupán a ,,Halál!",
s pimasz sétapálca a madzagos puska...

Künn, a Csizma téren, a többi srác körében
akkor még kevélyen húztam ki magamat!
Nem fért belém szívem! Kedves házfalakról
boldog- gyűrt fecniken éledt új akarat,
néztük a papírról lángolva kiáltó,
zubogva szárnyaló szabadság-madarat...
...e falak tégláit hordtuk ma halomba,
talán még takarják halványult szavamat...

Kushadok, izzadok. Zsebemben kavicsok.
Szorítom, mint tegnap a 28-ason...
...leégett festékkel nyikorog holtában,
az lett a barikád a hűlő sínvason.
Repesz a combomban, nem fáj, csak andalít,
lüktető emlékét kottaként olvasom:
Szóljon a ,,Cselszövő"! Dalold, míg a térkő
büszkén és hangosan puffan a bronzhason!

Lángvágó e nyakon, másikén koszorú,
Imrével együtt fújtuk a Nemzeti dalt!
Úgy volt, hogy este már fájerre toborzunk,
s kancsóból öntjük a mézarany diadalt,
letoltes.jpgde a párt ostobán becsapta a bikát,
önmaga fejére kérve a zivatart!
Némítva, de vadul, saját kocsijával
zúztuk be hangunkat kérve a hivatalt!

Rőt ragacs a kezem, nehezen engedem
ujjaim közül el három kis kövemet,
hiába csomóztam felfeslett húsomra
apámtól rám hagyott disznóbőr övemet...

-

Ki hitte? Két méter, s moziba mehetek!
Kúszom a párkányon, láz-képet követek:
Három szem kavicsom háromnak ledobom
tömjék be kartácsnak, most remegj, Hatalom!
Vörösök! Gyilkosok! Közétek lövetek!


Dylan D. Tides: Három szem kavics

Link








HOL VAGYTOK?


Ha kételkedés esik a nagy semmiből
rátok;
ha a gyászos őszi szélben vidámságot
vártok;
ha elfojtott zokogástól vonaglik meg
szátok;
ha nem elég melegek a hazugság-
kabátok;
ha kezemben nektek tetsző, új holmikat
láttok;
ha szitkok közt, ütlegekben, sebesülten
álltok;
ha árnyak közt félelmetes, új ösvényen
jártok;
ha fonnyadttá szerettetek minden friss
virágot;
ha csak néhány vigasztaló, kedves dalra
vágytok...
...itt
vagyok...
...jöttök és meleg szót
találtok...

Ha...
...én sírok...
...hová tűntök...
...kedves
jóbarátok...?







JÁTÉK


Néhány kupac hamudomb maradt, s még
fél üveg Jack, s te az asztalon.
Leltárt vonni jött a részeg emlék:
mennyi múlt a sok szakadt lapon...

Eleinte nem mertél remélni,
néha villant egy-egy ász csupán,
blöff és mázli hagyott visszatérni,
s nőtt a vágy a zseton-hegy után.

Éjfélkor már szétcsúsztak a képek...
Talán volt egy perced fényesen...
Széthordták a pénzed, lapod, téged,
elfeküdtél nevetségesen...

Gondold át, a szivarfüstbe nézve:
Hogyan lettél hulló Góliát?
Még egy slukk, majd végy új paklit kézbe,
s ha készen állsz, tépd a fóliát!







JACQUES

(A titokban írt ballada)


Bamba Jacquesnak semmi dolga,
földön húzza ostorát
"Fázom itten..." mondja Jasmine.
Rá se néz, csak megy tovább.

"Negyven éve... Penge-hóba,
megkötözve, meztelen,
balga bátyád megfürösztött,
s csak vihogtál esztelen...

Most te reszkess! Gyáva némber...
Itt a jussod: fagyhalál!
Elfeledlek..." szól merengve,
lépte koppan, meg nem áll.

Bamba Jacquesnak könnye cseppen
s füst porozza bocskorát
"Égek itten!" sírja Candice.
Megremeg, de megy tovább.

"Két cipócskát loptam én el
zord atyádtól - bánhatom...
Húsbaizzó billogától
lett e bélyeg vállamon ...

Most te lángolj! Hamvaiddal
tán a rossz is messze száll...
Elfeledlek!" szól nevetve ,
lépte dübben, meg nem áll.

Bamba Jacquesra vérszag omlik,
s körbejárja otthonát.
"Végem itten..." súgja Margaux.
Fintorog csak, s megy tovább.

"Két pribéked, s bősz cseléded
vágta bőröm hátamon!
Még a korbács is sikoltott!
Hol maradt a szánalom?!

Most te szenvedj! Élj sebeddel,
míg enyészet nem talál!
Elfeledlek!" szól dühödten.
Lépte dörren, meg nem áll.

Bamba Jacquesra csönd parancsol,
úgy köszönt egy kis szobát.
Nincs panasz, csak néma, hűs test,
átkarolja, s nincs tovább.

Nem szidalmaz. Szája habzsol.
Étke bűn és rothadás.
Anton arcán és szerelmén
csonka, bűzlő álmodás.

Rákacsint a kis tetemre,
torz fiúra hull a nyál.
"Édes Anton!" szól remegve,
Bamba Jacques, a vén sakál.

"Nem feledlek,- búgja gyengén-
míg a szívem meg nem áll!"







JÉGVIRÁG

Egész télen,
hóban, szélben
(megmondhatja, aki látott)
utcát hágtam,
pusztát jártam,
hogy találjak egy virágot...

Loptam, vettem,
nevelgettem ,
mégse volt az egy se méltó
szép kezedhez,
hű szemedhez,
nem volt egy se még elég jó...

Egy túl csinos,
egy túl piros,
egynek nem leltem illatát,
egyet dobtam,
s fintorogtam,
bűzlött, mint egy vén bőrkabát...

Végül ültem,
búba hűlten,
s eszembe vág kis ablakunk
téli bája:
jégvirágja,
megoldódott minden bajunk!

"Szeress nyomban,
s ne less! "- mondtam,
úgy kísértem karcsú lépted,
Meghatódtál,
szót se szóltál,
cserébe csak számat kérted...

... s úgy csókoltál , ma is éget.
Jégvirágom, neked véged...
Ilyen lánytól,
ilyen lángtól
elolvad a tél is véled...







KÁRTYAVÁR


Meg ne szólalj, ne is pislogj! Tartsd mélyen a sóhajod !
Sőt! Tudod mit? Tűnj el innen! Mit vársz? Búcsú-szólamot?

Segítettél? Ugyan, kérlek! Néhány szintet felhúztál...
Na és aztán... Már nem kellesz! Jól tennéd, ha elhúznál...

A haragtól arcod lángol, talán sírsz is legbelül..
Azt hitted, hogy pont én bánok torz lényeddel emberül?

Ezer lapból kártyavárat... Nem ment volna egyedül...
De ezt csak mi ketten tudjuk, s nem félek, hogy kiderül!

Tudod miért? Jó a lelked... Nem ártanál senkinek...
Éppen ezért maradsz mindig, mindenkinek ennyinek...

Unlak mostmár. Vinnyogásod bántja fülem, s mit sem ér.
Nem tartok meg olyan kutyát, ami már csak enni kér!

Azt mondod, majd jön egy másik? Aljas? Önző? Pont, mint én,
s széjjelrúgja csodás váram, s ezt érdemlem? Kis hülyém!

Akkor halkan füttyentek majd, s már szökellsz is nagyokat,
S hálatelve, sárban csúszva, felszeded a lapokat...







KIRAKAT


Hogy ne lásson, úgy figyeltem azt a bárgyú
alakot...
Kuncogásom majd megölt már; ezt a borjú
balekot!
Toporog csak, zsebóráját minden fél perc
unja...
Szedelődzködj, ó, te öszvér, otthon vár a
dunyha!

Meg se mozdul, szeme kapkod, ideges, de
még kitart.
Látszik rajta: gyenge csontú, de kibírna
hét vihart...
Rossz zakóját hol kibontja, hol meg újra
gombol...
Isten úgyse, égve vágyom tudni, vajh, mit
gondol..?

No de lásd csak! Orrom fújom, s ő is törli
az övét!
Kapualjba takarózom, s őt is rejti a
a sötét!
Ugrik, ásít, felköhög, pont úgy, ahogyan
én is!
Jaj, miféle borzadályos átok őrjít
mégis?!

Hogy kerültem bátran aztán cimboránkhoz
- kimaradt,
Orrközelből vettem észre, hogy az úr csak
kirakat!
Az a birka, aki rózsát szorongatva
béget:
én vagyok csak az üvegben, ahogy várlak
Téged...







KÖSZÖNET


A fejemnek dőlt kőfallal együtt lestem
tavalyelőtt (nem tudom: Budán? Vagy Pesten?)
zsírfoltos nyál-ázott szalvétaszéledet,
a kukába hajított pizzavégedet,
félig se kiürült üdítősüveged,
bojtosan csábító lepottyant süveged;
s hallottam kis cipőd toppanó parancsát
- így kérted el Anyu utolsó narancsát...

Emlékszel hogy hívtál? ,,Gyere csak, ne féljél!"
Testedhez vontál, hogy meleget meséljél,
pedig még kosz mögé bújtatott a szégyen,
haraptam, karmoltam, semmit sem reméltem...

Jó az, hogy néha még gondolok ezekre...
Fejemmel most hálám hajtom a kezedre,
s adnám a Mindent is, de sajnos nincs másom:
vedd szívillatú macskadorombolásom...







KOCSIKÁZÁS


Tudod, a szemem, s a hallásom ép,
s nem kell a sok ezer idilli kép,
arról, hogy milyen szép arany a lép,
s a méznek, jaj, hogyan örül a nép!

Felfogtam, nagy vagyok, s félelmetes,
s azt is hogy rettegnem felesleges,
de most egy kicsikét jobban szeress,
s - Ó, nagy ég! - nehogy még ki is nevess!

Látom, hogy nem mozdul... Mióta is?
Mi van, ha lesben áll a kis hamis?!
Képzeld el, múlt héten mondta Maris,
van köztük nem ritkán iiilyen nagy is!

Attól, hogy becézed, üvöltök még...
S ha neked, apukám, ez sem elég,
elmondlak Anyunak, s nincs menedék!
Jobb hát, ha megáll most az a kerék...

Nem vagyok hisztis és butus majom!
Csak éppen reszketek kicsit... nagyon...
Oldd meg hát egyszerre kínzó bajom:
CSAPD AZT A MÉHECSKÉT RÖGTÖN AGYON







KÜLÖNBSÉGEK


A tölgyesben, alig-lomb közt ezer kis csőr bogarász,
télből-érlelt nyárra-várót ezer torok dalolász.

Ketten járnak benn a fák közt, elmerengve álmukon,
szokott csapás fut előttük, s nehéz tavasz vállukon.

Az egyik az árnyék foglya, ismer minden lágy mohát,
fél, ha zizzen, zúg az erdő, nem találja otthonát.

A másiknak döngő léptét panaszolja hóvirág,
erős karja nem fél gátat, reccsen a friss cserjeág.

Az egyik az égig retten, ha egy neszt is fúj a szél,
sírva, bújva alszik éjjel, s ébredéskor újra fél.

A másiktól messze röppen, elszalad, mit megtalál,
titok-sóhajt küld egy társért, de az mindig porba száll.

Az egyiknek remeg szíve, simogatásért kiált,
gondoskodó ölelésben pihenné ki mit kiállt.

A másik csak óvni vágyik, ölelni, s ha végre lel,
bármit adna egy barátért, halna is, ha vére kell.

Így kísért el két merengő egy erdei álmodást,
s így esett, hogy megkapták a kívánt, nagy találkozást.

Fürdőt vett a déli naptól reményszínű fény-kalász,
s kilépve az erdőszélre szemben álltak: nyúl, s vadász...







LÁTOGATÓK


Megérkeztél.
Tulajdonképp meglehet, hogy reád vártam...
Mindent szépen félretettem,
s olyan furcsán nyugodt lettem
- kulcsod sóhajtott a zárban.

Voltak ők is.
Egyesével, de még egyszer bekopogtak.
Némelyiktől megrettentem,
volt olyan, kit megvetettem...
Tegnap mind itt toporogtak...

A Vidámság.
Ébredéskor egyszerre csak rám kiáltott!
Lerángatta paplanomat,
mutogatta ablakomat
- nevetése szinte bántott...

Kacsingatva,
énekelve szűrte kezén át a napfényt,
hangja törött penge karca,
s hamis mosolyt szórt az arca
- sose láttam hazugabb lényt...

A Megbánás.
Hason csúszott, repedt padlóm fogta könnyét,
s míg köpenyét hasítottam,
könyörgésem visítottam,
elővette kopott könyvét.

Felolvasott.
Kilistázta, s rám dobálta összes vétkem.
Mondatai vérben áztak,
holt szemei megaláztak
- közben csak a hajam téptem.

A bősz Harag.
Reám rontott, s mi még ép volt, összetörte.
Ostorával írta bőröm,
rám szegezte saját tőröm,
nyálát köpte körbe-körbe.

Nem értettem
minden szavát, üvöltött csak, s egyre tombolt...
Ki nem fogyó, talmi vádak
éles kövekként találtak,
ütött az is, ha csak gondolt...

Az Ámítás.
Horgas orra sunyi képét szinte fedte.
Sárga, s rohadt volt a bőre,
borzongott a szívem tőle,
mikor szemét rám emelte.

,,Nem te tetted!"
- duruzsolta. Hízelgett a csalárd beste...
Úgy akartam az igazát!
Annyira ittam vigaszát!
- aztán szétfoszlott a teste...

A kis Remény.
Ő köszönt el bágyadt szóval utoljára...
Hitte, hogy az őrök restek,
elfeledtek, s nem kerestek,
s halhatok magamba zárva...

Később már csak
abban bízott: valaki majd megbocsáthat...
Isten, ember, vagy akárki,
képes lesz még rám találni,
bűnbánatom égbe szállhat...
Vártalak már.
Egyetlen vagy, kinek jöttén nyílt az ajtó...
Te vagy az is, kinél zárul,
s koszos priccsem újra árvul...
Még az est is búba hajló...

Ölni jöttél.
Zavart lelked az utolsó, fáradt vendég...
Nem nézel rám... Számon kérjem?
Szörnyű munkád én ítéljem?!
Rakd a láncot, most már mennék...







LEÁNY-ANYA


Csissz...- csossz...
Lassan a lépted!
Féld úgy
azt a kilincset,
mint puha tincset,
mástól a kincset,
úgy majd
senki sem ébred!

Hipp-hopp!
Vállra a táskát!
Surranj
fokról a fokra,
végtelen sokra,
s fogd a titokra,
szíved
gyors dobogását!

Csitt-csatt!
Szökken a szandál!
Végre
nyílik a lelked:
lesz ki ölelget,
és fölemelget?
Mintha
mennybe rohannál!

Csirr-csörr,
iskolacsengő!
Képzeld:
mész a terembe,
új szerelembe,
mily csoda lenne!
Álmodd:
hív a jövendő!

Csipp-csöpp -
hullik a könnyed;
nyolckor
zárul az ablak
és kitagadnak,
szenny vagy a padnak...
Bőgj csak,
úgy sose könnyebb...

Kipp-kopp...
menj tova, lépj le!
Lódulj!
Foszlik a rongyod,
piszkos a kontyod,
bőg a porontyod !
Koldulj!
Kell az ebédre...

...... ........... .....

Piff-puff,
lesz-e kudarcod?
Tán ma
Szánja a véznát,
S nem csap a kéz rád,
Szép napot élsz át
gyógyul,
s nem sajog arcod...

Kitt-katt..
Halkan a zárat!
Súlyt, zúz
rögtön az ökle!
Rombol örökre...
Sírva töröd le
végső
fréziaszálad...







LEVÉL A JÉZUSKÁNAK


Tegnap este fél tíz körül sikerült csak nekiállnom,
s hogyha kérek - tudom én jól - nem kellene hezitálnom,
egy szó nem sok, mégsem írtam még annyit sem én azóta,22020_telapo-vagy-jeuska-300-d0001559bf2d79fd57be1.jpg
hiába is rikoltozik sürgetően már az óra.

Ne gondold, hogy nincsen listám, tele minden vágyott jóval
- elsősorban idén végre szánkóval és hógolyóval -
nyugodj csak meg, lesz mit hoznod, kértem könyvet, játékokat,
de most rakjuk félre kissé... Tudod, min töprengtem sokat?

Kisgyermek vagy te is ugye, magamforma kisfiúcska...
Mégse kérdte még tetőled senki, és ez igen furcsa:
,,Mit szeretnél, kis Jézuska? Örömödet miben lelnéd?
Hozzak talán kisvasutat? Vagy valami finom kelmét?"

S írtál-e már te levelet? Hogyha igen, kinek küldted?
Kire vártál, mikor ébren az éjszakát végigülted?
S reggel mi várt fátok alatt? Volt nevetés, s boldog könnyek?
Méricskéltél dobozokat, melyik nagyobb, melyik könnyebb?

Öltöztetett új ingedbe próbaképpen édesanyád?
Kifestőkönyv helyett te is színezted a szoba falát?
Kaptál te is versenyautót, metálfényű kicsi choppert?
Édesapád helyetted is ,,tesztelte" a helikoptert?

Mennyi kérdés! Elég is már... Nem zavarlak, sok a dolgod...
Törődj csak a karácsonnyal, ráér később válaszolnod...
Idő kell, hogy meglátogass egy világnyi kisgyereket...
Kívánom, hogy jusson közben neked is egy kis szeretet!







MÁSIK ÉLET


Ezt írtam egy furcsa nyáron:
"Szívemet ma kulcsra zárom,
mert megőrült már egészen,
képzelődik tettre készen:
Angyalt látott rám nevetni!
Nem átallott megremegni,
mint egy buta, égő kamasz...
Nyár vége van... Ez nem tavasz... "

Aztán jött az ősz, a tollam
fuldoklott csak csókba forrtan:
"Villanás ez, kristály-háló,
ökörnyálként messze szálló!
Nem nekem szól arcod pírja,
sorsunk nem egy penna írja,
nem osztanak csodát nekem...
Vagy ha mégis... Elvehetem..?"

Pokol jött a téli dérrel.
Szárnyad beborítva vérrel.
Nem írtam, csak bénán ültem,
tán már nem is menekültem...
Űztelek, mert Minden lettél,
s habár sírástól remegtél,
s szabad út volt - nem szaladtál..
Betakartál, s itt maradtál...

Nem hittem a tavaszt, s mára
mégis rám hullt napsugára...
Szokatlan még, bánt is a fény,
És a jég még mindig kemény,
de a jöttöd már nem remény,
való vagy, nem álom-regény,
s újra égni, s írni vágyom:
"Ezt írtam egy furcsa nyáron:... "







OTTFELEJTETT ESŐCSEPP


A kabátom gallérján ücsörög az illatod.

Néha odahajolok hozzá, üdvözlöm, mint az álomszerű tegnap egyre halványabb szellemképét.
Hagyom, hogy hozzám bújjon, megsimítsa az arcom, belekapaszkodjon a tarkómba, magához húzzon, csókot ígérve játsszon az ajkaimmal, hogy az utolsó pillanatban kacéran meghátráljon. Ugyanúgy remeg a beteljesülésért, mint én, tudja, hogy már rég elvesztette a még el sem kezdett harcot, de a vágy kicsit mindig meghal, ha átlépjük a vonalat, hát húzza még...

Egy fülcimpának dobott picike sóhaj dönt végül. Leolvad a meleg, illatos bársonnyal borított nyakra, végig ömlik rajta, mint egy odahajított selyemkendő, hogy a kulcscsont csókra termett árkában meggyűlve megálljon, s folytatásért kiáltson.

Elveszünk.

Egyszerre, egymást szorítva tűnünk el a valódi világ fürkésző szemei elől. Összeforrunk egy poros, öreg fal tövében, úgy válunk hosszú percekig láthatatlanná.

Aztán szét kell tépni a csókot. Fáj, hogy megszakad a szédülés, de azonnal új hullámban bomlik a boldogság, mikor érzem, hogy visszavágysz kábulatba, csillogó szád kéri, kutatja és elveszi, ami neki jár, újra és újra követeli, hogy teremtsük meg a végtelent...

A kabátom gallérján ücsörög az illatod.

Te ezt hagytad nekem, én titokban elhullajtott könnyem remegő prizmáját a nyakadon.

Boldogságom rejtve dúló viharából ottfelejtett esőcsepp, semmi más... Talán csak felszárad, s elfelejted...







RÓZSA


Gyűjtsd össze az összes szirmát,
simítsd meg a sok kis cirmát,
hallgasd puha, friss dalukat,
s olvasd el az illatukat:

Első szirma egy kis játék...
Fényben soha nem is járt még...
Hunyorog rám álmoskásan,
s visszahajlik, ne is lássam...

A második vidám fajta...
Megáll még a csend is rajta,
s csiklandósan ugrik tova,
mosolygás a lába nyoma.

A harmadik szeleburdi,
szerelmet tud belegyúrni
minden vörös sóhajtásba,
csak szív legyen, aki lássa...

A negyedik kissé balga...
Nincs békéje, nincs nyugalma,
tele félsszel roskadásig,
de szeret, mint bármely másik.

Az ötödik szenvedélyén
borzongni fogsz... Minden éjén
lángra gyújtja majd a tested,
csak hogy hallja: őt kerested!

A hatodik pusztán hálás...
Fénylő szeme mindig párás...
Köszöni, hogy rá nevettél,
jövője és múltja lettél.

Van még sok száz, s lelke mindnek
Érted bomlik, Neked billeg
a tavaszi lágy zenében,
Rólad súgva ring szélben...

Gyűjtsd hát be az összes szirmot,
simítsd meg a sok kis cirmot,
s mint egy örök, drága kelmét
őrizd meg majd mindnek selymét!







SCARBANTIA



Hét pecsétes tölgyfaasztal
régi ifjakról beszél;
barátunk egy kancsó bor csak,
fejünk hajtva, súg a szél.

Halk az ének, hű a lélek,
szótlan sír az életért,
két magyar szív összebújik,
együtt sóhajt Sopronért.

Ősz apánk egy messzi korból
kopott fényekről mesél,
hős karokról, büszke lángról,
benne lobban, tűzben él.

Halk az ének, hű a lélek,
szótlan sír az életért,
három szívből hull a bánat,
kéken csillan Sopronért.

Hangja pezsdít, lábra állunk,
minden újra színbe tér!
Napsugár szúr át a felhőn,
nincs tavasz, mi így zenél!

Szól az ének, hű a lélek,
felkiált az életért!
új raj indul, tenni készen,
szívük adják Sopronért!

Egyre nő a hit a hittel,
Gyűl az ember, forr a vér,
minden cseppje új a testben,
harcra hív, a jóra kér!

Zeng az ének, hű a lélek,
vihar kél az életért!
két tucat szív összedobban,
egybeforrva Sopronért!







ROMÁNC


Kis patakunknál készül az este,
mintha sietne aludni a víz;
gyermeteg illat csüccsen a lesre,
omlik a szívben a májusi íz.

Halkul a nappal, csillan a gáton,
képtelen írni kopott ceruzám...
Szikraszivárvány rebben az ágon,
gyurgyalag izgul a párja után,

Landol a hím és vágyja a nőjét,
bújik a rőt feje hölgye elé,
zöld vízipásztor verdesi csőrét,
hív csere-csókkal nyújtja felé.

Méz aranyából festi a szépet,
úgy dob a vízre vidám ragyogást,
s míg tovahordja az alkonyi kéket
mímeli vígan a lágy csobogást.







SANSZ


Hallod-e a rigót énekelni?
Érzed-e a busz füstös szagát?
Könnyebb -e már hosszú útra kelni,
s meglesni a hajnal fintorát?

Mondd csak: milyen a ligetben futni? ie.jpg
S versbe ölni azt a bánatot,
amit egykor múlón csillapítni
csak a pult és a borgőz tudott?
Ízlik-e a fagylaltfoltos ostya,
amit neked hagyott unokád?

Élvezed, hogy nevetése mossa
ki sem csordult könnyeid nyomát?
S azt, hogy te is újra tudsz kacagni?
Újranyílott lelked szirmai
nyitva tudtak máig is maradni,
s kitartottak erőd hídjai!

Nem pusztul el minden főnix újra!
Képes tűzben élni, édesen,
anélkül, hogy mámor-nótát fújna
torz dallammal, bántón, ércesen...

Mosolyogj, és ne görbítsd a hátad!
Büszke légy, mint harcos ébredő!
Tárd a szélnek nagyra bontott szárnyad,
irigyelje mind, ki kétkedő!







VALLOMÁS


,,Ne hívj papot! Ráérsz arra!
Úgysem kapna mást, csak szitkot..."
Űzve nézett jobbra, s balra.
,,Neked mondom el a titkot!

Nem ismerlek, kicsiny legény,
de te tudod, ki haldoklik.
Ahogy éltem: nyitott regény...
Még a vak is belebotlik...

Megtört apák, szégyen-férjek,
s zokogó nők jegyzik nevem...
De hogy sírba ígyen térjek?!
Öröklétem mocskos legyen?!

Halld a valót, s tartsd a szádat,
szükségtelen berzenkedned,
jóváírás nem találhat,
hisz a sírba nem követhet...

Úgy hidd, hogy én sosem törtem
sem szívet, sem házasságot,
s nem ugráltam kecskebőrben
nem ismerve fáradságot!

Meglapulva, némán vágytam,
sosem tettem semmi vétket...
Sarkok mögül, bús-puhányan
mertem inni csak a szépet...

Nem tapodtam finom kelmén
nem sugdostam buja bókot,
s ajkaimra csak az elmém
festett izzó, nedves csókot.

Nem leheltem szenvedéllyel
alabástrom keblek fölött,


s nem lángoltam önző kéjjel
soha óvó bokrok között!

Hidd, te gyermek, gyáva voltam!
Minden asszony csak nevetett!
Megőrizem szűzi-holtan
ármány-szőtte hírnevemet,

de sorsomnak ez fog adni
szánni való, bús keretet:
Úgy pusztult el Don Giovanni,
hogy nőt soha nem szeretett!"

...

,,Hagyd a bácsit!"- a gondozó
gorombán szólt, sok a dolga,
s Bolond Benny-t rogyadozó
szobájába visszatolta...

...ő meg közben úgy vigyorgott,
mintha tényleg titka volna...











 
 
0 komment , kategória:  Dylan D Tides   
Milyen jogon Merkel asszony?
  2017-04-24 22:45:20, hétfő
 
 




MILYEN JOGON MERKEL ASSZONY?


Az eddigi legdurvább levél Merkelnek

Norbert van Handel, a St. György rend prokurátora nyílt levelet írt Merkelnek. A levél egyre nagyobb hullámokat vet nem csak Ausztriában, hanem az egész német nyelvterületen. Mivel a magyar sajtó nem foglalkozott vele, ezúton hevenyészett fordításban és a német változattal is elolvasható..

Milyen jogon Merkel asszony?

- Milyen jogon rombolja szét politikájával Európa identitását?

- Milyen jogon csinál Németországból bizonytalan országot, ahol lángolnak a menekült táborok, ahol egyre nő a nemi erőszak és a bevándorlók által elkövetett egyéb bűncselekmények száma?

- Milyen jogon destabilizálja politikájával a környező országokat, Ausztriát, Horvátországot, Szlovéniát, Dél-Tirolt?

- Milyen jogon kritizálja - mint például nemrégiben Renzi olasz miniszterelnökkel Rómában - Ausztria határpolitikáját, ha ráadásul örül annak, hogy ezen határpolitikának köszönhetően kevesebb menekült érkezik Németországba?

- Milyen jogon süllyeszti el Schäuble pénzügyminiszterrel együtt az európai polgárok adómilliárdjait Görögországban, holott ez a pénz nem a görög emberek megsegítését szolgálja, hanem az ottani német és francia bankokhoz folyik, hogy megmentse ezen bankokat a csődtől.

- Milyen jogon avatkozik be Gabriel kancellár-helyettes a demokratikus Ausztria elnök választásába?

- Hogyan egyezteti ön össze különös demokrácia felfogásával, hogy pont egy olyan antidemokratikus rendőrállamot támogat, mint Törökország, csak azért, mert elhibázott menekültpolitikája miatt kénytelen eltürni Erdogan zsarolását?

- Milyen jogon állapodik meg Törökországgal egy olyan vízummentességről, amely további több százezer (vagy millió) menekültet fog hozni Európába, ha egyáltalán működni fog, ami egyre valószínűtlenebb?

- Ki Ön, hogy egymaga döntsön egész Európa iszlamizálásáról anélkül, hogy az európai lakosság akaratát és érdekeit figyelembe venné?

- Milyen jogon támogatja a TTIP-et, amely Európát egyre inkább az amerikai multik és pénzpiacok kezére játssza?-Komolyan úgy gondolja, hogy egy Közép-Németországban szocializálódott, lelkész apa lányaként, és az NDK Kommunista pártjában betöltött múltjával van bármilyen morális alapja az egész földrészt romokba dönteni?

-Tényleg azt hiszi, hogy "Mutti" státuszával és imázsával meg tudja akadályozni remélhetőleg minél hamarabb bekövetkező bukását? Ön úgy fog megmaradni a történelemben, mint Európa szétrombolója, feldúlója, nem gondolja, hogy ez a kép nem lesz túl dicsőséges?

-Tényleg azt hiszi, hogy Ön, kabinetjének akaratgyenge tagjaival meg tudja akadályozni Németország és Európa védekezését, ami akár polgárháborús állapotokat fog teremteni?

- Büszke arra, hogy önt terheli a fő felelősség, amiért Európában veszélyben van a béke, amiért az Európai Unió szét fog esni, amiért kontinensünk kulturális identitása is végzetesen megroppan?

Vegye tudomásul Merkel asszony, hogy egyre többen szerveződnek kisebb-nagyobb csoportokba a keresztény középosztályból, akik nem nacionalisták, nem megrögzött múltban élők, csak emberek, akik hisznek Európa jövőjében, de nem hisznek az ön jövőjében. És ezek az emberek önt és az ön bűnös és katasztrofális politikáját meg fogják dönteni!

SBG Buddha - VilagHelyzete.com
FB-oldal: VilagHelyzete.com Awakening The World

Link



Ki volt Angela Merkel?
/Merkel anyja lengyel zsidó, akitől yiddisül tanult, apja szabadkőműves lutheránus lelkész volt/

Link








MEGRÁZÓ LEVÉL ANGELA MERKELNEK SILVANA HEIßENBERGTŐL

.
Tegnap letiltották Silvana Heißenberget a Facebookról, Heiko Maas tegnap érvénybe lépett rendeletének köszönhetően. Silvana egy szép levelet helyezett el Angela Merkel Facebook oldalán Silvana Heißenberg egy német színésznő.

Németország lassan forrong.

Itt következik Silvana nagyszerűen megírt levele Angela Merkel FB-oldalára:


"Ön a legmegvetendőbb és a legbűnösebb kancellár, akit a német népnek valaha el kellett tűrnie. Ön tudatosan és törvényellenesen terrort, háborút, szegénységet és halált szabadított a német népre illegális élősködők, több százezer zsoldos, Isis terrorista és további súlyos bűnözők által.

Az alaptörvény 16. cikkelye szerint Németországban SENKI nem kaphat menedékjogot, aki biztonságos harmadik országból utazik be, tehát az ÖN vendégei mindannyian TÖRVÉNYTELENÜL tartózkodnak Németországban.

A Schengeni és a Dublini Szerződést tehát szintén jogellenesen és tudatosan hatályon kívül helyezték.

Ön hivatali esküjében megfogadta, hogy a ,,német népet kártól megóvja“, de pont az ellenkezőjét teszi naponta.

Önt NEM azzal bízták meg, hogy ,,minden polgár“ szükségleteiért fáradozzon, hanem csak azzal, hogy a NÉMET NÉP javát szolgálja. Csak az volt az Ön feladata; Ön semmi más, mint a NÉMET NÉP egy alkalmazottja, mert minden hatalom a néptől származik és NEM Öntől.

A németek szükségleteivel Ön nem foglalkozott.

Ön tudatosan egymás ellen uszította az egész nemzetet, megosztván azt és sok családot tönkretett.

Nekünk németeknek sose volt ilyen jó dolgunk?

Az ÖN TÖRVÉNYTELEN VENDÉGEI MIATT nyilvános rendezvényeket rendkívüli módon biztosítani kell, kerítéssel körülvenni és gépfegyveres rendőrökkel biztosítani.

Vannak védett övezetek nőknek, akik menedéket keresnek a menedékkérők elöl, hogy ne váljanak az Ön GÁTLÁSTALAN VENDÉGEI szexuális túlkapásainak az áldozatává.

Az ÖN VENDÉGEI naponta követnek el erőszakos bűntetteket.

Az öreg- és a gyerekkori szegénység soha nem volt olyan elterjedt a németeknél mint ma. Majdnem egy millió német az utcán él. Az ÖN FELADATA lett volna ezeknek segíteni és nem Európát kultúraidegen betolakodókkal elárasztani és ezeket a MI nehezen kigazdálkodott adó-milliárdjainkkal ellátni.

Ön tiszteletet kíván?

Az ÖN többségükben bűnöző betolakodói, akik Németország szerte gyilkolnak és nőket erőszakolnak meg, mint a "jobboldali hajsza" áldozatai, még védelmet is élveznek.

Ha Ön tiszteletet óhajt és lenne lelkiismerete, akkor maga állna bíróság elé, hogy megvédje magát.

Ha az igazságszolgáltatás még mindig nem ítélkezik, akkor a nép fog, mivel minden jog a néptől származik és a német nép az ÖN főnöke. Ön egy senki.

Az NSZK-nak még egy kancellárja se okozott tudatosan annyi kárt és szenvedést és volt olyan gyűlölt, mint Ön, amit MINDEN választási kampány alkalmával világosan érezhetett.

2018-ban csak egyet kívánok. Azt hogy Ön és egész környezete minden jogsértésük miatt egy rendes bíróság elé álljanak és legalább életfogytiglan börtönbe kerüljenek.

Az NSZK történetében a népet így még nem árulták el.

A megfizetett, álszent kommentátorok, akik képtelenek önállóan és világosan gondolkodni, megspórolhatnák dicshimnuszaikat Önre, mert ilyen embereket senki sem vesz komolyan.

Mélységesen megvetem Önt és kívánom, hogy elnyerje méltó büntetését."

Mély megvetéssel, az Ön Stasi bandája miatt most már KORÁBBI színésznő

Silvana Heißenberg







Mit érdekli Angela muttit, hogy mi lesz majd ezután?! Ki tudja, ő hol lesz majd, más (gyermek, unoka) meg nem marad utána! Miért is aggódna?

A pénz világ megvette ezeket a vezetőket. Az újkori rabszolga tartás a céljuk. Egy megosztott intenditásu lebutított néppel azt tesznek, amit akarnak. De a többség még mindig nem ébred fel.

A Római birodalom bukása óta ugye eltelt néhány száz év...? És Európa népei, vezetői semmit sem tanultak belőle, akkor zuhantunk a sötét középkorba - most pont arra felé haladunk a fejlett jóléti társadalomból, a muszlim világ középkora felé!
















 
 
0 komment , kategória:  Média  
Csurka István hatalmas vihart kavart tanulmánya
  2017-04-23 18:45:15, vasárnap
 
 










CSURKA ISTVÁN HATALMAS VIHART KAVART TANULMÁNYA

Flag Polgári Magazin


Figyelem! Megdöbbentő aktualitásai vannak!

Link













 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
A Föld Napja
  2017-04-22 20:30:56, szombat
 
 










FÖLD NAPJA 2017 - április 22.


Mottó:

"A földet nem elődeink hagyták ránk örökül, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"



Tájékozódj, hogy cselekedni tudj!

A 27. Föld napja javasolt témája a tájékozódás, tudásunk elmélyítése a környezeti és éghajlati kérdésekről, hogy tisztában legyünk a Földet fenyegető veszélyekkel. Cselekvésre ösztönző tudás és tájékozottság kell ahhoz, hogy érdemben fellépjünk környezetünk, jövőnk védelmében.

Tájékozódj, tégy a túlfogyasztás, az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még?

Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

Cselekedj Te is!






1970-ben kezdődött

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban - és az ország határain túl is - fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek
a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

1990-ben világmozgalommá vált

Magyarország az elsők között csatlakozott







A Föld napja himnusza

Joyful joyful we adore our Earth in all its wonderment
Simple gifts of nature that all join into a paradise
Now we must resolve to protect her
Show her our love through out all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world
Now we must resolve to protect her
Show her our love through out all time
With our gentle hand and touch
We make our home a newborn world

/Az Örömóda dallamára/


A Föld napja

A kék bolygó már talán nem is kék?
Pedig milyen szép volt nem is oly rég.
Most szürkés, büdös, füstös.
Ezért egyedül az ember a bűnös!
Miért jó ez, s kinek?
A harácsolás minek?
Hol van a józan ész?
EMBER NEM FÉLSZ?
Egyszer csak rájössz,
NEM LESZ, AHOL ÉLSZ!


A Föld napja

Link



A FÖLD HIMNUSZA

Link








A Föld c. filmből egy csodálatos részlet
Ez a lélegzetelállítóan gyönyörű természetfilm egy felejthetetlen utazásra viszi a nézőt, az Északi-sarktól indulva a Déli-sark felé, követve a Nap útját, és az évszakok változásait... A film egyszerre ünnepli a földi élet szépségét, és figyelmeztet az ember felelősségére, annak megőrzése érdekében.

Link



Nabucco: Otthonunk,a Föld

Link



A föld dala

Link



Kiss Kata: A FÖLD DALA

Link



A Föld dala // A FÖLD NAPJA

Link



Lui Amstrong, Csodálatos Világ

Link



Miénk a Föld minden szépsége!
/Meghívlak egy csodálatos utazásra - két percnyi idill: sétahajóval a Mosel völgyében!/

Link



Csodálatos világ

Link



Zenés utazás
/Pihenésképpen látogassunk el szebbnél szebb tájakra, St. Martin csodálatos muzsikájának kíséretében./

Link












 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Mai Friss
  2017-04-21 22:30:33, péntek
 
 




MAI FRISS


Megjósolták az Iszlám Állam rémtetteit, de ez nem minden, a legszörnyűbb még hátra van!
2017-04-21 a2z news


Nostradamus megjósolta az Iszlám Állam rémtetteit, de ez még nem minden, hiszen a legszörnyűbb még hátra van!

A 16. századi francia filozófusnak a legtöbb jóslata bejött. Nostradamus előre látta, hogy eljön az a nap, mikor Közel-Keletről szélsőséges iszlamista terrorszervezet igyekszik uralma alá vonni a keresztény Európát, ami a harmadik világháború kirobbanását fogja eredményezni.

Az express.co.uk szerint Nostradamus feljegyzéseiben “egy Mezopotámiából származó, barbár cselekedeteket végrehajtó csoport" fogja rettegésben tartani a keresztény világot. Sokan úgy gondolják, hogy ez a csoportosulás az Iszlám Állam. Az ókori Mezopotámia a mai Irak területén feküdt, az elmúlt években az Iszlám Állam szélsőséges tagjai elsősorban Irak területének nagyrészét igyekeztek megszerezni. Nostradamus azt jósolta, hogy ez a szélsőséges csoportosulás “rendkívül gonosz tetteket fog elkövetni, zsarnokoskodni fog, követői fekete ruhába öltözve fogják elhozni a halált."

Azt a szörnyű dolgot is előrevetítette, hogy 2017-ben fog kitörni a harmadik világháború, ami az Iszlám Állam és nyugati világ között fog zajlani. Szerinte a háború 27 éven keresztül tart majd.

Link








Gyűlölünk titeket, és mindent, amit képviseltek! El fogunk titeket pusztítani!
2017-04-21 a2z news

Gyűlölünk titeket, és mindent, amit képviseltek. El fogunk titeket pusztítani - nagyjából ezt üzeni az Iszlám Állam Európának, és nemcsak úgy általánosságban az európai népeknek, hanem egészen konkrétan az unió politikai elitjének. Annak a politikai elitnek, amelyik egyébként nem nagyon hajlandó meghallani az átlagember félelmeit, aggodalmait a muszlim bevándorlással kapcsolatban, hanem ezerszer megrágott, simára formált mirelit-magyarázatokkal próbálja a kételyeket eloszlatni.

A terroristák nem véletlenszerűen választanak célpontot, hanem nagyon is mérlegelik e választások jelképes jelentőségét. A brüsszeli repülőtéren az amerikaiaknak üzentek azzal, hogy a várócsarnokban az American Airlines check-in pultja és egy Starbucks kávézó mellett robbantotta fel magát a két öngyilkos merénylő. Maelbeeknél nyilvánvalóan az unió volt a cél - annak leginkább elérhető, ,,puha" célpontja, mivel a nagy irodaházakba nem lehet olyan könnyen bejutni.

Egyelőre legfeljebb annyit állapíthatunk meg: a bombák hordozta üzenet leginkább az Európai Uniónak szólt, ami a terroristák számára nem egy tehetetlen, kiszolgált politikusok által vezetett, méregdrága sóhivatalt jelent, hanem megtestesíti számukra az egész nyugati döntéshozó elitet.

forrás: valasz.hu

Link








Csintalan és Bokros is százmilliókat kapott az olajmaffiától
Oláh Gellért 2017. április 21. 13:58

A Pesti Srácok interjút készített a hírhedt Kisbandival, aki kitálalt.

A Politikai Prostitúció Nagymesteri címére igényt tartó Csintalan Sándor, valamint Bokros Lajos volt pénzügyminiszter milliárdos haszonhoz segítette Portikot.

Az alvilág pénztárosaként gúnyolt Lakatos András interjút adott a Pesti Srácoknak. Az éjszakai életben csak Kisbandiként ismert férfi videóinterjújában ezúttal az olajmaffiával összejátszó rendőrökről és politikusokról rántja le a leplet.

Lakatos elmondásai súlyos látleletet adnak arról az időszakról, amikor hazánkban az olajszőkítők irányították a politikát, amikor minden áldott nap felrobbantottak egy autót egy “vállalkozóval", és a bűnözők hadszíntérré változtatták Budapestet. Szóba kerül, hogy a szervezett bűnözői köröknek minden pénzt megért, hogy kiépítsék a politikai kapcsolataikat, miután rájöttek arra, hogy az ,,elit" kilóra megvehető.

A férfi elmondja, hogy kenőpénz fejében miként segítette milliárdos haszonhoz Portik Tamást és körét az MSZP egykori nagykutyája, Csintalan Sándor, valamint pénzügyminiszterként Bokros Lajos, de elhangzik Draskovics Tibor neve is.


A teljes videó itt tekinthető meg:

Kisbandi kitáltalt - Százmilliós olajpénzek Csintalannak és Bokros Lajosnak - PS Mozi

Link



Forrás

Link








Le Pen ki mondta a bevándorlásról azt, amit eddig még senki nem mert!
2017-04-20 a2z news

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnökjelöltje szerint a tömeges bevándorlásra nem lehetőségként kell tekinteni, hanem tragédiaként.

A migránsok elszállásolása helyett pedig inkább a franciáknak kellene lakást osztani.

Le Pen keddi beszédében ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén azonnal leállítja a tömeges bevándorlást.

Azt mondta, már az első néhány hétben moratóriumot vezetne be, mert Franciaország nem tud megélhetést adni több millió bevándorlónak, miközben 9 millió munkanélküli él az országban és 7 millióan élnek mélyszegénységben.

Le Pen a TF1 hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, a migránsok beengedése versenyhátrányba hozta a francia munkásokat, és lenyomja a béreket, emiatt tragédia az európaiak számára.

Egyúttal ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén nem az afrikai és közel-keleti migránsokat, hanem a franciákat részesítené előnyben, amikor szociális lakásjuttatásról vagy munkahelyteremtésről van szó.

forrás: hidfo.ru

Link








Az újságiró megkérdezi a migránst, hogy mit akar dolgozni Münchenben. A válasz egészen elképesztő:

- Nem, nem akarok dolgozni. Én csak Németországban akarok élni - jön a megdöbbentő válasz.

10 napja van Németországban és nyiltan kijelenti, hogy soha nem akar dolgozni, hanem élete végéig segélyből akar élni és mihelyt tudja, hozza a családját is, hogy ők is a nagylelkű német szociális hálón élősködjenek:

- Ha megkapom a német állampolgárságot, én azonnal idehozom a családom. Nincsenek tul sokan, csak tízen. Szüleim és testvéreim.


Link








Az EP harmada Soros zsebében van

Link



Soros emberei elárulták, hogyan lehet megbuktatni Orbánt

Link



Kirobbant a botrány! Brutális leleplezés Soros magyarországi tevékenységéről!
2017-05-05 a2z news

Link



Így működik a Soros-hálózat - HOGYAN SZÖVI BE SOROS HÁLÓJA A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST (1. RÉSZ.)

Link



HOGYAN SZÖVI BE SOROS HÁLÓJA A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST? (2. RÉSZ))

Link



HOGYAN SZÖVI BE SOROS HÁLÓJA A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST? (3. RÉSZ)

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Valahol Tetőled távol
  2017-04-21 17:15:37, péntek
 
 




VALAHOL TETŐLED TÁVOL


Dalszöveg

Előadó: Varga B. Tamás


Nem látlak én téged többé,
Soha soha sem.
És te sem látod, hogy érted
Könnyes a szemem.

Nevemet hiába mondod,
Könnyedet hiába ontod.
Harcok mezején,
Valahol tetőled távol,
Ott ahol senki sem gyászol,
Ott halok meg én.

Nevemet hiába mondod,
Könnyedet hiába ontod.
Harcok mezején,
Valahol tetőled távol,
Ott ahol senki sem gyászol,
Ott halok meg én.

Nem lesz még tenyérnyi jel sem
Puszta síromon.
Elesett katonák teste
Lesz a vánkosom.

Ahová le fognak tenni,
Síromra nem borul senki.
Senki aki él
Tavasz sem fakaszt rám zöldet.
Elhordja rólam a földet,
Messze majd a szél.

Ahová le fognak tenni,
Síromra nem borul senki.
Senki aki él
Tavasz sem fakaszt rám zöldet.
Elhordja rólam a földet,
Messze majd a szél.







Varga B. Tamás: Valahol Tetőled távol

Link















 
 
0 komment , kategória:  Zeneszöveg  
"Akkor Te most Jobbikosból FIDESZessé váltál?"
  2017-04-21 16:46:24, péntek
 
 




,,AKKOR TE MOST JOBBIKOSBÓL FIDESZESSÉ VÁLTÁL?"


Sokan kérdezik tőlem mostanában:

,,Akkor te most jobbikosból hirtelen fideszessé váltál?".

A kérdés teljesen jogos, sőt, időszerű. Hiszen, aki régebbről ismer engem, az akár pálfordulásnak is veheti mostani megnyilvánulásaimat. Pláne annak tükrében, hogy a 2010-es választásokon egyértelműen, és teljes mellszélességgel a Jobbikot támogattam. Ráadásul nem magánemberként, hanem közszereplőként, ingyenes koncertek, közönségtalálkozók, fórumok, publicisztikák formájában. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy én írtam a Magyar Nemzeti Gárda hivatalos indulóját, én készítettem el a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hivatalos indulóját, s egy igen rövid ideig a Jobbik központi kreatív (kampány)stábjának is tagja voltam, tanácsadói minőségben, pro bono publico. Közben pedig több pamfletet is írtam dal formájában, melyek Fidesz-ellenessége szintén nyíltsisakos, egyértelmű volt. Sosem árultam tehát zsákbamacskát. Ahogyan most sem fogok.

,,Akkor te most jobbikosból hirtelen fideszessé váltál?"

- hangzik el a kérdés, és erre bizony világos és egyértelmű választ tudok adni. Minden mellébeszéléstől menteset:

Én most - nem annyira hirtelen, hanem egy közel 3 és fél éves periódus végeztével - Jobbik szimpatizánsból pártszimpátia-mentessé, majd ebből egyértelmű és elkötelezett Fidesz szimpatizánssá váltam. És az is maradok egészen addig, amíg a Fidesz a mostani politikáját folytatja.

Számomra ugyanis ez alatt a 3 és fél év alatt az derült ki, hogy hazánkat és Európát megtámadták. Tehát háborúban állunk. Ez a háború nem az eddig megszokott eszközökkel folyik, csataterei nem szokványosak, ütközetei is ennek megfelelően rendhagyóak. De egyvalamiben hasonlít a régi korok viadalaihoz: ennek is van vezénylő tábornoka. Ez a tábornok pedig - ha tetszik, ha nem - Orbán Viktor. Nekem, mint közkatonának, nem kell szeretnem Orbánt. Sőt, meglehet róla a saját véleményem. Viszont nem is támadhatom, mert az morális válságot idézne elő azok körében, akik hozzám hasonlóan rájöttek arra, hogy az országunk ellen folyó támadássorozat egy egységes képpé áll össze, mely kép nem másról szól, mint véglegesen és végérvényesen integrálni hazánkat abba a folyamatba, ami Brüsszel szerint Európa jövőjét, a valóságban azonban Európa végnapjait jelenti.

Egyeseket talán meglepnek ezek szavak. Hiszen nem dörögnek a fegyverek, nem csapódnak be a házakba rakéták, nem zúgnak felettünk harci repülők. Remélem, nem is fognak. Mindannyiunk érdekében imádkozom azért, hogy ez a konfliktus ne eszkalálódjon fegyveres összecsapássá. És a borúlátókkal ellentétben ezen a téren bizakodó vagyok. A mai kor európai embere ugyanis tökéletesen tudja, mit veszthet egy, az országain átsöprő háborúval. Mondom: a mai kor európai embere. És ez itt a kulcs. Ugyanis az Európába özönlő muszlimok három határozott céllal érkeznek ide: megtelepedni, téríteni, leigázni. Ezen parancsokat nem én találtam ki. Hithű muszlim ember ugyanis csak akkor hagyhat el letelepedési célzattal egy muszlim országot, és költözhet egy nem muszlim országba, ha vállalja a térítést. Ez minden sariában benne van (a saria nem egységes törvénykönyv, legkevesebb 7 változata ismeretes az arab világban - vbt). A saria azt is kimondja, hogy amennyiben a muszlim férfi nem tud máshogyan téríteni, térítsen vegyes házasság által. Ha pedig így sem tud téríteni, akkor más módon szolgálja Allahot. Ez a más mód pedig minden esetben radikális, és minden esetben a nem muszlim vallásúak ellen irányul. Mindezek figyelembe vételével gondolkodjon el mindenki azon, vajon a (családegyesítés előtt) Európában jelen lévő többmilliós muszlim közösség veszélyt jelent-e jövőnkre nézvést? Vajon az Afrikában az európai átkelésre várakozó tízmilliók veszélyt jelentenek-e Európa békéjére? Érzésem szerint igen. A kormánypártok szerint is. Az ellenzék pedig - köztük a Jobbik is - folyamatosan mismásolva próbálja kicsinyíteni a baj mértékét, s azt bizonygatni, hogy Orbán valamiféle ellenségképet akar teremteni, amely a választásokig összetartja a közel 2 milliós szavazótáborát. Az effajta vélekedés pedig nem más, mint nyílt nemzetárulás. Az ellenség képét ugyanis jól ismerjük, azt senkinek nem kell légből kapottan megteremteni. Az ellenség ugyanis nyíltan vállalja arcát, és saját maga hirdeti, hogy mit akar: bevándorlóktól hemzsegő Európát, teljes paradigmaváltást, neo-liberalizmust, nemzetállamoktól mentes világpolgárságot. Aki pedig ezekben ellent mer mondani neki, arra gátlások nélkül rásüti a populizmus, fasizmus, nácizmus stigmáit.

,,Akkor te most jobbikosból hirtelen fideszessé váltál?".

Ó, ennél többről van szó. Hazám iránt aggódó, felelősen gondolkodó magyarként kötelességemnek érzem, hogy a 2018-as választásokig, valamint a választások során is segítsem a kormány munkáját, és minden erőmmel akadályozzam a jelenlegi ellenzék térnyerését. Félreértés ne essék, Fidesz szimpatizánssá, és nem Fidesz-hívővé váltam. Pontosan tudom, hogy a kormánypárt tevékenysége hemzseg a kisebb-nagyobb hibáktól. Ugyanezt az ellenzéki pártokról nem tudom elmondani. Ugyanis az ellenzéki pártok egyszerűen nem dolgoznak. Hibát pedig csak az véthet, aki dolgozik. Az ellenzéki pártok végeznek ugyan némi tevékenységet, de ezek mindegyike egy irányba mutat, egy célt szolgál: az orbáni adminisztráció megbuktatását. Ezt azért nehezen lehet érdemi munkaként értelmezni.

Vezérelvem tehát nem változott az évek során. Bocsánat, máshogyan fogalmazok. A vezérelvem nem nekem változott az évek során. Én 2010-ben is azt mondtam, amit ma mondok, s ez három egyszerű szóban leírható:

CSAK A HAZA!

() VBT ()























 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 360 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 374
  • e Hét: 1870
  • e Hónap: 19014
  • e Év: 156386
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.