Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Azt hitted...?
  2024-02-25 22:45:00, vasárnap
 
 










AZT HITTED...?


Azt hiszitek, ha leváltjátok a kormányt, akkor egy fiatal sem megy majd külföldre dolgozni?

Azt hiszitek, ha leváltjátok a kormányt, akkor minden magyar hazajön?

Hiszitek még, hogy akkor minden ingyen lesz? Lesz hideg virsli meleg sörrel, államilag fizetett Balatoni nyaralás, bambi meg fagylalt?

Hiszitek még, hogy duplájára emelkedik majd a fizetés és kevesebb adót kell majd fizetni?

Elhiszitek, hogy minden kórház 5 csillagos hotelként fog működni és minden betegre jut majd 3 orvos mindez persze ingyen?

Elhiszitek, hogy ha leváltjátok a kormányt, mindenki lakáshoz fog jutni hitel nélkül és senki sem fog megfagyni télen, mert lesz ingyen tüzifa?

Azt hiszitek, ha leváltjátok a kormányt, akkor az iskolában nem kell többé írni, olvasni és mindenki azt tanulhatja, amihez éppen kedve van? Hogy az alapfokú műveltség sem fog számítani?

Hiszitek, hogy minden út hirtelen aszfaltos lesz és hogy soha egy kátyú sem lesz majd többé az utakon?

Azt hiszitek, hogy ha leváltjátok a kormányt, nem lesz több szegény és többé senki nem fog éhezni?

Azt hiszitek, hogy az eddig is a "jóságáról" ismert baloldal a beígért elkobzott vagyonokat szétosztja majd az emberek között?

Tényleg azt hiszitek, hogy az a változás, amire annyira vártok, jó lesz?

Azt hiszitek olcsóbb lesz a kenyér meg a tej? Hogy olcsóbb lesz a benzin és az olaj?

Azt hiszitek megint 3.60 lesz a kenyér és havi 2000 eurós fizetés napi 8 óra munkáért?

Elhiszitek e, hogy a baloldal (ahogy persze eddig se tette) nem fog lopni, csalni, hazudni a nap minden szakában?

Komolyan elhiszitek azt, amit hisztek?

Elhiszitek a szép szavakat azok után, hogy nem egyszer testközelből tapasztaltuk a kommunisták és a szocialisták által vezetett Magyarországot? Hogy hová vezették Magyarországot?

Komolyan azt hiszitek, hogy minden vattacukorból lesz és a nap is szebben ragyog majd?Hogy szivárványon fogunk csúszkálni és lepkéket hajkurászunk a csodálatos virágos réten? És szivecskék meg színes lufik fognak szállni az égen és mindenki szeretni fog mindenkit? Még a szomszéd arab terrorista is szeretni fog?

Komolyan! Mit hisztek? Mit vártok? Mit akartok egyáltalán?

Hinni a templomban kell kedveseim!

Álomvilágban éltek! Tessék felébredni és kicsit körülnézni!

Azt a poharat nem félig üresnek, hanem félig telinek látni!

Eddig az "azt hittem" sosem vezetett jóra! Utána mindig a siránkozás következett...

Nem hinni kell, hanem bízni!

Hinni Istenben, bízni a jövőnkben kell!

Te is felelős vagy a hazáért! Láss a szemeddel, ne csak nézz!

Gondolkozz, mielőtt hiszel!Most kell igazán összefognunk!

A tét, az életünk! Merjünk végre nagyok lenni mi magyarok!

Hajrá Magyarország!

/egy 2018-as bejegyzés! Érdekes a kérdések nem változtak, de a valóság sem!










 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Kilóg a lóláb...
  2022-09-09 21:45:35, péntek
 
 




KILÓG A LÓLÁB...

Magyar Megmaradásért
Szerző: Pataky Zoltán 2022 június 07.


Nem én találtam ki, nem is kellett kitalálni mert már régen kitalálták azok akik, ma már nem kell, hogy világhatalomra törekedjenek, mert kezükben a hatalom. Az egész világon. Szokásomhoz híven idézettel kezdem mai írásomat is.

ISRAEL SHAMIR, izraeli író:

,,A zsidó kultúrát áthatja a bosszú gondolata. (...) Amerikai zsidók hozták létre Hollywoodot, és Hollywood fő témájának a bosszút tette.

Lényegében az amerikai filmipar a zsidó kollektív tudat kifejeződése, és ez volt az amerikai psziché létrehozásának fő tényezője. Hollywoodból a bosszú szétáramlott a Földön és egyértelműen segítette annak a világnak a létrehozását, amelynek most lakói vagyunk. Más szavakkal: nincs szükség és nem volt szükség összeesküvésre. Inkább arról van szó, hogy az éretlen Amerika nem tudott ellenállni a zsidó mentalitás hatásának és zsidó állam lett, Izrael nagy testvére.

A trieri rabbi egyik unokája, Karl Marx már az 1840-es években megjósolta, hogy Amerika zsidó állam lesz, és a kapzsiság és elidegenedés zsidó ideológiáját öleli magához. Ez magyarázza a zsidók sikerét: teljesen természetes, hogy a zsidó államban a zsidók inkább sikeresek. E magyarázat lehetővé teszi, hogy a kérdésre válaszoljunk: vajon Amerika a zsidó lobbi miatt támogatja Izraelt vagy az amerikai nagyvállalatok valódi értékei miatt? A válasz: a zsidó lobbi (...) felesleges testület, míg Amerika egészében véve egy nagyobb zsidó állam, amelynek Közel-Keleten kívül is vannak érdekeltségei."

Nem egy leány álom az előbbi idézetet elemezni, de nem lehetetlen, addig ameddig tarja magát az ember az idézet minden betűjéhez és szellemiségéhez! Mielőtt azonban nekilátunk, be kell ismernünk, hogy egy, az egész világot átfogó tervről van szó, amit mi sem bizonyít jobban mint a napjainkban lejátszódó Ukrán-orosz háború!

Az egész világ tudatába lett vésve, hogy az oroszok az agresszorok, amíg az Ukránok az áldozatok! Valójában azonban az idézetben többször megemlített zsidó lobbi kézjegye látszik ebben a háborúban is.

Lássunk neki az elemzésnek. Izrael Shamir író mondani valójának azonnal az elején, így beszél: ,,A zsidó kultúrát áthatja a bosszú gondolata.."

Bosszú? Az egész világ ellen? Hogy is van ez? Miért van ez? Mindenkinek, azonnal eszébe jut a második világháború, és azok az események amelyekre az emberiség büszke nem lehet! De, az elkövetők ismertek, viszont a második világháború után eltelt hetvenhét (!!) év, és nemzedékek cserélődtek le azóta! Nemzedékek amelyeket nem hibáztathat senki sem! Milyen kultúra az amely képes nemzedékeket a bűnösség tudatába kényszeríteni, és tartani? Nem inkább egy beteg, és az egész világra veszélyes szövetség irányított, szándékos, tevékenykedéséről van szó? Érthető ez a magyarázat, hisz naponta mantrázza a világ közmédiája, nap mint nap, percről percre.

Maga Izrael Shamir adja meg a választ, igazolja abbeli gyanúnkat, hogy a zsidó lobbi, világhatalmat akar, és töretlenül halad kitűzött célja felé, akár mennyibe is kerül az, az emberiségnek! Majd arról beszél, hogy: ,,Lényegében az amerikai filmipar a zsidó kollektív tudat kifejeződése, és ez volt az amerikai psziché létrehozásának fő tényezője. Hollywoodból a bosszú szétáramlott a Földön és egyértelműen segítette annak a világnak a létrehozását, amelynek most lakói vagyunk." E két mondat után akár be is fejezhetnénk az elemzést, hisz kimondja, hogy: ,,a zsidó lobbi (...) felesleges testület, míg Amerika egészében véve egy nagyobb zsidó állam, amelynek Közel-Keleten kívül is vannak érdekeltségei." Ezek után, nem kell más mint végignézni világunkon, és azonnal szembetűnővé válik, hogy egy pokoli körforgás kellős közepén vagyunk, amelyből talán már alkalmunk sem lesz kimászni! Izrael Shamir a sajátjairól ír, koránt sem dicséretesen, ismernie kell, és ismeri is saját ,,kultúrájának" alapjait, eredetét, lényegét is!

Térjünk vissza közép Európába, ott is Magyarországra. Ha már valaki Magyar, akkor annak nem kell megmagyarázni, hogy mi megy végbe kis Hazánkban, abban a Hazában amelyet meghagytak nekünk a kényszer szerződés után, Trianonban. Ma már arról rebesgetnek, bizonyos körök, hogy még ezt a maradék területet megszabadítják a maradék Magyaroktól. Tőlünk.

Mindenütt tapasztalható a zsidó lobbi hatása, az óvodákban, az iskolákban, a bíróságokon, - Biszku Béla megúszta, tömeggyilkos volt, Budaházyt elítélték - történelmünket ők írják még ma is, imaházaik sorban épülnek, Trianon gyásznapját, az együvé tartozás ünnepnapjává degradálták, miközben a Magyarság rohamosan fogyásban van! Mint azt Izrael Shamir mondta:

,,...Amerika egészében véve egy nagyobb zsidó állam, amelynek Közel-Keleten kívül is vannak érdekeltségei."

Ide tartozik kis Hazánk is. Sajnos. A végére már csak kérdések maradtak. Meddig még? Mert ugye az is világos, hogy a zsidókat is alaposan meg zavarta valami. Mégpedig az, hogy ők is benne vannak a saját ,,kultúrájuk" vadhajtásának terveiben. Azok pedig az általuk jól ismert cionisták tervei, amelyek fő célja a világ feletti uralom átvétele. Szolgáik mindenütt vannak, akár megvett, akár megfélemlítettek, mint például a Magyar államfő, aki készséggel visel kipát, fekete kalappal együtt, ha a protokoll előírja, Magyar földön Magyarok között! Meddig még?

Folytatódik Trianon, ,,köszönve" a DK és más balliberális pártoknak, miközben a kormánynak köszönve, egyre több idegen jön be az országunkba, vendég munkásokat hoz be a kormány, a kilakoltatások újra fenyegetik a Magyar családokat időseket ezzel is siettetve a Magyarság számának rohamos csökkenését! Ez a jelenség minden leszakított területeinken félreérthetetlenül mérhető!

Fogyunk, fogyunk, közben idegenekkel telepítik be Hazánkat. A zsidó hitközségek, virágkorukat élik, és nem csak Budapesten. Lobbijaik egyre hangosabbak, erőszakosabbak, és egyre több joguk van velünk az őslakosokkal szemben saját Hazánkban! Meddig még?

Déli határunkon a migránsok fegyverkeznek, lövések is dördültek, nemrégiben. Idehaza a cigányság, egyik cirkuszt a másik után rendezi meg, fegyveres összetűzések formájában! Meddig még?

A szomszédunkban háború van, a menekülteket befogadjuk, ellátjuk enni inni valóval, munkát kapnak, erről a kormány büszkén beszél, de mintha vak lenne, hőn nem szeretett kormányunk, mert sem a rádióban, sem a tévében de az újságokban sincs egy megveszekedett szó sem a rengeteg, az Ukrán menekültek által eldobott élelmiszerről és ruházati cikkekről!

Zelenskij meg azzal fenyegetőzik, hogy a Barátság Kőolajvezetéket fogja károsítani, mert ugye nem álltunk be, állítólag, az ő felszólítására, a fegyver szállítók közé!

Mi lesz Nemzet testvéreinkkel?

Azt pedig, hogy mi van, kik tervezték meg Európa tönkretételét, könnyen megértjük ha a fenti idézetet figyelmesen, újra olvassuk!

Nekik Európa tönkretétele nem elég, ők az egész világot padlóra akarják küldeni, bármibe kerül is az!

Nekünk Magyaroknak, ilyen körülmények között, milyen lehetőségeink vannak az életben maradáshoz? Van egyáltalán, bármilyen esélyünk? Hamarosan elválik, hisz az események egyre konkrétabban kirajzolódnak, egyre gyorsabban változnak a hírek, és a világ politikai színpadán gyülekeznek az őrült politikusok, akik egyre többször beszélnek arról, hogy melyik hatalom milyen atomrakétákkal rendelkezik, és milyen gyorsan tud csapást mérni az ellenfelére!

Nos egy biztos, győztes egyik sem lesz, de vesztesek leszünk mindannyian! Elérkeztünk az őrültek színdarabjának utolsó felvonásáig!


Link












 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Politika – és ami felette áll
  2022-06-22 22:00:41, szerda
 
 







POLITIKA ÉS AMI FELETTE ÁLL
Szerző: Stresszdoki


Hadd kezdjem jelen írásomat egy anekdotával.

Egyszer két tanítványnak nézeteltérése támadt egymással. Egyikük úgy döntött, hogy elmegy a mesterhez, és kikéri a véleményét. A mester figyelmesen végighallgatta tanítványát, aki a saját nézőpontjából elmondta a történetet, majd ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára: ,,Igazad van". Nem sokkal később a másik tanítvány is megjelent a mesternél, aki szintén elmondta az esetet, úgy, ahogyan ő élte meg azt. A mester őt is meghallgatta, majd neki is azt mondta: ,,Igazad van". A beszélgetéseknek szem- és fültanúja volt egy harmadik tanítvány, aki meglepetten fordult a bölcshöz: ,,Mester, de hiszen teljesen eltérő dolgokat mondtak, és te mindkettőnek igazat adtál. Hogy lehet ez? Hiszen ez teljesen észszerűtlen!" A mester kicsit elgondolkodott, majd így szólt: ,,Tulajdonképpen neked is igazad van".

Meggyőződésem, hogy az összes emberi konfliktust a ,,vagy-vagy" gondolkodás szüli. A dualitások világában élő ember úgy vélekedik, hogy ha valami mellett állást foglal, akkor óhatatlanul szembekerül annak az ellentétével, és így természetesen azokkal a személyekkel is, akik az ellenpólus mellett köteleződtek el. Az elme maga is duális természetű, működése kettősséget teremt. Magasabb fejlettségi szinten az ember képes és hajlandó is arra, hogy időnként nézőpontot váltson, hogy megvizsgálja az élet dolgait más, a sajátjától esetleg kissé idegen szempontból is. Ez a toleráns semlegesség a sikeres konfliktuskezelés alapja. Ugyanakkor még ebben az esetben is csak a nézőpontok váltogatásáról, és nem egységlátásról beszélhetünk: vagy ez van, vagy az, de a kettő nem létezhet egyszerre. Az emberi elme természeténél fogva nem képes elvonatkoztatni a dualitástól, ahhoz, hogy egységben lássuk a világ dolgait, a gondolkodás és véleményalkotás szintjéről fel kell emelkednünk a ráérzés és átélés szellemi dimenziójába.

A politika egyike a kettősségek nagy, globális játszótereinek. Kizárólag az elme szintjén értelmezhető, magasabb perspektívából szemlélve elveszíti értelmét és létjogosultságát. Rendkívül sokatmondó a jobb- és baloldali felosztás, és ha olykor beszélnek is politikai középről, az csupán a kettősségek közötti valamiféle átmenetet, de semmiképpen sem egységet jelent. Az elme szintjén csak fokozatbeli eltérésekről beszélhetünk, míg a valódi közép - az egység - minőségi különbséget képvisel.

Tanulságos megfigyelni, hogy a magyar politika mennyire megosztó évek óta, miközben minden polgár meg van győződve arról, hogy ő, és az általa támogatott párt akar jót a népnek. Hogyan lehetséges az, hogy ennyi jó szándékú ember folyton egymásnak ugrik? A jelenség pszichológiai magyarázata az, hogy a ,,vagy-vagy" gondolkodás szülte összeegyeztethetetlenséget hatalmasra lehet duzzasztani azzal, ha emocionális töltetet adunk neki - ennek következtében az ellenpólust képviselők már nemcsak másként gondolkodók, de ellenségek is lesznek. Ezt a (tömeg)lélektani törvényszerűséget jól ismerik, és céljaik szolgálatába állítják a politikusok. A manipuláció hatása alól egyre kevésbé tudja kivonni magát az átlagember. Aki manapság végigsétál Budapest utcáin, óriásplakátok rengetegében találja magát, a járókelő óhatatlanul részese lesz a politikai játszmáknak. Egy dologban mindenképpen nagyfokú hasonlóság van kormány és ellenzék között: a kettősségek kiélezésén dolgoznak azáltal, hogy saját céljaik elérése érdekében folyamatosan befolyásolják a népet.

Mit tehet a polgár, ha el kíván határolódni ezektől a játszmáktól, ha hadiállapotok helyett nyugalmat szeretne? Az nyilvánvaló, hogy ezt a vágyott nyugalmat a politika sohasem biztosíthatja, hiszen a polaritás világának részeként folyamatosan kettősséget teremt. Tévúton jár az, aki úgy gondolja, hogy a parlamenti választások eredményétől függ a nép jólléte. Sokkal inkább azon múlik, hogy a polgárok mekkora hányada teremti meg magában a belső békét, amelyet kisugározva, a környezetére is pozitív hatást gyakorolhat. A politika nem több, mint egymásnak feszülő érvek és elvek csatája, a boldogságot és a lelki nyugalmat azonban semmilyen érv vagy elv győzedelmeskedése sem adhatja meg. Ezek sokkal mélyebb és személyesebb emberi tapasztalások, egészen más dimenzióba tartoznak, ezért egyetlen politikai párt sem tudja biztosítani őket. Ne is reméljünk tőlük ilyet! Ne kívülről és másoktól várjuk, hogy rendbe tegyék az életünket, tegyük meg ezt mi magunk! Ezzel vállaljuk a felelősséget a saját életünkért. És ha ez sikerül, akkor egyéni szinten már teljesen lényegtelenné válik, hogy melyik párt van hatalmon, hogy melyik az uralkodó ideológia a társadalomban. Ekkor már az ember nem manipulálható többé, mert a politika felett áll, és olyan hatalmat szolgál, amely nem a kettősséget, hanem az egységet képviseli. Nagyon felszabadító érzés!


Link





 
 
0 komment , kategória:  Politika  
A Rózsadombi-paktum - A békés átmenet kulcsa vagy a rendszer
  2021-07-23 20:30:37, péntek
 
 





A RÓZSADOMBI PAKTUM - A BÉKÉS ÁTMENET KULCSA VAGY A RENDSZERVÁLTÁS NETTÓ HAZAÁRULÁS VOLT?


Elő kellett vennem a témát, mert ez az a Paktum, amelyről nem lehet beszélni.

A Paktum, melynek említése egyszer sem történhet meg főáramú médiában.

A Rózsadombi-paktum, mely egyesek szerint a békés-átmenet kulcsa, mások szerint pedig mai napig kiható nettó hazaárulás volt.

Az első ismert leírása a titokzatos paktumnak egy 1992. február 20-án, az egyesült államokbeli Akron városában megjelent cikk volt.

Az Amerikai-Kanadai Magyar Életben megjelent írást Dömötör Tibor lelkész, 1956-os emigráns írta Bakos Gyula álnéven. A számos újraközlés során a kezdeti, 1991. március 15-i keltezés 1989. március 15-ére változott.

A ,,titokzatos villa" mélyén

- a távozó szovjet hadsereg tábornoka,

- a KGB, a CIA és a Moszad emberei,

- az amerikai követség első titkára, Mark Palmer,aki végig figyelemmel követte a változásokat és ügyel hogy sehol ne legyen számonkérés.

- valamint a katolikus egyház részéről Paskai László,

- a Mazsihisz részéről Zoltai Gusztáv,

- valamint öt magyar politikai vezető, név szerint Antall József és Demszky Gábor későbbi főpolgármester, valamint Horn Gyula, Pető Iván és Göncz Árpád vettek részt a sorsdöntő találkozáson, befejezésre megérkezett Boross Péter.

A paktum lényege a kommunista hatalomátmentésben, a gazdasági fejlődés 'keretek között tartásában', a privatizációban és a külföldi érdekszférák kijelölésében öltött testet.

Később ,,beteljesült jóslatként" igazolta a paktumban leírtakat a baloldal gazdasági megerősödése, a posztkommunisták hatalomátmentése és a minduntalan felvetett, majd elmaradt és soha meg nem történt politikai elszámoltatás.

1992-ben közzétett Rózsadombi Paktum szövege és pontjai:

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért, és volt katonák nyugdíjáról.
3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. Mindennemű szovjetellenesés kommunista ellenes tevékenység megakadályozása.
5. A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
8. A volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
9. Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12. A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása és háttérbe szorítása ,lásd Romhányi László-rendező(Magyarok Nemzeti-Szövetsége) , Csengey Dénes ,Csurka István,Csoóri Sándor ,Für Lajos,Lezsák Sándor, Torgyán és Orbán és keresztény szociál-demokrata párt (volt Kétly Anna pártja )újra szervezése.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15. Románok, jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16. Az 1956-os eseményeket, mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18. A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyar életben.
19. Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.

Kapcsolódó VilagHelyzete-cikkek:

Ha már minden a rendszerváltás 30 évéről szól és a történelmi pillanatról, akkor semmiképp sem mehetünk el és nem is fogunk elmenni a valódi folyamatok mellett, amit a "háború a nemzet ellen" = a "szabadrablás", a privatizáció, a szabadkőműves SZDSZ és a szocialista ámokfutás jelentett! Ez az 1988 privátizációs törvény, más néven társasági törvény tette lehetővé,

De nem szabad elfelejteni a rendszerváltás előtt Magyarországgal felvetetett adósságállományt sem!

Mindezekről annak idején számos VilagHelyzete-cikket írtam:

VILAGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA 1.rész

1. Íme a hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU - Az 'MNB Műhelytanulmányok' eddig "tabunak számított", de gondoskodunk róla, hogy ne maradjon az!

VILAGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA 2.rész

2. PRIVATIZÁCIÓ - A film! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!
Bemutatja, hogyan játszották ki a nemzeti vagyont fillérekért külföldi magánérdekeltségeknek a privatizáció alatt a mindenkori politikusok.

A bűnözők szabadon élvezhetik egy egész ország megkárosításával szerzett vagyonukat.
Ilyen nagy volumenű tényfeltáró dokumentumfilm utoljára a "Háború a nemzet ellen" című 4 részes film volt, amit azóta remélhetőleg mindenki látott már!

VILAGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA 3.rész

3. KÖTELEZŐ FILM és tudásanyag:

HÁBORÚ A NEMZET ELLEN - I.- IV. rész (Teljes)
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
. BLOG: VilagHelyzete.com
. Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://xn--alternatvhrek-3ibc.com/
. Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
. Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
. Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
. FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

HOZZÁSZÓLÁS:

A Rózsadombi paktum ,nem volt nyilvános vita sehol, ellenzéki kerek asztalnál pláné nem volt téma... még Pozsgai, Szűrös sem volt beavatva, a többi párvezető még annyira sem, a Rózsadombon mi folyik épp. Az akkori jelenlévő pártok vezetői torkán kellett lenyomni, volt kinek könnyen ment, paktum nélkül nincs hatalom átadás-némi - "megosztás" ilyen alapon volt a beszélgetés. AKI aláírja később labdába rúghat. Diktátum volt javából. Ellenőrzést évtizedekig betartották,betartatták. Háttérhatalom nem akart forradalmat elvileg senki sem. Antal is félt a visszarendeződéstől (oka is volt rá )... itt voltak még oroszok, de itt volt Soros HÁTTÉRHATALOM és Amerikai hírszerzés és FBI. MOSZAT is és a pénzhatalmak és ezek zsoldosai stb. PATHELYZET VOLT. Ha nem ezek írják alá, majd lesznek mások,
Antalon, Boroson kívül senkine nem volt agálya, többi szó nélkül vidáman aláírta. (helyzet hasonlított Horthy 1944 március 19 utáni időre) pláne az oroszok és amerikaiak újból egy véleményen voltak szövetségesként itt nálunk, pénz jövőbeli közös zsákmány -- stb, de itt voltak mindegyiknek saját embereik, kit féltettek is némileg... egy valódi rendszer-változástól. - és jövőbeli zsákmány is cél volt.

/Emil Zoltán Sztez/


Link



A rózsadombi paktum - Wikipédia

Link



A rózsadombi paktum

Link



Rózsadombi paktum. Igaz vagy nem?

Link













 
 
0 komment , kategória:  Politika  
“Felfogtátok, mit tettetek?”
  2018-02-07 19:45:18, szerda
 
 




















"FELFOGTÁTOK, MIT TETTETEK?"
2018-02-05


Putyin az ENSZ gyűlésén mondta ki az igazságot az Európát sújtó menekültáradat valódi okáról!

"Felfogtátok, mit tettetek?"

Kevesen tudják, de Putyin sok mindent előre látott Európával, és az Európát sújtó bevándorlási problémával kapcsolatban.

Sőt, az okokról is beszélt annak idején 2015-ben, és akkor bár meghallgatták, gyakorlatilag süket fülekre talált beszéde, noha hihetetlenül sok igazság volt abban, amit elmondott.

A 2015. szeptember 28-i ENSZ gyűlésen Putyin szókimondón beszélt ugyanis a jelenleg is tartó válság hátteréről, az Iszlám Államról, a nemzetállamok lerombolásáról, egy szűk csoport geostratégiai törekvéseiről, az ukrán helyzetről, a menekültkérdésről és az éghajlatváltozásról.

Burkoltan ugyan, de beszélt a szabadkereskedelmi egyezségekről is.

"Felfogtátok, mit tettetek?" - hangzott el dühös kétségbeeséssel a szájából az ENSZ ülésen.

Sajnos az EU vezetői talán még azóta sem fogták fel, mit szabadítottak rá Amerikával karöltve az emberiségre, és az egész kontinensre.

Hallasd meg a lenti videót, ennyi idő elteltével lesz igazán ledöbbentő, hogy mennyire igaza volt, és hogy előre látta az elkövetkező dolgokat!

A videót úgy jelzi a rendszer, mintha nem lenne fent, de bátran kattintsatok, a média kutyái még nem vették le!







"Felfogtátok, mit tettetek?"

Link



Felfogtátok, hogy mit tettetek? - Putyin beszéde az ENSZ gyűlésen

Link







Putyin: "Elmondok a világnak valamit: a bevándorlók nem a háború elől menekülnek, hanem ők maguk a háború"


Megdöbbentően őszinte üzenet a világ, és az EU vezetői számára.


Putyin az orosz TV-nek adott egy interjút, melyben rengeteg mindenről beszélt, többek között szóba került az Európát sújtó hatalmas bevándorlás is.

Az orosz elnöknek mindig is sajátos viszonya volt a menekültkérdéssel.

Nem egyszer hangoztatta már korábban is, hogy a bevándorlást meg kell oldani, és sokkal komolyabban kellene venni, mint ahogyan az EU vezetői ezt teszik.

Most komoly kritikával illette őket, illetve elmondta, mit is gondol valójában a masszív bevándorlásról.

Legtöbbjük katona, vagy ha nem katona valamilyen fegyveres testületnek a tagja volt abban az országban ahonnan jön.

Legtöbben nem a háború elől menekülnek hanem ők maguk a háború és ezzel Európa a háborút importálja - mondta el az orosz elnök.

“Elmondok a világnak valamit: a bevándorlók nem a háború elől menekülnek, hanem ők maguk a háború"

Korábban is számos ponton érezte Putyin, hogy baj lehet a jövőben a bevándolrásból.

Ezt bizonyítja, hogy 2012 januárjában, a Nyezaviszimaja Gazetában közölt cikkében Putyin a migrációs szolgálatok megerősítése, a bevándorlók nyilvántartásba vételének szigorítása, és a bevándorlók számára kötelezővé tett orosz nyelv- és történelemvizsgák bevezetése mellett foglalt állást.

"A hatóságoknak keményen fel kell lépnie a migránsokkal szemben, ha azok megsértik a szabályokat, de nem szabad, hogy a lakhely megválasztásának alkotmányos joga sérüljön, miközben szigorítják a nyilvántartásba vételi szabályokat" - idézte az MTI az orosz politikus terveit.


Link
































 
 
0 komment , kategória:  Politika  
...hogy összeálljon a kép!
  2011-07-14 21:42:10, csütörtök
 
 




...HOGY ÖSSZEÁLLJON A KÉP!

9.11 REJTÉLYEK - HOGY VERTÉK ÁT AZ EGÉSZ VILÁGOT / Teljes film (HUN felirat)


Megdöbbentő film a valóságról. Elhallgatott tényekről, amelyek bizonyítják a legendássá lett 2001 szeptember 11-i New Yorki katasztrófa valódi okait és történéseit. Ez a dokumentumfilm szakértők nyilatkozatai és a szemtanuk elbeszélései segítségével CÁFOLJA meg a 2001 szeptember 11-én történt események hivatalos magyarázatát. Robbantási szakértőktől megtudhatjuk hogyan hajtották végre az ikertornyok és kiszolgáló épületeik irányított felrobbantását és mindez bizonyításra is kerül. Magyarázatot kapunk arra is miért volt szükség a látvány mellett a tornyoknak ütköző repülőgépekre és hogy mit álcáztak ezzel, továbbá mely emeleteken és mikor helyezték el előzőleg a robbanó tölteteket és hogy hogyan robbantják fel az alapot... A filmből világosan kiderül, hogy a "terrortámadás" belső munka volt, egy megrendezett színjáték, melynek megrendelőit a CIA, NSA és a "háttérhatalom" sorai közt kell keresni.


Nézd meg ezt a dokumentumfilmet, amíg még lehet!


A tv-ben úgy sem lesz látható soha!





Link





 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Melyik rendszer is bukott meg?
  2010-12-18 19:13:08, szombat
 
 







MELYIK RENDSZER IS BUKOTT MEG?


Lejtmenet:
20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája...

Magyarország népessége
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2009-ben: 10 millió 016 ezer fő

Magyarország külső adóssága (bruttó)
1989-ben: 21 milliárd USD
2009-ben: 225 milliárd USD

Nyilvántartott munkanélküliek száma
1989-ben: mintegy 30 ezer fő
2009-ben: mintegy 470 ezer fő

Létminimum alatt élők száma
1989-ben: mintegy 900 ezer fő
2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

Hajléktalanok száma (becsült adat)
1989-ben: 5-10 ezer fő
2009-ben: 50-70 ezer fő

Újépítésű lakások száma
1989-ben: 51 ezer 500 db.
2009-ben: 28 ezer 400 db.

Házasságkötések száma
1989-ben: mintegy 70 ezer
2009-ben: mintegy 42 ezer

Válások száma
1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

Élve születések száma
1989-ben: mintegy 127 ezer
2009-ben: mintegy 96 ezer

Házasságon kívül született gyermekek száma
1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

Összes bűncselekmények száma
1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset

Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: Bogár László közgazdász professzor szerint a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi fizetés vásárlóértékét tekintve ("folyó áron") annyit ér, mint az 1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint...

Immanuel Wallerstein világhírű szociológus professzor szerint:
"A jelenlegi válság része a kapitalizmus végső válságának, amely visszafordíthatatlan. A kapitalizmus a végét járja..."

Nálunk már halva született...







Azért végül számoljunk csak egy kicsit mi is:

2010 végéig felhalmoztunk 22.500.000.000.000 Ft állami adósságot.
Ennek az összegnek csak az éves kamata ~1.500.000.000.000 Ft.

Ez lebontva 4 tagú családokra: a tartozás 9.000.000 Ft/család,
-1före: 2.250.000Ft, aminek az éves kamata: 595.000 Ft.

Ez a nagy büdös helyzet.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy ennek a kifizetéséhez az országnak legalább a fele nem tud hozzájárulni. Pontosítok, az ország feléből nem lehet kipréselni, akkor kiderül, hogy a "fizetőképes családok terhe 18.o millió Ft, aminek az éves kamata ~1.190.000 Ft.

Tehát durván havonta ~200.000 Ft-ot kell behajtani minden egyes fizetőképes családon ahhoz, hogy az adósságunk stagnáljon és ne emelkedjen tovább!

Ez ugye lehetetlenség! Amit az előző kormány ránk hagyott, az tehát nem teljesíthetők.


A számok 2010 óta bár kicsit változtak, de ezek a családokra eső tartozás összegét alig befolyásolják:

Magyarország jelenlegi államadóssága fenti Link szerint: 21.000 Mrd Ft.
Kamata: 1,4Mrd Ft
4 fős család esetén: 8.400.000 Ft /1 főre 2.100.000 Ft
Ennek éves kamata: ~560.000 Ft

Fizetőképes családok terhe: 8.400.000 X 2 = 16.800.000 Ft
" kamatterhe: 1.120.000 Ft

Ez bizony még így is ~190.000 Ft/hó.


Minek is /kiknek is/ köszönhetjük?












 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Gazdasági bérgyilkosok tanmese
  2010-12-09 16:14:30, csütörtök
 
 




GAZDASÁGI BÉRGYILKOSOK TANMESE (magyar feliratos)


Érdemes az alábbi tanmesét megnézni. Miről is szól a kapitalizmus? Érdekes a világ, a tanmese egyszerű, de tanulságos. Főleg egy még élhető országban.

Ajánlom mindenkinek eme rövid kis bejátszást, mielőtt a gazdasági bérgyilkosokról értekezünk. Mitől olyan a világ amilyen, kik, hogyan, mit rontottak el? Jó volt-e a gyarmatosítás, lehetett volna jobb, vagy nagyobb bajok történtek volna a világgal és a világban, ha nincs.


Gazdasági bérgyilkosok tanmese (magyar feliratos)

Link



Akinek gyors a szöveg, itt is olvashatja.
Tanmese globalizációról, világbirodalomról IMF és Magyarország párhuzammal.
Egy volt gazdasági bérgyilkos vallomásai:

"Nekünk, gazdasági bérgyilkosoknak sikerült létrehoznunk a világ első valóban globális birodalmát, és ez lényegében egy titkos birodalom.

Sokféle módszert használunk ehhez, de lényegében először is kiszemelünk egy országot, ahol a vállalataink által megkívánt nyersanyagok találhatóak, például olaj. Elintézünk egy hatalmas kölcsönt annak az országnak a Világbanktól vagy egyik leánybankjától.

A pénz valójában sosem az ország számára megy, hanem a mi vállalatainknak, akik ebből felépítik az infrastruktúra projekteket az országban, amik csak néhány nagyon gazdag embert segítenek, de nem szolgálják az emberek többségének javát, akik túl szegények ahhoz, hogy áramot vegyenek vagy hogy autójuk legyen, hogy használni tudják a sztrádákat és mégis ők maradnak hatalmas adósságban, amit nem tudnak visszafizetni.

Úgyhogy egyszer csak visszamegyünk hozzájuk és azt mondjuk: nem tudjátok fizetni az adósságot, úgyhogy máshogy hajtjuk be, adjátok el az olajatokat nagyon olcsón az olajcégeinknek, szavazzatok velünk a következő fontos ENSZ szavazáson, engedjétek meg, hogy katonai bázist építsünk az országotokban. Valami ilyesmiket kérünk és ha visszautasítanak, akkor akcióba lépnek a sakálok és megbuktatják vagy meggyilkolják ezeket a vezetőket, és ha a sakálok is kudarcot vallanak, ahogy azt Irakban tették, akkor a hadsereget küldjük.

Nem gondolom, hogy a kapitalizmus a hibás, úgy vélem, hogy a kapitalizmus egy fajtája a hibás, amit mi fejlesztettünk ki. Létrehoztuk egy mutáns, vírusos formáját a kapitalizmusnak és ez a mutáns forma, ami úgy gondolom, valójában egy kizsákmányoló formája a kapitalizmusnak, létrehozott egy rendkívül instabil, fenntarthatatlan, igazságtalan és nagyon nagyon veszélyes világot.

Számos terroristával találkoztam, interjút készítettem velük könyvekhez, de sosem találkoztam olyannal, aki terrorista akart volna lenni. Ezek kétségbeesett emberek. Ha meg akarunk szabadulni a terrorizmustól, akkor meg kell szabadulnunk a probléma gyökerétől, a rákfenétől, ami az egész rendszert tönkreteszi.

Úgy gondolom, hogy nagyon fontos megértenünk, hogy nem lehet biztonságban a hazánk, míg meg nem értjük, hogy az egész bolygó a hazánk."

Anyagok a témában:

http://www.gazdasagibergyilkos.hu/

Kapcsolódó film: Zeitgeist Addendum
http://www.youtube.com/watch?v=-iw4jZ...

Hasonló filmek
http://www.forradalommost.hu

Bogár László - A Rendszerváltás Gazdaságtana (előadás)
http://www.slideshare.net/EletKozpont...

Bogár László - A Magyar Gazdaság (előadás)
http://www.slideshare.net/EletKozpont...

Felirat: saját
Hang: John Perkins
Animáció: Studio JOHO, www.studiojoho.com
Eredeti angol változat: http://www.youtube.com/watch?v=n7Fzm1...


Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai (John Perkins) - Zeitgeist Addendum [felirattal]

Link



A film bemutatja a kifosztás módszerét, mely a világon mindenütt ugyanúgy zajlik, és ugyanazok irányítják. Mégsem okulnak belőle a nemzetek.

Sem az elvek, sem módszerek, sem az irányítók nem változtak.

Amíg vannak gyáva, korrupt hazaáruló politikusok, képviselők , hozzá ostoba választók, akik sosem okulnak, sosem gondolkodnak, és a tényekről és összefüggésekről tudomást sem véve újra és újra választják saját gyilkosainkat, akkor nem is csoda, hogy a globális kifosztók újra és újra célt érnek.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Politika  
A kommunizmus természetrajzáról
  2010-12-06 17:38:14, hétfő
 
 




A KOMMUNIZMUS TERMÉSZETRAJZÁRÓL


A kommunizmus természetrajzáról beszélve a legegyszerűbb lenne számokat sorolni. Felcsapni A kommunizmus fekete könyvét, szembesülni Stéphane Courtoisbevezetőjének megrázó adataival: ,,Szovjetunió - 20 millió halott, Kína - 65 millió halott, Vietnam - 1 millió halott, Észak-Korea - 2 millió halott, Kambodzsa - 2 millió halott, Kelet-Európa - 1 millió halott, Latin-Amerika - 150 ezer halott, Afrika - 1,7 millió halott, Afganisztán - 1,5 millió halott, a nemzetközi kommunista mozgalom és a hatalmon nem lévő kommunista pártok áldozatainak száma - körülbelül tízezer halott. Ez összesen megközelíti a százmillió halottat."

Ha tudjuk, hogy természetrajz szavunk a historia naturalis kifejezés magyar fordítása, s tisztában vagyunk azzal is, hogy a historia fogalmán az ókorban elsősorban nem a múlt feltárását értették, hanem az ismeretek leírását, a múlt fontos jelenségeinek tanulmányozását, az egyedi dolgok, események megismerését, akkor inkább azon kell elgondolkoznunk, hogy mit váltanak ki belőlünk az előbb felsorolt számok. Pontosabban inkább annak kellene utánajárnunk, hogy kiket érdekel mindez, s hogy vajon része-e a posztkommunista társadalmak kollektív emlékezetének ez a kimondhatatlannak tűnő, a megszólaló száját összehúzó, nyelvét megcsavaró, égető fizikai fájdalmat okozó adathalmaz. A kommunizmus természetrajzáról beszélve a jelenség megismerése, a vizsgálat tárgyának megértése szempontjából a számoknál is fontosabb annak felismerése, hogy ma ezek az adatok szinte senkit sem érdekelnek, a társadalom közönyösen siklik el a kérdés felett, nem akar, nem is tud vele foglalkozni.

Éppen ezért a kommunizmus természetrajzának azzal kellene foglalkoznia, ami utána jött, mert az utóélet szép lassan egybefolyik az élettel, a kísértő szellemek valóságosabbnak tűnnek az egykori, az emlékezet által jóságos öregemberekké maszkírozott gyilkosoknál. A kommunizmus természetrajzának azzal kellene foglalkoznia, ami velünk történt és történik most is, azzal, ami észrevétlenül belénk ivódott, alattomos, lassú méregként színezte át a bőrünket, szívta ki belőlünk az erőt, a lelket, a kitartást, a hazaszeretetet, még azokból is, akik csak a rendszer haláltusája után születtek. Kiirthatatlanul, kigyomlálhatatlanul a részünkké vált a kommunizmus logikája, miként Illyés versében a zsarnokság, ami ,,minden célban ott van, / ott van a holnapodban, / gondolatodban, / minden mozdulatodban".

A kommunizmus természetrajzát akkor tudjuk hitelesen felvázolni, ha azt akarjuk megérteni, miért kell a diktatúra állítólagos bukása után lassan két évtizeddel egy régi márványtáblát visszahelyezni, amit egyszer levertek, széttörtek, igyekeztek végképp eltörölni. Egy táblát levertek, annak szellemében, ahogyan a békéért fegyverrel harcoltak, a szabadságot pedig nem a másik méltósága, az egyes emberek polgári alkotmányos jogai nevében, hanem egy elvileg független nemzetállamban megfoghatatlan fogalom, a nép szabadsága nevében korlátoztak.

A kommunizmus természetrajzának felvázolásakor nem az a cél, hogy antikommunista érveinket alátámasztandó egy zsidó származású baloldali, polgári radikális értelmiségitől rángassunk elő akár antiszemitának is minősíthető gondolattöredékeket a kommunizmus erőteljes bírálatáról, hanem éppen azzal jutunk közelebb a célunkhoz, ha megpróbáljuk megérteni, miért nem kerülhetett be az 1982-ben a Magvető Kiadó gondozásában megjelent, majdnem hatszáz oldalas Jászi Oszkár-válogatáskötetbe egy sor, egy gondolat sem A kommunizmus kilátástalansága és a szocializmus reformációja című, mára már egyesek által agyoncitált munkából. De A bolsevizmus erkölcsi válságához vagy az Adalék az ifjú bolsevizáló lélek pszichológiájához, valamint az Újabb adalék a bolsevizáló lélek természetrajzához című Jászi-írások is csak az egy évvel később, 1983-ban Párizsban, a Magyar Füzetek gondozásában kiadott Marxizmus vagy liberális szocializmus című kötetben jelenhettek meg.

Elsősorban azt kell felismernünk, hogy a gondolkodó emberek hiába tudták már a bolsevizmus embrionális szakaszában is azt, amit Jászi 1919-ben papírra vetett, vagyis hogy ,,a szocializmus válsága erkölcsi válság", ez ellen, azaz a szocializmus kiépülése és lelket átformáló hatása ellen éppen erkölcsi válság jellege miatt nem lehetett semmit sem tenni. Az erkölcsi megfontolások zárójelbe tételének következménye az a máig ható lelki torzulás, amiről szintén Jászi írja 1930-ban, hogy a ,,bolsevizáló lélek nem disztingvál", méghozzá azért nem, mert céljai elérése végett bizonyos kellemetlen, kényelmetlen szempontokat figyelmen kívül kell hagynia. Egyértelműek a főideológus, Trockij 1920-as mondatai: ,,Egészen nyilvánvaló, hogy ha azt a feladatot tűzzük ki magunk elé, hogy eltöröljük a termelőeszközök magántulajdonát, nem tudjuk másképpen elérni, csak úgy, ha minden államhatalmat a proletariátus kezében összpontosítunk, ha rendkívüli állapotot teremtünk egy átmeneti időre. [...] Nélkülözhetetlen a diktatúra, mert nem részleges változásokra, hanem a burzsoázia teljes megsemmisítésére törekszünk. Nincs egyezkedés ilyen alapon, csak az erő dönti el a kérdést. [...] Aki a célt akarja, nem utasíthatja el az eszközt."

Trockijt olvasva rá kell jönnünk, hogy a kommunizmus legnagyobb bűne a nyelv kisajátítása s a nyelven keresztül a gondolkodásunk vészes átformálása volt. Az, amit nem veszünk észre, amit nem tudunk madártávlatból szemlélni, mert a nyelv a megértés eszköze, aminek a segítségével a nyelvben, a nyelvhasználatban végbement változásokat is fel kellene tudni fognunk. Igaza van tehát A kommunizmus fekete könyvének utószavában Stéphane Courtois-nak abban is, hogy éppen a ,,nyelv kiforgatásában, a valóság és a kifejezésére való szavak szétválasztásában, valami elvont látomásban" rejlik a trockizmus, a leninizmus, a sztálinizmus, a kádárizmus, azaz a létezett/létező szocialista diktatúra legfontosabb vonása. Ebben a nyelvi kiforgatásban ,,teljesen elveszíti hús-vér mivoltát a társadalom és az ember, és akkor már csak parányi alkatrész lesz egy történelmi és társadalmi kirakós-összerakós játékban. Ez az elvontság, amely szoros kapcsolatban van az ideológia eljárásaival, a rémuralom egyik eleme: nem embereket végeznek ki, hanem "burzsujokat", "kapitalistákat", "a nép ellenségeit", [...] "a vérszopókat", a heréket, a tetveket..."

Ha kicsit közelebb kerülünk a kommunizmus természetrajzához, akkor észre kell vennünk azt is, hogy a rendszerváltásnak csúfolt sunyi hatalomátmentésben nem az a legfájóbb, hogy a régi-új gazdasági és politikai elit a saját politikai táborát is kihasználva és kisemmizve maradt, illetve vált a Nyugat és a Kelet hatalmasai szemében is legitim politikai tényezővé, hanem hogy megnyerte a fordulat éveinek nyelvi háborúját is. Nekünk nem sikerült a valóságot és a kifejezésére való szavakat újra egybeforrasztanunk, s ezért ebben a speciális, a globalista pénzvilág hazugságaiból szőtt selyemfátyollal is beborított nyelvi térben kell megküzdenünk szavaink jelentéséért, valamennyiünk közös igazságáért - ha még létezhet ilyen egy ennyire atomizálódott társadalomban.

A kommunizmus természetrajzához a humor is hozzátartozott, főleg nálunk, az állítólagos legvidámabb barakkban. A humor a túlélés eszköze; a diktatúrában valójában pszichológiai szelep volt, egy szint felett a rendszer által is támogatottan. A hétköznapi valóságban gyakran az (ön)ironikus viccekben argumentálódtak az egyébként kimondhatatlan gondolatok, érzések. Azaz a humor által is alkalmazott virágnyelv esetében is a szavak tényleges jelentésének átalakulását élhettük meg, még ha itt legalább örömet, pillanatnyi vidámságot fakasztóan is. Valószínűleg a nemzetet és becsületet mindennél fontosabbnak tartó gróf Károlyi József is azonnal megértette volna az itt következő egykori viccet:

Amikor Isten megteremtette a nemzeteket, minden népnek két-két tulajdonságot adott. Sok lett a nép, elhúzódott a munka, a magyarokra csak késő este került sor. Amikor a Mindenható megteremtett bennünket, így szólt:
- A magyaroknak az okosságot meg a becsületet adom, és azt, hogy a kommunistákra kell szavazniuk.
- Elnézést, Uram! - szólt ekkor Gábriel arkangyal. - Ha jól számolom, a magyaroknak három tulajdonságot adtál.
- Ejnye - mondta az Úr -, ezt aztán jól elnéztem, de most már vissza nem vonhatom. Hát most mit csináljunk?
Rövid tanakodás után úgy döntött az Úr, hogy a magyaroknak adott három tulajdonság közül egy emberre csak kettő lehet igaz, a harmadik nem, s maguknak kell választaniuk az alábbiak szerint:
- Ha egy magyar okos, és a kommunistákra szavaz - mondá az Úr -, akkor nem lehet becsületes.
- Ha becsületes, és a kommunistákra szavaz, akkor nem lehet okos.
- Ha pedig okos és becsületes, akkor nem szavazhat a kommunistákra.

Forrás: Kortárs
L. Simon László







 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Az emberiség jövője a 21.században
  2010-11-20 22:05:52, szombat
 
 




AZ EMBERISÉG JÖVŐJE A 21. SZÁZADBAN - a szegénység egy mitosz
/küzdelem a szegénység és egyéb problémák ellen/


A Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából egész napos programmal készül az Ebony Afrikai Egyesület - számos más civil szervezettel közösen - a budapesti Tűzraktérben (VI. Hegedü u. 3.)

Másfél milliárdan élnek mélyszegénységben

2000-ben az ENSZ millenniumi csúcstalálkozóján a világ nemzetei nyolc fejlesztési célt fogalmaztak meg, ezek egyike szerint 15 év alatt felére csökkentenék a súlyos szegénységet, azaz a napi egy dollárnál kevesebből élők legalább egymilliárdos tömegét. Azóta az életszínvonal mérésénél napi 1,25 dollárnál húzzák meg a szegénységi küszöböt az alapvető cikkek drágulása miatt. A Világbank idei jelentése szerint a csökkenés nagyjából a várt ütemű volt: a szegények aránya a fejlődő országokban 1981 és 2005 között 52 százalékról 26 százalékra mérséklődött, de még így is 1,4 milliárd ember élt - főként Afrikában és Közép-Ázsiában - rendkívül szegény körülmények között 2005-ben.

Magyarok az európai középmezőny alján

Magyarország a szegénység mértékének és mélységének mutatói alapján az Európai Unió tagországai között a középmezőny alján foglal helyet. Idehaza a szegénység leginkább a gyerekeket, a nagycsaládosokat, az időseket, a romákat és a munkanélkülieket érinti - a több tízezer nincstelen hajléktalant már nem is említve. 2007-ben a teljes népesség 13 százaléka volt szegénynek tekinthető a Tárki elemzése szerint, a társadalmi ranglétra legalsó fokán, a munkanélküliek körében 47 százalékos szegénységi arányt figyeltek meg. A legfájóbb a gyermekszegénység, a statisztikák szerint a 2,2 millió gyermek 30 százalékát érinti a szegénység valamilyen formában ma Magyarországon.

"Az emberiség jövője a 21. században". c előadásból megtudhatjuk, hogy mindazok a "fájdalmak", amiket a világ problémái elleni harcban éreznek korunk vezérei, csak színjáték, s valójában pedig kezeiket dörzsölik a színfalak mögött.

Hamarosan megszüntetik a doclert, de az utolag.hu-n fent lesz

Ők irányítják a gazdaságot

....Tényekkel bizonyítjuk be, hogy jelenleg a világot egy szűk réteg irányítja, amely nem csupán a politikai rendszereinket, kormányainkat határozza meg, de befolyással bír a gondolkodásunkra, kezében tartva a történelemoktatást, a művészeteket, a divatot, de még az étkezésünket és a szokásainkat is. Alig lehet kivonni magunkat a hatásuk alól. Demokráciát hirdetnek, miközben a jelenlegi demokrácia valójában a pénzhatalom diktatúráját jelenti. A világ különböző országaiban bejegyzett rengeteg cégnév mögé bújva, tulajdonképpen ugyanaz a szűk érdekkör és ugyanazok a személyek irányítják a világ politikai-gazdasági életét. Hogyan, miként és kik ezek a személyek, érdekkörök? Erre adunk most választ....

A világ vezető 2000 cégét megvizsgálva rádöbbenhetünk, hogy az igazgatótanácsi tagok között rengeteg az átfedés, és szinte valamennyi multinacionális vállalat között találunk kapcsolódási pontokat, ha a cégvezetők névsorát alaposan átböngésszük (lásd táblázatunkat, ábránkat). Napokig vizsgáltam több száz cég igazgatóságának névsorait, s határozottan kijelenthetem, hogy a világ néhány ezer legerősebb multinacionális, nagyrészt amerikai székhelyű cégét (főleg bankok, befektetői alapok, olajcégek stb.) gyakorlatilag ugyanaz a kör irányítja, ezek a mamutcégek pedig a világ gazdasági életének több mint a felét tartják a kezükben. Állításom részletes bizonyítására egy lap terjedelmi okokból nem megfelelő, ám a leírtakról bárki meggyőződhet, állításaimat leellenőrizheti a következő internetes oldalon: http://www.theyrule.net/2004/tr2.php. Itt a vezető amerikai világcégek igazgatósági tanácsainak névsorait böngészheti bárki, és Ön is megtalálhatja a kapcsolódási pontokat. Az oldalt egyébként rendszeresen átköltöztetik egy másik szerverre, mert a hatalom nem szereti, ha leleplezik, ezért időnként eltávolítják a világhálóról.

Arról, hogy kik alkotják azt a szűk kört, amely az igazgatótanácsok mögött állnak, s hogy miként működik ez az elképzelhetetlen vagyon fölött rendelkező globális pénzügyi-gazdasági hatalom, a téma egyik legnevesebb szakértőjét, lapunk főmunkatársát, dr. Drábik Jánost kérdeztük:

- A több évszázadot átívelő és méreteiben globális és az egész világot átfogó, nagy stratégiai célokat követő, tehát világméretű összeesküvés - ami szintén létezik -, annak az alanyai többen vannak és olyanok, ahol az egyik ember a másik generációnak adja tovább a stafétabotot. Mindig meg kell nézni, hogy melyek azok a struktúrák, amelyek rejtve vannak, és sok ilyen struktúra van. A mai világban is több olyan struktúra működik, amely történelmet átívelő. Ha csak egy ilyen célt választok ki, ilyen a világállam megteremtése, az egy központból irányított világrendszer létrehozása, vagy az új világrend létrehozása. Ezt például, felvállalták a szabadkőművesek és a szabadkőműves különböző irányzatoknak a struktúrái, amelyekben mindig egyik nemzedék a másiknak adja a stafétát. Igenis meg vannak azok az alanyok, amelyek viszik tovább évszázadokon átívelve ezt a stratégiát.

A szabadkőművességet példaként említettem, mert a szabadkőművesség ugyan ebben a hálózatrendszerben benne van, de ma már nem a legfontosabb szerepet tölti be. Sokkal fontosabb szerepet töltenek be a különböző pénzügyi struktúrák, a pénzügyi struktúrákat kiszolgáló, olyan privát társulások, különböző szervezetek, nevezetesen a New York-i Külkapcsolatok Tanácsa, és ennek a megfelelő intézménye Londonban, a Royal Institute of National Health, mert ez lényegében egy intézmény, csak az Atlanti-óceán miatt válik ketté, de ez már világhálózatot működtet. Budapesten is megvannak ennek az elágazásai, megnevezek egy ilyen elágazást a Hungarian Atlantic Council (Magyar Atlanti Tanács), amelyben például az összes politikai párt felső vezetői benne vannak, és békésen el vannak egymással.

A Magyar Atlanti Tanács. Pontosan mi ez, hiszen ennek Orbán Viktortól kezdve, az MSZP-s politikusokon át, Baló György újságíró is a tagja?

- A Magyar Atlanti Tanács ennek a központi pénzhatalomnak az elágazásai közé tartozik. Először is tudni kell, hogy ennek a pénzhatalomnak a magját egy dúsgazdag bankár dinasztiából álló csoport képzi. Azért van nagy hatalma ennek a bankár dinasztiából álló csoportnak, mert nem több mint húszezer ember a tagja. Az a vagyon, amivel rendelkeznek, magánvagyon, de nincs szétosztva, hanem különböző családi alapítványokba, holdingokba, egyéb alapítványokban - kb. harmincezer alapítványba -, különböző befektetési alapokba és egyáltalán a nemzetközi pénzpiac különböző szereplőinek a vagyoni állagába, és természetesen az ötszáz multinacionális világcégbe van fektetve. Ennek a csoportnak a nyilvántartott vagyona háromszáz trillió dollár.

Ezt az összeget természetesen nem én találtam ki, hanem matematikus-közgazdász szakértők, különböző országokban működő és különböző módszerekkel számoló szakmai csoportok becsülték meg. Ez egy rendkívül nagy hatalmat jelent, mert itt ugye angol számokról van szó, ami azt jelenti, hogy egy trillió ezermilliárdot jelent. Háromszáz trillió dollár, az egy rettenetesen nagy vagyon.Ez úgy oszlik meg, hogy a Rothschild dinasztia egybe tartott vagyona száztrillió dollár. A második leggazdagabb család, ahol vagyon egyben van tartva, az a Rockefeller dinasztia, az ő vagyonuk tizenegy trillió dollár. Ez csak a törzs vagyon. Ők a tulajdonosai ötszáz világcégnek. Tulajdonképpen a világcégek részvény tulajdonosai,igaz mások is vannak, de a döntő részvény csomag náluk van. Létrehozták a nemzetközi pénzvilágnak a globális részvény vagyonát.

...Ugyanis a központi bankoknak az intézménye biztosítja azt, hogy ez a szűk embercsoport a levegőből is korlátlan mennyiségű pénzt tud előállítani, amikor neki arra szüksége van. Mivel ezt a saját maga monopóliumává sikerült tenni, ezért olyan helyzetbe hozta magát, hogy ő mindig rendelkezik kellő tőkével ahhoz, hogy a termelő vagyont felvásárolja. A termelő vagyonnak a felvásárlására ENSZ adatot mondok. 2000-ben tette közzé a Tokióban működő egyik ENSZ Tudományos Intézet, amelynek az egyik fiókintézete Finnországban van. Közzé tették a következő adatot, hogy annyira előrehaladott már ennek a pénz oligarchiának a vagyon koncentrációja és centralizációja, hogy a világ pénz megoszlása 2000-ben így nézett ki: ha a hat és fél milliárd embert tíz főre redukálom, és az összes vagyont száz dollárra, akkor egy emberé kilencvenkilenc dollár, és kilenc emberé az egy dollár.

Ma már még rosszabb a helyzet. Mi következik ebből? Ez a pénzimpérium hatalma, ráadásul ez rejtőzködő....

...A pénzügyi struktúrákon keresztül ellenőrzi ezeknek az államoknak a monetáris rendszerét, bank rendszerét, és azon keresztül ellenőrzi a termelők gazdaságát. Ezen keresztül ellenőrzi az egész társadalmat, és kezében tartja a megvásárolt politikai vezető réteget. A politikai vezető rétegnek pont a rejtőzködés érdekében el kell játszani a demokrácia színdarabjátékát. Erre azért van szükség, mert a demokrácia, az a kulissza, ami mögé a pénzuralmi rendszernek, amely lényegében diktatórikus rendszer, elrejtőzködhet. A pénz impérium tehát a saját biztonsága érdekében rejtőzködik. Azért minősítettem diktatórikusnak, mert úgy működteti az egész világ pénzügyi rendszerét, és gazdasági rendszerét, mint ahogyan a nagy globális korporáció működik....

...nevetséges azt mondani, hogy a világ leggazdagabbja Bill Gates, mert az ő egyéni vagyona ötven-hatvan-hetven millió dollár, de mi ez ahhoz képest, hogy szakértők szerint a Rothschild dinasztia egyben tartott vagyona viszont száz trillió! Egy trillió ezermilliárd. Akkor ki a leggazdagabb a világon? Egy Rothschild családtag egyénileg nem gazdagabb, mint egy Bill Gates, mert neki három-négy milliárdja van, mert ez a száztrilliónak az éves hozamából a ráeső részesedés vagy a Rockefellerek tizenegy trilliójából a rá eső részesedés. Akkor ki a gazdagabb? Az egyéni vagyon érdekében az előbb megjelölt személyek, de tudni kell, hogy ez magán vagyon. A magán vagyon azonban egyéni érdeket szolgál, vagyis az egyéni önző meggazdagodásának a célját szolgálja.....

További bejegyzések ugyan ebben a témában a "" kategóriában és érdemes lenne megnézni a jobboldali pénzről szóló film ajánlatot is. A szegénység egy mítosz és valójában nem létezik. A gazdasági világ egy mesterséges gyártmány.


Aranykor hajnalán

Link





 
 
0 komment , kategória:  Politika  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 63 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 611
  • e Hét: 2107
  • e Hónap: 19251
  • e Év: 156623
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.