Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Mit tegyünk egyedül a szívrohammal?
  2014-04-28 19:00:37, hétfő
 
 




MIT TEGYÜNK, EGYEDÜL A SZÍVROHAMMAL?

Mindkettő tuti tanács-orvosok figyelemfelhívása

Mit tegyél, ha egyedül vagy, és hirtelen erős mellkasi fájdalmat érzel, mely a karodba és az állkapcsodba sugárzik? Lehet, hogy vettél már részt, újraélesztő tanfolyamon, gyakoroltad másokon, de az oktató nem mondta el, hogyan kell ezt saját magadon alkalmazni. Nem tudni, miért?- ez gyakran kimarad.

Itt megtudhatod, hogyan élheted túl a szívrohamot, ha egyedül vagy. Ha rendetlen szívverést és elgyengülést érzel, 10 másodperced van, míg elveszted az eszméleted. Nos, addig kell cselekedned, de ne ess pánikba. Kezdj el folyamatosan köhögni, a köhögés mély és erős legyen, mintha köpetet akarnál felköhögni. Minden egyes köhögés előtt vegyél mély lélegzetet.

A mély lélegzetvételek oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögéssel járó mozgás pedig összenyomja a szívet, így tartva fenn a vérkeringést, esetleg a normális szívritmus visszatérését. Ezzel a módszerrel, a saját életed mentheted meg.

Tehát a légzést és a köhögést megállás nélkül ismételd, amíg segítséget nem kapsz, vagy a szíved újra nem kezd el normálisan dobogni. Amennyibe nem remélheted, hogy segítség érkezik, anélkül, hogy lélegzést, köhögést abbahagynád, telefonon hívd a mentőket. Ha bármit kérdeznek (ez a gyakorlat), te csak azt mond, ami a legfontosabb: neved, címed és hogy szívrohamod van, azonnal jöjjenek. Az is lehet, hogy nem tudsz többet mondani, a bejelentés után elájulsz, azonban a mentő már megérkezik.

A leírt gyakorlatot, akkor is tanácsos alkalmazni, ha van segítség a közelben.

Forrás: JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER







EGY KARDIOLÓGUS FIGYELEMFELHÍVÁSA:

Nem tudtad? Tudd meg, ha szívproblémád van, hogyan segíthetsz magadon.

Új aszpirin van forgalomban, a kristályos aszpirinkirály. Vásárolj egy dobozzal, mindig ott legyen a táskádban, tarts belőle a kocsiban is, és mindig legyen néhány az éjjeliszekrényen. Mért ajánlatos, hogy ott legyen az éjjeliszekrényen? Éjjeli szívroham esetén az életedet mentheti meg.

A szívroham tünetei: Bal kari fájdalom és az állkapocsban jelentkező nagy fájdalom. A rosszulléthez járulhat hányinger és erős izzadás. Fontos tudni: a mellkasi fájdalom felébreszti az alvó embert, de előfordulhat, hogy a mellkasban nincs fájdalom: Ez a veszélyesebb állapot.

Akár éjjel, akár nappal következik be a szívroham, az eljárás ugyanaz: Vegyél be két darab kristályos aszpirint, várd meg, míg feloldódik, aztán nyeld le egy kis vízzel. Ezt követően ne várd meg, míg jobban leszel, azonnal hívd a mentőket: közöld, hogy szívrohamod van és bevettél kettő darab aszpirin (ez fontos), nagyon rosszul vagy, jöjjenek azonnal! Felesleges szöveggel ne húzd az időt. Mialatt vársz, zárd ki az ajtót, telefonálj a szomszédnak, vagy a közelben lakó rokonnak. Amikor ez megtörtént, le ne feküdj!!! Ülj le egy székre, minél közelebb az ajtóhoz. Ha távolabb van a mentőállomás, vagy késik egy keveset, ne idegesítsd fel magad, mert ront az állapotodon. A kristályos aszpirinnek éppen az a célt szolgálja, hogy a köztes időszakot átvészelje a beteg.

FIGYELEM!!! STROKE, AGYVÉRZÉS, SZÉLÜTÉS FELISMERÉSE

Bárkit, bármikor érhet nem várt meglepetés; például nyilvános helyen, vagy utcán, vagy közös összejövetelen, valaki rosszul lesz, összeesik. Ilyenkor érthetően összezavarodunk, nem tudjuk, mit csináljuk. Nem tudjuk, mert megeshet, hogy csak átmeneti rosszullét. Nagy valószínűséggel lehet, hogy agyvérzésről van szó, és ilyenkor minden perc késlekedés a beteg életébe kerülhet.

A szakorvosok állítják, ha a stroke (agyvérzés) áldozatát időben:3 órán belül elkezdik kezelni, valószínűsíthető, hogy teljesen, hogy teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN!

Amennyiben a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit, a beteg
súlyos agykárosodást szenvedhet. Ne kezeljük senki rosszullétét úgy, főleg, ha javulást észlelünk, hogy majd elmúlik. Gondoljuk el! -bárki, bármikor kerülhet hasonló helyzetbe.

Tehát, ha nincs orvos a közelben, MIT TEHETÜNK, HOGY HELYESEN CSELEKEDJÜNK?: A stroke felismerésének (diagnosztizálásának) egyszerű a trükkje, és ha azt bárki azonnal alkalmazza, a beteg 3 órán belül szakorvosok keze alá kerülhet, és el lehet kezdeni a kezelését.

A SZROKE felismerésének érdekében, három egyszerű kérdést kell feltenni a rosszul lett betegnek:

1. Kérjük meg a beteget, hogy MOSOLYOGJON.

2. Kérjük meg a beteget, hogy BESZÉLJEN, mondassunk egy egyszerű,
összefüggő mondatot (Pl. szép napunk van.).

3. Kérjük meg a beteget, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha a rosszul lett betegnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége akad, azonnal mentőt kell hívni, és a mentőorvosnak érthetően elmondani az észlelt tüneteket!

Még egy intő jel: Kérni kell a beteget, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT. Ha a nyelv kicsavarodott, ha a nyelv egyik vagy másik oldalra megy, ez is a stroke jele lehet, vagy más súlyos állapot jele. Ha a nyelv, már eleve oldalra kilóg, minden kísérlet felesleges, azonnal mentőt kell hívni.


Szívroham esetén ne feküdjünk le?

Link






 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Egy csepp Európa
  2014-04-27 11:30:13, vasárnap
 
 




EGY CSEPP EURÓPA 3.


Nem csalás, nem ámítás! Mesés kastélyok és várak meredek sziklacsúcsokon

Sorozatunk második részét a valóban létező házakról készítettük, amelyek sziklák tetején találhatók. A jaltai Fecskefészek-kastély fotójával zártuk a bejegyzést, úgyhogy indítsuk el az újabb részt ugyanazzal a képpel!







Ukrajnában, a Fekete-tenger partján áll a Krím-félsziget egyik jelképe, a Fecskefészek- kastély (Swallow's Nest) egy 40 méter magas sziklaszirten, ami az Aurora nevet viseli. A neogótikus épület tulajdonosa von Steingel német olajmágnás egy középkori várra vágyott, s 1911 és 1912 között meg is találta azt az orosz építészt, aki megálmodta neki. Valószínűleg Leonyid Sherwood-ot a neuschwansteini kastély ihlette meg, mert ahhoz nagyon hasonló stílusban készült el a tervezet. Ezen a sziklán egyébként már állt egy faház, amit a Szerelem kastélyának hívtak.


fecskefészek, jalta 1





Ha már szó esett arról a tündérkastélyról, ami a Fecskefészek tervezőjét (és mellesleg még Walt Disney-t is) megihlette, vessünk rá egy pillantást! A neuschwansteini kastélyt (Új Hattyúkő kastélyt) II. Lajos, Bajorország uralkodója építtette Richard Wagner tiszteletére 1869 és 1886 között. Németország déli részén, Schwangau község területén található, az Alpsee felett emelkedik, a Pöllat-szakadék magányos szikláján áll. Kívülről Németország legtöbbet fotózott épülete, sajnos a falakon belül tilos fényképet vagy videó felvételt készíteni.


Neuschwanstein





Sokatmondó tény, hogy ezt a gyönyörűséget nem építész, hanem Christian Jank színházi díszlettervező tervezte (az építészeti szakértelmet Eduard Riedel udvari építész, később Georg Dollman és Leo von Klenze biztosította). Maga a stílus meglehetősen vegyes: a román, a gótikus, a mór, a bizánci és a barokk stílusjegyek is helyet kaptak benne. A kastélyt a közeli, 45 méter magas vízesés felett lévő Mária-hídról (amely a szoros felett ível át) csodálhatjuk meg a legjobban.


Neuschwanstein





Bannerman szigete egy robusztus, fával borított szikla, a tetején egy omladozó várral, amelyet földbe süllyedt tornyok szegélyeznek, ami úgy hat, mintha az egész beleveszne az erdőbe. A Hudson folyón hajózva, néhány mérföldnyire Beacontól délre, fél óra alatt elérhető a hely. Hetvenvalahány lépcső megmászása után lehet közelebbről megszemlélni a romokat.







A sziget ősidők óta lakott volt, már a fehér ember megjelenése előtt is vadászterületként használták. A Függetlenségi Háborúban támaszpontot próbáltak létrehozni itt, de az angol csapatok felégették a félkész erődöt. 199-ban Francis Bannerman vásárolta meg, aki itt akarta elhelyezni katonai tárgyakból álló gazdag gyűjteményét. Ezért személyesen tervezett meg egy skót kastélyt, különböző képek alapján, amit könyvekben és újságokban látott. Azonban az építményt 1920-ban egy robbanás, 1969-ben pedig egy tűzvész rommá változtatta.


bannermas-island-2





Jemenben, 15 kilométerre Sanaa városától találjuk a Dar Al- Hajar csodálatos épületét, amelyet a 18. században épített Ali bin Saleh Al-Amari, aki híres tudós, költő, szónok volt, mestere a geometriának és az asztronómiának. Kitűnően értett az építészmérnöki munkához is, aminek mesterműve, Dar Al-Hajar is ékes bizonyítéka.


dal ar hajan jemen





A sziklára épült Hohenwerfent Salzburgtól kb. 40 kilométerre délre találjuk, a Berchtesgadeni Alpok és a Tennengebirge hegység ölelésében. A Salzach völgye fölé 155 méter magas sziklacsúcsról letekintő középkori várat 1077-ben építették. Vásári, udvari vigasságokat, történelmi bemutatókat és sólyomröptetést tartanak falai között.


hohenwerfen castle





Zuheros várát (Castillo de Zuheros) Spanyolország Córdoba tartományának Zuheros falujában találjuk. Valószínűleg az első vár már a késő 9. században felépült erre a sziklára, hogy őrködjön a Córdoba és Granada közötti út felett. A jelenlegi épület a 11. vagy a 12. században jött létre, amikor a Zirid dinasztia tartotta uralma alatt a vidéket. Később keresztény fennhatóság alá került.


zuheros spain





Végezetül egy újabb mesebeli épület. Lichtenstein vára Németországban található, Baden-Württembergben, 1200-ban építették, de kétszer lerombolták. Az Echaz völgy felé néző sziklán áll, a jelenlegi kastélyt 1840 és 1842 között épült, és jelenleg is látogatható.


lichtenstein



 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Szép napot, kellemes hétvégét!
  2014-04-26 11:23:17, szombat
 
 




Szép napot, kellemes hétvégét!

Szia!

Mókus ugrál fenn a fán,
A nap is süt, hát légy vidám,
Madár dalol, s tovaszáll,
Ma csak öröm, s csoda vár,
Friss kávédba sok habot.
Így kívánok szép napot!


Villás farkú fecskemadár,
jaj de régen várunk!
Kis ibolya, szép hóvirág,
kinyílott már nálunk!
Fátyolszárnyú kis méhecskék
zúgva-döngve szállnak.
Cifra lepkék, kék legyecskék
ide-oda járnak.

Szép napot és kellemes hétvégét!









A reggelihez jó étvágyat kívánok

Katt. a virágra.





Link














 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Válogatott csibészek
  2014-04-25 21:14:58, péntek
 
 




Tóth Eszter Zsófia, Benedek Szabolcs: VÁLOGATOTT CSIBÉSZEK


1992. január 31-én, máig tisztázatlan körülmények között veszítette életét Rákoscsaba és Pécel között a vonaton Sárközi István labdarúgó. Életútját az 1983-as totóbotrány törte ketté. Az eljárás során vesztegetésért börtönbüntetésre ítélték, a futballtól eltiltották. Az 1968-ban Mexikóvárosban győztes olimpiai futballválogatott tagja a börtönben még tele volt tervekkel. Az őt interjúvoló újságírónak azt nyilatkozta: ha szabadul, zöldséges boltot nyit, és ha a totóbotrány elfelejtődik, edzősködni fog. Nem így történt. A totóbotrány miatti börtönbüntetés szégyenétől nem tudott megszabadulni, sosem állt talpra. A kiváló labdarúgó 45 évesen hunyt el. Cikkünkben levéltári és sajtóforrások alapján a 30. és a 25. évforduló kapcsán két, a szocialista időszakban nagy port felvert esetet ismertetünk részletesen: az 1983-as totó- és az 1988-as bundabotrányt.

A sportélet tisztasága örök témának számít mind a sportrajongók, mind a sportolók között. Az alaptézis: a tiszta győzelem az igazi, az eladott mérkőzés morálisan vállalhatatlan. A bundázás etikai és jogi szempontból büntetendő, ugyanakkor nem mindig könnyű kimaradni belőle. Amikor a futballvilágot átszövik a kisebb-nagyobb vesztegetések - olykor vesztegetés se kell, ha egy bizonyos eredmény mindkét csapatnak jó -, kigolyózhatják azt, aki ki akar maradni belőle. Ez különösen fiatalabb játékos esetén jár hátránnyal, hiszen azt kockáztatja, hogy a közösség nem fogadja be, a pályán nem adnak neki labdát, és ez későbbi karrierjére negatívan hat. A bunda létezése tény. E cikk egyik szerzője például fültanúja volt az uszodában olyan beszélgetésnek, ahol két egykori válogatott futballista azt ecsetelte, hogy azt hitték, izgalmas meccset látnak, holott az eredmény előre le volt zsírozva.

A bundaügyeknek alapvetően két típusa van: az egyik a sportfogadásra épül, ilyen volt az 1983-ban napvilágra került totóbotrány is. Ilyenkor egy csapat futballistái is fogadhatnak saját vereségükre és ha a mérkőzést tényleg elveszítik, már fel is vehetik a fogadóirodában a nyeremény összegét. A másik, amikor a csapat győzelmét akarják tiltott eszközökkel elérni: a játékvezetőt befolyásolni a részrehajló bíráskodásra vagy az ellenfél játékosait arra, hogy ne teljes erőbedobással játsszanak.
Bundabotrányok - ahogyan azt Szegedi Péter kiváló sporttörténeti kutatásaiból tudjuk - már a 20. század első felében is kirobbantak. 1905-ben, például a Postás bajnoki címét vonta vissza az MLSZ, mivel a ,,Fővárosi TC két játékosát állás ígéretével lazsálásra bírták" - írja a már említett sporttörténész. 1913-ban pedig Óbudán a TVE vezetője vesztegette meg a MAC elleni találkozó játékvezetőjét. Amikor az esetre fény derült, az óbudaiakat kizárták az első osztályból. Azonban ezeknél az eseteknél sokkal súlyosabb volt az 1924/25-ös botránysorozat, amelyben a másodosztályú csapatok kétharmada volt érintve és az MLSZ négy játékvezetőt örökre eltiltott.

Forrás:
Múlt-kor történelmi portál

Link





 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Nem jártak a kocsmákban
  2014-04-23 22:50:23, szerda
 
 




NEM JÁRTAK A KOCSMÁKBAN
Sinkovics Ferenc - 2014. április 23., szerda


A kívülállóknak úgy tűnhet, a magyarok mazochisták lettek, s időnként Szanyi-interjúkkal szórakoztatják magukat! Mi tagadás, ez történt tegnap reggel is, amikor Szanyi Tibor interjút adott a Kossuth rádiónak. Mi pedig hallgattuk, ha nem is szórakoztunk éppen.

Értelmetlen dolog lenne kivesézni Szanyi minden kijelentését, de néhány gyöngyszemet azért meg kell említeni. Természetesen a közelgő EP-választás állt a beszélgetés centrumában, amellyel kapcsolatosan az volt Szanyi legfontosabb megállapítása, hogy olyan új adminisztrációra van szükség Brüsszelben, amely szakít végre a megszorítások politikájával, vagyis azzal a politikával, amelynek Orbán Viktor az egyik fő képviselője. Meg hogy az EP-ben nincs jelentősége a képviselők nemzeti hovatartozásának, mert ott már nemzetek fölötti ügyek kerülnek terítékre. Egyébként Szanyi több hasonló megnyilvánulásából is kiderült, hogy ő Európából, azaz az Európai Unióból vezeti le a nemzetek létét, s nem fordítva. Ez azért is lehet majd olyan érdekes az MSZP életében, mert Mesterházy Attila, a párt elnöke legutóbb arról beszélt, hogy odakint nem a pártcsaládok ideológiá-ja szerint kellene ténykedniük és szavazniuk a magyar képviselőknek, hanem nemzeti érdekeink jegyében.

No azért nehogy sírva fakadjon valaki! Ezt a trükköt sem most látjuk először, 2004-ben, az MSZP utolsó EP-választási kampánygyűlésén szinte csak magyar trikolórok és nemzetiszín drapériák díszítették a csarnokot, szegfűt alig lehetett látni. És ha emlékezetem nem csal, egy ismert folkzenekar nyitotta meg a rendezvényt. Nyilvánvaló, hogy Szanyi az efféle gesztusokat és mímeléseket feleslegesnek tartja, ő nyíltan ki szokta mondani, hogy az MSZP-nek is csak az európai jobboldal legyőzése lehet az egyetlen célja. S ha Mesterházy véletlenül tényleg komolyan gondolja azt, amit a nemzeti érdekek közös védelméről mondott, akkor nem is olyan sokára kitör a harc a pártban az elnöki székért.

Fene tudja, hogy is van ez, de mintha sokkolta volna őket a választási vereség. Amiben az a megdöbbentő, hogy a reakció alapján úgy tűnik, a párt, akárcsak szövetségesei, akárcsak egy pillanatra is komolyan gondolta, hogy leválthatja az Orbán-kormányt. Nem tájékozódtak? Nem járták a kocsmákat, nem füleltek a villamosokon? Nem fogták fel, hogy hiteltelen emberekkel, hamis ideológiával és a programnak csúfolt ,,semmivel" soha többé nem rúgnak labdába? Nem sokra tartják akkor a népet, még mindig csak alakítható, formálható masszának tekintik a választók széles táborát, ennek egyébként Szanyi hangot is adott a rádiós interjúban. Minősíteni kezdte a szavazókat, mondván, akik a Jobbikra voksoltak, azok bizonyíthatóan tanulatlan, vidéki emberek. Az MSZP neve mellé viszont a nagyvárosok kifejezetten tanult és felvilágosult ifjúsága húzta be az ikszet. Az ő szavazatukra számít most is.

A Szanyi-féle gondolatmenet szorosan kapcsolódik ahhoz a balliberális propaganda-hadjárathoz, amit a polgári oldallal, azon belül is főként a Fidesszel szemben vívnak. Ezek szerint a párt és a KDNP választási győzelme tulajdonképp vereség, hisz ötszázezerrel kevesebb szavazatot kaptak, mint négy évvel ezelőtt. Meg hogy választási csalás történt. Ezt Szanyi is említette a rádióban, valahogy úgy finomítva a dolgot, hogy az EBESZ megállapításaiból akár erre is lehet következtetni. Azért is merész játék ez a szavakkal Szanyitól, mert az EBESZ ellenőrei semmiféle csalásról nem beszéltek.

S végül, ha nem is kifejezetten balról, de a politikai és gazdasági elemzők világából fontos üzenet is érkezett, amely szerint Orbán Viktornak ki kell egyeznie végre a belvárosi értelmiséggel. Ez a csoport, mint tudjuk, egy maréknyi, magát liberálisnak valló íróból, filozófusból, közíróból áll, s ilyen-olyan művészek, színházi emberek, médiasztárok pörögnek még körülöttük, mint holdak a bolygó körül.

Maradjunk abban: nem szeretik a szotyolát. Mi viszont szeretjük.

Ha nem tévedek, alapvetően ez az a társaság, amely úgy érzi, a világhatalmat képviseli ebben az aljas és műveletlen országban. Már 2010-ben is kérték a kormányzati hatalom megosztását - fékek és ellensúlyok! -, ami egyébként a demokrácia, a szabad választások megcsúfolása és a választásokon kinyilvánított népakarat erőszakos megváltoztatása lett volna. Most pedig magukhoz rendelnék Orbánt, mintha a jövőbeni kormány is csak általuk nyerhetné el legitimitását. Nemcsak a nemzetközi színtéren, de idehaza is. Ugyanarról a csoportról van szó, amely beerőltette Gyurcsányt a baloldali összefogásba. Még nem tisztázott, hogy ennek milyen szerepe volt a kormányváltók vereségében.

Mellesleg a kudarcot követően arról szólnak a hírek, hogy hitelező bankja zárolta az MSZP számláit annak kétmilliárdos tartozása miatt. A párt ezt cáfolta, de állítólag el vannak adósodva rendesen. A balliberális térfélen valahogy mindig baj van a pénzzel, na meg annak eredetével. Nemcsak a Simon-ügyre kell gondolni, vagy az SZDSZ tartozásaira, de mindjárt arra is, hogy az MSZP még mindig nem számolt el az MSZMP-től örökölt vagyonával...

No és a bank, amely most kezd keménykedni! Mintha csak kivárta volna a választás végeredményét... A szocialista politikus, Gúr Nándor odanyilatkozott a minap az ATV-ben, hogy nem tudja, miként fizeti meg ezt az adósságot az MSZP, mert amögött nem állnak olyan gazdaságilag erős támogatók, mint a kormánypártok mögött. Mintha csak elfelejtette volna Máté László, Kapolyi László vagy más ,,privatizációs bajnokok" nevét. Elég terjedelmes a lista. Kár, hogy a polgári kormányok valamiért nem merik kézbe venni.


See more at: http://magyarhirlap.hu/nem-jartak-a-kocsmakban#sthash.YId2j8uA.dpuf

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Tavaszi fáradtság
  2014-04-22 20:02:52, kedd
 
 




TAVASZI FÁRADTSÁG


A tavasz beköszöntével sokan érezzük, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak.

A közeledő kikelet ellenére nyoma sincs a megújuló vállalkozó kedvnek, a végtagok ólomsúlyúak, a fej mintha vattával lenne kitömve, - egyszóval erőt vesz rajtunk a tavaszi fáradtság. Minden kellemetlen tünete ellenére, a tavaszi fáradtság nem betegség, hanem a szervezet normális reakciója, amikor is a téli üzemmódról tavaszira vált át. Ez az átállás azonban tovább emészti a tél során egyébként is megcsappant energiatartalékainkat.

Amikor a test vagy a lélek kimerül, szükség van egy kis külső segítségre is. A tavaszi fáradtságot több módon is le lehet küzdeni. A rendszeres, pihentető alvás elengedhetetlen, de ez önmagában nem elég. Furcsának tűnhet, de igenis szükség van némi aktivitásra is, ami felébreszti a testet a téli "szunyókálásból". Legtöbbet a szabad levegőn való mozgás ér, hiszen a tavaszi napsütés már önmagában is új energiával, és jókedvvel tölthet fel bennünket.

Irány a természet! Mozogjunk minél többet a napfényes szabadban, friss levegőn

Változtassunk étkezési szokásainkon

A reggeli váltózuhany felfrissít

A test mellett ápoljuk lelkünket is

Ezeken kívül besegíthetünk szervezetünknek egy-két természetes és egészséges módszerrel is. Ilyenkor a legfontosabb vitamin-készletünk feltöltése, és szervezetünk megtisztítása a felgyülemlett méreganyagoktól.







Dalszöveg
Előadó: Aradszky László

Szétmegy a fejem, mindenem sajog már!
(Tavaszi fáradtság!)
Szívem is furán, görcsösen kalimpál!
(Tavaszi fáradtság!)
Szédülök időnként! És a szemem ég...
(Tavaszi fáradtság!)
Persze, ez tavasszal divat betegség!
(Tavaszi fáradtság!)

Érdekes azonban,
Ha te velem vagy:
Semmi vész!
Oly vidám az egész!
Nyoma sincs már tavaszi fáradtságnak!
Ám, amint kilépsz, mintha elalélnék!
(Tavaszi fáradtság!)
Esküszöm, nagyon furcsa e betegség!

Szétmegy a fejem, mindenem sajog már!
(Tavaszi fáradtság!)
Szívem is furán, görcsösen kalimpál!
(Tavaszi fáradtság!)
Szédülök időnként! És a szemem ég...
(Tavaszi fáradtság!)
Persze, ez tavasszal divat betegség!
(Tavaszi fáradtság!)

Érdekes azonban,
Ha te velem vagy:
Semmi vész!
Oly vidám az egész!
Nyoma sincs már tavaszi fáradtságnak!
Ám, amint kilépsz, mintha elalélnék!
(Tavaszi fáradtság!)
Esküszöm, nagyon furcsa e betegség!

Óó, hát maradj velem!
Majd meggyógyít a szerelem!
Hát, ne hagyj el egy életen át,
Hogy elmúljon végleg
(Tavaszi fáradtság!)
Tavaszi fáradtság!
(Tavaszi fáradtság!)
Hajaj, tavaszi fáradtság...
(Tavaszi fáradtság!)
Tavaszi fáradtság!
(Tavaszi fáradtság!)
Haha, Tavaszi fáradtság!
(Tavaszi fáradtság!)
Hej, Tavaszi fáradtság!
(Tavaszi fáradtság!)







Aradszky László-Minden rosszban van valami jó

Link



Aradszky László - MIX

Link

















 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Pákozdi Sarolta: Húsvét-köszöntő
  2014-04-21 20:15:36, hétfő
 
 




Pákozdi Sarolta: HÚSVÉT-KÖSZÖNTŐ


Üdvözlégy Húsvét!
Virágos kedvvel köszöntünk
hímes tavaszi ünnepünk.
Te vagy a kikelet,
elűzted a telet.
Te vagy a megváltás,
Istentől eredő testi-lelki áldás.

Pezsdül, éled az élet,
dermesztő téli álmából ébred
a tetszhalott Természet.
Pattan a fákon a bimbó,
füttyent a sok rigó,
Magok csíráznak, kihajt a barka,
fészket rak a gólya, pacsirta.
Színpompás kikelet - életet vet,
termékenység-ünnep.
Szerelmet ébreszt,
párzásra késztet minden állatot,
virágnak ad méheket csábító illatot.

A hosszú téli böjt után,
sonkás lakoma vár.
Sok kedves népszokás,
vidám locsolkodás, nyuszi-ajándék ,
piros és hímes tojás kínálás
Gyermekek öröme: kirándulás, kacaj,
duhaj legényeknek másnapi macskajaj!
Aki vallásos, menjen misére,
aki nem, fusson a rétre,
locsoljon lányokat,
adjon csókokat.
Legyen az ünnep méltó megújulás
lelki bűnbocsánat, felszabadulás,
Zúgjon a sok harang szava:
győzzön a béke dala.


Húsvéti harangok Budapesten

Link











 
 
0 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Tavaszi humor
  2014-04-19 21:45:21, szombat
 
 







TAVASZI HUMOR


Egy szép tavaszi napon Juliska kihajtja a bikát a rétre. Éppen ott legelteti Jancsi is a tehenét. Jancsi odamegy Juliskához, és leheveredik mellé a fűbe. Egyszer csak arra lesznek figyelmesek, hogy a bika elkezdi hágni a tehenet. Mire Jancsi:
- Juliska! Mi lenne, ha én is azt csinálnám, amit a bika?
- Hát, te tudod, Jancsi. A te tehened...

Egy kora tavaszi napon egy férfi a feleségével és az anyósával kirándulni megy a hegyekbe. Letáboroznak egy tisztáson, amikor hirtelen egy medve tűnik fel a fák között, és megtámadja az anyóst. A férfi és felesége egy közeli fa tetején keres menedéket. Az anyós körbe-körbe szaladgál, a medve pedig a fogait csattogtatva utána. A feleség odakiált a férjének:
- Ez a vadállat mindjárt elkapja anyámat. Gyerünk, segíts már neki!
Mire a férj:
- Ugyan már, gyors az a medve, elboldogul egyedül is.

Egy házaspár elmegy horgászni hétvégén. A férj délben ledől pihenni egy kicsit, a felesége pedig a csónakkal beevez a tó közepére, lefekszik napozni és olvasni. Arra evez a halőr és megszólítja:
- Bocsánat hölgyem, mit tetszik csinálni itt?
- Nem látja, olvasok?! - kérdez vissza a nő.
- Azt tudja, hogy itt tilos horgászni?
- Én nem is horgászok!
- De a felszerelés ott van a csónakban! Ezért sajnos fel kell jelentenem!
- Ha feljelent, én meg beperelem nemi erőszakért!
- De, hiszen magához sem értem!
- Az lehet, de a felszerelés ott van magánál!

Tavaszi divat:
Egy kisfiú sír egy padon. Megkérdezi tőle egy idős ember:
- Miért sírsz?
- Mert elvesztettem a nővéremet.
- Hát mért nem kapaszkodtál bele a szoknyájába?
- Mert nem értem föl.

Egy nő eltéved az erdőben és talákozik a farkassal.A farkas azt mondja :
- Kivezetlek az erdőből ha utána kérhetek tőled három dolgot.
- Kettőt ! - alkudozik a nő.
- Na jól van legyen kettő - mondja a farkas - fogd meg a f*rkam és kivezetlek innen.
Amikor kiérnek az erdőből a farkas megszólal :
- Az első kívánságom,hogy csókolj meg.
A nő nagy undorodva megcsókolja a farkast.Amint megteszi gyönyörľ szép férfi lesz belőle.
- Mi legyen a második kívánság ? - kérdezi fellelkesülve a nő.
- Az hogy engedd el a f*arkam.

Anya füröszti a kisfiát. Petike megkérdezi:
- Anyuci, ha nagy leszek, nekem is két fütyim lesz?
- Ugyan kisfiam, honnan veszel ilyesmit?
- Mi az, hogy nekem is?
- Hát apukának is kettő van. Amikor pisil, előveszi a kisebbet, amikor a szomszéd néni átjön, akkor meg a nagyobbat.

Tavaszi randevu
Egy férfi bemegy a patikába, és mutatja az egyik kezét. A patikus megkérdezi:
- Kézkrém?
Erre az ember:
- Nem, öt darab Viagra, öt nővel lesz ma dolgom!
Másnap megint bemegy a férfi és ismét felrakja a kezét. A patikus ránéz:
- Tudom, öt Viagra.
Erre a férfi:
- Nem, kézkrém. Egyik se jött el.

Egy tavaszi,verőfényes,csodálatos reggelen a koszovói paraszt ruganyos léptekkel érkezik a verandára és ott vad rángatózásba kezd.Egyszem lánykája elkerekedett szemekkel nézi :
- Mit mľvel apám ?
- Szívatom a mesterlövészt.







Reggel Pistike odabújik az apja mellé az ágyba.
- Mondd papa, mi borult fel az éjszaka a hálószobátokban?
- A szobánkban? Semmi.
- Akkor anyuci miért mondta, hogy: "Na fiam, ezt a jó Isten sem tudja felállítani!"

Két óvodás beszélget:
- Tavaty van.
- Mi van?
- Tavaty van?
- Nem éjtem?
- Batynak a matkák.
- Jaaa, tavaty van!

- Óvó néni, kimehetek cseresznyézni?
- De Pistike, hiszen tél van!
- Tudom, tudom! Sapka, sál...

- Mi a legjobb időszak a cseresznyeszedésre? - kérdezi a tanító néni.
- Amikor nincs ott a gazda! - feleli Janika.

Anyu, vegyél nekem fagyit!!!
- Aranyom, azért mert lefekszem az apáddal, még nem kell anyunak szólítanod!
- Akkor hogy szólítsalak???
- Normálisan, mondd, hogy Józsi!

Az apa és a fia elmennek a tavaszi nagy állatvásárba bikát venni. A fiú látja, hogy az apja a bikák tojásait fogdossa. Megkérdezi:
- Mit csinál, édesapám, miért emelgeti a bikák tojásait?
- Tudod, fiam, akkor jó a bika, ha spannolnak a tojásai, ha feszes a zacskója!
Másnap az apa kint dolgozik a szántón. Egyszer csak a fiú lélekszakadva rohan feléje, és már messziről kiabálja:
- Édesapám, jöjjön gyorsan, anyám megveszi a postást!







A püspök arról beszél a gyülekezetnek a tavaszi nagymisén, hogy nincs elég pap és apáca.
- Önök közül sokan csak egy gyermeket vállalnak, és hagyják, hogy más pályát válasszon. Én azt javaslom, hogy minden család három gyermeket vállaljon: egyet az apának, egyet az anyának, egyet pedig az egyháznak.
Néhány nappal később a püspök épp vásárol a boltban, amikor meglát egy nyájába tartozó várandós kismamát. Mielőtt üdvözölhetné, a kismama mindenki füle hallatára odakiáltja neki:
- Püspök úr, ez a magáé!

A 78 éves Gyuri bácsi már alig tud járni. Pedig ragyogó szép tavaszi nap van. Szomszédja, hogy feldobja az öreg hangulatát, azt mondja neki:
- Jöjjön, Gyuri bácsi, elmegyünk kurvázni.
- Jaj fiam, nem megy az már nekem.
- Dehogynem! Kiállunk a sarokra és aki arra jön, mind lekurvázzuk.

Két nyugdíjas találkozik tavasz táján egymással. Azt mondja az egyik:
- Szervusz komám! Ugye te is alig várod már a nyarat? Akkor legalább az életszínvonalunk 50%-kal jobb lesz!
- Hogyhogy?
- Úgy, hogy télen fáztunk is és éheztünk is, de nyáron csak éhezünk.


Egy szép tavaszi napon nyuszika nagytakaritásra készül. Gondolta elmegy a medvéhez kölcsön kéri a porszivóját. Elindult és ut közben gondolkodott.
- Nem adja ide. Smucig. Sajnaja nem fogja kölcsön adni. Biztos nem adja ide.
Közben odaért a medvéhez. Bekopog. A medve kinyitja az ajtót.
- Mi a bajod? Nyuszika.
- Kell a francnak a porszivód!

A melltartó odaszól a bugyihoz:
- Kikapcsolódásra vágyom....
- Nemááá, tegnap is miattad toltak le!!

Férj:
- Drágám, ma kereken egy hónapja, hogy nem szeretkeztünk.
Feleség:
- Te.

Férj hazaér, párja dühösen rátámad:
-Te szemétláda! Hogy kerül ez a női bugyi a kabátod zsebébe?
A férj hűvösen végigméri:
- A szomszéd adta ide. Tegnap nála hagytad!

- Doktor úr visszafelé folyik a vérem !
- Miből gondolja?
- Régebben ha a feleségem megsimogatta a hajam felállt a f*rkam. Most meg ha megsimogatja a f*rkam égnek áll a hajam...







Tavaszi Humor
Két barackvirág beszélget:
- Szeretsz?
- Szeretlek.
- Akarod?
- Akarom.
- Akkor hívjuk a méhecskét!

Két virág beszélget a réten. Az egyik megkérdezi a másiktól:
- Nincs kedved délután eljönni velem moziba?
- Sajnos nem érek rá, fogorvoshoz megyek.
- Fogorvoshoz? De hiszen nekünk virágoknak nincsenek is fogaink!
- Az igaz, de én gyökérkezelésre megyek!

A tavasz utolsó pillanata:
- Letartóztatom - gondolta Müller.
- Lelövöm - gondolta Stirlitz.
- Csütörtök - gondolta a pisztoly.

Két fa beszélget:
- Helló, picim! Én a tölgy vagyok! Akarod látni a makkomat?
- Pfúj! Én még fűz vagyok!

- Mi a tavasz gyöngye?
- ???
- Itt egy fűszáll, ott egy f*szál...

- Milyen az abszolút tavasz?
- ???
- Amikor még a mellbimbó is kivirágzik!

Egy kis humor - talán még aktuális
Itt a tavasz, indulnak a kerti munkák... Már akinek. A kocsmában ültem, és felhívtam a rendőrséget, feljelentettem magam, hogy hullák vannak a telkemen. A nyomozók egész délután a kertemet ásták, már csak el kéne vetni a magokat...

- Átugrom 5 percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest.







Kőhalmi Zoltán Tavaszi fáradtság

Link



Tavaszi humor a természetben




















 
 
1 komment , kategória:  Humor  
Törő Zsóka: MEGTISZTULÁS
  2014-04-18 22:50:14, péntek
 
 







Törő Zsóka: MEGTISZTULÁS

Húsvéti készülődés

Újabb ünnep közeledik,
szívünk örömbe öltözik.
A húsvét, a feltámadás,
dolgunk most a megtisztulás.

Emlékezz Isten fiára,
ki felment a Golgotára,
értünk életét áldozva
a kínhalált választotta.

Csekély a mi áldozatunk,
csak annyi, hogy megtisztulunk.
Böjttel tisztítjuk a testet,
elmélkedéssel a lelket.

Megújult már a természet,
minden virulóan szép lett,
tisztára mosod otthonod,
formáld át a gondolatod...

Jézus hirdette szeretet
tebenned is öltsön testet,
takarítsd ki a lelkedet,
fogadd be a szeretetet...

Ő a sírból feltámadott,
hívőinek reményt adott.
Akkor megtörtént a Csoda.
Ne veszítsd el hited soha...

Ha megtisztul tested, lelked,
áldott lehet az ünneped,
eljöhet a feltámadás,
erőt adó megújulás.

Figyeld meg a természetet,
ezer bimbó, virág feslett,
minden zöldül, vígan ébred.
Adjon neked reménységet...

Figyelj te is önmagadra,
hallgass titkos, belső hangra,
megmondja, hogy mit kell tenned,
hogy mosd tisztára a lelked.

Akit szeretsz, öleld hát meg,
fejezd ki érzéseidet,
az ünneplő ruhád mellett
öltsön új ruhát a lelked...

Ne légy áldozati bárány,
ne húzódj háttérbe gyáván,
harcolj meg a boldogságért,
élted megújulásáért...

Hozzon neked ez az ünnep
régen nem várt örömöket,
megtisztult testtel, lélekkel,
töltekezve szeretettel...

Húsvét, tojás, megújulás...
Az élet egy nagy körforgás.
Egyszer fent és egyszer lent vagy,
emeld most magasba magad...

Megérdemled, hiszen jó vagy,
hogy az ajándékod megkapd,
mindent, mire szíved vágyott...
Öleld hát át a világot...

Szüless újjá, legyél boldog,
alakítsd széppé a sorsod,
legyen benned lelki béke,
egy jobb jövő reménysége...







Húsvét - Golgota, Easter - Golgota

Link



Lent a Via Dolorosán

Link



Húsvéti üdvözlet

Link








 
 
1 komment , kategória:  Húsvét - Pünkösd  
Húsvéti humor
  2014-04-18 18:45:36, péntek
 
 







HÚSVÉTI HUMOR


Apuka leülteti a 12 éves fiát, és azt mondja neki:
- Fiam, eljött az ideje, hogy elmeséljem neked, hogyan is születnek igazából a gyerekek!
A fiú erre befogja a fülét, a fülére tapasztja a kezét, és felkiált:
- Nem! Nem akarom hallani! Nem akarom tudni! Nem! Nem! Nem!
- Na de miért nem, kisfiam? - kérdi az apja döbbenten.
- Nézd, apa! Amikor 5 éves voltam, elárultad, hogy nem létezik a Télapó. Ötéves koromban meg azt, hogy a Jézuska sem létezik. Amikor 7 éves lettem, elárultad, hogy nem létezik a húsvéti nyuszi sem. Ha most azt mondod, hogy a szex sem létezik, nem marad semmi, amiért érdemes lenne élnem!

Kisgyerekek gyónnak Húsvét előtt. Bemegy a gyóntatófülkébe az első, megvallja bűneit, és ezzel zárja:
-"bedobtam a vízbe a tökmagot".
A plébános nem érti, de nem kérdez rá.
Jön a következő gyerek, az is megvallja, hogy bedobta a vízbe a tökmagot, s ez így megy tovább, míg az utolsó gyerek nem említi ezt a bűnt. A plébános rákérdez:
- Te nem dobtad vízbe a tökmagot?
- Nem - feleli a gyerek - én vagyok Tökmag!

A cigány húsvétkor elmegy a misére, mert még sosem volt. Fel is veszi az ünneplő gúnyáját és elmegy. Ott a pap mondja a szent beszédben:
- És Jézus elmene a gecemani kertbe, s ott elfogák és megvesszőzék...
Tetszik a cigánynak a szertartás, elhatározza, hogy jövőre is eljön. Úgy is tesz, következő húsvétkor megint ott van az első sorban. Mikor a pap odaér, hogy: "És Jézus elmene a gecemani kertbe, s ott elfogák és megvesszőzék...", a cigány bekiabál:
- Úgy kell neki, minek ment oda? Tavaly is ott fogták meg!







A 80 éves férfi felhívja távol élő fiát
- Fiam! Anyád és én úgy döntöttünk, hogy elválunk. Arra kérnélek, hogy hívd fel a nővéredet és kíméletesen közöld vele a hírt!
A fia azonnal telefonál a nővérének, és közli vele a rossz hírt. A nővére azonnal intézkedni kezd
- Azonnal csomagolunk, hazautazunk és rendbe rakjuk a dolgokat.
Majd felhívja az apját is
- Azonnal hazautazunk, addig ne csináljatok semmit!
Az apja
- Jó, akkor várunk. Majd odafordul a feleségéhez
- Nos, a gyerekek nálunk töltik a karácsonyt. Csak azt tudnám, húsvétra mit fogunk kitalálni...

- Mi a Húsvét-szigetek fővárosa?
- ???
- Nyúl York.

- Mi az előnye annak, ha szenilis vagy?
- ???
- Elrejtheted magadnak a húsvéti tojásokat.










 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2014.03 2014. április 2014.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 220
  • e Hét: 1716
  • e Hónap: 18860
  • e Év: 156232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.