Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
A csodálatos univerzum
  2011-10-31 15:55:59, hétfő
 
 




A CSODÁLATOS UNIVERZUM


Milyen kicsik is vagyunk az univerzumban !


A csodálatos univerzum
/A film hossza 47 perc. Jelenleg a budapesti és a kecskeméti planetáriumban nézhető meg a film/

Ez a teljesen magyar készítésű 3D-s film a csillagok közé repít minket, ugyanis Gráner József A csodálatos univerzum című érdekfeszítő, tudományos ismeretterjesztő mozija nem másról szól, mint a végtelen világűrről. A naprendszerbeli bolygók világát és az űrkutatást bemutató alkotás gyakorlatilag sík fotókból és animációkból állt össze mozgóképpé, és több mint egy évig tartott, mire elkészült a 47 percnyi anyag. A csodálatos univerzum már szűk körben bemutatkozott a tavaly nyáron, és a próbavetítéseket kitörő örömmel fogadta a nagykanizsai publikum. Szeptember 16-án viszont országos szinten, több 3D-s vetítésre alkalmas mozi is bemutatta a filmet, melyet bátran ajánlunk mindenkinek, főleg mert egy független magyar alkotásról van szó. © filmtrailer.hu





Link



A csodálatos univerzum - HD





Link



Csodálatos Univerzum.wmv (Wonderful universe)





Link



Virtuális utazás az ismert Univerzumban HD





Link



A kék bolygó
Gráner József neve lassan összefonódik a magyar 3D-s dokumentumfilm gyártással. Korábbi munkáinak, A csodálatos univerzum 3D és az Autócsodák 3D filmjeinek elég vegyes közönségreakciója lett, de ez körülbelül minden filmrendezővel kapcsolatban elmondható. A kék bolygó 3D című produkciójába nagyon sok mindent, a bolygó múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatos tényeket és gondolatokat zsúfolt bele, és tudományos-ismeretterjesztő formában, a 3D adta fantasztikus előnyöket kihasználva bemutatni Földünk sajátosságait. © filmtrailer.hu
Bemutató (Magyarország): 2011. szeptember 22.





Link



Aziza: Melletted

mellettem tested
felettünk az ég
szemem szemedben
izzva érted ég

hangod vérem folyása
mely csodákra ébreszt
karod szívem dobbanása
tán holtamból is feléleszt

mellettem tested
a mindenség felettünk
a sötét végtelenben
örök egyek lettünk









 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Tangó a rudon
  2011-10-30 23:12:57, vasárnap
 
 




TANGÓ A RÚDON


A tangó maradandó!

Hihetetlen, mennyire értik a rúdmászás és a tánc összes fortélyát!

...és mintha nem is létezne gravitáció...






Link



Csak érdekességként, biztos kevesen tudják, 2011.szeptember 4-én a rúdtánc-világbajnokságot Budaörsön, a BVUSS - Budaörs Városi Uszoda és Sportcsarnok területén rendezték meg. 25 országból érkeztek nevezések, köztük a rúdtánc ikonjai, élő legendák ...

Miss Poledance Hungary 2011 - Magyar Rúdtánc Bajnokság





Link
















 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
A világ
  2011-10-30 20:54:42, vasárnap
 
 




Eric Meussambani - A VILÁG "LEGJOBB ÚSZÓJA"


Biztos sokan emlékeznek még a 2000-es sydney olimpiai játékokra. Egy kis afrikai országból érkező gyorsúszó egyedül próbálkozott az üres medencében a 100 méterrel. A távolság majdnem soknak bizonyult... Én akkor szétröhögtem magam a felvételen - már rögtön ahogy a 3 indulóból 2 kiesett, aztán ahogy ez a fickó úszott... fenomenális, amilyen kitartóan küzdött a távval és ahogy a 48 másodperces világrekordot megszorongatta a kb. 2.5 perces eredményével. Kicsit én is aggódtam, hogy nem bírja végig.

A sydneyi játékokon mégis a couberteni eszme egyik leghíresebb képviselője lett Eric Moussambani, aki a százméteres gyorsúszás egyik előfutamában indulva kis híján belefulladt a medencébe. Az Angolnának elkeresztelt versenyző adminisztratív hiba miatt azonban már nem lehetett ott Athénban.

A nyolc évvel ezelőtti sydneyi olimpia úszóversenyeinek egyik legnagyobb sztárja egy olyan sportoló lett, aki kis híján belefulladt a medence vízébe. Az Egyenlítői Guineából érkezett Eric Moussambani az ausztrál városban látott először ötvenméteres medencét, addig egy otthoni szálloda húszméteres uszodájában edzett.

A couberteni eszme egyik leghíresebb megtestesítőjét 1:10 perces eredménnyel nevezték a százméteres gyorsúszásra, és előfutamában egyik ellenfele sérülés miatt nem vehetett részt, a másikat pedig beugrás miatt diszkvalifikálták. Így Eric egyedül úszhatott, és a sydneyi közönség legnagyobb megrökönyödésére az utolsó métereken szinte az életben maradásért küzdött.

Az Angolna névre keresztelt úszó azonban hős lett, még úgy is, hogy ideje nyolc másodperccel maradt el a kétszáz gyorson győztes Thorpe idejétől.

Moussambani aztán bejárta a világot, a talk show-k kedvenc vendége lett, sőt, még Magyarországon is megfordult. A világ legrosszabb százas gyorsúszója 2000 novemberében ,,Az én mozim"-ban mosolyogva közölte Friderikusz Sándorral: ott akar lenni négy év múlva az athéni olimpián

Arra készült, hogy immár Európában, edzők segítségével készülve, Athénban is ott lehessen. Azonban nem tudott Görögországba utazni, mivel hazájának hatóságai nem rendelkeznek róla fényképpel. Először nekikeseredett a kilátástalan helyzetnek, a visszavonulás gondolata foglalkoztatta, majd bizakodva azt mondta: "Remélhetőleg hamarosan elrendeződik a helyzet, mivel okvetlenül meg szeretném mutatni a világnak, hogy sokat javultam".

Az egzotikus olimpikon meg van róla győződve, hogy ott a helye a játékokon: "Az emberek viszont akarnak látni engem".


Ki Eric Moussambani?





Link



A világ legjobb úszója - Videó





Link

Link


Eric, a győztes /Friderikusz Az én mozim/





Link



Jövőre újra olympia lesz, Londonban. Kérdés, látjuk-e őt újra, vagy talán mások - Rebecca Kpossi és Janvier Niyonkuru követik őt a trónon?

Avagy ismét a "Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!"


Eric, az angolna siklott hozzájuk képest





Link



"Nem a győzelem, a részvétel a fontos!!!"





/A képet a tulajdonos időközben törölte/


2018.09.17.: Nemzeti Sport


"...a FINA úszó világkupa 4., budapesti állomása önmagában is igazi sztárparádét ígér, a szervezők két extra versenyszámmal is szórakoztatják a Duna Arénába kilátogató nézőket. Budapestre érkezik Eric Moussambani, aki a sydneyi olimpián vált világhírűvé 1:52.72 másodperc alatt ,,leúszott" 100 méterével - ő azóta már hazája, Egyenlítői-Guinea szövetségi kapitánya, valamint az úszósport jószolgálati nagykövete lett - tájékoztatott a Magyar Úszószövetség..."


Link
 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Tony Melendez
  2011-10-29 20:12:09, szombat
 
 




TONY MELENDEZ
Gitárművész - kezek nélkül


Képzeld magad elé, mire vágysz éppen, amiről úgy érzed, képtelen vagy rá. De most tényleg, pár másodperc az egész, én megvárom. Megvan? Nos, szerinted mivel nehezebb ezt az álmot elérni, mint egy karok nélkül született embernek gitárkoncertet adni?

A hír

Mit is nevezünk hírnek? Valamit, ami aktuális, ami a napokban történt, ami újdonság, nem is véletlen az angol "news", sem a magyar "újság" kifejezés. A következő hír mégis egy kicsit más, olyan, mint az öröknaptár. Mindegy, melyik nap vetted meg, bármikor előveheted, mindig aktuális lesz, és soha nem jár le. Örömhír, ami csupán egy szó: "Igen". Ezt a választ üzeni Tony Melendez az egész világnak. Ki ez az ember, miért mondja ezt, és mire válaszol? Menjünk akkor szép sorjában.

Ki Ő?

Tony Melendez édesanyja terhessége alatt egy bizonyos talidomid nevű, nyugtató hatású gyógyszert kapott, melynek következtében gyermeke karok nélkül született. Eleinte még nem tudta, mit jelent ez, csak lassanként jött rá, mindenki más képes dolgokra, amire ő nem: tapsolni, írni, kosarazni, vagy éppen ölelni. "Nem megy, képtelen vagyok rá", ezek a gondolatok nap mint nap felmerültek benne. Édesapja volt az, aki mindig mellette állt, és azt mondta: "Tony, meg kell próbálnod... magad kell, hogy megcsináld."

Megpróbálta, sikerült

Tony pedig próbált. Így lett a tehetetlennek tűnő kisfiúból kétgyermekes családapa, szerető férj, énekes és gitárművész, aki járja a világot, és énekével hirdeti Isten szeretetét, az élet szeretetét és a hírt, ami így szól: semmi sem lehetetlen. Hallgasd meg, mit művel ez az ember a lábaival, amire sokan két kezükkel is képtelenek! Képzeld el, mennyi idő és energia volt ennek az embernek megtanulni a legalapvetőbb dolgokat: zuhanyozni, zsebre vágni a lakáskulcsot, felöltöztetni gyermekeit, vagy csak egyszerűen levenni egy könyvet a polcról és kinyitni a 74. oldalon...

Próbáld ki kéz nélkül, milyen egy tál süteményt kivenni a hűtőből, kitenni egy tányérra, majd bevinni a vendégeknek. Én kipróbáltam. Fél óra kéz nélkül. Hatalmasnak és erőteljesnek éreztem magam, amikor visszakaptam a két kezet, ami mindig az enyém volt. Mondom, próbáld ki, csak fél órára. Meglepően más úgy a világ, érdemes kipróbálni, ezt garantálom.

Üzenet a példán túl

Végül álljanak itt Tony Mendelez, a kéz nélküli gitárművész szavai, melyeket Hozzád intézett: "Látok egy olyan embert, mint te, akinek vannak karjai, akinek mindene, mindene megvan, és te azt mondod: "Nem tudok, képtelen vagyok"! De igen, képes vagy... képes vagy rá!"

Sokan kérdeztek: Tony, hol vannak a csodák? És én mindig ezt mondom: Látom a kezedet, egy kezet, és az a tény, hogy képes vagy felemelni a kezedet... számomra ez egy csoda!

Kérlek, soha, soha ne mondd nekem, hogy képtelen vagy valamire, sose mondd, mert Te... igen, Te! sokkal többre vagy képes, csak kelj fel és mondd: akarok, képes vagyok, és tovább fogok lépni! Van egy szó valahol ott kint, ami arra vár, hogy kimondd: Igen!"

(csakjohirek.hu)

Rendkívül inspiráló rövid videó az akaraterő diadaláról - Neki tényleg talpalávaló...


Eredeti angol nyelvű videó
Link


Magyar szöveggel
Link















 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
A halál kapujában
  2011-10-29 18:29:12, szombat
 
 







A HALÁL KAPUJÁBAN


Koncz Nikolett: HULLÁMOK


Ha fájdalmas a világ
Hunyd le a szemed
Ott leszek veled

Ha igazán vágysz rám
Add ide kezed
Itt vagyok veled

Ha menekülsz egy démon elől
Hunyd le a szemed
Ott leszek veled

Ha holdvilágos éjen álmatlanul hánykódsz
Add ide kezed
Itt vagyok veled

Ha bántanak a zajok
Hunyd le a szemed
Hallgatok veled

Ha kiabálni volna kedved
Add ide kezed
Üvöltök veled

Ha csak engem vágysz
Hunyd le a szemed
Suttogok neked

Ha ölelni van kedved
Add ide kezed
Ölellek Téged

Ha többé nem szeretsz
Felejtsd el nevem
Megöltél engem







Jane Northman gondolata


Lehetetlen mámor.
Amit tőled kapok.
Álom ez? Vagy a valóság?
Nem akarom tudni az igazat.
Félek, hogy csak álmodom.
Félek felébredni.
Szörnyű valóság amiben élek.
Itt nincs igaz szerelem..
Kérlek tarts velem.
Könnyebb lesz a hosszú út.
Ha van hol megpihenni.
Fájdalom és szenvedés.
Ez a szerelem ára?
Miért Istenem?
Miért kínzol engem?
Itt hagyom e Világot.
Inkább meghalok.
Nem bírom itt tovább.
Egy penge.
Egy vágás.
És az élet megszűnik.
Gyors halál.
De van idő könnycseppeket ejteni...







anneke: LIDÉRCFÉNY


Lobogó lidércláng hívogat
Életbe-halálba
Lobogó lidércláng csalogat
Az életen túli világba.
Szívem is lángra lobbant
Őt pillantva, csak egy percre meg
Gyönyörű, sudár hajadon - ott Túl:
Lobogó lidércláng, haja
Szeme sötét, mint az éjszaka
Áttörtem, áthágtam a Kaput,
Érte, a tündefényért,
De, ó, ebben a világban
Ő a lehunyt szemeit soha nem nyitja fel
Teste mozdulatlan
Hiába hívom, szólongatom:
Lidércláng, én szerelmem
Jöjj vissza hozzám!
Lidércláng, én életem
Nyisd fel sötét-éjszemeidet
De csak sóhajtását hallom;
Csak a hangját hallom:







Kinde Annamária: MINDENSZENTEK


Sötétség kapuja
sarkig tárva.
Rontó-ártó lidérc
hogy ki-be járna.







SÍRFELIRAT


Hulló könnyekkel állok sírod felett,
a koporsó bezárta legdrágább kincsemet.
Megállt egy szív, mely élni vágyott.
Csak az idő múlik, feledni nem lehet.
Nehéz az életet élni nélküled.
Felejteni téged soha nem lehet.
Ha a bús napjaim le fognak telni,
Oda vágyom hozzád megpihenni.







Eric Knight - SÍR


Ó, állj meg itt, s gondolj rám, idegen!
Voltam én is, mint te, oly eleven.
S leszel te is halott, mint én vagyok.
Készülj: vár rád a sír s az angyalok.







Stephenie Meyer - A CSÓK...


Az ujja lassan végigsimított a gerincemen, éreztem, ahogy felgyorsul a lélegzete. Kezem erőtlenül támaszkodott a mellkasának, és már megint szédültem. Lassan előrehajtotta a fejét, és másodszor is megérintette hűvös ajkával az enyémet, nagyon óvatosan, résnyire nyitott szájjal. És akkor összeroskadtam.







HALÁL


"A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog... valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába. Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk egymásnak egymás életében, ez mit sem változott. Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is beszéltél. Ne változtass hangszíneden. Nevess ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken. Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel a nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést. Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt, hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj."







,,Hiába ültetünk sírodra virágot,
eltemettünk ide egy egész világot."

,,Valakinek meg kell halni,
hogy a többiek megbecsüljék az életet."







SÍROMNÁL


Ne állj zokogva síromnál, nem vagyok ott, nem alszom.
Én vagyok a szelíd őszi eső, ott vagyok az ezer szélben, mi fúj.
Én vagyok a gyémánt csillogás a havon, Én vagyok a napfény az érett gabonán.
Én vagyok a szelíd őszi eső, amikor felébreszt a reggeli zsivaj







Yong - AZ ÜRES SZÉK


"Aludj, kedves, mert itt az éj
Fogom kezed, hát ne félj
A cél közel, együtt megyünk
Csak pár lépés és megérkezünk.

Ébredj, kedves, ím itt vagyunk
Nyisd fel szemed, ez új otthonunk
Itt vagyunk mind, ki jó, ki szép
Itt vagyunk mind, ez nekünk elég."

























 
 
0 komment , kategória:  Szép versek és idézetek  
Emlékezzünk Szeretteinkre
  2011-10-28 21:06:09, péntek
 
 







EMLÉKEZZÜNK SZERETTEINKRE


Mindnyájunknak kívánom, hogy ezek a szomorú, mégis szeretetteljes ünnepnapok, mely az elvesztett nagyon kedves és nagyon hiányzó hozzátartozóink, barátaink megemlékezéséről szólnak legyenek Mindenkinek békés, megnyugvást adó szívünkben melegséggel élő órák! Hiányukat nem pótolhatja senki és semmi, ha nem felejtjük Őket, akkor mindig velünk maradnak.







Babits Mihály - Sírvers

Itt nyugszom. Végre megnyugodtam
a hosszú szenvedés után.
Keserű lelkemet kiadtam
s mint dőlt fatörzs, fekszem sután.
Keserű lelkemet kiadtam,
mint fájó gennyet a beteg:
magamtól is védve maradtam:
akarva sem szenvedhetek.

Nincs jobb világ a másvilágnál,
a másvilágon nincs világ,
s nincs jobb világ a nincs-világnál,
mert féreg nélkül nincs virág.
Nincs jobb világ a nincs-világnál,
hol féreg van csak, nincs virág,
hol féreg nem kár, hogyha rágcsál,
hol féreg nem fáj, hogyha rág.

Itt nyugszom. Végre megnyugodtam.
Elszállt az álom és a láz.
Ma föld fölöttem, föld alattam,
és nem emel, és nem aláz.
Ma föld fölöttem, föld alattam,
koporsó kerít, néma ház.
Keserű lelkemet kiadtam
és nem boszant a léha gyász.

Nincs jobb világ a másvilágnál,
mely halkan létlen létre bont,
mert jobb ha nem látsz, mint ha látnál,
s hol semmi érzés, semmi gond.
Mert jobb ha nem látsz, mint ha látnál,
és jobb a száraz, puszta csont
ez ideges, husos világnál,
mely oly keserves és bolond.







Mindenszentek és Halottak napja_0001.wmv

Link



Szeretteink emlékére.../Memento Mori/

Link

Link


Alex Tamás - Emlékdal /Csak a jók mennek el.../

Link


Ez a videó már nem érhető el - Sajnálom!
Helyette az alábbi Link:


Link



Búcsú dal szeretteinktől

Link



Sztankay István - Alex Tamás BÚCSÚDAL

Link



BÚCSÚDAL

Link



Búcsúdal

Link



Emlékezés szeretteinkre

Link



Emlékezünk Rád...

Link



Edda - Lelkünkből

Link



Kell ott fenn egy ország

Link



Ki szívét osztja szét

Link



ELHUNYT SZERETTEINK EMLÉKÉRE

Link



Emlékezünk szeretteinkre akik már nincsenek köztünk 2

Link


Az én gyertyám ...











Mindenkiért egy-egy gyertya égjen /Zene: Demjén Ferenc - Gyertyák/

Link



"Ha elszakítanak tőlünk valakit, akit szeretünk,
úgy adhatunk neki hosszú életet,
ha szeretetünk sosem szűnik.
A házak leégnek, az emberek meghalnak,
de az igazi szeretet, örökké tart"
(Holló c.film)

"A halál olyan súlyos veszteség, hogy valójában sohasem lehet feldolgozni. Az emléke elhalványulhat a szeretett személynek, de a hiánya mindig megmarad."
- Ara Rauch -



Bús emlékek simogatnak bennünket, gondolatainkba sokszor - újra elsiratjuk szeretteinket. Nyugalmat nem találunk, üresnek érezzük életünket nélkülük. Hiányuk fáj, de szívünkben velünk vannak - az emlékezéssel élnek tovább.

Halottaink mindannyiunknak vannak. Valahol az álmokon, az árnyakon túl léteznek ők!
Sajnos, egyre nő azon szeretteink száma, akikért mécsest, gyertyát gyújtunk.
Mécseseket gyújtunk, nem feledünk. Az emlékek bennünk élnek és megállnak a pillanatok. Hiányuk örök, pótolhatatlan , és még emlékezünk róluk, a szívünkben is maradnak.

Az én halottaim a világmindenségben és az emlékeimben ragyognak.

DRÁGA SZÜLEIM,
NAGYSZÜLEIM,
HOZZÁTARTOZÓIM,
elvesztett BARÁTAIM

Égjen ÉRTETEK, és minden drága HALOTTUNKÉRT az én gyertyám!

MINDANNYIUNKBAN legyen békés, csendes megnyugvás


NYUGODJATOK BÉKÉBEN! EZZEL A GYÖNYÖRŰ DALLAL!

Link



EMLÉKEZZÜNK...

Mindenkiért égjen, akik már nincsenek közöttünk, de valakiknek hiányoznak...

Gyertyagyújtás Szeretteinkért /Akikért legtöbben gyújtanak/
Gyertyaláng.hu

Link








Dsida Jenő: Az én őszöm

Halotti csend borult a kertre,
Ezer virága halva, halva,
Porukat a szél elseperte,
Havával a tél betakarta.

A küszködők már megnyugodtak,
Nekik már nincs, ami fájjon, -
Csak én maradtam hírmondónak,
Csak én sírok a pusztuláson.

Ők már azóta messze járnak
S tán boldogabbak jó magamnál, -
Engem miattuk tép a bánat
És forró könnyem mit sem használ.

Künn a világban új tavaszról,
Lombról, virágról szól a nóta, -
Nekem még mindig őszi dal szól
És semmi sem lett más azóta.

Nekem még mindig muzsikálnak
A szállingózó őszi lombok,
A szívemet, mely annyit fáradt,
Nem hagyják el a régi gondok;

Rövid életem hosszú őszén
A kis virágok sorra halnak. . .
Aztán jön a tél könyörülvén
És puha hóval betakargat.













 
 
1 komment , kategória:  Mindenszentek, halottak napja  
Kertek, virágok
  2011-10-27 21:19:38, csütörtök
 
 




KERTEK, VIRÁGOK


A virágok a természet legcsodálatosabb teremtményei

"A virág Isten legédesebb teremtménye, melybe elfelejtett lelket lehelni"
/H. Beecher/

"A legkisebb virág is csodálatos örömet tud szerezni szépségével, az illatával pedig lelkünket bársonyba csomagolja."
/Virágimádók kis könyve/


Amikor a dolgok jól alakulnak, és a helyes irányban haladsz, az örömöd minden egyes
pillanattal egyre növekszik - mintha egy csodálatos kert felé igyekeznél. Minél közelebb érsz, a levegő annál frissebb, üdébb, illatosabb.

Ez lesz az ismertetőjele, hogy jó irányba haladsz.







Meghívlak egy gyönyörű sétára

Csodaszép kertek és parkok - kellemes időtöltés!

Gyönyörű képek, gyönyörű virágok - gyönyörű zenével.


A Nyugalom kertje
Meghívlak egy sétára - lépj be!






Link



Híres botanikus kertek /Versaillestől Kyotóig/





Link


Scheffer János Webgaléria - Botanikuskertek, Arborétumok, Parkok
/Gödöllőtől - Londonig





Link


Kertek és Parkok /zene Eros Ramazzotti/





Link


Kertek





Link


Gyönyörű kertek





Link


Gyönyörű kertek





Link


Gyönyörű kertek





Link


Világszép_parkok /Csodálatos felvételek N.Rossi zenéjével/





Link


Beautiful parks Szép parkok





Link



Montreáli /humoros/ kertcsodák





Link


Mainau - a virágsziget





Link


Life of flowers - A virágok élete





Link


Kertek, virágok /Zene: Universal együttes - Elvarázsolt nyár/





Link


Virágos kertek





Link



Virágos kertek





Link



A virágok szépsége - Álmodozás... /Flowers - dreams - love/





Link



Ernesto Cortazar - You changed my life





Link


Virágos kert az én szívem - Zárai Márta





Link


Egy szál vörös rózsa -- Capuccino





Link


Szeretném elmondani néked





Link


Minden éjszakán





Link


/Ki/nyíló virágok





Link



VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI...





Link



A virágok tánca - Élvezzétek a virágok táncát!
/Minden virágot 2 napig fényképeztek./
Clic aqui La vida de las flores





Link



The Life of flowers - Klikk a Linkre! Csodálatos videó!
Vimeo.com/vorobyoff





Link



Virágeső: látogatóimnak:
Klikk a Linkre és azután . . . bal klikk!
Tartsd lenyomva és csak mozgasd lassan az egeret, amíg a fekete monitor tele nem lesz virággal!






Link


csak egy kert

















 
 
0 komment , kategória:  Kertünk - házunk - otthonunk  
Mire képes a mobiltelefonod?
  2011-10-27 16:51:38, csütörtök
 
 




MIRE KÉPES A MOBILTELEFONOD (amiről te nem is tudsz)


1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtérajtóval is működik. Tégy egy próbát!

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat?
Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: *#06# HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen.
A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és ő is tovább fogyasszon.
Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát. Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.
Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni. Ezért hát küldd tovább minden ismerősödnek. És ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat.







Nem vicc - Igaz történet:
Egy kisboltban dolgozom. A múltkor egy vevő a pulton felejtette a mobilját. Megnéztem rajta a címlistát, és felhívtam a Mama feliratnál jelzett telefonszámot. Elmondtam a hölgynek, hogy a fia telefonja nálunk van.
- Azonnal intézkedem - válaszolt a Mama.
Kis idő múlva megcsörrent a mobil, felvettem:
- Halló?
- Kisfiam, a kisboltból telefonáltak, hogy náluk van a mobilod, menj érte!














 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Hálapénz - roma történet
  2011-10-26 23:27:27, szerda
 
 




HÁLAPÉNZ - ROMA TÖRTÉNET


Egy somogyi kórház szülészetén történt.

Egyik ismerősöm is a kórteremben lábadozott és a szülés után, szem- és fültanúja volt az alábbi esetnek, ő mesélte.

Népes, jól öltözött kisvárosi cigány család jött a kismamáért és a babáért a 4 ágyas kórterembe, hogy hazavigyék. A szülést levezető orvos is hamar előkerült - a szülés óta nem látták a szobában - és kezeit dörzsölve ott tüsténkedett a család körül, hogy ugye minden rendben volt, ugye, jó volt az ellátás, ugyebár, khm, meg hasonlók. Ekkor előlépett a családfő és nagy tisztelettel rövid mondókába fogott: egyszerű szavakkal megköszönte az orvos munkáját és átadott neki egy hatalmas díszdoboz desszertet.

Az orvos átvette a dobozt, de képtelen volt eltitkolni csalódottságát és kézfogás helyett lekezelően kicsattant:
- Jóember ilyenkor nem desszertet szoktak adni a szülésznek!
Nagy csend lett. Aztán a férfi csendben megkérdezte:
- Bocsánat, hanem mit?
- Aki elégedett a munkánkkal, az borítékot ad, kérem szépen! Hagyományosan ez illik. Maguk nem hallottak még erről? Pedig van maguknál szaporulat szép számban!
- Bocsánat, ne haragudjon doktor úr és mennyit szoktak adni a népek?
- Hát... 30-40.000 forintot.
- Értem, elnézést kérek, tudatlan vagyok, de megoldjuk azonnal, engedelmével visszakérném a desszertet.

Kivette az orvos kezéből a dobozt, felnyitotta és kivett belőle egy köteg 20ezrest, majd 2 darabot átadott a kővé vált orvosnak, akin látszott, hogy a rosszullét kerülgeti. A többit zsebre vágta és a család kivonult a kórteremből.

A többi kismama a takaró alá menekült, mert majd megfulladtak a röhögéstől.











 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Életem párja
  2011-10-26 22:59:28, szerda
 
 







ÉLETEM PÁRJA


Ez nem vicc

Egy társkereső hirdetés - néhány napja fotóztam egy hirdetőtáblán

Nagyítsd ki - Egér jobb klikk a képre!










Virágeső: látogatóimnak:
Klikk a Linkre és azután . . . bal klikk!
Tartsd lenyomva és csak mozgasd lassan az egeret, amíg a fekete monitor tele nem lesz virággal!





Link








 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 455
  • e Hét: 1951
  • e Hónap: 19095
  • e Év: 156467
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.