Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
SUMMERFEST 2014
  2014-08-30 23:15:06, szombat
 
 




SUMMERFEST 2014


Hidat verni
A tovarohanó folyók
A mély völgyek felett
A meredek partok között
Hogy egymást elérhessük!

Hidat verni
Emberi indulatok
Szakadékok fölött
Az emberszívek között
Hogy békében élhessünk!

(Hídépítők dala a XVII. századból)


A fenti gondolatok még a Summerfest 1997. évi Nyitóceremóniáján hangoztak el. A "híd" immár visszavonhatatlanul és végérvényesen a fesztivál és egy kicsit Százhalombatta jelképe lett. Az elmúlt években a "híd" patinásabbá vált. Szerencsére 2014-ban sem maradt kihasználatlanul: közel 900 külföldi tanulta meg Százhalombatta nevét, és kelt útra, hogy augusztus 12-én átsétáljon a "hídon", birtokba vegye, megismerje városunkat, az itt élő embereket, Magyarországot.


"A fesztivál jelkép lett: a barátság a béke, és a humán értékrend jelképe."


SUMMERFEST - HUSZONEGYEDSZER IS FESZTIVÁL!
Jubileumi Nemzetközi Folklór és Népművészeti Fesztivál
Százhalombatta, 2014. augusztus 12 - 21.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - egy varázslatos, érzelemmel és vidámsággal teli utazás. A Summerfest valós és átvitt értelemben határtalan találkozás és határtalan kultúra.

Idén immár 21. alkalommal - közel 20 ország részvételével!

Határtalan öröm! - Határtalan élmény! - Határtalan barátság! - Határtalan szeretet!
Minden tekintetben!

Résztvevő országoK:
Brazilia, Bulgária, Ciprus, Costa Rica, Csehország, Elefántcsontpart, Görögország, Grúzia, Kuba, Lengyelország, Olaszország-Szicilia, Oroszország-Szibéria, Peru, Románia, Szerbia, Tajvan, Törökország, Peru, Magyarország

Minőség és hagyomány egyben!

A Summerfest egy felejthetetlen élményt nyújt a részvevőknek, megismerkedhetnek egymás kultúrájával - egy önfeledt ünneplés és kikapcsolódás is egyben!

A város évek óta igyekszünk felkelteni a nem városlakók érdeklődését is! Annak ellenére, hogy egy Budapesthez közeli, kicsiny iparváros vagyunk, mindent elkövet azért, - nem megfeledkezve az ipari létről, nem félve a főváros árnyékától - hogy vonzók, barátságosak legyünk, és hogy a város nevét hallva egyre többek arra gondoljanak, hogy Százhalombatta egy kicsiny kulturális sziget, pezsgő élettel, jó színházi előadásokkal, fesztiválokkal.

Azok, akik már jártak nálunk tavaly is, bizonyára óriási csodálkozással szemlélték a Szent István teret, a megújult Kulturális Központot, a most már teljes egészében látható Rendezvény Központot, a Táncházat, és a Summerfestre elkészült új belvárosi útszakaszt! Ezek a beruházások élhetőbbé, vonzóbbá, értékesebbé teszik városunkat, új szabadidős, művelődési és közösségteremtési lehetőségek bölcsői.

A mögöttünk álló tíz nap, ismét a nagy találkozások és élmények kifogyhatatlan tárháza volt, amely pont attól jó, hogy az egyik végén lehet, hogy kicsit fáradtabban dőlünk hátra a székünkben, de mégis nagyon várjuk, hogy itt legyen a következő. Így vannak ezzel a külföldiekkel sokat játszó gyerekek, a vendégekkel barátkozó teenagerek, az előadásokban gyönyörködő felnőttek, a megfáradhatatlan vendéglátó családok és önkéntesek egyaránt. Olyan ez, mint a karácsony: december 26-án minden évben megfogadjuk, hogy jövőre sokkal egyszerűbben, de aztán a következő évben, december 24-én rádöbbenünk, hogy már megint pont úgy, mint tavaly, mert a karácsonyt nem lehet másként.

Így van ez a Summerfesttel is, hiszen ez az a közös ünnep, amit együtt is nagyon jó átélni, és attól még jobb, ha vendégek is érkeznek: barátaink, családtagjaink az ország különböző részéből.

A Summerfest ma már a nyár legnagyobb kulturális eseménye.Találkozásból, vidámságból, örömből, élményből, színekből, szépségből, kedvességből, mosolyból idén sem volt kevesebb.







XXI. SUMMERFEST

Link



Summerfest 2014 Százhalombatta. Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Link



SummerFest 1. rész - 21.08.2014

Link



SummerFest Szazhalombatta 2 rész - 21.08.2014

Link



Képek:

Az alábbi képek a Megnyitó napján a több száz táncos részvételével megtartott Hívogató - zenés, táncos felvonuláson készültek. A résztvevők a fesztiválzászló felvonása után - melyre a rendezvény központ parkolójában került sor - a város főutcáján egészen Dunafüred városrészig táncos felvonulást tartottak, amely során az érdeklődők az út két oldaláról nézhették meg ezt a pompás és látványos eseményt. Fesztiválon ez az az első találkozás Százhalombatta és a nagyvilág között.


























































































































































































































































Képgaléria /összes kép/
A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus! Jobb klikk esetén bármely kép képernyő nagyságban, méretben is megtekinthető!
A bejelentkezéshez regisztráció szükséges, mivel ennek hiányában a Szolgáltató megtagadhatja a hozzáférést.

Link



A Szent István tér a Csodaszarvas díszkút tükröződésében, a Fesztiválszinpad helyszíne.
Bal oldalt a Rendezvényközpont egy része, szemben a Szent István szobor, mögötte a BKK.






















 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
3 perc a Himalájában
  2014-08-23 19:45:28, szombat
 
 




3 PERC A HIMALÁJÁBAN


Hát ez azért nem egy sétaút...

Még nézni is félelmetes!

No comment


3 minute bus. in the Indian Himalayas





Link








KÖSZÖNÖM, HOGY MEGNÉZTED A VIDEÓT! MEGTISZTITOM ÉRTE A MONITOROD!!!





Link





 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
*egy igaz* román óhaja
  2014-08-23 19:10:47, szombat
 
 




*EGY IGAZ* ROMÁN ÓHAJA


Nem kellene Románia része legyen ez a velejéig romlott Erdély

Nagy port kavart Facebook oldalán posztolt levelével Liviu Andrei, Bukarestben letelepedett író. Nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illette Erdélyt és az itt élőket. Itt megtekinthető a teljes írás.

,,Nem akarom, hogy ez a mocskos Erdély továbbra is a hazám része legyen! Nem akarom a "șasăcai"-féle cigányokat, ahogyan a Sorából táplálkozó kolozsvári bozgorokat vagy a férfias és repedtsarkú erdélyi lányokat sem. Azt sem tudni róluk, milyen fajból származnak. Erdély kizárólag bajt hozott a nyakunkra... Nem érzem jól magam ott. Az a vidék nem Románia..." - így az író.

"Hidegen hagy Erdély és az ott élő magyarság történelme, a szabadkőművesek és az ördögi eredetetek. Nem akarlak titeket, irtózom tőletek!..." A levél többi része nem tűri már a nyomdafestéket. Aki mindemellett kedvet kapott a mocskolódás és szitkozódás további részleteihez, Liviu Andrei cseppet sem finomkodó üzenetét a szerző anyanyelvén itt megtekintheti:







A bájos szerző pedig: Liviu Andrei (Fotó: Ziu de Cluj) d




forrás: Facebook

Link





 
 
0 komment , kategória:  Média  
Lábon lőtt zöldségeink
  2014-08-23 18:20:59, szombat
 
 







LÁBON LŐTT ZÖLDSÉGEINK
Frei Tamás - 2014-08-21


,,Az uniós szankciók életbeléptetése előtt, augusztus 8-án, teljes titoktartás mellett Moszkva olyan széles körű agrármegállapodást írt alá Kínával, amely hosszú évekre átalakítja majd a hatalmas orosz élelmiszerpiacot."

Európa lábon lőtte magát az Oroszországgal szemben bejelentett gazdasági szankciókkal - állította a magyar miniszterelnök a múlt héten, ismét heves vitákat váltva ki ezzel. Volt olyan európai politikus, aki indulatos kirohanást intézett Orbán Viktor ellen, arról értekezve, hogy inkább mi lőjük lábon saját magunkat, mint hogy az oroszok lőjenek minket fejbe. Voltak persze (például a csehek), akik a magyar kormányfővel értettek egyet.

Annyi haszna mindenképp volt Orbán Viktor kijelentésének, hogy az európai sajtó mélyebbre ásott, és előkaparta a számokat. Egyelőre nehéz levonni a végkövetkeztetést, mert túl sok ellentmondásos tény került napvilágra, de annyi azért tisztán látszik, hogy bármerre is célzott Európa (a saját lábára vagy Oroszország fejére), Moszkvát aligha találta el.

Egyelőre semmiképp. A bank-, az energia- és a hadiipari szektorra kiterjedő szankciók a jelek szerint annyira felületesek, hogy komoly sérülést aligha okoznak majd Moszkvának. Sőt, egyre több hír, tény és szám azt mutatja, hogy az Európai Unió tartósan veszíthet el olyan üzleteket, főleg az orosz gyümölcs- és zöldségpiacon, melyek maradandó károkat okoznak majd a tagországoknak, például nekünk, magyaroknak. Most már ugyanis tudjuk, hogy Putyin elnök alaposan felkészült, jó néhány sakklépéssel előre gondolkodott.

Az ukrán válság miatt bevezetett uniós szankciók életbeléptetése előtt, augusztus 8-án, teljes titoktartás mellett Moszkva olyan széles körű agrármegállapodást írt alá Kínával, amely hosszú évekre átalakítja majd a hatalmas orosz élelmiszerpiacot. A négyezer kilométeres orosz-kínai határszakaszon, Hejlungcsiang tartományban azonnal két új határátkelőhelyet nyitnak. A kínaiak óriás méretű zöldség- és gyümölcspiacokat, valamint elosztóhelyeket létesítenek, hogy az idén várhatóan 80 százalékkal megugró orosz exportjukat ki tudják szolgálni.

Furcsa, de a jelek szerint a szankciók bevezetése előtt Brüsszelben elfelejtették megnézni a statisztikákat. Ma már Kína állítja elő a világ zöldség- és gyümölcstermelésének 37 százalékát. Van miből Oroszországba szállítani. Főleg, hogy Moszkva gázzal fizet majd, már csak ezért is gőzerővel épül tovább az Északkelet-Kínába tartó orosz gázvezeték. A két ország az augusztus 8-i, egyelőre csak részleteiben kiszivárgó megállapodása szerint rubel- és jüanelszámolásra tér át a dollárról. Egyszóval: megoldják.

Mint ahogy megoldja a bojkott alá vont orosz olajcég, a Rosznyefty is. Kína ugyanis előre kifizeti az idei és a jövő évi olajmegrendeléseit, először 26, aztán 63 milliárd dollárt utalva a Rosznyefty számlájára. Nem túl bonyolult matematika, hogy az orosz vállalatnak ebből könnyen futja majd az idén esedékes 12,2 milliárdos és a jövőre lejáró 17,4 milliárd dolláros hitelei visszafizetésére.

Más szóval az orosz gáz- és olajipar is megoldja - megint csak kínai segédlettel.

Azt már lábjegyzetben teszem hozzá, hogy az oroszok élelmiszer-ipari embargójából szándékosan kihagyott Svájcon keresztül amúgy továbbra is ömlik az európai luxusdelikátesz Moszkvába. Sajt, sonka, különleges húsok - másról sem lehet olvasni a svájci lapokban, mint hogy ők aztán most milyen jól járnak azzal, hogy Európa - lábon lőtte magát...









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Elegem van Romániából, Erdélyemet akarom!
  2014-08-21 20:15:14, csütörtök
 
 




ELEGEM VAN ROMÁNIÁBÓL, ERDÉLYEMET AKAROM!


,,Torkig vagyok azzal, hogy szégyelljem magam. Éppen ezért nyugati barátaimnak azt mondom, hogy Erdélyből való vagyok. Más országból. Altra paese. Other country. L'autre pays."

Már-már megszokhattuk, hogy Sabin Gherman időnként ki-kifakad Romániára, és transzilvanista köntösbe bújva követeli az ország föderalizálását. Azonban sokan nem tudják, hol is kezdődött a történet, az ő története.

Sabin Gherman újságíró, publiciszta a Maros megyei Mezőzáhban született, és 1998. szeptember 6-án egy jó időre beégett a neve mind a román, mind az erdélyi magyar közéletbe - előbbi hazaárulót, utóbbi partnert látott benne az erdély autonómiáért vívott harcban.

Smaranda Enache mellett Sabin Gherman volt az utóbbi néhány évtizedben - mert ez a Osztrák-Magyar monarchiabeli erdélyi románság körében ez természetes volt - az egyik olyan ,,nagyobb" román közéleti személyiség, aki transzilvanista identitását olyannyira előtérbe helyezte, hogy Erdély függetlenségét nemcsak - csendben - óhajtotta, hanem az érte vívott harcot nyíltan fel is vállalta.

Sabin Gherman leszűrte az elmúlt hetven év tanulságát: Románia elnyelte Erdélyt, pedig a néhány évtizedes múltú, ,,cseperedő" Romániának Erdély óriási lehetőség volt arra, hogy ellessen, netán átvegyen valamit annak több száz éves szervezettségéből és értékrendszeréből. Sabin Gherman, a kolozsvári televízió akkori munkatársa az említett napon - kicsit sem meglepő módon - nemcsak gondolatait, hanem önmagát is kiírta jóidőre a román közéletből. Íme, a szöveg magyar fordítása - aki szeretné, aki szeretné, itt elolvashatja az eredeti, román nyelvű anyagot is:







Elegem van Romániából, Erdélyemet akarom!

Torkig vagyok Miticával, a széltolással, a cigánykodással, ami hozzátapad ehhez az országnévhez, hogy Románia. A hatalmat gyakorló mindenféle politikussal beszélgetek, de csak azt hallom: ,,Már nincs semmi esélyünk". Olvasom az újságokban, hogy a kormánynak volt gondja a '98-as költségvetésből Bukarestnek nagyobb összeget leosztani, mint egész Erdélynek. Utazom a gépkocsival délen és keleten, és látom a különbséget, délen jobbak az utak, minduntalan beruházásokat eszközölnek. Sorban állok a fináncnál, a CEC-nél, bárminél, ami az államé, és mindenütt csúszópénzt adnak. Csubukot, harácsot. Török szokások, ami nélkül nem megy. És akkor? Torkig vagyok Romániával. A szinonimáival. Hősködéseivel, amelyeknek semmi közük a történelemhez. Mások Michelangelóval vagy Da Vincivel dicsekednek, miközben nekem a câmpulungi Neacsu levelét mutogatják. Ha valamit most, harmincéves koromban sajnálok, az az, hogy itt születtem, hogy egyike vagyok azoknak, akik azt tanulták az iskolában, hogy ez a nép, ,,a néb" (boborul), uraim, szüntelen erekcióban állt a történelemmel szemben. Melyik nép? Mi, akik még legalább egyszer sem tanúsítottunk virilitást, mi, akik a hadak beözönlésekor szedtük magunkat, és az erdőkbe futottunk, mi, akik elájultunk azokban a szalonokban, ahol a történelemről döntöttek, mi, akik egy darab kenyérért szarakodunk, és akik nem tudjuk, még milyen szélhámosságot találjunk ki. Ezek vagyunk, foltos ülepűek, rongyos könyökűek; úgy lépünk be a történelembe, mint egy mocskos külvárosi csehóba. Két böffentés és egy káromkodás között, a nép (néb, uraim) magát kihúzva szónokol Posadáról, Vitéz Mihályról, arról, hogy "éljen és virágozzék Moldva, Erdély és Havasalföld". És ismét egy győztes böffentés.

Torkig vagyok azzal, hogy szégyelljem magam. Éppen ezért nyugati barátaimnak azt mondom, hogy Erdélyből való vagyok. Más országból. Altra paese. Other country. L'autre pays. Torkig vagyok azzal, hogy az összes nem-erdélyi azt mondja: itt Erdélyben gondjaim vannak a magyarokkal. Mert ha ők nem lennének... Hogy a föderalizálás lenne a legnagyobb veszély, ami rám leselkedik a tömbház sarka mögül, mint egy tyúktolvaj, akiért fizetem az adót. A román nép "egysége", "felvirágzása" nevében. Én pedig tíz éve várom a valódi egységet, az erdélyi honatyák egységét, a civil offenzívát ama kevés megmentéséért, ami még megmaradt.

Néhány ember megvalósította a '918-as Egyesítést. Mások svájci típusú, Magyarországgal, Csehországgal és Ausztriával való konföderációban reménykedtek. Megint mások, mint Slavici, azt mondták, hogy Erdély egyesülése Romániával disznóság, és börtönbe kerültek. Most látni, mi lett belőle. A komolyságot, eleganciát és fegyelmet, amelyek Erdély jellemzői, elárasztotta a ,,miticaság", az ordináré balkániság, a tökmag-civilizáció. Romániának esély volt az Erdéllyel való egyesülés, hogy megtanuljon valamit annak szervezettségéből, értékrendszeréből. Nem így történt: Románia elnyelte Erdélyt - éppen ezért a nagy sugárutakon háromméterenként elcsúszol a flegmákon. Nem én mondom, hanem az, aki egyenlő az Úrral, Cioran. Sokan szöknek majd az égig, hogy cáfolják a fennebb mondottakat. De: hányan nem mentetek Bukarestbe tele szatyorral, a híres-neves rafiaszatyorral, amelyben pálinkásüvegek szorongtak? És nem barátaitoknak vittétek, hanem igazgatóknak, a minisztériumokba, a bezárt magas portákra. És, ha együgyű módra nem vittétek azokat a szatyrokat, hányszor figyelmeztettek rá, hogy Bukarestben fejjel kell ajtót nyitni, mert kezeidet lehúzzák a "csomagok". Bukarest, ez a hely, ahol a tébécés zseni puszilózik az analfabéta milliárdossal, megtanította az egész országot, hogy valamit osztanak. ,,Húst osztanak", ,,tojást osztanak". Osztanak. Puhatestűek magatartása. Itt nincsenek jogok, csak hajlongások. Itt tökmagot esznek, és úgy beszélnek, hogy ,,sokan van", és az utca népe úgy általában megszületik, szaporodik és meghal. Nem tanultak semmit a magyaroktól, nem tanultak semmit az osztrákoktól, nem tanultak semmit a németektől. Túl hamar tértek át a furculitionról a ,,Román zászlóaljak, törjetek át a Kárpatokon"-ra. Meglehet, ezért is van az, hogy Erdély legvitézebb ,,védelmezői" a Kárpátokon túl születtek. Lehet, ezért is ér véget Európa valahol Brassó mellett. Ott ér véget Erdély is. Mivel a nyelvet és a rossz utakat leszámítva nincs semmi, ami közös lenne.

Fel kell ébrednünk. Be kell ismernünk, hogy az, ami most történik, nem más, mint komédia. Méghozzá egy olyan, amelyben a gyermekek csokoládét kérnek, te meg vállvonogatással válaszolsz. Amelyben reszketve keresel támogatót. És olyan, amelyben az utcasarkon susorogsz a rendőrök és a honatyák villáiról. Egy olyan világ, amely arra van ítélve, hogy egyik fizutól a másikig kölcsönből éljen. Rá kell döbbennünk, hogy lehet ez másként is. Hogy mások vagyunk. Hogy minden igazán rossz Bukarestből jön, a luxusvillákból, amelyekben a politikusok szégyentelenül marakodnak a koncon. Meg kell látnunk, hogy nem a magyarok, a németek vagy a burundiak az ellenségeink, hanem mi magunk, az egyik napról másikra élők, akik arra vagyunk ítélve, hogy lopjunk és szitkozódjunk az utcasarkon. Nincs mit egymásnak mondanunk; 75 év alatt elmondtunk mindent, és 75-ször szegényebbek vagyunk.

Egyébként további jó napokat - torkig vagyok Romániával, Erdélyemet akarom.

kolozsvaros.ro


Link



Erdélyt így még biztosan nem láttad!
Fantasztikus felvételek és életképek a mitikus, titokzatos, csodaszép erdélyi tájról!

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Szép napot!
  2014-08-14 12:30:45, csütörtök
 
 




Szép napot!

Friss hajnali ébredés,
Puha szellőrezdülés,
Virágillat, madár ének,
Téged köszönt,... téged éltet!
Minden dallam érted szól!
Ezért hallod... olyan jól..!

Ragyogja be napodat a boldogság,
Ébredéskor arcodat a fénysugár.
Csillogása borítsa be testedet,
Lágyan simogassa lelkedet.
Legyen béke és szeretet szívedben,
Boldogságod sose érjen véget.

Legyen mindennapod áldott végre,
Örülj minden jónak és szépnek.
Így kívánok szép napot te néked!







Jó reggelt szép napot!

Link



Küldök egy forró kávét! - LEGYEN SZÉP NAPOD !

Link









 
 
0 komment , kategória:  Életképek  
Heltai Jenő: Az apám
  2014-08-13 20:45:11, szerda
 
 




Heltai Jenő: Az apám

Egyszerű ember volt apám
és nem hagyott semmit se rám,
se pénzt, se nevet, se tanácsot,
legyen emléke mindig áldott.
Tűrte, hogy járjak szabadon,
sokszor, de balga utamon,
örült, ha vakmerőn repültem,
és nem szidott, ha tétlen ültem.
Ha ijesztett a meredek,
kezem megfogta. Szeretett.
A szíve egy volt a szívemmel,
mért nem lehettem olyan ember,
mint az apám?

Halk, szűkszavú volt és szerény,
a bánat fátyla volt szemén,
sok élőt, sok halottat gyászolt,
az élet néki pusztaság volt.
Száz keserűség pohara,
kegyetlen, izzó Szahara,
örök homok, kevés oázis,
sokat bántották. Én is, más is.
De sohasem panaszkodott,
férfi volt, bátor, bölcs, nyugodt.
A sok bajt elviselte mégis,
mért nem tanultam tűrni én is,
mint az apám?

Mikor az ideje letelt,
lázadozón nem feleselt,
meghalt, mikor meghalni kellett,
senki sem állt az ágya mellett.
Én istenem, ha menni kell,
add, én is így mehessek el,
éjjel, sötétben, észrevétlen,
büszkén, magamban, ahogy éltem.
Mikor az élet menekül,
haljak meg én is egyedül
egy vén díványra ráborulva,
és senkire se rászorulva,
mint az apám.


/Heltai Jenő 143 éve született (Budapest, 1871. augusztus 11./


Heltai Jenő - Apám

Link


Link



Heltai Jenő: Apám pps

Link













 
 
0 komment , kategória:  Heltai Jenő   
Klára napra
  2014-08-11 20:45:59, hétfő
 
 





KLÁRA NAPRA


Névnapi köszöntő

A mai napon névnapjukat ünneplő Klára Ismerőseimnek és Látogatóimnak Boldog Névnapot kívánok!

Szeretettel köszöntjük Őket!







Ez a gyönyörű nap, mit rólad neveztek el,
Ma még a nap is Te érted kelt fel.
Virágok, rózsák övezzék utadat,
Boldogságban ünnepeld a névnapodat!

A nap ma olyan fényesen ragyog,
Ma mindenki azt suttogja: Boldog Névnapot!
S azok akik igazán szeretnek,
Sok ilyen szép napot kívánnak Neked!







Kívánok örömet, derűt, boldogságot,
otthonodba békét, kertedbe virágot!
Fejed fölé Napot, csillag tengereket,
köréd tiszta szívű embereket!
Lábad alá utat, biztosan járhatót,
szívedbe éneket, magasba szárnyalót!
Ajkad köré mosolyt, lélek melengetőt,
múltat, jelent, jövőt, egyként szerethetőt!
Szemedbe sugaras szivárvány fényeket,
melyek megláttatják a rejtett lényeget!
Újult erőt adó öröm telt perceket
így kívánok BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!







"Süssön rád a nap, magasan az égből,
Ne zárjon ki téged, senki szívéből,
Mindig szeress, hogy szeretve legyél,
Életedben soha rosszat, mindig csak jót tegyél!
A bánattól ne tarts, tőle sose félj,
Sorsod hogy örülj, és boldogan élj,
Ne tépje semmi, szép életed fonalát,
Ezt kívánja neked, egy távoli jó barát!"







Ne legyél szomorú, mert az nem te vagy.
Ha bánt is az élet, ne csapd be önmagad.
Te bátor vagy, kedves, szeretetet adsz,
Ne félj! Az élettől, minden jót visszakapsz.
Az egyik nap rossz, a másik még rosszabb,
de ne felejtsd el, a holnap is jót hozhat.
Oly sokan szeretnek legyél ettől boldog.
Te akkor vagy szép, ha szemed mosolyog.







"Ma csak élvezd az életet,örülj, aminek csak lehet!
Dallal köszöntelek téged, pohár csendül, Isten éltet!"

Virág helyett sok szeretettel:




Boldog Névnapot Kívánok - Für Elise

Link



Boldog Névnapot Kívánok - Petite Fleur-Kiss Virág verse

Link



Névnapra - sok szeretettel

Link



Balázs Klári - Korda György: Szeress úgy is , ha rossz vagyok

Link














 
 
0 komment , kategória:  Névnap- szülinap  
Az év legjobb e-mailje
  2014-08-10 22:11:02, vasárnap
 
 




AZ ÉV LEGJOBB E-MAILJE


Az emberekből sokszor csak a panasz szava jön szakadatlan, miközben nem is gondolnak arra, hogy az életüket úgy kell szeretniük és értékelniük, ahogy van. Az Interneten terjedő e-mail elgondolkodtató mindannyiunk számára.


Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!







Ha azt hiszed, hogy kicsi a bevételed, mit gondolsz erről?







Ha úgy gondolod, hogy nincs sok barátod, mit szóljon ő?







Ha úgy érzed, hogy jobb, ha feladod, gondolj erre az emberre!







Ha úgy véled, hogy az életed csupa szenvedés,mit gondolsz, szenvedsz annyit, mint ő?







Ha kifogásaid vannak a közlekedéssel, mit gondolsz az övékéről?







Ha a társadalom, amelyben élsz, nem igazságos veled, mit mondhat ő?







Kaptál valakitől egy Adidast ahelyett, hogy Nike-ot kaptál volna? Nekik csak egyféle ,,gyártmány" jut!







Az általunk ismert világban sokan utálják, ha a szülők folyamatosan "nyúzzák", ha vega ételt kell enni, unalmas egy-egy játék, ha több hétig kell vele játszani vagy ha tanulni kell. Rengetegen vannak, akiknek sokkal rosszabb és nem tehetnek ellene semmit. Vannak, akiknek nincsenek szülei, akiknek nincsen mit enni, akiknek nincsen mivel játszani és bármit megtesznek, hogy tanulhassanak.

Még mindig elégedetlenkedsz? Élvezd az életed úgy, ahogyan az megadatott Neked! Nézz körül, és légy hálás mindazért, amit ebben a világban kaptál! Mi szerencsések vagyunk, mert sokkal többünk van, mint amennyi az elégedettségünkhöz szükséges lenne.

Panaszkodjunk kevesebbet és adjunk többet! Pozitív napot mindenkinek!













 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Nagyszüleink titka: a szalonna gyógyító ereje
  2014-08-09 22:35:44, szombat
 
 




NAGYSZÜLEINK TITKA: A SZALONNA GYÓGYÍTÓ EREJE


Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.

Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.

Zsírok kis mennyiségben jótékony hatással vannak a szívre és a véredényekre, a szalonna szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódásait, beleértve a szívizmot is és az érnyomást. A dohányosoknak jó, ha fogyasztanak kis mennyiségű szalonnát, mivel az szelént tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és megakadályozza az oxidációt. Így a dohányzás okozta károsodások részben csökkennek. A szalonna az alkoholmérgezést is enyhíti, mivel a gyomorfalat zsírral vonja be, így megakadályozza az alkohol gyors felszívódását.

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Ízületi fájdalmak: lefekvés előtt jól kenjük be disznózsírral, vagy avas szalonnával a kérdéses területet. A szalonnát daráljuk meg, majd a masszához adjunk egy evőkanál mézet. Miután bekentünk a testrészt, helyezzünk rá celofánt vagy pergament, és az egészet tekerjük be egy sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk egész éjszaka a fájós testrészen.

Az ízületek stimulálása betegségek után: a sérült területre vigyünk fel 100 gramm disznózsírt, amelyhez adjunk egy kanál sót. A testrészt vastag gyapjúkendőbe bugyoláljuk.

Mellgyulladás: a gyulladt felületre tegyünk egy csík avas szalonnát, a tetejére sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma: megolvasszuk a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni. Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. A keveréket hagyjuk 2-3 napig állni, majd a problémás területet naponta kétszer kenjük bel.

Fogfájás: egy vékony csík sózatlan szalonnát tegyünk a fájós fog köré, a fájdalom pedig fokozatosan elmúlik.

Sarokcsont sarkantyú: 100 gramm sózatlan szalonnából vágjunk apróra, adjunk hozzá egy nyers tojást, valamint 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk sötét helyen állni, addig amíg a szalonna fel nem oldódik. Használat előtt a bokát forró vízben áztassuk, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Csak éjszakára használjuk, nappal meleg vízzel mossuk meg a lábat. A kezelés időtartama 5-7 nap.

forrás:joportal.hu




 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2014.07 2014. Augusztus 2014.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 308 db bejegyzés
Összes: 4824 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 374
  • e Hét: 1870
  • e Hónap: 19014
  • e Év: 156386
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.