Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Pulykasteak gombamártással
  2014-06-18 19:54:53, szerda
 
  Hozzávalók
50 dkg pulykamell vagy alsó comb
20 dkg füstölt szalonna


A raguhoz:
10 dkg vaj
1 csomag újhagyma
50 dkg champion gomba

őrölt fekete bors
1 kiskanál friss kakukkfű
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés módja
1. A pulykamellet jó ujjnyi vastagra felszeleteljük és besózzuk. A szalonna kétharmadát fél centi vastag csíkokra vágjuk, majd spékelőtűvel a hússzeleteket megtűzdeljük vele. A maradék szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Erre kerülnek a megtűzdelt hússzeletek. Két deci vizet öntünk alá, majd sütőben a közepesnél kisebb lánggal (kb. 160°C), a levével gyakran locsolgatva kb. 1 óra alatt szép pirosra megsütjük.
2. A raguhoz a vajat serpenyőben fölolvasztjuk, majd a karikákra vágott újhagymát megfuttatjuk rajta. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, majd jól lecsöpögtetjük. (Ha nem túl földes nem muszáj megmosni, elég csak a talpát levágni, mert a gomba hajlamos a vizet magába szívni, ami később rontja az élvezeti értékét) A nagyobb darabokat vékony cikkekre vágjuk, a kisebbeket egészben is hagyhatjuk. Ezután a hagymára dobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított kakukkfűvel fűszerezzük. 2-3 percig pirítjuk, majd a borral meglocsoljuk és kissé összeforraljuk.
3. Tálaláskor a gombás ragut a tányér közepére halmozzuk, a pulykamellet a tetejére tesszük, és köretként párolt rizst kínálunk hozzá.

Recepthez fűződő történet, jótanács
Amennyiben pulyka alsó combból készítjük el a fogást, úgy a hús sütési idejét érdemes megduplázni. Meterszakácstól.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Betyáros töltött csirkemell
  2014-06-18 19:33:21, szerda
 
  Hozzávalók:
 4 db csirkemell filé
 4 szelet füstölt sajt
 4 szelet húsos füstölt szalonna
 2 db zöld pepperoni paprika
 2 db piros kápia paprika
 só
 A panírozáshoz:
 finomliszt
 tojás
 zsemlemorzsa
 A sütéshez:
 étolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
A paprikákat kicsumázzuk, négy szeletbe vágjuk.
Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet szalonnát, sajtot és 2-2 szelet paprikát.
A csirkemelleket felgöngyöljük, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Köretnek zöldséges rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.05 2014. Június 2014.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 1742 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 6111
  • e Hónap: 12483
  • e Év: 63274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.